2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
slm anneler bızde carsamba gunu asımızı olduk kılomuza bakıldı bu ay 1.5 kılo almısız gecen ay 1 200 du bu ay cok olmus bende sutum yetmıyo sanıyodum 6 900 kılomuz boyumuz 61 cm doktor kıloda en ust sınır 6 boydada 60 cm bu ay ıcın dedı fazlamız var ama 6. ayında dıs cıkarcak o zmn ve emekledıgı zaman belkı bu kadar kılo almaz eger o zamanda boyle devam ederse dıyet fln yapcakmısız obezıteye gırıyomus ateşimiz cıkmadı cok sukur ama mızıklandı cok aksama dogru duzeldı bıraz bugunde ıyıydı bıngıldagımız kapanmıs 6. aydan sonra kapanması gerekırmıs normalde arastırma hastanesıde gıttık rontgen cekıldı bas cevremızde bu ay 1 cm buyuk cıkmıstı rontgen sonucu temız cıktı fakat her ay bas olcusu takıp edılecek buyumezse yada cok buyurse tekrar gıdıcez ıns hersey yolunda gıder 2 yasına kadarmı takıp edılıcek bılmıyorum ama ıns olculer normal seyreder devıt 3 u bazı doktorlar boyle durumlarda kesıyorlamıs bıze devam edın dedıler ıcım hıc rahat deıl vermıycem artık sanırım bu arada arastırma hastanesıde bebegın kılosuna taktı tıroıdıne bakıcakmıslar kan vermem gerkıcek baska bır gun kan vere vere bır hal olduk yaptırmıycam saglık ocagında denılen daha mantıklı geldı dıs fln cıkarsın emeklesın bakalım belkı bu kadr kılo almaz Allah hepımızın bebeklerıne saglık versın ıns

MİNİKKELEBEK gecmıs olsun ıns cabuk atlatr bebegın benımkındede az oksuruk var bugun soyledım sımdılık bıseyı yok dedı hasta kısılerden ve sıgara ıcenlerden uzak tutun sımdıden antıbıyotık vermeye gerek yok dedı ıns gecer

Çişi nasıl canım, bol bol çiş yapıyorsa sütün yetiyordur, belkii sırf seni istiyordur..ben bazen sırf bu yüzden alıp onu yatıyorum, bi gözlerimi açıyorum uyumuş kalmışım...

çişi iyi bol bol yapıyo ama tam pipi bölgesınde pembelık var dunden berı netten arastırdım beslenme yetersızlıgınden kaynaklanıyo yazıyodu ama yarın gıttıgımde tekrar sorcam doktorumuza göğsümde uyuyo zaten besıgıne koyuyodum devam edıyodu uykuya sımdı bırakır bırakmaz aglamaya baslıyo anlayamadım ki derdını =( 10 gundur bende oyle uyanıyorum kafam dusuyo uyuyup kalıyorum o kucagımdayken =(

Sadece anne sütü lıyorsa obeziteden hç korkma, sütün yarıyor demek ki ne mutlu....

Bizim öyle bir tanıdığımızın bebeği vardı her gören bu nasıl bebek derdi, hatta sağlıkçı bir arkadaş, bu normal değil demişti, annecsi ağlamıştı yazık..ayaklanınca yavaşça verdi, şimdi nasıl güzelbir kız oldu..

Hem boyu da uzunmuş, boy kilo dengesi de önemli...

Ben de büyük kızımın minyonluğunu takıyorum, kendim çok çektim milletin dilinden, o çekmeseydi diye.... Zehranın da eli ayağı küçük o da bana çekecek, artık her tatilde aynı muhabbet, bu çocuklara hiç bskmıyor musun, niye büyümemiş, dr götürdün mü, ıvır zıvır, can sıkıcı şeyler... Yazık, çocuğum da etkileniyor artık...

