2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Selam kızlar. Biz çok mücadele verdik meme süt mama derken stres hat safhaya ulaştı. Kızım çok güzel emiyordu ama bende tuhaf bişi vardı emzirmek içimi çekiyordu resmen. Sonra mantar olduk sonra mastit sonra urtiker olduk. Sütüm ilk günden beri çok iyi geldi. Sağarak verdim emzirmek beni mahvedince ama sütüm bu kadar strese dayanamadı. Kesilmek üzere artık. Vicdan azabı çektim çok ben kötü annemiyim diye. Şnsanlar soruyor emmiyor mu diye. Emiyor ama ben emziremiylrum deyince sütmü yok dediler hep hayır var ama emziremiyorum deyince tuhaf tuhaf baktılar hep. Cok stres yasadım. Cok denedim emzirmeyi yara oldu kanadı denedim ama o kadar sinirliydimki cocuğuma yansıtıyordum göğüslerimin acısından kucağıma alamıyordum cocuğumu. Pes ettim en sonunda şimdi mama yiyiyor zaten reflü o yüzden emdiğini kusuyordu şimdi aptamil ar yiyiyor günde iki üç kezde çıktığı kadar anne sütü veriyorum. Hala vicdanım sızlıyor bazen aranıyordu hep emmek için artık aranmıyor. Denemek istiyorum ama aynı şeyleri yaşicağım için çok korkuyorum. Böyle oda huzurlu bende huzurluyum ama ne biliyim eksik hissediyorum kendimi cok.

Bu kadar kendine yuklenme arkadasim. Emziremiyorsan emziremiyorsundur. Sorunun ne oldugu onemli degil. Hersey dort dortluk olmak zorunda da degil. Varsin seninkide mama yesin. Bizimki de ara ara yiyor. Buradaki pek cok annede veriyor mama ek olarak. Benim kv en kucuk oglani sadece mama vermis sutu yok diye, gor simdi 26 yasinda turp gibi delikanli, hepsinden saglikli.. Cin de emzirme orani cok dusuk kendi gozumle gordum. Hemde kendi tercihleri. Takilma bence..
Benimde meme ucu problemim oldu. Baska sorunlarimizda oldu hem hamilelikte hem dogum da hemde suanda.. Hatta beni pencere dibinde yakaladi esim. Sinir krizi gecirmisim. Hepsi geciyor. Hormonlar saolsun. Yavas yavas oturuyor hersey. O sut kacmaz merak etme. Kacaydi benim ki kacardi hergun agliyordum bir ara.. Su ve sulu gida tuketmedigin icin azalmist sadece. Sen sagmaya drvam et. Herkesede tam aciklama yapmana gerek yok bence. Dangalak cok, en iyi dangalakta anne olmus ve bu gunlerini unutmus kadinlar malesef..

Cok ama cok teşekkürler. İnanılmaz rahatlatın beni. Cok teşekkürler gercekten.

selam kızlar

çook uzun zamandır giremiyorum nete.. bebeğim sağolsun bana nefes aldırmıyor.. geçmişi okuyamadım ne var ne yok acaba.. doğurmayan kalmamıştır artık.. herkeste bi gaz, uyku, emme problemidir gidiyor olsa gerek.. bizde durum öyle en azından.. bebişim 16 günlük oldu.. çook zor günler ve geceler geçti .. sabaha kadar uyumadıgımız oldu.. mama takviyesi yapıyorum maalesef.. sütüm hala doyurucu yeterlilikte değil artması için dinlenmem ve uyumam lazımmış ama nerdeeee... sürekli memede uyumak istiyor paşam .. ayırınca kıyameti koparıyor.. emdiğinden değil ama ağzımda dursun diyor işte.. kaka yapamama gibi bir sorunumuz var.. bunun için ne yapacagım bilemiyorum bu durum bebeği çok rahatsız ediyor. zeytinyağı ile poposuna masaj yaptık ama pek işe yaramadı bu konuda önerileriniz varmı??

kişisel olarak perişan durumdayım .. uykusuzluktan yorgunluktan gözlerimin altı morardı,kaşlarım orman halini aldı, saçlarımın beyazları aldı başını gidiyor off off

canım bizim de oldu hemen nette gördüğüm sudocrem den aldım akşam sürdüm sabaha geçti.her bezlemede de sürüyorum çok şükür olmadı daha da

dilzar seni de tebrik edemedim.allah analı babalı büyütsün yavrunu

canım seni çok merak ettim hep aklımdaydın naptın bebiş doğdumu çok eski yazıları okuyamadım.bilgisayarı yeni aldık huyu az değişik kullanamıyom.kısaca özet geçiver vaktin olursa canım yaa...

canım z yağını poposuna sür ama masaj yapmak fayda etmez. bebeğin karın bölgesine göbeği iyileştiyse saat yönünde zeytinyağıyla masaj yap bezler bezlemez yapacak kakasını.bi de bacaklarını yavaşça incitmeden karnına götür aşağıya indir.ama zorlama ve çok yapma.3 4 kez yeter.ama poposuna masaj yapmak fayda etmez

