Hepimiz yalniz kalinca zor olcak sanirım,benimde annem dun gitti,h.sonu esim evde ama h, ici bende apicam bilmiyorum.,uyumazsa zor yemek isi..sende cnm uyutunca birakmayı dene,hemen yemek yemeliyiz..ben oyle yapiyirum uyuyunca mutfaga kosuyoru..yemekleride aksam esim gelince pisircem,,mesela bugun oglen emzirirken yedim.tepsiye aldim,tek elle yedimkızlar merhaba,
geçen haftasonu annem gitti , bir haftadır tek başımayım evde.. inanılmaz derecede zorlanıyorum , bebekle ilgilenmek dışında hiçbirşey yapamıyorum, uyursa kucagımda uyuyor , bazen kahvaltı saatim öğleden sonra 2-3 olabiliyorperişan vaziyetteyim anlayacagınız, ev aldı başını gidiyor, yemek yapamıyorum, hoş hepsi bi yana sabah yüzümü nasıl yıkadıgımı bilemiyorum bazen.. yalnız olmak ne zormuş.. dinlenemiyorum pek uyku düzenim yok yemek yine öyle.. o nedenle de sütüm hiç artmıyor, çoğunlukla mama veriyorum ve bu duruma çok üzülüyorum .. sizlerde durumlar nasıl??
bu arada birşey sorayım.. kalça filmi yada usg çektirdiniz mi? öpüyorum bütün bebişleri..
Cik gecmis olsun cnm.nerden aklina geldi suphelenmek,filmde temiz cikmis..bizde 1 aylikken ultrason yatirdik temiz dedi..bende kontrol edeyim..üzme fazla kendini cnm,tedavisi var sonucta..ins, duzelirkızlar bebeğimde kalça çıkıklığı var.bugün boğumlarına baktım tesadüfen.aslında 1 aylıkken usg çektirdik ama bişey yok dendi.şimdi biz de dayanamadık acile götürdük.orda acil doktoru ve bi ebeye baktırdık.ikisi de var dedi.pazartesi devlet hastanesinde çocuk cerrahı varmış ona götüecez.mahvoldum resmen.içim çok yanıyo.napıcam ben.gözüme baktıkça içim eriyo.nolur dua edin bebeğime
Kaka miktari nasil cnm,benim kizinda her bezi kakalı,normal ki bu..gaz cikardikca kaka da cikiyir su gibi sapsarı..3 kere cok mu cnm ben 5-6 kez bez degistiriyom hepsi kakalı.bende salı doktora sorayım,normal diye biliyorum..Kizlar bugun annem gitti kayinvalidem geldi. Daha onceden de yazmistim ne yapacagimi sasirdim. Benim kizim asiri kaka yapiyo kvde aynisini soyledi ben boyle bebek gormedim normal degil diyo. Dakika basi ( abartmiyorum)kaka yapiyo az az, gun icinde 3 defa falan da cok. Bezini kapatir kapatmaz yine islaniyo. Bu yuzdennpisigi de gecmiyopisigi gecsin diye altini acik birakiyoruz o anda bile surekli kska. Hapsuruyo kaka, agliyo kaka damla damla ama. Cocuk druna daha ilk zamanlar sormustuk kilo alimi varsa normal demisti ama anormal bence bu kadar olmaz.
kizlar merhabalar hepimizin turlu turlu sorulari var maalesef.Allah yardimcimiz olsun.
efe hastaydi ya daha kotu oldu oksururken bagirmaya basladi.balgam atiyo burnu tikali hiriltisi vardi.doktora gittik bronsite cevirebilir dedi.bi bucuk saat ilacli hava verdiler yavra astim ilaclariyla.bide igne yaptilar.eve makine aldik ilaclari buharla kendimiz veriyoruz 3 saatte bir.ilac bacaklarinda titreme yapti odum koptu.doktor normal dedi.
ayrica antibiyotik de aliyoruz.daha korpecik cocuk bi ton ilac yuklendi cok uzuluyorum.bugun kontrole gittik iyiye gidiyo dedi.daha on gun surermis iyilesmesi.
neyseki oglumun nesesi yerinde.iki gundur konusmaya calisiyo bizimle.gozumuzun icine bakip acaip sesler cikariyo.kucak istedigini belli ediyo.donencesine gulmeye basladi.
onlar hasta olmasin yaa
bu arada ben de nezleyim hala.esime de bulasti.ailecek hastayiz.
