çok geçmıs olsun sıze canım hep ıyı düşünelım ne kadar zor olsada bu gunlerde gececek ..ılaclara gelınce insan üzülüyor ama elımızden de baska bısı gelmyo ..kışın doğurmak çok zormuş evde tıkalı kaldık çıksak hasta olacaklar korkusu oluncada vıcdan duygusu bızı mahvedıyo bır an önce yaz gelsede dışarlara çıksak ..sakaryalı arkadas varmı burda .
Normal cnm 3 ne ki benim kixın her bezi kakalı olur.
Cnm anlatamamisim sanirim ben .ben gunde en az 17-20 kez bez degistiriyorum hepsi kakali. 3 ya da 5 i asiri derecede dolu anlaminda yazdim. Ayrica kici yarali oldugundan da havalansin doye acik biraktigimizda da kakaya devam fis fis yapiyo. Onlari saymiyorum bile. Englishteacher senin dedigin gibi drun verdigi karisimda zeytinyagli yaraya temas etmeden akipgitsin diye herhalde. Aman hakizlar bebislerin kici kizardigi gibi hic beklemeyin direk zeytinyagi biz hata yaptik delindi resmen kici cocugun
Normal cnm 3 ne ki benim kixın her bezi kakalı olur,gunde 6-7 kez degisrptiriyom sade cisli bez 1-2 anca olmustur..gazla geraber cikiyor zaten sarı su gibi kak#sida
Cnm anlatamamisim sanirim ben .ben gunde en az 17-20 kez bez degistiriyorum hepsi kakali. 3 ya da 5 i asiri derecede dolu anlaminda yazdim. Ayrica kici yarali oldugundan da havalansin doye acik biraktigimizda da kakaya devam fis fis yapiyo. Onlari saymiyorum bile. Englishteacher senin dedigin gibi drun verdigi karisimda zeytinyagli yaraya temas etmeden akipgitsin diye herhalde. Aman hakizlar bebislerin kici kizardigi gibi hic beklemeyin direk zeytinyagi biz hata yaptik delindi resmen kici cocugun
Bu kadarda fazla tabiii cnm,eeee sen her saat bezmi degistiriyon ya..uykudayken de yapiyormu kaka..doktoruna sor cnm ne dicek bakalım..kaka rengi nasıl peki sarımi,mama da veriyonmu cnm..
ben sakaryadayim cnm burali degilim ama. Erenlerde oturuyrz.
cnm benım oglusumun da kıpkırmızı, pısık oldu sankı bıraz da kanlı yara gıbı nokta halınde. bepanthol suruyorum ve bu aksam da zeytınyagına baslıcam zeytınyagı gercekten ıse yarıyor mu pekı?
Canim aman ha bizimkide oyle basladi kanli yara gibiydi dahada kotulesip deliniyo oralar. Eczaneden karisim verdi dr bide sabah aksam antibiyotik. O karisimda lanolinle zeytinyagiyla karistirilmis bi ilac aldik eczaneden. Antibiyotikte stafin. Biz zamaninda gitmedik dra keske o an gitseymisim hep kafamiza gore pisik kremleri surduk daha da ilerledi. Birde en onemli nokta kicini yika kurulamak icin tulbentle sil dedi birazda havalandir hemen kapatma ilerlemesin. Zeytinyagida idrar ve diski temasini engelliyo o yuzden iyi.
Cnm benim esim devlette doktor o yuZden orda arkadasi var genelde ona goturuyrz bebisi.asistan ama.Yalniz adatipa gitmeyi dusunuyrm ben orayi deniycem. Pisik icin adatipa cildiyeye gittim memnun kaldim. Cocuk drunada oraya goturmek istiyrm.bende erenlerdeyım canım ne guzelll hangı dr gıdıysunn ben tam kesınlestıremedım
canım iki bacakta da her boğum ve her çizgi eşit olcak.hatta yüzüstü yatır bi de arkadan bak.aynısından diğer bacakta da varsa bişey yoktur.ama yine de bi kaç yere gösterin derim ben...omersa ben anlamadım ok ıle gösterılen boğumdan bızdede var ama aynından dıger taraftada var bu durumda ne oluyo benım kafam karıstı ..iki kalçada daMı sorun var yoksa normalmıı cevaplarsan sevınırım
çok sağol canım benim çok düşüncelisin.kırklarelinde devlete götürücez.orda da ilgilenilmezse sonuç çıkmazsa içim rahatlamazsa ankaraya götürcez.Canım şimdi okudum çok geçmiş olsun . İnşallah doktor yanılmıştır yada çabuk düzelirde geçer inşallah . İyiki erken farketmişsin bende bakıcam bizimki uyanınca edirne devletemi götürüceksin yapabilceğim bişe olursa haber et emi ben çıkamıyorum ama eşime söyliyebilirim ok.
