Herkese slm. Kizlar bebisim 9 gunluk, ama sutum yetmiyor. Kuzum ozellikle aksamlari hep ac. Kilo kaybi olunca mama vermeye basladim. Dr preaptamil basllatti. Anne sutune en yakin mamanin nutrilon mama olduugunu duymustum. Sizler hangi marka mama kullaniyorsunuz??Mumkun oldugunca cok emziriyorum ama doymuyor bebis. Gunde en fazla 2-3 kez 60 ml mama veriyorum. Sizler bu mama isini nasil dengeliyorsunuz?? Tavsiyelerinize ihtiyacim var..
merhaba arkadaşlaruzun zamandır yoktum unutuldum mu bilmem yaklaşık 23 gündür ne yazdım ne okudum foruma girmeyi bırak elime pc'yi alamadım başımdan geçenler beni baya zorlayınca anca kendime gelebildim diyebilirim, ama olsun bir sınav dönemiydi diyorum kendimce geçti inşallah gelecek günler daha güzel olacak inşallah kısaca size de anlatayım vakit bulamıyorum çünkü oğlanın gaz sancılarından onunlayım sürekli 15 aslında yazacak anlatacak çok şey var ama insanları korkutmak istemiyorum çok zordu çünkü. sadece özet geçeyim 2 gün suni sancı verdiler açılmam 3cmdi ve 2 gün boyunca ilerlemedi. bebeğim iriymiş doktor ultrasonla son hafta hiç kontrol etmemişti bir haftada baya kilo almış 3.950gr 52cm dünyaya geldi. ultrason yerine sürekli açılma muayenesi yaptı durdu, bir de nts gece 02:00 da doğum yaptım ve doktor doğuma gelmedi 2 ebe 1 hasta bakıcı doğum yaptırdı. yırtılmam oldu ciddi bir kanam geçirdim. doğum çatalından kalkar kalkmaz bayıldım. 2 gün hastanede yattım, kanım düzelsin diye serum verdiler. 1 hafta boyunca suratım dudaklarım kireç gibi bembeyaz gezdim. doğumdan 1 saat sonra ebe hemen emzirtti. sonra ayılıp bayılmalarımdan emziremedim. annelerimiz de 2 gündür hastanede beni beklediklerinden eve göndermiştim dinlenip gelin diye o ara görümcem beklemişti beni. geri zekalı bebği emzirelim demedi 2 tane çocuğu var halbuki tecrübeli. ayılıp bayıldığımdan ilk emmeden sonra bebeğim 10 saat aç kaldı. ebelerde yardımcı olmadı bebğim aç kaldı. sonra emzirmek için hafta uğraştım. zaten 10 saat aç kalınca doğumdan 3 gün sonra bebeğim sarılık oldu. 3 gün yenidoğan yoğun bakımda yattı. şimdi emiyor çok sükür 3 haftalık olduk. son 1 haftadır ciddi gaz sorunumuz var hala kanım düzelemediğinden sütüm çok iyi değil. bebeğimi uyutuyorum gaz sancısı tutuyor yarım saat sonra uyanıyor sakinleşsin diye emziriyorum sonra bidaha bidaha bu kısır döngü devam ettikçe sütüm tam göğsüme dolamıyor. ebeler ve doktorumuz mama verme pazartesiye kadar bakalım sonra karar verelim dediler ama yavrumu aç da bırakamam ya bunun dışında sıkıntımız kalmadı çok şükür. inşallah sizler ve kuzucuklarınız da iyidir. özlemişim buraları da yaaa
Canım silikonsuz emmesini istiyosan hiç denemekten vazgeçme alır eninde sonunda benim öyle oldu 20 gün kadar ne silikonla ne normal almiyodu mama veriyoduk ama ben hiç vazgeçmedim çokda üzülüyodum çok şükür önce birini tutmayı öğrendi sonra diğerini . Silikonla verince acı daha az oluyo bazıları sadece silikonla veriyo sakıncası yok bence ama benim kızım silikonlu memeye biberon muamelesi yapıyo biberonu emer gibi emiyo oynuyo yani sonrada biberon gibi lıkır lıkır akmadığını anlayınca basıyo çığlığı (biberonla baya emdiya hafızada sabit:) ama memeyi tutunca bi tutuyo bidaha doyana kadar bırakmıyo böyle ben daha rahatım yani sen ve bebişinin seçimi sonuçta canım
iyi geceler kizlar.dun de 4 saat boluk borcuk uyumustum.cok uykum var.efenin altini degistirdim ve iki defa emzirdim.simdi salliyorum ama ayakta uyuyorum resmen :84:
canim ben gecen hafta silikonsuz bi emzireyim dedim.damagiyla ucunu ezdi ve yine cok sizladi sutyene degdikce canim yandi.bende hemen taktim silikonlari valla.cikarinca memeyi yine aliyo acken hic reddetmiyo
aylarca kullanan arkadaslarim var.birakamiyolar aciyacak diye.
