geçmiş olsun efemize. umarım bi an önce iyileşirsiniz canım..kizlar merhabalar hepimizin turlu turlu sorulari var maalesef.Allah yardimcimiz olsun.
efe hastaydi ya daha kotu oldu oksururken bagirmaya basladi.balgam atiyo burnu tikali hiriltisi vardi.doktora gittik bronsite cevirebilir dedi.bi bucuk saat ilacli hava verdiler yavra astim ilaclariyla.bide igne yaptilar.eve makine aldik ilaclari buharla kendimiz veriyoruz 3 saatte bir.ilac bacaklarinda titreme yapti odum koptu.doktor normal dedi.
ayrica antibiyotik de aliyoruz.daha korpecik cocuk bi ton ilac yuklendi cok uzuluyorum.bugun kontrole gittik iyiye gidiyo dedi.daha on gun surermis iyilesmesi.
neyseki oglumun nesesi yerinde.iki gundur konusmaya calisiyo bizimle.gozumuzun icine bakip acaip sesler cikariyo.kucak istedigini belli ediyo.donencesine gulmeye basladi.
onlar hasta olmasin yaa
bu arada ben de nezleyim hala.esime de bulasti.ailecek hastayiz.
omeserma canim cok gecmis olsun.cift bez baglayarak bi tedavi yapiyolardi yanlismi hatirliyorum.gecen gun burda arkadaslar bahsetmislerdi.
İnsallah en kolay sekilde atlatacaksiniz canim dua edicem sizin icin.Bebisine yansitma annesi o hisseder sen guclu olmalisin ki o da guclu olsun
d vitaminini doktor kesmediyse mutlaka kullanin arkadaslar.gecen iki prof tv de cok onemli oldugunu soyledi cunku anne sutunde d vitamini cok yetersizmis.bide bizimkiler kis bebegi gunes yok hava yok.biz gunde 4 damla verioruz.
bu arada bizde esimle henuz kankayiz. 2. ay kontrolum var bu hafta.duruma gore bakcaz artik.dikislerim gayet iyi ama ilk gece kadar stresli olcak kanimca.
kızlar bebeğimde kalça çıkıklığı var.bugün boğumlarına baktım tesadüfen.aslında 1 aylıkken usg çektirdik ama bişey yok dendi.şimdi biz de dayanamadık acile götürdük.orda acil doktoru ve bi ebeye baktırdık.ikisi de var dedi.pazartesi devlet hastanesinde çocuk cerrahı varmış ona götüecez.mahvoldum resmen.içim çok yanıyo.napıcam ben.gözüme baktıkça içim eriyo.nolur dua edin bebeğime
sagol kuzucum ya amin Allah razi olsun
biz disari bikac defa ciktik ondada baya sarmalamistik.doktor virus kapmistir birinden dedi.kalabalik ortamda kapmistir dedi.usutmekten hic bahsetmedi bile.gecen gun dilzar soylemisti sanirim kucuk bebisler usutmekten degilde baskalarindan virus kapiolarr diye.bu dogru sanirim.
dedigin gibi ilac almasa daha kotu olmasindan korkuyorum.bi an once iyilesir en azindan daha kotuye gitmesinden iyidir.simdi buhar vermek icin uyandirdim gecede uc saatte bir verioruz.kuzu kuzu duruyo yavrucak annesi kurban olsun
sen zeynoyla yatiyosun dimi kucuk hanimin sirti yere gelmicek sizde bi sure daha kanka takilcaniz
esim ne zaman isyan bayraklarini acicak bilmiyorum.ama doguma girdigi icin gozu korktu.ne kadar zormus deyip duruyo.o yuzden ilk adimi benden bekliyo garibim
41 gunluk ilk gunden beri boyle. Gece kayinvalideyle dusun dusun bi olduk. Ben vitamin bide balik yagi iciyodum hamilelikten kalma esim zorla iciriyo vitamine ihtiyacin var diye. Acaba o mu oyle yspiyo. Bakalim 2-3 gun icmiycem bi degisiklik olacak mi. Hergunde muz yoycem. Pztesiyi bekliyrm dr icinde. Bu kiz surekli islak oluncada pisigi duzelmez kiacikken bile bi cis bi kaka yapiyo
Biz bugun 2 aylik olduk
Bebeğimin yüzü çok kuru pütür pütür sertleşti derisi, hergün sebamed bebeyağı sürüyorum ama aynı, siz bişey sürüyomusunuz?
