2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Bana Dr 3. Aya kadar kapanmaması lazım dedi, şuan kapanmış gibi 1 cm falan derinlik var bakalım kontrolde ne diyecek , hep kv vardı aklımda ; kendi kendime konuşup ona cvplar veriyordum+ süt meselesi yetiyor mu yetmiyor mu...kv şehir dışında sütün yettiğine de ikna oldum, şimdi 2 gündür bunu düşünüyorum, kızıyorum kendime kafama takacak bişey buluyorum hep...

Ben de 4 damla veriyorum, Çarşamba günü kontrolü var bakalım ne diyecek haber veririm sana da.. İnş boşuna evham yapıyoruzdur..

kızlar merhaba,

geçen haftasonu annem gitti , bir haftadır tek başımayım evde.. inanılmaz derecede zorlanıyorum , bebekle ilgilenmek dışında hiçbirşey yapamıyorum, uyursa kucagımda uyuyor , bazen kahvaltı saatim öğleden sonra 2-3 olabiliyor perişan vaziyetteyim anlayacagınız, ev aldı başını gidiyor, yemek yapamıyorum, hoş hepsi bi yana sabah yüzümü nasıl yıkadıgımı bilemiyorum bazen.. yalnız olmak ne zormuş.. dinlenemiyorum pek uyku düzenim yok yemek yine öyle.. o nedenle de sütüm hiç artmıyor, çoğunlukla mama veriyorum ve bu duruma çok üzülüyorum .. sizlerde durumlar nasıl??
bu arada birşey sorayım.. kalça filmi yada usg çektirdiniz mi? öpüyorum bütün bebişleri..

sebep ne acaba ?? ben bal tüketiyorum ve süt içmeye çalışıyorum.. yani yanlış mı yapıyormuşum kafam karıştı,

kızlar bebeğimde kalça çıkıklığı var.bugün boğumlarına baktım tesadüfen.aslında 1 aylıkken usg çektirdik ama bişey yok dendi.şimdi biz de dayanamadık acile götürdük.orda acil doktoru ve bi ebeye baktırdık.ikisi de var dedi.pazartesi devlet hastanesinde çocuk cerrahı varmış ona götüecez.mahvoldum resmen.içim çok yanıyo.napıcam ben.gözüme baktıkça içim eriyo.nolur dua edin bebeğime

kapanması ile ilgili doktor ne dedi canım? her ay düzenli ölçüm yapılır sanırım. umarım hiç bi sorun çıkmaz. ablamın oğlu 1 yaşında. o da deviti pek düzenli kullanmamış. dün doktor dişlerini az bulmuş ve devit kullamış mıydın diye sormuş. düzenli kullanmadım deyince şimdi kullan mutlaka demiş. sen yine de devam et istersen.

ben sürekli kontrol ediyordum. normalde baklava dilimi şeklinde 1,5-2 cm olmalıymış. bizimki 2 cm kadar. ama derinlik geçen haftaya göre azalmış. doktorumuz şehir dışında. gitmedik bu ay. sağlık ocağında muayene olduk. ama o sırada normaldi bıngıldak. artık 3. ayda gidicem doktora. şimdi gitsem doktorun yapabileceği bişey yok diye düşündüm.

ay mutlaka haber ver. ben şu aralar doktora gidemiycem çünkü. bu arada sütü az olan arkadaşlar size şöyle diyim, benim sütüm iyi Allah'a şükür. ama benim kızım hiç bi zaman öyle uzun uzun emmiyor. 5-10 dk arası emiyor. sonra kafasını geri çekip dudaklarını kilitliyor. katiyyen tekrar almıyor. kilo alımı iyi. kakası çişi iyi. yani eğer sizin de kilosu ve çişi falan iyiyse evham yapmayın sütüm yetiyor mu diye. demem o ki çok sütünüz olsa bile bebişler çok emmiyor ki zaten.

USG cektirdik canim. Sen de cektir. Bizim rutin kontrollerdendi. 1aylikken cektirdik

Son düzenleme:

Geçmiş olsun, zor ama kendini üzmemeye çalış, belki yoktur, ya da çift bezle hallolabilcek düzeydedir... Allah şifalar versin....

Canim kendini üzme şimdiden. Umarim bezle atlatilir. Sen nasil anladin? Bize de USG de bisi yok dendi? Guvenemiycez mi yani?? Allah yardimcin olsun. Dua ederim insl.

Cooook gecmis olsun kiyamam o guzel poposuna. Benimde pisik olunca icim gidiyor. Bende cig sarimsak yiyince boyle yogurda koyuyoruz yaa hemen nasil pisik yapiyor. Biz tek dokunan sarimsak canim cok gecmis olsun tekrar.

