2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Gaz ilacı dediğiniz bu sancı için verilen ilaç mı? Gazı için dr dan hiç ilaç almadım ben.. Sadece tavsiye üzerine çok sıkıntı çıkardığında metsil kullanıyorum.

ben de metsil kullanıyordum sab simplex önerdi. gerçekten de ondanmış geçti yutkunması. gaz ilacını arada değil düzenli ver, çok sıkıntısı yoksa günde 3 değil de 2 defa ver 12saat arayla ver etki etmeye başlaması yarın saat zaten, gerek yok boşa acı çektirmeye

Hmm. Haklısın boşa acı çekiyor yavrum. Dr yla görüşüp alayım bari.. Teşekkürler..

evet canım kundağı yapılsa bile alt ucunu bacak arasından geçirmek gerekiyomuş inşallah olmaz. bu arada bizde hala 1 kullanıyoruz malum daha 3500 olduk yeni seninde mi küçük doğdu canım

geçmiş olsun. inşallah iyi şeyler duymuşsundur dr dan. gelince bizide bilgilendir.

boğumlarında farklılık mı gördünde havlu koydun? ben havluya cesaret edemiyom. belki yanlış koyarım diye korkuyom, düzelmezse dr çift bez dedi ben havlu koydum ondan düzelmedi diye de vicdan yaparım. inşallah sorunsuz atlatırız bu kalça olayını hepimiz.

o adaçayı yağının kokusu çok keskin geldi bana. cildini yakar diye süremiyorum. kakasını yapamadığında, karnı şiştiğinde kulak çöpünü zeytinyağına batırıp. makattan hafif içeri sokarak uyaracakmşsın. bize çocuk cerrahı göstermişti. inşallah denemk zorunda kalmyız hiç birimiz.

file bende de var ama kullanmadım hiç. rahat oluyo mu? suya değmiyor ya çocuk, üşür diye korkuyorum ben. bi de sırtını yıkarken çeviriyoruz ya bebeği, ağzı burnu fileye sürtünecek, rahat edebiliyor mu? nasıl yıkadın anlatırmısın :)

10 gün oldu biz geleli eve. başlarda çok zorlandım, depresyona gircem sandım yalnızlıktan çünkü annemlerde hep kalabalıktık. teyze abla yeğenler kuzenler. ama şimdi alıştım. arada bir iki saat biri gelse de hem eşimi hem beni dinlendirse çok iyi olacak ama nasip. gurbeti iliklerime kadar hissediyorum bazen. şükür ailesine daha uzak olanlarda var tabi şükür.

benim kide aynı anlattığın gibi içini çekiyo canım. bayılıyom hatta o sese:)

Kızlar oğlumu yıkarken fileye yatırıyoruz ama hemen ağlamaya başlıyor Eşim tutuyor ben yıkıyorum Acaba file ıslanınca soğuk soğuk değiyor vücuduna o yüzden mi acaba ?sizlerde böyle bi sorun var mı

Canım o yutkunma bizdede oluyodu aynışeyse seninkiyle eğer gazdanmış, doktor gaz ilacının yanında bide gaviscon toz verdi emdikten sonra günde üç kere vermem için, ben her zaman vermiyorum midesi bulanır gibi olduğunda veriyorum rahatlıyor. Bide uykuda o yutkunma hareketini yaptığında tekrar kaldırıyorum dik bi şekilde tutuyorum bazen o anda gaz çıkarıyo tekrar.

Filede bizde yıkayamadık çocuk çok havada kalıyor üşüyor bide. Ben sünger aldım içine , file satılan yerde süngerde vardı. Onu dibine koyup biraz su dolduruyoruz içine, baş kısmınada bişey koyup yastık yapıyorum yavaşça yatırıyoruz suyun içinde daha rahat yıkıyoruz

Kızlar gaz ilacı olarak bizrde doktor biogaia verdi olmadı, sub simplex berdi oda etki etmedi. Son olarak om x diye bitkisel bi şurup verdi daha rahat gibi şuan

