2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

canim benim hayirli ugurlu olsun kiz
anali babali buyusun minigin bahti guzel olsun cok sevindim
canim efe de memeyle doymuyo.hastanede anne sutune en yakin pre aptamil dedikleri icin onu veriyoruz.hazmi diger mamalardan daha kolaymis hem.
miktarini da bebegin acligina gore ayarliyorum.once her zaman memeyi veriyorum.eger aglarsa mama veriyorum.memeden iyi emdigi halde hala acsa mamayi az yapiyorum.
zamanla ustasi oluyosun canim dilinden daha iyi anlicaksin.
aclik aglamasi baska oluyo zaten

canancim hayirli olsun allah bagislasin canim niye unutulasin kiz daha bi ay olmadi bebekler gobekteyken hep buralardaydik
dogumun zor olmus gercekten de.unut bitti gitti dusunme cok sukur bebegin iyi sen iyisin.gaz problemi hepimizde basladi maalesef (

Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Biraz icim rahatladi :) denemeye devam, evet silikonsuz daha rahat ozellike disarda.. gecen gun hastaneye gittik, donuste ana kucagi bakalim dedik.. Basti aglamayi, alisveris merkezinden bir cikisimiz var anlatamam sanki arakamizdan polis kovaliyor sanirsiniz arabaya atladigim gibi verdim memeyi, ama o telasla silikon ucu bir ara dusurmusum bir anda kayboldu sanki.. Neyse oyle boyle eve kadar idare ettik.. Artik 2 tane tasicam yanimda, hatta boynuma asicam :)) ama silikonsuz denemeye devam sutun devamliligi konusunda haklisin uyarma farkli ama ben arada ozellikle geceleri sagip veriyorum henuz azalmadi hatta cogaliyor surekli. Medela lactina select marka bi alet kiraladik. Dogum yaptigim hastanede gormustuk. Gece dus aliyorum sicak sulu, sonra sagiyorum. Suan toplam tek sagmada 170 cc cikiyor gecen hafta 100 cc di.. Sonra bu medelanin bir biberonu var (doktor tavsiye etti ) anne memesini taklit eden onunla veriyorum.. Gercekten cektikce cok zor geliyor fosur fosur akmiyor hemen sut.. Neyse boyle iste ))

Merhaba kizlar.9 gun oldu foruma giremiyorum.30 ocak da saat 12.25 de normal dogumla oglumu kucagima aldim rabbime sukurler olsun.detaylari daha genis bi zamanda yazicam ins

Selam herkese..okuduklarimdan alinti yapmadan yazayim dedim.sarilıkla ugrasan anneler var,sekerli su yada tek su verin bence.bize cocukndoktoru ver dedi kizimda yuksek cikinca,ben zaten sekerli su veriyordum ilk gunden ama dr sadece su ver dedi.sutunuz azsa uzülmeyin mama da verin,biz biberonla besleyemedik artti sariligimiz,dr. Beslenseydi gecerdi dedi.süt artincazaten sadece emer.ins. atlatirsiniz cabucak.
Birde ben kullanmadim ama ist.da ark var o surekli mama kullandı,ona/doktoru en iyisi hipp organik mama demis.
Bizde gazla ugrasiyoz,sab simplex aldik 2 gun oldu ama hic fayda etmedk sanki ya,kivraniyor emerken hala sancisi var..size hemen etkiledimi,azaldimi..

Canım hayırlı olsun bebeğin sonunda kavuştun sağ salim çok sevindim

cok tesekkur ederım cnm sagolasın:)

ben de mustela kullanıyorum poposu kızarık gıbı ama sanırım pısık olmadı cok aglamıyor acımıyor sılerken..

ben de spınal oldum ama panık atak var ve cok heyecan yaptım bagırdım,nefes alamıyorum dıye. uyutacaklardı onu da ıstemedım nedense yarım saate dıktıler benı:)

arkadaşlar daha önce de burda okumuştum ama kimdi tam hatırlamıyorum. kızımın gözünde çapaklanma oluyor. ilk başlarda gözünden yaş geliyor sanmıştık ama sonradan farkettik ki çapaklanıyor. başına gelenler nasıl geçti? süt damlatın diyenler var demlenmiş çay öneren var siz ne diyonuz? pazartesi doktora gidecez ama o zamana kadar daha çok var

bide ev tipi ana kucağı almayı düşünüyorum ama öyle çok para vermek de istemiyorum. belki hiç kullanmıcak durmıcak onda tam bilemiyorum. önerileriniiz neler?

yanı tam yarım saat mi bilmiyorum ama bebek cıktıktan sonra o kadar surer demıslerdı sanırım... bır daha dogum yaparsam uyutmalarını ısterım yanı.

bu arada kızlar benım gobegım sankı dogurmamısım gıbı.bır de sarkmıs sızınkıler de oyle mı??? doktor sezeryanlı oldugum ıcın su an ıcın korseyı onermedı. ama gobegım boyle cok degısık sarkmıs ve seyımın ustune dogru bınmıs gıbı yaa(( xcok sukur saglıgım yerınde bebısımle benım ama ne bılım gobegım de eskıden de zayıf degıldım hafıf gobeklıydım ama sarkık ve ecıs bucus duruyor:))) bu arada 15 kılo almıstım dogumdan sonra 7 kılo gıtmıs sadece((

Canim benim bebidimde capak yokcok sukur ama hemsiremiz temizleme amacli cayla silebilirsin yada sutunden damlat demisti. Bende gunluk cayla siliyorum temizlensin diye. Ama sen bi doktora gotur, mikrop falan kapmis olmasin. Bide kafasini koru bereyle falan usutmesin.