Kizlar bugun annem gitti kayinvalidem geldi. Daha onceden de yazmistim ne yapacagimi sasirdim. Benim kizim asiri kaka yapiyo kvde aynisini soyledi ben boyle bebek gormedim normal degil diyo. Dakika basi ( abartmiyorum)kaka yapiyo az az, gun icinde 3 defa falan da cok. Bezini kapatir kapatmaz yine islaniyo. Bu yuzdennpisigi de gecmiyo pisigi gecsin diye altini acik birakiyoruz o anda bile surekli kska. Hapsuruyo kaka, agliyo kaka damla damla ama. Cocuk druna daha ilk zamanlar sormustuk kilo alimi varsa normal demisti ama anormal bence bu kadar olmaz.

Bugün 36. günümüz ama ben 40 günlük kontrolümü yaptırdım. Hiçbir sorun yok dedi doktorum. İlişkiye girdiniz mi dedi yok ne ilişkisi acıyo benim dikiş yerlerim dedim normal doğum yaptın o kadar bu kadar sürede normal hayatına dönebilmelisin artık dedi ama ben hiç sanmıyorum psikolojik olarak hazır hissetmiyorum kendimi dedim, sanki canım acırmış gibi geliyo hala bi süre daha kankalığı devam yani
Bu arada doktorum emziren kadınların da kullanabildiği bir doğum kontrol hapı ismi verdi. Onu alıcam sanırım ben. Spiral falan dedi ama onlara hiç cesaretim yok. Bi süre eşim korunur sonra da hap kullanırım diyorum. Siz nasıl yapmayı düşünüyosunuz bu işi:44:

Canım ya şimdiden başladı kollarım belim ağrımaya, 1-2 ay sonra nolcak bilmem ayakta sallamadım hiç ama bu gidişle kucağı bıraksın diye sallicam:44:

Hadi hayırlısı olsun darısı başımıza benim kızım kocişle aramızda yattığı için biz artık ne zaman kankalığı bitiririz onu Allah biliyo
Buhar makinası aldık biz de, ara sıra açıyorum 2-3 saat sürekli açık değil.
Benim anne kv beraber gitcekler 15 gün sonra. O zaman ben de size katılcam beraber ağlicaz az kaldı

Canım ya zor bir durum, biliyorum çünkü Zeynep de öyle. Kucakta uyuyo biyere bıraktığım gibi uyanıyo. 2haftaya annemler gitcek o zaman ben de napcam hiç bilmiyorum keşke kendime çarem olsa da sana da söyleyebilsem

Emdikten sonra altını değiştirme gibi biraz sarsan şeyler yapıyo musun canım?

Anneler gidince hepimizin durum perişan olcak anlaşıldı kolay gelsin canım inşallah en kısa sürede alışır bebiş düzene, senin de sütün artar. Ben kalça filmi için randevu aldım 2 ay dolduktan sonra çekilecek bu ayın sonunda.

Canım geçmiş olsun. Korkma hiç, kalça çıkığı erken teşhiste tedavisi olan bişey, o yüzden ilk aylarda bakılıyo. Hiç korkma bebişine de yansır stresin. Allah şifa versin, bizi de haberdar et durumdan. Dualarımız sizinle ..

kizlar merhabalar hepimizin turlu turlu sorulari var maalesef.Allah yardimcimiz olsun.
efe hastaydi ya daha kotu oldu oksururken bagirmaya basladi.balgam atiyo burnu tikali hiriltisi vardi.doktora gittik bronsite cevirebilir dedi.bi bucuk saat ilacli hava verdiler yavra astim ilaclariyla.bide igne yaptilar.eve makine aldik ilaclari buharla kendimiz veriyoruz 3 saatte bir.ilac bacaklarinda titreme yapti odum koptu.doktor normal dedi.
ayrica antibiyotik de aliyoruz.daha korpecik cocuk bi ton ilac yuklendi cok uzuluyorum.bugun kontrole gittik iyiye gidiyo dedi.daha on gun surermis iyilesmesi.
neyseki oglumun nesesi yerinde.iki gundur konusmaya calisiyo bizimle.gozumuzun icine bakip acaip sesler cikariyo.kucak istedigini belli ediyo.donencesine gulmeye basladi.
onlar hasta olmasin yaa
bu arada ben de nezleyim hala.esime de bulasti.ailecek hastayiz.

