2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
canlarım siz bebek ne zaman isterse o zaman emzirin boşverin saati dakkayı kafanıza takmayın tadını çıkarın bu günlerin

bize fayda etmedi onlar doktor damla verdi çok fena. elimde pamukla geziyorum resmen, sürekli silmek gerekiyor

Ben de sık sık siliyorum canım.
Doktoruma sormuştum ilaca gerek var mı diye, yok demişti. 2. ay kontrolüne kadar geçmezse bidaha sorcam. Çok geçmiş olsun kuzuna, üzülme geçer inşallah.

Oglum bana cekti herhalde gunduz uykusu bilmiyor babasina cekseydi yastigi gorunce horul horul uyurdu sizinkiler uyuyormu kizlar benimki neden uyumuyor ya emzirir haldeyim yada pispisliyorum ben ne zaman is guc yapicam gunduzleri nasil derin uyutucam

Canım benim kızım da uyumuyo, gündüz nasıl iş yapcam annemler gidince bilmiyorum kucakta uyuyo, bugün 1'den 3'e kadar ben tv izledim o uyudu. Biyere bıraktığım gibi uyanıyo napcaz bilmem:44:

ben de ıkı saatte bır emzırıyorum gece ve gunduz, zaten kendı uyanıyor arada gunduz cok nadır 3 saat falan uyudugunda kaldıramıyorum uyanamıyor o zaman emzırmıyorum

Benim kızım bazen saat başı emiyo, çok keyifçi

Canım 4 saat uyuyorsa şahane, ben ne gece ne gündüz 4 saat uyuduğunu bilmem daha ben de ne zaman istese emziriyorum ortalığı yıkıyo çünkü, emzik de veremiyoruz oyalanacağı bişey yok. Beşiğinde uyutabilmene de sevindim biz hala koyun koyuna yatıyoruz

Canım antibiyotiklik seviyede değil sanırım şu an, çok sık emzirdim çünkü ondan. Hafif kuzarıklık var ama akşamki kadar şiddetli değil ağrım.

Bizimkinin kahrı babasına. Adam sürekli ağlayarak görüyo çocuğu. Artık suratı düşüyo bu çocuk neden ağlıyo diye. Sor bakalım diyorum ben de biraz büyüsünler de geçer bu günler de. Sabır

canım sendemi 19 ocakta dogum yaptın?

ya benim hiç sütüm kalmadı mama vermek istemıyorum ac ac uyutuyorum bebegım sol göğüste var sağ göğüste yok sütüm delırcem artık yemedıgım ıcmedıgım kalmadı cop bıdonu gıbıyım ama yetemıyorum oğluma sol göğsümden akan sütü içiyo bıtınce doymadıgından ağlamaya baslıyo bagırıyo tekrar verıyorum aynı gğsümü süt gelmeyınce tekrar tekrar alıyo ağzına sonra sinirlenip ağlamaya baslıyo dıgerını verıyorum ordanda sut akmayınca daha cok ağlamaya baslıyo durduramıyorum daha cok küçük 40 45 gunluk mama kullanmak ıstemıyorum alısıp anne sutunden vazgecmesınden korkuyorum bu arada elımle sıkınca memeden damla damla sut gelıyo ama bebegıme yetmıyo o ağlayınca dayanamıyorum içim acıyo sankı karnıma bıcak saplanıyo caresız kalıyorum

Canım, istersen sağlık ocağında yahut dr da bir haftalık kilo kontrolü yaptır, eğer kilo alımıyetersizse şırıngayla yahut kaşıkla mama verirsin, hem üzme bukadar kendini, mama yemesi de o kadar kötü değil... O ağlamayı bırakınca belki sen de kendini daha iyi hissedersin, sütün de çoğalır...