ben de birakmayi dusunmuyorum.surekli dezenfekte etmek zor geliyo ama oteki turlu acisini dusununce katlanirim diyorum.
bi sakincasi olmaz bence.yinede sutun devamliligini saglama ihtimalinden dolayi nadir de olsa silikonsuz tutturucam acitmayacak kadar.
cunku meme uclarini daha guzel uyarir sut acisindan iyi olur
Canım hayırlı olsun bebeğin sonunda kavuştun sağ salim çok sevindim
ben de mustela kullanıyorum poposu kızarık gıbı ama sanırım pısık olmadı cok aglamıyor acımıyor sılerken..Canım ben mustela ve mor kapakli desitine in iyi geldigini duymuştum. Ben mustela kullaniyorm cok memnunum. Bir de bi arkadasin da yazdigi gibi ıslak mendil kullanmamaya calis. Evde oldugun surece baby&me nin temizleme pamuklarini kullanabilirsin. Disarida temizleme pamugu kullanmak zor oldugu icin uni baby nin yeni doganlar icin olan islak mndilini de alabilirsn. Saflastirilmis su+ pamuk oldugu icin diger islak mendillere nazaran daha iyidir
Ben seni çok iyi anlıyorum o yüzden istediğin kadar soru sorabilirsin☺️
Ben anestezist gelip beni uyuşturana kadar gayet iyiydim. Sonra eşim geldi içeri, o ara baya heyecanlanmışım heralde eşimi falan pek hatırlamıyorum. Sonrası biraz hayal meyal☺️ Nefes alamıyorum diye bağırdığımı hatırlıyorum, bir de midemin çok bulandığını, bir iki kusma efektinden sonra direkt uyutmuşlar esim anlatıyor. Ödüm patlamıştı tam keserken kusarsam da bıçak yanlis yere gelirse diye hatirliyorum. Sonra uyutmuşlar tabi😴😴😴 uyandığımda bebeğimin sesini duydum yeni çıkmıştı yani bütün bunlar 2 dakika içinde oldu. Eşim de ne zaman uyudun ne zaman uyandın anlamadım dedi.
yanı tam yarım saat mi bilmiyorum ama bebek cıktıktan sonra o kadar surer demıslerdı sanırım... bır daha dogum yaparsam uyutmalarını ısterım yanı.cok tesekkur ederım cnm sagolasın:)
ben de mustela kullanıyorum poposu kızarık gıbı ama sanırım pısık olmadı cok aglamıyor acımıyor sılerken..
ben de spınal oldum ama panık atak var ve cok heyecan yaptım bagırdım,nefes alamıyorum dıye. uyutacaklardı onu da ıstemedım nedense yarım saate dıktıler benı:)
arkadaşlar daha önce de burda okumuştum ama kimdi tam hatırlamıyorum. kızımın gözünde çapaklanma oluyor. ilk başlarda gözünden yaş geliyor sanmıştık ama sonradan farkettik ki çapaklanıyor. başına gelenler nasıl geçti? süt damlatın diyenler var demlenmiş çay öneren var siz ne diyonuz? pazartesi doktora gidecez ama o zamana kadar daha çok var
bide ev tipi ana kucağı almayı düşünüyorum ama öyle çok para vermek de istemiyorum. belki hiç kullanmıcak durmıcak onda tam bilemiyorum. önerileriniiz neler?
cok tesekkur ederım cnm sagolasın:)
ben de mustela kullanıyorum poposu kızarık gıbı ama sanırım pısık olmadı cok aglamıyor acımıyor sılerken..
