2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

cok tesekkur ederım.benım korkumda o bende dişçiye bıle gıdemeyen bırıyım.ıgneden bıle korkarım.panık atak hastasıyım.bırde amelıyathanede gozum acık olursam ne yaparım dıye korkuyorum.yanı oan mıdem bulansa tansıyonum düşerse.yada oanda panık atak gelırse bana.bır suru korku ıste.pekı sız nıye uyutuldunuz.yanı amelıyat boyunca uyudunuzmu.bbegın cıksıından sonramı uyandırdılar ne olduda uyumak ıstedınız.kusura bakmayın cok sordum ama merak ettım

Ben seni çok iyi anlıyorum o yüzden istediğin kadar soru sorabilirsin☺️
Ben anestezist gelip beni uyuşturana kadar gayet iyiydim. Sonra eşim geldi içeri, o ara baya heyecanlanmışım heralde eşimi falan pek hatırlamıyorum. Sonrası biraz hayal meyal☺️ Nefes alamıyorum diye bağırdığımı hatırlıyorum, bir de midemin çok bulandığını, bir iki kusma efektinden sonra direkt uyutmuşlar esim anlatıyor. Ödüm patlamıştı tam keserken kusarsam da bıçak yanlis yere gelirse diye hatirliyorum. Sonra uyutmuşlar tabi😴😴😴 uyandığımda bebeğimin sesini duydum yeni çıkmıştı yani bütün bunlar 2 dakika içinde oldu. Eşim de ne zaman uyudun ne zaman uyandın anlamadım dedi.

Saol bitanem bugün 3.gün hala yapmadı öğlen doktoru bi arıycam ıkıncam diye uykularıda bölünmeye başladı uff!

Canım silikonsuz emmesini istiyosan hiç denemekten vazgeçme alır eninde sonunda benim öyle oldu 20 gün kadar ne silikonla ne normal almiyodu mama veriyoduk ama ben hiç vazgeçmedim çokda üzülüyodum çok şükür önce birini tutmayı öğrendi sonra diğerini . Silikonla verince acı daha az oluyo bazıları sadece silikonla veriyo sakıncası yok bence ama benim kızım silikonlu memeye biberon muamelesi yapıyo biberonu emer gibi emiyo oynuyo yani sonrada biberon gibi lıkır lıkır akmadığını anlayınca basıyo çığlığı (biberonla baya emdiya hafızada sabit:) ama memeyi tutunca bi tutuyo bidaha doyana kadar bırakmıyo böyle ben daha rahatım yani sen ve bebişinin seçimi sonuçta canım

merhaba arkadaşlar uzun zamandır yoktum unutuldum mu bilmem yaklaşık 23 gündür ne yazdım ne okudum foruma girmeyi bırak elime pc'yi alamadım başımdan geçenler beni baya zorlayınca anca kendime gelebildim diyebilirim, ama olsun bir sınav dönemiydi diyorum kendimce geçti inşallah gelecek günler daha güzel olacak inşallah kısaca size de anlatayım vakit bulamıyorum çünkü oğlanın gaz sancılarından onunlayım sürekli 15 aslında yazacak anlatacak çok şey var ama insanları korkutmak istemiyorum çok zordu çünkü. sadece özet geçeyim 2 gün suni sancı verdiler açılmam 3cmdi ve 2 gün boyunca ilerlemedi. bebeğim iriymiş doktor ultrasonla son hafta hiç kontrol etmemişti bir haftada baya kilo almış 3.950gr 52cm dünyaya geldi. ultrason yerine sürekli açılma muayenesi yaptı durdu, bir de nts gece 02:00 da doğum yaptım ve doktor doğuma gelmedi 2 ebe 1 hasta bakıcı doğum yaptırdı. yırtılmam oldu ciddi bir kanam geçirdim. doğum çatalından kalkar kalkmaz bayıldım. 2 gün hastanede yattım, kanım düzelsin diye serum verdiler. 1 hafta boyunca suratım dudaklarım kireç gibi bembeyaz gezdim. doğumdan 1 saat sonra ebe hemen emzirtti. sonra ayılıp bayılmalarımdan emziremedim. annelerimiz de 2 gündür hastanede beni beklediklerinden eve göndermiştim dinlenip gelin diye o ara görümcem beklemişti beni. geri zekalı bebği emzirelim demedi 2 tane çocuğu var halbuki tecrübeli. ayılıp bayıldığımdan ilk emmeden sonra bebeğim 10 saat aç kaldı. ebelerde yardımcı olmadı bebğim aç kaldı. sonra emzirmek için hafta uğraştım. zaten 10 saat aç kalınca doğumdan 3 gün sonra bebeğim sarılık oldu. 3 gün yenidoğan yoğun bakımda yattı. şimdi emiyor çok sükür 3 haftalık olduk. son 1 haftadır ciddi gaz sorunumuz var hala kanım düzelemediğinden sütüm çok iyi değil. bebeğimi uyutuyorum gaz sancısı tutuyor yarım saat sonra uyanıyor sakinleşsin diye emziriyorum sonra bidaha bidaha bu kısır döngü devam ettikçe sütüm tam göğsüme dolamıyor. ebeler ve doktorumuz mama verme pazartesiye kadar bakalım sonra karar verelim dediler ama yavrumu aç da bırakamam ya bunun dışında sıkıntımız kalmadı çok şükür. inşallah sizler ve kuzucuklarınız da iyidir. özlemişim buraları da yaaa

