selamlar kızlar,
oğlum 12 günlük oldu. sürekli emme isteği ve emdikten sonra gazını çıkartana kadar geçen süre dışında pek bir sıkıntımız yok.
ama dün gece çok korkuttu beni.
gece 12 gibi altını alıp emzirdim yatağına yatırdım.uyuması için ışığı kapattım.aradan biraz zaman geçince kustuğunu duydum.yan yatırmıştım ama yinede kusmuğu genzine kaçınca nefessiz kaldı oğlum.gözleri kızardı yaşardı, ağzından köpük şeklinde tükürükler çıkardı.
babasıyla yan çevirdik, ters çevirdik ağzını açtık fln ama benim aklım gitti.
neyse sonra normale döndü sakinleşti.yinede yatağına değil aramıza yatırdık bir süre izledik.sonra uyuyakalmışım.
bugün hastaneden hemşire geldi.bu tür durumların olabileceğini sakin olmak gerektiğini söyledi.eğer nefes borusuna bir şey kaçtıysa yan yada ters çevirip hafif sertçe sırtına vurun dedi.ağlamaya başladığı anda nefes alabiliyor demektir dedi.
göğüs ucu acısı bende de var.doğumdan önceden beri lansinoh kullanıyorum ama oğlum bazen yarım saatte bir emdiği için faydası oluyor mu emin değilim.
göbeğimiz düştü bugün 11 günlük olduk çok şükür şaka gibi zaman nasıl geçiyor anlamıyorum bu arada kızım bir haftalıkken bizde yaşadık o kusma olayını bende yan yatırmıştım ama sürekli boş boş öğürüyordu ağzından yoğun bir tükürük vardı resmen çoçuk elimizde mosmor oldu elimi ağzına soktum tükürüğü çıkardım o arada eşimde yan çevirmiş sırtına vuruyordu öldük ama rabbim kimseye evladının acısını göstermesin
biz de ilk haftada yaşadıkyan yatarken kusup boğuldu. o gözlerindeki çaresizlik çıldırıyordum yapmadığım kalmadı ters çevirdim dizime yatırdım sırtına vurdum... doktora götürmeyi düşündüm sonra gidene kadar zaten ölecek diye düşündüm, çocuk rahatlayana kadar ömrümün yarısını tükettim. rabbim korusun evlatlarımızı
gecen hafta k valideme gittim yakinda bi magazadan gomlek aldim emzirirken kolay olsun diye.yaz gelsede hem oglanlar buyuse hem disari ciksak
annem kendi bakacagini dusunuyo ve bu yuzden her defasinda bana mecbursunuz mesaji veriyo
o oyle yapinca deliriyorum ogluma diyoki benimle iyi anlasmak zorundasin
bakiciya versem en azindan lafimi soylerim.anneme bisey soyleyemiyorum hanim hemen isine gelirse gibi konusmaya basliyo
evime geliyo pek bi is yapmiyo uyuyan bebegi salliyo kahve sigara iciyo ve abuk subuk konusup beni delirtiyo
nasil ayar vericem bilmiyorum canim.bisey soyleyince iki cocuk buyuttum deyip fikirlerime karsi cikiyo
bende agliyodum finduxcum parca kopuyodu oyy cok fena
avent gogus ucu aldim rahatladim hala onunla emziriyorum
kesinlikle dene rahatlarsin
canim allah anali babali buyutsun hayirli ugurlu olsun
gecmis olsun bebegin hemencecik toparlar insallah canim
Bende kurtuldum çok şükür canım ya. Seninkine benzer bir doğumla üstelik :) tabi benimki epiduralli oldu, dayanamadm. Panik olduk yaa. Yanımda da anneler olmayınca bilemedil napacagımızıAtlantacimmm gozun aydiiiinnn olsun Allah anali babali buyutsun canim)) Gogusler icin en iyisi sicak kompres veya sicak suyla masaj bayaa rahatlatir. Imkanin varsa sag at derin dondurucuya lazim olur. Bebegine de gecmis olsun bizde de sarilik cikmisti ama sariligin arttigi donemde cok uyuyordu ve uyandirmakta zorluk cekioduk bu yuzden de emmiodu. Ondan sariligi artmisti. Sen mumkun mertebe daya memeyi ben bazen yarim saatte bir bazen saat basi emzirdigimi biliyorum. Ariyor memeyi ve bir tek orda sususyordu. Hem sertligide iyi gelir. Kusarsa da panik yapma hepimizin ki kusuyor hickirik krizleri oluyor. Insallah atlatir cabucak.
