2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Ne guzel soyluyosun canim. Ama benim oglus bi aglasin dakkasinda annemle kv. Tepemde bitiyo o bakislar yokmu. Sanki bilerek aglatiyorum bebekbu hic mj aglamasin... sonra sallama amytis bos ver diyorum ..

Benim kv de gecen gun neden agliyor o dedi.. Gel kendine sor dicektim demedim tabi kadin 4 dogum 4 lohusalik atlatmis hala neden agliyor diyor.. E be git bi kadin basimdan..

tüm hamileliğim boyunca hatta doğumda ve hastaneden çıkarken full makyajlı olan ben 1 aydır saçlar tepede toplanmış makyajın m si uğramayan genelde pijama ama alt üst farklı çünkü arada kızım kusuyor geziyorum üst komşum dün süslenmiş püslenmiş çarşıya çıkarken kapımı çaldı nasıl gidiyor diye bir özendim ki anlatamam kilo konusuna gelince 10 kilo aldım 2 kilo kalmıştı 2 haftadır süt olsun diye tahin pekmeze saldırınca 2 kilo daha aldım 4 kilom kaldı göbeğim çok yok ama ameliyat yerim sarkık dediğiniz gibi ama o normal zamanla düzleşiyor ilk doğumumdan biliyorum takmayın kafaya biraz daha geçince rahatlayacağız emin olun yani inşallah:)

Slm cnm benim kızimda ayni ya,çok uzulüyorum..evde abide hasta olunca bulastı sanırım..sadece burun tıkalı bizde,surekli serum fizy.damlatıyorum birde cnm otri bebe var sumukleri cekmek icin cok faydali,hemen damladan sonra cek ,nasil cıkiyir..ama yine kapaniyor hemen.dr bize sadece damla kullanilir dedi,kucuk olunca ilac verilmiyor..banyo yaptir dedi ama buharlı olmuyor fayda etmedi bizde..gecmis olsun cnm.

Bende 17 kilo aldim hamileligimde 2 hafta icinde 13 kilo gitti. Hani ekstra bisi yapmadim. Sadece emziriyorum birde ustune hamileyken bu kadar asermemistim canim bir hamur isi tatli kurabiyeler istiyor ki sorma )) simdi evde bir kavanoz kurabiye bir kaptada pogaca var gelip gidip yiyorum bu gidisle geri alorim ben...
Benimki normal dogumdu. Ilk zamanlar gobegimi sadece sardim. 2. haftadan sonra korseye basladim. Kisa pacali gogus alti kullaniyorum ben senin ki nasil? Markasi ne?

Son düzenleme:

kızlar, doktorum bana da korse kullanmamı önerdi ama ben henüz almadım.hangi marka kaça aldınız paylaşır mısınız?kullanımı nasıl?

7 kilo dogumda mı gitti dogumdan sonra mı gitti anlamadım

gider hepsi inşallah canım hepimizin,korseyi nbb silikonlu toparlayıcı aldım ben memnunum pek rahatsız etmiyor yatarken bile çıkarmıyorum

aynen bizim de ablamız hasta sakındıkça daha fazla yaklaşıyor engel olamıyoruz maalesef

kızlar ben de bir gün korse taktım çok sıkıldım ya siz nasıl duruyorsunuz rahatsız etmiyor mu

merhaba annişler
bugün 13 günlük olduk çok şükür. yanımda akşam eve gelen eşim dışında kimse yokken, sanırım en zor kısmını atlattım Elhamdülillah. anneliğin en zor kısmı "emzirmeymiş". keşke doğumdan önce bunun idrakine varıp bişeyler okusaymışım. yaptığım hatalardan dolayı bebeğim çok kilo kaybetti ve sütüm azaldı.
anca kendime gelip buraya bişeyler yazabildim. sizler nasılsınız. herkes yavrusuna adapte olup, onunla başetme derdinde sanırım:)
bizim minik çok uzun emiyor, bazen 2 saat bazen 1 saat. ama en az 40 dakika. sütü bitiremiyor erken ayırınca. ha sütümde öyle çok değilki zaten, sağınca toplam 50 cc anca çıkıyor ikisinden. varmıdır bunun çaresii

😰uff canim benimki emmiyor bile. Viyak viyak yetmiyor cunku sutum. Mamaya baslamislardi zaten hastanede oyle devsm. 25 gunluguz bixde ama gercekten en zoru emzirmeymis....

bende de üst ayrı baş ayrı , kaşlarımı almayı unutmuşum geçen aynaya baktım bildiğin eski günlere dönmüş kaşlarım en buyuk lüxüm hergun aldıgım duş .
dıkışlerım açılmasın dıye bacaklarımı açmadan yürümekten paytaklaştım.deli gibi hemoroitlerim oldu doğum ıkınmasında , 2 hafta oturamadım ,dikişlerimden bırı açıldı ,evde tek başımayım ,ve tuvalet faslım pansumandı kurutmaydı kremlemeydı derken 20 dk ya yakın suruyo ,bebişimin deli gıbı gazı var gece 1 saat uyursam ne ala.......e tabı bukadar koşturmaya 72 ıle gırdıgım doğumdan 23 gün sonra 58 oldumm bu kadar sıkıntıya rağmen onun mınık suratını opünce tum acılarım gıdıyo

kızlar, doktorum bana da korse kullanmamı önerdi ama ben henüz almadım.hangi marka kaça aldınız paylaşır mısınız?kullanımı nasıl?

