2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Merhaba kızlar,
benim kızım son bir haftadır dilini emiyor özellikle uykudayken aynı durumda olan var mı. Aslında beni de emiyor ama niye dilini emme gereksinimi duyuyor ki anlamadım gitti doktor kontrolümüz bir hafta var ikinci aayımız bitecek ama içime kurt düştü size de bir sorayım dedim.

Kizlar selam gelemedim kac gundur malesef bebegime benden grip bulasti halsizlik zaten olan gaz oksuruk burun tikanikligi vok zordu halada iyilesemedi onu oyle gormek cok uzucu carsamba asimiz var ama dr yapicak mi bilmiyorum yarinda kalca usg var ondanda ayrica cok korkuyorum insallah cikmaz

Allah yavrularimiza saglik versin ama hep sukretmeliyiz dermansiz dert olmasin yeter ki annelik boyle biseymis iste bebisi hasta olanlara gecmis olsun diyorum kalca cikigi cikanlardazor kizlar ama gecicek insallah dedim ya dermansiz dert olmasin yeter ki

Sudocerem ben kullaniyorum memnunum ama ciddi bi pisige nasil gelir bilemem yani oyle bi durumda mutlaka dr a gostermek gerek birde bez olarak prima premium care den sasmayin arkadaslar

Benim oglumda yapiyor yani dilini mi emiyor bilmiyorum ama uykuda emdigini zannediuor memeui agzini oynatiyor hic aklima kotu bisey gelmemisti bencede dr a sormak lazim reflu filan olsa anlarim heralde yuzunu burusturu bilemedim ki simdi

file bende de var ama kullanmadım hiç. rahat oluyo mu? suya değmiyor ya çocuk, üşür diye korkuyorum ben. bi de sırtını yıkarken çeviriyoruz ya bebeği, ağzı burnu fileye sürtünecek, rahat edebiliyor mu? nasıl yıkadın anlatırmısın :)

Siz nasil yikiyonuz ki filesiz..ben oglumdada hep file kullandim,cok rahat oluyor..surekli su dokuyorum usumez merak etme..sicak odada olursa..kuvete ger fileyi,yatir ustune ohh mis gibi yikaniyor cnm bence dene mutlaka..bene baska turlü yikayamam herhalde.

Geçmiş olsun canım, inş iyileşirsin de alınmasına gerek kalmaz...
Canım, ben bir tas suyu normal banyo suyundan daha sıcak hazırlıyorum, fileye onu döküyorum, böylece soğuk olmuyor, yatınca çok hoşuna gidiyor... Annem gittikten sonra, ilk banyosunda normal banyo suyundan dökmüştüm, yatırınca ağlamıştı... Şimdi banyodan çıktıktan sonra ağlıyor...hep orda kalacak sanki...bir de filemiz bez şeklinde bizim...

Normal canım, emme refleksleri kuvveti, her şeyi emiyorlar, hele büyüyünce eline geçeni ağzına sokcaklar...

Normaldir herhalde cnm ,emzik ver bence emmesi azalir belki..

Cok gecmis olsun cnm bebisine..kis bebekkleri bizimkiler maalesef hastaliklar da cok..bende cok korkuyorum,arad burnu tikaniyor,her sabah aciyorum..

Amin dilzarcim cok saol atlatırım insallah.... bide su sorunum var şimdi sag göğsümu emziremedigm icin mamaya baslamk zorunda kaldm 2 3 saatte bir sol gogsumu emzirip ardindan 60 cc mama veriyorum ama cok mu bilemedim kuzum daha 1 aylik bazen 90 yapiyodm doymuyor cunku nasıl sizce bana bi akil verin fazla mama vermk istemiyorum biran once iyilesip eskisi gbi emzirmek istiyorm kizimi inanin emzirmek gbisi yok mama verince kendimi eksik hissediyorm gbi sanki ben olmasamda olur gbi geliyor cok üzülüyorum(

Arkadaşlar sudocrem kullanan ya da fikri olan var mı. Zeytınyağı bizde işe yaramadı. Bir de bunu deniyim diyorum ama emin olamadım

canım ben kullanıyorum ilk günden beri çok memnunum ama pişik olmadı hiç o yüzden bir şey diyemem ama kızarıklıklar anında geçiyor

canım ben oğlumu soyduktan sonra çıkardığım bir kıyafetini zıbını veya üst pijamasını filienin üzerine koyuyorum.oğlumu yatırp öyle suyunu dökmeye başlıyorum.böylelikle o suya alışmış oluyor filenin soğukluğunu da hisstemiyor.suya alışınca filenin üstündeki kıyafeti alıyrum ki ıslak ıslak rahatsız etmesin çocuğu.gayet etkili oluyor.eskiden yakınlarımın da bebekleri yıkarken leğenin içine kıyafet koyduklarını görmüştüm de ordan esinlendim.

amin canım içimi biraz olsun rahatlattın yanlız degılmişim ordan bıraz sevındım bakalım hapşırık ne kadar sürecek öksürük inşlh dedımız gıbıdır aman hasta olmasınlarda senın kızın ne kadarlık bız yarın 50 günlük olacaz 13 0cak doğumlu paşam

Kızlar bugün 2. Ay kontrolüne gittik ayın 6 sında aşılarımız var çok korkuyorum. Doktorumu aşıdan sonra ateşi olursa calpol adında şurup önerdi. aşıdan önce kullan diye tavsiye edenler olmuştu bana doktor Aşıdan önce kullanma aşının etkisi azalır dedi . Çok korkuyorum geçen aşıda çok ağlamıştı