Doktoruna sor canım. Benim kızım reflü aptamil ar yiyiyor bide gaviskon kullanıyor. O yüzdende kabızlık sorunumuz cok can yaktı hep kanadı yaparken zeytin yağı koydum her mamasına. Ama nafile. Doktorumuz duphalac şurup verdi. Sabah akşam 2.5 ml. Düzene girdi şükür şimdi kafasına kadar yapıyor. Yıkıyoruz mecburen :))

naber canım.bende de kaka problemi vardı hem bende hem oglumda... kayısı ve inciri aynı tencerede komposto yap... hem suyunu hem de meyvelerini ye. bana cook ii geldi.ben wc de çok kıvrandım oğlum 3 gün kaka yapmadı. annem saolsun komposto yaptı içirdi o gün kurtuldum bu dertten... hala içiyorum bittikce de yapıyorum kompostoyu. şimdi oğlum çok güzel kaka yapıyo...kişisel bakı9m konusunda herkes aynı saç sakal traşı lazım artık o derece yani.

takma kafana arkadaşım kimse kimsenin halinden anlamaz... çeken bilir...göğüs acısı gibi bi acı var mı bilmiyorum...her emzirme saati gelince ağlamaktan perişan olduk oğlum da ben de..eşimi yumrukladım tekmeledim acımdan.... adam bide soruyo o kadar mı acıyo diye... ya numara yapacak halim mi var benim...şimdiye kadar numara yaptım mı hiç...ağzıma ne gelirse söyledim...anneme yalvardım ne olur mama yapalım diye çok acıyo istemiyorum dedim.... annem cesaret verdi destek oldu da bir emzirdim bir mama verdik sonra iki emzirdim bir mama verdik derken toparladım kendimi de şimdi emzirmeye başladım...arkadaşım hiç emziremedi sütü gelmedi kızı topaç gibi maşallah.o da üzülmüş zamanında ama şimdi boşuna üzülmüşüm diyo... sen deeeee üzzzüüüüüllllmeeeeeee....içini ferah tut.

Evet canim yaa. Bi emsin diye uzunsure feryat figanugrasiyorum. Emmeyince pesinden sagmak icin ugras nereye kadar... saat basi sagamamki sutumu.

cnm bu aralar biraz Leyla oldum. Kremin adı Lansinoh.. Çok işime yaradı. Çok sıkıntı yaptım, sütüm kesildi ama bu ilaç sayesinde iyileşti yaralar. Bende rahatladım sütümde iyi şu an. Ama biz mamaya başlamak zorunda kaldık. 2 günlüktü hemde başladığımızda. Şu an 37 günlük ve mamaya devam maalesef (((

Cok ama cok teşekkürler. İnanılmaz rahatlatın beni. Cok teşekkürler gercekten.

Evet canim moralini bozma hic. Mamayla buyuyen cok cocuk var. Bizde 25 gunlugux ogludum hic emmiyor mama veriyotumsutumude ciktigikadar sagip vrriyorum. Napalim yanimdaya oglusum mamayla da buyur birsey olmaz. Kimseyide takma bosverr...

Bizimde kırkımıza 10 gün var annem hep bende kalamaz tabii şimdiden kara kara düşünüyorum annem gidince nasil yapıcım diye? Ama yapmak zorundayız biliyorum...

Canım kızımda aynı. Ben çok antibiyotik kullandım ondan olmuş. Mantar kremi kullandık bizde hafifledi ama en iyisi suyla temizlemek. Karmden ziyade o işe yaradı bizde.

Hiimmm. Dogumdan sonra dr.banada antibiyotik verdi kullsndim. Belkide onun etkisidir. Bende Suyla temizliyorum canim ama ustunude kremini suruyorum. Surmesemmi acaba..

Arkadaslarrrrr bu doktorum uyku düzenini oturtmaya çalışın diyor gece ile gündüzü ayırt etmesi gerekiyormuş bebekler. Bunu başarabilsen var mı? Varsa nasil bir yol izlediniz??? Doktorum diyorki her uykudan kalktığında gündüzleri 1 saat oyna diyor bende deniyorum ama kızım daha bunu anlayamiyorki cok küçük ona oyunlar yapıyorum şarkılar söylüyorum en fazla 10 dakka sıkılıp ağlamaya başlıyor hemen... Bide sürekli emmek istiyor. Karnı tok olduğu halde emziğe de alıştırmadık bir türlü...benim durumumda olan var mı?