Cok gecmis olsun cnm minik Efeye,ins. Cabucak iyilesir..disardan kjapmistir viruys,üsütmekten hasta olunur diye hep yanlisbiliyoruz aslinda..mikrop kapmdan hasta olunmaz...Allah sifa verin oglusuna..
Canım kaç günlük bebişin? Annem 'sen bebekken ne zaman altını açsam kakalıydı' diyo banaDoktora sor tabi yine istersen de, yapmamasından daha iyi bence :44:
Canım kaç günlük bebişin? Annem 'sen bebekken ne zaman altını açsam kakalıydı' diyo banaDoktora sor tabi yine istersen de, yapmamasından daha iyi bence :44:
Yalniz kalinca isimiz zor gercekten cnm,benimde annem dun gitti,simdi esim var ama h. İci bende nspicam bilmiyorum..emzirirken yanina al yersin ben bugn oglen koydum tepsie hem emzirdim hemde tek elle yedimkızlar merhaba,
geçen haftasonu annem gitti , bir haftadır tek başımayım evde.. inanılmaz derecede zorlanıyorum , bebekle ilgilenmek dışında hiçbirşey yapamıyorum, uyursa kucagımda uyuyor , bazen kahvaltı saatim öğleden sonra 2-3 olabiliyorperişan vaziyetteyim anlayacagınız, ev aldı başını gidiyor, yemek yapamıyorum, hoş hepsi bi yana sabah yüzümü nasıl yıkadıgımı bilemiyorum bazen.. yalnız olmak ne zormuş.. dinlenemiyorum pek uyku düzenim yok yemek yine öyle.. o nedenle de sütüm hiç artmıyor, çoğunlukla mama veriyorum ve bu duruma çok üzülüyorum .. sizlerde durumlar nasıl??
bu arada birşey sorayım.. kalça filmi yada usg çektirdiniz mi? öpüyorum bütün bebişleri..
Gecmis olsun cnm,uzme kendini fazla tedavisi var sonucta..filmde temiz cikmis nasil suphelendin sen..kızlar bebeğimde kalça çıkıklığı var.bugün boğumlarına baktım tesadüfen.aslında 1 aylıkken usg çektirdik ama bişey yok dendi.şimdi biz de dayanamadık acile götürdük.orda acil doktoru ve bi ebeye baktırdık.ikisi de var dedi.pazartesi devlet hastanesinde çocuk cerrahı varmış ona götüecez.mahvoldum resmen.içim çok yanıyo.napıcam ben.gözüme baktıkça içim eriyo.nolur dua edin bebeğime
Normal cnm 3 ne ki benim kixın her bezi kakalı olur,gunde 6-7 kez degisrptiriyom sade cisli bez 1-2 anca olmustur..gazla geraber cikiyor zaten sarı su gibi kak#sidaKizlar bugun annem gitti kayinvalidem geldi. Daha onceden de yazmistim ne yapacagimi sasirdim. Benim kizim asiri kaka yapiyo kvde aynisini soyledi ben boyle bebek gormedim normal degil diyo. Dakika basi ( abartmiyorum)kaka yapiyo az az, gun icinde 3 defa falan da cok. Bezini kapatir kapatmaz yine islaniyo. Bu yuzdennpisigi de gecmiyopisigi gecsin diye altini acik birakiyoruz o anda bile surekli kska. Hapsuruyo kaka, agliyo kaka damla damla ama. Cocuk druna daha ilk zamanlar sormustuk kilo alimi varsa normal demisti ama anormal bence bu kadar olmaz.