Benım kanımca eger kalça çıkıklığı yoksa her hangı bır önlem babında bosuna cıft bez yada havlu koymayın derımm .sonra bacakları ayrık olur ..dğoru yapalım derken baska seylere kapı açmayalım ...neyse benım sorum olacak gın ıçinde benım olsn 1 2 kere öksuruyo hastalıktan dolayı degıldır ama kafama takıldı acaba yutkunamıyodamı ondan tükürüğüylemı boğuluyo anlamadım hasta olmadı ama bu öksuruk neyın nesı böyle olan varmı yada bilgisi olann brde benımkı hala arada hapşırıyo sızdede varmı yoksa bız alerjıkmıyızz:44:

aynen bızde cabın senın gıbı yapıyoruz bızım paşamız fılede agladı ve fıle çok soğuk oluyo resmen tıtredı çocuk o yuzden filede yıkamıyuorm. Sızler kac gunde bır yıkıyosunuz

ay o hiiii hiiii sesını benım oglanda cıkarıyor hem de cok sevıyorum o sesı nasıl bır hiiiii dıye ıc cekıyor...:)
aynen bızde cabın senın gıbı yapıyoruz bızım paşamız fılede agladı ve fıle çok soğuk oluyo resmen tıtredı çocuk o yuzden filede yıkamıyuorm. Sızler kac gunde bır yıkıyosunuz

ben fıleye koyuyorum daha dgrusu annem aglamıyor banyoyu sevıyor masallah.... haftada bır yıkıyorum evımız soguk

Benim oğlanda günde 3-4 kez öksürüyor arada hapşırıkta var, çok şükür başka şikayet yok, abisi hasta dr çok bulaşıcı dedi aynı odada olmasınlar dedi ev 2+1 olunca nasıl aynı odada olmayacaklar ki mecbur aynı yerdeyiz, inşallah geçmez minik oğlana

benımkıde banyo yapmayı sevıyo canım ama fılesızz olunca ynlıken fılede yıkadım oda çokk agladı üşüdü fıle buz gıbıydı bıdaha yıkamadım balık gıbı suyun ıçınde olmaktan hoşlnyo paşam

hapşırık hep varmıydı sızde canım bızde doğduğu andan berı var alerjık dıye endışelenıyrm öksuruğe gelınce acaba kızlar yazmış bu gun gaz danmı dıye merak ettım hasta olsa farklı olurdu oksuruğü degışırdı sankı tıkanıyo gıbi üfff ne bıılım kafaya bozduk yanı bı an önce yaz gelssiiinn

Kızlar herkese selam kızım uyurken bakayım dedim neler oluyo
Birkaç konuda fikrim var naçizane paylaşayım efenim
Acı elma(adaçayı) yağını kullanıyorum çok memnunum faydası oluyo gibi geliyo. Ayaklarının altına birer damla ile masaj yapıyorum hergün.
Bi de benim kızım gazını geğirerek çıkardığında arkasından hemen hıçkırmaya başlıyo, o yüzden ben emzirince gazı çıkmasın diye yatırıyorum bi süre
sonradan bırt bırt alttan çıkarıyo hele ki uyurken öyle komik ki mız mız ıyk mıyk kıpırdanıyo, popoyu sallıyo sallıyo sonra bir iki bırt sesi geliyo, sanki az önce mıyklayan o değilmiş gibi uyumaya devam ediyo, çok komik
Benim kızım 29. Günde 4300'dü ben 2 numara kullanıyorum hala. 70-80 tane bezim daha var o bitince 3'e geçerim diyorum. Siz kaç kiloyla kaç numara kullanıyosunuz?
Bu arada adet olmasak da yumurtlama oluyomuş korunmayı ihmal etmeyin aman diyim:)

Sprey şekşinde şişeler satılıyor plastik Ben gratisden almıştım hamileyken içine zeytinyağ koyup karnıma sürmek için çok kullanışlı oluyor Şimdi de oğlum için kullanıyorum

Ben de watson's dan almıştım kolonya için. Almam lazım ondan. Ne zaman dışarı çıkarsam artık

Kızlar bir de bugun 31. günümüz ben hala orkıd kullanıyorum azcık da olsa kan ya da akıntı var dıye. sız kullanıyor musunuz hala? bir de bu ne zaman geçer ki? geçtikten sonra da adeti bekle:)

Ben hergün içiyorum valla kahvaltıda ve akşam yemekten sonra 2'şer bardak çay, gün içinde de Türk kahvesi içiyoruz annemle. Hamileliğin acısını çıkarıyorum
Benim kanamam 25. gün civarında bitti sayılır. 1 hafta 10 gün falan orkid kullandım sonra hep günlük ped kullandım. 38 günlük olduk bugün, hiç kanamam yok.

