- 24 Nisan 2013
- 2.233
- 1.523
- 373
- 32
tebrik ederim. biz henüz 3.banyomuzu yapıcaz ve 3 kişi birden yıkamaya devam ediyoruz:) sanırım ben henüz cesaret edemezdim
kızlar bizde de aynı skıntılar vardı. sıcaktan isilik olduğunu sanmıştık ama elime sert sert değmeye başlayınca doktora götürdük. bebek egzaması dedi doktor bir merhem verdi 3 gün kullan geçmezse alerji testi yapalım dedi. nedenini sorduğumuzda herşeyden olabilir dedi. şampuan, birinin öpmesi, benim yediklerim özellikle hayvansal gıdalar süt yoğurt peynir yumurtanın beyazı gibi. eğer geçmeseydi diyet uygulayacaktık bu saydıklarımdan uzak duracaktım çok şükür geçti gibi amaa arada yine ufak ufak kendini belli ediyor soracam yine doktora
Sağol canım, allah hepimzin yavrusunu bağışlasın...
Çoğu kadın aynı şeyleri yaşıyor cage, özellikle ilk bebekte... Tanımadığımız bir duygu, aslında tanımadığımız bir bebek, bir anda yerlere vuran hormonlar,.. Sürekli ağlayan, o kadar emeğimize rağmen çoğunlukla kıymet bilmeyen bir bebekle, 24 saat uğraşmak çok da kolay değil... En güzeli sürekli büyüyor olmaları...
İlk kızım da ben de çokstresliydim... Aman uyanmasın, aman ağlamasın... Ay ne kötü anneyim, millet uykusunda özlüyor ben uyanmasın diyedeliriyorum diye düşünğyordum... Meğer çoğu anne az ya da çok aynı şeyleri yaşıyormuş ve geçiyormuş... Bunu kabul edince daha rahatladım...
Yanlış anlaşılmasın Şimdi de 0 stres değilim. Ama nisbeten daha iyiyim... Keyifli zmanların tadını çıkarmaya çalışıyorum... Çünkü, büyük bir ihtimal anneliğin bu günlerini tekrar yaşayamayacağım...azıcık umursuz olmak en iyisi... Ağlayınca elim ayağım dolaşmıyor artık, tuvalete bile gidebiliyorum hafif ağlarken, sonuç da bu onun iletişim şekli....
kızlar kilolar ne alemde kaç kg fazlalık kaldı?
kızlar kilolar ne alemde kaç kg fazlalık kaldı?
ya demin sordum cevap alamadım doğum yapıpta eski kilosuna hemen dönen fit analar yok mu hiçç aramızda merak ettim sanırım ben 1.5 kg vermiş gibiyim ama tartım dandik biraz vermemiş de olabilirim inş vermişimdir.Bu arada korse aldım çok memnunum göbeğimi topluyor baya almayı düşünen falan varsa fikir verebilirim
ya demin sordum cevap alamadım doğum yapıpta eski kilosuna hemen dönen fit analar yok mu hiçç aramızda merak ettim sanırım ben 1.5 kg vermiş gibiyim ama tartım dandik biraz vermemiş de olabilirim inş vermişimdir.Bu arada korse aldım çok memnunum göbeğimi topluyor baya almayı düşünen falan varsa fikir verebilirim
Cnm merhaba, ben de 2013 annesiyim. Tesadufen acip grubunuzu ilk senin mesajini gordum. Belki ilk bebegindir diye hem sana hem de gruptaki diger taze annelere birkac tavsiyem olacak ki biliyorum akil vereniniz coktur bu arakar her kafadan ses cikar mama verme meme ver yok meme verme ac bu cocuk fln fln bitmes...bir de ben olayim eksik kalmayayim:) ama bendekiler en taze bilgiler ve yeni tecrubeler ona goreOncelikle benim yaptigim hatalardir bazilar onu soyleyeyim bastan, siz yapmayin...Lutfen ama lutfen eve gelen misafir, cocugun 40 mevludundeki ikram, kayinvaledenin evinizin daginikligi hakkindaki yorumu, sacinizin boyasi, gobeginizin siskinligi vs. hicbirseyi ama hicbirseyi dusunmeyin takmayin. Unutmayin sizin suanki tek isiniz bebeginizle mumkun oldugu kadar cok zaman gecirmek onunla surekli temas halinde olmak. Suan duzen kurmak icin cok erken, inanin vakti geli ce onlar oyle guzel kuruyolar ki cocugunuz artik aksam 9 olunca uyuyakalmaya basladiginda sasirip kaliyorsunuz, yapabileceginiz tek sey o kendi duzenini kurmaya basladiginda ona yardim etmek uygun ortami yaratmak oluyor. Simdi birakin mutfak daginik