2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Merhaba anneler benim dogumuma da az kaldi sabahtan beri ozellikle sag kasigimda kramp benzeri bi agri var iki buklum yuruyorum resmen ara ara belimden de agri giriyor ama duzemli degil kontrolume de var daha normal mi boyle olmasi hemen pat diye hastaneye gitmek istemiuorim

kusma normalden farklı ve ishal yaptı

Canım bu ilaçlar nasıl bi yan etki yaptı nasıl anladın

canım fışkırtarak kusmave ishal oldu

Kızlar bende Allah ın izniyle 29 ocakta yavruma kavuştum. Geçmişi okuyamadım.
Bebek kilo kaybediyor, sarılık oldu. Şimdide göğüslerim sertleşti

öncelikle hayırlı olsun sonrada geçmiş olsun gögüs sertleşmesi bende yaşadım ne zor bir şey biliyorum
ben sıcak duş masaj yaptım sonra da gögüs pompasıyla sağdım dolaba attım ondan sonra bebeğimi emzirdim gögüslerim boşaldı ama çok zor

ben kalkan kullanıp bol bol lansinoh sürdüm ve arkadaşım duşta bir soğanı ortadan ikiye böl ve onunla gögüs ucuna masaj yap dedi denememe fırsat kalmadan geçti denenebilir

bizde bugün 21 günlük olduk ve aynı sorun bizde de var emziriyorum kucağımda uyuyor yerine yatırınca elleriyle yarım saat içinde uyanıyor başlıyor ağmalaya yarım kundak yapıyorum bu defa ellerini çıkartmak için uyanıyor
bende sadece bir elini sarıp diğerini açıkta bırakıyorum

kızlar benim de göğsümün biri çok feci kanıyor bide dışardan görünmüyo ama emzirdiğim de kızım kan da emiyo ve sonra kusuyo kanlı kanlı o gögsümü emzirmeyi kestim bende haliyle tek göğsüm de yetmiyo bebişe mama da veriyorum mecburen tecrübeliler var mı bu konuda tavsiyeleri neler yada aynı sorunu yaşayanlar çok üüzülüyorum yaaa

merhaba arkadasim ayni sey benim basims yirmili haftalarda geldi nst ye bagladilar sanci cikmadi normal dendi
sol kasigimda kramp oluyodu benim
yururken kilitlenmistim
ama haftan ilerlemis eger devam ederse mutlaka doktora gorun derim
gercek dogum sancisi dinlenmekle gecmiyor bilgin olsun
gecmis olsun

Herkese günaydın kızlar
Bugün 10 günlük olduk biz dikişlerim biraz daha iyi çok şükür, az biraz oturabiliyorum.
Kızım kurbağa gibi çekip ayaklarını karnına, göğsümde uyuyo bu şekilde 2 saat uyuyo hiç uyanmadan. Bi de geceleri yanımda yatırıyorum, henüz kıyamıyorum beşiğe koymaya çünkü uyumuyo, çığlık çığlığa uyanıyo. Benim sıcaklığıma ve kokuma ihtiyacı var sanırım hala. Sizde durumlar nasıl? Ne zaman başlar beşiğinde yatmaya acaba? Yavrumu ağlatamıyorum, çok hırpalıyo kendini o yüzden kıyamıyorum illa beşiğinde uyusun diye ısrar edemiyorum. Benim gibi olan var mı merak ediyorum.

Kızlar bende Allah ın izniyle 29 ocakta yavruma kavuştum. Geçmişi okuyamadım.
Bebek kilo kaybediyor, sarılık oldu. Şimdide göğüslerim sertleşti

Geçmiş olsun canım, hayırlı olsun bebeğin. Kurtulmuşsun çok şükür. Biran önce toparlanırsın inşallah. Yavruna da geçmiş olsun, hemen iyileşir umarım..

Muhtemelen benim de öyle bişey oldu. Başka türlü olamaz, en ufak bir azalma olmamıştı çünkü. Bidaha doğurursam hayatta epidural falan yaptırmam.

