Selam kızlar 40 çıktıktan sonra kankalık bittimi, bizim 40 çıktı ama kankalık devam cesaret edemiyorum dikişlerimden korkuyorum sezaryen oldu doğumum, sizde durumlar nasıl
kızlar daha hamişken bu konuları çok konuştunuz ama o zaman almayı düşünmediğim için pek de araştırmamıştım. şimdi bebek arabası almayı düşünüyorum ama karar veremiyorum. şimdi şöyle:
çift yönlü, hafif, tek elle kolay katlanan, katlandığında çok yer kaplamayan, travel sistem olmayan, şuan kullanmak için tam yatabilen, bebeğin sırt boyun sağlığına zarar vermeyen.....hee bide çok maliyetli olmasın ucuz olsun
diye gidiyor böyle. var mı böyle bir bebek arabası? ya da hepsini değilse de çoğunu taşıyan? kızlar tavsiyelerinizi bekliyorum
Merhaba sevgili anneler,oncelikle bebeklerinizi saglikli bir sekilde buyutmenizi diliyorum ben mart anneleri bolumundenim ama subatta dogum yaptim.sizlere bir sorum olacak cevaplarsaniz sevinirim.meyveler konusunda internette cok cesitlli bilgiler var birinin gaz yapar dedigini diger site tavsiye ediyor.siz ne onerirsiniz?ne yemeli ne yememeli? Simdiden cok tesekkur ederim cevaplariniz icin
kızlar daha hamişken bu konuları çok konuştunuz ama o zaman almayı düşünmediğim için pek de araştırmamıştım. şimdi bebek arabası almayı düşünüyorum ama karar veremiyorum. şimdi şöyle:
çift yönlü, hafif, tek elle kolay katlanan, katlandığında çok yer kaplamayan, travel sistem olmayan, şuan kullanmak için tam yatabilen, bebeğin sırt boyun sağlığına zarar vermeyen.....hee bide çok maliyetli olmasın ucuz olsun
diye gidiyor böyle. var mı böyle bir bebek arabası? ya da hepsini değilse de çoğunu taşıyan? kızlar tavsiyelerinizi bekliyorum
Rahim dikili ya canım ondan korkuyorum, orgazm sırasında dikişlerde sorun olurmu acaba rahim kasıldığı için, ilkinde kankalık aylarca sürmüştü doğumdan sonra, bunda okadar sürsün istemiyorum
Rahim dikili ya canım ondan korkuyorum, orgazm sırasında dikişlerde sorun olurmu acaba rahim kasıldığı için, ilkinde kankalık aylarca sürmüştü doğumdan sonra, bunda okadar sürsün istemiyorum
Biz haftaya iki aylık olcaz hala kankalik devam cnm,oglumda da iki ayı gecmisti..bende normal dogurunca korkuyorum acırmı diye....
http://www.hepsiburada.com/liste/di...1-kl&categoryId=60002064&SKU=AILEBZMDBP101-PF
inşallah link çıkar diamond baby çift yönlü bebek arabası hem çok uygun hem de istediğin her özellik mevcut. ben bundan alacağım inşallah. sana da tavsiye ederim. fiyatı da çok uygun. oğlumda buna çok benzeyen bir bebek arabası almıştık çok rahat ettik türkiye turu yaptı araba bizimle beraber 3 yıl. kullansam hala kullanırım ama oturma kısmı çok deforme oldu.
korkulacak birşey yok ağrı olma ihtimali yok olsa bile en fazla sızlama olur. denedik başardıknormal doğumdu ama olsun.