omeserma canim cok gecmis olsun.cift bez baglayarak bi tedavi yapiyolardi yanlismi hatirliyorum.gecen gun burda arkadaslar bahsetmislerdi.
İnsallah en kolay sekilde atlatacaksiniz canim dua edicem sizin icin.Bebisine yansitma annesi o hisseder sen guclu olmalisin ki o da guclu olsun
d vitaminini doktor kesmediyse mutlaka kullanin arkadaslar.gecen iki prof tv de cok onemli oldugunu soyledi cunku anne sutunde d vitamini cok yetersizmis.bide bizimkiler kis bebegi gunes yok hava yok.biz gunde 4 damla verioruz.
bu arada bizde esimle henuz kankayiz. 2. ay kontrolum var bu hafta.duruma gore bakcaz artik.dikislerim gayet iyi ama ilk gece kadar stresli olcak kanimca.

Canım kaç günlük bebişin? Annem 'sen bebekken ne zaman altını açsam kakalıydı' diyo bana Doktora sor tabi yine istersen de, yapmamasından daha iyi bence :44:

Ev işleri neyse de sen kendini ihmal etme canım ya, ben sabahları eşim kızıma bakarken kahvaltımı yapıyorum( erken saat ama napim )öğle yemeğimi de akşamdan yine eşim bakarken hazır ediyorum, yiyip içmezsen süt olmaz ki (
Rabbim yardımcın olsun ya zor , hepimizin imtihanı da ayrı , benim kv burnumun dibinde, genç dinamik enerjik , yardımını istesem herşeyi yapar ; ama ağzıma ediyor çok affedersin , benim de onu düşünmekten sütüm olmuyor, buna çok inanıyorum gördüm yani , kadının her olayında göğsüm boş, biraz uzaklaşınca benden dolu oluyor...
Biz kalça ultrasonu çektirdik, kısa sürüyor sonucu da hemen veriyorlar temiz çıktı çok şükür..

Canım çok geçmiş olsun Efe'ye.
Dışarı falan çok mu çıktınız üşüttü mü neden hasta oldu kuzum Efe bronşite çevirecek kadar?
İlaçlar için de öyle düşünme, emin ol hastalığın bebişine vereceği zarar ilaçlarınkinden daha fazla. Biran önce tedavî olsun ilaçsız günleriniz başlasın inşallah

Bu d vitamini olayı bence de çok önemli, kış bebeklerinde özellikle. Doktoruma sordum ben 1 yaşına kadar kullanılacakmış.
Bu arada kankalığı bitirme ilk geceden de beter olcak benim için, çünkü benim kızım ne zaman aramızdan kalkar, kalktığında da 'şimdi uyancak' stresiyle ben olaya ne kadar odaklanabilirim bilmiyorum:44:

Son düzenleyen: Moderatör:

Rabbim şifa versin , sen kendini üzme arkadaşım inş çift bezle düzelir , Rabbim bütün hasta bebeklere şifa versin..
Rabbim dermansız dert vermesin ..

sagol kuzucum ya amin Allah razi olsun
biz disari bikac defa ciktik ondada baya sarmalamistik.doktor virus kapmistir birinden dedi.kalabalik ortamda kapmistir dedi.usutmekten hic bahsetmedi bile.gecen gun dilzar soylemisti sanirim kucuk bebisler usutmekten degilde baskalarindan virus kapiolarr diye.bu dogru sanirim.
dedigin gibi ilac almasa daha kotu olmasindan korkuyorum.bi an once iyilesir en azindan daha kotuye gitmesinden iyidir.simdi buhar vermek icin uyandirdim gecede uc saatte bir verioruz.kuzu kuzu duruyo yavrucak annesi kurban olsun
sen zeynoyla yatiyosun dimi kucuk hanimin sirti yere gelmicek sizde bi sure daha kanka takilcaniz
esim ne zaman isyan bayraklarini acicak bilmiyorum.ama doguma girdigi icin gozu korktu.ne kadar zormus deyip duruyo.o yuzden ilk adimi benden bekliyo garibim

Rabbim şifa versin , sen kendini üzme arkadaşım inş çift bezle düzelir , Rabbim bütün hasta bebeklere şifa versin..
Rabbim dermansız dert vermesin ..

Canim kendini üzme şimdiden. Umarim bezle atlatilir. Sen nasil anladin? Bize de USG de bisi yok dendi? Guvenemiycez mi yani?? Allah yardimcin olsun. Dua ederim insl.

