2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
geçmiş olsun efemize. umarım bi an önce iyileşirsiniz canım..

sabah meltemi canım bizim aşılarımızı dr kendi yapıyor canım hastanede devlet aşıları ücretsiz özel aşılar aynı fiyatmış o yüzden dr kendi ayarlıyor verem aşısını herkese aynı gün yapıyorlar 20 li paketmiş açılınca hepsinin bitmesi lazımmış o yüzden aynı gün çağırıyorlar ben de sağlık ocağını aradım hemşire daha pratik yapar diye hemşire takvimin bozma dedi farketmez orda veya burada dedi bu arada 2 makine ütü temizlik beni bekliyor ne zaman yapabileceğim acaba Allah bilir :)

Rabbimden umut kesilmez, bol bol dua et bende edicem senin için, Allahım bizi evlatlarımızla sınamasın

Canım üşütme dediğime bakma ben de hep derim üşütmeden hasta olunmaz mikropsuz virüssüz diye. Hani çok dışarı çıktıysanız birinden bulaşmıştır doktorun dediği gibi. Ben Zeynep'i her alışımdan önce ellerimi yıkıyorum. Bütün gün ellerim suyun altında. Biliyorum hijyenin fazlası da zarar ama daha çok küçükler. Heryer mikrop dolu. Dokunamıyorum yavruma elimi yıkamadan. Herkes benim kadar dikkat etmiyo, çok rahatsız oluyorum bazen. Dışardan biri geldiğinde hemen ellerini yıkamaya yolluyorum kızımı kucağına vermeden, kimse kusura bakmasın, yavrumu hasta edeceğime söylerim dosdoğru. Şakayla karışık söylüyorum yani napim:)
İnşallah hemencik iyileşir kuzun. Onların hastalığını izlemek çok zor, Allah sana da sabır versin canım..

Canım zamanla azalıcak kakaları. Altını her açtığında bol zeytinyağı sür, altına çiş kaka geçmiyo malum yağ olduğu için. Pişiğini tedavi için bepanthol öneririm, Zeynep'te de biraz olmuştu çok iyi geldi. Geçmiş olsun..

Biz bugun 2 aylik olduk

Oh oh büyümüşsünüz siz yahu
2'li yaşlarını da görürüz inşallah kuzucuklarımızın

Bebeğimin yüzü çok kuru pütür pütür sertleşti derisi, hergün sebamed bebeyağı sürüyorum ama aynı, siz bişey sürüyomusunuz?

Zeynep'te de oldu canım o şeylerden. Losyonum vardı bebişe almıştım ondan sürüyorum. Annem olur bunlar geçicek diyo. Büyüten deniyomuş onlara. Büyürken çıkıyormuş. Terlediklerinden de oluyo, ciltleri hassas, ter yapıyodur diye düşünüyorum.

Canım ilk ay aşısı için 28 günü doldurması gerekiyo en az yani erken yapılmıyo ama 1 gün geçmesinden bişey olmaz bence. 2. Ay aşısı için tam gün veriyolar onu kaçırmaman lazım.

Bu arada zeytinyağını direk tasa koyup ocağa koyma. Bi bardağın içine koy çaydanlığa oturt, benmari usulü ısıt, diğer türlü yanıyo.

Canım benim Zeynep'in kulağında da oldu o kızarıklıklardan, yüzünde de var da kulağındakiler döküntüye dönüştü. Doktora gösterdim dün egzamaya dönmüş, nemlendirici sür, geçmezse getir dedi. Dün bir kere bepanthol sürdüm, bugün de kendi losyonundan sürdüm baya geçti.

Canım bazı aşılar büyük şişelerde toplu doz şeklinde oluyo, açılınca belli süre kullanılıyo kalanı atılıyo. 2. Ay aşılarından biri öyle bir aşı. Karma aşı sanırım. O yüzden herkese aynı günü veriyolar. O gün gidemezsen bir hafta sonra aynı gün yine bir doz açılıyo o zaman yapılıyo. Bize de 28 mart cumaya gün verdiler. Normalde 24'ünde 2 ayımız bitiyo.

bızımkı ılk ay asısı?

sağ ol canım bilgilendirdiğin için, endişe ettim 1 gün gecikir mi diye. 31ocak doğumlu ve salı günü 32 günlük olacak olmadı arayacagım aıle hekımını..

bu arada cnm yuzune bepanthol surmussun bır sorun olmaz değil mi? ben de mi sürsem acaba sivilcelerine... bu arada losyonun adı ne? ben de mustelanın losyonunu almıstım ama sanırım vucut losyonu onu yuze sursem olmaz..

sabah meltemi bizim ki çarşamba 2 aylık olacak 2. ay aşıları benim ki 3 tane birden yapılıyor ya o yüzden korkuyorum çok ağlamıştı ilkinde nefessiz kalacak diye korkuyorum

sabah meltemi bizim ki çarşamba 2 aylık olacak 2. ay aşıları benim ki 3 tane birden yapılıyor ya o yüzden korkuyorum çok ağlamıştı ilkinde nefessiz kalacak diye korkuyorum

Benim kizimda cars.2 aylik olcak,aynı gün dogmuslar..5 ocakmi cnm,..bana 10 ocak gununu verdi hemsire,verem asisı haftanin belli gunlerinde oluyormus...korkma cnm birseyolmaz..gitmeden calpol vermeyi unutma verem asişı ates yapabiliyormus,hemsire birde 3 gun banyo yok dedi,asidan once yika dedi..

