2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Bebek pudrasi )) boynundakilere bebek pudrasi sur geciyor bizdede oluyordu. Yuzunde de bizim bebek aknesi var. Uclari sari oluyor yada kabarcik kabarcik da olabiliyor. Kendiliginden gelip geciyormus. Yalniz gecen gun iki tanesi buyudu ve patladi. Ertesi gun dr randevumuz vardi. Mikrop olmasin diye antibiyotik.krem verdi. Gecmis olsun canim.

Cok guzel bir yazi cok tesekkurler dogru soyluyorsun tek isimiz bebegimiz olmali dun hic uyumadi hep kucagimdaydi artik tahamulum bitti yorgunluktan dun gece bas bas bagirdim bebegi aldim deli gibi salladim poposun vurdum gaz cikar gibi ama hep sinirden sabaha karsi emzirdim o bana gulumserken ben gazini bile cikartmadan yataga koydum uyusun diye sonra kustu tabi offf cok zor allah sabir versin emanetine guzel bakmayi nssip etsin evlatlarimizin acisini gostermesin onlarida annesiz birakmasin insallah

Anneler gunaydin kirk haftam doldu agri acilma yok ne tavsiye edersiniz catim ciddi sekilde dar tum dr lar ayni seyi soyluyor kendim de bu durumun farkndayim bebisin kafasi kanala tam yerlesmedi henuz neyae normal dogum sancisi tutmasi icin yavsiyeniz var mi

Sakın sakın sakın o masum ve en savunmasız varlığı hırpalama. eğer çok sinirlenirsen sakince bırak git başka bir odaya ağla bağır vuracaksan da kendi popona vur geri gel. onun yanında hele ona dokunarak sakın hiddetlenme. annesi dahi olsan ona duygusal ya da fiziksel zarar verme hakkın olmadığını aklından çıkarma bunu "deli gibi salladim poposun vurdum gaz cikar gibi ama hep sinirden" dediğin için yazıyorum. anneler için güzel olduğu kadar travmatik de bir dönem bilim bile bunu kabul ediyor içinde oluşan zaman zaman bastıramadığın ve öfkelenmene sebep olan durum normal ama asla ve asla bu o küçücük bebeğe yansımamalı bunu kendine sürekli hatırlat. aynaya bak bebeğini kucağına al çok ağlıyorsa bile sakin ol sakin sakin ona şarkı söyle aynadaki manzaranızın ne kadar güzel olduğunu izle. inana bir süre sonra sakinleşir. sen ne kadar sakinleşirsen o da o kadar huzrlu olur. inan herkes için çok zor bir süreç. hele ilk kez anne olanlar için. sabrının sonu geldiğinde bile sabırlı olman gerek.

canım tecrübelerini dikkatli bir şekilde okudum çok doğru şeyler söylemişsin. başkalarının düşüncelerini takmaktan ev işlerine bakmaktan bu güzel zamanların kıymetini bilemiyoruz. sanırım kendi adıma söylemem gerekirse eskisi gibi olmaya çalışmaktan dolayı sıkıntı yaşıyorum ben. hem evim düzgün düzenli olsun işlerimi halledebileyim istiyorum hem de kızımla yeterince ilgilenebilmek istiyorum. ikisi bir arada olmayınca ben iptal tabi her gördüğüm bu günler kolay en rahat günlerin emzir gazını çıkart uyut diyor :44: acaba benim kızım mı farklı niye ben zorlanıyorum diye düşünüyordum ama sen daha kolay ve daha güzel olacağını söyleyince biraz daha rahatladım şimdi

Bizimkide oyleydi canim ama parmaginla hafif uzerinde gezdirince tirtirkli sert yapisinihissediyorduk.

kızlar bizde de aynı skıntılar vardı. sıcaktan isilik olduğunu sanmıştık ama elime sert sert değmeye başlayınca doktora götürdük. bebek egzaması dedi doktor bir merhem verdi 3 gün kullan geçmezse alerji testi yapalım dedi. nedenini sorduğumuzda herşeyden olabilir dedi. şampuan, birinin öpmesi, benim yediklerim özellikle hayvansal gıdalar süt yoğurt peynir yumurtanın beyazı gibi. eğer geçmeseydi diyet uygulayacaktık bu saydıklarımdan uzak duracaktım çok şükür geçti gibi amaa arada yine ufak ufak kendini belli ediyor soracam yine doktora

Ben o bunlar en kolay zamanlar diyenlere inanmıyorum. en zor ilk birkaç haftaydı bence. çünkü yabancı olduğun bir duyguyla yani annelikle mücadele ederken alışmaya çalışırken bir yandan da yandan gelen gidene “iyi”görünmek, çok süt vermek, çocuğun gazı, poposu pişigi vs.. Bunca yıldır sadece kendi ile ilgilenmiş ancak kendi derdini çözebilmiş, annesi hep arkasını toplamış biz zamane kızları için bence çok çok zor. Ama atlatmanın en iyi yolu dediğim gibi bebek dışında hiç kimseyi ve hiç birşeyi takmamak ama gerçekten takmamak. Hiç kimse sizing kır mevludünde dağıttığını o incikli boncuklu şeyin ne kadar güzel olduğunu hatırmıcak inanın:)

