Slm 25 gunluk bi kizim var ve sag göğsüm mastit oldu ama nasil oldu suan gogsum komple kirmizi ve cok agriyo ustelik sutumde cok azaldi anlamadm niye onceden fiskirirdi resmn yavrum ac kaldi mecburen mamaya basladm ama moralim cok bozuk( kizim zatrn hic uyumuyor gecleri hep ayaktayim gündüzleri ise 1 saat yatp kalkiyo tekrar surekli onunlaym napcam bilmiyorum uyku duzenimz hic yok sizinkilerde boyle mi hiç duzelmeyecek gbi gaz sancisi olabilir mi bilmiyrm ama gazini çıkartıyorum hep zaten biogaia kullaniyrm bakalm nereye kadar boyle olucak göğsüm bi yandan sizliyo sutumde yok uykusuzm yorgunum dus alamiyorm temizlik yapamiyrm galiba artk delircem yardm edin bi akıl verin bana kizlar ((((
.
Benim kizimda ayni artik eskisi gibi emmiyo bayagi endiselendim ama bilmiyorum. Eskiden gogsume saldiran bebis artik gozunu fikiyo bakiniyo 2 cekiyo birakiyo. 5 dk yi gecmiyo emmesi. Ama 5 dkda gogsum bosalmiyo hala dolu. Bitirmiyo yani hepte onsut icmis oluyo ne olacak biyle bilmiyorum
Ben şampuan, vücut losyonu, pişik önleyici krem ve hassas ciltler için yüz kremi hepsini mustela kullanıyorum çok memnunum hepsini de internetten aldım hatta yedeklerini bile aldım koydum daha uygun fiyat eczanelere göre..selam kızlar
kızıma atipik dermatid teşhisi kondu yanakları kuru ve kırmızı, aynı anda gözümüz de çapaklıçok perişan oldu yavrum.
dermatid için sizlere hangi şampuanları önerdiler, doktor bana mustela dedi ama çevremde satıldığı bir yer yok netten de almak istemedim.
selam kızlar
kızıma atipik dermatid teşhisi kondu yanakları kuru ve kırmızı, aynı anda gözümüz de çapaklıçok perişan oldu yavrum.
dermatid için sizlere hangi şampuanları önerdiler, doktor bana mustela dedi ama çevremde satıldığı bir yer yok netten de almak istemedim.
Geçmiş olsun canım, çapak olayı bizde de var. Doktorum ılık su ve pamukla sil zamanla geçer demişti. Geçen Zahide'de çocuk doktoru sütünüzden damlatıp pamukla silebilirsiniz dedi.
.
Benim kizimda ayni artik eskisi gibi emmiyo bayagi endiselendim ama bilmiyorum. Eskiden gogsume saldiran bebis artik gozunu fikiyo bakiniyo 2 cekiyo birakiyo. 5 dk yi gecmiyo emmesi. Ama 5 dkda gogsum bosalmiyo hala dolu. Bitirmiyo yani hepte onsut icmis oluyo ne olacak biyle bilmiyorum
bu ön süt arka süt meselesini anlamadım ben ya saçma geliyor bana. süt bebek emmeye başladığı anda üretilmeye başlıyor, şişlik damarların hazır olduğu anlamına geliyor diye biliyorum. kadir tuğcu da öyle diyor hatta.
