2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

makinayi nerden kiraladiniz bende int sitesinden bakuyorum ama kararsizim faydasi olurmu bilmiyorum gunde kac kere mama veriyorum izellikle aksamlari cekiyo cekiyo mememi basiyi yaygarayi gun icinde surekli mememde old icinde sut birikmiyo hic tam bi cikmazdayim tavsiye edermisin sagmak cogaltiyomu bide ben dr briwnsbiberin kullaniyorum o da dogal akis diyo ama terscevirince emmesede akuyo zaten nerdeee benden oyle akicak

Canim bende 21 gunluk anneyim . 4 gun once yuruyus ve mekik falan yaptim. Spora basliyim artik diye. Ogunden beri kuyruk sokumum cok fenaagriyo. Aksayarak yuruyorum, erken baslamisim galiba. Ne kadar iyi hissetsekde kendimize dikkat etmek lazim.

( hadiii gecmis olsun canim dedigin gibi aldanmamak lazim galiba hani eskiler hep 40 40 diyorlar yaa hos misal dr larda rahimin toparlanmasi icin 6 hafta diyorlar herhalde bu 40 ta bir keramet var biraz daha bekleyeyim.

Merhaba yalnız değilsin göbek konusunda, biraz indi ama sarkık ve hala şiş zaman geçtikçe düzelecek benim 2. sezaryenim tecrübeliyim ama zaman zaman umutsuzluğa kapılmıyor değilim göbek konusunda, bana doktorum contaktubeks galiba adı öle bişeydi ondan verdi günde 3 kere sürülecek diye arada sürüyorum inşallah işe yarar kesik yerde iz kalmıyormuş.

Malesef benm gobekde senın tarf ettgın gıbı aynaya bakamıyorum psıkoljm bozuldu (( korse takıyorum arada şu yün korselerden doktrm tak gun ıcınde dedı :) bakalım gecıcek heralde butun sıkıntılarımızzz

kızlar sütüm az geliyor ne yapabilirim Sadece uyuyup dinlendiğim zaman biraz artıyor ama her zamanda uyumaya zamanım olmuyor Benim oğlanın uykuları çok kısa sürüyor ben uyumadan o uyanmış oluyor zaten Yiyecek yada içecek olarak özellikle tükettiğiniz bi şey var mı Tavsiyelerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkür ederim

ne kadarlık annesin mutlu? bu konuda ben de cook sıkıntı cektim.

Oncelikle kafaya takmamak gerekli. Maalesef benimde geceleri sütüm azalıyordu. Bir kere sağmak sütü arttırmazmış ,emmesi arttırırmış. Benim denediklerimi yazayım sana.

-Malt icecek
-humana
-hurma - bir derece arttırdı
-lohusa şerbeti - bir derece arttırdı
-yeşillik
-her iki soğan türü
-su - bunu muhakkak bol booooll iç - 4,5 Lt'yi buluyor hala günde benim
-susam
-helva
-süt ve süt ürünleri
- karalahana - sanırım bununda faydası oldu

Aklıma gelmeyen bir cook sey var aslında, denemedigim sey nerdeyse kalmadı. Zamana bırakmakta fayda var. Bir sekilde artıyor. Mevlam rızkını verir inşallah senin evladınında. Ben az emdigine inandıgım zaman 1 saat sonar uyandırıp yine emdiriyordum. Bir de tavsiyem gerizekalı insanlarla sakın görüşme. Bazı gerizekalılar ayyyy benden bir süt geliyordu, litrelerce, şöyle sütüm kaliteliydi, böyle kilo aldı cocugum diyen gerizekalılara sakın kulak asmaç Ben astıgım icin biliyorum. Insan bu sefer kendini paralıyor benim neden böyle diye..

Bol şans arkadasım.