Cok gecmis olsun oglusuna cnm,ins. Cabucak iyilesir..offf ya kısinda dogurmak. Hastalik olunca zor valla...kizlar merhabalar hepimizin turlu turlu sorulari var maalesef.Allah yardimcimiz olsun.
efe hastaydi ya daha kotu oldu oksururken bagirmaya basladi.balgam atiyo burnu tikali hiriltisi vardi.doktora gittik bronsite cevirebilir dedi.bi bucuk saat ilacli hava verdiler yavra astim ilaclariyla.bide igne yaptilar.eve makine aldik ilaclari buharla kendimiz veriyoruz 3 saatte bir.ilac bacaklarinda titreme yapti odum koptu.doktor normal dedi.
ayrica antibiyotik de aliyoruz.daha korpecik cocuk bi ton ilac yuklendi cok uzuluyorum.bugun kontrole gittik iyiye gidiyo dedi.daha on gun surermis iyilesmesi.
neyseki oglumun nesesi yerinde.iki gundur konusmaya calisiyo bizimle.gozumuzun icine bakip acaip sesler cikariyo.kucak istedigini belli ediyo.donencesine gulmeye basladi.
onlar hasta olmasin yaa
omeserma canim cok gecmis olsun.cift bez baglayarak bi tedavi yapiyolardi yanlismi hatirliyorum.gecen gun burda arkadaslar bahsetmislerdi.
İnsallah en kolay sekilde atlatacaksiniz canim dua edicem sizin icin.Bebisine yansitma annesi o hisseder sen guclu olmalisin ki o da guclu olsun
d vitaminini doktor kesmediyse mutlaka kullanin arkadaslar.gecen iki prof tv de cok onemli oldugunu soyledi cunku anne sutunde d vitamini cok yetersizmis.bide bizimkiler kis bebegi gunes yok hava yok.biz gunde 4 damla verioruz.
bu arada bizde esimle henuz kankayiz. 2. ay kontrolum var bu hafta.duruma gore bakcaz artik.dikislerim gayet iyi ama ilk gece kadar stresli olcak kanimca.
Sakin ol canım, bebeklerin günü gününü tutmaz... Bu gün öyle oldu diye hergün, huysuz olmaz... Huysuzsa yapacak birşey yok, kucakta duracak aparatif bir şeyler ye, bol su iç... Bizim işimiz bebek bakmak, bebeğini kendine uydurmaya çalışma sen ona uy...
Bunu sana söylerken ben de farklı değilim, bir de dört yaşında kızım var...uyuduğunda karnım aç kalmasın diye bir şeyler hazırlıyorum, iki dk sonra uyanıyor ocağınaltını kapatıp, mesaiye devam diyorum... Zor mu zor... Ama çok da tatlılar... Bebekler, stresi bizden iyi hisseder, sen rahat ol
canım ya okuyunca çok şaşırdım, çokta merak ettim. kusuruma bakma tahammül sınırlarını zorlamışki yapmışsın ama ayrıntılarını merak ettim. tabi özel değilse, tekrar kusura bakma.
tatlım bende 10 gündür kendim bakıyorum bebeğime. ilk bi kaç gün zorlanıyosun ama sonra alışıyosun. hiç üzülme günü gününe uymuyor zaten. hem sendeki stresi hissediyolar, rahat ol. şimdi nasıl oldunuz?
Bugün 36. günümüz ama ben 40 günlük kontrolümü yaptırdım. Hiçbir sorun yok dedi doktorum. İlişkiye girdiniz mi dedi yok ne ilişkisi acıyo benim dikiş yerlerim dedimnormal doğum yaptın o kadar bu kadar sürede normal hayatına dönebilmelisin artık dedi ama ben hiç sanmıyorum psikolojik olarak hazır hissetmiyorum kendimi dedim, sanki canım acırmış gibi geliyo hala bi süre daha kankalığı devam yani
Bu arada doktorum emziren kadınların da kullanabildiği bir doğum kontrol hapı ismi verdi. Onu alıcam sanırım ben. Spiral falan dedi ama onlara hiç cesaretim yok. Bi süre eşim korunur sonra da hap kullanırım diyorum. Siz nasıl yapmayı düşünüyosunuz bu işi:44:
Canım ya şimdiden başladı kollarım belim ağrımaya, 1-2 ay sonra nolcak bilmemayakta sallamadım hiç ama bu gidişle kucağı bıraksın diye sallicam:44:
Hadi hayırlısı olsun darısı başımızabenim kızım kocişle aramızda yattığı için biz artık ne zaman kankalığı bitiririz onu Allah biliyo
Buhar makinası aldık biz de, ara sıra açıyorum 2-3 saat sürekli açık değil.