kalsin, birakin herkes konussun siz o minicik bedeni alin kucaginiza, opun, her istediginde istedigi kadar emzirin, sakin sikilmayin bu gunlere asla geri donemezsiniz unutmayin. Birakin kokunuzu doya doya alsin, size doysun o kadar savunmasiz ki ondan duzen beklemeyin sadece ona kendinizi birakin, bir sureligine kendinizden vaz gecin ve digerlerinin sizin hakkinizda ne dusunduklerinden de. Alin kuzuyu yaniniza yatin kendi yataginiza o kuzu da yaninizda olsun, elinize alin derginizi kitabinizi telefonunuzu neyse birlikte keyif yapin ortalikta deli gibi kosturmayin, hele bir de anneniz kayinvalideniz gibi yardim edeniniz varsa keyfini surun...o yataga nasil olsa alisacak unutmayin. Kizim ilk 7-8 ay hep yanimda yatti dibimde koynumda sonrasinda basladim kendi kendine uyutup yataginda yatirmaya inanin 1-2 gun icinde adapte oluyorlar. Cildirtana kadar aglatmadan ama her agladiginda alip o guveni verip tekrar yerine koyarak oldu ama kararli olmak sartiyla..bana kalsa yanimda yatirmaya devam ederdim doktorumuz uyku hijyeni olmali artik diince ayirdim. Herkesin dusuncesi tarzi farklidir tabi tartisilmaz ama ozetle soylemek istedigim o her istediginde sizi yaninda bulsun. O size dokunamaz ama siz ona dominun. Emzirme duzeni eger ondan talep gelmezse 2 saatte birdir ama onundisinda her istediginde hazir olun ( ki bu da o uyurken uyumakla mmkun) ister karin doyurmak ister sizi hissetmek olsun emzirmekten bikmayin. Sutu az olan ya da oyle oldugunu dusunen anneler o emiyorsa sorun yoktur damlasi bile yeter inanin. Bir yerde okumustum her anne cocugunun ihtiyaci kadar sut uretirmis, belki de sizin bebisin o kadarina ihtiyaci vardir. Benim kizim da 4,5 ay emdi hemde mama yedi. O yasli teyzelerin 3 yil emzirdim hikkayelerinin yarisi dogruysa yarisi yalan. O da bir hava atma yontemi galiba ben oyle dusunmeye baslamistim bir ara:) onemli olan o istediginde sixin hazir olmaniz kucuk midesi doymazsa mama, ac kalmaktan iyidir Hepinizi opuyorum, bu zor ama guzel gunlerin gittikce daha kolay ama gittikce daha guzel olacagini da bilin. Isiniz ve esiniz iyi ve rahtsa isiniz daha da kolay:) allah hepimizin evlatlarini korusun
kızım önceleri iki günde bir kakasını yapardı ve sırtına kadar hatta farketmezsen neredeyse kafasına kadar kakası çıkardı. bi iki gün yapmayınca birikiyor ondan öyle sanıyordukşimdi hergün hatta bazen günde 2 kez yaptığı oluyor ve mutlaka dışına çıkıyor. prima Premium care 2 no kullanıyoduk artık çiş yıkamaktan helak oldum ve bezini değiştirdi. huggies aldık ama pişik fln yapar mı ki korkuyorum :44:
Bende 18 kılo almıştı m şimdi 8 kilom kaldı. Bugun tam dört haftalık olduk. Son 3 haftadır aynı kilodayım. Sanırım bu 8 kilo zor verilecek. Duyduguma göre kırkına kadar verilmeyen kilo kalıcı oluyormuş. Inşallah doğru değildir
selam kızlar
çook uzun zamandır giremiyorum nete.. bebeğim sağolsun bana nefes aldırmıyor.. geçmişi okuyamadım ne var ne yok acaba.. doğurmayan kalmamıştır artık.. herkeste bi gaz, uyku, emme problemidir gidiyor olsa gerek.. bizde durum öyle en azından.. bebişim 16 günlük oldu.. çook zor günler ve geceler geçti .. sabaha kadar uyumadıgımız oldu.. mama takviyesi yapıyorum maalesef.. sütüm hala doyurucu yeterlilikte değilartması için dinlenmem ve uyumam lazımmış ama nerdeeee... sürekli memede uyumak istiyor paşam .. ayırınca kıyameti koparıyor.. emdiğinden değil ama ağzımda dursun diyor işte.. kaka yapamama gibi bir sorunumuz var.. bunun için ne yapacagım bilemiyorum bu durum bebeği çok rahatsız ediyor. zeytinyağı ile poposuna masaj yaptık ama pek işe yaramadı bu konuda önerileriniz varmı??
