2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
24 saat kesintisiz hizmet :)
bizim oğlanın burnu sümüklü oluyo canım hergün temizliyoruz. umarım hasta olmuyorsunuzdur. birde şu kurabiyenin tarifini yazarsan fırsat bulunca bizde deniyelim :)

sonun da araba odada ve uyudu ıcınde aldım yatırdımm besıgıne ..ayy aman ya hasta olmıyalım daha yenı atlattık yedık ıgnelerı yavrum bı daha kaldıramam allahım korusun onu ve tum bebışlerı ya elımden gelenın en ıyısını yapyom olursa da bılemem.kurabıyeyı az önce sabahın meltemıne yazdım canım ordan alırsın afıyet olsun bıde bıse soracam bıtkı caylarınaa hıc tatlandırıcı kullanıyonuzmu ben sade ıçıyom ama zorla yanııı

Allah kolaylık versin cnm sana da bana da..ben 10 gün kadar yalnızım sonra kv ler gelicek..tabii annem gibi olmaz..

sagol canım, sonradan gördüm tarifi :)
ben tatlandırıcı kullanmıyorum canım. ama yıllardır içerim ben her türlü bitki çayını sadece hamilelik için değil yani o yüzden zorlanmıyorum. ama tatlandırıcı yerine bal koymayı dene bence daha iyi olur.
peki meyve suyunu hazır mı içiyorsun. kendinmi sıkıyorsun hergün. ben hazır içsem diye düşünüyorum sonra vaz geçiyorum. olmadı alayım bende..

kızlar iki gündür uzun uzun bişeyler yazıyom tam yayınlıcam duru ağlıyoo.o ara eşim geliyor acımadan hop sayfayı kapatıyor.
bi geliyorum yok olmuş.hayır onları yazmak değil de yeniden düşünüp hatırlamak zor oluyo neyse başlık şeklinde yapıp öle hatırlıcam.

kızımın kafasındaki konak resmen hareket ediyo.z.yağıyla sildiğim yer geçiyo başka tarafa sıçrıyor delircem.acıyo mudur acaba canı.uykusu hala düzensiz ve çok az.24 saatte 8 saat uyuyo gece gündüz toplam rakam bu....o da yarısı ayakta sallanarak..

saçımı kestirmem lazım ama nasıl.bebeği kv ye bıraksam yarım saat sonra ağlamaya başlar o da hayatta bakamıyo.tutarken bi garip tutuyo.bizimki rahatsız oluyo tabi çır çır çığırıyo:)))

zinco veriyoduk biz.geçen gün omzuma kustu.baktım bi garip kokuyo inceledim.bu zinko jelleşmiş sümük gibi olmuş.biz de kestik vermeyi.pek bişey farketmedi hatta gaz sancıları azaldı diyebilirim.meğer biz iyi geliyor sanıyomuşuz artık d vitamininden başka bişey vermicem ilaç olarak..tabi doktorumuz bişey önerirse o ayrı.

kurabiyeyi ben de deniyim canlar iyi oldu söylediğiniz.peki hangi bitki çaylarını içiyonuz bakiim..??
hava nemlendirici ve braun kulaktan ateşölçer aldım ebebekten.dün aldım bugün geldi.ve ateşölçer süper bişi saniyede ölçüyo baştan almadığıma kızdım.normal çubuk ateşölçer almıştım.
hava nemlendirici konusunda şüpheliyim hala.acaba kullanan varsa yorum yapabilir mi?bebeklerinizin burnu açık oluyo mu nemlendirici çalışınca.

ben meyve suyu hıc ıcmedım o dıger arkadastı.. Ben rezene anason her gunn içyom bence hazır içme gaz yapıyomuşş

sagol canım denedim ama kilo takibi çizelgeside yaptıgım için ikisini kabul etmiyor zayıfladıktan sonra da onu yaparım

Paylaşımın için teşekkürler ben de yapacağım
Bol sütlü günler

Kizlar miralim acayip bozuk kizim pisik olmustu daha onceden de yazmistim. 1 aydir ne kullandiysak gecmedi ve acik yara haline geldi bugun dra gittik antibiyotige gectik. Cildi cok hassasmis alerjik dedi. Beb agla agla bi oldum. Sabahtan beride her dk dikkat edip batikonlayip antibiyotik suruyoruz ama hicbi degisim yok. Hala cok kotu size sunu sormak istiyorum pisik yapan yiyecekleri biliyomusunz mesela domates pisik yaparmis baska var mi bildiginiz yemiyeyim bari ona gore

