- 29 Nisan 2013
- 252
- 9
- 296
Selam kızlar. Biz çok mücadele verdik meme süt mama derken stres hat safhaya ulaştı. Kızım çok güzel emiyordu ama bende tuhaf bişi vardı emzirmek içimi çekiyordu resmen. Sonra mantar olduk sonra mastit sonra urtiker olduk. Sütüm ilk günden beri çok iyi geldi. Sağarak verdim emzirmek beni mahvedince ama sütüm bu kadar strese dayanamadı. Kesilmek üzere artık. Vicdan azabı çektim çok ben kötü annemiyim diye. Şnsanlar soruyor emmiyor mu diye. Emiyor ama ben emziremiylrum deyince sütmü yok dediler hep hayır var ama emziremiyorum deyince tuhaf tuhaf baktılar hep. Cok stres yasadım. Cok denedim emzirmeyi yara oldu kanadı denedim ama o kadar sinirliydimki cocuğuma yansıtıyordum göğüslerimin acısından kucağıma alamıyordum cocuğumu. Pes ettim en sonunda şimdi mama yiyiyor zaten reflü o yüzden emdiğini kusuyordu şimdi aptamil ar yiyiyor günde iki üç kezde çıktığı kadar anne sütü veriyorum. Hala vicdanım sızlıyor bazen aranıyordu hep emmek için artık aranmıyor. Denemek istiyorum ama aynı şeyleri yaşicağım için çok korkuyorum. Böyle oda huzurlu bende huzurluyum ama ne biliyim eksik hissediyorum kendimi cok.
Bu kadar kendine yuklenme arkadasim. Emziremiyorsan emziremiyorsundur. Sorunun ne oldugu onemli degil. Hersey dort dortluk olmak zorunda da degil. Varsin seninkide mama yesin. Bizimki de ara ara yiyor. Buradaki pek cok annede veriyor mama ek olarak. Benim kv en kucuk oglani sadece mama vermis sutu yok diye, gor simdi 26 yasinda turp gibi delikanli, hepsinden saglikli.. Cin de emzirme orani cok dusuk kendi gozumle gordum. Hemde kendi tercihleri. Takilma bence..
Benimde meme ucu problemim oldu. Baska sorunlarimizda oldu hem hamilelikte hem dogum da hemde suanda.. Hatta beni pencere dibinde yakaladi esim. Sinir krizi gecirmisim. Hepsi geciyor. Hormonlar saolsun. Yavas yavas oturuyor hersey. O sut kacmaz merak etme. Kacaydi benim ki kacardi hergun agliyordum bir ara.. Su ve sulu gida tuketmedigin icin azalmist sadece. Sen sagmaya drvam et. Herkesede tam aciklama yapmana gerek yok bence. Dangalak cok, en iyi dangalakta anne olmus ve bu gunlerini unutmus kadinlar malesef..
canım bizim de oldu hemen nette gördüğüm sudocrem den aldım akşam sürdüm sabaha geçti.her bezlemede de sürüyorum çok şükür olmadı daha daöncelikle cvp yazan arkadaşlara bile teşekkür edemiyorum.çok düzenli takip edemiyorum ama i,yiki varsınız kızlar
bugün 3 haftalık olduk .dr kontrolümüz vardı.sarılığımız 9 a düşmüş.kilo almışız.boyumuz uzamış.çok mutlu oldum .
kızım çok sık ve çok sıvı kaka yapıyor diye geçen hafta yazmıştım.pişik olduk biz de. dr bepanten ve travazol kremi birarada kullan dedi.bepanten pişik çok kızarıksa iyileştirici olmuyormuş.yaraları geçiren bir kremle kullanılmalıymış.deneyelim bakalım.sonucu yazarım.
Merhabalar,
Cuma günü dr gittik, sarılığımız 11.5 düşmüş, artık korkmanıza gerek yok dedi dr... Çok şükür...
annem gitti, kaldık çekirdek ailemizle, ama hafta sonu kayınvalidemler gelecek, işim daha da zorlaşacak, allah yardımcım olsun, günlük üç öğün yeMek, süpürge temizlik, nasıl yetişeceğim bilemiyorum, inş çok kalmazlar...