Benim anne kv beraber gitcekler 15 gün sonra. O zaman ben de size katılcam beraber ağlicaz az kaldı
Canım ya zor bir durum, biliyorum çünkü Zeynep de öyle. Kucakta uyuyo biyere bıraktığım gibi uyanıyo. 2haftaya annemler gitcek o zaman ben de napcam hiç bilmiyorumkeşke kendime çarem olsa da sana da söyleyebilsem
Emdikten sonra altını değiştirme gibi biraz sarsan şeyler yapıyo musun canım?
Anneler gidince hepimizin durum perişan olcak anlaşıldıkolay gelsin canım inşallah en kısa sürede alışır bebiş düzene, senin de sütün artar. Ben kalça filmi için randevu aldım 2 ay dolduktan sonra çekilecek bu ayın sonunda.
Saolın kızlar modoldum resmen dün gece 12 de yatağına yatırabildim çok fenaydı , ahh annem diyorum. Dediğiniz gibidir inşallah bi günleri bi günlerini tutmaz belki bugün uyur. Gece gece doktoru aradım oda normal diyo
Biz bugun 2 aylik olduk
Allah daha nice aylarini saglikla gosterir ins.cnm..bizimde 3 gunumüz kaldı.2 ocaktamı dogurdun..benimki 5 ocak.
Benimkininde kuru baya,kirmizi noktalar oldu gecen hafta,isilikmi bilmiyorum..cnm bebeyağini surmeyin diyorlar,bende hep surdum ama gecenlerde 2 ark.doktoru dakin kulanma demis,bende bepanthol surdum yuzune boynuna gecti..dun yine kızarmis tekrar surucem..Bebeğimin yüzü çok kuru pütür pütür sertleşti derisi, hergün sebamed bebeyağı sürüyorum ama aynı, siz bişey sürüyomusunuz?
Evet 2 ocak bu takvimler cok iyi oldu doktora falan gidince haftasini gunune kadar biliyorum
Hepimiz yalniz kalinca zor olcak sanirım,benimde annem dun gitti,h.sonu esim evde ama h, ici bende apicam bilmiyorum.,uyumazsa zor yemek isi..sende cnm uyutunca birakmayı dene,hemen yemek yemeliyiz..ben oyle yapiyirum uyuyunca mutfaga kosuyoru..yemekleride aksam esim gelince pisircem,,mesela bugun oglen emzirirken yedim.tepsiye aldim,tek elle yedim
Cik gecmis olsun cnm.nerden aklina geldi suphelenmek,filmde temiz cikmis..bizde 1 aylikken ultrason yatirdik temiz dedi..bende kontrol edeyim..üzme fazla kendini cnm,tedavisi var sonucta..ins, duzelir
Kaka miktari nasil cnm,benim kizinda her bezi kakalı,normal ki bu..gaz cikardikca kaka da cikiyir su gibi sapsarı..3 kere cok mu cnm ben 5-6 kez bez degistiriyom hepsi kakalı.bende salı doktora sorayım,normal diye biliyorum..
kizlar merhabalar hepimizin turlu turlu sorulari var maalesef.Allah yardimcimiz olsun.
onlar hasta olmasin yaa
Cok gecmis olsun cnm minik Efeye,ins. Cabucak iyilesir..disardan kjapmistir viruys,üsütmekten hasta olunur diye hep yanlisbiliyoruz aslinda..mikrop kapmdan hasta olunmaz...Allah sifa verin oglusuna..
Omerserma canım, uzulme erken teshısle onlenebılıyormus dıye okuduk burda hep, Allah yardımcınız olsun, inşallah duzelır cıft bezle,Allah dermansız dert vermesın, cok sukur saglıkları yerınde cnm, uzme kendını....
mınıkkelebek cnm gecmıs olsun, kucucuk bebısler hastallaınınca cok uuzulu tabı ınsan, ınsallah ılacla duzelır hastalanınca mecbur kullanacaz ılac daha kotuye cevırmemesı ıcın, ben de cok korkuyorum hasta ederım dıye, ben dogumdan once grıptım sımdı de sanırım ufak ufak bogaz agrım basladı korkuyorum hasta olmam ınsallah, Allah acıl sıfa versın canım
Omeserma çok geçmiş olsun Allah şifa versin bebeğine inşallah dua edicem, kalça ysg sinde nasıl anlaşılmamışki iyi bakmadılarmı acaba. Neyse üzülme canım erkenden farketmişsin çift bezle hallolur inşallah.