yarın ıcın saglık ocagında randevumuz var, ası ıcın, ama bız salı gıdecez 1 gun farkla bır sey olur mu sızce o asının ılla zamanında mı yapılması lazım bır bılgınız var mı?????
bır de oglum cok kotu pısık oldu, mustela kullanıyordum ama sımdı her acısta bepanthol kullanıyorum acaba her acısta sururlmemelı mı? zeytınyagı da dun ısısttım asıtı kacsın dıye bıraz fazla ısıtmısım sankı yandı duman cıktı neyse soguttum bugun surecem.sorun olmaz dımı cok ısıtmam ya da duman cıkıp yanması ama kendısı gene sarı renk yanı renk degıstırmedı yag.....
merhaba kızlar bir haftadır giremedim nete kotamız bitmiş ablamız sağolsun çok okuyamadım geçmişi omaserma ve minikkelebek çok geçmiş olsun omaserma şimdi okuyunca ben de merak ettim kızım uyanınca bakıcam ben de biz daha kalça usg si de çektiremedik boş randevu saati ayarlayamadık benim de kızımın yanağın da 50 krş kadar bir yer kızardı minik minik sivilce gibi orası çok kuru ve pütürlü kulağının orada ve boynuna doğru devam ediyor çarşamba randevumuz ve aşılarımız var bakalım ne diyecek dr ben de aşıları bir atlatsam diyorum
Merhabalar, benim kızımın da yüzünde sivilce var hemde çok iki yanağında çenesinde boynunda .. Ve biz nerdeyse hiç öpmedik öpmeden olduğunu sanmıyorum.. Aşı için de hangi gün dedilerse o gün git bence bazı aşılar belli günlerde yapılıyormuş, bizim aşımız bu çarş verem aşısı eğer çarş gelemezsen bi sonraki Çarşamba yaparız dedi hemşire
sabah meltemi canım bizim aşılarımızı dr kendi yapıyor canım hastanede devlet aşıları ücretsiz özel aşılar aynı fiyatmış o yüzden dr kendi ayarlıyor verem aşısını herkese aynı gün yapıyorlar 20 li paketmiş açılınca hepsinin bitmesi lazımmış o yüzden aynı gün çağırıyorlar ben de sağlık ocağını aradım hemşire daha pratik yapar diye hemşire takvimin bozma dedi farketmez orda veya burada dedi bu arada 2 makine ütü temizlik beni bekliyor ne zaman yapabileceğim acaba Allah bilir :)
Canım üşütme dediğime bakma ben de hep derim üşütmeden hasta olunmaz mikropsuz virüssüz diye. Hani çok dışarı çıktıysanız birinden bulaşmıştır doktorun dediği gibi. Ben Zeynep'i her alışımdan önce ellerimi yıkıyorum. Bütün gün ellerim suyun altında. Biliyorum hijyenin fazlası da zarar ama daha çok küçükler. Heryer mikrop dolu. Dokunamıyorum yavruma elimi yıkamadan. Herkes benim kadar dikkat etmiyo, çok rahatsız oluyorum bazen. Dışardan biri geldiğinde hemen ellerini yıkamaya yolluyorum kızımı kucağına vermeden, kimse kusura bakmasın, yavrumu hasta edeceğime söylerim dosdoğru. Şakayla karışık söylüyorum yani napim:)
İnşallah hemencik iyileşir kuzun. Onların hastalığını izlemek çok zor, Allah sana da sabır versin canım..
Canım zamanla azalıcak kakaları. Altını her açtığında bol zeytinyağı sür, altına çiş kaka geçmiyo malum yağ olduğu için. Pişiğini tedavi için bepanthol öneririm, Zeynep'te de biraz olmuştu çok iyi geldi. Geçmiş olsun..
