canım ya okuyunca çok şaşırdım, çokta merak ettim. kusuruma bakma tahammül sınırlarını zorlamışki yapmışsın ama ayrıntılarını merak ettim. tabi özel değilse, tekrar kusura bakma.
Ben kv mi doğumdan önce kovdum :)) temiz yoksa gelip burda yatacaktı, şimdi zor tahammül ediyorum yatılı halini düşünemiyorum..
Ben söylim naptığını her fırsatta beni oğluna şikayet ediyor, saf kocam da gelip güzel güzel bana anlatıyor , ertesi gün kv sanki hiç bişey olmamış gibi yüzüme bakıp sohbet etmeye çalışıyor, doğumdan 1 ay önce gelip kalmaya başlayacaktı, dedim ki anne ben rahat edemem sen en iyisi doğumdan sonra gel, tabi büyüüüük bi kavga çıktı, doğumdan sonra da 2 gece kalp gitti ben evde yabancı varmış gibi davranınca.. Hİİİç kusura bakmasın perişan etti beni şimdiye kadar
Bana dört damla dediler, bıngıldağının kontrol etmek hiç aklıma gelmemişti... Korkarım zaten...
İlk kızımda bıngıldağı nasıl diye dr sormuştum, dr neden soruyorsun, o drların takip edeceği, ters bir durum olursa söyleyeceği bir şey.. Tek başına bıngıldak genişliği, çok anlamlı değil, kafa çevresiyle birlikte değerlendiriyoruz demişti oyüzden boşuna evham yapma... Dr takip eder zaten...
Kızlar bebislerin bingildagini kontrol ediyor musunuz? Ben arada elimle yokluyorum. Bugün derinliği azalmis gibi geldi bana. Evham yaptim birden. Bana öyle gelmiştir insl. Erken kapanması sakincaliymİs. Bu durumda deviti biraktiriyirmus bazi doktorlar.
Siz DEVİTi kaç damla veriyorsunuz?
Merhaba,
Benim doktorum emzirirken kesinlikle süt, baklagil ve bal yemememi soyledi. Bu liste süt dolu, yazmak istedim sadece,,, sıkıntı yasamanizi istemem. Taninmis, en yakin akrabalarimin da yillardir tercih ettigi iyi bir hekimdir kendisi. Kusura bakmayin nolur, tamamen iyi niyetle yaziyorum. Iyi geceler.
Canim benim oglanin kapandi doktor devam et dedi devit 3 e ama benim icim rahat deil bazi doktor kes diyo bazisi devam boyle celiskili bisey madem bu vermiyim daha iyi eski usul buyusun onceden devit mi vardi kisin dogan cocuklarin kemikleri gelismiyomuydu sanki kolu bacagimi cikiyodu gunes cikinca camin onune yatiricam zaten yaz cabuk geliyo dogal d vitamini aldiricam ben boyle dusunuyorum 3 damla kullaniyodum bende yine aynen devam et dedi doktor
Bana dört damla dediler, bıngıldağının kontrol etmek hiç aklıma gelmemişti... Korkarım zaten...
İlk kızımda bıngıldağı nasıl diye dr sormuştum, dr neden soruyorsun, o drların takip edeceği, ters bir durum olursa söyleyeceği bir şey.. Tek başına bıngıldak genişliği, çok anlamlı değil, kafa çevresiyle birlikte değerlendiriyoruz demişti oyüzden boşuna evham yapma... Dr takip eder zaten...
Bana Dr 3. Aya kadar kapanmaması lazım dedi, şuan kapanmış gibi 1 cm falan derinlik varbakalım kontrolde ne diyecek , hep kv vardı aklımda ; kendi kendime konuşup ona cvplar veriyordum+ süt meselesi yetiyor mu yetmiyor mu...kv şehir dışında sütün yettiğine de ikna oldum, şimdi 2 gündür bunu düşünüyorum, kızıyorum kendime kafama takacak bişey buluyorum hep...