sütünü sağanlar farketmiştir göğsündeki sütün tamamını sağmasan da biberonun üzerine yağ tabakası çıkar sütün içine karışıktır o merak etmeyin. kul yapısı değil onlar, böyle bir kusur bulunması mümkün değil kanımca
canım bu doktordan doktora değişmiyor bilimsel bi durum yani.bana 3 dr umun da dediği:'' sütün olgunlaşma süresi en az 2 saat.ilk saat karbonhidrat ve yağ üretilir 2. saate doğru süt diğer besinlerden zengin hale gelir.''bu yüzden zamansız emen bebeğin yüzünde vücudunda akne benzeri döküntüler oluyomuş.yapılacak bişey yok çünkü ben bebeğimi bu bilgiye göre 2 saatte 1 emzirsem bebeğim apartmanı ayağa kaldırır.ne geldiyse vermek zorundayım.zaten zor emiyo bırakcak diye korkuyorum
ben de ıkı saatte bır emzırıyorum gece ve gunduz, zaten kendı uyanıyor arada gunduz cok nadır 3 saat falan uyudugunda kaldıramıyorum uyanamıyor o zaman emzırmıyorum
canım bu doktordan doktora değişmiyor bilimsel bi durum yani.bana 3 dr umun da dediği:'' sütün olgunlaşma süresi en az 2 saat.ilk saat karbonhidrat ve yağ üretilir 2. saate doğru süt diğer besinlerden zengin hale gelir.''bu yüzden zamansız emen bebeğin yüzünde vücudunda akne benzeri döküntüler oluyomuş.yapılacak bişey yok çünkü ben bebeğimi bu bilgiye göre 2 saatte 1 emzirsem bebeğim apartmanı ayağa kaldırır.ne geldiyse vermek zorundayım.zaten zor emiyo bırakcak diye korkuyorum
cnm ben denedim onu.nafile bizimki ne zaman bağırırsa vermek zorundayım.çook edepsiz:))ama gece 4 saat fln uyuduysa kesinlikle uyandırmıyorum:)) kendimi de düşünmek zorundayım bi daha uyumuyo yıkar ortalığı...zaten topu topu 5 6 saat uyuyo.hatta ben çoğu kez gazını da çıkarmıyorum.napiyim gözünü açmadan yatırmazsam uyku haram bana.uyumayınca da süt olmuyo
işte ön sütten kasıt odur zaten.1 saati geçmeden emzirince sadece karbonhidrat ve yağ alıyo protein vs arkadan geliyor.zaten senin kardeşini 9 kilo yapan 1.saa sütüymüş bence:))bu ön süt arka süt olmuyor o zaman, göğüs boşalmayınca geride kalan kaliteli de olmuyor, her bekleme süresinde yeni süt üretimi yapılıyor. gelenin kalitesi yeter ona boşver sen doktorları. kardeşim memeyi ağzından çıkarmazmış 4 aylıkken 9 kiloymuş kalitesiz olsa o kadar büyüyemezdi herhalde.
bir birini bir diğerini verince iki saati tamamlıyordur herhalde ya, yarım saatte bir mi emiyor senin kuzu
cnm benımkı de ne zaman ısterse verıyorum ama genelde bu ıkı saat oluyor zaten mıkırdanmaya baslıyor ama gecelerı cooook zor uykuya dalıyor yaaa ne zaman yatagına koysam uyanıor kucagıma alıyorum uyuyor tekrar yatagına koyuyorum tekrar uyanıyor kısır dongu:)))
canım bu doktordan doktora değişmiyor bilimsel bi durum yani.bana 3 dr umun da dediği:'' sütün olgunlaşma süresi en az 2 saat.ilk saat karbonhidrat ve yağ üretilir 2. Saate doğru süt diğer besinlerden zengin hale gelir.''bu yüzden zamansız emen bebeğin yüzünde vücudunda akne benzeri döküntüler oluyomuş.yapılacak bişey yok çünkü ben bebeğimi bu bilgiye göre 2 saatte 1 emzirsem bebeğim apartmanı ayağa kaldırır.ne geldiyse vermek zorundayım.zaten zor emiyo bırakcak diye korkuyorum
canim gecmis olsun biz unibaby kullaniyoduk doktor degistirdi oilatum junior un setini verdi.dus suyu sampuan ve krem.krem yuzunun kurulugunu tamamen giderdi.hemde uc gundeselam kızlar
opuyom hemde ne opmek valla zor bile tutuyorum severken cocugu bozarim diye korkuyorumyok cnm makatın ıcınde degıl kenarında, aslıda yırtıık gıbı degıl de boyle nokta nokta kan kan bır sey anlatamadım sanırım:) bepantol sureyım bazen de zeytınyagı en ıyısı deneye deneye ogrenecegız, mustela da zaten bıtmek uzere.
