sag ol tatlım, bu aksam da bız de deneyelım bakalım cıkacak mı..BIZ AZ ÖNCE YAPTIK AMA NAFILE ORDALAR HALA ,İNŞallah sızınkı cıkar canım... insan bıtkı cayının yanına böle seyler aryoo sımdıden afıyet ols
24 saat kesintisiz hizmet :)
bizim oğlanın burnu sümüklü oluyo canım hergün temizliyoruz. umarım hasta olmuyorsunuzdur. birde şu kurabiyenin tarifini yazarsan fırsat bulunca bizde deniyelim :)
benimkiler bu akşam gidiyooooooo. annem bir bucuk aydırbenimleydi. babm on gün önce gelmişti...bitti rahat günler...pzara gitmek yemek yapmak temizlik hepsi bende artık.... seni çoooookkkk iyiiiii anlıyoruuuuuuuuuuummmmm.
sonun da araba odada ve uyudu ıcınde aldım yatırdımm besıgıne ..ayy aman ya hasta olmıyalım daha yenı atlattık yedık ıgnelerı yavrum bı daha kaldıramam allahım korusun onu ve tum bebışlerı ya elımden gelenın en ıyısını yapyom olursa da bılemem.kurabıyeyı az önce sabahın meltemıne yazdım canım ordan alırsın afıyet olsun bıde bıse soracam bıtkı caylarınaa hıc tatlandırıcı kullanıyonuzmu ben sade ıçıyom ama zorla yanııı
sagol canım, sonradan gördüm tarifi :)
ben tatlandırıcı kullanmıyorum canım. Ama yıllardır içerim ben her türlü bitki çayını sadece hamilelik için değil yani o yüzden zorlanmıyorum. Ama tatlandırıcı yerine bal koymayı dene bence daha iyi olur.
Peki meyve suyunu hazır mı içiyorsun. Kendinmi sıkıyorsun hergün. Ben hazır içsem diye düşünüyorum sonra vaz geçiyorum. Olmadı alayım bende..
allah hep güzel günlerini göstersin .güle güle büyüt canım.......kırklarını gördük çok şükür, nice yaşlarını da görürüz inşallah
Anlatmaya calisiyim lilypie ticker diye bi site var yanlis yazmis olabilirim ama google yazarsan duzeltip cikarr orda bebisle ilgili dogum tarihini yazip uc adimda olusturacagin yer var olusuncada kopyalayip buradaki profil sayfanin sonuba kopyalayip yapistiritordun
kendım yaptım canım ananem annem yapardı ordan kaldı adı.içinde yok yok tam bır besın deposu incir kuru üzüm kayısı cevız fındık badem portakal kabuğu ve suyu tarçın itege göre bunları en son koy küp küp doğra ..hamuru ıse 1 bardak yoğurt 1bardak sıvıyağ 1 bardak seker (ben fazla koydum valla malum bu aralar tatlıya acaıp düşkünüm )) 3 yumurta 1 ını üzerıne ayır 2 kabartma tozu vanılya bı guzel yoğur küçük parcalar yap yuvarla acaıp kabarıyo ona göre en son yumurta sürr üzerıne ve elınle toz seker serp pışırr afıyet bal olsun lıkır lıkır süüüt olsun canım
e ee ne yapacaz öle kalcakmı kırpıkler 2 günlukken göz yası damarları tıkalıydı göz damlası vermıstı ondan damlatsam mı belkı gıder bebıslerımız ağlayo ama damla akmıyo ondan kalıyo kırpikler orda çıkmıyodaaa
iyi geceler kızlar annem yanımdayken bi bakayım dedim. canım bende seninle tıpa tıp aynı şeyleri yaşıyorum ilk ay 800 gr aldı oğlum kv sürekli aç bu çocuk diyor psikolojimi alt üst ediyordu artık takmıyorum aç değil dr maşallah dedi mama yok dedi diyorum bi öğün verelim mama dedi kabul etmedim istisnasız hergün aç bu çocuk lafını duyuyorum bi de annen seni aç mı bırakıyor oğlum doyurmuyor mu deyip duruyo çocuğuma. altlı üstlü oturduğumuz halde anne bi bak duş alayım bile diyemiyorum zira ne zaman ağlasa hemen lafımız hazır aç bu çocuk. Aç değil gazı var huzursuz oluyor aç çocuk uyurmu arkadaşımın kızı iki gün aralıksız ağlamış aç diye gönlün rahat olsun dr unu dinle ben de öyle yapıcam. geçen gün biri yazmıştı sütüm çok lavaboya döküyorum diye meyve suyu kurabiye yiyiyorum demişti iki gündür onları yiyiyorum :)
paylaşımın için teşekkürler ben de yapacağım
bol sütlü günler
kızlar iki gündür uzun uzun bişeyler yazıyom tam yayınlıcam duru ağlıyoo.o ara eşim geliyor acımadan hop sayfayı kapatıyor.