kızlar bugün 49 günlüğüz kanamam olkmuş normal mi?biraz temizlik yaptım ondan olabilir mi.sezaryenliyim
benımkıde bugun guzel emmmedı 45 gunlk olduk ben yıne ısrarla emzırıyom ama çok az emıyo doyuyokı dılıyle ıttıyo valla ama gel gor ben doymadını dusunuyom
Kızlaarrrrrr ; bugün dışarıya çıktık Eşim,oğlum,ben yani maile :)) Aylaar sonra ağdaya gitmem gerekiyordu ama bir türlü çıkamıyodum evden bebişi bırakacak bi yer yoktu. Annemlerden ayrı şehirdeyim bu arada Neysee planımı şöyleydi Arabada giderken ben yiğiti emzircektim o da uyuyacaktı Buraya kadar herşey yolunda gitti emzirdim ve uyudu Ağda salonunun yakınına park ettik arabayı yiğiti yatırdım arabaya Eşim beklicek yanında uyanırsa arıcak Tam salona girdim telefon geldi UYANDI .... Girmemle çıkmam bir oldu oysaki en azından yarım saat uyur die düşünüyodum Geldim tekrar emzirdim belki uyur die ama maaleseff uyumadı Avm ye gidelim dedik çıkmışken bi kaç mağaza baktım indirimden oğluma bi şelee aldım yemek yedik Gerçekten çok iyi geldi evde bunalmıştım artık Oğlumda maşallah arabasın da etrafı izledi Sonlara doğru vızıldamaya başladı bizde evimize döndük Ağda için çıkmıştık ama olmadı Bakalım artık başka sefere Ama dışarıya çıkmak çok iyi geldi Darısıı sizlere olsun arkadaşlar
Kızlaarrrrrr ; bugün dışarıya çıktık Eşim,oğlum,ben yani maile :)) Aylaar sonra ağdaya gitmem gerekiyordu ama bir türlü çıkamıyodum evden bebişi bırakacak bi yer yoktu. Annemlerden ayrı şehirdeyim bu arada Neysee planımı şöyleydi Arabada giderken ben yiğiti emzircektim o da uyuyacaktı Buraya kadar herşey yolunda gitti emzirdim ve uyudu Ağda salonunun yakınına park ettik arabayı yiğiti yatırdım arabaya Eşim beklicek yanında uyanırsa arıcak Tam salona girdim telefon geldi UYANDI .... Girmemle çıkmam bir oldu oysaki en azından yarım saat uyur die düşünüyodum Geldim tekrar emzirdim belki uyur die ama maaleseff uyumadı Avm ye gidelim dedik çıkmışken bi kaç mağaza baktım indirimden oğluma bi şelee aldım yemek yedik Gerçekten çok iyi geldi evde bunalmıştım artık Oğlumda maşallah arabasın da etrafı izledi Sonlara doğru vızıldamaya başladı bizde evimize döndük Ağda için çıkmıştık ama olmadı Bakalım artık başka sefere Ama dışarıya çıkmak çok iyi geldi Darısıı sizlere olsun arkadaşlar
Biz haftaya iki aylık olcaz hala kankalik devam cnm,oglumda da iki ayı gecmisti..bende normal dogurunca korkuyorum acırmı diye....
Iyi geceler kızlar benimde kilolar yapıştı gitmiyor. 12 kilo almıştım 6 sı duruyor zaten kilolu hamile kalmıştım kendimi hiç beğenmiyorum.10 aydır saçlarımıda boyamıyordum geçen arkadaşım geldi 2 gün kaldı bende bitkisel boya aldık boyadık , biraz bakım yaptık sağ olsun çok iyi geldi. Yarında aşağıdaki diyete başlamayı düşünüyorum inşallah hem sütüm azalmaz hem kilo veririm.
İşte hem kilo vermek isteyen hem de emziren kadınlar için
günlük beslenme programı 1
Sabah:
1 su bardağı süt (şekersiz)
1 adet kayısı kıvamında haşlanmış yumurta
1 parça peynir
1 yemek kaşığı pekmez
1-2 ince dilim kepek ekmeği
Domates, salatalık vs.
Ara öğün :
1 porsiyon meyve
1 bardak süt (şekersiz)
Öğle:
1 porsiyon etli sebze yemeği
1 kase yoğurt veya komposto
1 ince dilim ekmek
Salata (limonlu, az zeytinyağı ile tatlandırılmış)
Ara öğün:
1 bardak meyve suyu
½ paket Lifli Kepekli Bisküvi
Akşam:
1 kase çorba
1 porsiyon zeytinyağlı sebze yemeği
2-3 adet ızgara köfte veya bir parça ızgara tavuk (derisiz) veya balık
Salata (limonlu, az zeytinyağı ile tatlandırılmış)
Ara öğün:
1 su bardağı süt
1 porsiyon meyve
günlük beslenme programı 2
Kahvaltı:
1 Su bardağı süt
1 Yumurta veya 1 kibrit kutusu kadar beyaz peynir
5 Zeytin
1-2 Dilim ekmek
1 Yemek kaşığı pekmez yada bal
1 Meyve, 1 havuç yada domates
Ara öğün:
1 Meyve
Öğlen:
1 Porsiyon etli sebze yemeği
1 Porsiyon pilav veya makarna
1 Kase yoğurt veya ayran
1 Dilim ekmek
Mevsim salatası
Ara öğün:
1 Kibrit kutusu beyaz peynir
1 Dilim ekmek
1 Domates veya meyve
Akşam:
1 Kase çorba
60-90 gr et
1 Porsiyon sebze yemeği
1 Kase yoğurt veya sütlü tatlı
Mevsim salatası
1 Meyve
1 Dilim ekmek
Yatarken:
1 Su bardağı süt veya yoğurt veya sütlü tatlı
NOT: Yemek aralarında ıhlamur,nane papatya gibi bitki çayları,az şekerli limonata veya komposto içilebilir.
