Geçmiş olsun canım, mastit için hafif bir antibiyotik yazıyor drlar, istersen bir göriün..
Muhtemelen uyuyamadığın için sütün azalmıştır... Yardım edecek kimsen yok mu, eğer yoksa benim gibi felsefen şu olacak, saldım çayıra mevlam kayıra...
Ben kızım uyuduğu zaman ilk önce açsam kRnımı doyuruyorum sonra eğwr gece uyuyamamışsam,hop yatağa... Başka işler beklesin, yemek pratik şeyler.. Bir kere sabah iki haşlanmış yumurta, sağlam protein almak gerek, kızım kucağımdayken bie yiyorum... Öğlen bir çorba genelde akşamdan kalma... Akşama ise yemek yapamazsam, eşim gelince yapıyor.. Önce bebeğim, sonra kendim geliyorum.. Bol bol kuruyemiş, kuru meyve su çaylar...
Ha bu arada ev mutfak, hayal edilemeyecek kadar karışık olabiliyor, dediğim gibi saldım çayıra mevlam kayıra...
Kimse yokken daha iyiydim, k.validem ve k. Peder geldi düzenim bozuldu, hele şimdi hasta.. Dolaptan hazır yemeği çıkarıp ısıtmıyor, şimdi öğle yemeği için benim sofra kurmamı bekliyor, ben de bebeğimin uyumasını, kusura bakmasın kimse... El kadar bebekten daha fazla muhtaç olamazlar...
Bir tek salonum düzgündü, çat kapı misafiri oraya alıyordum..ordan da yatağı kaldırmadı bugün, hastaymış, yatarmış diye, şu ana kadar bir kez bile girmedi...allah sabır versin...
Canim yesil naneyle kimyon tohumunu cezveye koyup demliyorum sabah aksam taze taze veriyorum bebise 1-2 cay kasigi. Kalanida ben iciyorum . Bazende icine rezenede koyuyorum..Araba koltuğu, bebek arabası, ana kucağı, koltuk üstü herşeyi denedik canım ya olmuyoşu çayları ben de bi alayım bari.
Ben daha yatırdığım gibi kıpırdamaya başlıyo öyle olunca da uyanıyo. Kucağımda uyurken bile arada gözünü açıp bakıyo orda mıyım diye, hala kucakta olduğuna emin olursa uyuyo, öyle psikopat bi kızım var işte benim
Gece uyuması önemli ,beşiğinde olsa iyi olurdu ama yanımda da olsa yeter ki uyusun diyorum. Gündüz bana yapışık uyuması çok fena, hiçbişey yapamam yalnız kalınca.
Geçmiş oldun hayırlı olsun annesi, damatlığını da görürsünüz inşallah
Bende senin gibi yapiyorum,gunduz hep salonda tv acik,abimiz sùrekli konusuyor sesli ortam yani..gecede besiginde uyuyor..
Sabah gidecem canm zaten doktora hayirlisi artk dedogn gbi uyku yok sütte yok nereye kadar gidicek bilmiyrm... en iyisini yapiysun canm ama benm kiz gunduz bile dogru duzgn uyumuyor allahtan gorumcem var o bakiyo yoksa kahvalti bile yapamicam yoksa once gorumcem kahvalti yapiyo o gelip bakiyr ben gdyrm kahvalti yapmaya:) eve gelince zaten saldim bendr senin dedign gbi yapicak bsy yok napalm bebisler iyi olsunda gerisi bos... allah yardmcin olsun canm gercekten duzeni bozuluyr insanin bebek zaten yetiyo sana smdi onlarda var başında yardimci olsalar bari sende biraz nefes alirsin
kızlar bugün sünnet oldu oğlum.merak ediyorum sünnet yaptırıpta ilk gün ağrısı çok olan ağrı kesici kullanan var mı. nasıl geçirdiniz ilk günü
kizlar benim bebek arabam evin icinde duruyor. Bebisi koyuyorum icine yemekmi yicem masanin yanina getiriyorum. Beni gordugu icin rahat duruyo. Yemegimi rahat yiyorum.onunla evimicinde dolaniyoruz.