sağol canım.ben hep güvenmekten yanaydım ama yanılmışım.canım cokk geçmiş olsun üzülme hep kendını daha kotusunu dusunerek sakınlestır bunların hepsı geçıçı seyler üzülme canım benım dualarım hep senle nasılda anladın valla sana çok dıkkatlısın anne lık bu olsa gerek bravo demekkı doktorlarada guvenmıcez artık
Benim kizimda cars.2 aylik olcak,aynı gün dogmuslar..5 ocakmi cnm,..bana 10 ocak gununu verdi hemsire,verem asisı haftanin belli gunlerinde oluyormus...korkma cnm birseyolmaz..gitmeden calpol vermeyi unutma verem asişı ates yapabiliyormus,hemsire birde 3 gun banyo yok dedi,asidan once yika dedi..
6 ocak canım aşı toplu olacağı için dr umuz o gün çağırdı ateş yapabilir de yapmayabilir de dedi dr ağrı kesici için bir şey demedi ben ilk kızımda karma ve diğerini 2 hafta arayla yaptırmıştım ağır gelmesin diye yine öyle mi yapsak dedim hemşireye bir şey olmaz şimdi hep öyle yapılıyor dedi bakalım nasıl olacak
kızlar sızın bebısınıze surdugunuz zeytınyagını nasıl bır kaba koydunuz pratık olsun dıye?ben hanı su bıberon gıbı acmalı su sişeleri var ya ona koydum dokmesı kolay olsun dıye aklınızda bulunsun belkı sız daha pratık bır sey bulmussunuzdur.
ayrıca her ıslak mendılle sldıkten sonra kuru selpak kagıdıyla sılıyorum bugun yoksa ıslak kalıyorpopo pısıgı gecsın baska bır sey ıstemıyorum
Ben kv mi doğumdan önce kovdum :)) temiz yoksa gelip burda yatacaktı, şimdi zor tahammül ediyorum yatılı halini düşünemiyorum..
Ben söylim naptığını her fırsatta beni oğluna şikayet ediyor, saf kocam da gelip güzel güzel bana anlatıyor , ertesi gün kv sanki hiç bişey olmamış gibi yüzüme bakıp sohbet etmeye çalışıyor, doğumdan 1 ay önce gelip kalmaya başlayacaktı, dedim ki anne ben rahat edemem sen en iyisi doğumdan sonra gel, tabi büyüüüük bi kavga çıktı, doğumdan sonra da 2 gece kalp gitti ben evde yabancı varmış gibi davranınca.. Hİİİç kusura bakmasın perişan etti beni şimdiye kadar
sanırım kayınvalide meselesini soruyon cnm...
:) gülerek yazıyom yok cnm tabiki özel değil
valide hanım biraz pasaklı,dedikoducu e birazda tembel
tutturdu doğumunda ben kalıcam diye eşim az çok biliyo huyunu neyse geldi doğum vakti
gittik hastaneye ben hasta yatarken başka odalara laf yapmaya gitmeye başladı
ordaki hastalara batıl inaçlardan bahsediyo
derkn eve geldik bizde kalmaya başladı kendi evi sobalı bizimki merkezi sistem ya keyif yapıcak aklınca
eve gelince bnden çok uyudu rahatsız olmasın diye uyandırmadık hanımı
öğlen oldu sütüm az geliyo sulu şeyler yesem mesela çorba gibi iii olur dedim
hem bana yarar hemde ailecek yeriz içeriz dedim ocağı bahane etti yakamıyomuş hanımefendi bahaneside hazır
neyse bunu geçtim.....