Canım çok geçmiş olsun. Ben de 2 kere oldum. İlkinde antibiyotik kullandım 2. sinde ilaçsız atlattım. Bende de iki seferinde de kızarıklık oldu mememin altında ama ben emzirmeye devam ettim. Bir sağ bir sol mememde oldu. Bundan en kısa sürede kurtulursun inşallah. Birdahakine de aklında bulunsun memen tamamen sertleştiğinde ve ağrı olduğunda anla ki kötüleşecek 2 kere o memeden 1 kere diğerinden emzir. Ben bu şekilde 2 günde kurtuldum iki seferde de. Bi de eşime bi doktor her seferinde iki taraftan da emzirsin mastit olmak istemiyorsa demiş.

slm anneler nasılsınız
paşamdan fırsat bulup giremiyorum?
bebişleriniz nasıl ? benim kuzum kakasını yapamıyor sabaha kadar durmadı kuzum içim gitti zeytin yağı da fayda etmedi...

Canım nerelerdesin özledik :)
Kaka için masaj yapıyo musun? Ben birkaç kere yapmıştım faydası oldu. Bi de acı elma(adaçayı) yağını tavsiye ederim gaz sıkıntınız varsa.

Gaz ilacı dediğiniz bu sancı için verilen ilaç mı? Gazı için dr dan hiç ilaç almadım ben.. Sadece tavsiye üzerine çok sıkıntı çıkardığında metsil kullanıyorum.

Ben de metsil kullanıyorum. Günde 3 kere veriyorum 6'şar saat arayla, emzirmeden sonra. Gece dozunu atlıyorum. Faydası oluyo gibi geliyo. Sabah 11 akşamüstü 5 bi de gece yatmadan 23'te veriyorum.

Canım filede bir kere yıkadık pişman olduk, filenin üstündeki su anında buz kesiyo, donuyo yavrum. Şu an annem yıkıyo suyun içine direk yatırıyoruz tutarak yıkıyoruz. Bir akşam ben bile yıkadım hatta annem gidince leğene bir havlu atıp içine yatırarak yıkamayı düşünüyorum. Biz 38 günlüğüz 40'ına kadar hergün yıkanır bizde, biz yıkıyoruz hala hergün .

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar sudocrem kullanan ya da fikri olan var mı. Zeytınyağı bizde işe yaramadı. Bir de bunu deniyim diyorum ama emin olamadım

Arkadaşlar sudocrem kullanan ya da fikri olan var mı. Zeytınyağı bizde işe yaramadı. Bir de bunu deniyim diyorum ama emin olamadım

Zeytinyağı tek başına var olan pişiği tedavi etmez, o önlem amaçlı çok etkili biliyosundur zaten.
Sudocrem kullanmadım ama bepanthol ve zeytinyağı ikisini birlikte kullandım, bacağının boğum aralarında pişik olmuştu ilk günlerde, 2 günde iyileşti. Denemediysen tavsiye ederim.

benim kız 5 kilo oldu 3 numaraya geçsen olur belki ama daha bir paket 2 numaram var ondan sonra 3 alırım artık

Kizlar alinti yapamiyorm ama hepsini okudum hepinize teşekkür ediyorm dualarinz iyi dileklerinz icin iyiki burasi var yoksa kimle paylascaz dertleri skintilari sevincleri iyiki varsiniz... doktordan geldm meme usg cekildi ve sag göğsümde apse baslangici.var persembeye kadar ilac tedavisine devam edicem persmbe yine gidicem eger duzelme yoksa kesip alicak apseyi ilacla gecebilir hemen kesmek istemiyrm dedi bakalm artk kizlar hayirlisi allahtan.. canim eger göğsünde sut kaliyosa bu sebep olabiliyor ve gogus ucunda catlak yara falan varsa ordanda mikrop girip mastite sebep olabiliyr onun icn emzirdikten snra göğsünü sagman lazm rahatlamasi icin

Engteacher86
Canim doktor bana sag göğsünden emzirme dedi bende sagiyorm sebebini sordugumda bebekte ishal yapabilir dedi ama saginca da tam bosalmiyor kafam karisti iyice emzirsem mi acaba herkes emzir diyo ama doktor emzirme diyo

benim kızım da hapşırıyo hala ve arada da aynı dediğin gibi tükürüğünü yutamıyomuş da boğuluyomuş gibi oksuruyo ama çok şukur hasta değil ateş halsizlik huysuzluk olmadığı için hasta olarak düşünmüyorum canım. Rabbim bebeklerimizi korusun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…