Of bizim şu ataklarımız ☺️ neyse Allah bebişlerimize sağlık versin de unutuluyor hepsi. Gelmiş geçmiş olsun sana da👏

Kızlar meme ucu çatlaklarıyla ilgili size kocaman bir önerim var. GOLD meme ucu kremi ve streç film (mutfakta kullandığımız) goldu sürüp streç filmle üstünü kapatıyorsunuz, hem krem çamaşırınız tarafından emilip kolayca ortadan kaybolmuyor hem de göğüs ucunuzun temasını kestiği için rahatlatıyor. Çok acı çektim ben bu kremle tanışana kadar, neler neler denedim şifayı bu kremde buldum. Bana da emziremiyorum yardım edin diye hastaneye gittiğimde nöbetçi olan ebe söylemişti. Tavsiye ederim..

Bana da cok garip geliyor gobegim :/ yumusak hafif sarkik dokunurken bir tuhaf geliyor. Benimki normal dogumdu korse takiyorum. Peki spora ve mekige ne zaman baslamak lazim acaba kilolari tam verdikten sonra mi?

bendim canim o
benim oglumda oldu maalesef gozunu bile acamiyodu yavrum.
doktor gaz bezine bruno dokup temizle dedi.arkasindan da damla verdi.gunde dort defa yaptik
bir haftada gecti canim
bi arkadasin oglunada olmustu
doktor gunde uc defa goze cay banyosu ve damla vermisti
gozyasi kanallari tikaniyomus

canım benim bebeğimin de oluyo başından beri.biz serum fizyolojik ve netira damla kullanıyoruz hala...
serumu gazlı bez veya selpak softla kullan pamuğun lifleri gözde kalıyomuş.yukarıdan aşağı ve dıştan içe doğru temizle.eğer tek gözüyse o gözü yukarıda kalacak şekilde yatır.çay banyosu ve süt damlatmayı denemedim.süt damlatmaya sıcak bakmıyorum.anne sütü de olsa gıda maddesi olduğundan dolayı vücut dışında bakteri üretebilir bence.daha kötü sonuçlar doğurabilir..yani bi göz doktorundan hatta bi kaçından duymadıkça yapmam.çay olabilir ama...

ev tipi ana kucağı ben de istiyorum.hatta eşimle baktık bi kaç tane ama.içine çok göçüyo.benim kız sıkıntıya hiç gelemiyo hayatta yatmaz onda...gündüz kanepelerde sürünüyo yavrum.ben yatak odasından sıkılıp çıkınca...gece de beşiğinde yatmayı istemiyo.hiç sevmedi zaten beşiğini...napcaz bilmiyorum.bu ev tipi anakucağı graco nun bi tane beğendik nette.ama oda çok pahalı.hem de yatçağı bile belli değil.almam o kadar 400 tl di.ama tiny love var belki onu alırım.çünkü o hem tam yatıyo hem de biraz oturma pozisyonuna geliyor.bright starts var ama sanırım o da göçüyo.

Kızlar kızımı nda tek Gözü capaklaniyor. Dr damla verdi 5 gün sonra bırakın dedi, bıraktık ama hala capaklaniyor. Bu çay banyosu dediğiniz nasıl bişey. Çayla siliyor muyuz. ? Gaz şansımız da tam gaz devam . Bide zinco denemeyi düşünüyorum bakalım. Ufacık bağırsakları neler gördü neler.

Bana da cok garip geliyor gobegim :/ yumusak hafif sarkik dokunurken bir tuhaf geliyor. Benimki normal dogumdu korse takiyorum. Peki spora ve mekige ne zaman baslamak lazim acaba kilolari tam verdikten sonra mi?

Canim bende 21 gunluk anneyim . 4 gun once yuruyus ve mekik falan yaptim. Spora basliyim artik diye. Ogunden beri kuyruk sokumum cok fenaagriyo. Aksayarak yuruyorum, erken baslamisim galiba. Ne kadar iyi hissetsekde kendimize dikkat etmek lazim.

Evet canim ben pamugu ilik cayla islatip sıkıyorum. Sonra siliyorum gunluk.

Canım bebeğinde gaz problemi var mı?

Canim cok geçmiş olsun. Bende sizi merak ediyordum. Allah bi daha böyle kötü günler yasatmasin. Neyseki şimdi iyiymissiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…