- 24 Nisan 2013
- 2.233
- 1.523
- 373
- 32
bize fayda etmedi onlar doktor damla verdi çok fena. elimde pamukla geziyorum resmen, sürekli silmek gerekiyor
Oglum bana cekti herhalde gunduz uykusu bilmiyor babasina cekseydi yastigi gorunce horul horul uyurdu sizinkiler uyuyormu kizlar benimki neden uyumuyor ya emzirir haldeyim yada pispisliyorum ben ne zaman is guc yapicam gunduzleri nasil derin uyutucam
ben de ıkı saatte bır emzırıyorum gece ve gunduz, zaten kendı uyanıyor arada gunduz cok nadır 3 saat falan uyudugunda kaldıramıyorum uyanamıyor o zaman emzırmıyorum
cnm ben denedim onu.nafile bizimki ne zaman bağırırsa vermek zorundayım.çook edepsiz:))ama gece 4 saat fln uyuduysa kesinlikle uyandırmıyorum:)) kendimi de düşünmek zorundayım bi daha uyumuyo yıkar ortalığı...zaten topu topu 5 6 saat uyuyo.hatta ben çoğu kez gazını da çıkarmıyorum.napiyim gözünü açmadan yatırmazsam uyku haram bana.uyumayınca da süt olmuyo
işte ön sütten kasıt odur zaten.1 saati geçmeden emzirince sadece karbonhidrat ve yağ alıyo protein vs arkadan geliyor.zaten senin kardeşini 9 kilo yapan 1.saa sütüymüş bence:))
aynen canım koyuyorum uyanıyo alınca da kucakta uyuyo sanırıım bizim kokuyu istiyolar ama çok şey istiyolar.inatla almıyorum yatağıma.alışırsa çok fena.gece 11 de başlayıp sabah 8 de uyuttuğumu bilirim.1 hafta önce oldu daha.napalım bazen çok kızıyorum.sonra kendimi dünyanın en kötü annesi gibi hissediyorum hep.
canım bu doktordan doktora değişmiyor bilimsel bi durum yani.bana 3 dr umun da dediği:'' sütün olgunlaşma süresi en az 2 saat.ilk saat karbonhidrat ve yağ üretilir 2. saate doğru süt diğer besinlerden zengin hale gelir.''bu yüzden zamansız emen bebeğin yüzünde vücudunda akne benzeri döküntüler oluyomuş.yapılacak bişey yok çünkü ben bebeğimi bu bilgiye göre 2 saatte 1 emzirsem bebeğim apartmanı ayağa kaldırır.ne geldiyse vermek zorundayım.zaten zor emiyo bırakcak diye korkuyorum
canim gecmis olsun biz unibaby kullaniyoduk doktor degistirdi oilatum junior un setini verdi.dus suyu sampuan ve krem.krem yuzunun kurulugunu tamamen giderdi.hemde uc gunde
opuyom hemde ne opmek valla zor bile tutuyorum severken cocugu bozarim diye korkuyorum
ben bulunca paylasayim burda canim
canim mastit mi oldun sen aman dikkat et of cok fenadir.
mutlaka doktora gorun antibiyotiksiz gecmiyo mastit
ben de sana katılıyorum canım.pişik için bepantol güzel gerçeten.ben de kullanıyorum.eğer kırmızılık çok olursa bir kaç kez travazol krem sürüyorum.pişikten yana sorunumuz olmuyor çok şükür.bugün dr kontrolümüz vardı.gazının çok olduğunu ve büyük ihtimalle beni emerken oluştuğunu söyledi.ben de öyle eşime ve kızımAne yaparsam yiyorum.ilk haftalar kv nerdeyse birşey yedirtmiyordu gaz için.yine sıkıntılıydık.şimdi herşeyi yiyorum yine aynı.ama en azından süt sıkıntısı çekmemiş oluyorum.bizim de o ağlama krizimiz sabah 5 gibi başilıyor.baba işe gidene kadARdevam ediyor
bugün dr a gittik SENAmla.çok şükür kilomuz ve boyumuz artmış.yarın kırkımız da çıkıyor.burun ve göz için damla verdi.
dr muayene ederken sürekli güldü.sonra dönenceyi çalıştırdı dr umuz gözüyle çok güzel takip edebiliyor.gelişimimiz iyiymiş çok şükür.kalça usg sini martta yaptırmaya karar verdim.aşı da ise kararsızım hala.dr bana bıraktı.bizden bugünlük bukadar.süt meselesine gelince benim kızım bazen yarım saatte bir emiyor, bazen 4 saat emmiyor.kilo alımı düzenliyse nezaman istiyorsa ver dedi drumuz.saat takıntısı yapmamalıymışız.zaten artık emzirirken saate falan bakmamaya çalışıyorum.artık kendi acıkınca haber vermeyi de öğrensin .zaten veriyorlar da.
