Sevgili dorti..
Ben 2013 ağustos annesiyim. Az önce biraz nostalji yapmak için biraz da meraktan bu topiğe bir göz atayım dedim ve senin mesajını gördüm.Resmen nostalji yaşadım. Dayanamadım senin durumuna bir el atmak istedim. Şöyle özetleyeyim...
Ben canı çok tatlı, acı eşiği çok düşük bir panik atak hastasıyım. Doktorumla doğumdan önceki son görüşmemizde resmen yalvardım ona genel anestezi olmak için çünkü huyumu biliyordum. Ufacık bir diş dolgusunda bile doktoru canından bezdiren ben biliyordum ki o ameliyathaneyi dar ederdim hem kendime hem onlara. Ama benim muhteşem doktorum israrla bana spinal anesteziyi önerdi ve eğer kendimi kötü hissedersem hafif bir uyku vereceklerini söyledi. (Doktorum beni çok sever, çocuklarının da öğretmeniyim aynı zamanda) eğer genel anestezi alırsam uyanma aşamasında canımın çok yanacağını, ilk dört saat hiçbir ağrı kesicinin de etki etmeyeceği için ilk ameliyat kesi ve dikiş acılarını canlı canlı çekeceğimi söyledi. Ben de ona güvendim. Hayatta aldığım en doğru karardı. Bunu ameliyathaneye girdiğimde benden önce çıkmış olan ve kenarda uyanmayı bekleyen kadıncağızın feryatlarını duyduğumda anladım. Ve tabiki ameliyat masasına yatar yatmaz kendimi kötü hissettim ve hafif uyutuldum ama kızım doğduğunda uyandım ve o muhteşem anı hiçbirşeye değişmem, bir de hiiiiç acı duymadan o en zor ilk birkaç günü geçirmiş olmayı.. Bel fıtığı ameliyatı olmadım bu konuda birşey diyemem ama kesinlikle spinal anesteziyi zorla derim. Sevgiler...
cok tesekkur ederım.benım korkumda o bende dişçiye bıle gıdemeyen bırıyım.ıgneden bıle korkarım.panık atak hastasıyım.bırde amelıyathanede gozum acık olursam ne yaparım dıye korkuyorum.yanı oan mıdem bulansa tansıyonum düşerse.yada oanda panık atak gelırse bana.bır suru korku ıste.pekı sız nıye uyutuldunuz.yanı amelıyat boyunca uyudunuzmu.bbegın cıksıından sonramı uyandırdılar ne olduda uyumak ıstedınız.kusura bakmayın cok sordum ama merak ettım
Bencede dr gotur 1. aydan sonra kakasini yapma zamani degisiyormus ama 1 e inebiliyor diye yaziyordu. Bir gun icinde Hic olmamasi normal degil bence. Bende bazen emerken biraktiriyorum cunku bir yerde uykuya daliyor ve yalanci meme gb kullanmaya basliyor. Hastanede hemsireler demisti. Parmagimi agzinin kenarindan sokup damagina kaydiriyorum birakiyor o zaman. Gecmis olsun canim.
Bende silikon uc kullaniyorum ve napicam bilmiyorum. Galiba boyle devam edicez biz. Silikonsuz beceremiyor almayi, savas veriyoruz, o da bende harp oluyoruz. Bir iki denemden sonra meme uclari tekrar yanmaya basliyor zaten. Kanar daha kotu olur hic veremem korkusuna birakiyorum bende.. Biraz daha buyusun su 40 i ciksin tekrar denicem. Ama pek umitli degilimsizde durum nedir? Sence sonradan alir mi memeyi? Boyle emmesinde bi sakinca var mi sence?