Oh oh büyümüşsünüz siz yahu
2'li yaşlarını da görürüz inşallah kuzucuklarımızın
Zeynep'te de oldu canım o şeylerden. Losyonum vardı bebişe almıştım ondan sürüyorum. Annem olur bunlar geçicek diyo. Büyüten deniyomuş onlara. Büyürken çıkıyormuş. Terlediklerinden de oluyo, ciltleri hassas, ter yapıyodur diye düşünüyorum.
Canım ilk ay aşısı için 28 günü doldurması gerekiyo en az yani erken yapılmıyo ama 1 gün geçmesinden bişey olmaz bence. 2. Ay aşısı için tam gün veriyolar onu kaçırmaman lazım.
Bu arada zeytinyağını direk tasa koyup ocağa koyma. Bi bardağın içine koy çaydanlığa oturt, benmari usulü ısıt, diğer türlü yanıyo.
Canım benim Zeynep'in kulağında da oldu o kızarıklıklardan, yüzünde de var da kulağındakiler döküntüye dönüştü. Doktora gösterdim dün egzamaya dönmüş, nemlendirici sür, geçmezse getir dedi. Dün bir kere bepanthol sürdüm, bugün de kendi losyonundan sürdüm baya geçti.
Canım bazı aşılar büyük şişelerde toplu doz şeklinde oluyo, açılınca belli süre kullanılıyo kalanı atılıyo. 2. Ay aşılarından biri öyle bir aşı. Karma aşı sanırım. O yüzden herkese aynı günü veriyolar. O gün gidemezsen bir hafta sonra aynı gün yine bir doz açılıyo o zaman yapılıyo. Bize de 28 mart cumaya gün verdiler. Normalde 24'ünde 2 ayımız bitiyo.
sabah meltemi bizim ki çarşamba 2 aylık olacak 2. ay aşıları benim ki 3 tane birden yapılıyor ya o yüzden korkuyorum çok ağlamıştı ilkinde nefessiz kalacak diye korkuyorum
Benim kizimda cars.2 aylik olcak,aynı gün dogmuslar..5 ocakmi cnm,..bana 10 ocak gununu verdi hemsire,verem asisı haftanin belli gunlerinde oluyormus...korkma cnm birseyolmaz..gitmeden calpol vermeyi unutma verem asişı ates yapabiliyormus,hemsire birde 3 gun banyo yok dedi,asidan once yika dedi..
Bugün 36. günümüz ama ben 40 günlük kontrolümü yaptırdım. Hiçbir sorun yok dedi doktorum. İlişkiye girdiniz mi dedi yok ne ilişkisi acıyo benim dikiş yerlerim dedimnormal doğum yaptın o kadar bu kadar sürede normal hayatına dönebilmelisin artık dedi ama ben hiç sanmıyorum psikolojik olarak hazır hissetmiyorum kendimi dedim, sanki canım acırmış gibi geliyo hala bi süre daha kankalığı devam yani
Bu arada doktorum emziren kadınların da kullanabildiği bir doğum kontrol hapı ismi verdi. Onu alıcam sanırım ben. Spiral falan dedi ama onlara hiç cesaretim yok. Bi süre eşim korunur sonra da hap kullanırım diyorum. Siz nasıl yapmayı düşünüyosunuz bu işi:44:
Canım ya şimdiden başladı kollarım belim ağrımaya, 1-2 ay sonra nolcak bilmemayakta sallamadım hiç ama bu gidişle kucağı bıraksın diye sallicam:44:
Hadi hayırlısı olsun darısı başımızabenim kızım kocişle aramızda yattığı için biz artık ne zaman kankalığı bitiririz onu Allah biliyo
Buhar makinası aldık biz de, ara sıra açıyorum 2-3 saat sürekli açık değil.