Canım bende spinal oldum çokda memnunum . Bu anlamda çok tawsiye ederim ben hafif uyutulmadım bilincim gayet yerindeydi bende paniğimdir yanlız şunu söyliyim heycan yapıyosun yapmaman normal değil çok rahat çokda uzun sürmüyo ama ben çok heycanlandığımı ve dakkaların geçmediğini hatırlıyorum sen kendini iyi tart ona göre bu hafif uyutulma işi çok güzelmiş bence en iyisi o spinal olsun ama hafif uyutulsun ...

Canım kolay gelsin ya sende baya uğraşmışsın . O görümcene nasıl sinir oldum tam gerizekalı afedersin ama yawrum 10 saat aç kalmış günah ya ! Ben mama veriyom valla sütüm yetmiyo doktorda boş memede oyalanıcana ver mama dedi durmuyo çünkü basıyo çığlığı napam. Bizde kaka yapamıyoz herkezde bi sorun Allah beterinden korusun kuzucuklarımızı .

ah ahhh aslında detaylı yazmıştım başımdan geçenleri ve başta doktor olmak üzere bazı insanların pisliklerini ama sonra o koca yazıyı sildim anlatıp doğum yapacakları korkutmak istemedim. çünkü ben 2 gün yattım onlarca insan gördüm suni sancı alırken en fazla 5 saatte doğurup gittiler. en uzun kalan 5 saat kaldı. hele bi kadın vardı 2.doğumuymuş evde sancısını çekmiş yatırdılar muayene ettiler ebe gitti serum getirmeye biraz oyalandı işi vardı heralde ebe daha koridordayken kadın bağırmaya başladı geliyooooorrr diye. ebe yok canım dur daha dedi. kadın ebeye salakmısın geliyor dedim bak bi hamen dedi ebe şooookkk kadın iki ıkındı doğurdu gitti maşallah diyim de nazar değmesin kadına ben 2.doğumu falan düşünmüyorum artık o kadar psikolojim bozuldu ki açılma kontrolü diye dürtüle dürtüle wcye gidemiyordum korkuyordum, 10 gün gece gündüz uyumadım sancım gelcek diye korkuyordum daha neler neler......ama dediğim gibi çok şükür geçti. ihmaller zincirine direndim hamdolsun başaracağız inş oğluşum ve kocişimle görümcemi konuşmuyorum zaten mama ben de verdim başlarda sütüm çok azdı. şimdi daha iyi ama şu dediğim gibi sürekli emdikçe olmuyor. birde bence sütüm doyurmuyor. çünkü günde 1 defa kaka yapıyor. neyse pazartesi görcez bakalım ebelerle karar vercezz. bu arada kabızlık için mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı damlat günde bir defa. bir de makatına pamukla zeytinyağı sür içine doğru yağla gerçekten çok etkili. biz de ilk iki gün öyleydik bu sayede düzeldik çok şükür. evet Allah korusun kuzularımızı

Herkese slm. Kizlar bebisim 9 gunluk, ama sutum yetmiyor. Kuzum ozellikle aksamlari hep ac. Kilo kaybi olunca mama vermeye basladim. Dr preaptamil basllatti. Anne sutune en yakin mamanin nutrilon mama olduugunu duymustum. Sizler hangi marka mama kullaniyorsunuz??Mumkun oldugunca cok emziriyorum ama doymuyor bebis. Gunde en fazla 2-3 kez 60 ml mama veriyorum. Sizler bu mama isini nasil dengeliyorsunuz?? Tavsiyelerinize ihtiyacim var..

