2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
gündüzleri hiç uyumayan ya da benimki gibi 5 dk uyuyup 6. dk sanki 3 saat uyumuş gibi gözleirni açan var mıııı gündüz uykusu sıfır gece en azından 1 1,5 saat uyuyo

Canim insanin annesinin boyle olmasi gercekten cok kotu. Ama anneni degistiremeyecegine gore sen elindekilerin degerini bil ve onlarla mutlu ol. Yazdiklarina gore esin gercekten iyi bir insan ve sana deger veruyor. Bebisin zaten sevgisi bambaska, bu hassas doneminde onlara saril....

Canim ya dolmussun iyice bende anneme arada boyle kendi kendime dolarim.ama gercekten cok ayip etmis.sonucta esin el bugun basina vurmasa yarin vurur.annelerin bunu bilerek harekrt etmesi lazim ama nerde.bende bazen annemin beni kiskandigini dusunurum.o çekmiş bende cekiyim istiyo brnce.bazi anneler boyle kizlariyla yarış icinde oluyorlar.uzme kendini olan sana olur o kadar gamsizsa ..baska seylere odaklan düşünme düşününce dahada büyüyor insanın içinde. Netten bebek giysilerine falan bak esyalara bak güzel şeyler e odaklan

Sütün geliyorsa sütünü damlat, kaloriferin üzerine ıslak havlu koy Yada cocuğun odasında su kaynat odayı nemlendirmen gerek bizdede aynı sorun vardı ise yaradı canım

Biz medelanin sut sagma makinasini ve biberonun kullaniyoruz. Pasam hepsini emmedigi zaman makinada cekip biberonla veriyorum. Hala memeyle biberonu ayirt etmedi. Biberonu Ilk kulanmaya basladigimizda cok zor geliyordu sut. Bizimkinin Gozleri buyuyordu sömurmekten :).. Oyle oldugunda biberonun ucunu elle cekip sutun gelmesini sagliyorduk ama simdi ya buyudu bizimki ondan yada biz biberonu dogru yerleştirip takıyoruz ( bas kısmı biraz degısık te) hersey yolunda,memnunuz biz..

Sütü azaltanlar neymiş cnm ona göre yemiiyelim

Yaziyor cnm ama tekrarlayım. nane,maydanoz,nisastalı yiyecekler,tursu,acili baharatlar soda,adacayi azaltirmis.

Babam o adamın kıtabını almış dun.. Bana da o soyledı bunları ama bana hergun maydanoz yedırıyorlar sütüm cogalsın dıye. Antepli biriyle evliyim ben.. Orada maydanoz yerlermiş, tarcın içerlermiş.. Tarcın denemedim daha ama maydanoz azaltıyorsa eger benim süt daha nasıl olurdu bilemiyorum. Bu arada bol su içiyorum, kırmızı et yıyorum, rezene-melisa cayı içiyorum, kimyon yiyorum, gunde ıkı yumurta.. Arada evdekiler bu süt yaparmış diye ne verirlerse onlarıda yiyorum ) maydanoz arada kaynamıs olabilir )

Benim boyum 1.76 hamile kaldğımda kilom 64 dü. Doğuma giderken 90 kiloydum yani 25 kilo aldım. Benim bebiş 4.200 kg doğdu. Plesanta falan derken o gece ve sonraki 4 gün içinde 12 kilo gitti yani 78kg oldum. Bugun 27.gündeyiz kilom 75 kg. Normal doğumdan apar topar kaldırıp sezeryana soktular. Hiç istemedeim ama sans işte. Kafa sıkıştı. Çıkış anını göremedim keşke daha önceden sezeryan ısteseymişim en azından uyanık olurdum.. İçimde ukte olarak kalacak hep ( Neysr İkimizde saglıklıyızya :)) kilo dert değil. Normal doğum basladığı için sütüm bekletmedi bizi.. Emziriyorum emzirdikçe kilo veriliyormus zaten sonrada spor yaparız ne olacak :)) ha göbek duruyor, cizgi duruyor.. Tek tesellim anamda deli gibi çatlak olupta beklememe ragmen bende olmaması :)

😰uff canim benimki emmiyor bile. Viyak viyak yetmiyor cunku sutum. Mamaya baslamislardi zaten hastanede oyle devsm. 25 gunluguz bixde ama gercekten en zoru emzirmeymis....
Sanırım emzirmek , sadece bizim gibi sütü yetersiz olanlar için problem.

Başım değilde göğüs uçlarım mahvoluyor okadar emdiği için. Çok şükür azda olsa sütüm var.
Burda doğduğunda hepatit b yi yaptılar, 2. si 1 ay sonra. Sizinde muhtemelen ikinci dozu yapacaklardır. Veremi bilmiyorum canım ama ben Tr deki aşı takvimine göre yaptırmak istiyorum aşılarını. Gelirken yanıma almıştım bir aşı kartı. Burda bişekilde bulup yaptırmam gerek.
Bende eşimde çok pişman olduk kayınvalideyi getirmediimize. Siz çok îyi yapmışsınız canım, temizlik ve yemeği yapsa bile kardır.
Göbek benim çabuk toparladı çok şükür. Sarkma yok. Sadece aldığım kiloların bi kısmı göbekte olduğundan hafif çıkık :)
Hergün veya gün aşırı duş alıp, duştayken karnıma avuç içimle bastırarak 4/5 kez daire çiziyorum. Herduştan sonra bebeyağıula masaj yapıyorum karnıma. Çok uzun değil, 1 dk filan.
1. Haftadan sonrada günde 4-5 saat korse giydim., bugün doğum yapalı 2 hafta oldu, çok şükür göbeğim iyi durumda. Masajla karın cildin çabuk gerildi, toparladı.