Makinayi esim nisantasinda bir yerden kiraladi hastane cikisi. Aylik 80 liraymis ama biberonuda almis falan ilk 100 kusur vermis. Telefonu ve adresi SÜMER sut pompolari ve emzirme urunleri satis ve kiralamasi tel: Gsm : 0555 685 77 62 - 02122349471-72 adres: valikonagi cad. No 107 E/12 nisantasi .. Makinanin adi medela lactina select... Netten bak istersen. Belki sana daha yakinbir yerde bulabilirsin.sitesinde biberonuda gorursun hem.. Degisik bi agzi var..vallaha faydasi o mu yediklerim mi bilmiyorum, belki bunyeden.. Bu arada cok gerginim surekli agliyorum..kayinvalide o śu bu derken cok canim sikkin..sutun kacacak, kesilecek dersin, diyorum ama dustan cikinca kap kullanmasam ustum basim sut oluyor. Simdi bunlari yazarkrn ahanda sagiyorum sag memeyii 90 cc cikmis.. Soldakinde bu kadar performans anca beklersem oluyor.. Sana tavsiyem eger alirsan makinayi sagmadan en azindan memelerine sicak havlu bas.. Bol su ic.. Rezene melisa karisimi cay ic ve kimyon ye gazi kolay cikiyor belki bunlarsut yapiyordur..ama netten bakmistim zamaninda sagdikca vucut sut uretirmis zaten :)

Bol bol su içiyorum canım bide tahin helvası emzirmeden önce ve sonra birer bardak su mutlaka içiyorum geceleride devam, oğluma yetecek kadar var çok şükür şakır şakır akmıyor ama doyuyor yavrum

Canım bebeğinde gaz problemi var mı?

Gazimiz var evet.. Her bebekte oldugu kadar ama.. Onuda kendi ikiniyor cikariyor yada biz pıs pıslıyoruz.. Bizimkinin kendi yontemi var:) bakti rahat cikmiyor memeye saldiriyor.. 5 dakika emdikten sonra gozleri tavana dikiyor 3 sn sonra gûûmm ilk hafta yordu bizi ama kesin kolik dedik.. Kolik cdsi,cızırtı sesleri, sıcak havlular, ayakta ninniler falan.. Sonra netten arastıraarastıra kimyonu buldum.. Doktorumda rezene onerdı.. Şimdi hangı yıyecek gazlıysa yanında kımypn yıyorum bol bol.. Mesela sabah 2 yumurtanın yanında falan.. Ama tabı cok gaz yapanları denemedim hic baklagıller gıbı.. Portakalıda kestım mesela.. Her sabah yerdım hamıleyken sımdı yemıyorum.. Her gun rezene melisa karısımı cay ıcıyorum 2-3 bardak bir de kimyon yiyorum.. Bizim gaz degilde tek derdimiz gunduz uyumaması.. Gece guzel uyuyor max 4 saat falan ama gunduz adamı yatırmamla kaldırmam bır oluyor.. Ananesii olmasa ev işlerini hayatta tek başına ceviremicem..anane evine dönünce napıcam kara kara düşünüyorum

Ben rezene melisa karışımı çay içiyorum, kimyon yiyorum. Bazen kahvaltıda yeşillik yiyorum (inek misali) Hergün dr tavsıyesı 2 yumurta yıyorum, kırmızı et tuketıyorum. Bazen sütümü makinada sagıyorum. Sagmadan önce sıcak duş alıp kapalı süt kanalları varsa acıyorum.. Bol su içiyorum. Çay ve su kombini sıvı tuketimini arttırmaak zaten olay. Sütü nasıl yapsın tek basına vucut yoksa )

Canım ne zaman verdi doktorun, dogumdan hemen sonra mı ? Bizde alsak şimdi geç mi kaldık acaba? ( benimde 23 gün oldu dogum yapalı gobek ilk günkü gibi degil tabi ama benimde var hala.. Gidecekse hergun mekik cekmeye raziyim ama bazi sitelerde okudum bayanlar yuzuyorum, spor yapiyorum, kilo verdim zayifladim ama gobek hala duruyor diye yazmislar.. Morelim bozuldu (