Canim bizim konak 20 gün surdu hep ugrasiyordum zeytinyagi ve bebek taragiyla sonra 2 günde hepsini temizledim. Ben zeytinyagini banyodan yarim saat önce suruyordum. Bu sefer 2 saat önce surdum. Ve su erkek taragi var ya ince onunla taradim iyice ugrastim hepsini 2 günde temizledim çoktu bizim. Sadece bingildaginda kaldı onu da zorlamadigim için.

Temassiz ateş ölçer aldik biz de bugün geldi. Harika bisey. Odanin suyun her şeyin sicakligini olcuyor.

Buhar makinesi ben kullaniyorum. Nem orabi yüzde 40in ustundeyse kapatiyorum. Özellikle ortam cok sicak olduğunda biz de cok faydali oluyor. Ama yine de sabahları burnu bazen tikaniyor ama çok değil iki hapsirikla açiyor

cnm bendim o :))
cvp gelmeyince yazmıcaktım aslında buraya bi kaç defa yazmıştım yine cvp yoktu :)
valideler işin arasına girince çok herşeye karişıyolar bnmkide çok iyidir normalde amaa doğumdan sonra sapıttı
yani herşeyime karışır oldu
artık dayanamadım doğumumun 3. günü ağlaya ağlaya bağıra çağıra evden kovdum.
evet yaptım ama pişmanda olmadım
neyse cnm bnm bebeğim ilk kontrolunde sadece anne sütünden 1.5 kilo almış maşallah deyim

Aldıklarını güle güle kullan canım, kulaktan ateşölçere pek güvenme, onun kulakzarını tam karşıdan görmesi gerekiyormuş bebeklerin kulakyolu eğimliymiş biraz arkaya çekmek gerekiyormuş doktorumuz öyle döyledi bende almıştım ama kullanamıyorum, oğlum çok ateşleniyordu hep eczanelerde 5 tl ye satılanlardan kullandım.

Merhaba sevgili anneler,oncelikle bebeklerinizi saglikli bir sekilde buyutmenizi diliyorum ben mart anneleri bolumundenim ama subatta dogum yaptim.sizlere bir sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim.meyveler konusunda internette cok cesitlli bilgiler var birinin gaz yapar dedigini diger site tavsiye ediyor.siz ne onerirsiniz?ne yemeli ne yememeli? Simdiden cok tesekkur ederim cevaplariniz icin

Selam kızlar 40 çıktıktan sonra kankalık bittimi, bizim 40 çıktı ama kankalık devam cesaret edemiyorum dikişlerimden korkuyorum sezaryen oldu doğumum, sizde durumlar nasıl

Canım bu yüz üstünü denicem yarın. Yanına kıyafet koymak değil, birkaç gün giydiğim badimi kızıma sardım da yatırdım yine de olmuyo. Benim Zeynep kucakta olmadığını anladığı anda uyanıyo, bu da Allah'ın bana sınavı diyorum o değil de kollarım kopuyo sorunumuz o, yoksa tutcam bütüngün yeter ki uyusun napalım mecbuuuur

Canim yesil naneyle kimyon tohumunu cezveye koyup demliyorum sabah aksam taze taze veriyorum bebise 1-2 cay kasigi. Kalanida ben iciyorum . Bazende icine rezenede koyuyorum..

Ya bu humana'nın Rezene kimyon çayını içiyorum ama öğüre öğüre bildiğin rakı kokuyo ne biçim şeyse. Anneme bugün ' yanına peynir kavun falan koyayım da rakı içer gibi içeyim bari' diyorum bi de şu kimyon tohumunu almam lazım, heryerde yoktur aktardan falan bakmak lazım.

Kizlar benim bebek arabam evin icinde duruyor. Bebisi koyuyorum icine yemekmi yicem masanin yanina getiriyorum. Beni gordugu icin rahat duruyo. Yemegimi rahat yiyorum.Onunla evimicinde dolaniyoruz.

