2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Kizlar dogum yapali 23 gün oldu. Normal dogum yaptim ve 20 kusur dikisim vardi. Dikislerin ucunda aciklik vardi. O kapanmis gibi ve mor görünüyor. Ayni durumda olan var mi acaba. Morluk olunca bir problem olur mu yoksa gecer mi

Merhaba kizlar. 19 gunluk kizim maladef cik kotu pisik oldu ne kullandiysak gecmedi(trosdy, hametan, sudokrm, bepanten) daha da koyulesti hatta yara olmaya yuz tuttu. Ne yapacagimizi sasirdik. Tavsiyeleriniz var mi acaba

Merhaba kizlar. 19 gunluk kizim maladef cik kotu pisik oldu ne kullandiysak gecmedi(trosdy, hametan, sudokrm, bepanten) daha da koyulesti hatta yara olmaya yuz tuttu. Ne yapacagimizi sasirdik. Tavsiyeleriniz var mi acaba

Merhaba forumu gezinirken gördüm sorunuzu,desitin krem var mor renkli pişiğe çok iyi geliyo,birde alt temizliğini hazır ıslak mendillerle değilde,bebek mağazalarında kare şeklinde pamuklar satılıyo gül suyu ile kaynatılmış soğutulmuş suyu karıştırıp onunla yapın.İnşallah şifa bulur yavrunuz.Hayırlı akşamlar......

Tesekkur ederiz onu da deneyelim bakalim insallah gecer

böcüğüm neler yapıyorsun nasılsın ne alemdesin? nasıl senin oğlanlar alıştılar mı birbirlerine? görüşemez olduk inş herşey yolundadır

nasılsınız kızlar? sanırım hep aynı sorunlar; göğüs ucu yaraları, gaz sorunları ve uykusuzluk... ortak kaderimizmiş napalım alışacağız artık

12 günlük memleketteki tatilden sonra evimize dönüş yaptık çok şükür özlemişiz evimizi. tatilde sobalı evdeydik çok zormuş yahu. sobalı evde kalanlara Allah kolaylık versin

tatilden izlenimler : kızım kucağa alıştı ve kalabalıktan hiç haz etmediğini gördük. her gelen de sese kalabalığa alışsın diyip durmaz mı. doyuyor mu diyen var şekerli su içir diyen var

bi yandan büyüklerin su içir çocuğa içi yanmasın nidaları biraz daha yaşlıların çocuğu öpecez diye sıraya geçmeleri, benimse onlardan kaçma çabalarım neler neler. çok şey var anlatacak soraak ama kızım izin vermiyor ki

bizim kız 2 günde bir kakasını yapıor ama ne biçim yapıyır sırtına kadar çıkıyor üşütmüş diye düşünmüştük ama hep aynı kıvam ve renk ve hep 2 günde bir. bide 15 20 dk emiyor diyenlere imreniorum bizimki 5 dk emiyor doyup bırakıyor. kontrollerimizde normaldi kilomuz dr da normal dedi büyüdüğü için çabucak boşaltıyormuş memeyi. ama anne yüreği acaba doyuyor mudur diye endişe işte

2.ayımıza az kaldı. doktor rota virüsü aşısını önermişti özel yapılıyırmuş. iyi diyen var zararlı diyen var. siz ne düşünüyosunuz?

Herkese iyi geceler...
Oğlum bugün 32 günlük...gaz sancılarımız,uyku problemimiz var onun dışında iyiyiz.ama hep bebişle ilgileniyorum.
evim çok dağınık,yemek yapamıyorum.sizler ev işlerine yetişebiliyor musunuz.oğlan anneleri çocuğunuzu sünnet ettirdiniz mi,ne zaman düşünüyorsunuz.

hayırlı olsun allah analı babalı buyutsun.