Aynen benimde annem yanımda o olmasaydi ne yapardım hiç bilmiyorum bizim cok gaz problemimiz vardı ve sonradan ögrendimki silikon uçla emzirmekten dahada fazlalasiyormus gercektende silikon ucu bıraktık biraz olsun hafifledi doktorumuz uyku düzenini getirmen lazım artık dedi gece ile gündüzü ayırt etmeyi ögrenmeliymis artık. Her gece 7 ile 12 Bazende 2 ye kadar uyutmuyordu bizi son zamanlarda biraz düzelmeye başladı gibi aman dilimi ısırayım. Yalnız aşırı derecede hıçkırığımız var. Hıçkırık tuttumu uyuyamiyoruz. İlk 3 hafta gazdan cok çektim icim kopuyordu o ayaklarını karnına doğru çekince ıkinmaya kizarmaya başlayınca Allah hepimizin yardımcısı olsun... Kimyonu bende denicem bakalım cok duymuştum... Bu arada aman canım bırak gece uyusun gündüz öyle böyle idare edersin gece uyuyorsa maşallah sende uyur uykunu alırsın iste:)

Merhabalar,

Cuma günü dr gittik, sarılığımız 11.5 düşmüş, artık korkmanıza gerek yok dedi dr... Çok şükür...

annem gitti, kaldık çekirdek ailemizle, ama hafta sonu kayınvalidemler gelecek, işim daha da zorlaşacak, allah yardımcım olsun, günlük üç öğün yeMek, süpürge temizlik, nasıl yetişeceğim bilemiyorum, inş çok kalmazlar...

Zehra hanımın günü gününü tutmuyor zaten, bazen iyi bazen gün boyu başında tutuyor, sağlıklı olsun, allahım hastalık vermesin de...

Gaz problemı bızde de var maalesef. Ben humana stıll tea ıcıyorum sutum yetıyor mu bılmıyorum hıc sagmadım ne kadar cıkıyor bılmıyorum. bazen her memeyı 8 10 dk emıyor ve uyuyor tam yatagına koyuyorum mızırdanıyor tekrar kaldırıp emzırıyorum benımle dalga gecıyor oglum. Ayy ozledım onu su an yatıyor:) 3 saattır. gece de kalkar artık:)bır de kızlar emzırırken yandan yandan bakısı yok mu yıyesım gelıyor onu.

kızlar,

biz 18 günlük olduk.en büyük problemimiz uyku.oğlumu uyutmayı başaramıyorum.geçen hafta ana kucağında uyuyordu.şimdi emerken uyuyakaldığında ana kucağına koyuyorum ya uyanıyor ya da sürekli mırın kırın sesler çıkarıyor.akşamları banyo yaptırıp emzirip uyutma rutini oluşturmaya çalışıyorum ama biraz önce 1 saat uğraştım uyutamadım.en son eşim aldı kucağında uyuttu.zaten 3 gündür en rahat uyuduğu yer babasının kucağı.

sanırım fazla alıştırdık kucağa, uyanıkken de kucaktan indirdiğimizde mızıldanmaya başlaması çok sürmüyor.napacam bu çocukla kara kara düşünüyorum.

Bizimde cokhickirimiz var. hamileyken karnimda da cok hickirirdi.. Pit pit hissederdim. Dr a sordum doydugunda mide diyaframa baski yapiyor ondan dedi.. Biraz daha emzir bir iki defa yutkunsun gecer dedi. Denedim gecti gercekten.. Guxel aslinda hickirik doydigunu anlamanin yolu tabi durdurabilirsen )

Gozünaydin cnm,sarilik bir kere dustümü deger cıkmaz birdaha..bizimde 10.5 olmustu en son.' Offf anneler olmasa napardik,benimkilerde burda ama gidicekler yakinda,haftaya kırkımız ikiyor kïsmetse,annemler gidince k.v ler elicek yemegı yapar artık...seninki ytaspmiyirmu ytemegi..

