Cevaplariniz icin tesekkur ederim. Biraz icim rahatladi :) denemeye devam, evet silikonsuz daha rahat ozellike disarda.. gecen gun hastaneye gittik, donuste ana kucagi bakalim dedik.. Basti aglamayi, alisveris merkezinden bir cikisimiz var anlatamam sanki arakamizdan polis kovaliyor sanirsinizarabaya atladigim gibi verdim memeyi, ama o telasla silikon ucu bir ara dusurmusum bir anda kayboldu sanki.. Neyse oyle boyle eve kadar idare ettik.. Artik 2 tane tasicam yanimda, hatta boynuma asicam :)) ama silikonsuz denemeye devam sutun devamliligi konusunda haklisin uyarma farkli ama ben arada ozellikle geceleri sagip veriyorum henuz azalmadi hatta cogaliyor surekli. Medela lactina select marka bi alet kiraladik. Dogum yaptigim hastanede gormustuk. Gece dus aliyorum sicak sulu, sonra sagiyorum. Suan toplam tek sagmada 170 cc cikiyor gecen hafta 100 cc di.. Sonra bu medelanin bir biberonu var (doktor tavsiye etti ) anne memesini taklit eden onunla veriyorum.. Gercekten cektikce cok zor geliyor fosur fosur akmiyor hemen sut.. Neyse boyle iste ))
Canim bende 21 gunluk anneyim . 4 gun once yuruyus ve mekik falan yaptim. Spora basliyim artik diye. Ogunden beri kuyruk sokumum cok fenaagriyo. Aksayarak yuruyorum, erken baslamisim galiba. Ne kadar iyi hissetsekde kendimize dikkat etmek lazim.
yanı tam yarım saat mi bilmiyorum ama bebek cıktıktan sonra o kadar surer demıslerdı sanırım... bır daha dogum yaparsam uyutmalarını ısterım yanı.
bu arada kızlar benım gobegım sankı dogurmamısım gıbı.bır de sarkmıs sızınkıler de oyle mı??? doktor sezeryanlı oldugum ıcın su an ıcın korseyı onermedı. ama gobegım boyle cok degısık sarkmıs ve seyımın ustune dogru bınmıs gıbı yaa(( xcok sukur saglıgım yerınde bebısımle benım ama ne bılım gobegım de eskıden de zayıf degıldım hafıf gobeklıydım ama sarkık ve ecıs bucus duruyor:))) bu arada 15 kılo almıstım dogumdan sonra 7 kılo gıtmıs sadece ((
yanı tam yarım saat mi bilmiyorum ama bebek cıktıktan sonra o kadar surer demıslerdı sanırım... bır daha dogum yaparsam uyutmalarını ısterım yanı.
bu arada kızlar benım gobegım sankı dogurmamısım gıbı.bır de sarkmıs sızınkıler de oyle mı??? doktor sezeryanlı oldugum ıcın su an ıcın korseyı onermedı. ama gobegım boyle cok degısık sarkmıs ve seyımın ustune dogru bınmıs gıbı yaa(( xcok sukur saglıgım yerınde bebısımle benım ama ne bılım gobegım de eskıden de zayıf degıldım hafıf gobeklıydım ama sarkık ve ecıs bucus duruyor:))) bu arada 15 kılo almıstım dogumdan sonra 7 kılo gıtmıs sadece ((
kızlar sütüm az geliyor ne yapabilirim Sadece uyuyup dinlendiğim zaman biraz artıyor ama her zamanda uyumaya zamanım olmuyor Benim oğlanın uykuları çok kısa sürüyor ben uyumadan o uyanmış oluyor zaten Yiyecek yada içecek olarak özellikle tükettiğiniz bi şey var mı Tavsiyelerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkür ederim
makinayi nerden kiraladiniz bende int sitesinden bakuyorum ama kararsizim faydasi olurmu bilmiyorum gunde kac kere mama veriyorum izellikle aksamlari cekiyo cekiyo mememi basiyi yaygarayi gun icinde surekli mememde old icinde sut birikmiyo hic tam bi cikmazdayim tavsiye edermisin sagmak cogaltiyomu bide ben dr briwnsbiberin kullaniyorum o da dogal akis diyo ama terscevirince emmesede akuyo zaten nerdeee benden oyle akicak
kızlar sütüm az geliyor ne yapabilirim Sadece uyuyup dinlendiğim zaman biraz artıyor ama her zamanda uyumaya zamanım olmuyor Benim oğlanın uykuları çok kısa sürüyor ben uyumadan o uyanmış oluyor zaten Yiyecek yada içecek olarak özellikle tükettiğiniz bi şey var mı Tavsiyelerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkür ederim
Canım bebeğinde gaz problemi var mı?
