Canım ne zaman verdi doktorun, dogumdan hemen sonra mı ? Bizde alsak şimdi geç mi kaldık acaba?( benimde 23 gün oldu dogum yapalı gobek ilk günkü gibi degil tabi ama benimde var hala.. Gidecekse hergun mekik cekmeye raziyim ama bazi sitelerde okudum bayanlar yuzuyorum, spor yapiyorum, kilo verdim zayifladim ama gobek hala duruyor diye yazmislar.. Morelim bozuldu (
ah ahhh aslında detaylı yazmıştım başımdan geçenleri ve başta doktor olmak üzere bazı insanların pisliklerini ama sonra o koca yazıyı sildim anlatıp doğum yapacakları korkutmak istemedim. çünkü ben 2 gün yattım onlarca insan gördüm suni sancı alırken en fazla 5 saatte doğurup gittiler. en uzun kalan 5 saat kaldı. hele bi kadın vardı 2.doğumuymuş evde sancısını çekmiş yatırdılar muayene ettiler ebe gitti serum getirmeye biraz oyalandı işi vardı heralde ebe daha koridordayken kadın bağırmaya başladı geliyooooorrr diye. ebe yok canım dur daha dedi. kadın ebeye salakmısın geliyor dedim bak bi hamen dedi ebe şooookkkkadın iki ıkındı doğurdu gitti maşallah diyim de nazar değmesin kadına ben 2.doğumu falan düşünmüyorum artık o kadar psikolojim bozuldu ki açılma kontrolü diye dürtüle dürtüle wcye gidemiyordum korkuyordum, 10 gün gece gündüz uyumadım sancım gelcek diye korkuyordum daha neler neler......ama dediğim gibi çok şükür geçti. ihmaller zincirine direndim hamdolsun başaracağız inş oğluşum ve kocişimle görümcemi konuşmuyorum zaten mama ben de verdim başlarda sütüm çok azdı. şimdi daha iyi ama şu dediğim gibi sürekli emdikçe olmuyor. birde bence sütüm doyurmuyor. çünkü günde 1 defa kaka yapıyor. neyse pazartesi görcez bakalım ebelerle karar vercezz. bu arada kabızlık için mamasına 1 çay kaşığı zeytinyağı damlat günde bir defa. bir de makatına pamukla zeytinyağı sür içine doğru yağla gerçekten çok etkili. biz de ilk iki gün öyleydik bu sayede düzeldik çok şükür. evet Allah korusun kuzularımızı
cvbin icin sagol canim netten bakicam artik yasadigim sehirde yok boylevyerler en azindan gecevuyandirmayip sagsam diyorum iki saate bir yoksa gunduz hep agzinda gecede mama yiyince dort saat filan uyanmiyo emzirmeye uyandirsam bu seferde iyice doyup uyumuyo uykusuda gidiyo... ama sut olayi birazda genetik ben ve kardeslerimde mamayla buyumusuz benim ilk kizimda hem emdi hrm mama yedi ikincide ayni oldu abladi kadar emrr ins ilac niyetineMakinayi esim nisantasinda bir yerden kiraladi hastane cikisi. Aylik 80 liraymis ama biberonuda almis falan ilk 100 kusur vermis. Telefonu ve adresi SÜMER sut pompolari ve emzirme urunleri satis ve kiralamasi tel: Gsm : 0555 685 77 62 - 02122349471-72 adres: valikonagi cad. No 107 E/12 nisantasi .. Makinanin adi medela lactina select... Netten bak istersen. Belki sana daha yakinbir yerde bulabilirsin.sitesinde biberonuda gorursun hem.. Degisik bi agzi var..vallaha faydasi o mu yediklerim mi bilmiyorum, belki bunyeden.. Bu arada cok gerginim surekli agliyorum..kayinvalide o śu bu derken cok canim sikkin..sutun kacacak, kesilecek dersin, diyorum ama dustan cikinca kap kullanmasam ustum basim sut oluyor. Simdi bunlari yazarkrn ahanda sagiyorum sag memeyii 90 cc cikmis.. Soldakinde bu kadar performans anca beklersem oluyor.. Sana tavsiyem eger alirsan makinayi sagmadan en azindan memelerine sicak havlu bas.. Bol su ic.. Rezene melisa karisimi cay ic ve kimyon ye gazi kolay cikiyor belki bunlarsut yapiyordur..ama netten bakmistim zamaninda sagdikca vucut sut uretirmis zaten :)
Merhabalar,
Cuma günü dr gittik, sarılığımız 11.5 düşmüş, artık korkmanıza gerek yok dedi dr... Çok şükür...