bu arada kızlar sız bebeklerınızı yyanaklarından opuyormusunuz ben dayanamıyorum sureklı opuyorum yuzunden hem de babası da opuyor napayım ıcıme sokasım gelıyor Allah ısteyen herkese nasıp eder ınsallah
ben bulunca paylasayim burda canimguzel fıkır canım benımde aklıma yattı ben de yaapayım yavruma nette varmıdır acaba makarnalarla yapılı olark model
Evet eski bepanthen artık bepanthol oldu
ben bu sabah agladim ya 1 saat salladim uyumadi.meme verdim almadi agladi.en sonunda yataga aldim ayagimda salladim oyle uyumusuz ikimizde.tabi esimle basli kicli yattikcnm benımkı de ne zaman ısterse verıyorum ama genelde bu ıkı saat oluyor zaten mıkırdanmaya baslıyor ama gecelerı cooook zor uykuya dalıyor yaaa ne zaman yatagına koysam uyanıor kucagıma alıyorum uyuyor tekrar yatagına koyuyorum tekrar uyanıyor kısır dongu:)))
Kızlar pişik konusunda naçizane fikrimi paylaşmak istedim. Ben de evi mustelalarla doldurup şu an eline bile almayanlardanım. Kızıma hastanede mustela pişik önleyici kullanmıştım, kendi canımın acısından iyi ilgilenemedim sanırım eve geldikten sonra, 3-5 günlük falandı heralde bacaklarının kalçayla birleştiği kısımda derileri soyulmuş gibi pişik olmuştu yavrum. Mustela pişik tedavi kreminden sürdüm bana mısın demedi. Ön kısmına Bepanthol totoya zeytinyağı herşeye birebir. Kızımın altı pamuk gibi bembeyaz maşallah. Şiddetle tavsiye ederim.
Bi de sizin kuzular kaç günlükken daha uzun uyumaya başladı? Biz 33 günlük olduk bugün, kızım hala gece 2, max 2,5 saatte bir uyanıyo emmek için. Bu 3-4 hatta 5 saat kesintisiz uyuduğunu söyleyenler var facebook daki grupta, ne zaman oluyo o iş
Kızımın akşam yemeğinden sonra başlayan ve yatana kadar sürdürdüğü nur topu gibi bir ağlama krizimiz oldu 1 haftadır. Hayırlı olsun
Bu arada gaz konusunda hala ısrarlıyım, bebişlerimiz emerken hava yuttuğu için gaz oluyo, bizim yediklerimizden değil. Yani bu benim fikrim tabi çünkü öyle olsa benim Zeynep havalanır uçardıben sürekli bakliyat yiyorum koca bir bardak süt de içiyorum hergün. kalsiyum hamilelik dönemindekinden bile önemli şu anda. Gaz olmasın diye üç beş çeşit şeyi döndüre döndüre yiyip sütünüzün miktarını ve kalitesini azaltmayın. Şurda süreceği 3 veya 4. Aya kadar. Dua edelim de bebişlerimiz sabırsızlanıp bir an önce dönmeye hareketlenmeye başlasınlar.
Neyse çok konuştum. Kızım uyuyo kolumun üstünde. Ben yavaştan kayayım yatağın içine kızımla ve uyku moduna geçeyim. Herkes için gazsız sancısız, az uyanmalı güzel bir gece olsun
canım bende 2 saatte bir emsin istihorum amaaaaa olmuyo..45 dk dayanıyo zorlasam 1 saat oluyo o da aglayarak yada emzik vererek oyalanıyo. Ve 5 dk emdikten sonra bırakıyo.suratı da heeeep sivilceli. Nasıl düzene girecek bilmem..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?