Merhaba yalnız değilsin göbek konusunda, biraz indi ama sarkık ve hala şiş zaman geçtikçe düzelecek benim 2. sezaryenim tecrübeliyim ama zaman zaman umutsuzluğa kapılmıyor değilim göbek konusunda, bana doktorum contaktubeks galiba adı öle bişeydi ondan verdi günde 3 kere sürülecek diye arada sürüyorum inşallah işe yarar kesik yerde iz kalmıyormuş.
Gazimiz var evet.. Her bebekte oldugu kadar ama.. Onuda kendi ikiniyor cikariyor yada biz pıs pıslıyoruz.. Bizimkinin kendi yontemi var:) bakti rahat cikmiyor memeye saldiriyor.. 5 dakika emdikten sonra gozleri tavana dikiyor 3 sn sonra gûûmmilk hafta yordu bizi ama kesin kolik dedik.. Kolik cdsi,cızırtı sesleri, sıcak havlular, ayakta ninniler falan.. Sonra netten arastıraarastıra kimyonu buldum.. Doktorumda rezene onerdı.. Şimdi hangı yıyecek gazlıysa yanında kımypn yıyorum bol bol.. Mesela sabah 2 yumurtanın yanında falan.. Ama tabı cok gaz yapanları denemedim hic baklagıller gıbı.. Portakalıda kestım mesela.. Her sabah yerdım hamıleyken sımdı yemıyorum.. Her gun rezene melisa karısımı cay ıcıyorum 2-3 bardak bir de kimyon yiyorum.. Bizim gaz degilde tek derdimiz gunduz uyumaması.. Gece guzel uyuyor max 4 saat falan ama gunduz adamı yatırmamla kaldırmam bır oluyor.. Ananesii olmasa ev işlerini hayatta tek başına ceviremicem..anane evine dönünce napıcam kara kara düşünüyorum
Aynen benimde annem yanımda o olmasaydi ne yapardım hiç bilmiyorum bizim cok gaz problemimiz vardı ve sonradan ögrendimki silikon uçla emzirmekten dahada fazlalasiyormus gercektende silikon ucu bıraktık biraz olsun hafifledi doktorumuz uyku düzenini getirmen lazım artık dedi gece ile gündüzü ayırt etmeyi ögrenmeliymis artık. Her gece 7 ile 12 Bazende 2 ye kadar uyutmuyordu bizi son zamanlarda biraz düzelmeye başladı gibi aman dilimi ısırayım. Yalnız aşırı derecede hıçkırığımız var. Hıçkırık tuttumu uyuyamiyoruz. İlk 3 hafta gazdan cok çektim icim kopuyordu o ayaklarını karnına doğru çekince ıkinmaya kizarmaya başlayınca Allah hepimizin yardımcısı olsun... Kimyonu bende denicem bakalım cok duymuştum... Bu arada aman canım bırak gece uyusun gündüz öyle böyle idare edersin gece uyuyorsa maşallah sende uyur uykunu alırsın iste:)
Gozünaydin cnm,sarilik bir kere dustümü deger cıkmaz birdaha..bizimde 10.5 olmustu en son.' Offf anneler olmasa napardik,benimkilerde burda ama gidicekler yakinda,haftaya kırkımız ikiyor kïsmetse,annemler gidince k.v ler elicek yemegı yapar artık...seninki ytaspmiyirmu ytemegi..Merhabalar,
Cuma günü dr gittik, sarılığımız 11.5 düşmüş, artık korkmanıza gerek yok dedi dr... Çok şükür...
annem gitti, kaldık çekirdek ailemizle, ama hafta sonu kayınvalidemler gelecek, işim daha da zorlaşacak, allah yardımcım olsun, günlük üç öğün yeMek, süpürge temizlik, nasıl yetişeceğim bilemiyorum, inş çok kalmazlar...