kişisel olarak perişan durumdayım .. uykusuzluktan yorgunluktan gözlerimin altı morardı,kaşlarım orman halini aldı, saçlarımın beyazları aldı başını gidiyor off off[/QUOT
merak etme canım yanlız değilsin :)) hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz gaz,süt azlığı,mama,uykusuzlukk , tüylerimiz aldı başını gidiyor :) kabızlığı için spor yaptır sürekli altı açıkken
Hiç öyle bişey duymadım canım ilk doğumumda süt olsun diye doğumdan sonra baya kilo almıştım kalmadı 54 ile kalmıştım azimle ve zamanla 52 kadar indim sonra 54 le tekrar hamile kaldım, 40 tan sonrada gidiyor merak etme
Kızlar bu gaz ne fena bişeymiş, daha 4 haftalığız doktor 3 aydan önce geçmez dedi. Dün gece saatlerce ağladı oğlum. Akşam 8 de başladı gece 2 ye kadar annemle napıcamızı şaşırdık. Eşimede sinir oluyorum çocuk ortalığı ayağa kaldırdı o deliksiz uyudu. Hakkaten annelerin hakkı ödenmez ama babalarınki ödenir valla, akşam gelsin 2 sevsin bitti. Bu arada dün gece en son saç kurutma makinesi sesiyle uyuttuk.
Kendime hiç bakamıyorum kızlar, siz ne akemdesiniz duş almaya diş fırçalamaya fırsatım yok. Kilolar zaten duruyor bide göbek var sezeryandan. Korse taksammı işe yararmı bilmiyorum , karın hareketlerine ne zaman başladak acaba, hareketdiz korseyle toprlanmaz bu göbekler. Kas yapmamız lazım biraz
ne kadarlık annesin mutlu? bu konuda ben de cook sıkıntı cektim.
Oncelikle kafaya takmamak gerekli. Maalesef benimde geceleri sütüm azalıyordu. Bir kere sağmak sütü arttırmazmış ,emmesi arttırırmış. Benim denediklerimi yazayım sana.
-Malt icecek
-humana
-hurma - bir derece arttırdı
-lohusa şerbeti - bir derece arttırdı
-yeşillik
-her iki soğan türü
-su - bunu muhakkak bol booooll iç - 4,5 Lt'yi buluyor hala günde benim
-susam
-helva
-süt ve süt ürünleri
- karalahana - sanırım bununda faydası oldu
Aklıma gelmeyen bir cook sey var aslında, denemedigim sey nerdeyse kalmadı. Zamana bırakmakta fayda var. Bir sekilde artıyor. Mevlam rızkını verir inşallah senin evladınında. Ben az emdigine inandıgım zaman 1 saat sonar uyandırıp yine emdiriyordum. Bir de tavsiyem gerizekalı insanlarla sakın görüşme. Bazı gerizekalılar ayyyy benden bir süt geliyordu, litrelerce, şöyle sütüm kaliteliydi, böyle kilo aldı cocugum diyen gerizekalılara sakın kulak asmaç Ben astıgım icin biliyorum. Insan bu sefer kendini paralıyor benim neden böyle diye..
Bol şans arkadasım.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?