annem gitti, kaldık çekirdek ailemizle, ama hafta sonu kayınvalidemler gelecek, işim daha da zorlaşacak, allah yardımcım olsun, günlük üç öğün yeMek, süpürge temizlik, nasıl yetişeceğim bilemiyorum, inş çok kalmazlar...
Zehra hanımın günü gününü tutmuyor zaten, bazen iyi bazen gün boyu başında tutuyor, sağlıklı olsun, allahım hastalık vermesin de...
sariligi atlatmissiniz canim gecmis olsun bende bu hafta yalniz kaldim artik ama iyle alismusimki isleri birilerinin yapmasina kisimin odasi savas alani gibi toplayasim yok okullar acildi iyi oldu ablasi hic rahat birakmiyo kucugu bugun sakin biraz bakalim aksamlari cosuyo bizimki
Emzirmemiz saatli oldu bakalim butun gun uyduk kurallara 2 saatte bit emzirdim tek problem 1 saat uyuyor gerisi hep kucakta
Kızlar dün gece 10da bir baş ağrısı tuttu size anlatamam ölüyorum sandım resmen kafatasım zonkladı ne ağrıdı bir bilseniz ağladım ağladım annem sağ olsun masaj yaptı yok sabah oldu geçmedi kahvaltı yaptım çay ve kahve içtim azcık geçti ama hafif hafif sızlıyor gene korkuyorum ağrıyacak diye. ben inlerken bebişim de inledi benimle beraber onunla da ilgilenemedim.!0 gün oldu spinal anestezi olalı hani baş ağrısı yapar diyorlardı ya ondan olabılır mı sızce ? yanı o kadar zaman gecmıs sımdı yapar mı agrı??? ya da bır ara balkona gırıp cıkıp camasır astım annem usuttun dıyor ondan mıdır kı? zaten yerımde duramıyorum temızlıge basladım banyo wc falan yıkıyom camaır asıyorum falan egılıyorum kalkıyorum annem cok kızıyor ozellıkle egılıp kalkmama lohusasın dıyor.sızde durum nasıl ıs yapıyormusunuz?
Kızlar dün gece 10da bir baş ağrısı tuttu size anlatamam ölüyorum sandım resmen kafatasım zonkladı ne ağrıdı bir bilseniz ağladım ağladım annem sağ olsun masaj yaptı yok sabah oldu geçmedi kahvaltı yaptım çay ve kahve içtim azcık geçti ama hafif hafif sızlıyor gene korkuyorum ağrıyacak diye. ben inlerken bebişim de inledi benimle beraber onunla da ilgilenemedim.!0 gün oldu spinal anestezi olalı hani baş ağrısı yapar diyorlardı ya ondan olabılır mı sızce ? yanı o kadar zaman gecmıs sımdı yapar mı agrı??? ya da bır ara balkona gırıp cıkıp camasır astım annem usuttun dıyor ondan mıdır kı? zaten yerımde duramıyorum temızlıge basladım banyo wc falan yıkıyom camaır asıyorum falan egılıyorum kalkıyorum annem cok kızıyor ozellıkle egılıp kalkmama lohusasın dıyor.sızde durum nasıl ıs yapıyormusunuz?
10 gün oldu sezeryan olalı bu arada..bir de parol da işe yaramadı ne yapabilirim?
kizlar ben emzik kullaniyorum.oyle surekli degil ama uykuya dalarken cok yardimci oluyo.bide efe doydugunu anlamiyo onu verince sakinlesiyo
bide banyo yaparken emzik verince kuzu kuzu yatip izliyo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?