Canım sende kullanmkşsın plastik uç. Bebek biberon emer gibi emmiyor mu onu takınca? Hani dogru emme şeklinde ağzını açamıyor??gecen hafta k valideme gittim yakinda bi magazadan gomlek aldim emzirirken kolay olsun diye.yaz gelsede hem oglanlar buyuse hem disari ciksak
annem kendi bakacagini dusunuyo ve bu yuzden her defasinda bana mecbursunuz mesaji veriyo
o oyle yapinca deliriyorum ogluma diyoki benimle iyi anlasmak zorundasin
bakiciya versem en azindan lafimi soylerim.anneme bisey soyleyemiyorum hanim hemen isine gelirse gibi konusmaya basliyo
evime geliyo pek bi is yapmiyo uyuyan bebegi salliyo kahve sigara iciyo ve abuk subuk konusup beni delirtiyo
nasil ayar vericem bilmiyorum canim.bisey soyleyince iki cocuk buyuttum deyip fikirlerime karsi cikiyo
bende agliyodum finduxcum parca kopuyodu oyy cok fena
avent gogus ucu aldim rahatladim hala onunla emziriyorum
kesinlikle dene rahatlarsin
Var canım bebek ilk başlarda almıyodu göğsümü ondan almıştım bi büyük boy aldım olmadı küçüğünü aldım olmadı yumuşak diye başka marka aldım benim kız çok hırçın onunla alınca biberon yerine koyuyo istiyo aksın haldır haldır gelmeyincede başlıyo ağlamaya ama ne ağlamak çok iştahlı maşallah maşallah o yüzden silikonsuz veriyom iyice kavrasın diye ama yaralar iyleşmezse gene kullanırım tabi iyi hatırlattın saol canım
Çok haklısın canım biberona alışmış hemen 1 günde. Dün göğsümü alana kadar kaç saat ağladı, tabi bende beraber..Canım yapabiliyosan biberonla verme, doktor bana biberona alışır en fazla 2 aylık olduktan sonra göğsünü almaz sadece sağman gerekir ve sağıncada bi süre sonra süt üretimi azalıyomuş emme gibi olmuyomuş. Göğüslerim yarayken Şırıngalar varya onunla damla damla ağzına verdik biz zor oluyo ama napalım. Bende o plastik uçlardan kullandım ilk başta çünkü göğüs uçlarım paramparça olmuştu sonra bebeği bi müddet göğsümü veremedim o plastiği aradı hep sonra aldı
Plastik uç çok iyi geldi banada en azından emebiliyor onu takınca ama çok ağrıtıyor
Bineron emer gibi emiyor. Çabuk yorulup emmeyi kesiyor veya uyuyor göğsümde. Emzirmelerim 1 saat sürüyor ve bittiğinde hala doymamış oluyorplastik ucu takınca nasıl açmasıl gerekir ağzına nasıl almalı memeyi????
galiba bu durum ilk haftalarda yaşanabiliyormuş ben oğlumda yaşamadığım için telaşlandım kızım gözümün önünde resmen can çekişti hala korkuyorum aklıma geldikçe için sızlıyor rabbim onları korusun inş
Çok sağol canım. Ya bişey sorucam size, benim göğüs uçlarım küçük oldugundan plastik uç verdi hemşire, medelanın. Bebek onun sadece uç kısmını biberon gibi emdiği için yine ağrıtıyor ve yanlış emdiği için çabık yoruluyor. Sizîndemi öyle emiyor yoksa ağzını açarak emebiliyormu?
Bende kurtuldum çok şükür canım ya. Seninkine benzer bir doğumla üstelik :) tabi benimki epiduralli oldu, dayanamadm. Panik olduk yaa. Yanımda da anneler olmayınca bilemedil napacagı
Canım sende kullanmkşsın plastik uç. Bebek biberon emer gibi emmiyor mu onu takınca? Hani dogru emme şeklinde ağzını açamıyor??
Çok haklısın canım biberona alışmış hemen 1 günde. Dün göğsümü alana kadar kaç saat ağladı, tabi bende beraber..
Plastik uç çok iyi geldi banada en azından emebiliyor onu takınca ama çok ağrıtıyor
Bineron emer gibi emiyor. Çabuk yorulup emmeyi kesiyor veya uyuyor göğsümde. Emzirmelerim 1 saat sürüyor ve bittiğinde hala doymamış oluyorplastik ucu takınca nasıl açmasıl gerekir ağzına nasıl almalı memeyi????
kızlar bebeklerınız hayırlı olsun.aranızda epıdural yada spınal anestezı olan varmı.nasıl oluyor.neler yapıyolar hemsıreler falan.yanı cok merak edıyorum.bas agrsı cok oluyor dıyolar sızdede oldumu.yanı mıde bulantısı falan oldumu.amelıyathanede neler yasadınız cevaplarsanız cok sevınırım.bırde ben 8 sene evvel bel fıtıgı amelıyatı olmustum.acaba bana yaparlarmı belden uyusturup sezeryan.cok soru sordum kusura bakmayın:26::26:
ben mutlaka degisiyorum canim 3 saatte bir kaka yapmasa bile.Kızlar bir sorum olucak..gece bebislerinizin altini aliyonuzmu.benim kızın her bezi kakali ouyor.bende emzirmek icin her kalktigimda bezinide degistiriyom,uykusuda aciliyor tabii..acaba almasam pisik olur diye korkuyorum.oglumda almazdim ama o da gece kaka yapmazdı..