Hastanede sutum gelmedigi bebek beni emmedigi zaman bende oyle hissetmistim biri mamasini veriyo biri gazini aliyo ben yataktan seyrediyorum cok kotu bir duygu bana ihtiyac yokmus gibi insallah her annenin sutu olur sagligi yerinde olur emzirebilir

mrb arkadaslar hasta kuzularavgecmis olsun Rabbim tez zamanda sifa versin ins... kalca cikigi icinde bende tedirgin oldum simdi iki ay kont de cekilcek bizimde usg miz ins bisey yoktur... olan bebislerde cift bezle gecirir ins ....
bizimkide 45 gunluk oldu ama bi kere cikti daha disari ondada agla agla bihal oldu normal aglamasi yokki biyerine bisry oldu saniyo insanlar...
elini kesfetti bi iki gundur bivsasiriyo bu ne diyd inceliyo bi sure digerini bulamadi ama henuz cikardigi seslerede sasiriyo Allah im nazarlardan korusun o hallerini izlemek cokk guzel

Bende gitmeden veririm diyordum surubu ateslenmesinden korkuyorum asinin etkisinimi azaltiyormuss

Canım şimdi sana ne desem bilemedim:44: ben doktora gitmedim öyle olduğumda ama dediğim gibi mememin alt tarafı kıpkırmızıydı ve ağrım vardı ateşim çıktı üşüme geldi, bunlar mastit başlangıcıydı muhtemelen. Çok şükür öyle iltihap durumuna falan gelmeden geçti ama dediğim gibi ben sürekli emzirdim. Çok acıyordu hem meme ucum hem de memenin kendisi ama emzirmeyi bırakmadığım için kötüleşmedi muhtemelen.ama doktorun dediyse vardır bi bildiği, apse yaptığı için öyle demiştir. Sen yine onu dinle, ama sağmaya devam et ki sütün geri kaçmasın. Çok geçmiş olsun inşallah ilaçlar iyi gelir.
Sakın öyle kötü şeyler de düşünme, emzirsen de emziremesen de sen o bebeğin annesisin sana muhtaç o. Kokuna sesine herşeyine sadece sütüne değil.

Kızlar genel olarak şöyle hızlıca bi göz gezdirdim. Ateş düşürücü calpol aşıdan önce verilmiyor artık aşının etkisini azaltıyormuş evet. doktorumuz eskiden yapılan bir uygulama olduğunu söyledi. zaten ateş de her çocukta olmazmış. 10 çocuktan 1inde olabilir diye diğerlerine de önlem olsun diye verirlermiş eskiden. bizde ateş fln olmadı. aşı yapılırken biraz ağladı tabi kolay mı 3 aşı birden. dudağını büzüp içini çeke çeke ağladı kuzum sakinleşince de çok güzel uyudu o gün. sadece bir gün sonra çok huysuzlandı vücudu savaş halinde olunca kolay değil tabi

Banyo konusunda iki güne bir yıkıyoruz. köpük file var onun üzerine de battaniyesini ya da üzerinden çıkardığımız kıyafetleri seriyoruz ben tutup yıkıyorum babası da suyunu döküyor şimdilik bi sıkıntı olmadı bakalım

Bir konu var da benim ağzımda sürekli aftlar çıkıyor ve bacaklarım kemiklerim çok çok sızlıyor. emziriyoruz ya neredeyse vücudumuzu sömürüyor bu yavrular. lactamil düşünüyordum kaybettiğim şeyleri telafi maksatlı. siz ne düşünüyorsunuz? :44:

bu arada 78 günlük olduk gaz sancılarımız çok şükür bayaa azaldı gibi. artık kullandığımız ilacın mı faydası oluyor yoksa kızım hareketlendi ondan mı bilemedim. Bio gaiga kullananlar dolapta saklamanız gerekiyor biz oda ısısında muhafaza ediyorduk hiç bir etkisini görmedik şimdi nurse harvey's kullanıyoruz çok memnunum çok şükür

sancımız azaldı ama bu sefer de sürekli ilgi isteyen kucakta gezip çevresini tanımak incelemek isteyen bir kız oldu. sürekli kucakta odaları gezdirip her şeyi tanıtıyoruz artık. bazen kendi başına durabiliyor kendini oyalayabiliyor artık. dönenceler en büyük yardımcım onları izlemeyi çoook seviyor. ellerinden tutup birkaç kez oturumuna getirtmeye çalıştık çok hoşuna gitti sürekli istiyor ama beline bir zarar veririim diye çok korkuyorum.bizden şimdilik böyle. hepinize sağlıklı sıhhatli bol sütlü sancısız geceler diiyorum

Canım telaş etme ama benim kızımda da vardı tek tük öksürük hafif boğazında bişiy kalmış gibi bi doktora gösteriyim dedim nema lazım iyikide gitmişiz laranjit olmuş boğazları kızarmış 10 gündür gidip geliyoz bu gün kontrole gittik Hamdolsun düzelmiş ihmal etme bebeklerde çabuk ilerliyormuş gözlemle fazlalaşır sa götürürsün. Bu arada kalça çıkıklığı nıda sordum ultrason da bir şey çıkmadıysa sonradan çıkması çok zor binde bir görülür her okuyup duyduğunuzu takmayın rahat olun tabiki dikkatli ve gözlemcide dedi güldü her gittiğimde başka bir şey takıp gidiyorumda of ne biliyim annelik zor zanaat 😊

Bende gitmeden veririm diyordum surubu ateslenmesinden korkuyorum asinin etkisinimi azaltiyormuss
Bizde bu gün gittik kontrolümüz vardı haftayada aşımız var gitmeden önce yarım fitil ata bilirsin huysuzluğunu ve ateşi önler dedi birinin dediği değerini tutmuyor bu doktorların ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…