Ben de denedim onu canım ya. Daha dışarda kullanmadık arabayı o yüzden bizimki de içerde, onda da durmuyo, sırtı yere gelince basıyo çığlığı Zeyno

Kızlar gece yada gündüz şapka kullanıyomusunuz ben hep kafası uşücekmıs gıbı hıssedıyom

Ben takmıyorum canım şapka, kırmızı kırmızı sivilce gibi şeyler oluyo alnında falan. Kafası da hep sıcak kontrol ediyorum gerek görmüyorum yani. Eldiveni de sadece gece takıyorum çünkü yüzüne gözüne ellerini sürüp uyandırıyo kendini. Artık sağa sola cildine dokunması, hislerini keşfetmesi lazım, 1 aydan sonra eldiven takmayın diyo doktorlar. Zaten eldiven de değil çorap takıyoz biz eldivenler düşüyo uyuz ediyo beni.

Babanı bize yollasana birkaç günlüğüne, şu beşik olayını hallediversin hayrına

Allah razı olsun canım, sıcaklık mı istiyo koku mu istiyo çözemedik gitti. Bu yüz üstü olayını denicem, ama şu an omzumda uyuyo yine az daha uyusun, uyanmasına yakın yapayım da bari uyanırsa uykusu ziyan olmasın

'Kendi kendine uyumak' nasıl oluyo bana az anlatsana kuzum ya bana çölde vaha gibi geliyo şu an bu dediğin.

Sağol canım tarif için
Bu arada benim kızımın gözyaşı akmaya başladı :44:

Canım ben buhar makinası kullanıyorum. Çok da memnunum, ilk zamanlar hergün çekiyodum burnunu, doktor aylık kontrolde sürekli çekmeyin dedi. Sonra 2-3 günde bire düşürdüm, gayet rahat kuzumun burnu. Makinaya bağlıyorum ben.

Bu arada konak başında değil de kaşında oldu Zeynep'in. Zeytinyağı sürüp banyodan yarım saat önce, konak tarağıyla taradım baya kolay çıktı bir kısmı. Yine yapıcam geçer diye fazla üstüne durmuyorum. Hergün yıkıyoruz bizim zilliyi nasıl oldu bu konak anlamadım.

Canım çok geçmiş olsun, pişik çok zor bi durum. Gazdan da beter, çok ağlatır. Ben bepanthol be zeytinyağı kullanıyorum ama seninkisi artık tedavilik olmuş inşallah biran önce geçer. Sonrasında has zeytinyağını asidini çıkarıp kullanırsan faydası olur canım.
Pişik olduysa turşu ve baharatlı şeyler özellîkle de acı yememek lazım.

Selam kızlar 40 çıktıktan sonra kankalık bittimi, bizim 40 çıktı ama kankalık devam cesaret edemiyorum dikişlerimden korkuyorum sezaryen oldu doğumum, sizde durumlar nasıl

Biz de 35 günlük olduk, normal doğurdum ama 40'ım çıkınca cesaret edebileceğimi hiç sanmıyorum çünkü hala iç dikişlerimin yerleri sızlıyo gibi geliyo, psikolojik de olabilir bilemiyorum tabi.
Sezeryan yerinin nesinden korkuyosun canım, senin alt taraf sapasağlam. Kankalığı bitirmemen için bi sebep yok bence

kızlar daha hamişken bu konuları çok konuştunuz ama o zaman almayı düşünmediğim için pek de araştırmamıştım. şimdi bebek arabası almayı düşünüyorum ama karar veremiyorum. şimdi şöyle:

çift yönlü, hafif, tek elle kolay katlanan, katlandığında çok yer kaplamayan, travel sistem olmayan, şuan kullanmak için tam yatabilen, bebeğin sırt boyun sağlığına zarar vermeyen.....hee bide çok maliyetli olmasın ucuz olsun

diye gidiyor böyle. var mı böyle bir bebek arabası? ya da hepsini değilse de çoğunu taşıyan? kızlar tavsiyelerinizi bekliyorum

Son düzenleme:

Rahim dikili ya canım ondan korkuyorum, orgazm sırasında dikişlerde sorun olurmu acaba rahim kasıldığı için, ilkinde kankalık aylarca sürmüştü doğumdan sonra, bunda okadar sürsün istemiyorum

Ben chicco lite way aldım tam yatıyor 20 günden beri kullanıyoruz canım, hafif kolay kapanıyor, fiyatıda uygun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…