söyleyip kurtulucam vicdan azabı çekiyorum...kızlar hani kv ye gıcık oluyodum ya bazı şeylerden dolayı?
doğum öncesi ve sonrası öyle yardımcı oldu ki allah ondan razı olsun.annem geldi 15 günlüğüne.gezdi tozdu naz niyaz yaptı 15 günün 1 haftası ağlamakla geçti.iki kap yemek yaptı ama burnumdan döktü resmen.ne çektim var ya onun gidip kvnin gelmesini iple çektim.
bana habire ankaradan kargo gönderiyo soruyo istemiyorum diyorum yine de gönderiyo.gönderdiği de vermediği çeyizlerim.kıyamadı vermeye şimdi de kötülerden gönderiyo.artık ne yapmaya çalışıyosa.bende diyorum ki gönderme benim herşeyim var fazla fazla diye.hem de kargo ücretini de eşime ödetiyor.bana yorgan yaptırmış yün.doğurmama 1 ay var göndercem dedi ben de gönderme evde çok yorgan var yerim yok hem de nasıl taşıyım dedimhamileyim dedim.ne var bi yorganı taşımakta diyo?nasıl bi vicdansa?geçen de gelince evi düzenliyodum onu al oraya sok buraya sok sinirim bozuldu.dedim ki bi daha altın da olsa rızam olmadan gönderirsen çöpe basarım dedim.vay efendim sen misin diyen.bana çeyiz olarak 4 havlu 4 seccade bi yemek takımı vermiş kadın.şimdi bi yorgan gönderince bana tribini yapıyo.allaha şükür eşim lafını dahi etmedi ama benim içimde uktedir hep.halbuki hiç sevmem dantel vs ama arkadaşlarımda görünce çeyizlerini kullandıklarını hep içim acır.ben de işte o kavgada hep söyledim bunları.hala gerekçe olarak ne diyo biliyo musunuz.biz nişanlıyken çok kavga ediyomuşuz nişanı atıyomuşuz bize güvenmiyomuş ondan vermemiş çeyizimi.insan evlenen kızına çeyizi vermesi için boşanmayı hesabamı katar yaa??şimdiden sonra verse kaç yazar almam zaten bana sormadan da gönderirse geri gönderirim.herşeyimi eşimin parasıyla aldım ben.üstelik ben nişanlıyken çalışıyodum anneme bulaşık makinesi yemek odası mobilyası aldım.bizde herşey tersine yani.elektronik namına 20 tllik ketıl bile almamıştır annem bana.ama bizim oranın esnafını zengin etti kendine aldıklarıyla.en iyi arkadaşımla aynı zamanda evlendik.onlar yatak odası takımı aldılar bana bu saydıklarımdan başka bişey yok.ne kv ne eşim lafını dahi etmediler.işte bu yüzden hayatımdaki en büyük gerçekle yani ailemin bencilliğiyle yüzleşiyorum ve vicdan azabı çekiyorum.üstelik annem benden kontör ister kardeşime her ay en az 300 tl gönderirim.eşimin parasıyla.kardeşim okuduğu için ona lafım yok ama ailem bu kadar bencil ve gurursuz.
Canim ya dolmussun iyice bende anneme arada boyle kendi kendime dolarim.ama gercekten cok ayip etmis.sonucta esin el bugun basina vurmasa yarin vurur.annelerin bunu bilerek harekrt etmesi lazim ama nerde.bende bazen annemin beni kiskandigini dusunurum.o çekmiş bende cekiyim istiyo brnce.bazi anneler boyle kizlariyla yarış icinde oluyorlar.uzme kendini olan sana olur o kadar gamsizsa ..baska seylere odaklan düşünme düşününce dahada büyüyor insanın içinde. Netten bebek giysilerine falan bak esyalara bak güzel şeyler e odaklansöyleyip kurtulucam vicdan azabı çekiyorum...kızlar hani kv ye gıcık oluyodum ya bazı şeylerden dolayı?