Ben de 4 damla veriyorum, Çarşamba günü kontrolü var bakalım ne diyecek haber veririm sana da.. İnş boşuna evham yapıyoruzdur..
kızlar merhaba,
geçen haftasonu annem gitti , bir haftadır tek başımayım evde.. inanılmaz derecede zorlanıyorum , bebekle ilgilenmek dışında hiçbirşey yapamıyorum, uyursa kucagımda uyuyor , bazen kahvaltı saatim öğleden sonra 2-3 olabiliyorperişan vaziyetteyim anlayacagınız, ev aldı başını gidiyor, yemek yapamıyorum, hoş hepsi bi yana sabah yüzümü nasıl yıkadıgımı bilemiyorum bazen.. yalnız olmak ne zormuş.. dinlenemiyorum pek uyku düzenim yok yemek yine öyle.. o nedenle de sütüm hiç artmıyor, çoğunlukla mama veriyorum ve bu duruma çok üzülüyorum .. sizlerde durumlar nasıl??
bu arada birşey sorayım.. kalça filmi yada usg çektirdiniz mi? öpüyorum bütün bebişleri..
kızlar bebeğimde kalça çıkıklığı var.bugün boğumlarına baktım tesadüfen.aslında 1 aylıkken usg çektirdik ama bişey yok dendi.şimdi biz de dayanamadık acile götürdük.orda acil doktoru ve bi ebeye baktırdık.ikisi de var dedi.pazartesi devlet hastanesinde çocuk cerrahı varmış ona götüecez.mahvoldum resmen.içim çok yanıyo.napıcam ben.gözüme baktıkça içim eriyo.nolur dua edin bebeğime
kızlar bebeğimde kalça çıkıklığı var.bugün boğumlarına baktım tesadüfen.aslında 1 aylıkken usg çektirdik ama bişey yok dendi.şimdi biz de dayanamadık acile götürdük.orda acil doktoru ve bi ebeye baktırdık.ikisi de var dedi.pazartesi devlet hastanesinde çocuk cerrahı varmış ona götüecez.mahvoldum resmen.içim çok yanıyo.napıcam ben.gözüme baktıkça içim eriyo.nolur dua edin bebeğime
Cooook gecmis olsun kiyamam o guzel poposuna. Benimde pisik olunca icim gidiyor. Bende cig sarimsak yiyince boyle yogurda koyuyoruz yaa hemen nasil pisik yapiyor. Biz tek dokunan sarimsak canim cok gecmis olsun tekrar.
Cnm ins kucakta uyuma isine bi care bulursun kilosu fazlakastikca zorlanicaksin benim oglani kucagimda 10 dk zor dayaniyorum onceden ayagimda saatlerce yatardi arada uyaninca pispisliyodum simdi bir sure sonra ayaklarim bile agriyo fazla tutamiyorum kucakta bebek cantasinda tasiyodum daha tasiyamiycam zaten artik kucuk gelmeyede basladi bebek arabasi arastitmaya basladik bizde Allah kolaylık versin hepimize.
Kızlar bizde kankalığı bitirdik ama ne yalan söyliyim zor oluyo ya yok içerde annem yatıyo yok bebek ağlarmı acaba neyse açılışı yaptık. Darısı başınıza :)
Bende buhar makinesi almıştım hiç kullanamadım bebek beşiğinde evde oda oda geziyo o yüzden çalıştırmadım hiç. Nasıl yapıyosunuz yani sabaha kadar açılmı kalıyor uyurken yoksa 1-2 saat açıp sonra kapatıyomusunuz.
Bu arada annem şuan hazırlanıyo gidicek napıcam ben ilk defa tek başıma eşimde işte(
Kızlar annemsiz ilk günüm , annem varken düzenli uyuyan emme saatinde kalkan oğlum bugün çok kötü, normalde sadece gaz sancısı kolik problemimiz var ama bugün hiç uyumadı ağladı kustu saatlerdir ayağımda sallıyorum kolumda sallıyorum ama yok dalıyor beşiğine koyduktan sonra hemen uyanıyor napıcam ya o ağlıyo ben ağlıyorum
Selam kızlar ben de bir haftadır yalnızım çok şukur iyi gidiyor ama iki gündür kızım her emmeden sonra kusuyor normalde de kusan bir bebekti ama ben iki gündür belki de durum yetmiyor derken o kusuyor sütüm yetiyor dda kusuyor diye duşunsem doğru mu düşünmüş olurum sizce :/
kızlar merhaba,
geçen haftasonu annem gitti , bir haftadır tek başımayım evde.. inanılmaz derecede zorlanıyorum , bebekle ilgilenmek dışında hiçbirşey yapamıyorum, uyursa kucagımda uyuyor , bazen kahvaltı saatim öğleden sonra 2-3 olabiliyorperişan vaziyetteyim anlayacagınız, ev aldı başını gidiyor, yemek yapamıyorum, hoş hepsi bi yana sabah yüzümü nasıl yıkadıgımı bilemiyorum bazen.. yalnız olmak ne zormuş.. dinlenemiyorum pek uyku düzenim yok yemek yine öyle.. o nedenle de sütüm hiç artmıyor, çoğunlukla mama veriyorum ve bu duruma çok üzülüyorum .. sizlerde durumlar nasıl??