Sicak suda fazla beklemekten korkuyorum sanci yok bebek iyi ama daha beklenmeyecek

Ben sıcak suyu 60 dereceye çıkarıp kaynar suya oturmuştum resmen leğenin içinde. Sadece göbeğine kadar çıkmamasına dikkat et suyun, dayanabildiğin kadar sıcak suya otur.

Günaydın, annelere ve bebişlerine...

cuma sarılık kontrolümğz vardı, 13.5 çıktı, gelecek cumaya tekrar bakılacak, inş artık yükselmez...

Geçmiş olsun canım, düşmüş bak ne güzel, inşallah artık tamamen düşer de bidaha bunun için hastaneye gitmezsiniz.

Ben ayva çekirdeği ve gülsuyu ile yaptığım kremi sürmüştüm ilk zamanlar, şimdi sürmüyorum hiçbişey. Emzirmeye başladığımda ilk başta acıyo ama sonra normale dönüyo çok şükür.

Cnm ayni sorunu bende yasadim ama bi krem kullandim 1haftaya kalmadan iyilesti ve su anda hic kanama aci yok.

Canım bi krem kullandında hangi kremi kullandın yazda bizde alak olmazmı? Ben de emzirmeyi bıraktım kızlar kantoron yağı işe yaramadı lansinohda öyle kalkanda kullandım silikon göğüs ucu da yaramadı olmadı olmadı mamaya başlıcam sanırım kanama arttı çünkü soğan yazmışınız saolun onu sürdüm bakalım akşama acile gidicez bi krem önersinlerde yaralar geçsin bari asabım bozuldu yemin ederim sütüm geri kaçarmı kızlar ya napıcam(

Canım ben yeni yeni emzirmeye başlamıştım öncesinde mama kullanırken içirip gazını alıp yarım saat kadar omzumda dik tutuyodum kusmasın diye sonrada iyice daldığını hissdersem beşiğine yatırıyodum yok dalmadıysa illa beşiğine koymuyorum kucaumda pışpışlamaya dewam ediyorum . Şimdi emzirirkende öyle emerken uyuyo çoğunlukla uyuyunca memeyi çekip ( bırakmıyo çünkü bıraksam 1saat emdiği oluyo) yatırıyom beşiğe ama kuş gibi uykusu olduğu için dalmıyabiliyo ozamanda burdayım kızım deyip beşiğinde sallıyom dalıyo çok şükür bir aylık oldu kızım .

Ben varim yanimizda yatiramayoruz cunku yanimizda oglum yatiyor ama goguste uyumayi cok seviyor hatta uyudugu tek yer orasi, ozellikle de babasinin gogsu :) kizimin baba duskunlugu simdiden basladi. Youtube dan kolik muzigi aciyoruz gogsumuze aliyoruz isigi da sonduruyoruz oyle uyuyor. Dun gece 1i geciyordu uyutabildigimizde canimizi okudu. Goguslerimi tamamen bosaltti ve ac gibi kivrandi. Evde mama yok zaten hic kullanmadim ki vereyim uyusun. Dun vardi zaten bir derdi gunduz bile uyumadi duzgunce. Gaz degil di agrisi da yoktu ama huysuzlandi. Bir de uyanik oldugu surece kucakta olmak istiyor. Epey zorluyor bizi. Bence sen ayni yatakta uyumamaya calis cok tehlikeli cunku, bogulabilir. Yatagina senin kokunu tasiyan birseyler koyarak orada uyumaya alistirmaya calis.Battaniye falan olabilir altina serersin ya da pijaman falan tenine degmis kokunu tasiyan birsey olsun

Kayınvalidem kakao yağı önermişti bana ok işime yaradı. Hiç yara yok göğsümde. Tee onun zamanında kadın doğum doktoru söylemiş ona da.

ne olursa olsun sütü sağmanız lazım bu çok önemli. manuel pompalar var çok güzel ama balonlu olanlardan değil de tulumba gibi mandalı olanlardan edinin ve çok yavaş sağmaya çalışın sürekli bas bırak yapmayın basın süt fışkırdığı sürece bekleyin süt gelişi kesilince bırakıp tekrar basın ve ağır ağır yapın bunu, birden basarsanız yaraları hırpalarsınız. yaraları ılık suyla yumuşatmadan da kesinlikle sağmaya çalışmayın daha kötü olur yaralar. göğüs ucuna süreceğiniz kremleri göğüs pedine sürüp üzerine kapatabilirsiniz böylece bebek kremden daha az etkilenir. fazla hırpalamazsanız yaralarınız bir günde bile kapanır, inşallah çabucak atlatırsınız.

bahsettiğim bu tarz pompalar

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=173953 bu topicte güzel öneriler var bir bakın.