Sevgili dorti..
Ben 2013 ağustos annesiyim. Az önce biraz nostalji yapmak için biraz da meraktan bu topiğe bir göz atayım dedim ve senin mesajını gördüm.Resmen nostalji yaşadım. Dayanamadım senin durumuna bir el atmak istedim. Şöyle özetleyeyim...
Ben canı çok tatlı, acı eşiği çok düşük bir panik atak hastasıyım. Doktorumla doğumdan önceki son görüşmemizde resmen yalvardım ona genel anestezi olmak için çünkü huyumu biliyordum. Ufacık bir diş dolgusunda bile doktoru canından bezdiren ben biliyordum ki o ameliyathaneyi dar ederdim hem kendime hem onlara. Ama benim muhteşem doktorum israrla bana spinal anesteziyi önerdi ve eğer kendimi kötü hissedersem hafif bir uyku vereceklerini söyledi. (Doktorum beni çok sever, çocuklarının da öğretmeniyim aynı zamanda) eğer genel anestezi alırsam uyanma aşamasında canımın çok yanacağını, ilk dört saat hiçbir ağrı kesicinin de etki etmeyeceği için ilk ameliyat kesi ve dikiş acılarını canlı canlı çekeceğimi söyledi. Ben de ona güvendim. Hayatta aldığım en doğru karardı. Bunu ameliyathaneye girdiğimde benden önce çıkmış olan ve kenarda uyanmayı bekleyen kadıncağızın feryatlarını duyduğumda anladım. Ve tabiki ameliyat masasına yatar yatmaz kendimi kötü hissettim ve hafif uyutuldum ama kızım doğduğunda uyandım ve o muhteşem anı hiçbirşeye değişmem, bir de hiiiiç acı duymadan o en zor ilk birkaç günü geçirmiş olmayı.. Bel fıtığı ameliyatı olmadım bu konuda birşey diyemem ama kesinlikle spinal anesteziyi zorla derim. Sevgiler...

Nivea nin markette satilan pisik kremi, bende hametan kullaniyordum doktor icinde cinko olmasi lazim yoksa gecmez dedi, bunu onerdi..

Canim, bebisler sulu yapar kakasini zaten.. Bizimkide iki defa bana bir defa babasinin uzerine fiskirtti saolsun fuze gibi :) aman rahatlasinda fiskirtsin, butun ev halki kaka gaz ne varsa seviniyoruz :) tuhaf bir durum :)) bizim sarilik hastaneden cikista 8 idi 2 gunde 14 e yukseldi. Doktor bu gece sik besleyelim hatta mama takviyesi yapalim dedi.. Ne kadar išerse o kadar atiyormus sriligi cunku.. Bi gece ugrastik, ertesi gunun aksami 12 ye indi. Doktor kan testi almaya gerek yok boyle devam edin dedi.. Yuzu gozude sari degildi zaten basindan beri.. 13 normal degil sinir 12 diye biloyorum ben ama doktorun daha iyi bilir.. Sen sik sik besle duser zaten.. Vallaha bizimki erkek dvamli memede, mamayida kestik adam tum gun esir aliyor beni. Bende anlamiyorum doyuyor mu. Doktor her emmesi ac oldugu anlamina gelmez . Kendini rahatlatmak icinde emebilir. Gaz sancisini bastirmak icinde dedi benimde kafam iyice karistigi icin durmadan emiyor.. Ama arada emme stilinden anliyorum..

merhaba, ben bebeğim için popolin kullanıyorum ve gayet memnunum.

Bende silikon uc kullaniyorum ve napicam bilmiyorum. Galiba boyle devam edicez biz. Silikonsuz beceremiyor almayi, savas veriyoruz, o da bende harp oluyoruz. Bir iki denemden sonra meme uclari tekrar yanmaya basliyor zaten. Kanar daha kotu olur hic veremem korkusuna birakiyorum bende.. Biraz daha buyusun su 40 i ciksin tekrar denicem. Ama pek umitli degilim sizde durum nedir? Sence sonradan alir mi memeyi? Boyle emmesinde bi sakinca var mi sence?