iyi geceler kızlar annem yanımdayken bi bakayım dedim. Canım bende seninle tıpa tıp aynı şeyleri yaşıyorum ilk ay 800 gr aldı oğlum kv sürekli aç bu çocuk diyor psikolojimi alt üst ediyordu artık takmıyorum aç değil dr maşallah dedi mama yok dedi diyorum bi öğün verelim mama dedi kabul etmedim istisnasız hergün aç bu çocuk lafını duyuyorum bi de annen seni aç mı bırakıyor oğlum doyurmuyor mu deyip duruyo çocuğuma. Altlı üstlü oturduğumuz halde anne bi bak duş alayım bile diyemiyorum zira ne zaman ağlasa hemen lafımız hazır aç bu çocuk. Aç değil gazı var huzursuz oluyor aç çocuk uyurmu arkadaşımın kızı iki gün aralıksız ağlamış aç diye gönlün rahat olsun dr unu dinle ben de öyle yapıcam. Geçen gün biri yazmıştı sütüm çok lavaboya döküyorum diye meyve suyu kurabiye yiyiyorum demişti iki gündür onları yiyiyorum :)
canım sendemi 19 ocakta dogum yaptın?
Kızlar gece yada gündüz şapka kullanıyomusunuz ben hep kafası uşücekmıs gıbı hıssedıyom
Merhaba canım,Benim kızım da 1 Ocak doğumlu, 41 gün kanamam sürdü , 50.Gün regl oldum 3 gün falan sürdü o da az az..
Benim de sütümün yetmediğini düşünüyor kv, eşimin teyzeleri vs.. Hatta mevlidimizde bi teyze göğsümü elle muayene etti( terbiyesiz ansızın tuttu) yazık günah senin hiç sütün yok bu çocuk aç' dedi, başka bi teyze sünger gibi dedi, öteki teyzesi senin göğsün fos dedi, kv birinden emzirirken diğerinden fışkırırsa sütün yetiyor demektir diyor vs.vs.
İlk ay 800 gr aldı yavrum doktorumuz normal dedi, mama falan verme dedi, ben de vermedim şimdiye kadar..bazen ağladığında çok üzülüyorum aç mı bırakıyorum ben çocuğumu diye ama çocuk aç olsa 2 saat 3 saat uyumaz diyor eşim,ben de hak veriyorum. Regl olduğum gün benim sütüm de azdı, sonra arttı, morel ennnnn önemlisi ; anneme gittiğimde annem ablam yengem ooo senin güldür güldür sütün var , süt annelik bile yaparsın diyorlardı , kv dende uzakta keyfim yerindeydi çok sütüm vardı, kendi evime gelip bunları düşünmekten sütüm öyle çok olmuyor.. Sen de morelini bozma, hep sütüm olacak de, besmele ile emzirmeye başla, dua et..inşallah hayırlısıyla olur sütün..
Bira mayası tableti duymuştum sma güvenemem demiştim, dün Canan karatay ATVdeydi o şiddetle tavsiye etti, bide bugün vitamalt içtim ilk defa ( inş zararı yoktur onun da) sanki arttı biraz süt.. 20 cc ye takılma çünkü bebek daha fazla çekiyor.. Ben de makina ile sağıyorum bazen 10 cc bile çıkmıyor.. Annelik zormuş, Rabbim hepimizin yardımcısı olsun inş..