kızlar mrb
pişik olduk sebamed hametan tyrosd ne varsa kullandık geçmedi en son sudocrem aldım o gün geçti valla mucize gibi şikayetiniz varsa pişikten tavsiye ederim...

arada bir girip okuyorum. fırsat bulmuşken 17günlük oğlum ile yaşadıklarımızı anlatayım. öncelikle sarılıkla uğraştık. değeri 18 olunca 2gece fototerapi gördü. müthiş üzüldüm,anlatamam. emzirmeye gittim günde iki defa. değeri düşünce çıktı. ama idrar yolu enfeksiyonu bulununca sabah akşam iğne olmaya gittik. yavrum delik deşik oldu. o ağlıyo ben ağlıyorum. neyseki o da bitti ve iyileşti. arada bir topuk kanı ile sarılığı takip ediyorum 12lerde geziniyor değeri. gözleri ve yüzü hala sarı. buyüzden sık sık emziriyorum ilk başta mama takviyesi yaptım. kaşıkla verdik. öyleki uyandırmakta güçlük çektiğimiz için ve uykusunda emmediği için kaşıkla ağzından aşağı boşalıyorduk mamayı. çünkü 4 -5 sat uyanmıyor, ne yaparsam uyandıramıyordum. şimdi daha iyi nerdeyse gece gündüz ortalama 1bck saatte bir kaldırıp emziriyorum. sütüm olunca ona güvenip mamayı bıraktım. sadece annemim ısrarı ile bi çay kaşığı su veriyorum. (istemeyerek). doğumda aldığı kilonun 150 grmını kaybetimişti. ama şimdi onunda üstüne çıktı çok şükür. 1.ayımızda kilomuzdaki artışı merak ediyorum. gözüm kulağım hep onda. oğluşuma deli oluyorum:)) Allah herkese nasip etsin. ama hastalığını göstermesin. üzüntüsü beter ediyor insanı.

geçmiş olsun canım şükür ki geçmiş. biz de aynı şeyleri yaşadık. sarılık + idrar yolu enf.. iğneler, serumlar, minicik bedeninden alınan tahlil için kanlar....çok emzir sürekli aynen ben de uyandıramıyordum bayıldı sanıp korkuyordum . ama doktorum da eczacım da söyledi sarılık hararet yaparmış onu almak için günde yalnız 2 çay kaşığı kaynayıp soğumuş suya taneleri sayılacak kadar az toz şeker katıp içirdim. biz atlattık çok şükür. değerimiz 19da yattı ilk gün 12ye düştü eve geldikten sonra da 7-5-4 geriledi şükür.

şekerli su vermeye hiç cesaret edemiyorum. nebiliyim yaa versem mi acaba. bizde sarılığı atlatırız umarım.

Slm kızlar ya benim sorum olacak size... Kızım yarın bir aylık oluyo inşallah baya kolaytladık işi ama hiç düz yatmıyo benim kızım yaa kafayı sürekli yan çeviriyo öle uyuyo yastık koymak için çok mu erken kafası yumurta gibi kalacak diye korkuyorum allah korusun... Elimle tutuncada ağlıyo ne yapmalı ?

Bu arada emzirmede sıkıntı yaşayan bütün arkadaşlara bi tavsiyem olacak başta memeyi ucundan tutturmuşum bende çatladı kan emdi baya kızım öyle oluncada kusuyodu emdiğini sütüm yetmiyo diye mama bende verdim ama olabildiğince az tutun mamayı ve mama vermeden emzirin biliyorum çok acıyo ama mutlaka sık sık emzirin süt olmasada bi süre sonra süt çoğalmaya başlıyo sık sık emince . çatlaklara gelince kanayan açık yaraysa ki benim öyleydi südyeni gögüs pedini herşeyi attım nemli tutan tişörtle gezdim 2 gün ve gögüs ucuna teramisin merhemm var ondan sürdüm. O merhem yarayı kuruttu çünkü kurumadan iyileşmiyo iyileştikten sonrada nisavit diye kremim var baya yağlı onla yumuşatıyodum çok şükür düzeldi darısı başınıza inşallah

allah hepimizin yardımcısı olsun...