Nette okuduklarına pek kulak asma, sütün iyice olmasa çişi nerden yapacak, aralık annelerinden birinin bebeğimamayı almıyormuş, sütü de azmış, kahverengiye yakın turuncu işemiş... Sen yine kilo takibini yaptır aklında kalmasın ama kendini de çok üzme canım...

Bosver cnm sen milleti takma,sut olsun diye mecbur yiyoruz..diyet yapilmaz zaten ilk 6 ay en azindan..bende 14 kilo aldim,yarisi gitti ama ben oglumda da bir yilda eski halie dondüm..ondan simdilik paso yiyorum sut yapan yiyecekleri..

Evet kızlar birazda bünye meselesi oldum olası diyet yaparak zayıf kalabiliyodum artık dediğinz gibi yavaş yavaş gider inşallah

16 kilo almıştım 7 kilosu yapıştı gitmiyor (((( aslında çaba sarfetmiyorum canım ne isterse yiyorum azcık kaloriden kısabilsem çok güzel değerlendiricemde :) ağustos sonuna tatil aldık ozamana kadar göbeğim gitsin yeter 61 kiloyum

Evet ya bikini hayal oldu artık mayo bile giymem bu halimle, bi yerde okumuştum 9 ayda alınan kilolar 9 ayda verilirmiş ancak, bende kısmıyorum sadece gaz yapan yiyecekleri yemiyodum öyle oluncada dön dön aynı şeyler. Bugün bi arkadaş yazmıştı burda engteacher dı yada hatırlamıyorum neyse yediklerimizle ilgisi yok diye bende yedim bugün valla yoksa sütüm kesilcek azalmıştı bayağı

Aynen senin durumundayim canim.hep yatarak hamilelik gecirdim.suan 20 kilo fazla var.ilk hamileleigimde de boyleydi.6.aydan sonra diyet ve sporla 3 ayda hepsinu verdim.ama bunda yaza kadar bari 10 kilo veriyim diyorum ama nasil olacak bilmiyorum.elim ayagim titriyo acliktan.doymak bilmiyorum.leslie diye birini okumustum burdan bugun onunla 3 mil spor yaptim.diyet yapamam ama spor yapacam ins.sende bi dene evden disari cikamiyoruz bebeklerden.sezeryanliyim agir sporda yapamiyorum gayet kolay ve zevkli geldi bana gerci yarin belli olur agriyan yerlerimden kolaymiydi degilmiydi

Canım bizde kucakta uyutuyoruz iyice daldıktan sonra yan yatırıp önünü arkasını battaniyelerle dolduruyo annem, kucakta olduğu hissi devam etsin diye. Bizde işe yaradı bi dene istersen. Bide bizimkide beşikte yatmıyo annem yatağımın yanına 2 sandalyeyi yanyana koyup dyadı üstüne döşek battaniye tarzı şeylerle yatak yaptı yani benim yatağıma bitişik öyle yatırıyoruz çok kıpırdanırsa elimi üstüne koyuyorum öyle uyuyo ama dalana kadar kıpır kıpır sürekli bi sesler çıkarıyo :)

evt canım bende kan bıle vermek ıstemıyorum artık bos yere canı yanmasın banada oyle gelıyo verır ılerde daha cok ufak uzulme mılletın dedıgıne takma sende hoca oglu esegıyle yolda gıdıyomus oglunu bındırmıs esege bırı gormus demıskı utanmıyonmu hoca yaslı baslı adamsın cocuguu bındırmıssın sen yuruyosun hoca kendı bınmıs bu kez cocugu yurutmus baskası gormus kucucuk oglanı yurutyosun kendın bınmıssın demıs bukez ıkısı bırden bınmıs az ılerde bu kez de demıslerkı ıkı kısı bırden esege bınmısler yazık esege bu mılletın dılı durmaz o yuzden bosver ben hep bu fıkrayı hatırlıyom bırı bısey dıyınce :) amcamın kızınada hemen cocugu oldu dıye bıraz erken oldu ama demısler dedımkı deseydın ne zmaan yapayım keske onlar gun verseydı togbe togbe :)