Allahbi kolaylık verir İnşallah canım sıkma canını. Allah insanı kimseye muhtac etmesin, eğer sağlığın yerindeyse gerisini boşver gitsin

Medelanınkinide kullandım aventin kelebek gibi olanınıda. Avent daha iyiydi, small almak gerek ama. Buarada bebek belki bunlarıda almayabilir. Belki ucu taktıktan sonra elle biraz sağıp sütü uca doldurup verirsen , hoşuna gidebilir bebeğin.

Kural bir gazi okan cocugu emzirmicen butun emzirdigini kusuyor ustune esyalati degistiriyorsun bezi hala kakasiz oluyor ve cocugun hala gazi oluyor

yorumları okuyunca netten aventinkini sipariş verdim.sağol canımumarım emer. kızım.bu emzirme ne zormuş ya

kızlar, oğlum 3 haftalık oldu bile.önümüzdeki hafta 1.ayımız dolacak ve çocuk doktoruna gidip kontrol yaptırmamız lazım.
oğlumuza eşimin özel sağlık sigortası ile baktıracağız ve malesef o sigorta doğum yaptığım hastaneyi kapsamıyor.
medikal park göztepeye gitmemiz en uygunu ama hangi doktor iyidir bilemiyorum.

oraya giden veya bilgisi olan var mı?hangi çocuk doktoru iyidir acaba?

kizlar merhaba iyisiniz insallah
biz iyiyiz sunnetli pipimiz iyilesti.
benim dikisler de iyi cok sukur ama aynayla ilk defa baktim oralar eskisi gibi degil normal dogum yapanlar siz baktinizmi dikis yerlerinize :84:

aaah canim ahh ne diyeyim sende haklisin.annenin sizin ayrilacaginizi dusunerek hareket etmesi cok uzucu.
senin gibi gerceklerle yuzlesen biri de benim.anlatsam kitap olur.

zaten esim de annem konusunda bilinclendi ki aralarindan su sizmazdi.
annem dogumdan sonra hergun geldi ama isleri ben yapiyodum.o torun seviyo tv seyrediyo kahve sigara iciyo.
yemeklerimi kv yapiyodu.
sonra ben efe uyurken zar zor yemek yapiyorum annem babam kardesim geliyo yemeklerim bitiyo aksam esime yemek yetismicek diye stres oluyorum
kisaca annem bana bakma bahanesiyle hergun gelip keyif yapiyodu.ben is yapiyodum.esim bunu farketti.
gecen gun anneme hergun gelmene gerek yok dedim.
alindim bidaha da bekle ki geliim dedi.darildi ama napayim hakliyim yani.
bebekle yalniz kalip alismak istiyorum dedim.zaten kalacaktin dedi
daha neler neler.
k validem anne gibi davraniyo annem k valide gibi :84:
canim bunun sebebi birazda nem
oglan gece uyurken hiril hiril ses geliyodu doktor odanizi nemlendirin dedi.bide bruno kullanin dedi.
buhar makinesi aldik simdi iyi.bisey gelmiyodu ben de otribebeyle cekince
Kiloydu gobekti soruyoruz ama karninda kahverengi cizgi olusan yokmu. Benimki asagiya dogru cetvelle cizilmis gibi bi cizgim var. Gececekmi cok kotu geliyor bana...
off hic sorma o cizgiden fenalik gelio bana canim.geciyomuus ama sure lazim.hic hosuma gitmiyo bu durum

canim ne yaparsan yap gecmiyo tek care emzirmeye devam etmek.
ben avent kucuk boy silikon kelebek kullaniyorum.ancak oyle rahatladim.
efe de ilk once almadi ama ben israrla verdim almak zorunda kaldi.
ben alistirdigimda efe uc dort gunluktu.belki ondan cabuk alisti.buyudukce zor degisir aliskanliklari
sen biraz daha israr et bakalim alacakmi

ben orda dogurdum canim doktorumuz da orda yard docent esra kezer.cok ilgili bi doktor biz memnunuz.sadece cocuk poliklinik biraz kalabalik ama sanirim butun hastaneler oyle
esra hanimi erken saatte aradik acmamisti sonra kendisi donus yapti bu hosuma gitmisti

Ayy sünnetmi yaptınızz? Hayırlı olsun canım Allah şifa versin kuzucuğuna :)

Sütün geliyorsa sütünü damlat, kaloriferin üzerine ıslak havlu koy Yada cocuğun odasında su kaynat odayı nemlendirmen gerek bizdede aynı sorun vardı ise yaradı canım

Bende cok sıkıyorum ama burnu hep tikalı.dr bize buhara tut dedi ama nasil olcak.banyda buhar olmuyorhemen yıkiyoruz hizlıca odada..gecer ins cnm..emerken kotü oluyor burnu fısır fışïr..

denıycem hemen ıns rahatlar emerkende bıraz hısırtı oluyor ama emmesını cok etkılemedı sadece uyuyamıyor gece devamlı sallıyorum besıgı bende uyuyamıyırum gaz sorunumuzda bıttı gıbı gece bır uyuyunca 5 te uyanıyodu emer hemen uyur bıde 8 de uyanır tam duzene gırmıstı sımdıde burun sorunu cıktı saolun ıns ıse yararda rahatlarız uykusunu alamayınca gelişimide etkılenıyor elektırıklıde su kaynatıcam bebısıde ona yakın yatırıcam sımdılık burnunu buraha tutmus gıbı olur sanırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…