bi geliyorum yok olmuş.hayır onları yazmak değil de yeniden düşünüp hatırlamak zor oluyo neyse başlık şeklinde yapıp öle hatırlıcam.
kızımın kafasındaki konak resmen hareket ediyo.z.yağıyla sildiğim yer geçiyo başka tarafa sıçrıyor delircem.acıyo mudur acaba canı.uykusu hala düzensiz ve çok az.24 saatte 8 saat uyuyo gece gündüz toplam rakam bu....o da yarısı ayakta sallanarak..
saçımı kestirmem lazım ama nasıl.bebeği kv ye bıraksam yarım saat sonra ağlamaya başlar o da hayatta bakamıyo.tutarken bi garip tutuyo.bizimki rahatsız oluyo tabi çır çır çığırıyo:)))
zinco veriyoduk biz.geçen gün omzuma kustu.baktım bi garip kokuyo inceledim.bu zinko jelleşmiş sümük gibi olmuş.biz de kestik vermeyi.pek bişey farketmedi hatta gaz sancıları azaldı diyebilirim.meğer biz iyi geliyor sanıyomuşuz artık d vitamininden başka bişey vermicem ilaç olarak..tabi doktorumuz bişey önerirse o ayrı.
kurabiyeyi ben de deniyim canlar iyi oldu söylediğiniz.peki hangi bitki çaylarını içiyonuz bakiim..??
hava nemlendirici ve braun kulaktan ateşölçer aldım ebebekten.dün aldım bugün geldi.ve ateşölçer süper bişi saniyede ölçüyo baştan almadığıma kızdım.normal çubuk ateşölçer almıştım.
hava nemlendirici konusunda şüpheliyim hala.acaba kullanan varsa yorum yapabilir mi?bebeklerinizin burnu açık oluyo mu nemlendirici çalışınca.
Bebekleri uyumayan arkadaslar.alinti yapamadim.belki gazdan yatamaz yuz ustu yastiga yatirmayi deneyin ilk bebegim hepboyle uyurdu gunduzleri.ama yaninda durmalisiniz.bu bebesimide besigine yatiramamistim.ustumdrn atletimi cikardim koydum basucuna uyudu.bi kac kez denedik bunu.kokumu ariyo.beki sizdede ise yarar
Canim yesil naneyle kimyon tohumunu cezveye koyup demliyorum sabah aksam taze taze veriyorum bebise 1-2 cay kasigi. Kalanida ben iciyorum . Bazende icine rezenede koyuyorum..
Kizlar benim bebek arabam evin icinde duruyor. Bebisi koyuyorum icine yemekmi yicem masanin yanina getiriyorum. Beni gordugu icin rahat duruyo. Yemegimi rahat yiyorum.Onunla evimicinde dolaniyoruz.
Kızlar gece yada gündüz şapka kullanıyomusunuz ben hep kafası uşücekmıs gıbı hıssedıyom
küçükken ben de beşikte uyumazmışım daha doğrussu annem yatıramazmış. babamın çok farklı bir taktiği var. hırpalayarak uyutuyor kucağında. azıcık dalacak gibi olunca yanağını fln sıkıyor seviyor öpüyor. hoplatıyor uykuya dalıyor çocuk. sonra kucağında bekliyor bir süre tam olarak uykuya dalmasını. bunu da kolunun yere düşmesinden anlıyormuş. kolu düşünce tamaaaam bu savaşın galibi benim diyoraman uyanacak aman ağlayacak diye de telaş yapmayacakmışım. bizim saatlerce uyutamadığımız çocuğu 20 dk bilemedin yarım saatte baygına çevirip koyuyor beşiğine hee sor bana sen yapabildin mi diye hayır. çünkü sürekli hemen uyuşunda beşiğine koyim ya uyanırsa ya huysuzlanırsa diye endişeler olunca yapamadım tabi. annemlere her gittiğimizde babam uyutuyor mucizevi elleri var adamın
Aklıma bir yüzüstü uyutmak geliyor, onun için yastıklar var, boğulmayı önleyici...