ben de spınal oldum ama panık atak var ve cok heyecan yaptım bagırdım,nefes alamıyorum dıye. uyutacaklardı onu da ıstemedım nedense yarım saate dıktıler benı:)
yanı tam yarım saat mi bilmiyorum ama bebek cıktıktan sonra o kadar surer demıslerdı sanırım... bır daha dogum yaparsam uyutmalarını ısterım yanı.
bu arada kızlar benım gobegım sankı dogurmamısım gıbı.bır de sarkmıs sızınkıler de oyle mı??? doktor sezeryanlı oldugum ıcın su an ıcın korseyı onermedı. ama gobegım boyle cok degısık sarkmıs ve seyımın ustune dogru bınmıs gıbı yaa(( xcok sukur saglıgım yerınde bebısımle benım ama ne bılım gobegım de eskıden de zayıf degıldım hafıf gobeklıydım ama sarkık ve ecıs bucus duruyor:))) bu arada 15 kılo almıstım dogumdan sonra 7 kılo gıtmıs sadece ((
arkadaşlar daha önce de burda okumuştum ama kimdi tam hatırlamıyorum. kızımın gözünde çapaklanma oluyor. ilk başlarda gözünden yaş geliyor sanmıştık ama sonradan farkettik ki çapaklanıyor. başına gelenler nasıl geçti? süt damlatın diyenler var demlenmiş çay öneren var siz ne diyonuz? pazartesi doktora gidecez ama o zamana kadar daha çok var
bide ev tipi ana kucağı almayı düşünüyorum ama öyle çok para vermek de istemiyorum. belki hiç kullanmıcak durmıcak onda tam bilemiyorum. önerileriniiz neler?
Bana da cok garip geliyor gobegim :/ yumusak hafif sarkik dokunurken bir tuhaf geliyor. Benimki normal dogumdu korse takiyorum. Peki spora ve mekige ne zaman baslamak lazim acaba kilolari tam verdikten sonra mi?
Kızlar kızımı nda tek Gözü capaklaniyor. Dr damla verdi 5 gün sonra bırakın dedi, bıraktık ama hala capaklaniyor. Bu çay banyosu dediğiniz nasıl bişey. Çayla siliyor muyuz. ? Gaz şansımız da tam gaz devam . Bide zinco denemeyi düşünüyorum bakalım. Ufacık bağırsakları neler gördü neler.
Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Biraz icim rahatladi :) denemeye devam, evet silikonsuz daha rahat ozellike disarda.. gecen gun hastaneye gittik, donuste ana kucagi bakalim dedik.. Basti aglamayi, alisveris merkezinden bir cikisimiz var anlatamam sanki arakamizdan polis kovaliyor sanirsinizarabaya atladigim gibi verdim memeyi, ama o telasla silikon ucu bir ara dusurmusum bir anda kayboldu sanki.. Neyse oyle boyle eve kadar idare ettik.. Artik 2 tane tasicam yanimda, hatta boynuma asicam :)) ama silikonsuz denemeye devam sutun devamliligi konusunda haklisin uyarma farkli ama ben arada ozellikle geceleri sagip veriyorum henuz azalmadi hatta cogaliyor surekli. Medela lactina select marka bi alet kiraladik. Dogum yaptigim hastanede gormustuk. Gece dus aliyorum sicak sulu, sonra sagiyorum. Suan toplam tek sagmada 170 cc cikiyor gecen hafta 100 cc di.. Sonra bu medelanin bir biberonu var (doktor tavsiye etti ) anne memesini taklit eden onunla veriyorum.. Gercekten cektikce cok zor geliyor fosur fosur akmiyor hemen sut.. Neyse boyle iste ))
geçmiş olsun canım şükür ki geçmiş. biz de aynı şeyleri yaşadık. sarılık + idrar yolu enf.. iğneler, serumlar, minicik bedeninden alınan tahlil için kanlar....çok emzir sürekli aynen ben de uyandıramıyordum bayıldı sanıp korkuyordum. ama doktorum da eczacım da söyledi sarılık hararet yaparmış onu almak için günde yalnız 2 çay kaşığı kaynayıp soğumuş suya taneleri sayılacak kadar az toz şeker katıp içirdim. biz atlattık çok şükür. değerimiz 19da yattı ilk gün 12ye düştü eve geldikten sonra da 7-5-4 geriledi şükür.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?