doğum öncesi ve sonrası öyle yardımcı oldu ki allah ondan razı olsun.annem geldi 15 günlüğüne.gezdi tozdu naz niyaz yaptı 15 günün 1 haftası ağlamakla geçti.iki kap yemek yaptı ama burnumdan döktü resmen.ne çektim var ya onun gidip kvnin gelmesini iple çektim.
bana habire ankaradan kargo gönderiyo soruyo istemiyorum diyorum yine de gönderiyo.gönderdiği de vermediği çeyizlerim.kıyamadı vermeye şimdi de kötülerden gönderiyo.artık ne yapmaya çalışıyosa.bende diyorum ki gönderme benim herşeyim var fazla fazla diye.hem de kargo ücretini de eşime ödetiyor.bana yorgan yaptırmış yün.doğurmama 1 ay var göndercem dedi ben de gönderme evde çok yorgan var yerim yok hem de nasıl taşıyım dedimhamileyim dedim.ne var bi yorganı taşımakta diyo?nasıl bi vicdansa?geçen de gelince evi düzenliyodum onu al oraya sok buraya sok sinirim bozuldu.dedim ki bi daha altın da olsa rızam olmadan gönderirsen çöpe basarım dedim.vay efendim sen misin diyen.bana çeyiz olarak 4 havlu 4 seccade bi yemek takımı vermiş kadın.şimdi bi yorgan gönderince bana tribini yapıyo.allaha şükür eşim lafını dahi etmedi ama benim içimde uktedir hep.halbuki hiç sevmem dantel vs ama arkadaşlarımda görünce çeyizlerini kullandıklarını hep içim acır.ben de işte o kavgada hep söyledim bunları.hala gerekçe olarak ne diyo biliyo musunuz.biz nişanlıyken çok kavga ediyomuşuz nişanı atıyomuşuz bize güvenmiyomuş ondan vermemiş çeyizimi.insan evlenen kızına çeyizi vermesi için boşanmayı hesabamı katar yaa??şimdiden sonra verse kaç yazar almam zaten bana sormadan da gönderirse geri gönderirim.herşeyimi eşimin parasıyla aldım ben.üstelik ben nişanlıyken çalışıyodum anneme bulaşık makinesi yemek odası mobilyası aldım.bizde herşey tersine yani.elektronik namına 20 tllik ketıl bile almamıştır annem bana.ama bizim oranın esnafını zengin etti kendine aldıklarıyla.en iyi arkadaşımla aynı zamanda evlendik.onlar yatak odası takımı aldılar bana bu saydıklarımdan başka bişey yok.ne kv ne eşim lafını dahi etmediler.işte bu yüzden hayatımdaki en büyük gerçekle yani ailemin bencilliğiyle yüzleşiyorum ve vicdan azabı çekiyorum.üstelik annem benden kontör ister kardeşime her ay en az 300 tl gönderirim.eşimin parasıyla.kardeşim okuduğu için ona lafım yok ama ailem bu kadar bencil ve gurursuz.
Arkadaslar benim bebisin geceleri burnu tikaniyo otribebeye temizliyorum pek bisry grlmiyor benmi beceremiyorum geniz eti fln mi var acaba diycem de gunduz iyi gece oluyor dogalgazi yukselttik bieaz bu aralar ondanmi oluyor acaba siz ayni durumu yasiyomusunuz nasil temizliyosunuz ilk zamanlardaki gibi rahatrahT nefes alsin uykusu bolunmesin istiyorum
Sütün geliyorsa sütünü damlat, kaloriferin üzerine ıslak havlu koy Yada cocuğun odasında su kaynat odayı nemlendirmen gerek bizdede aynı sorun vardı ise yaradı canım
kizlar bende ilk gunler acayip tursu yedim ama nasil camim istiyo suyunu fipan ictim sonra bebegim sutumu agzinda biriktirip cikarmaya basladi hatta bigun bogazina kacti hepsini suratima tukurdu sipa bende mamadan sonra tadini begenkiyo heralde dedim tadina baktim aciydi gercekten simdi tatli yiyorum hep ve tadi sekerli oldu soninda hee onuda emiyomu yok oyle biberonu cektigi gibi nazlinazli ozamanda sutum azaliyo pzt dr kont var ya medelanin biberonunu alucam yada nubynin di galiba cektikce gelen bi biberonu vardi onu alicam siz ne kullaniyosunuz
Sütü azaltanlar neymiş cnm ona göre yemiiyelim
Yaziyor cnm ama tekrarlayım. nane,maydanoz,nisastalı yiyecekler,tursu,acili baharatlar soda,adacayi azaltirmis.