Benim anne kv beraber gitcekler 15 gün sonra. O zaman ben de size katılcam beraber ağlicaz az kaldı
Canım ya zor bir durum, biliyorum çünkü Zeynep de öyle. Kucakta uyuyo biyere bıraktığım gibi uyanıyo. 2haftaya annemler gitcek o zaman ben de napcam hiç bilmiyorumkeşke kendime çarem olsa da sana da söyleyebilsem
Emdikten sonra altını değiştirme gibi biraz sarsan şeyler yapıyo musun canım?
Anneler gidince hepimizin durum perişan olcak anlaşıldıkolay gelsin canım inşallah en kısa sürede alışır bebiş düzene, senin de sütün artar. Ben kalça filmi için randevu aldım 2 ay dolduktan sonra çekilecek bu ayın sonunda.
Canım geçmiş olsun. Korkma hiç, kalça çıkığı erken teşhiste tedavisi olan bişey, o yüzden ilk aylarda bakılıyo. Hiç korkma bebişine de yansır stresin. Allah şifa versin, bizi de haberdar et durumdan. Dualarımız sizinle ..
kızlar bebeğimde kalça çıkıklığı var.bugün boğumlarına baktım tesadüfen.aslında 1 aylıkken usg çektirdik ama bişey yok dendi.şimdi biz de dayanamadık acile götürdük.orda acil doktoru ve bi ebeye baktırdık.ikisi de var dedi.pazartesi devlet hastanesinde çocuk cerrahı varmış ona götüecez.mahvoldum resmen.içim çok yanıyo.napıcam ben.gözüme baktıkça içim eriyo.nolur dua edin bebeğime
kizlar merhabalar hepimizin turlu turlu sorulari var maalesef.allah yardimcimiz olsun.
Efe hastaydi ya daha kotu oldu oksururken bagirmaya basladi.balgam atiyo burnu tikali hiriltisi vardi.doktora gittik bronsite cevirebilir dedi.bi bucuk saat ilacli hava verdiler yavra astim ilaclariyla.bide igne yaptilar.eve makine aldik ilaclari buharla kendimiz veriyoruz 3 saatte bir.ilac bacaklarinda titreme yapti odum koptu.doktor normal dedi.
Ayrica antibiyotik de aliyoruz.daha korpecik cocuk bi ton ilac yuklendi cok uzuluyorum.bugun kontrole gittik iyiye gidiyo dedi.daha on gun surermis iyilesmesi.
Neyseki oglumun nesesi yerinde.iki gundur konusmaya calisiyo bizimle.gozumuzun icine bakip acaip sesler cikariyo.kucak istedigini belli ediyo.donencesine gulmeye basladi.
Onlar hasta olmasin yaa
bu arada ben de nezleyim hala.esime de bulasti.ailecek hastayiz.
Omeserma canim cok gecmis olsun.cift bez baglayarak bi tedavi yapiyolardi yanlismi hatirliyorum.gecen gun burda arkadaslar bahsetmislerdi.
Insallah en kolay sekilde atlatacaksiniz canim dua edicem sizin icin.bebisine yansitma annesi o hisseder sen guclu olmalisin ki o da guclu olsun
D vitaminini doktor kesmediyse mutlaka kullanin arkadaslar.gecen iki prof tv de cok onemli oldugunu soyledi cunku anne sutunde d vitamini cok yetersizmis.bide bizimkiler kis bebegi gunes yok hava yok.biz gunde 4 damla verioruz.
Bu arada bizde esimle henuz kankayiz. 2. Ay kontrolum var bu hafta.duruma gore bakcaz artik.dikislerim gayet iyi ama ilk gece kadar stresli olcak kanimca.
Sanada çok geçmiş olsun canım çabucak iyleşir meleğin inşallahsagol kuzucum ya amin Allah razi olsun
biz disari bikac defa ciktik ondada baya sarmalamistik.doktor virus kapmistir birinden dedi.kalabalik ortamda kapmistir dedi.usutmekten hic bahsetmedi bile.gecen gun dilzar soylemisti sanirim kucuk bebisler usutmekten degilde baskalarindan virus kapiolarr diye.bu dogru sanirim.