bu arada birşey sorayım.. kalça filmi yada usg çektirdiniz mi? öpüyorum bütün bebişleri..
Kizlar bugun annem gitti kayinvalidem geldi. Daha onceden de yazmistim ne yapacagimi sasirdim. Benim kizim asiri kaka yapiyo kvde aynisini soyledi ben boyle bebek gormedim normal degil diyo. Dakika basi ( abartmiyorum)kaka yapiyo az az, gun icinde 3 defa falan da cok. Bezini kapatir kapatmaz yine islaniyo. Bu yuzdennpisigi de gecmiyopisigi gecsin diye altini acik birakiyoruz o anda bile surekli kska. Hapsuruyo kaka, agliyo kaka damla damla ama. Cocuk druna daha ilk zamanlar sormustuk kilo alimi varsa normal demisti ama anormal bence bu kadar olmaz.
kızlar merhaba,
kizlar merhabalar hepimizin turlu turlu sorulari var maalesef.Allah yardimcimiz olsun.
efe hastaydi ya daha kotu oldu oksururken bagirmaya basladi.balgam atiyo burnu tikali hiriltisi vardi.doktora gittik bronsite cevirebilir dedi.bi bucuk saat ilacli hava verdiler yavra astim ilaclariyla.bide igne yaptilar.eve makine aldik ilaclari buharla kendimiz veriyoruz 3 saatte bir.ilac bacaklarinda titreme yapti odum koptu.doktor normal dedi.
ayrica antibiyotik de aliyoruz.daha korpecik cocuk bi ton ilac yuklendi cok uzuluyorum.bugun kontrole gittik iyiye gidiyo dedi.daha on gun surermis iyilesmesi.
neyseki oglumun nesesi yerinde.iki gundur konusmaya calisiyo bizimle.gozumuzun icine bakip acaip sesler cikariyo.kucak istedigini belli ediyo.donencesine gulmeye basladi.
onlar hasta olmasin yaa
bu arada ben de nezleyim hala.esime de bulasti.ailecek hastayiz.
omeserma canim cok gecmis olsun.cift bez baglayarak bi tedavi yapiyolardi yanlismi hatirliyorum.gecen gun burda arkadaslar bahsetmislerdi.
İnsallah en kolay sekilde atlatacaksiniz canim dua edicem sizin icin.Bebisine yansitma annesi o hisseder sen guclu olmalisin ki o da guclu olsun
d vitaminini doktor kesmediyse mutlaka kullanin arkadaslar.gecen iki prof tv de cok onemli oldugunu soyledi cunku anne sutunde d vitamini cok yetersizmis.bide bizimkiler kis bebegi gunes yok hava yok.biz gunde 4 damla verioruz.
bu arada bizde esimle henuz kankayiz. 2. ay kontrolum var bu hafta.duruma gore bakcaz artik.dikislerim gayet iyi ama ilk gece kadar stresli olcak kanimca.
Canım çok geçmiş olsun Efe'ye.
Dışarı falan çok mu çıktınız üşüttü mü neden hasta oldu kuzum Efe bronşite çevirecek kadar?
İlaçlar için de öyle düşünme, emin ol hastalığın bebişine vereceği zarar ilaçlarınkinden daha fazla. Biran önce tedavî olsun ilaçsız günleriniz başlasın inşallah
Bu d vitamini olayı bence de çok önemli, kış bebeklerinde özellikle. Doktoruma sordum ben 1 yaşına kadar kullanılacakmış.