Minikkelebek sizede geçmiş olsun, bende gribim benimkinede bulaştı galiba. Kış bebeği bakmakta zormuş Allah yardımcımuz olsun Bunada şükür
Yalniz kalinca isimiz zor gercekten cnm,benimde annem dun gitti,simdi esim var ama h. İci bende nspicam bilmiyorum..emzirirken yanina al yersin ben bugn oglen koydum tepsie hem emzirdim hemde tek elle yedim
Gecmis olsun cnm,uzme kendini fazla tedavisi var sonucta..filmde temiz cikmis nasil suphelendin sen..
Normal cnm 3 ne ki benim kixın her bezi kakalı olur,gunde 6-7 kez degisrptiriyom sade cisli bez 1-2 anca olmustur..gazla geraber cikiyor zaten sarı su gibi kak#sida
Cok gecmis olsun oglusuna cnm,ins. Cabucak iyilesir..offf ya kısinda dogurmak. Hastalik olunca zor valla...
kızlar usg sonuçlarınız temiz çıks bile mutlka bebeklerinizi takip edin hatta ikinci bi yere daha çektirin.bebeğin bacaklarındaki her çizgi ve boğumun simetrik olması gerekiyor.bi de kesinlikle küçğk bez kullanmayın.bez kasığından değil de göbeğinden bantlanmalı.dün bezlerken farkettim.bi boğumu fazlaydı.kızkardeişim 1 yaşında yürümeye başladığında frketmiştik ve tedavisi çok ağır oldu.2 ameliyat koltuk altındn aşağıdan itibaren alçıda kaldı 3 ay.sonra demirli ayrık ayakkabı kullandı 3 ay da....yani o yüzden kontrollüydüm hep.nolur kontrol edin bebeklerinizi.bi de bazen dıştan belirti vermiyor erken dönemde.o yüzden ara ara bakın bacaklarına.ters çevirip arkadan da sayın eşitleyin.bi anormallik farkederseniz. direk ortopediste götürün çocuk doktorları çok lakaytlar...o hastaneyi başlarına yıkmak istiyorum ama nafile.çocuğum 50 günlük oldu.üstelik ben kızkardeşimde olduğunu doktora söylemesem 2. ayda usg çekilcekti....para tuzağı hepsi.çeken doktor da 30 sn baktı.yani bixz de şaşırdık ne çabuk bitti diye...
merhaba kızlar bir haftadır giremedim nete kotamız bitmiş ablamız sağolsun çok okuyamadım geçmişi omaserma ve minikkelebek çok geçmiş olsun omaserma şimdi okuyunca ben de merak ettim kızım uyanınca bakıcam ben de biz daha kalça usg si de çektiremedik boş randevu saati ayarlayamadık benim de kızımın yanağın da 50 krş kadar bir yer kızardı minik minik sivilce gibi orası çok kuru ve pütürlü kulağının orada ve boynuna doğru devam ediyor çarşamba randevumuz ve aşılarımız var bakalım ne diyecek dr ben de aşıları bir atlatsam diyorum
cnm yuzunde krmızı kırmızı ısılık gıbı seyler benımkınde de cıktı yanagında acaba opuyorum ben ondan mı dıyorum bılmıyorum yavrum nasıl oldu neyse saglıgı yerınde sukretmek lazım olacak sanırım o kadar ufak seyler, bu arada sızın saglık ocagında randevunuz kacıncı gun? bızım yarındı ama bır gun sonra olsa acaba farkeder mı asısı? bır bılgın var mı cnm
Bebeğimin yüzü çok kuru pütür pütür sertleşti derisi, hergün sebamed bebeyağı sürüyorum ama aynı, siz bişey sürüyomusunuz?
kızlar hepinize teşekkür ederim.şunlar bebeğinizde varsa da yoksa da mutlaka takip edin.boğumlarını denkleyin.bacak boyları eşit olmalı.en az 2 dr a gösterin.duruda aynı şu ok işaretiyle gösterilenden var..nolur dualarınızı eksik etmeyin.aklınıza geldikçe dua edin...Eki Görüntüle 1003731 Eki Görüntüle 1003729
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?