2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canım ben spinal oldum.önce bel bölgesine iğne yapıp uyuşturuyorlar sonra spinal iğnesi oluyor.çok acı hissetmedim ben ki iğneden çok korkarım.çabucak belden aşağısı uyuşuyor.ben fazla heyecan yaptığım için biraz tansiyonum düştü ve midem bulandı ama başımda anestezi uzmanı beklediği ve şikayetim olup olmadığını sorduğu için hemen müdahale edip oksijen verdi.ben birde sağ omzumda bir sıkıntı hissetmiştim.uzman bunun normal olduğunu söyledi.
operasyondan daha zor olan sonrası bence.benim uyuşukluğum 4-5 saat sürdü.anestezi uzmanının tavsiyesi boynu zorlamamak, 3 litre su içmek, belden eğilmemekti.elimden geldiğince uymaya çalıştım.baş ağrısı da yaşamadım ama eve döndükten sonra oğlumla ilgilenirken belimi zorladım sanırım şimdi şimdi ağrı yapıyor tabi hata bende.

kızım bugün 16 günlük oldu.benim sorum şu günde 7-8 kez kaka yapıyor.bu normal ama ishal şeklinde.çok sıvı.sizin bebeklerde mi böyle acaba.yoksa ishal mi oldu .cvplarsanız sevinirim.

Ben hemen her kalktığımızda değiştiriyorum aynı pişik olmasın mantığıyla.
En iyisi boyle yapmak sanırım cnm..

17 ocakta bende Hamza'mı kucağıma aldım 3100 gr 51 cm doğdu oğlum, uykusuz her gece modundayız, sarılığımız geçti sayılır 4 kişilik ailemizle çok ama çok mutluyuz :)
Hayırli olsun bebisin cnm,sarılıgıda atlatmısınız ne güzel.

çok ağlamıyorsa önce bezini değiştir sonra emzir, genellikle emerken uyuyakalıyorlar zaten. gazıyla beraber azıcık kaka çıkarmışsa onu değiştirmiyorum gece ama çok yaptıysa değiştiriyorum
Yok cnm ağlamiyor,bende gece birini emzirdikten sonra dalıyor dedigyin gibi genelde uyansın diye altıni acmaya başladim.ilk haftalarda sarılığinyuksekti,uyanamiyordu..het bezi kakalı oluyir kızımın..sade cislı bez gormedim daha..

kızım bugün 16 günlük oldu.benim sorum şu günde 7-8 kez kaka yapıyor.bu normal ama ishal şeklinde.çok sıvı.sizin bebeklerde mi böyle acaba.yoksa ishal mi oldu .cvplarsanız sevinirim.
Benim kızda aynı cnm,anne sutü alan bebek kakası sapsarı ve sulu olur merak etme..zaten yaparken denk gekmisindir su gibi akıyor.

Sadece anne sütü alıyorsa ishal yada kabız olmaz canım rahat ol, bizimkide 8 10 kez yapıyor, çok sıvı susamdan az iri taneler oluyor içinde, altın sarısı renkte, mis gibi kokuyor :))))

neredeyse iki yaşına kadar normal kaka yapmıyorlar zaten, kaka yeşile dönerse, köpüklenirse ve çok kötü kokarsa ishal olarak kabul ediliyor. oğlum yaşamıştı allah kimsenin başına vermesin kaç yaşında olursa olsun çocuklarda ishal perişanlık. uzun bir zaman bütün bezleri kakalı çıkacak maalesef. bez ziyanlığı had safhada

çok uzun bir zaman da görmeyeceksin zaten çişli bez

Sadece anne sütü alıyorsa ishal yada kabız olmaz canım rahat ol, bizimkide 8 10 kez yapıyor, çok sıvı susamdan az iri taneler oluyor içinde, altın sarısı renkte, mis gibi kokuyor :))))

Hayirli olsun sunnetiniz,israrla emzirmeye calıs bence,mutlaka emer zamanla..sutunde artar emzirdikce..