gelelim ertesi gün
normalde titiz biriyimdir evim batıcak diye sevmediğim misafir almam
yadaa misafirden sonra bi ton temizlik yaparım
dedim ya bizim valide biraz pasaklı
sabah uyandım söle evi bi kontrol ediyim dedim etraf dağınk kısacası bnm düzenim gibi deil
daha doğum yapalı 2 gün oldu ama ben başladım bayağı bi temizlik yapmaya
sanki normal bişeymiş gibi bizim valide almış bebeği içeri kaçıyo bebekte bahane
demiyo kızım gel ben yaparım sen hastasın yat dinlen bebeği bakıyo aklınca
neyse daha bi sürü şey var ben hamileyken bnm aldığım bebek kıyafetlerine karışırdı erkenden almak iyi deildir
eşimede dereyi görmeden paçayı sıvamayın ben hamileyim doğum yapmama az kalmış dediği lafa bak hele
son zamanları artık aldığım kıyafetleri saklardım görmesinler diye sanki başkasından gebeyim töbe töbe
iyice birikti açtım azımı anne sen evine git dedim sonra şaşırdı bu sefer bağırmaya başladım
bi yandan ağlıyom bi yandan kovmaya başladım
ama nasıl dolmuşum bi allah bide ben bilirim
o sırda eşim geldi pazar yapmış bnm cnm eşim ama kime yapmış sanki yemek yapan var evde
eşimde olanlara şahit oldu oda annesine sen git dedi
ertesi gün peder geldi bebeğe bakmaya konuyu açtık tek kelimeyle iyi yapmışın dedi
çünkü herkes bilir onun tembel ve pinti oldunu
ertesi günde arıyo oğlunu çorbayla hamur yaptım geliyom eşimin elinden teli bi aldım
sakın gelme istemiyom seni diye
temizlik neysede yemek yapmaması çok zoruma gitti cnm
çok uzun oldu kısaltılmış hali bu cnm.....
kızlar bebeğimde kalça çıkıklığı var.bugün boğumlarına baktım tesadüfen.aslında 1 aylıkken usg çektirdik ama bişey yok dendi.şimdi biz de dayanamadık acile götürdük.orda acil doktoru ve bi ebeye baktırdık.ikisi de var dedi.pazartesi devlet hastanesinde çocuk cerrahı varmış ona götüecez.mahvoldum resmen.içim çok yanıyo.napıcam ben.gözüme baktıkça içim eriyo.nolur dua edin bebeğime
bende küçük labne peynir kutusuna koydum. pamuğu rahatça yağa batırabiliyorum. banyodan sonrada masaj yapmak için elimle kolayca alabiliyorum.kızlar sızın bebısınıze surdugunuz zeytınyagını nasıl bır kaba koydunuz pratık olsun dıye?ben hanı su bıberon gıbı acmalı su sişeleri var ya ona koydum dokmesı kolay olsun dıye aklınızda bulunsun belkı sız daha pratık bır sey bulmussunuzdur.
ayrıca her ıslak mendılle sldıkten sonra kuru selpak kagıdıyla sılıyorum bugun yoksa ıslak kalıyorpopo pısıgı gecsın baska bır sey ıstemıyorum
çok geçmiş olsun canım. çok şükür erken farketmişsin. dikkatinden dolayı seni kutluyorum. böylelikle tedavisi çok daha basit olacak. tedavi süresi de daha kısa olacak. sen diyince bende kontrol ettim. bizimkinde aynı sayıda boğum var fakat soldaki daha silik, yani daha küçük bi çizgi gibi. burda da kalça ultrasonu rutin bakılmıyor. biyerlere danışmak gerek.Hepimiz yalniz kalinca zor olcak sanirım,benimde annem dun gitti,h.sonu esim evde ama h, ici bende apicam bilmiyorum.,uyumazsa zor yemek isi..sende cnm uyutunca birakmayı dene,hemen yemek yemeliyiz..ben oyle yapiyirum uyuyunca mutfaga kosuyoru..yemekleride aksam esim gelince pisircem,,mesela bugun oglen emzirirken yedim.tepsiye aldim,tek elle yedim
Cik gecmis olsun cnm.nerden aklina geldi suphelenmek,filmde temiz cikmis..bizde 1 aylikken ultrason yatirdik temiz dedi..bende kontrol edeyim..üzme fazla kendini cnm,tedavisi var sonucta..ins, duzelir
Kaka miktari nasil cnm,benim kizinda her bezi kakalı,normal ki bu..gaz cikardikca kaka da cikiyir su gibi sapsarı..3 kere cok mu cnm ben 5-6 kez bez degistiriyom hepsi kakalı.bende salı doktora sorayım,normal diye biliyorum..