Bu diyet toplam 1900 kaloridir.
Evt cnm aynen oyle,bakalım nereye kadar kaçıcamNormal olunca daha çok korkuyordur insan muhtemelen, çok devrik bi cümle oldu ama anladın sen onu
Kızlar bebislerin bingildagini kontrol ediyor musunuz? Ben arada elimle yokluyorum. Bugün derinliği azalmis gibi geldi bana. Evham yaptim birden. Bana öyle gelmiştir insl. Erken kapanması sakincaliymİs. Bu durumda deviti biraktiriyirmus bazi doktorlar.
Siz DEVİTi kaç damla veriyorsunuz?
Cnm ins kucakta uyuma isine bi care bulursun kilosu fazlakastikca zorlanicaksin benim oglani kucagimda 10 dk zor dayaniyorum onceden ayagimda saatlerce yatardi arada uyaninca pispisliyodum simdi bir sure sonra ayaklarim bile agriyo fazla tutamiyorum kucakta bebek cantasinda tasiyodum daha tasiyamiycam zaten artik kucuk gelmeyede basladi bebek arabasi arastitmaya basladik bizde Allah kolaylik versin hepimize.Canım bu yüz üstünü denicem yarın. Yanına kıyafet koymak değil, birkaç gün giydiğim badimi kızıma sardım da yatırdım yine de olmuyo. Benim Zeynep kucakta olmadığını anladığı anda uyanıyo, bu da Allah'ın bana sınavı diyorumo değil de kollarım kopuyo sorunumuz o, yoksa tutcam bütüngün yeter ki uyusun napalım mecbuuuur
Ya bu humana'nın Rezene kimyon çayını içiyorum ama öğüre öğürebildiğin rakı kokuyo ne biçim şeyse. Anneme bugün ' yanına peynir kavun falan koyayım da rakı içer gibi içeyim bari' diyorum bi de şu kimyon tohumunu almam lazım, heryerde yoktur aktardan falan bakmak lazım.
Ben de denedim onu canım ya. Daha dışarda kullanmadık arabayı o yüzden bizimki de içerde, onda da durmuyo, sırtı yere gelince basıyo çığlığı Zeyno
Ben takmıyorum canım şapka, kırmızı kırmızı sivilce gibi şeyler oluyo alnında falan. Kafası da hep sıcak kontrol ediyorum gerek görmüyorum yani. Eldiveni de sadece gece takıyorum çünkü yüzüne gözüne ellerini sürüp uyandırıyo kendini. Artık sağa sola cildine dokunması, hislerini keşfetmesi lazım, 1 aydan sonra eldiven takmayın diyo doktorlar. Zaten eldiven de değil çorap takıyoz bizeldivenler düşüyo uyuz ediyo beni.
Babanı bize yollasana birkaç günlüğüne, şu beşik olayını hallediversin hayrına
Allah razı olsun canım, sıcaklık mı istiyo koku mu istiyo çözemedik gitti. Bu yüz üstü olayını denicem, ama şu an omzumda uyuyo yineaz daha uyusun, uyanmasına yakın yapayım da bari uyanırsa uykusu ziyan olmasın
'Kendi kendine uyumak' nasıl oluyo bana az anlatsana kuzum yabana çölde vaha gibi geliyo şu an bu dediğin.
Sağol canım tarif için
Bu arada benim kızımın gözyaşı akmaya başladı :44:
Canım ben buhar makinası kullanıyorum. Çok da memnunum, ilk zamanlar hergün çekiyodum burnunu, doktor aylık kontrolde sürekli çekmeyin dedi. Sonra 2-3 günde bire düşürdüm, gayet rahat kuzumun burnu. Makinaya bağlıyorum ben.
Bu arada konak başında değil de kaşında oldu Zeynep'in. Zeytinyağı sürüp banyodan yarım saat önce, konak tarağıyla taradım baya kolay çıktı bir kısmı. Yine yapıcam geçer diye fazla üstüne durmuyorum. Hergün yıkıyoruz bizim zilliyi nasıl oldu bu konak anlamadım.
Canım çok geçmiş olsun, pişik çok zor bi durum. Gazdan da beter, çok ağlatır. Ben bepanthol be zeytinyağı kullanıyorum ama seninkisi artık tedavilik olmuş inşallah biran önce geçer. Sonrasında has zeytinyağını asidini çıkarıp kullanırsan faydası olur canım.
Pişik olduysa turşu ve baharatlı şeyler özellîkle de acı yememek lazım.
Biz de 35 günlük olduk, normal doğurdum ama 40'ım çıkınca cesaret edebileceğimi hiç sanmıyorum çünkü hala iç dikişlerimin yerleri sızlıyo gibi geliyo, psikolojik de olabilir bilemiyorum tabi.