Bugun 40 miz cikacak insallah cok.sikintili zamanimizda emziriirm rahatlar ona asla zarar vermedim vermemde aynaya bakmakta guzel cozum olur sagol bilgiler icin

kızım önceleri iki günde bir kakasını yapardı ve sırtına kadar hatta farketmezsen neredeyse kafasına kadar kakası çıkardı. bi iki gün yapmayınca birikiyor ondan öyle sanıyorduk şimdi hergün hatta bazen günde 2 kez yaptığı oluyor ve mutlaka dışına çıkıyor. prima Premium care 2 no kullanıyoduk artık çiş yıkamaktan helak oldum ve bezini değiştirdi. huggies aldık ama pişik fln yapar mı ki korkuyorum :44:

Benim kızin her bezi azda olsa kakalı,hic sade cisli bez olmadı 1 aydir..cnm bizde hep prin premium care 1 numara kullamdik,esim gecen hafta huggies almis,o da cok guzel pisik olmadi.biz oglumda da hep farkli bez kullandik hic pisik olmadi.

bende huggies kullanıyorum 3 gündür 2 numaraya geçtik :) memnunum prima taşırıyor hem kaka hem çişi

Evet canim moralini bozma hic. Mamayla buyuyen cok cocuk var. Bizde 25 gunlugux ogludum hic emmiyor mama veriyotumsutumude ciktigikadar sagip vrriyorum. Napalim yanimdaya oglusum mamayla da buyur birsey olmaz. Kimseyide takma bosverr...

Sağol canım, allah hepimzin yavrusunu bağışlasın...
Bugun 40 miz cikacak insallah cok.sikintili zamanimizda emziriirm rahatlar ona asla zarar vermedim vermemde aynaya bakmakta guzel cozum olur sagol bilgiler icin

Çoğu kadın aynı şeyleri yaşıyor cage, özellikle ilk bebekte... Tanımadığımız bir duygu, aslında tanımadığımız bir bebek, bir anda yerlere vuran hormonlar,.. Sürekli ağlayan, o kadar emeğimize rağmen çoğunlukla kıymet bilmeyen bir bebekle, 24 saat uğraşmak çok da kolay değil... En güzeli sürekli büyüyor olmaları...

İlk kızım da ben de çokstresliydim... Aman uyanmasın, aman ağlamasın... Ay ne kötü anneyim, millet uykusunda özlüyor ben uyanmasın diyedeliriyorum diye düşünğyordum... Meğer çoğu anne az ya da çok aynı şeyleri yaşıyormuş ve geçiyormuş... Bunu kabul edince daha rahatladım...

Yanlış anlaşılmasın Şimdi de 0 stres değilim. Ama nisbeten daha iyiyim... Keyifli zmanların tadını çıkarmaya çalışıyorum... Çünkü, büyük bir ihtimal anneliğin bu günlerini tekrar yaşayamayacağım...azıcık umursuz olmak en iyisi... Ağlayınca elim ayağım dolaşmıyor artık, tuvalete bile gidebiliyorum hafif ağlarken, sonuç da bu onun iletişim şekli....

Cok ama cok teşekkürler. İnanılmaz rahatlatın beni. Cok teşekkürler gercekten.

Bizim ülkemizde emzirmek bu kadar yaygın canım, bir doğum hikayesinde okumuştum, bir avrupa ülkesinde emziriyorum dediği için odasını süslemiş ve kapısına o emziriyor yazmışlar... Demek ki o kadar az...

Gelişim zaten daha çok kalıtımsal.. Bebeğinin senin stressşz haline ihtiyacı var... Ben dahil bir çok anne mama takviyesi yapıyor zaten...

Bebeğini bol bol kokla benimçin de...

ben bu gün kızımı tek başıma yıkadım... aslında eşimle yıkıyorduk...

sabah kalktım, çok terlemiş, bircesaret, bıcı bıcı yaptık.... mis gibi olduk....

ben bu gün kızımı tek başıma yıkadım... aslında eşimle yıkıyorduk...

sabah kalktım, çok terlemiş, bircesaret, bıcı bıcı yaptık.... mis gibi olduk....

tebrik ederim. biz henüz 3.banyomuzu yapıcaz ve 3 kişi birden yıkamaya devam ediyoruz:) sanırım ben henüz cesaret edemezdim

Kızlar hepinize selamlar
Çok özledim sizi ama kuzumdan vaktim yoktu gelemedim. Doğum hikayemi uzuuunca yazdım, 2014 Ocak anneleri doğum hikayelerinde paylaştım, üşenmezseniz okursunuz boş bir anınızda
Öpüyoruz hepinizi, Zeynep'in selamı var
omeserma'cım seni iki kere öpüyoruz kızımla

Son düzenleyen: Moderatör:
Hamileyken lohusalik bunalımından bahsederlerdi amannnn herseyin bunalımını çıkarmışlar derdim. Ben yeterki biran önce doğurayım bebisimde bende kurtulalım lohusalik bunalımı viz gelir bize derdim. Ama bunalımın dibindeyim suan kızlar hersey rahatsız ediyor beni cok ufak seyleri kafaya takip ağlama krizleri kendimi Yetersiz bir anne gibi hissediyorum. Bu ne zaman geçecek bitsin artikkkkkkk

slm kızlar dünden beri kızımın burnu ara ara tıkanıyor öksürüyor ve hapşırıyor burnunu açıyorum damlayla ama arada tıkanır gibi oluyor burun akıntısı ve ateş yok ama korkuyorum hasta mı ettik acaba yaa

çokkk normal özellikle ilkj çocukta.2. bebişim bunda daha rahatım ilkinde bende çok depresiftim ama sen yinede pozitif olki bebiş etkilenmesin annesi hepsi geçecek Allahın izniyle rahat olll

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…