Araba koltuğu, bebek arabası, ana kucağı, koltuk üstü herşeyi denedik canım ya olmuyoşu çayları ben de bi alayım bari.Ben daha yatırdığım gibi kıpırdamaya başlıyo öyle olunca da uyanıyo. Kucağımda uyurken bile arada gözünü açıp bakıyo orda mıyım diye, hala kucakta olduğuna emin olursa uyuyo, öyle psikopat bi kızım var işte benim
Gece uyuması önemli ,beşiğinde olsa iyi olurdu ama yanımda da olsa yeter ki uyusun diyorum. Gündüz bana yapışık uyuması çok fena, hiçbişey yapamam yalnız kalınca.
Kızlar gece yada gündüz şapka kullanıyomusunuz ben hep kafası uşücekmıs gıbı hıssedıyom
kv gore bız zaten bebişlerımıze bakamayız bır rahat bırakmazlar neyse canım şu kurabıye yııyıp sutu olan arkası bende okudum ..ınan her gun bıtkı cayının yanında bendede kurabıye takıntısı var hazır aldımm hep cesıt cesıt baktım olmadı düüün koca bır tepsı ne bulduysam doldurdum anne kurabıyesı yaptım sutume gelınce de fışkırıyo hepsını boşaltmıyo mmenın hıç sıkıntı cekmedın fazlasınıda sagıyom ...bende tavsıye ederımmm
Bizim de arada oluyorç gelecek hafta kontrolümüz var, o zaman soracağım... İnt, kimi normal diyor, kimi alerji, dizanteri diyen bile bar, galiba kaka tahlili istiyor, drlarda... Bana göre normal, ateş yok, huysuzluk yok, gelişimi iyi.. Ama gidince soracağım yine de...selam kızlar, az önce oğlumun altını aldım kaka yapmıştı ama sümükler vardı içinde, sizdede oldumu korktum :18:
Bence de canım, kimseyi memnun edemezsin bu dünyada...en iyisi kendi bildiğini yspacaksın.,,evt canım bende kan bıle vermek ıstemıyorum artık bos yere canı yanmasın banada oyle gelıyo verır ılerde daha cok ufak uzulme mılletın dedıgıne takma sende hoca oglu esegıyle yolda gıdıyomus oglunu bındırmıs esege bırı gormus demıskı utanmıyonmu hoca yaslı baslı adamsın cocuguu bındırmıssın sen yuruyosun hoca kendı bınmıs bu kez cocugu yurutmus baskası gormus kucucuk oglanı yurutyosun kendın bınmıssın demıs bukez ıkısı bırden bınmıs az ılerde bu kez de demıslerkı ıkı kısı bırden esege bınmısler yazık esege bu mılletın dılı durmaz o yuzden bosver ben hep bu fıkrayı hatırlıyom bırı bısey dıyınce :) amcamın kızınada hemen cocugu oldu dıye bıraz erken oldu ama demısler dedımkı deseydın ne zmaan yapayım keske onlar gun verseydı togbe togbe :)
İns, sutun artar cnm denedinmi bilmiypyorum ama bugun ibrshim saracoglu anlatti,sut icin incir yada beyaz dut kurusunu suda haslayin suyunu icin dedi..netten bulursun ayrintisini birde boza ,dereotu komposto bulgur pilavini ye hergun..
Hicmi uyumuyor cnm yataginda,,gundüz koltuga yatirmayı dene once,uyanirsa pispisla,.benim kizimda gunduz yatirinca hep uyaniyo,bazen kucakta daliyor yada anakucaginda sallayarak uyuyor orda birakiyom.varsa anakucagin onda uyutmayi dene,yatar belki..yani bundan sonra zorlasir isin,iyice uykusu gelince aslinda yatagina birakmak lazim,kendi kendine uyusun..cocuk doktoru öyle dedi tvde,aglasin sabredin biraz sonra rahat edersiniz..bende kiyamiyorum hic aglayinca..
kızlar bugün sünnet oldu oğlum.merak ediyorum sünnet yaptırıpta ilk gün ağrısı çok olan ağrı kesici kullanan var mı. nasıl geçirdiniz ilk günü
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?