2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

canım yumurtayı hiç duymamıştım.söylediğin iyi oldu.ben de yemeye çalışayım.dereotunu kesinlikle tavsiye ederim ben de.annem söyleyince çok inanmamıştım ama 3 gün boyunca kahvaltı dahil her öğünün yanında dereotu yedim ve sütüm çok düzenli bol geldi.bir de çok su içince sütüm de su gibi duru oluyor benim.düzenli yemek yersem tam süt kıvamında oluyor.bir de şu gögüs yaraları olmasa resmen başımı zonklatıyor.

arkadaşlar bu çocukların niye bir günü diğerini tutmuyor anlamadım ya.hep çok kakadan şikayetçiydim.şimdi de 30 saat oldu hala kaka yapmadı kızım.bu da normal değil sanki.böyle olan var mı aranızda ya.napıcamı şaşırdım.

canım ben sadece anne sütü veriyorum ama ona rağmen 4 gün yapmadığını bilirim. genelde 2 güne bir yapardı ama şu aralar her gün yapmaya başladı. neden kaynaklandığını da bilmiyorum açıkçası yediklerimizden mi etkileniyorlar acaba? mama veren annelerden duymuştum 2-3 güne bir yapması normal demişlerdi öyle hatırlıyorum sanki :44:

Canim bende arastirirken okumustum. Kakayi Seyrekte yapabiliyorlarmis.gun icinde cisini yapiYorsa normalmis.

😘Evet yaaa. Gece boyu ugras dur. Sonra gozunu acip bana bi baktimi hiicc bi seyim kalmiyor. 1avuc suratlari, aaayyy cok tatliiii.... 😍

Evet canim bende hersabah yumurta yiyorum. Still tea bende bir ise yaramadi. Ayrica ucindekii otkardan aldum demleyup icuyorum nafile. Bazen var bazen yok sutum. Zaten oglusunda emmiyor. Sagip veriyorym cikani. Onun disinda mama veriyorum bebisime doysyn diye.

Bebegi 1 aylik olan anneler bebeginiz 1 ayda ne kadar kilo aldi ve neyle besleniyorlar.

bebeğim bir ayda 1100 gr aldı. İlk bir hafta mama +anne sütü daha sonra sadece anne sütü aldı bebeğim ama biz ancak 3540 gr olduk çünkü bebeğim 2440 gr doğdu. Şimdi çok şükür iyiyiz :)

kizlar bende ilk gunler acayip tursu yedim ama nasil camim istiyo suyunu fipan ictim sonra bebegim sutumu agzinda biriktirip cikarmaya basladi hatta bigun bogazina kacti hepsini suratima tukurdu sipa bende mamadan sonra tadini begenkiyo heralde dedim tadina baktim aciydi gercekten simdi tatli yiyorum hep ve tadi sekerli oldu soninda hee onuda emiyomu yok oyle biberonu cektigi gibi nazlinazli ozamanda sutum azaliyo pzt dr kont var ya medelanin biberonunu alucam yada nubynin di galiba cektikce gelen bi biberonu vardi onu alicam siz ne kullaniyosunuz

bende kilosunu merak ediyorum 3600 digdu 25gunluguz bugun ama ana besini mama malesef uc saat oldumu basliyo aranmiyi meme kesmiyo bende rezeneanasonkimyintohumu ihlamur cirekotu isirgan karistirip cay yapiyorum onu iciyorum 6 7 inciri kaynatiyorum onu yiyip iciyorum faydasi okuyirmu bilmiyorum normalde bunlari yapanlarin sutleri doluptasiyomus yalniz uyuyamiyorum hele iki gecedir surekli uyaniyo emziriyorum yatiriyorum 10dk sonra gene dayanamyip mama yapiyorum he simdi uyur diyorum yine ayni sabahi zor ediyorum cok yorgunum bugun yatarim diyodum kizim okula gitmedi virvirvir yanimda oyunistiyo cok gerginim oana patlamam ins

kızlar geceleri kızım çok zor uyuyor. her gün aynı saatte loş sessiz odada uyutmaya çalışıyordum. tatilde başka bir yerdeydik beşik olmadığı için kucağımızda uykuya dalıyordu ve maalesef kucağa alıştı :18: şimdi kucakta da olsa saatlerce ağlıyor uykuya dalmak için. kucak kar etmiyor gezdiriyoruz hoplatıyoruz nerdeyse. dün beşiğine koyim ağlarsa da az ağlar sonra mecbur alışır dedim ama ağlamaktan sesi kısılacaktı nerdeyse ne pışpışlama ne ninni kar etti mecbur gene kucağıma aldım ama yine ağladı yine ağladı. sonra nasıl olduysa uyudu artık daha doğrusu sızdı.