Bütün zorluklara ragmen annelik çok güüzel bi duygu değişilmez

Benim oglusumda meme almiyor. Sagiyorum sutumu veriyorumoda yetmiyor. Istedigi zamanda mama veriyorum. Saymiyorum mamayi doysunda. Aptamil kullaniyorum ama bebelacinda icerigine baktim farki yok aptamilden ayrica yari fiyatina. Kararsizkaldim ama hala aptamil kullaniyorum.

şekerli su vermeye hiç cesaret edemiyorum. nebiliyim yaa versem mi acaba. bizde sarılığı atlatırız umarım.

sen bilirsin canım. benim sağlıkçı yengem var o bile iki kızına verdi. bize de zamanında annelerimiz vermiş. bir zararı olsaydı bize olurdu. eskiler hep içirirmiş yani biz iyiyiz bak çok şükür. bu mantıkla ben veriyorum. hatta su vermiyordum dün komşum dedi arkadaşı hiç su vermemiş 6.aya kadar şimdi 11 yaşında kızı var bu suyu ben hiç sevmiyorum niye içiyosunuz ki diyormuş. sürekli kabızlık çekiyoruz su içmiyor dedi. bilemem ama ben biraz eskilerin sözünü tutanlardanım. tabi tercih annelere kalıyor

slm anişler öncelikle herkeze miniğiyle sağlıklı mutlu günler diliyorum, bende Allah nasip ederse mart annesi olacağım, sezeryan için gün aldım 8 marta, ama aklıma takılan bir sorum var ve aranızda benim durumumda olan varmıydı öğrenmek istedim; sezerysn olacağım ben ve kan sulandırıcı kullanıyorum, doktorum epidural yapamam kan sulandırıcı kullandığın için, uyuşma olmaz dedi, genel anestezi olmalısın ama illa epidural olacam diyorsan 3 gün önceden kan sulandırıcıyı bırakman lazım ki o zaman da bebeğin ani ölümü olursa mesuliyet almıyorum dedi benim durumumda olup da yani kan sulandırıcı kullanıp da epidural sezeryan doğum yapan varmı aranızda? ben genel anesteziden çok korkuyorum ve epidural istiyordum, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..

canım aynı sorun bizde de var.ben de günde en az 100 cc mama veriyorum özellikle de gece 1 gibi.uyumuyo çünkü açlıktan bağırıyor...sütüm az geliyor.aslında hiç yok değil ama belirsiz saatlerde emdiği için beslenemiyorum olmuyo o zaman da.şimdi 2 saatte bir emzirme yolunu deniyorum.yani ne kadar bağırırsa bağırsın 2 satten önce emzirmiyorum.bazen dayanamıyorum tabi.ama bu yolla bile gece mamaya ihtiyaç duyuyorum.eğer gece vermezsem beni de uyutmuyor ve uyumayınca da hiç süt olmuyo...kısır döngü ben de napcamı şaşırdım.30 cc mamayla başladık artırmak zorunda kaldık.yeri geliyor 120 cc ye kadar veriyorum.

Slm arkadaşım..38+3 de epidural sezeryanla doğum yaptım.
bende kan sulandırıcı kullanıyodum clexan 0.4 lük.
doktorum 2 gün önceden iğneyi bıraktırdı.gayette uyuşma oldu..bende doğumdan önce hep duyuyodum.
yok kan suladırıcı kuallanalar normal doğum yapamaz yok epidural yapamaz ben oldum çok şükür sorunsuz atlattım.
ama doktorum genel deseydi yine bişey diyemezdim.benim epidural istememin nedeni kızımı o an görmekti..
hakkında hayırlısı olsun.:26:
sağlıkl al yavrunu inş.

Son düzenleme:

bende kan sulandırıcı iğne kullanıyordum, 24 saat önce kestik ve spinal anestezi oldum. çok rahat ve kolay bir sezeryan oldu. ne ameliyat esnasında nede sonrasında hiç bir sıkıntı yaşamadım. aynı şekilde doktor olan bir tanıdığımda kan sulandırıcı kullanıp spinal anestezi oldu. neden doktorun öyle söyledi bilmiyorum ama eğer illaki yapmam risk var diyorsa genelden de korkma. Allah'ın izniyle sağlıkla alırsın kucağına inşallah bebeğini sende.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…