Son düzenleme:

bende yeni doğum ettim 20 gün oldu henuz... ilk başlarda lansinoh krem kullanıyordum emzirdikten hemen sonra karbonatlı sulu pamuk yapıp siliyordum bi hafta sürdü acısı oda öle dayanılmıyacak kadar deildi 1 haftadan sonra hiç sürmedim bile.bnce sende kremini kullanmaya devam et ama karbonatlı suyu ihmal etme çünki zaten göğsünde kalan süt çatlamsına neden oluyo ucunun...

Ayni durumu yasamayan yoktur herhalde canim. Ben dogumdan sonra ilk emzirmeden itibaren hiç aksatmadan lansinoh krem surdum ama hic bir ise yaramadi. Kisiden kisiye degisiyor galiba. Cunku o kremi surup iyilesenlerde cok. Ilk gunler ben de aglayarak emziriyordum odum kopuyordu emzirme saati gelecek diye. Acisi gercekten cok kotu. Sonra doktora gittm. Doktor cok kotu olms diyerekten madecassol krem ve e vitamini kapsulu verdi. Ikisni birlikte surup en az 1 saat bekleyeceksin dedi. Sonrasinda da bebek sampuaniyla emzirmeden once yika goguslerini dedi. Bi iki gün surdum rahatlk saglar gibi oldu acikcasi ama bebegin ne zaman emecegi belli olmadigindan biraktm kullanmayi. Cunku bi gogsume surup diger gogsume surmuyordum. Bu seferde her seferinde tek gogus emzirip diger gogsu ihmal edince sut kanalinda tikanma oldu. Bir daha da birsey surmedim. Saglik ocaginda sordugumda ebe gogus ucunun kuru kalmasi gerekiyor iyilesme saglanmasi icin bu yuzden de havalandir dedi. Ilac surunce bi turlu kuru kalmiyordu. Ben de careyi hic birsey surmemekte buldum. Su an daha iyiyim tam iyilesme olmasa da eskisi gibi degil. Aslinda tamamen yanlis emzirmekle alakaliyms bu yaralar. Dogru emzirip kuru kalmasini saglarsan iyilesir umarim canim. Gecmis olsun simdiden

Canım sütünün geri kaçmaması için yapabileceğin tek şey sağmak ve akışını devam ettirmek. Kanıyorsa eğer, bebeğim içmesin o sütü diyosan sağ at gerekirse. Yaraların geçince emzirmeye başladığında muhakkak akar yine hiç korkma. Ben daha hastanede ilk günden beri dikkat ettim, memenin siyah kısmını alabildiği kadar ağzına alması için. Düzgün almadığında çıkarttırıp bidaha verdim. Allah'a şükür, çok büyük sıkıntım yok, ilk emmeye başladığında sızlıyo biraz, sonra geçiyo. İlk birkaç gün çok kötü olacak gibi oldu, ayva çekirdeğiyle yaptığım kremi ve üstüne lansinohu sürdüm her emzirmeden sonra. İnşallah en kısa sürede iyileşir de doya doya emzirirsin kuzunu. Bol sıvı almaya devam et ki sütün bol olsun. Süt bol olunca bebiş de fazla hırpalamıyo çünkü memeyi.