Canim benimki nbb ben gece yatarken cikariyorum. Gun icinde kullanmadan oncede sikilastirici bir krem suruyorum. Annem aldi benim korseyi 100 tl vermis Ankarada.

Atlanta cok sevindim seni gorunce )) yalnizlik zor yine girebilmissin nete bravo :) Benim kv yanimdayken bile ilk zamanlar tel. bile bakamiyordum.
Emzirme bir muamma yada careyi biz tam bilmiyoruz. Oncelikle 1 2 saat bebek ememez cenesi yorulur cunku ilk emmede hemen akiyor ama sonra caba sarf etmesi gerekiyor.Kizin memeyi emzik olarak kullaniyor sanirsam. Uyuyorsa memeyi cek canim yada uyandir gercekten emsin. Benimkide memede uyuyor az emiyorsa cenesini durtuyorum ayagini gidikliyorum azicik daha emiyor. Memeyi birakmazsa ben cekiyorum yerine yatiriyorum.

Emzirmeyi kimi dr yiyecekle alakali degil diyor.Anne memesi inek memesi gb degilmis.Sut birikmezmis bebek emdikce gelirmis. O koyu halkanin tamamini vermek onemliymis cunku orda uyaranlar varmis ve bebek emdikce onu harekete geciriyormus. Sadece uyku dinlenme ve su sut yaptirir diyor.

Bugunde atv de Zahide Yetisin programinda Cocuk dr Kefir zemzem hurma kekik kimyon salatalik brokoli aklimda kalanlar sut yapar diyor. Bence az da olsa vazgecme. Kucagina alirken de pozitif ol ve sut vermeye istekli olacakmissin :)) insallah artar sutun canim

Çok sağol verdiğin bilgiler için canım.evet memede uyuklayarak emiyor çoğunu. Uyandırmaya çalışıyorumsürekli, ama herseferinde uyanmıyor. Memeden çekince ağlıyor, uyanıyor. Yine meme istiyor. Oyüzden mecburen emziriyorum. Siz ne alemdesiniz? Bebek iyi mi? Sen toparladınmı?

Canim uyaniyorsa zor isin belki denemissindir ama emzik vermeyi denedin mi? Oyle saatlerce meme de kalinca basini acitmiyor mu canim yaa? Isin gucun de kalir. Insallah esin anlayislidir yemek temizlik beklemiyordur...

Biz iyiyiz cok sukur bu persembe 1 ay olacak ve ilk asimizi olacagiz Hepatit. Burda verem asisi yapilmiyor orda yapiliyor mu?
Herkes gb uyku ve gaz problemimiz var ama kolik degil cok sukur. Geceleri ben gunduzleri kv uyutuyor Kagani. Uyutuyor diyorum cunku yatak var; park yatagi da olmasina ragmen bi fisher price var ana kucagi gibi onda salla salla uyuyor o da tilki gb birakinca uyaniyor. Yemek temizlik bebegin utusu annemde. Bende gunduz dinleniyorum sagolsun is yaptirmiyor. Bu sayede kisa surede toparladim . Simdide gobek sarkmasiydi korseydi olusan catlaklarin yedavisiydi onlari arastiyorum nette

Merhaba kizlar.. Benim yine bi sorum olacak size. Benim kizim yaklasik bi haftadir asiri derecede kaka yapiyor. Soyleki gunde 30 defa kaka yapiyor. Gecen gun pisik oldugunuda soylemistim ve cok kaka yaptigi icinde pisigi gecmiyo. Yarin doktora goturcez insallah bisey cikmaz. Bu kadar kaka yapilir mi hic gunde 8-10 a kadar normal diyorlar.. Canim cok sikkin ayrica hergun ayni saatte emerken memeyle savasiyo gogus ucumu cekiyo resmen biseyi var bi acisimi anlamiyoruz . Bizim gibi bisey yasayan var mi?

kızlar süt konusunda bi tavsiye:
öyle aman aman sütüm olmadı hiç ama dereotu ve soğanı ekmeğime dürüp yemiştim(yarım ekmek:))o gün bayağı sütüm oldu
bi de humana still tea yı her gün en az iki defa içiyorum.boza da içtim.faydası oldu.bi de yemekle bağlantısız olduğunu sanmıyorum ben az yeyip çok su içme yolunu da denedim.resmen bebeğimin ağzı kupkuru kalıyodu.şansa bırakamam bu işi ben.zaten sütüm çok nazlı.gelsem mi gelmesem mi?elma da işe yarıyodu biraz...bidde yumurtanın beyazı saf proteinmiş.kakaya geçmiyomuş vücutta kullanılıyomuş.dr dedi geçen.bi tek anne sütü ve yumurta öyleymiş ben mutlaka her sabah yiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…