Canım bu calpol ü hemşiremi söyledi gelmeden alın diye, calpol ne bu arada şurupmu fitilmi

Yaaa bende dunden beri beni bir telas aldi arastiriyorum. Emziren anneler nasil korunur diye... Benim dogum sonrasi kanamam 20 gun sonra bitmisti. Ama 46. gun hafif kanama geldi ve devam ediyor ama az az. Yumurtaliklarimda hafif agri var... Adet mi oluyorum dedim hala suphelerim var neyin kanamasi bu ((
Ben normalde hap kullaniyordum ve cok da memnundum. Yan etkisi yok gibiydi nerdeyse. Ama emziren annelerin sutunu azaltiyor diye yaziyor hap icin ( bende esim korunacak dedim. Igneler var ama yan etkileri cok en iyisi esler korunsun canim :)
Bu arada hapin adini verirsen dr sorayim bende.

canım cokk geçmiş olsun üzülme hep kendını daha kotusunu dusunerek sakınlestır bunların hepsı geçıçı seyler üzülme canım benım dualarım hep senle nasılda anladın valla sana çok dıkkatlısın anne lık bu olsa gerek bravo demekkı doktorlarada guvenmıcez artık

Canım şimdi okudum çok geçmiş olsun . İnşallah doktor yanılmıştır yada çabuk düzelirde geçer inşallah . İyiki erken farketmişsin bende bakıcam bizimki uyanınca edirne devletemi götürüceksin yapabilceğim bişe olursa haber et emi ben çıkamıyorum ama eşime söyliyebilirim ok.

çok geçmıs olsun sıze canım hep ıyı düşünelım ne kadar zor olsada bu gunlerde gececek ..ılaclara gelınce insan üzülüyor ama elımızden de baska bısı gelmyo ..kışın doğurmak çok zormuş evde tıkalı kaldık çıksak hasta olacaklar korkusu oluncada vıcdan duygusu bızı mahvedıyo bır an önce yaz gelsede dışarlara çıksak ..sakaryalı arkadas varmı burda .

Sanada çok geçmiş olsun canım çabucak iyleşir meleğin inşallah

çok geçmiş olsun canım. Erken dönemde düzelir diyorlar, inşallah canım. Hep dua edicem sizin için. Ayrıca resimler için çok sağol. Onlara göre tekrar kontrol edeyim

analık kutsal işte kendının basına geldı ama başkasıda yasamasın dıye resımleri koymussun bu ınce düşüncen ıçın çoook tesekkurler omersa ..bılgılendırdın bızlerıde...

Aynıyız tatlım ben bigünüm nası geçiyo diye yazsam böyle yazardım herhal kucağımda şu an ve indirdiğimiz an uyanıyo bu sabah kahvaltımızı 2de yaptık düşün oda beşiğine yatırdım artık baktım uyumuyo açtım fön makinasını öyle. Kahvaltı bitipde fönü kapattığımızda ne oldu tahmin edersin artık . Yine gözler fal taşı haydi yine kucağa! Yanlız üzülmeye başlıyorum bu kadarda olmamalı sanki !

omersa ben anlamadım ok ıle gösterılen boğumdan bızdede var ama aynından dıger taraftada var bu durumda ne oluyo benım kafam karıstı ..iki kalçada da Mı sorun var yoksa normalmıı cevaplarsan sevınırım

Canım bu calpol ü hemşiremi söyledi gelmeden alın diye, calpol ne bu arada şurupmu fitilmi

Evt cnm,senin ilk bebis galiba calpol en cok kullanilan suruptur..ates düsürücü,agri kesici bir suruptur..evde mutlaka bulundur..yani kimi cocuklarda ates yapmax belki ama ben riske atmam,1 olcek veririm.oglumdada hemsire ver derse verdim hep.ins.olmaz tabii.

Yüzüne değil de kulağına sürdüm canım bepanthol. Yüzüne desert essence marka losyon almıştım. Onu sürüyorum vücuduna falan da.

Canım adet olmuş olabilirsin. Ama işte olmasa da insan riske atamaz bunu. Doktor reçeteye yazdı ve adını okuyamıyorum adını ilk defa duyduğum bir hap. Eşim alınca yazarım. İçinde bişey yok ondan kullanılıyo emziren annelerde dedi de ne yokmuş onu da hatırlamıyorum

Biz de aldık calpol. Aşıdan önce de vermek lazım mıymış?

Evt cnm önce veriliyor atesi,agrıyı onlesin diye..verem asisi biraz ağırmıs ondan hemsiremiz gelmeden once ver dedi calpolu..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…