Sanırım emzirmek , sadece bizim gibi sütü yetersiz olanlar için problem.😰uff canim benimki emmiyor bile. Viyak viyak yetmiyor cunku sutum. Mamaya baslamislardi zaten hastanede oyle devsm. 25 gunluguz bixde ama gercekten en zoru emzirmeymis....
Başım değilde göğüs uçlarım mahvoluyor okadar emdiği için. Çok şükür azda olsa sütüm var.Canim uyaniyorsa zor isin belki denemissindir ama emzik vermeyi denedin mi? Oyle saatlerce meme de kalinca basini acitmiyor mu canim yaa? Isin gucun de kalir. Insallah esin anlayislidir yemek temizlik beklemiyordur...
Biz iyiyiz cok sukur bu persembe 1 ay olacak ve ilk asimizi olacagiz Hepatit. Burda verem asisi yapilmiyor orda yapiliyor mu?
Herkes gb uyku ve gaz problemimiz var ama kolik degil cok sukur. Geceleri ben gunduzleri kv uyutuyor Kagani. Uyutuyor diyorum cunku yatak var; park yatagi da olmasina ragmen bi fisher price var ana kucagi gibi onda salla salla uyuyor o da tilki gb birakinca uyaniyor. Yemek temizlik bebegin utusu annemde. Bende gunduz dinleniyorum sagolsun is yaptirmiyor. Bu sayede kisa surede toparladim . Simdide gobek sarkmasiydi korseydi olusan catlaklarin yedavisiydi onlari arastiyorum nette
Allahbi kolaylık verir İnşallah canım sıkma canını. Allah insanı kimseye muhtac etmesin, eğer sağlığın yerindeyse gerisini boşver gitsinEşim hafta sonu şehir dışına çıkacak, annelerine resmen yalvardı gelin diye ama büyük bir ihtimal gelmeyeceklermiş... Annemler geçen cuma gitti...Ne yapacağımızı bilmiyorum, biri daha bir aylık bile olmayan iki çocukla yalnız kalacağım.. Kızımla çok yalnız kaldım ama şu anda bir tedirginlik var, zehra bazen çok yoruyor... Tek başıma altından kalkabilir miyim bilmiyorum... Cuma gidecek, pazar akşam geç gelecek... Üç gün iki gece, burda yanıma çağıracağım kimse yok... Üfff ne yapacağım şimdi...
Belki gelirler diyorum, ama çok da umurlarında değiliz.. Hayır şimdi gelmez, bir hafta sonra gelirlerse daha çok sinirim zıplayacak... Ne bekliyorsam, Hiç bir zor anımızda, ihtiyacımız olduğunda yanımızda değillerdi...
Medelanınkinide kullandım aventin kelebek gibi olanınıda. Avent daha iyiydi, small almak gerek ama. Buarada bebek belki bunlarıda almayabilir. Belki ucu taktıktan sonra elle biraz sağıp sütü uca doldurup verirsen , hoşuna gidebilir bebeğin.arkadaşlar sürekli emzirmeye çalışıyorum ama sol gögsüm çok kötü oldu.resmen yara açıldı gibi.bir sürü şey denedim faydalı olmadı.bepanten plus önerdi bir arkadaşım.onu da aldım ama pek fayda etmedi gibi.dr a gitsem mi acaba beklesem mi bilmiyorum.
bir de gögüs ucu aldım wee marka.kızım emmiyor onunla.başka gögüs ucu kullanıp memnun olan var mı.bebek ler bu koruyucularla emebiliyorlar mı.bir çare bulamadım ya.
Kizim kollarında çok mutlu yum.
Bu gun 3 günlük oldu.