Bende spinal oldm. Hastanede başladım bol bol nescafe içtim. Hiç baş ağrım olmadı cok şükür. İlk günler boynum ve belim ağrıdı azcık. Nescafe dene bence bi kaç gün bol tüket

Cnm merhaba, ben de 2013 annesiyim. Tesadufen acip grubunuzu ilk senin mesajini gordum. Belki ilk bebegindir diye hem sana hem de gruptaki diger taze annelere birkac tavsiyem olacak ki biliyorum akil vereniniz coktur bu arakar her kafadan ses cikar mama verme meme ver yok meme verme ac bu cocuk fln fln bitmes...bir de ben olayim eksik kalmayayim:) ama bendekiler en taze bilgiler ve yeni tecrubeler ona gore Oncelikle benim yaptigim hatalardir bazilar onu soyleyeyim bastan, siz yapmayin...Lutfen ama lutfen eve gelen misafir, cocugun 40 mevludundeki ikram, kayinvaledenin evinizin daginikligi hakkindaki yorumu, sacinizin boyasi, gobeginizin siskinligi vs. hicbirseyi ama hicbirseyi dusunmeyin takmayin. Unutmayin sizin suanki tek isiniz bebeginizle mumkun oldugu kadar cok zaman gecirmek onunla surekli temas halinde olmak. Suan duzen kurmak icin cok erken, inanin vakti geli ce onlar oyle guzel kuruyolar ki cocugunuz artik aksam 9 olunca uyuyakalmaya basladiginda sasirip kaliyorsunuz, yapabileceginiz tek sey o kendi duzenini kurmaya basladiginda ona yardim etmek uygun ortami yaratmak oluyor. Simdi birakin mutfak daginik kalsin, birakin herkes konussun siz o minicik bedeni alin kucaginiza, opun, her istediginde istedigi kadar emzirin, sakin sikilmayin bu gunlere asla geri donemezsiniz unutmayin. Birakin kokunuzu doya doya alsin, size doysun o kadar savunmasiz ki ondan duzen beklemeyin sadece ona kendinizi birakin, bir sureligine kendinizden vaz gecin ve digerlerinin sizin hakkinizda ne dusunduklerinden de. Alin kuzuyu yaniniza yatin kendi yataginiza o kuzu da yaninizda olsun, elinize alin derginizi kitabinizi telefonunuzu neyse birlikte keyif yapin ortalikta deli gibi kosturmayin, hele bir de anneniz kayinvalideniz gibi yardim edeniniz varsa keyfini surun...o yataga nasil olsa alisacak unutmayin. Kizim ilk 7-8 ay hep yanimda yatti dibimde koynumda sonrasinda basladim kendi kendine uyutup yataginda yatirmaya inanin 1-2 gun icinde adapte oluyorlar. Cildirtana kadar aglatmadan ama her agladiginda alip o guveni verip tekrar yerine koyarak oldu ama kararli olmak sartiyla..bana kalsa yanimda yatirmaya devam ederdim doktorumuz uyku hijyeni olmali artik diince ayirdim. Herkesin dusuncesi tarzi farklidir tabi tartisilmaz ama ozetle soylemek istedigim o her istediginde sizi yaninda bulsun. O size dokunamaz ama siz ona dominun. Emzirme duzeni eger ondan talep gelmezse 2 saatte birdir ama onundisinda her istediginde hazir olun ( ki bu da o uyurken uyumakla mmkun) ister karin doyurmak ister sizi hissetmek olsun emzirmekten bikmayin. Sutu az olan ya da oyle oldugunu dusunen anneler o emiyorsa sorun yoktur damlasi bile yeter inanin. Bir yerde okumustum her anne cocugunun ihtiyaci kadar sut uretirmis, belki de sizin bebisin o kadarina ihtiyaci vardir. Benim kizim da 4,5 ay emdi hemde mama yedi. O yasli teyzelerin 3 yil emzirdim hikkayelerinin yarisi dogruysa yarisi yalan. O da bir hava atma yontemi galiba ben oyle dusunmeye baslamistim bir ara:) onemli olan o istediginde sixin hazir olmaniz kucuk midesi doymazsa mama, ac kalmaktan iyidir Hepinizi opuyorum, bu zor ama guzel gunlerin gittikce daha kolay ama gittikce daha guzel olacagini da bilin. Isiniz ve esiniz iyi ve rahtsa isiniz daha da kolay:) allah hepimizin evlatlarini korusun

Son düzenleme:

Gecmis olsun canim benimde yasadigim birseyi paylasayim senin nezdinde... Ayiptir soylemesi bir gun sarimsakli manti yedim. Ertesi gun bizim oglanin poposu nasil kipkirmizi ciger gib ( o zaman arastirdim sordum arkadaslara yasayan biri yok. Internettede kesin bir bilgi yok. Gecen annem cilbir yapti ve sarimsakli yogurtla ve yine ayni seyi yasadik ( ben zincofax almistim %40 icinde cinko var . Aklimda kalmis cinko orani 40 olmali diye ondan almistim. Geciriyor ama 3 gun suruyor.
Yedigi pisik yapan baska biri var mi acaba?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…