Evet leslie yi biliyorum izledim bi kaç kere, sadece izledim kk da topikletde vardı onunla zayıflatanlar aslında koşu bandında sıkıcı sıkıcı yürümektense leslieyle daha motive olurum

kızlar bugün sünnet oldu oğlum.merak ediyorum sünnet yaptırıpta ilk gün ağrısı çok olan ağrı kesici kullanan var mı. nasıl geçirdiniz ilk günü

Araba koltuğu, bebek arabası, ana kucağı, koltuk üstü herşeyi denedik canım ya olmuyo şu çayları ben de bi alayım bari.

Ben daha yatırdığım gibi kıpırdamaya başlıyo öyle olunca da uyanıyo. Kucağımda uyurken bile arada gözünü açıp bakıyo orda mıyım diye, hala kucakta olduğuna emin olursa uyuyo, öyle psikopat bi kızım var işte benim
Gece uyuması önemli ,beşiğinde olsa iyi olurdu ama yanımda da olsa yeter ki uyusun diyorum. Gündüz bana yapışık uyuması çok fena, hiçbişey yapamam yalnız kalınca.

kızlar bugün sünnet oldu oğlum.merak ediyorum sünnet yaptırıpta ilk gün ağrısı çok olan ağrı kesici kullanan var mı. nasıl geçirdiniz ilk günü

Geçmiş oldun hayırlı olsun annesi, damatlığını da görürsünüz inşallah

Merhaba canım,Benim kızım da 1 Ocak doğumlu, 41 gün kanamam sürdü , 50.Gün regl oldum 3 gün falan sürdü o da az az..
Benim de sütümün yetmediğini düşünüyor kv, eşimin teyzeleri vs.. Hatta mevlidimizde bi teyze göğsümü elle muayene etti( terbiyesiz ansızın tuttu) yazık günah senin hiç sütün yok bu çocuk aç' dedi, başka bi teyze sünger gibi dedi, öteki teyzesi senin göğsün fos dedi, kv birinden emzirirken diğerinden fışkırırsa sütün yetiyor demektir diyor vs.vs.
İlk ay 800 gr aldı yavrum doktorumuz normal dedi, mama falan verme dedi, ben de vermedim şimdiye kadar..bazen ağladığında çok üzülüyorum aç mı bırakıyorum ben çocuğumu diye ama çocuk aç olsa 2 saat 3 saat uyumaz diyor eşim,ben de hak veriyorum. Regl olduğum gün benim sütüm de azdı, sonra arttı, morel ennnnn önemlisi ; anneme gittiğimde annem ablam yengem ooo senin güldür güldür sütün var , süt annelik bile yaparsın diyorlardı , kv dende uzakta keyfim yerindeydi çok sütüm vardı, kendi evime gelip bunları düşünmekten sütüm öyle çok olmuyor.. Sen de morelini bozma, hep sütüm olacak de, besmele ile emzirmeye başla, dua et..inşallah hayırlısıyla olur sütün..
Bira mayası tableti duymuştum sma güvenemem demiştim, dün Canan karatay ATVdeydi o şiddetle tavsiye etti, bide bugün vitamalt içtim ilk defa ( inş zararı yoktur onun da) sanki arttı biraz süt.. 20 cc ye takılma çünkü bebek daha fazla çekiyor.. Ben de makina ile sağıyorum bazen 10 cc bile çıkmıyor.. Annelik zormuş, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inş..