Geçmiş olsun, zor ama kendini üzmemeye çalış, belki yoktur, ya da çift bezle hallolabilcek düzeydedir... Allah şifalar versin....

kızlar hepinize teşekkür ederim.şunlar bebeğinizde varsa da yoksa da mutlaka takip edin.boğumlarını denkleyin.bacak boyları eşit olmalı.en az 2 dr a gösterin.duruda aynı şu ok işaretiyle gösterilenden var..nolur dualarınızı eksik etmeyin.aklınıza geldikçe dua edin...

sanırım kayınvalide meselesini soruyon cnm...
:) gülerek yazıyom yok cnm tabiki özel değil
valide hanım biraz pasaklı,dedikoducu e birazda tembel
tutturdu doğumunda ben kalıcam diye eşim az çok biliyo huyunu neyse geldi doğum vakti
gittik hastaneye ben hasta yatarken başka odalara laf yapmaya gitmeye başladı
ordaki hastalara batıl inaçlardan bahsediyo
derkn eve geldik bizde kalmaya başladı kendi evi sobalı bizimki merkezi sistem ya keyif yapıcak aklınca
eve gelince bnden çok uyudu rahatsız olmasın diye uyandırmadık hanımı
öğlen oldu sütüm az geliyo sulu şeyler yesem mesela çorba gibi iii olur dedim
hem bana yarar hemde ailecek yeriz içeriz dedim ocağı bahane etti yakamıyomuş hanımefendi bahaneside hazır
neyse bunu geçtim.....
gelelim ertesi gün
normalde titiz biriyimdir evim batıcak diye sevmediğim misafir almam
yadaa misafirden sonra bi ton temizlik yaparım
dedim ya bizim valide biraz pasaklı
sabah uyandım söle evi bi kontrol ediyim dedim etraf dağınk kısacası bnm düzenim gibi deil
daha doğum yapalı 2 gün oldu ama ben başladım bayağı bi temizlik yapmaya
sanki normal bişeymiş gibi bizim valide almış bebeği içeri kaçıyo bebekte bahane
demiyo kızım gel ben yaparım sen hastasın yat dinlen bebeği bakıyo aklınca
neyse daha bi sürü şey var ben hamileyken bnm aldığım bebek kıyafetlerine karışırdı erkenden almak iyi deildir
eşimede dereyi görmeden paçayı sıvamayın ben hamileyim doğum yapmama az kalmış dediği lafa bak hele
son zamanları artık aldığım kıyafetleri saklardım görmesinler diye sanki başkasından gebeyim töbe töbe
iyice birikti açtım azımı anne sen evine git dedim sonra şaşırdı bu sefer bağırmaya başladım
bi yandan ağlıyom bi yandan kovmaya başladım
ama nasıl dolmuşum bi allah bide ben bilirim
o sırda eşim geldi pazar yapmış bnm cnm eşim ama kime yapmış sanki yemek yapan var evde
eşimde olanlara şahit oldu oda annesine sen git dedi
ertesi gün peder geldi bebeğe bakmaya konuyu açtık tek kelimeyle iyi yapmışın dedi
çünkü herkes bilir onun tembel ve pinti oldunu
ertesi günde arıyo oğlunu çorbayla hamur yaptım geliyom eşimin elinden teli bi aldım
sakın gelme istemiyom seni diye
temizlik neysede yemek yapmaması çok zoruma gitti cnm
çok uzun oldu kısaltılmış hali bu cnm.....

cnm çok geçmiş olsun.....
inşallah çabuk iyileşir minik efe
bnmde ödüm kopuyo kızım hasta olursa nasıl bakıcam diye
demekki hasta olması için üşümesi gerekmiyomuş.
üzülme annesi çabuk geçer...

Hepimiz yalniz kalinca zor olcak sanirım,benimde annem dun gitti,h.sonu esim evde ama h, ici bende apicam bilmiyorum.,uyumazsa zor yemek isi..sende cnm uyutunca birakmayı dene,hemen yemek yemeliyiz..ben oyle yapiyirum uyuyunca mutfaga kosuyoru..yemekleride aksam esim gelince pisircem,,mesela bugun oglen emzirirken yedim.tepsiye aldim,tek elle yedim

Cik gecmis olsun cnm.nerden aklina geldi suphelenmek,filmde temiz cikmis..bizde 1 aylikken ultrason yatirdik temiz dedi..bende kontrol edeyim..üzme fazla kendini cnm,tedavisi var sonucta..ins, duzelir

Kaka miktari nasil cnm,benim kizinda her bezi kakalı,normal ki bu..gaz cikardikca kaka da cikiyir su gibi sapsarı..3 kere cok mu cnm ben 5-6 kez bez degistiriyom hepsi kakalı.bende salı doktora sorayım,normal diye biliyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…