yarın gıdıcem sağlık ocagına son care mama verıcem ama anne sutunden bol bol faydalansın ıstıyorum neler yedım neler ıctım sutum doyurucuydu ılk haftalarda karnı doydugunda 3 saat 4 saat kesıntısız uyurdu uyandırıp tekrar emzırmeye calıssamda almıyodu dr sordum doydugu ıcın kabul etmez sutun doyurucu dedı kılo alımı da gayet ıyı dedı sıkıntı yoktu ama 1 haftadır emmek ıstıyo ama sutum gelmedıgı yetmedıgı ıcın kıvranıyo karnı doymadıgı ıcın uyku da uyuyamıyo 10 dk da uyanıyo yarım saat uyudugunda endıselenmeye asladım gecem gunduzum yok ne yapcam bılmıyorum yarın gıdıcem sağlık ocağına bakalım ınsallah sutum ıcın bı care vardır

al benden de o kadar o bagırdıkca ben sınırlenıyorum yatagına yatmak istemıyo doymadıgı ıcın ıster ıstemez sınırlenıp kızıyorum sonra da kendıme kızıyorum cresız =(

al benden de o kadar o bagırdıkca ben sınırlenıyorum yatagına yatmak istemıyo doymadıgı ıcın ıster ıstemez sınırlenıp kızıyorum sonra da kendıme kızıyorum cresız =(

Çişi nasıl canım, bol bol çiş yapıyorsa sütün yetiyordur, belkii sırf seni istiyordur..ben bazen sırf bu yüzden alıp onu yatıyorum, bi gözlerimi açıyorum uyumuş kalmışım...

canım neden almıyosun ya. alışsa ne olacak ilerde istesekte bulamıcaz bu günlerini. ben alıyorum yatağıma uyuyoruz birlikte. misss gibi kokusunu çekiyorum içime. bebişimde çok mutlu oluyor .... arada alıyorum yatağıma, onun dışında da gene uyuyor yatağında hiç te sorun çıkarmıyor.

Arkadaşlar benim 3 ocak doğumlu kızım sezeryanla doğum yaptım sağlık problemimden dolayı sütüm o kadar azki mama takviyeliyiz çok üzülüyorum yemediğim içmediğim birşey kalmadı pompayla sağsam bile 20 cc en fazla çıkan sütüm maalesef( hele ki 3 gün önce 1 çay kaşığı bile çıkmadı o kadar moralim bozuldu ki ve ertesi gün regl oldum aranızda regl olan var mı? 40 günlük kanamam oldu bitti onun haricinde regl kanaması yaşayan var mı? Sütüm az olsa da polen niyetine emsin istiyordum sütüm komple gider mi?

Ya kızlar bana yardım edin nolur ben kızımı hiç beşikte uyutamıyorum:44:
Gündüz zaten omzumda, bacaklarımı toplayıp karnına doğru top gibi uyuyo, gece de kolumun üstüne yatıyo, diğer kolumu da poposu ve sırtını sararak arkasına doluyorum öyle sarmaş dolaş yatıyoruz. Doğurdum ama hala tek beden gibiyiz.

Tam uykuya dalınca denesen Muhtemelen denemişsindir ama Benim oğlum beşiğinde yatıyor ama bugün bi haller oldu uyudu yatırdım uyandı tekrar denedim aynı şekilde Şuan kolumda uyuyor çok zor ama bu şekilde hiç dinlenmeye fırsat olmuyor Değil yemek yapmak yiyemiyorum bile Dinlenemeyince yemek yiyemeyince de süt olmuyor.
Bilemedim nasıl olcak Bu arada mememi yalancı emzik gibi kullanıyor

İns, sutun artar cnm denedinmi bilmiypyorum ama bugun ibrshim saracoglu anlatti,sut icin incir yada beyaz dut kurusunu suda haslayin suyunu icin dedi..netten bulursun ayrintisini birde boza ,dereotu komposto bulgur pilavini ye hergun..

Hicmi uyumuyor cnm yataginda,,gundüz koltuga yatirmayı dene once,uyanirsa pispisla,.benim kizimda gunduz yatirinca hep uyaniyo,bazen kucakta daliyor yada anakucaginda sallayarak uyuyor orda birakiyom.varsa anakucagin onda uyutmayi dene,yatar belki..yani bundan sonra zorlasir isin,iyice uykusu gelince aslinda yatagina birakmak lazim,kendi kendine uyusun..cocuk doktoru öyle dedi tvde,aglasin sabredin biraz sonra rahat edersiniz..bende kiyamiyorum hic aglayinca..