Hersey güzel çok şükür
Hemoroid oldum napcam bilmiyorum ; (
Allahbi kolaylık verir İnşallah canım sıkma canını. Allah insanı kimseye muhtac etmesin, eğer sağlığın yerindeyse gerisini boşver gitsin
Medelanınkinide kullandım aventin kelebek gibi olanınıda. Avent daha iyiydi, small almak gerek ama. Buarada bebek belki bunlarıda almayabilir. Belki ucu taktıktan sonra elle biraz sağıp sütü uca doldurup verirsen , hoşuna gidebilir bebeğin.
aaah canim ahh ne diyeyim sende haklisin.annenin sizin ayrilacaginizi dusunerek hareket etmesi cok uzucu.söyleyip kurtulucam vicdan azabı çekiyorum...kızlar hani kv ye gıcık oluyodum ya bazı şeylerden dolayı?
canim bunun sebebi birazda nemArkadaslar benim bebisin geceleri burnu tikaniyo otribebeye temizliyorunm pek bisry grlmiyor benmi beceremiyorum geniz eti fln mi var acaba diycem de gunduz iyi gece oluyor dogalgazi yukselttik bieaz bu aralar ondanmi oluyor acaba siz ayni durumu yasiyomusunuz nasil temizliyosunuz ilk zamanlardaki gibi rahatrahT nefes alsin uykusu bolunmesin istiyorum
off hic sorma o cizgiden fenalik gelio bana canim.geciyomuus ama sure lazim.hic hosuma gitmiyo bu durumKiloydu gobekti soruyoruz ama karninda kahverengi cizgi olusan yokmu. Benimki asagiya dogru cetvelle cizilmis gibi bi cizgim var. Gececekmi cok kotu geliyor bana...
arkadaşlar sürekli emzirmeye çalışıyorum ama sol gögsüm çok kötü oldu.resmen yara açıldı gibi.bir sürü şey denedim faydalı olmadı.bepanten plus önerdi bir arkadaşım.onu da aldım ama pek fayda etmedi gibi.dr a gitsem mi acaba beklesem mi bilmiyorum.
bir de gögüs ucu aldım wee marka.kızım emmiyor onunla.başka gögüs ucu kullanıp memnun olan var mı.bebek ler bu koruyucularla emebiliyorlar mı.bir çare bulamadım ya.
kızlar, oğlum 3 haftalık oldu bile.önümüzdeki hafta 1.ayımız dolacak ve çocuk doktoruna gidip kontrol yaptırmamız lazım.
oğlumuza eşimin özel sağlık sigortası ile baktıracağız ve malesef o sigorta doğum yaptığım hastaneyi kapsamıyor.
medikal park göztepeye gitmemiz en uygunu ama hangi doktor iyidir bilemiyorum.
oraya giden veya bilgisi olan var mı?hangi çocuk doktoru iyidir acaba?
Kiloydu gobekti soruyoruz ama karninda kahverengi cizgi olusan yokmu. Benimki asagiya dogru cetvelle cizilmis gibi bi cizgim var. Gececekmi cok kotu geliyor bana...
Ayy sünnetmi yaptınızz? Hayırlı olsun canım Allah şifa versin kuzucuğuna :)kizlar merhaba iyisiniz insallah
biz iyiyiz sunnetli pipimiz iyilesti.
benim dikisler de iyi cok sukur ama aynayla ilk defa baktim oralar eskisi gibi degilnormal dogum yapanlar siz baktinizmi dikis yerlerinize :84:
aaah canim ahh ne diyeyim sende haklisin.annenin sizin ayrilacaginizi dusunerek hareket etmesi cok uzucu.
senin gibi gerceklerle yuzlesen biri de benim.anlatsam kitap olur.
zaten esim de annem konusunda bilinclendi ki aralarindan su sizmazdi.
annem dogumdan sonra hergun geldi ama isleri ben yapiyodum.o torun seviyo tv seyrediyo kahve sigara iciyo.
yemeklerimi kv yapiyodu.
sonra ben efe uyurken zar zor yemek yapiyorum annem babam kardesim geliyo yemeklerim bitiyo aksam esime yemek yetismicek diye stres oluyorum
kisaca annem bana bakma bahanesiyle hergun gelip keyif yapiyodu.ben is yapiyodum.esim bunu farketti.