Bizimkide aynı cnm,hep kucakta uyutuyoruz eger emerken dalnadiysa..brde bu bebisimi sallmicam kucakta besigine koyucam kendi uyusun diyirdu m ama nerde,..oglumdan cok cektim buda alistı.bende bu aksam 1 saat emzurdim dalsin diye ,yatirdim uyandi hemen esime verdim,gezdire gezdire uyuttu zar zor..

Cnm hickirik gazi cikartilmadiginda tutarmis,bizimkide emince üstten cikarmadiysa hemen hıckırır.

Mutlaka o yuzdende hickirik oluyordur ama nette de doktorumuzun dedigi gibi bir cok yazi var. o yazilardan biri ;

"Uzmanlar, bebeklerde ‘hıçkırık tutmasının’ bir rahatsızlık değil, sindirim sistemine ait organların fonksiyonlarını düzgün yerine getirdiğinin işareti olduğunu belirtiyor.

Manavgat Devlet Hastanesi Başhekimi ve Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Mehmet Kuru, bebeklerde uzun süreli hıçkırık tutmasının korkulacak bir durum olmadığını söyledi. Beslenme sonrası bebek hıçkırmışsa bunun yeterince doyduğunun göstergesi olduğunu belirten Kuru, bebeklerde mide gelişime bağlı hıçkırık süresinin değişebileceğini kaydetti. Kuru, “Bebeklerde hıçkırık tutması korkulacak bir durum değil.

Yeni doğan bebeklerde hıçkırıkların en çok arttığı vakit ise sindirim sonrasıdır. Bunun sebebi mide dolduktan sonra diyaframda bulunan sinirlerin uyarılması ve bu şekilde ortaya çıkan bebeğin gösterdiği reflekstir. Hıçkırığın kesilmesi için annenin bir miktar emzirmesi gerekir.Bebek emzirmeden sonda da hıçkırmaya devam ediyorsa bir çay kaşığı su verilmeli. 6 aylık bebeklerde en etkili hıçkırık kesilmesi bir çay kaşığı limon suyu iyi gelir. ” diye konuştu.

Emzirmemiz saatli oldu bakalim butun gun uyduk kurallara 2 saatte bit emzirdim tek problem 1 saat uyuyor gerisi hep kucakta

ahh canım ahh küçükken hadi bi şekilde kucakta kolay oluyor ama büyüdükçe ve kilo aldıkça kolların kopuyor inan. bizimki bide sadece kucakla da yetinmiyor kucağındayken hareket edeceksin yürüyeceksin. hep gazını çıkartmaya uğraşırken alıştı biliyorum ama o iyi olsun da tek. biraz daha büyürse nasıl olacak bilmiyorum ama şimdiden kollarım pert azıcık kas yapsam bari

o yan yan bakış beni de bitiriyor. ama asıl uyanmaya çalışırkenki mimikleri çok komik kaş göz ağız yüz nasıl onuyor arkasından gülünce de ooohh bide gerneşmesi esnemesi yok mu tüm yorgunluğunu unutturuyor insana

Aynen benimde annem yanımda o olmasaydi ne yapardım hiç bilmiyorum

kırkım çıkana kadar hem annem hem kv vardı yanımda. yemek temizlik çamaşır bulaşık onlardaydı. sadece kızımın bakımıyla ilgileniyordum. bazı geceler hiç susturamıyordum annem veya kv gelip sakinleştiriyor uyutuyorlardı. onlar giderse naparım ağlarsa nasıl sustururum diye kara kara düşünüyordum. başına gelince öyle bir yapılıyor ki tatlım inan daha rahat oluuyorsun. o uyurken bi koşturmacayla işlerimi yapmaya çalışıyorum. uyanınca bırakıyorum uyuyunca tekrar devam hee bazen de pert bişekilde babasına teslim ediyorum yorgunluktan sızıp kalırmışım bi köşede

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…