kızlar usg sonuçlarınız temiz çıks bile mutlka bebeklerinizi takip edin hatta ikinci bi yere daha çektirin.bebeğin bacaklarındaki her çizgi ve boğumun simetrik olması gerekiyor.bi de kesinlikle küçğk bez kullanmayın.bez kasığından değil de göbeğinden bantlanmalı.dün bezlerken farkettim.bi boğumu fazlaydı.kızkardeişim 1 yaşında yürümeye başladığında frketmiştik ve tedavisi çok ağır oldu.2 ameliyat koltuk altındn aşağıdan itibaren alçıda kaldı 3 ay.sonra demirli ayrık ayakkabı kullandı 3 ay da....yani o yüzden kontrollüydüm hep.nolur kontrol edin bebeklerinizi.bi de bazen dıştan belirti vermiyor erken dönemde.o yüzden ara ara bakın bacaklarına.ters çevirip arkadan da sayın eşitleyin.bi anormallik farkederseniz. direk ortopediste götürün çocuk doktorları çok lakaytlar...o hastaneyi başlarına yıkmak istiyorum ama nafile.çocuğum 50 günlük oldu.üstelik ben kızkardeşimde olduğunu doktora söylemesem 2. ayda usg çekilcekti....para tuzağı hepsi.çeken doktor da 30 sn baktı.yani bixz de şaşırdık ne çabuk bitti diye...
Evt cnm önce veriliyor atesi,agrıyı onlesin diye..verem asisi biraz ağırmıs ondan hemsiremiz gelmeden once ver dedi calpolu..
Normal cnm 3 ne ki benim kixın her bezi kakalı olur,gunde 6-7 kez degisrptiriyom sade cisli bez 1-2 anca olmustur..gazla geraber cikiyor zaten sarı su gibi kak#sida
Ben şöyle bişey yapıyorum her alt açmamda bir kaba sıcak su yapıyorum içinede 1 yemek kaşığı zeytinyağı koyuyorum, sileceğim ıslak mendilleri içine atıyorum genelde 3-4 tane yeterli oluyor kakalı ise, o mendillerle siliyorum, zeytinyağı daha iyi yayılıyor ve emiliyor popsunda pipisinde falan tavsiye ederim, kabım çorba kasesinden biraz büyük cam bir kap, mutfaktaki saklama kaplarından birini feda ettim, henüz pişik olmadı yapmaya başladığımdan beri, kendimde banyoda öyle yapıyorum bebe yağını yada zeytinyağını bir kaba koyup sulandırıp üstüme döküyorum oh heryerime yayılıyor.
Kızlar annemsiz ilk günüm , annem varken düzenli uyuyan emme saatinde kalkan oğlum bugün çok kötü, normalde sadece gaz sancısı kolik problemimiz var ama bugün hiç uyumadı ağladı kustu saatlerdir ayağımda sallıyorum kolumda sallıyorum ama yok dalıyor beşiğine koyduktan sonra hemen uyanıyor napıcam ya o ağlıyo ben ağlıyorum
Valla cnm ya kayinvalidemde gordu sok oldu ben boyle bisey gormedim diyo. Cocuk uyuyo 5-10 dk sonra agliyo altina yapmis oluyo( yaraya kici hemen rahatsiz ediyo tabi) dusun altina yapmis degistirmek icin aciyosun zaten kakali cisli bez havalansin diye bekliyosun bi daha cis bi daha kaka yapiyo o surede.Kapatiyosun tekrar agliyo bi aciyorum yine kaka. Tum gun boyleyiz sadece gece 2 defa bezi cisli oluyo kaka yok.sabah oluyo kaka dongusu devam. Cok endiseliyim. Dra sorduk kaka rengi normal, kilo alimida normal dedi olabilir dedi ama ben baska dra daha soracam cunku cok kaka yapiyo diyince insanlar 10 defa falan saniyo ama dahada fazla.mama hic vermiyorum sadece anne sutu.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?