ne yapsam acaba banyo rutini zor geliyor bana çünkü daha önce annlerimiz yıkıyordu eşimle sadece 2-3 kez yıkadık her akşam eşim müsait olmuyor tek de yıkayamam gibi. pijama giydirsem diyorum kıyafet değişiminden hoşlanmıyor. ne yapacağımı şaşırdım. kendimce rutinim var aslında 10buçuk gibi odamıza geçiyoruz ışık kapalı ortam sessiz önce altı değişiyor karnı doyuyor ninniler pışpışlamalar başlıyor ama o ağlıyor. sonra hooop kucağa tabi. mızırdanmalarımız 7-8 gibi başlıyor 12-1 e kadar sürüyor. arada uyutmayı deniyorum o da yok :44: :44: nasıl olacak bu işler bir düzene sokmam lazım biliyorum ama yapamıyorum

arkadaşlar sürekli emzirmeye çalışıyorum ama sol gögsüm çok kötü oldu.resmen yara açıldı gibi.bir sürü şey denedim faydalı olmadı.bepanten plus önerdi bir arkadaşım.onu da aldım ama pek fayda etmedi gibi.dr a gitsem mi acaba beklesem mi bilmiyorum.

bir de gögüs ucu aldım wee marka.kızım emmiyor onunla.başka gögüs ucu kullanıp memnun olan var mı.bebek ler bu koruyucularla emebiliyorlar mı.bir çare bulamadım ya.

Ben kullanmadım ama forumda aventi kullanıp rahat edenler var ama onların da boyutları varmış galiba küçük boyunu ve kelebek şekillisini kullanıyorlar...

canım söylediğinde haklısın aynen öyle oluyor. babam koca elleriyle tutuyor ben su döküyorum annem köpüklüyor:) oğlanın hiç sesi çıkmıyor ama bizim sesimiz çok çıkıyor. suyu yavaş dök, hızlı dök, başını sabunla, orasını tut, şunu şöyle bunu böyle yap bağrışıyoruz. kuzumun keyfi yerinde ama:)

bu aralar yeni sıkıntımız meme emerken sütün çok fazla gelip bi anda öksürmeye başlaması, boğazına kaçı veriyor. hele memeye saldırıp hızlı hızlı emmek isterse korkuyorum boğulacak diye. hemen ters çevirip pış pışlıyorum ama her emzirme korkulu rüya olmaya başladı.

O bizde de var :/ hirslaniyor yada burnu tikali nefesi ayarlayamiyor hoop genzine sut kaciyor ama ben eski usul bir sey yapiyorum boyle olunca. Bas parmagimla iki kasinin ortanina biraz bastirarak dairesel hareket ettiriyorum. Bir yandan da gecti hayatim nefes al diye telkinde bulunuyorym cok sukur geciyor. Ama nasil bizde ki duygulari hissediyorsa boyle durumlarda panigimizi de hisseder gb geliyor o yuzden olabildigince sakin oluyorum ve konusuyorum.

uyku nedir bilmezdim ben zehra dan önce diyesim var kız uyuyor benim uyku kaçıyor kız uyanıyor ben uyku diye sayıklıyorum bence sorun bende ne yapcam bilmiyorum kusmasından korkuyorum belkide korkudan uyuyamıyorum bu arada bende 12 kilo aldım hastaneden geldiğimde 5,5 kilo gitti şuan 20 günlüğüz ve benim eski kiloma 1,5 kilo kaldı gerçi gelenler eskisinden daha zayıf duruyorsun diyorlar eşim bile önce göbeğin daha büyüktü diyor ama bilmiyor benimi kandırıyorlar anlamadım ama yüzüme bakan uykusuz gecelerimi anlar pandaların gözlerinin etrafı beyaz benimkide siyah mor değil resmen siyah ya neyapcam bilemiyorum

Selamlar herkese...bugun izlemyenler icin ytazayim.İbrahim saracoglu vardi tv de,süt azaltan ve arttiran yiyecekleri saydı.nane,maydanoz,nisastalı yiyecekler,seker kamısi,soda azalirmis.incir,dut kurusu,maden suyu,dereotu ve bol su arttirirmis .insallah hepimizin sutu yeter bebislerimize..

Arkadaşm eğer bebeğin kakasını yapmamasndan yana bi sıkıntısı yoksa hiç uzme kendni benm oğlan da haftada bir yapiyor kakasını ama yaptğnda da normal öyle kabizliğı fln yok hem anne sutu hem mama yiyor ben yine de tedirgn oldum doktor kan testi idrar testi yaptı çok sukur hicbir sıkıntı çıkmadı doktor normal dedi

Sütü azaltanlar neymiş cnm ona göre yemiiyelim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…