cok tesekkur ederım.benım korkumda o bende dişçiye bıle gıdemeyen bırıyım.ıgneden bıle korkarım.panık atak hastasıyım.bırde amelıyathanede gozum acık olursam ne yaparım dıye korkuyorum.yanı oan mıdem bulansa tansıyonum düşerse.yada oanda panık atak gelırse bana.bır suru korku ıste.pekı sız nıye uyutuldunuz.yanı amelıyat boyunca uyudunuzmu.bbegın cıksıından sonramı uyandırdılar ne olduda uyumak ıstedınız.kusura bakmayın cok sordum ama merak ettım
merhaba arkadaşlaruzun zamandır yoktum unutuldum mu bilmem yaklaşık 23 gündür ne yazdım ne okudum foruma girmeyi bırak elime pc'yi alamadım başımdan geçenler beni baya zorlayınca anca kendime gelebildim diyebilirim, ama olsun bir sınav dönemiydi diyorum kendimce geçti inşallah gelecek günler daha güzel olacak inşallah kısaca size de anlatayım vakit bulamıyorum çünkü oğlanın gaz sancılarından onunlayım sürekli 15 aslında yazacak anlatacak çok şey var ama insanları korkutmak istemiyorum çok zordu çünkü. sadece özet geçeyim 2 gün suni sancı verdiler açılmam 3cmdi ve 2 gün boyunca ilerlemedi. bebeğim iriymiş doktor ultrasonla son hafta hiç kontrol etmemişti bir haftada baya kilo almış 3.950gr 52cm dünyaya geldi. ultrason yerine sürekli açılma muayenesi yaptı durdu, bir de nts gece 02:00 da doğum yaptım ve doktor doğuma gelmedi 2 ebe 1 hasta bakıcı doğum yaptırdı. yırtılmam oldu ciddi bir kanam geçirdim. doğum çatalından kalkar kalkmaz bayıldım. 2 gün hastanede yattım, kanım düzelsin diye serum verdiler. 1 hafta boyunca suratım dudaklarım kireç gibi bembeyaz gezdim. doğumdan 1 saat sonra ebe hemen emzirtti. sonra ayılıp bayılmalarımdan emziremedim. annelerimiz de 2 gündür hastanede beni beklediklerinden eve göndermiştim dinlenip gelin diye o ara görümcem beklemişti beni. geri zekalı bebği emzirelim demedi 2 tane çocuğu var halbuki tecrübeli. ayılıp bayıldığımdan ilk emmeden sonra bebeğim 10 saat aç kaldı. ebelerde yardımcı olmadı bebğim aç kaldı. sonra emzirmek için hafta uğraştım. zaten 10 saat aç kalınca doğumdan 3 gün sonra bebeğim sarılık oldu. 3 gün yenidoğan yoğun bakımda yattı. şimdi emiyor çok sükür 3 haftalık olduk. son 1 haftadır ciddi gaz sorunumuz var hala kanım düzelemediğinden sütüm çok iyi değil. bebeğimi uyutuyorum gaz sancısı tutuyor yarım saat sonra uyanıyor sakinleşsin diye emziriyorum sonra bidaha bidaha bu kısır döngü devam ettikçe sütüm tam göğsüme dolamıyor. ebeler ve doktorumuz mama verme pazartesiye kadar bakalım sonra karar verelim dediler ama yavrumu aç da bırakamam ya bunun dışında sıkıntımız kalmadı çok şükür. inşallah sizler ve kuzucuklarınız da iyidir. özlemişim buraları da yaaa
Canım kolay gelsin ya sende baya uğraşmışsın . O görümcene nasıl sinir oldum tam gerizekalı afedersin ama yawrum 10 saat aç kalmış günah ya ! Ben mama veriyom valla sütüm yetmiyo doktorda boş memede oyalanıcana ver mama dedi durmuyo çünkü basıyo çığlığı napam. Bizde kaka yapamıyoz herkezde bi sorun Allah beterinden korusun kuzucuklarımızı .
arada bir girip okuyorum. fırsat bulmuşken 17günlük oğlum ile yaşadıklarımızı anlatayım. öncelikle sarılıkla uğraştık. değeri 18 olunca 2gece fototerapi gördü. müthiş üzüldüm,anlatamam. emzirmeye gittim günde iki defa. değeri düşünce çıktı. ama idrar yolu enfeksiyonu bulununca sabah akşam iğne olmaya gittik. yavrum delik deşik oldu. o ağlıyo ben ağlıyorum. neyseki o da bitti ve iyileşti. arada bir topuk kanı ile sarılığı takip ediyorum 12lerde geziniyor değeri. gözleri ve yüzü hala sarı. buyüzden sık sık emziriyorum ilk başta mama takviyesi yaptım. kaşıkla verdik. öyleki uyandırmakta güçlük çektiğimiz için ve uykusunda emmediği için kaşıkla ağzından aşağı boşalıyorduk mamayı. çünkü 4 -5 sat uyanmıyor, ne yaparsam uyandıramıyordum. şimdi daha iyi nerdeyse gece gündüz ortalama 1bck saatte bir kaldırıp emziriyorum. sütüm olunca ona güvenip mamayı bıraktım. sadece annemim ısrarı ile bi çay kaşığı su veriyorum. (istemeyerek). doğumda aldığı kilonun 150 grmını kaybetimişti. ama şimdi onunda üstüne çıktı çok şükür. 1.ayımızda kilomuzdaki artışı merak ediyorum. gözüm kulağım hep onda. oğluşuma deli oluyorum:)) Allah herkese nasip etsin. ama hastalığını göstermesin. üzüntüsü beter ediyor insanı.
geçmiş olsun canım şükür ki geçmiş. biz de aynı şeyleri yaşadık. sarılık + idrar yolu enf.. iğneler, serumlar, minicik bedeninden alınan tahlil için kanlar....çok emzir sürekli aynen ben de uyandıramıyordum bayıldı sanıp korkuyordum. ama doktorum da eczacım da söyledi sarılık hararet yaparmış onu almak için günde yalnız 2 çay kaşığı kaynayıp soğumuş suya taneleri sayılacak kadar az toz şeker katıp içirdim. biz atlattık çok şükür. değerimiz 19da yattı ilk gün 12ye düştü eve geldikten sonra da 7-5-4 geriledi şükür.