Bizim bir arkadaşın bebeği öyle omuzda uyurdu ama yüzüstü yatırınca devam ederdi uykuya, sırt üstü hiç yatmadı... Yanındayken bir dene stersen...
Bizim kız da bazen kuckta uyuyor ama her zaman değil ve yatar vaziyette, omuzda bütün gün zor, allah yardımcın olsun...
Dun hic gunduz uykusu almadi oglum ama bugun 2 kez kendi kendine uyudu masallah artik sallamicam dun her emzirmeden sonra ugrastim olmayinca olmadi hatta yerine yatirmadim ayagimda sallarken bile uyandi sorunu varsa utumuyir demekki sabah bissuru kustu rahatladi demek
kendım yaptım canım ananem annem yapardı ordan kaldı adı.içinde yok yok tam bır besın deposu incir kuru üzüm kayısı cevız fındık badem portakal kabuğu ve suyu tarçın itege göre bunları en son koy küp küp doğra ..hamuru ıse 1 bardak yoğurt 1bardak sıvıyağ 1 bardak seker (ben fazla koydum valla malum bu aralar tatlıya acaıp düşkünüm )) 3 yumurta 1 ını üzerıne ayır 2 kabartma tozu vanılya bı guzel yoğur küçük parcalar yap yuvarla acaıp kabarıyo ona göre en son yumurta sürr üzerıne ve elınle toz seker serp pışırr afıyet bal olsun lıkır lıkır süüüt olsun canım
e ee ne yapacaz öle kalcakmı kırpıkler 2 günlukken göz yası damarları tıkalıydı göz damlası vermıstı ondan damlatsam mı belkı gıder bebıslerımız ağlayo ama damla akmıyo ondan kalıyo kırpikler orda çıkmıyodaaa
kızlar iki gündür uzun uzun bişeyler yazıyom tam yayınlıcam duru ağlıyoo.o ara eşim geliyor acımadan hop sayfayı kapatıyor.
bi geliyorum yok olmuş.hayır onları yazmak değil de yeniden düşünüp hatırlamak zor oluyo neyse başlık şeklinde yapıp öle hatırlıcam.
kızımın kafasındaki konak resmen hareket ediyo.z.yağıyla sildiğim yer geçiyo başka tarafa sıçrıyor delircem.acıyo mudur acaba canı.uykusu hala düzensiz ve çok az.24 saatte 8 saat uyuyo gece gündüz toplam rakam bu....o da yarısı ayakta sallanarak..
saçımı kestirmem lazım ama nasıl.bebeği kv ye bıraksam yarım saat sonra ağlamaya başlar o da hayatta bakamıyo.tutarken bi garip tutuyo.bizimki rahatsız oluyo tabi çır çır çığırıyo:)))
zinco veriyoduk biz.geçen gün omzuma kustu.baktım bi garip kokuyo inceledim.bu zinko jelleşmiş sümük gibi olmuş.biz de kestik vermeyi.pek bişey farketmedi hatta gaz sancıları azaldı diyebilirim.meğer biz iyi geliyor sanıyomuşuz artık d vitamininden başka bişey vermicem ilaç olarak..tabi doktorumuz bişey önerirse o ayrı.
kurabiyeyi ben de deniyim canlar iyi oldu söylediğiniz.peki hangi bitki çaylarını içiyonuz bakiim..??
hava nemlendirici ve braun kulaktan ateşölçer aldım ebebekten.dün aldım bugün geldi.ve ateşölçer süper bişi saniyede ölçüyo baştan almadığıma kızdım.normal çubuk ateşölçer almıştım.
hava nemlendirici konusunda şüpheliyim hala.acaba kullanan varsa yorum yapabilir mi?bebeklerinizin burnu açık oluyo mu nemlendirici çalışınca.