Bu arada kankalığı bitirme ilk geceden de beter olcak benim için, çünkü benim kızım ne zaman aramızdan kalkar, kalktığında da 'şimdi uyancak' stresiyle ben olaya ne kadar odaklanabilirim bilmiyorum:44:
kizlar merhabalar hepimizin turlu turlu sorulari var maalesef.Allah yardimcimiz olsun.
efe hastaydi ya daha kotu oldu oksururken bagirmaya basladi.balgam atiyo burnu tikali hiriltisi vardi.doktora gittik bronsite cevirebilir dedi.bi bucuk saat ilacli hava verdiler yavra astim ilaclariyla.bide igne yaptilar.eve makine aldik ilaclari buharla kendimiz veriyoruz 3 saatte bir.ilac bacaklarinda titreme yapti odum koptu.doktor normal dedi.
ayrica antibiyotik de aliyoruz.daha korpecik cocuk bi ton ilac yuklendi cok uzuluyorum.bugun kontrole gittik iyiye gidiyo dedi.daha on gun surermis iyilesmesi.
neyseki oglumun nesesi yerinde.iki gundur konusmaya calisiyo bizimle.gozumuzun icine bakip acaip sesler cikariyo.kucak istedigini belli ediyo.donencesine gulmeye basladi.
onlar hasta olmasin yaa
omeserma canim cok gecmis olsun.cift bez baglayarak bi tedavi yapiyolardi yanlismi hatirliyorum.gecen gun burda arkadaslar bahsetmislerdi.
İnsallah en kolay sekilde atlatacaksiniz canim dua edicem sizin icin.Bebisine yansitma annesi o hisseder sen guclu olmalisin ki o da guclu olsun
d vitaminini doktor kesmediyse mutlaka kullanin arkadaslar.gecen iki prof tv de cok onemli oldugunu soyledi cunku anne sutunde d vitamini cok yetersizmis.bide bizimkiler kis bebegi gunes yok hava yok.biz gunde 4 damla verioruz.
bu arada bizde esimle henuz kankayiz. 2. ay kontrolum var bu hafta.duruma gore bakcaz artik.dikislerim gayet iyi ama ilk gece kadar stresli olcak kanimca.
Rabbim şifa versin , sen kendini üzme arkadaşım inş çift bezle düzelir , Rabbim bütün hasta bebeklere şifa versin..
Rabbim dermansız dert vermesin ..
Bugün 36. günümüz ama ben 40 günlük kontrolümü yaptırdım. Hiçbir sorun yok dedi doktorum. İlişkiye girdiniz mi dedi yok ne ilişkisi acıyo benim dikiş yerlerim dedimnormal doğum yaptın o kadar bu kadar sürede normal hayatına dönebilmelisin artık dedi ama ben hiç sanmıyorum psikolojik olarak hazır hissetmiyorum kendimi dedim, sanki canım acırmış gibi geliyo hala bi süre daha kankalığı devam yani
Bu arada doktorum emziren kadınların da kullanabildiği bir doğum kontrol hapı ismi verdi. Onu alıcam sanırım ben. Spiral falan dedi ama onlara hiç cesaretim yok. Bi süre eşim korunur sonra da hap kullanırım diyorum. Siz nasıl yapmayı düşünüyosunuz bu işi:44:
Canım ya şimdiden başladı kollarım belim ağrımaya, 1-2 ay sonra nolcak bilmemayakta sallamadım hiç ama bu gidişle kucağı bıraksın diye sallicam:44:
Hadi hayırlısı olsun darısı başımızabenim kızım kocişle aramızda yattığı için biz artık ne zaman kankalığı bitiririz onu Allah biliyo
Buhar makinası aldık biz de, ara sıra açıyorum 2-3 saat sürekli açık değil.
Benim anne kv beraber gitcekler 15 gün sonra. O zaman ben de size katılcam beraber ağlicaz az kaldı
Canım ya zor bir durum, biliyorum çünkü Zeynep de öyle. Kucakta uyuyo biyere bıraktığım gibi uyanıyo. 2haftaya annemler gitcek o zaman ben de napcam hiç bilmiyorumkeşke kendime çarem olsa da sana da söyleyebilsem
Emdikten sonra altını değiştirme gibi biraz sarsan şeyler yapıyo musun canım?