Zehra hanımın günü gününü tutmuyor zaten, bazen iyi bazen gün boyu başında tutuyor, sağlıklı olsun, allahım hastalık vermesin de...
canım z yağını poposuna sür ama masaj yapmak fayda etmez. bebeğin karın bölgesine göbeği iyileştiyse saat yönünde zeytinyağıyla masaj yap bezler bezlemez yapacak kakasını.bi de bacaklarını yavaşça incitmeden karnına götür aşağıya indir.ama zorlama ve çok yapma.3 4 kez yeter.ama poposuna masaj yapmak fayda etmezselam kızlar
çook uzun zamandır giremiyorum nete.. bebeğim sağolsun bana nefes aldırmıyor.. geçmişi okuyamadım ne var ne yok acaba.. doğurmayan kalmamıştır artık.. herkeste bi gaz, uyku, emme problemidir gidiyor olsa gerek.. bizde durum öyle en azından.. bebişim 16 günlük oldu.. çook zor günler ve geceler geçti .. sabaha kadar uyumadıgımız oldu.. mama takviyesi yapıyorum maalesef.. sütüm hala doyurucu yeterlilikte değilartması için dinlenmem ve uyumam lazımmış ama nerdeeee... sürekli memede uyumak istiyor paşam .. ayırınca kıyameti koparıyor.. emdiğinden değil ama ağzımda dursun diyor işte.. kaka yapamama gibi bir sorunumuz var.. bunun için ne yapacagım bilemiyorum bu durum bebeği çok rahatsız ediyor. zeytinyağı ile poposuna masaj yaptık ama pek işe yaramadı bu konuda önerileriniz varmı??
kişisel olarak perişan durumdayım .. uykusuzluktan yorgunluktan gözlerimin altı morardı,kaşlarım orman halini aldı, saçlarımın beyazları aldı başını gidiyor off off
selam kızlar
çook uzun zamandır giremiyorum nete.. bebeğim sağolsun bana nefes aldırmıyor.. geçmişi okuyamadım ne var ne yok acaba.. doğurmayan kalmamıştır artık.. herkeste bi gaz, uyku, emme problemidir gidiyor olsa gerek.. bizde durum öyle en azından.. bebişim 16 günlük oldu.. çook zor günler ve geceler geçti .. sabaha kadar uyumadıgımız oldu.. mama takviyesi yapıyorum maalesef.. sütüm hala doyurucu yeterlilikte değilartması için dinlenmem ve uyumam lazımmış ama nerdeeee... sürekli memede uyumak istiyor paşam .. ayırınca kıyameti koparıyor.. emdiğinden değil ama ağzımda dursun diyor işte.. kaka yapamama gibi bir sorunumuz var.. bunun için ne yapacagım bilemiyorum bu durum bebeği çok rahatsız ediyor. zeytinyağı ile poposuna masaj yaptık ama pek işe yaramadı bu konuda önerileriniz varmı??
kişisel olarak perişan durumdayım .. uykusuzluktan yorgunluktan gözlerimin altı morardı,kaşlarım orman halini aldı, saçlarımın beyazları aldı başını gidiyor off off
selam kızlar
Selam kızlar. Biz çok mücadele verdik meme süt mama derken stres hat safhaya ulaştı. Kızım çok güzel emiyordu ama bende tuhaf bişi vardı emzirmek içimi çekiyordu resmen. Sonra mantar olduk sonra mastit sonra urtiker olduk. Sütüm ilk günden beri çok iyi geldi. Sağarak verdim emzirmek beni mahvedince ama sütüm bu kadar strese dayanamadı. Kesilmek üzere artık. Vicdan azabı çektim çok ben kötü annemiyim diye. Şnsanlar soruyor emmiyor mu diye. Emiyor ama ben emziremiylrum deyince sütmü yok dediler hep hayır var ama emziremiyorum deyince tuhaf tuhaf baktılar hep. Cok stres yasadım. Cok denedim emzirmeyi yara oldu kanadı denedim ama o kadar sinirliydimki cocuğuma yansıtıyordum göğüslerimin acısından kucağıma alamıyordum cocuğumu. Pes ettim en sonunda şimdi mama yiyiyor zaten reflü o yüzden emdiğini kusuyordu şimdi aptamil ar yiyiyor günde iki üç kezde çıktığı kadar anne sütü veriyorum. Hala vicdanım sızlıyor bazen aranıyordu hep emmek için artık aranmıyor. Denemek istiyorum ama aynı şeyleri yaşicağım için çok korkuyorum. Böyle oda huzurlu bende huzurluyum ama ne biliyim eksik hissediyorum kendimi cok.
bikac gundur bizde efeyle kavga ediyoruz adam memeyi tutmuyo kiyamet kopuyo biberon istiyo.gunde toplam 250 cc den fazla mama vermiyorum ama ac kalcak diyede korkuyorum.simdi gene kiyameti kopardi uyuttum vermedim mama.
uf napcam bilmiyorum.sureklide sagamayiz yamoralim bozuldu
Canım bi krem kullandında hangi kremi kullandın yazda bizde alak olmazmı? Ben de emzirmeyi bıraktım kızlar kantoron yağı işe yaramadı lansinohda öyle kalkanda kullandım silikon göğüs ucu da yaramadı olmadı olmadı mamaya başlıcam sanırım kanama arttı çünkü soğan yazmışınız saolun onu sürdüm bakalım akşama acile gidicez bi krem önersinlerde yaralar geçsin bari asabım bozuldu yemin ederim sütüm geri kaçarmı kızlar ya napıcam(
Cok ama cok teşekkürler. İnanılmaz rahatlatın beni. Cok teşekkürler gercekten.