Bebekleri uyumayan arkadaslar.alinti yapamadim.belki gazdan yatamaz yuz ustu yastiga yatirmayi deneyin ilk bebegim hepboyle uyurdu gunduzleri.ama yaninda durmalisiniz.bu bebesimide besigine yatiramamistim.ustumdrn atletimi cikardim koydum basucuna uyudu.bi kac kez denedik bunu.kokumu ariyo.beki sizdede ise yarar

iyi geceler kızlar annem yanımdayken bi bakayım dedim. canım bende seninle tıpa tıp aynı şeyleri yaşıyorum ilk ay 800 gr aldı oğlum kv sürekli aç bu çocuk diyor psikolojimi alt üst ediyordu artık takmıyorum aç değil dr maşallah dedi mama yok dedi diyorum bi öğün verelim mama dedi kabul etmedim istisnasız hergün aç bu çocuk lafını duyuyorum bi de annen seni aç mı bırakıyor oğlum doyurmuyor mu deyip duruyo çocuğuma. altlı üstlü oturduğumuz halde anne bi bak duş alayım bile diyemiyorum zira ne zaman ağlasa hemen lafımız hazır aç bu çocuk. Aç değil gazı var huzursuz oluyor aç çocuk uyurmu arkadaşımın kızı iki gün aralıksız ağlamış aç diye gönlün rahat olsun dr unu dinle ben de öyle yapıcam. geçen gün biri yazmıştı sütüm çok lavaboya döküyorum diye meyve suyu kurabiye yiyiyorum demişti iki gündür onları yiyiyorum :)

Iyi geceler kızlar benimde kilolar yapıştı gitmiyor. 12 kilo almıştım 6 sı duruyor zaten kilolu hamile kalmıştım kendimi hiç beğenmiyorum.10 aydır saçlarımıda boyamıyordum geçen arkadaşım geldi 2 gün kaldı bende bitkisel boya aldık boyadık , biraz bakım yaptık sağ olsun çok iyi geldi. Yarında aşağıdaki diyete başlamayı düşünüyorum inşallah hem sütüm azalmaz hem kilo veririm.

İşte hem kilo vermek isteyen hem de emziren kadınlar için

günlük beslenme programı 1
Sabah:
1 su bardağı süt (şekersiz)
1 adet kayısı kıvamında haşlanmış yumurta
1 parça peynir
1 yemek kaşığı pekmez
1-2 ince dilim kepek ekmeği
Domates, salatalık vs.
Ara öğün :
1 porsiyon meyve
1 bardak süt (şekersiz)
Öğle:
1 porsiyon etli sebze yemeği
1 kase yoğurt veya komposto
1 ince dilim ekmek
Salata (limonlu, az zeytinyağı ile tatlandırılmış)
Ara öğün:
1 bardak meyve suyu
½ paket Lifli Kepekli Bisküvi
Akşam:
1 kase çorba
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
2-3 adet ızgara köfte veya bir parça ızgara tavuk (derisiz) veya balık
Salata (limonlu, az zeytinyağı ile tatlandırılmış)
Ara öğün:
1 su bardağı süt
1 porsiyon meyve
günlük beslenme programı 2
Kahvaltı:
1 Su bardağı süt
1 Yumurta veya 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
5 Zeytin
1-2 Dilim ekmek
1 Yemek kaşığı pekmez yada bal
1 Meyve, 1 havuç yada domates
Ara öğün:
1 Meyve
Öğlen:
1 Porsiyon etli sebze yemeği
1 Porsiyon pilav veya makarna
1 Kase yoğurt veya ayran
1 Dilim ekmek
Mevsim salatası
Ara öğün:
1 Kibrit kutusu beyaz peynir
1 Dilim ekmek
1 Domates veya meyve
Akşam:
1 Kase çorba
60-90 gr et
1 Porsiyon sebze yemeği
1 Kase yoğurt veya sütlü tatlı
Mevsim salatası
1 Meyve
1 Dilim ekmek
Yatarken:
1 Su bardağı süt veya yoğurt veya sütlü tatlı
NOT: Yemek aralarında ıhlamur,nane papatya gibi bitki çayları,az şekerli limonata veya komposto içilebilir.
Bu diyet toplam 1900 kaloridir.

Kizlar biz hala uyumadik kizim geceleri uyku nedir bilmiyor suan ayagimda salliyorum bakalm ne zman uyur :) siz ne alemdesinz ne olcak böyle uykusuz uykusuz bi duzene girseydi uykulari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…