Anneler gidince hepimizin durum perişan olcak anlaşıldıkolay gelsin canım inşallah en kısa sürede alışır bebiş düzene, senin de sütün artar. Ben kalça filmi için randevu aldım 2 ay dolduktan sonra çekilecek bu ayın sonunda.
Canım geçmiş olsun. Korkma hiç, kalça çıkığı erken teşhiste tedavisi olan bişey, o yüzden ilk aylarda bakılıyo. Hiç korkma bebişine de yansır stresin. Allah şifa versin, bizi de haberdar et durumdan. Dualarımız sizinle ..
Canim kendini üzme şimdiden. Umarim bezle atlatilir. Sen nasil anladin? Bize de USG de bisi yok dendi? Guvenemiycez mi yani?? Allah yardimcin olsun. Dua ederim insl.
Geçmiş olsun, zor ama kendini üzmemeye çalış, belki yoktur, ya da çift bezle hallolabilcek düzeydedir... Allah şifalar versin....
canım ya okuyunca çok şaşırdım, çokta merak ettim. kusuruma bakma tahammül sınırlarını zorlamışki yapmışsın ama ayrıntılarını merak ettim. tabi özel değilse, tekrar kusura bakma.
tatlım bende 10 gündür kendim bakıyorum bebeğime. ilk bi kaç gün zorlanıyosun ama sonra alışıyosun. hiç üzülme günü gününe uymuyor zaten. hem sendeki stresi hissediyolar, rahat ol. şimdi nasıl oldunuz?
Hepimiz yalniz kalinca zor olcak sanirım,benimde annem dun gitti,h.sonu esim evde ama h, ici bende apicam bilmiyorum.,uyumazsa zor yemek isi..sende cnm uyutunca birakmayı dene,hemen yemek yemeliyiz..ben oyle yapiyirum uyuyunca mutfaga kosuyoru..yemekleride aksam esim gelince pisircem,,mesela bugun oglen emzirirken yedim.tepsiye aldim,tek elle yedimkızlar merhaba,
Cik gecmis olsun cnm.nerden aklina geldi suphelenmek,filmde temiz cikmis..bizde 1 aylikken ultrason yatirdik temiz dedi..bende kontrol edeyim..üzme fazla kendini cnm,tedavisi var sonucta..ins, duzelirkızlar bebeğimde kalça çıkıklığı var.bugün boğumlarına baktım tesadüfen.aslında 1 aylıkken usg çektirdik ama bişey yok dendi.şimdi biz de dayanamadık acile götürdük.orda acil doktoru ve bi ebeye baktırdık.ikisi de var dedi.pazartesi devlet hastanesinde çocuk cerrahı varmış ona götüecez.mahvoldum resmen.içim çok yanıyo.napıcam ben.gözüme baktıkça içim eriyo.nolur dua edin bebeğime
Kaka miktari nasil cnm,benim kizinda her bezi kakalı,normal ki bu..gaz cikardikca kaka da cikiyir su gibi sapsarı..3 kere cok mu cnm ben 5-6 kez bez degistiriyom hepsi kakalı.bende salı doktora sorayım,normal diye biliyorum..Kizlar bugun annem gitti kayinvalidem geldi. Daha onceden de yazmistim ne yapacagimi sasirdim. Benim kizim asiri kaka yapiyo kvde aynisini soyledi ben boyle bebek gormedim normal degil diyo. Dakika basi ( abartmiyorum)kaka yapiyo az az, gun icinde 3 defa falan da cok. Bezini kapatir kapatmaz yine islaniyo. Bu yuzdennpisigi de gecmiyopisigi gecsin diye altini acik birakiyoruz o anda bile surekli kska. Hapsuruyo kaka, agliyo kaka damla damla ama. Cocuk druna daha ilk zamanlar sormustuk kilo alimi varsa normal demisti ama anormal bence bu kadar olmaz.
onlar hasta olmasin yaa
Cok gecmis olsun cnm minik Efeye,ins. Cabucak iyilesir..disardan kjapmistir viruys,üsütmekten hasta olunur diye hep yanlisbiliyoruz aslinda..mikrop kapmdan hasta olunmaz...Allah sifa verin oglusuna..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?