Kızlar kilolarınız ne durumda, benim duruyo old uğu gibi ve bu halimden hiç mutlu değilim. Tayt eşofman giymekten sıkıldım. Ve inanın çevremde benim bu kilolu halime sevinen insanlar var. Sürekli kontoldeler napıyorum yiyiyomuyum diyetmi yapıyorum. Az yesem aaa sen emziriyosun ye ye bişi olmaz napıcan 2 yıl böle dolaşmaya hazır ol, yok göbeğinde bi bebek dahamı unuttular. Bebeğimden çok kilolarımla ilgileniyolar töbeee bi düşün yakamdan. Önceliğim bebeğim tabiki ama madem emzirirken 500 kalori yakıyoruz bu dönemi aslında kilo vermek içinde dğerlendirmek lazım nedersiniz ?

Olmuyo kızlar ya, kucağımda yarım saat uyutuyorum, yatırdığım anda sanki dürtmüşler gibi uyanıyo. Ana kucağımız da var ama onda da aynı şeyi yapıyo. Uyutalı ne kadar olmuş olursa olsun yatırdığım gibi uyanıyo çıldırcam artık bi de öyle yatırınca az biraz tepişip uyusa pışpışlicam da benimki direk gözlerini açıyo. Uyuttuktan sonra uyusa bıraktığım yerde ayağımda bile sallarım, artık o kadar bezdim valla bu kucakta uyuma olayından. 3 hafta sonra mevlid için memlekete gitcez sürekli kucağımda uyuyan bir çocuk taşımak istemiyorum. Alıştırmam lazım o zamana kadar ama nasıl yapcam hiç bilmiyorum. 4,5'u geçik şu anda yarın öbür gün 6-7 kilo olcak taşıyamam ki ben o kadar ağır çocuğu, şimdiden belim ve kolum ağrıyo ağlarken de bırakamam ki yatağında, iki dakika içinde katılıyo ağlamaktan

Son düzenleyen: Moderatör:

Benim sabah aç karnına tartıldığımı hesaba katarsam 1 kilom kaldı hamile kaldığım kiloya:) hiçbirşey de yapmıyorum herşeyi yiyorum. Gece yanıma muz, komposto falan alıyorum yatağımın yanındaki komidin açık büfe gibi çocuk emdikten elim ayağım titriyo geceleri. bu kilo olayı tamamen bünyeye bağlı, ben yer yer kilo almazdım sinir olurdu arkadaşlarım bana emzirirken abartırsam alırım gibi geliyo ama. eğer çok kilon kaldıysa ekmek makarna tarzı şeyleri azaltabilirsin ama emzirirken diyet zaten kimse önermiyo sen de yapmazsın. Abur cuburdan uzak durursan bebiş seni sömürüyodur zaten kilo verirsin bence acele etme daha ne kadar oldu doğum yapalı, kimseye de takılma ağzı olan konuşuyo işte

Bosver cnm sen milleti takma,sut olsun diye mecbur yiyoruz..diyet yapilmaz zaten ilk 6 ay en azindan..bende 14 kilo aldim,yarisi gitti ama ben oglumda da bir yilda eski halie dondüm..ondan simdilik paso yiyorum sut yapan yiyecekleri..

Off zor cnm valla ne desek boss..ya/aglatican iste insan kiyamiyorr.benim kızda gunduz aynı,bir saat uyutmaya calısiyoz annemle birakiyoz aciyor gözünü.
ben oglumda yaptim bu hatayi,hep kucakta gezerek uyuttuk, 1 yasina kadar.gazi coktu hic durmazdi.eee ilk aylar hafif sonra belimiz optu esimle..1 yasinda zor alistirdim ayakta sallamaya..

canım ben beşiğine akşam yatacağı zaman koyuyorum. geceyi orada geçiriyor. gündüzleri oturma odasında koltuğa temiz bi örtü seriyorum üstünde falan uyutuyorum. ben biraz rahatım bebişimde benim gibi rahat herhalde. ama ben sabah akşam kimyon ve nane çayı veriyorum. belki onlarında etkisi vardır.

Bende senin gibi yapiyorum,gunduz hep salonda tv acik,abimiz sùrekli konusuyor sesli ortam yani..gecede besiginde uyuyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…