Canım kolay gelsin ya sende baya uğraşmışsın . O görümcene nasıl sinir oldum tam gerizekalı afedersin ama yawrum 10 saat aç kalmış günah ya ! Ben mama veriyom valla sütüm yetmiyo doktorda boş memede oyalanıcana ver mama dedi durmuyo çünkü basıyo çığlığı napam. Bizde kaka yapamıyoz herkezde bi sorun Allah beterinden korusun kuzucuklarımızı .
Benim oglusumda meme almiyor. Sagiyorum sutumu veriyorumoda yetmiyor. Istedigi zamanda mama veriyorum. Saymiyorum mamayi doysunda. Aptamil kullaniyorum ama bebelacinda icerigine baktim farki yok aptamilden ayrica yari fiyatina. Kararsizkaldim ama hala aptamil kullaniyorum.Herkese slm. Kizlar bebisim 9 gunluk, ama sutum yetmiyor. Kuzum ozellikle aksamlari hep ac. Kilo kaybi olunca mama vermeye basladim. Dr preaptamil basllatti. Anne sutune en yakin mamanin nutrilon mama olduugunu duymustum. Sizler hangi marka mama kullaniyorsunuz??Mumkun oldugunca cok emziriyorum ama doymuyor bebis. Gunde en fazla 2-3 kez 60 ml mama veriyorum. Sizler bu mama isini nasil dengeliyorsunuz?? Tavsiyelerinize ihtiyacim var..
şekerli su vermeye hiç cesaret edemiyorum. nebiliyim yaa versem mi acaba. bizde sarılığı atlatırız umarım.
Herkese slm. Kizlar bebisim 9 gunluk, ama sutum yetmiyor. Kuzum ozellikle aksamlari hep ac. Kilo kaybi olunca mama vermeye basladim. Dr preaptamil basllatti. Anne sutune en yakin mamanin nutrilon mama olduugunu duymustum. Sizler hangi marka mama kullaniyorsunuz??Mumkun oldugunca cok emziriyorum ama doymuyor bebis. Gunde en fazla 2-3 kez 60 ml mama veriyorum. Sizler bu mama isini nasil dengeliyorsunuz?? Tavsiyelerinize ihtiyacim var..
slm anişler öncelikle herkeze miniğiyle sağlıklı mutlu günler diliyorum, bende Allah nasip ederse mart annesi olacağım, sezeryan için gün aldım 8 marta, ama aklıma takılan bir sorum var ve aranızda benim durumumda olan varmıydı öğrenmek istedim; sezerysn olacağım ben ve kan sulandırıcı kullanıyorum, doktorum epidural yapamam kan sulandırıcı kullandığın için, uyuşma olmaz dedi, genel anestezi olmalısın ama illa epidural olacam diyorsan 3 gün önceden kan sulandırıcıyı bırakman lazım ki o zaman da bebeğin ani ölümü olursa mesuliyet almıyorum dedibenim durumumda olup da yani kan sulandırıcı kullanıp da epidural sezeryan doğum yapan varmı aranızda? ben genel anesteziden çok korkuyorum ve epidural istiyordum, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
slm anişler öncelikle herkeze miniğiyle sağlıklı mutlu günler diliyorum, bende Allah nasip ederse mart annesi olacağım, sezeryan için gün aldım 8 marta, ama aklıma takılan bir sorum var ve aranızda benim durumumda olan varmıydı öğrenmek istedim; sezerysn olacağım ben ve kan sulandırıcı kullanıyorum, doktorum epidural yapamam kan sulandırıcı kullandığın için, uyuşma olmaz dedi, genel anestezi olmalısın ama illa epidural olacam diyorsan 3 gün önceden kan sulandırıcıyı bırakman lazım ki o zaman da bebeğin ani ölümü olursa mesuliyet almıyorum dedibenim durumumda olup da yani kan sulandırıcı kullanıp da epidural sezeryan doğum yapan varmı aranızda? ben genel anesteziden çok korkuyorum ve epidural istiyordum, cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?