gecen gun anneme hergun gelmene gerek yok dedim.
alindim bidaha da bekle ki geliim dedi.darildi ama napayim hakliyim yani.
bebekle yalniz kalip alismak istiyorum dedim.zaten kalacaktin dedi
daha neler neler.
k validem anne gibi davraniyo annem k valide gibi :84:
canim bunun sebebi birazda nem
oglan gece uyurken hiril hiril ses geliyodu doktor odanizi nemlendirin dedi.bide bruno kullanin dedi.
buhar makinesi aldik simdi iyi.bisey gelmiyodu ben de otribebeyle cekince
off hic sorma o cizgiden fenalik gelio bana canim.geciyomuus ama sure lazim.hic hosuma gitmiyo bu durum
canim ne yaparsan yap gecmiyo tek care emzirmeye devam etmek.
ben avent kucuk boy silikon kelebek kullaniyorum.ancak oyle rahatladim.
efe de ilk once almadi ama ben israrla verdim almak zorunda kaldi.
ben alistirdigimda efe uc dort gunluktu.belki ondan cabuk alisti.buyudukce zor degisir aliskanliklari
sen biraz daha israr et bakalim alacakmi
eveet teyzesi oglum minik bi erkek olduuAyy sünnetmi yaptınızz? Hayırlı olsun canım Allah şifa versin kuzucuğuna :)
kizlar merhaba iyisiniz insallah
biz iyiyiz sunnetli pipimiz iyilesti.
benim dikisler de iyi cok sukur ama aynayla ilk defa baktim oralar eskisi gibi degilnormal dogum yapanlar siz baktinizmi dikis yerlerinize :84:
aaah canim ahh ne diyeyim sende haklisin.annenin sizin ayrilacaginizi dusunerek hareket etmesi cok uzucu.
senin gibi gerceklerle yuzlesen biri de benim.anlatsam kitap olur.
zaten esim de annem konusunda bilinclendi ki aralarindan su sizmazdi.
annem dogumdan sonra hergun geldi ama isleri ben yapiyodum.o torun seviyo tv seyrediyo kahve sigara iciyo.
yemeklerimi kv yapiyodu.
sonra ben efe uyurken zar zor yemek yapiyorum annem babam kardesim geliyo yemeklerim bitiyo aksam esime yemek yetismicek diye stres oluyorum
kisaca annem bana bakma bahanesiyle hergun gelip keyif yapiyodu.ben is yapiyodum.esim bunu farketti.
gecen gun anneme hergun gelmene gerek yok dedim.
alindim bidaha da bekle ki geliim dedi.darildi ama napayim hakliyim yani.
bebekle yalniz kalip alismak istiyorum dedim.zaten kalacaktin dedi
daha neler neler.
k validem anne gibi davraniyo annem k valide gibi :84:
canim bunun sebebi birazda nem
oglan gece uyurken hiril hiril ses geliyodu doktor odanizi nemlendirin dedi.bide bruno kullanin dedi.
buhar makinesi aldik simdi iyi.bisey gelmiyodu ben de otribebeyle cekince
off hic sorma o cizgiden fenalik gelio bana canim.geciyomuus ama sure lazim.hic hosuma gitmiyo bu durum
canim ne yaparsan yap gecmiyo tek care emzirmeye devam etmek.
ben avent kucuk boy silikon kelebek kullaniyorum.ancak oyle rahatladim.
efe de ilk once almadi ama ben israrla verdim almak zorunda kaldi.
ben alistirdigimda efe uc dort gunluktu.belki ondan cabuk alisti.buyudukce zor degisir aliskanliklari
sen biraz daha israr et bakalim alacakmi
Sütün geliyorsa sütünü damlat, kaloriferin üzerine ıslak havlu koy Yada cocuğun odasında su kaynat odayı nemlendirmen gerek bizdede aynı sorun vardı ise yaradı canım
Bende cok sıkıyorum ama burnu hep tikalı.dr bize buhara tut dedi ama nasil olcak.banyda buhar olmuyorhemen yıkiyoruz hizlıca odada..gecer ins cnm..emerken kotü oluyor burnu fısır fışïr..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?