Kizlar miralim acayip bozuk kizim pisik olmustu daha onceden de yazmistim. 1 aydir ne kullandiysak gecmedi ve acik yara haline geldi bugun dra gittik antibiyotige gectik. Cildi cok hassasmis alerjik dedi. Beb agla agla bi oldum. Sabahtan beride her dk dikkat edip batikonlayip antibiyotik suruyoruz ama hicbi degisim yok. Hala cok kotusize sunu sormak istiyorum pisik yapan yiyecekleri biliyomusunz mesela domates pisik yaparmis baska var mi bildiginiz yemiyeyim bari ona gore
Selam kızlar 40 çıktıktan sonra kankalık bittimi, bizim 40 çıktı ama kankalık devam cesaret edemiyorum dikişlerimden korkuyorum sezaryen oldu doğumum, sizde durumlar nasıl
Canım bu yüz üstünü denicem yarın. Yanına kıyafet koymak değil, birkaç gün giydiğim badimi kızıma sardım da yatırdım yine de olmuyo. Benim Zeynep kucakta olmadığını anladığı anda uyanıyo, bu da Allah'ın bana sınavı diyorumo değil de kollarım kopuyo sorunumuz o, yoksa tutcam bütüngün yeter ki uyusun napalım mecbuuuur
Ya bu humana'nın Rezene kimyon çayını içiyorum ama öğüre öğürebildiğin rakı kokuyo ne biçim şeyse. Anneme bugün ' yanına peynir kavun falan koyayım da rakı içer gibi içeyim bari' diyorum bi de şu kimyon tohumunu almam lazım, heryerde yoktur aktardan falan bakmak lazım.
Ben de denedim onu canım ya. Daha dışarda kullanmadık arabayı o yüzden bizimki de içerde, onda da durmuyo, sırtı yere gelince basıyo çığlığı Zeyno
Ben takmıyorum canım şapka, kırmızı kırmızı sivilce gibi şeyler oluyo alnında falan. Kafası da hep sıcak kontrol ediyorum gerek görmüyorum yani. Eldiveni de sadece gece takıyorum çünkü yüzüne gözüne ellerini sürüp uyandırıyo kendini. Artık sağa sola cildine dokunması, hislerini keşfetmesi lazım, 1 aydan sonra eldiven takmayın diyo doktorlar. Zaten eldiven de değil çorap takıyoz bizeldivenler düşüyo uyuz ediyo beni.
Babanı bize yollasana birkaç günlüğüne, şu beşik olayını hallediversin hayrına
Allah razı olsun canım, sıcaklık mı istiyo koku mu istiyo çözemedik gitti. Bu yüz üstü olayını denicem, ama şu an omzumda uyuyo yineaz daha uyusun, uyanmasına yakın yapayım da bari uyanırsa uykusu ziyan olmasın
'Kendi kendine uyumak' nasıl oluyo bana az anlatsana kuzum yabana çölde vaha gibi geliyo şu an bu dediğin.
Sağol canım tarif için
Bu arada benim kızımın gözyaşı akmaya başladı :44:
Canım ben buhar makinası kullanıyorum. Çok da memnunum, ilk zamanlar hergün çekiyodum burnunu, doktor aylık kontrolde sürekli çekmeyin dedi. Sonra 2-3 günde bire düşürdüm, gayet rahat kuzumun burnu. Makinaya bağlıyorum ben.
Bu arada konak başında değil de kaşında oldu Zeynep'in. Zeytinyağı sürüp banyodan yarım saat önce, konak tarağıyla taradım baya kolay çıktı bir kısmı. Yine yapıcam geçer diye fazla üstüne durmuyorum. Hergün yıkıyoruz bizim zilliyi nasıl oldu bu konak anlamadım.
Canım çok geçmiş olsun, pişik çok zor bi durum. Gazdan da beter, çok ağlatır. Ben bepanthol be zeytinyağı kullanıyorum ama seninkisi artık tedavilik olmuş inşallah biran önce geçer. Sonrasında has zeytinyağını asidini çıkarıp kullanırsan faydası olur canım.
Pişik olduysa turşu ve baharatlı şeyler özellîkle de acı yememek lazım.
Biz de 35 günlük olduk, normal doğurdum ama 40'ım çıkınca cesaret edebileceğimi hiç sanmıyorum çünkü hala iç dikişlerimin yerleri sızlıyo gibi geliyo, psikolojik de olabilir bilemiyorum tabi.
Sezeryan yerinin nesinden korkuyosun canım, senin alt taraf sapasağlam. Kankalığı bitirmemen için bi sebep yok bence
kızlar daha hamişken bu konuları çok konuştunuz ama o zaman almayı düşünmediğim için pek de araştırmamıştım. şimdi bebek arabası almayı düşünüyorum ama karar veremiyorum. şimdi şöyle:
çift yönlü, hafif, tek elle kolay katlanan, katlandığında çok yer kaplamayan, travel sistem olmayan, şuan kullanmak için tam yatabilen, bebeğin sırt boyun sağlığına zarar vermeyen.....hee bide çok maliyetli olmasın ucuz olsun
diye gidiyor böyle. var mı böyle bir bebek arabası? ya da hepsini değilse de çoğunu taşıyan? kızlar tavsiyelerinizi bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?