ya benim hiç sütüm kalmadı mama vermek istemıyorum ac ac uyutuyorum bebegım sol göğüste var sağ göğüste yok sütüm delırcem artık yemedıgım ıcmedıgım kalmadı cop bıdonu gıbıyım ama yetemıyorum oğluma sol göğsümden akan sütü içiyo bıtınce doymadıgından ağlamaya baslıyo bagırıyo tekrar verıyorum aynı gğsümü süt gelmeyınce tekrar tekrar alıyo ağzına sonra sinirlenip ağlamaya baslıyo dıgerını verıyorum ordanda sut akmayınca daha cok ağlamaya baslıyo durduramıyorum daha cok küçük 40 45 gunluk mama kullanmak ıstemıyorum alısıp anne sutunden vazgecmesınden korkuyorum bu arada elımle sıkınca memeden damla damla sut gelıyo ama bebegıme yetmıyo o ağlayınca dayanamıyorum içim acıyo sankı karnıma bıcak saplanıyo caresız kalıyorum
Canım, istersen sağlık ocağında yahut dr da bir haftalık kilo kontrolü yaptır, eğer kilo alımıyetersizse şırıngayla yahut kaşıkla mama verirsin, hem üzme bukadar kendini, mama yemesi de o kadar kötü değil... O ağlamayı bırakınca belki sen de kendini daha iyi hissedersin, sütün de çoğalır...
aynen canım koyuyorum uyanıyo alınca da kucakta uyuyo sanırıım bizim kokuyu istiyolar ama çok şey istiyolar.inatla almıyorum yatağıma.alışırsa çok fena.gece 11 de başlayıp sabah 8 de uyuttuğumu bilirim.1 hafta önce oldu daha.napalım bazen çok kızıyorum.sonra kendimi dünyanın en kötü annesi gibi hissediyorum hep.
al benden de o kadar o bagırdıkca ben sınırlenıyorum yatagına yatmak istemıyo doymadıgı ıcın ıster ıstemez sınırlenıp kızıyorum sonra da kendıme kızıyorum cresız =(
işte ön sütten kasıt odur zaten.1 saati geçmeden emzirince sadece karbonhidrat ve yağ alıyo protein vs arkadan geliyor.zaten senin kardeşini 9 kilo yapan 1.saa sütüymüş bence:))
canım neden almıyosun ya. alışsa ne olacak ilerde istesekte bulamıcaz bu günlerini. ben alıyorum yatağıma uyuyoruz birlikte. misss gibi kokusunu çekiyorum içime. bebişimde çok mutlu oluyor .... arada alıyorum yatağıma, onun dışında da gene uyuyor yatağında hiç te sorun çıkarmıyor.
Ya kızlar bana yardım edin nolur ben kızımı hiç beşikte uyutamıyorum:44:
Gündüz zaten omzumda, bacaklarımı toplayıp karnına doğru top gibi uyuyo, gece de kolumun üstüne yatıyo, diğer kolumu da poposu ve sırtını sararak arkasına doluyorum öyle sarmaş dolaş yatıyoruz. Doğurdum ama hala tek beden gibiyiz.
İns, sutun artar cnm denedinmi bilmiypyorum ama bugun ibrshim saracoglu anlatti,sut icin incir yada beyaz dut kurusunu suda haslayin suyunu icin dedi..netten bulursun ayrintisini birde boza ,dereotu komposto bulgur pilavini ye hergun..ya benim hiç sütüm kalmadı mama vermek istemıyorum ac ac uyutuyorum bebegım sol göğüste var sağ göğüste yok sütüm delırcem artık yemedıgım ıcmedıgım kalmadı cop bıdonu gıbıyım ama yetemıyorum oğluma sol göğsümden akan sütü içiyo bıtınce doymadıgından ağlamaya baslıyo bagırıyo tekrar verıyorum aynı gğsümü süt gelmeyınce tekrar tekrar alıyo ağzına sonra sinirlenip ağlamaya baslıyo dıgerını verıyorum ordanda sut akmayınca daha cok ağlamaya baslıyo durduramıyorum daha cok küçük 40 45 gunluk mama kullanmak ıstemıyorum alısıp anne sutunden vazgecmesınden korkuyorum bu arada elımle sıkınca memeden damla damla sut gelıyo ama bebegıme yetmıyo o ağlayınca dayanamıyorum içim acıyo sankı karnıma bıcak saplanıyo caresız kalıyorum
Gündüz zaten omzumda, bacaklarımı toplayıp karnına doğru top gibi uyuyo, gece de kolumun üstüne yatıyo, diğer kolumu da poposu ve sırtını sararak arkasına doluyorum öyle sarmaş dolaş yatıyoruz. Doğurdum ama hala tek beden gibiyiz.