Sagolun kizlar. Bende vermeye calisiyorum meme ama annemler iki agladimi acliktan olcek edasiyla dayiyorlar biberonu. Umarimsutum devam eder.
Sizinde sunnetiniz hayirli olsun minikkelebek. Erkek oldu oluslarimiz

Bende 26 gün önce spinal anestezi ile sezeryan oldum. Sezeryan cok rahat gecti o kadar korkmama rağmen hep hissedicem korkusu vardı anestezi uzmanina ben hissediyorum galiba dedim oda olamaz suan kafasini görüyorum cikarmak üzereler dedi ) zaten esimde yanimdaydi oda cok heycanliydi. Hic korktugum gibi olmadi doguma girmeden onceki video larima bakiyorum korkudan ne hale gelmisim:)) ama zaten 20 dakikada hersey bitti bebisimin gözleriyle buluştuğum an zaten herseyi unutuyorsun biran önce dikislerim bitsede onu kollarıma alsam diye düşünüyorsun bende internette cok araştırmıştım spinalin yan etkilerini Allah'a şükür bende hiçbiri yaşanmadı sadece anestezi yapılırken doğru yeri bulamadılar 2-3 kere denediler o yüzden ameliyatın 3 üncü günü cok bel agrisi çektim oda gecti şükür... Ben dikişlerin acısından cok korkuyordum oda beklediğim kadar olmadı Allah'tan. Zaten 4 saat kadar ayaklar uyusuk hissetmiyosun bişey sonrada ağrı kesici serum veriyorlar benim ilk gece biraz ağrıdı serum taktılar ertesi gün gecti...

merhaba kızlar hayat tüm yoğunluğuyla devam ediyor ben iki gündür epey stresliydim kızım memeyi almamaya başladı sütüm 2 gün azdı arada biberonla süt vermiştim 2 gündür memeyi aldıramadım saatlerce uğraştım nasıl itiyor iki eliyle görseniz midem deliniyo resmen stresten bugün biraz daha iyi ama hala hoplata zıplata veriyorum yarın 1.ay kontrolümüz var bakalım kaç kilo oldu kızım bu arada kilolarınız nasıl kızlar hani şu ara önemli değil takıntı m yok ama ben kilo alıyorum yemeği abartmadığım halde 10 kilo ile doğuma girdim 2 haftalıkken 2 kilom kalmıştı şimdi 2 kilo aldım üstüne sizde nasıl bende mi bir gariplik var

canım iki kızımda da bu yolla doğumu mu ilk kızımda epiduraldi sadece bir iğne yaptılar belimden ben sadece ağrı hissetmedim ama basınç şu bu derken fenalaştım uyuttular beni sonrasında ağrım falan da olmadı ama hastaneden çıkınca baş ağrısı yaşadım bu kızımda kombine spinal yapıldı katater mi diyolardı ondan taktılar belime hiç bir şey hissetmedim sadece bebek çıkınca acayip bir hafiflik hissettim ama bebeği yanıma getiripte sıcaklığını hissettiğim an başka boyuta geçtim resmen bunda da sonradan 1 saat ağrım oldu baş ağrısı hiç yaşamadım ameliyat ta hafif bulantım oldu hemşire o anlarda oksijen verdi sürekli korkma derim artık tıp ta gelişti yan etkileri azaldı bana uzman yüzde 1 görülüyor baş ağrısı demişti ben tavsiye ederim şimdiden hayırlı olsun

Son düzenleme:
Sagolun kizlar. Bende vermeye calisiyorum meme ama annemler iki agladimi acliktan olcek edasiyla dayiyorlar biberonu. Umarimsutum devam eder.
Sizinde sunnetiniz hayirli olsun minikkelebek. Erkek oldu oluslarimiz
sagol canim minik erkeklerimiz buyuyunce bize tesekkur edicekler hatirlamadiklari icin
insallah oglun memeye geri doner
bide bulgur pilavi acaip sut yapio derlerdide ne kadar yapcakki diodum.
gecen dolu dolu bi tabak yedim masallah oyle yaradi ki.sende dene yemediysen canim.

ugrasmaya devam et bence.bu bebekler nasilda akilli yaa hemen memeyi birakiyolar hic aciktim ne bulsam yiyim demiyolar
canim benim oglumda dun 1 aylik kontrol oldu 5380 gr olmusuz masallah
ben 15 kilo alip gittim doguma.1 ayda 10 kilom gitti
5 kilo kaldi
sut yapsin diye yiyoruz kilo bize donuyo maalesef

Canim bizde pisik olmasin diye gece kontrol ediyoruz ozellikle ses gelmisse. Uykusu acilmasin diye once alt degistirip sonra emziriyorum. Benim oglum var ama kiz bebeklerde daha hassas bir durum gb geliyor.

Anneler,

Benden size tavsiye, sakın biberon denen zıkkımı vermeyin, 3 gundur oglum Barış ile savaş halindeyiz. Biberonu istiyor, emmek , caba sarf etmek istemiyor. Unutturmam lazım bir sekilde biberonu.Allah yardımcım olsun.