Butun gun uyumadi benim oglusum gece babasinin tavsiyesi ile mama verdik kusma iseme derken zorlu bir gecedeyim allah kolaylik versin ay insallah 40 ndan sonra duzelir bi daha mama vermek istemiyorum allah mecbur etmesin

Canım ben mustela ve mor kapakli desitine in iyi geldigini duymuştum. Ben mustela kullaniyorm cok memnunum. Bir de bi arkadasin da yazdigi gibi ıslak mendil kullanmamaya calis. Evde oldugun surece baby&me nin temizleme pamuklarini kullanabilirsin. Disarida temizleme pamugu kullanmak zor oldugu icin uni baby nin yeni doganlar icin olan islak mndilini de alabilirsn. Saflastirilmis su+ pamuk oldugu icin diger islak mendillere nazaran daha iyidir

.
Canim bir arkadasim alerji olmaya yatkin bir insandi ve bu asiyi yaptirdi. Bebginde coklu Gıda alerjisi çıktı. Oyle bir donemi oldu ki sadece patates zeytin yedi aylarca. Sutten bebege de gctigi icin. Bebegin kakasi sumuksu ve kanli geliyordu.Doktoru alerjiye bu asinin sebep olabilecegini soylemis. Ornegin ben de de alerjiye yatkinlik var alerjik rinit im ve dusunmuyorm bu asiyi yaptirmayi. Arkadasim yaptirdigi icin cok pismandi. Cocuk viruse yakalanip 1 hafta hastanede yatsa raziydim diyordu. Cidden cok zorluk yasadi. Istanbuldaki bu alandaki en iyi doktora gidip diyeti harfi harfine uyguladigi için cocuk 1 yasindayken gecti gida alerjisi. Ama seneler ce cekenler var. Bir de baska bir doktor arkadasimdan rota virusunun kendini yniledigini duymustm. Asi vurunsa da yine de cocugun hastaliga yakalanma riski olabiliyorms. Tabi bilemiyorum vurdurup sorun yasamayanlarda varms amaistege bagli oldugun için dusunmuyrm ben

iyi geceler kizlar.dun de 4 saat boluk borcuk uyumustum.cok uykum var.efenin altini degistirdim ve iki defa emzirdim.simdi salliyorum ama ayakta uyuyorum resmen :84:
canim ben gecen hafta silikonsuz bi emzireyim dedim.damagiyla ucunu ezdi ve yine cok sizladi sutyene degdikce canim yandi.bende hemen taktim silikonlari valla.cikarinca memeyi yine aliyo acken hic reddetmiyo
aylarca kullanan arkadaslarim var.birakamiyolar aciyacak diye.
ben de birakmayi dusunmuyorum.surekli dezenfekte etmek zor geliyo ama oteki turlu acisini dusununce katlanirim diyorum.
bi sakincasi olmaz bence.yinede sutun devamliligini saglama ihtimalinden dolayi nadir de olsa silikonsuz tutturucam acitmayacak kadar.
cunku meme uclarini daha guzel uyarir sut acisindan iyi olur

merhaba canim
ben oglan uyudukca hizli hizli yapiyorum islerimi 10 dk uyusa kardir deyip evde kosturuyorum.
biz oglani 14. gun sunnet ettirdik iyilesti cok sukur simdi iyiyiz erkek olduk

Bize dr oglumda yaptirin mutlaka demisti,bende kararsizdim.ama dr eger yakalanirsa 1 hafta hast.devyatar ishali bitmez ve kilo kaybeder dedi eger bunu göze aliyorsan yaptirma demisti..kendi cocuklarimada vurdum deyince hemen yaptirdim.sindi kizimada yaptircam..
Ark.verdigi alerji ornegi cok nadir gorulcek birsey bence,sen yinede dr. Danıs..ben butun asilari yaptirdim oğluma,en son cikan menenjiti bile..keske hepsini devlet ödese ama yok..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…