ahh canım ahh küçükken hadi bi şekilde kucakta kolay oluyor ama büyüdükçe ve kilo aldıkça kolların kopuyor inan. bizimki bide sadece kucakla da yetinmiyor kucağındayken hareket edeceksin yürüyeceksin. hep gazını çıkartmaya uğraşırken alıştı biliyorum ama o iyi olsun da tek. biraz daha büyürse nasıl olacak bilmiyorum ama şimdiden kollarım pertazıcık kas yapsam bari
o yan yan bakış beni de bitiriyor. ama asıl uyanmaya çalışırkenki mimikleri çok komik kaş göz ağız yüz nasıl onuyor arkasından gülünce de ooohhbide gerneşmesi esnemesi yok mu tüm yorgunluğunu unutturuyor insana
kırkım çıkana kadar hem annem hem kv vardı yanımda. yemek temizlik çamaşır bulaşık onlardaydı. sadece kızımın bakımıyla ilgileniyordum. bazı geceler hiç susturamıyordum annem veya kv gelip sakinleştiriyor uyutuyorlardı. onlar giderse naparım ağlarsa nasıl sustururum diye kara kara düşünüyordum. başına gelince öyle bir yapılıyor ki tatlım inan daha rahat oluuyorsun. o uyurken bi koşturmacayla işlerimi yapmaya çalışıyorum. uyanınca bırakıyorum uyuyunca tekrar devamhee bazen de pert bişekilde babasına teslim ediyorum yorgunluktan sızıp kalırmışım bi köşede
Canım kızımda aynı. Ben çok antibiyotik kullandım ondan olmuş. Mantar kremi kullandık bizde hafifledi ama en iyisi suyla temizlemek. Karmden ziyade o işe yaradı bizde.
Kızlar dün gece 10da bir baş ağrısı tuttu size anlatamam ölüyorum sandım resmen kafatasım zonkladı ne ağrıdı bir bilseniz ağladım ağladım annem sağ olsun masaj yaptı yok sabah oldu geçmedi kahvaltı yaptım çay ve kahve içtim azcık geçti ama hafif hafif sızlıyor gene korkuyorum ağrıyacak diye. ben inlerken bebişim de inledi benimle beraber onunla da ilgilenemedim.!0 gün oldu spinal anestezi olalı hani baş ağrısı yapar diyorlardı ya ondan olabılır mı sızce ? yanı o kadar zaman gecmıs sımdı yapar mı agrı??? ya da bır ara balkona gırıp cıkıp camasır astım annem usuttun dıyor ondan mıdır kı? zaten yerımde duramıyorum temızlıge basladım banyo wc falan yıkıyom camaır asıyorum falan egılıyorum kalkıyorum annem cok kızıyor ozellıkle egılıp kalkmama lohusasın dıyor.sızde durum nasıl ıs yapıyormusunuz?
Hiimmm. Dogumdan sonra dr.banada antibiyotik verdi kullsndim. Belkide onun etkisidir. Bende Suyla temizliyorum canim ama ustunude kremini suruyorum. Surmesemmi acaba..
Arkadaslarrrrr bu doktorum uyku düzenini oturtmaya çalışın diyor gece ile gündüzü ayırt etmesi gerekiyormuş bebekler. Bunu başarabilsen var mı? Varsa nasil bir yol izlediniz??? Doktorum diyorki her uykudan kalktığında gündüzleri 1 saat oyna diyor bende deniyorum ama kızım daha bunu anlayamiyorki cok küçük ona oyunlar yapıyorum şarkılar söylüyorum en fazla 10 dakka sıkılıp ağlamaya başlıyor hemen... Bide sürekli emmek istiyor. Karnı tok olduğu halde emziğe de alıştırmadık bir türlü...benim durumumda olan var mı?
öncelikle cvp yazan arkadaşlara bile teşekkür edemiyorum.çok düzenli takip edemiyorum ama i,yiki varsınız kızlar
bugün 3 haftalık olduk .dr kontrolümüz vardı.sarılığımız 9 a düşmüş.kilo almışız.boyumuz uzamış.çok mutlu oldum .
kızım çok sık ve çok sıvı kaka yapıyor diye geçen hafta yazmıştım.pişik olduk biz de. dr bepanten ve travazol kremi birarada kullan dedi.bepanten pişik çok kızarıksa iyileştirici olmuyormuş.yaraları geçiren bir kremle kullanılmalıymış.deneyelim bakalım.sonucu yazarım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?