Tam uykuya dalınca denesen Muhtemelen denemişsindir ama Benim oğlum beşiğinde yatıyor ama bugün bi haller oldu uyudu yatırdım uyandı tekrar denedim aynı şekilde Şuan kolumda uyuyor çok zor ama bu şekilde hiç dinlenmeye fırsat olmuyor Değil yemek yapmak yiyemiyorum bile Dinlenemeyince yemek yiyemeyince de süt olmuyor.
Bilemedim nasıl olcak Bu arada mememi yalancı emzik gibi kullanıyor
Hicmi uyumuyor cnm yataginda,,gundüz koltuga yatirmayı dene once,uyanirsa pispisla,.benim kizimda gunduz yatirinca hep uyaniyo,bazen kucakta daliyor yada anakucaginda sallayarak uyuyor orda birakiyom.varsa anakucagin onda uyutmayi dene,yatar belki..yani bundan sonra zorlasir isin,iyice uykusu gelince aslinda yatagina birakmak lazim,kendi kendine uyusun..cocuk doktoru öyle dedi tvde,aglasin sabredin biraz sonra rahat edersiniz..bende kiyamiyorum hic aglayinca..
Kızlar kilolarınız ne durumda, benim duruyo old uğu gibi ve bu halimden hiç mutlu değilim. Tayt eşofman giymekten sıkıldım. Ve inanın çevremde benim bu kilolu halime sevinen insanlar var. Sürekli kontoldeler napıyorum yiyiyomuyum diyetmi yapıyorum. Az yesem aaa sen emziriyosun ye ye bişi olmaz napıcan 2 yıl böle dolaşmaya hazır ol, yok göbeğinde bi bebek dahamı unuttular. Bebeğimden çok kilolarımla ilgileniyolar töbeee bi düşün yakamdan. Önceliğim bebeğim tabiki ama madem emzirirken 500 kalori yakıyoruz bu dönemi aslında kilo vermek içinde dğerlendirmek lazım nedersiniz ?
Kızlar kilolarınız ne durumda, benim duruyo old uğu gibi ve bu halimden hiç mutlu değilim. Tayt eşofman giymekten sıkıldım. Ve inanın çevremde benim bu kilolu halime sevinen insanlar var. Sürekli kontoldeler napıyorum yiyiyomuyum diyetmi yapıyorum. Az yesem aaa sen emziriyosun ye ye bişi olmaz napıcan 2 yıl böle dolaşmaya hazır ol, yok göbeğinde bi bebek dahamı unuttular. Bebeğimden çok kilolarımla ilgileniyolar töbeee bi düşün yakamdan. Önceliğim bebeğim tabiki ama madem emzirirken 500 kalori yakıyoruz bu dönemi aslında kilo vermek içinde dğerlendirmek lazım nedersiniz ?
Off zor cnm valla ne desek boss..ya/aglatican iste insan kiyamiyorr.benim kızda gunduz aynı,bir saat uyutmaya calısiyoz annemle birakiyoz aciyor gözünü.Olmuyo kızlar ya, kucağımda yarım saat uyutuyorum, yatırdığım anda sanki dürtmüşler gibi uyanıyo. Ana kucağımız da var ama onda da aynı şeyi yapıyo. Uyutalı ne kadar olmuş olursa olsun yatırdığım gibi uyanıyo çıldırcam artıkbi de öyle yatırınca az biraz tepişip uyusa pışpışlicam da benimki direk gözlerini açıyo. Uyuttuktan sonra uyusa bıraktığım yerde ayağımda bile sallarım, artık o kadar bezdim valla bu kucakta uyuma olayından. 3 hafta sonra mevlid için memlekete gitcez sürekli kucağımda uyuyan bir çocuk taşımak istemiyorum. Alıştırmam lazım o zamana kadar ama nasıl yapcam hiç bilmiyorum. 4,5'u geçik şu anda yarın öbür gün 6-7 kilo olcak taşıyamam ki ben o kadar ağır çocuğu, şimdiden belim ve kolum ağrıyo ağlarken de bırakamam ki yatağında, iki dakika içinde katılıyo ağlamaktan
canım ben beşiğine akşam yatacağı zaman koyuyorum. geceyi orada geçiriyor. gündüzleri oturma odasında koltuğa temiz bi örtü seriyorum üstünde falan uyutuyorum. ben biraz rahatım bebişimde benim gibi rahat herhalde. ama ben sabah akşam kimyon ve nane çayı veriyorum. belki onlarında etkisi vardır.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?