Zehra hanımın günü gününü tutmuyor zaten, bazen iyi bazen gün boyu başında tutuyor, sağlıklı olsun, allahım hastalık vermesin de...
Bizimkide aynı cnm,hep kucakta uyutuyoruz eger emerken dalnadiysa..brde bu bebisimi sallmicam kucakta besigine koyucam kendi uyusun diyirdu m ama nerde,..oglumdan cok cektim buda alistı.bende bu aksam 1 saat emzurdim dalsin diye ,yatirdim uyandi hemen esime verdim,gezdire gezdire uyuttu zar zor..kızlar,
biz 18 günlük olduk.en büyük problemimiz uyku.oğlumu uyutmayı başaramıyorum.geçen hafta ana kucağında uyuyordu.şimdi emerken uyuyakaldığında ana kucağına koyuyorum ya uyanıyor ya da sürekli mırın kırın sesler çıkarıyor.akşamları banyo yaptırıp emzirip uyutma rutini oluşturmaya çalışıyorum ama biraz önce 1 saat uğraştım uyutamadım.en son eşim aldı kucağında uyuttu.zaten 3 gündür en rahat uyuduğu yer babasının kucağı.
sanırım fazla alıştırdık kucağa, uyanıkken de kucaktan indirdiğimizde mızıldanmaya başlaması çok sürmüyor.napacam bu çocukla kara kara düşünüyorum.
Cnm hickirik gazi cikartilmadiginda tutarmis,bizimkide emince üstten cikarmadiysa hemen hıckırır.Bizimde cokhickirimiz var. hamileyken karnimda da cok hickirirdi.. Pit pit hissederdim. Dr a sordum doydugunda mide diyaframa baski yapiyor ondan dedi.. Biraz daha emzir bir iki defa yutkunsun gecer dedi. Denedim gecti gercekten.. Guxel aslinda hickirik doydigunu anlamanin yolu tabi durdurabilirsen)
Gozünaydin cnm,sarilik bir kere dustümü deger cıkmaz birdaha..bizimde 10.5 olmustu en son.' Offf anneler olmasa napardik,benimkilerde burda ama gidicekler yakinda,haftaya kırkımız ikiyor kïsmetse,annemler gidince k.v ler elicek yemegı yapar artık...seninki ytaspmiyirmu ytemegi..
Bizimkide aynı cnm,hep kucakta uyutuyoruz eger emerken dalnadiysa..brde bu bebisimi sallmicam kucakta besigine koyucam kendi uyusun diyirdu m ama nerde,..oglumdan cok cektim buda alistı.bende bu aksam 1 saat emzurdim dalsin diye ,yatirdim uyandi hemen esime verdim,gezdire gezdire uyuttu zar zor..
Cnm hickirik gazi cikartilmadiginda tutarmis,bizimkide emince üstten cikarmadiysa hemen hıckırır.
kızlar,
biz 18 günlük olduk.en büyük problemimiz uyku.oğlumu uyutmayı başaramıyorum.geçen hafta ana kucağında uyuyordu.şimdi emerken uyuyakaldığında ana kucağına koyuyorum ya uyanıyor ya da sürekli mırın kırın sesler çıkarıyor.akşamları banyo yaptırıp emzirip uyutma rutini oluşturmaya çalışıyorum ama biraz önce 1 saat uğraştım uyutamadım.en son eşim aldı kucağında uyuttu.zaten 3 gündür en rahat uyuduğu yer babasının kucağı.
sanırım fazla alıştırdık kucağa, uyanıkken de kucaktan indirdiğimizde mızıldanmaya başlaması çok sürmüyor.napacam bu çocukla kara kara düşünüyorum.
Gaz problemı bızde de var maalesef. Ben humana stıll tea ıcıyorum sutum yetıyor mu bılmıyorum hıc sagmadım ne kadar cıkıyor bılmıyorum. bazen her memeyı 8 10 dk emıyor ve uyuyor tam yatagına koyuyorum mızırdanıyor tekrar kaldırıp emzırıyorum benımle dalga gecıyor oglum. Ayy ozledım onu su an yatıyor:) 3 saattır. gece de kalkar artık:)bır de kızlar emzırırken yandan yandan bakısı yok mu yıyesım gelıyor onu.
Aynen benimde annem yanımda o olmasaydi ne yapardım hiç bilmiyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?