Kizlar gunaydin. 1 hafta once oglusumu sunnetettirdik. Kac gundur cok huysuzdu kuzum. 12 gunluktu daha ne olsun. Dunde klempini cikarttik rahatladi, kurtulduk bu isten. Ama hala emmiyo. Bende moralini bozma amytis mamayla buyuyen cok bebek var diyorum , sutude sagarak veriyorum oldugu kadar. Onun disinda birbirimize alisma donemi.
Herkese bebisleriyle sevgiler..
canım ben spinal oldum.. aneliyatım çok güzeldi ne olduğunu anlayamadan bebeğimin sesini duydum sonrasında da hiç sıkıntı olmadı.. ama ameliyattan bi sonraki, gün öyle bi baş ve boyun ağrısı başladıki şiddetini anlatamam.. beş gün boyunca yataktan kafamı kaldıramadım tonlarca bi yük vardı sanki..beş gün boyunca ağladım ilgilenemedim bebeğimle doğru dürüst.. bol bol su ve sade neskafe içerek geçti. tabi bu yan etki gözünü korkutmasın yaptıran hiç bi arkadaşım bunu yaşamadııı. bi de epiduralde baş ağrısı daha az oluyo diyolar ama gerçekliğini bilemicem.. farkını da tam bilmiyorum.. belinde bişey takılı kalıyomuş galiba epiduralde .. iyice araştır bence ama ameliyattan korkma hiç bişey hissetmiyosun aksine bana masaj gibi gelmişti :)))) ameliyattan sonra boynunu çok fazla hareket ettirmemek de önemliymiş. umarım yardımcı olabilmişimdir :))
Sağol cnm seninde hayırli olsun..ben 2 dogumuda epidural normal yaptim.Allaha şükür hic yan etki olmadı,nette yazanları okuyunca korkuyor insan ama anestezi uzmanı iyi oduktan sonra yan etki fazla olmuyor bence..kızlar bebeklerınız hayırlı olsun.aranızda epıdural yada spınal anestezı olan varmı.nasıl oluyor.neler yapıyolar hemsıreler falan.yanı cok merak edıyorum.bas agrsı cok oluyor dıyolar sızdede oldumu.yanı mıde bulantısı falan oldumu.amelıyathanede neler yasadınız cevaplarsanız cok sevınırım.bırde ben 8 sene evvel bel fıtıgı amelıyatı olmustum.acaba bana yaparlarmı belden uyusturup sezeryan.cok soru sordum kusura bakmayın:26::26:
Hayirli olsun sunnetiniz,israrla emzirmeye calıs bence,mutlaka emer zamanla..sutunde artar emzirdikce..Kizlar gunaydin. 1 hafta once oglusumu sunnetettirdik. Kac gundur cok huysuzdu kuzum. 12 gunluktu daha ne olsun. Dunde klempini cikarttik rahatladi, kurtulduk bu isten. Ama hala emmiyo. Bende moralini bozma amytis mamayla buyuyen cok bebek var diyorum , sutude sagarak veriyorum oldugu kadar. Onun disinda birbirimize alisma donemi.
Herkese bebisleriyle sevgiler..
kızlar bebeklerınız hayırlı olsun.aranızda epıdural yada spınal anestezı olan varmı.nasıl oluyor.neler yapıyolar hemsıreler falan.yanı cok merak edıyorum.bas agrsı cok oluyor dıyolar sızdede oldumu.yanı mıde bulantısı falan oldumu.amelıyathanede neler yasadınız cevaplarsanız cok sevınırım.bırde ben 8 sene evvel bel fıtıgı amelıyatı olmustum.acaba bana yaparlarmı belden uyusturup sezeryan.cok soru sordum kusura bakmayın:26::26:
Kızlar bir sorum olucak..gece bebislerinizin altini aliyonuzmu.benim kızın her bezi kakali ouyor.bende emzirmek icin her kalktigimda bezinide degistiriyom,uykusuda aciliyor tabii..acaba almasam pisik olur diye korkuyorum.oglumda almazdim ama o da gece kaka yapmazdı..
Kızlar bir sorum olucak..gece bebislerinizin altini aliyonuzmu.benim kızın her bezi kakali ouyor.bende emzirmek icin her kalktigimda bezinide degistiriyom,uykusuda aciliyor tabii..acaba almasam pisik olur diye korkuyorum.oglumda almazdim ama o da gece kaka yapmazdı..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?