İşte bizim problem beşiğe yatırınca uyanması. Kucağımda 2 saat kıpırdamadan uyuyo, yarım saat değil bir saat de beklesem dalmasını, uyanıyo beşiğe koyunca. Az önce yatırdım hemen mıkırdandı açtı gözleri, beşiği salladım falan bi beş dk daha uyudu sayılır, sonra açtı gözlerini geri. Ben de almadım hemen beşikten, odada işlerim vardı dolaştım onları yaptım, o beni izledi ben dolandım odada:) altı kirliydi ve acıkmıştı en son ağlamaya başlayınca aldım kucağıma. 2 günlük falandı ben beşiğe yatırmaya çalıştığımda. Yavaş yavaş denicem ara ara, gündüz uyanıkken falan da yatırcam belki alışır zamanla.
Seninki büyümüş annesi benim kızım daha 10 günlük

Benimki de yaptı aynısını bir gece, 2 ya da 3 günlüktü, gece 12 de kalktı, sabah ezanı okundu 6.30'da ondan sonra uyudu. mahvetti bizi o gece, ağlarken kendini de perişan etti
Yanımda yatarken kuş uykusu uyuyorum zaten kolumun üstüne koyuyorum başını, sarılarak yan yatırıyorum. Yatağımız büyük ezme gibi bir tehlike yok ama yine de korkuyorum tabi, annem uyku yarı ölüm der hep, belli olmaz insanın ne yapacağı. Beşiğinde uyumasını ben de çok istiyorum özellikle de geceleri. Alıştırmam lazım ama nasıl

Son düzenleyen: Moderatör:

Çok sağol canım, evet çok şükür düştü... Nasıl sevindik bir bilseniz...Darısı cumaya...

Annemler de gidecekmiş cuma günü, galiba hastaneden sonra... Bizbize kalacağız bakalım... Nasıl olacak düzenimiz..

Olur canım hiç korkma, iş başa düşünce herşeyin üstesinden gelirsin evelallah

Göbeği düşmeden 2-3 kere yıkamıştık, 5. gün kontrolünde doktor göbeği düşmek üzere, artık yıkamayın demişti, 8. gün düştü, 1 gün düştükten sonra yıkamayalım dedik, akşam da elektriklerimiz kesildi yıkayamadık, bu akşam artık yıkarız kuzumu:) bizde kırkı çıkana kadar hergün yıkanır, çok rahat uyuyorlar gerçekten. Bi de beşiğinde uyusa o güzel uykuları da ben de bir saat iki saat ne kadarsa rahat uyusam uykumu yatağımda.

Canlarim 17 ocakda dunyalar guzeli kizim ALYA yi saglikla kucagima alim.. 3510 gr 50 cm dogdu guzel.kizim... sukur ikimizde cok iyiyiZ.. en kisa zamanda dogum.hikayem ve yasananlar alisma surecmizle ilgili herseyi paylasmaknicin gelecegimm yine malumm simdii cookk yogunuzzvhepimizzz :))

selamlar kızlar,

oğlum 12 günlük oldu. sürekli emme isteği ve emdikten sonra gazını çıkartana kadar geçen süre dışında pek bir sıkıntımız yok.
ama dün gece çok korkuttu beni.
gece 12 gibi altını alıp emzirdim yatağına yatırdım.uyuması için ışığı kapattım.aradan biraz zaman geçince kustuğunu duydum.yan yatırmıştım ama yinede kusmuğu genzine kaçınca nefessiz kaldı oğlum.gözleri kızardı yaşardı, ağzından köpük şeklinde tükürükler çıkardı.
babasıyla yan çevirdik, ters çevirdik ağzını açtık fln ama benim aklım gitti.
neyse sonra normale döndü sakinleşti.yinede yatağına değil aramıza yatırdık bir süre izledik.sonra uyuyakalmışım.
bugün hastaneden hemşire geldi.bu tür durumların olabileceğini sakin olmak gerektiğini söyledi.eğer nefes borusuna bir şey kaçtıysa yan yada ters çevirip hafif sertçe sırtına vurun dedi.ağlamaya başladığı anda nefes alabiliyor demektir dedi.

göğüs ucu acısı bende de var.doğumdan önceden beri lansinoh kullanıyorum ama oğlum bazen yarım saatte bir emdiği için faydası oluyor mu emin değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…