dedigin gibi ilac almasa daha kotu olmasindan korkuyorum.bi an once iyilesir en azindan daha kotuye gitmesinden iyidir.simdi buhar vermek icin uyandirdim gecede uc saatte bir verioruz.kuzu kuzu duruyo yavrucak annesi kurban olsun
sen zeynoyla yatiyosun dimi kucuk hanimin sirti yere gelmicek sizde bi sure daha kanka takilcaniz
esim ne zaman isyan bayraklarini acicak bilmiyorum.ama doguma girdigi icin gozu korktu.ne kadar zormus deyip duruyo.o yuzden ilk adimi benden bekliyo garibim
çok geçmiş olsun canım. Erken dönemde düzelir diyorlar, inşallah canım. Hep dua edicem sizin için. Ayrıca resimler için çok sağol. Onlara göre tekrar kontrol edeyim
kızlar merhaba,
geçen haftasonu annem gitti , bir haftadır tek başımayım evde.. inanılmaz derecede zorlanıyorum , bebekle ilgilenmek dışında hiçbirşey yapamıyorum, uyursa kucagımda uyuyor , bazen kahvaltı saatim öğleden sonra 2-3 olabiliyorperişan vaziyetteyim anlayacagınız, ev aldı başını gidiyor, yemek yapamıyorum, hoş hepsi bi yana sabah yüzümü nasıl yıkadıgımı bilemiyorum bazen.. yalnız olmak ne zormuş.. dinlenemiyorum pek uyku düzenim yok yemek yine öyle.. o nedenle de sütüm hiç artmıyor, çoğunlukla mama veriyorum ve bu duruma çok üzülüyorum .. sizlerde durumlar nasıl??
bu arada birşey sorayım.. kalça filmi yada usg çektirdiniz mi? öpüyorum bütün bebişleri..
kızlar hepinize teşekkür ederim.şunlar bebeğinizde varsa da yoksa da mutlaka takip edin.boğumlarını denkleyin.bacak boyları eşit olmalı.en az 2 dr a gösterin.duruda aynı şu ok işaretiyle gösterilenden var..nolur dualarınızı eksik etmeyin.aklınıza geldikçe dua edin...Eki Görüntüle 1003731 Eki Görüntüle 1003729
Canım bu calpol ü hemşiremi söyledi gelmeden alın diye, calpol ne bu arada şurupmu fitilmi
sağ ol canım bilgilendirdiğin için, endişe ettim 1 gün gecikir mi diye. 31ocak doğumlu ve salı günü 32 günlük olacak olmadı arayacagım aıle hekımını..
bu arada cnm yuzune bepanthol surmussun bır sorun olmaz değil mi? ben de mi sürsem acaba sivilcelerine... bu arada losyonun adı ne? ben de mustelanın losyonunu almıstım ama sanırım vucut losyonu onu yuze sursem olmaz..
Yaaa bende dunden beri beni bir telas aldi arastiriyorum. Emziren anneler nasil korunur diye... Benim dogum sonrasi kanamam 20 gun sonra bitmisti. Ama 46. gun hafif kanama geldi ve devam ediyor ama az az. Yumurtaliklarimda hafif agri var... Adet mi oluyorum dedim hala suphelerim var neyin kanamasi bu((
Ben normalde hap kullaniyordum ve cok da memnundum. Yan etkisi yok gibiydi nerdeyse. Ama emziren annelerin sutunu azaltiyor diye yaziyor hap icin( bende esim korunacak dedim. Igneler var ama yan etkileri cok en iyisi esler korunsun canim :)
Bu arada hapin adini verirsen dr sorayim bende.
Evt cnm,senin ilk bebis galiba calpol en cok kullanilan suruptur..ates düsürücü,agri kesici bir suruptur..evde mutlaka bulundur..yani kimi cocuklarda ates yapmax belki ama ben riske atmam,1 olcek veririm.oglumdada hemsire ver derse verdim hep.ins.olmaz tabii.
Yüzüne değil de kulağına sürdüm canım bepanthol. Yüzüne desert essence marka losyon almıştım. Onu sürüyorum vücuduna falan
Biz de aldık calpol. Aşıdan önce de vermek lazım mıymış?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?