Sütüm olmadıgı icin doctor biberonla gunduz sag, gece ver dedi.Bende oyle yaptım...nerden bilecektim alışacagına. Simdi memeyi itiyor. Alıyor 10 dakika sonar bırakıyor.. kilo alımı durdu sanırım.. Su anda ilk su biberondan kurtarmaya calisiyoruz, bir sonraki adım kilo alımı olacak.

Ben cekiyorum, siz cekmeyin diy yazıyorum.

Serraz, meme durumunda bende de aynısı cnm... almıyor oglan. kiloyu da valla tartılmıyorum artık. Ilk olarak su zıkkım biberondan kurtulursa iyi olacak.

Kizlar cok kotuyum derdimi anlatmaya bile halim yok bir aylik olduk ama hala duzene girmedik emzirme konusu emmiyor sonrada kusuyor doktor az emzir dedi dun deneyim dedim guya memeyi cektim saatli verdim falan ama bi huzur bulmadi dun en fazla yarim saat uyudu gerisi hep bagirdi basindan beri kendim oyle boyle duzene giriyorum sonra biri bisey diyor yapslim diyoruz hersey kotuye gidiyor dun butun gun huzursuzdu yatmadan mama verdim deliksiz uyudu simdi yeni gune basladik bakalim ne olcak

sızce genel anestezı daha ıyı olmazmıkı.ben panık atak hastasıyım.korku ve endıse var bende.acaba fenalık gelırmı.sızler neden genel anestezı ıstemedınız.bırde ben bel fıtıgı amelıyatı oldum 6 yıl once acaba bu durum epıdurale yada spınale engelmıdır sızce.sıze sordularmı bel fıtıgınız varmı dıye amelıyattan önce

Walla canım allah kolaylık versin Bizde aynı durumdayız anlamıyorum neden durmadığını sürekli ağlama durumunda mama verdik dün akşam sonra uyudu açlıktan demek ki dedik Bende hiç dinlenemiyorum ki yada bi şeler yemeye vaktim olmuyor öyle oluncada sütüm olmuyor İnşallah herşey en kısa zamanda düzelir Sende moralini yüksek tut senin stresinden de etkilenir bebek

nasılsınız arkadaslar ?kımsecıkler kalmadı sanırım burda herkes meleklerıyle ugrsıyor :) bız 27 gunluk olduk cok sukur annem we kız kardesım dun gıttıler cok zoruma gıttı agladım ( 1 aydır alısmısım bıde gurbette olmak daha cok koyuyor ınsana..prenesımle basbasa kaldık ıyıyız cok sukur pazrtesı kontrolumuz war bakalım mnıgım kılo almısmı..sızde durumlar nasıl ? babaların mınıklerle arası nasıl ?sezeryan olanlar dıkısler ne durumda sancısı agrısı olan warmı ? bırde ew ıslerını ne yapıosunuz ?

canım ben 92 ıle hamıle kalmıstım 3 ay ıcınde bulantılarla 82 ye dustum doguma gıderken 95 kılo ıle gıttım(suan 85 e dustum) son anda sunı sancılara dayanamayıp spınal anestezı oldum 15 dk da hersey bıttı cok rahat gectı doktrum ıle sohbet ettım amelıyt esnasında hele mınıgını goruyosun ya harıka bısy !! doktrum 2 hafta basını yuksekte yat dedı ki zaten dıksler oldugu ıcın rahat yatıp kalkmam ıcın yuksekte yattım 4 . gun cok acaıp bı bas agrım oldu sonrasında cok sukur bı yan etkısını gormedm..(kılolu olmama ragmen süt konusunuda dusunme spınalde hıc sorun olmuyormus sut hemen gelııyor :)

cnm pazartesi hasteneye gitcem demiştin ne dedi doktor varmı sancın falan inşallah sağ salim doğurur kurtulursun bi an önce artık sana şubat annesi dicez:)

Slm cnm,bizde dun 1 aylik olduk..benimde annemle babam burda ,kirki cikinca gidicekler,kv.k.peder gelicek..bizde uzaktayiz iki taraftanda..,bende alistim annem sagolsun yemek,temizlik islerini yapiyor...bizimde yarin kontrol var birde kalca ultrasonu cekilcek kızıma.gazliyiz baya damla isticem..2 gundurde burnu tikali acamadim birturlu,serum fizy.damlatiyorum otri bebeyle cekiyorum ama hep tikali.gecer ins.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…