Sezeryan yerinin nesinden korkuyosun canım, senin alt taraf sapasağlam. Kankalığı bitirmemen için bi sebep yok bence
Cnm sezeryanliyim bende 40 cikinca ilkinde biraz aci oldu sonra sonra azardi suan yok 2 ay bir haftaligiz tamamen gecti ama iliski aralari 4 yada 5 gunu buluyo bebisten zaten firsat yok o yuzdende cabuk iyilesmis olabilir bu arada ben bilmiyodum aciycagini hic arastirmamistim sasirdimm niye agriyo diyeBiz haftaya iki aylık olcaz hala kankalik devam cnm,oglumda da iki ayı gecmisti..bende normal dogurunca korkuyorum acırmı diye....
Cok gecmis olsun canim ishal pisik yapiyo diye biliyodum ishal deilse cildi baya hasas demekki ins cabuk iyilesir rabbim sifa versin insKizlar miralim acayip bozuk kizim pisik olmustu daha onceden de yazmistim. 1 aydir ne kullandiysak gecmedi ve acik yara haline geldi bugun dra gittik antibiyotige gectik. Cildi cok hassasmis alerjik dedi. Beb agla agla bi oldum. Sabahtan beride her dk dikkat edip batikonlayip antibiyotik suruyoruz ama hicbi degisim yok. Hala cok kotusize sunu sormak istiyorum pisik yapan yiyecekleri biliyomusunz mesela domates pisik yaparmis baska var mi bildiginiz yemiyeyim bari ona gore
Kızlar bebislerin bingildagini kontrol ediyor musunuz? Ben arada elimle yokluyorum. Bugün derinliği azalmis gibi geldi bana. Evham yaptim birden. Bana öyle gelmiştir insl. Erken kapanması sakincaliymİs. Bu durumda deviti biraktiriyirmus bazi doktorlar.
Siz DEVİTi kaç damla veriyorsunuz?
Bence bebek gormeye gelme olayi cok sacma mevlut yaptim geleydiniz o zaman toplu cikatdi aradan offf pazara misafir gelecek isyanlardayim bide bu forumda en az kisi bana gelmistir cok geleni gideni olana allah kolaylik versin sanayag cikardim kurabiye yapicam bebegim ayagimda uyanik babamiz uyuyor oglum heryerime kustu kusmuk kokuyorum babanemiz alt katta 3 gundur yukari gelmedi annem baska sehirde oldugu halde netten goruyo torununu babaneye bak bu kusmayi napicam ben 2 saatte emziriyorum 3 saat mi yapsam oyle deniyim ben offf off elim kolum kalkmiyor bu hafta bebiside yikayamadik esimle yikiyoruz hem yorgunluktan hem hava soguk hemde yikadiktan sonra bi suru is misafiri atlatip yikasammm hayat cok zor
Ben chicco lite way aldım tam yatıyor 20 günden beri kullanıyoruz canım, hafif kolay kapanıyor, fiyatıda uygun
http://www.hepsiburada.com/liste/di...1-kl&categoryId=60002064&SKU=AILEBZMDBP101-PF
inşallah link çıkar diamond baby çift yönlü bebek arabası hem çok uygun hem de istediğin her özellik mevcut. ben bundan alacağım inşallah. sana da tavsiye ederim. fiyatı da çok uygun. oğlumda buna çok benzeyen bir bebek arabası almıştık çok rahat ettik türkiye turu yaptı araba bizimle beraber 3 yıl. kullansam hala kullanırım ama oturma kısmı çok deforme oldu.
Canim biz Johnson lotus aldık.int de 270 civarı fiyatı ama ben Denizli'de 220 ye aldım gecen hastaneye gittik ilk kullandım tek elle kapanıyo ama ağır geldi bana ama kibar, bebek rahat gözüküyodu. Biz memnun kaldık üstü tamamen kapanabiliyo fermuarlı bir yeri var ordan uzuyo güneşliği. Ayağını örten bez gibi bi parçası var. Tek beğenmediğim ağırlığı ve alt tarafına çantamın sığmayışı. Bi bak istersen netten diğer arabalara göre uygun çünkü
Kızlar bizde kankalığı bitirdik ama ne yalan söyliyim zor oluyo ya yok içerde annem yatıyo yok bebek ağlarmı acaba neyse açılışı yaptık. Darısı başınıza :)
Bende buhar makinesi almıştım hiç kullanamadım bebek beşiğinde evde oda oda geziyo o yüzden çalıştırmadım hiç. Nasıl yapıyosunuz yani sabaha kadar açılmı kalıyor uyurken yoksa 1-2 saat açıp sonra kapatıyomusunuz.
Bu arada annem şuan hazırlanıyo gidicek napıcam ben ilk defa tek başıma eşimde işte(
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?