hapşırık hep varmıydı sızde canım bızde doğduğu andan berı var alerjık dıye endışelenıyrm öksuruğe gelınce acaba kızlar yazmış bu gun gaz danmı dıye merak ettım hasta olsa farklı olurdu oksuruğü degışırdı sankı tıkanıyo gıbi üfff ne bıılım kafaya bozduk yanı bı an önce yaz gelssiiinn
Merhaba,
Benim doktorum emzirirken kesinlikle süt, baklagil ve bal yemememi soyledi. Bu liste süt dolu, yazmak istedim sadece,,, sıkıntı yasamanizi istemem. Taninmis, en yakin akrabalarimin da yillardir tercih ettigi iyi bir hekimdir kendisi. Kusura bakmayin nolur, tamamen iyi niyetle yaziyorum. Iyi geceler.
Merhaba,
Benim doktorum emzirirken kesinlikle süt, baklagil ve bal yemememi soyledi. Bu liste süt dolu, yazmak istedim sadece,,, sıkıntı yasamanizi istemem. Taninmis, en yakin akrabalarimin da yillardir tercih ettigi iyi bir hekimdir kendisi. Kusura bakmayin nolur, tamamen iyi niyetle yaziyorum. Iyi geceler.
Bende gitmeden veririm diyordum surubu ateslenmesinden korkuyorum asinin etkisinimi azaltiyormuss
Kizlar alinti yapamiyorm ama hepsini okudum hepinize teşekkür ediyorm dualarinz iyi dileklerinz icin iyiki burasi var yoksa kimle paylascaz dertleri skintilari sevincleri iyiki varsiniz... doktordan geldm meme usg cekildi ve sag göğsümde apse baslangici.var persembeye kadar ilac tedavisine devam edicem persmbe yine gidicem eger duzelme yoksa kesip alicak apseyi ilacla gecebilir hemen kesmek istemiyrm dedi bakalm artk kizlar hayirlisi allahtan.. canim eger göğsünde sut kaliyosa bu sebep olabiliyor ve gogus ucunda catlak yara falan varsa ordanda mikrop girip mastite sebep olabiliyr onun icn emzirdikten snra göğsünü sagman lazm rahatlamasi icin
Engteacher86
Canim doktor bana sag göğsünden emzirme dedi bende sagiyorm sebebini sordugumda bebekte ishal yapabilir dedi ama saginca da tam bosalmiyor kafam karisti iyice emzirsem mi acaba herkes emzir diyo ama doktor emzirme diyo
kızlar bizim kız uykuya geçmekte biraz zorlanıyor.eskiden emzirince uyuyor yerine yatırıyordum.sonra birden iki gün çok huysuzlandı.ne yaptıysam uykuya geçemedi bi türlü rahat uyuyamadı.bir haftadır ağaç beşikte sallanarak uyuyor çok şükür ama bayağı sallamak gerekiyor.sallmayınca hemen uyanıyor.uykuya tam anlamıyla geçince sallamak gerekmiyor.bebekler ne zaman kolay uykuya geçiyor bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..
Gunaydin kizlarr. Acaba siz geceleri uyaninca bebislerin once altini degistirip sonra emziriyomusunuz yoksa tam tersimi. Emip sonra altini degistireyim diyorum cunku emerkende bazen altina yapiyo ama sonra da uyumasi zor oluyo. Ne yapacagimi bilemedim de. Siz nasil yapiyosunuz
Gelisimi ilerde boyuda kiosuda o yuzden bingildagi erken kapanmis olabilir kafa olcumunu yapicaklar aksi bir durum olursa arastirma hastanesine yonlendiricekler kafasina rontgen cekildi temiz cikti ins kafa olcumude normal gider devit konusunda kararsizim nasil olur bir doktor ic digeri icme der bu ilacin ne ise yaradigi belli deilmi doktorlarin bir dedigi digerini tutmayinca insan guvenemiyorkapanması ile ilgili doktor ne dedi canım? her ay düzenli ölçüm yapılır sanırım. umarım hiç bi sorun çıkmaz. ablamın oğlu 1 yaşında. o da deviti pek düzenli kullanmamış. dün doktor dişlerini az bulmuş ve devit kullamış mıydın diye sormuş. düzenli kullanmadım deyince şimdi kullan mutlaka demiş. sen yine de devam et istersen.
ben sürekli kontrol ediyordum. normalde baklava dilimi şeklinde 1,5-2 cm olmalıymış. bizimki 2 cm kadar. ama derinlik geçen haftaya göre azalmış. doktorumuz şehir dışında. gitmedik bu ay. sağlık ocağında muayene olduk. ama o sırada normaldi bıngıldak. artık 3. ayda gidicem doktora. şimdi gitsem doktorun yapabileceği bişey yok diye düşündüm.
ay mutlaka haber ver. ben şu aralar doktora gidemiycem çünkü. bu arada sütü az olan arkadaşlar size şöyle diyim, benim sütüm iyi Allah'a şükür. ama benim kızım hiç bi zaman öyle uzun uzun emmiyor. 5-10 dk arası emiyor. sonra kafasını geri çekip dudaklarını kilitliyor. katiyyen tekrar almıyor. kilo alımı iyi. kakası çişi iyi. yani eğer sizin de kilosu ve çişi falan iyiyse evham yapmayın sütüm yetiyor mu diye. demem o ki çok sütünüz olsa bile bebişler çok emmiyor ki zaten.
USG cektirdik canim. Sen de cektir. Bizim rutin kontrollerdendi. 1aylikken cektirdik
Bqnada doktor atesini olc ara arA 37.5 geceese ver dedi bizimkide cok agladi ilk gun biraz huysuz gecti ateso cikmadi neyseki.Kızlar bugün 2. Ay kontrolüne gittik ayın 6 sında aşılarımız var çok korkuyorum. Doktorumu aşıdan sonra ateşi olursa calpol adında şurup önerdi. aşıdan önce kullan diye tavsiye edenler olmuştu bana doktor Aşıdan önce kullanma aşının etkisi azalır dedi . Çok korkuyorum geçen aşıda çok ağlamıştı
Ayni bizde 2 ay 11 gunluguz ilk hafyalarda gece uyumuyodu gazdan yavrum gaz ilacini veriyodum bazen ise uRiyodu bszen daha cok bagriyodu uc hafta sonra vermedim ilac o zamandan beri hareket ettirerek cikarttiriyorum baya azaldi gaz sorunu hele gecr sutu icip uyuyor gaz bilmiyor ama sabah uyaninca bazen birikmis oluyorvsanirim sonra baslitorum calkalamaya oglumu ama her sabah olmiyor bunada cok sukur bide bende gaz olunca oda rahatso oluyor kendomfe usutmwmeye dikat ediyorum.bide yediklerimebu arada 78 günlük olduk gaz sancılarımız çok şükür bayaa azaldı gibi. artık kullandığımız ilacın mı faydası oluyor yoksa kızım hareketlendi ondan mı bilemedim. Bio gaiga kullananlar dolapta saklamanız gerekiyor biz oda ısısında muhafaza ediyorduk hiç bir etkisini görmedik şimdi nurse harvey's kullanıyoruz çok memnunum çok şükür
sancımız azaldı ama bu sefer de sürekli ilgi isteyen kucakta gezip çevresini tanımak incelemek isteyen bir kız oldu. sürekli kucakta odaları gezdirip her şeyi tanıtıyoruz artık. bazen kendi başına durabiliyor kendini oyalayabiliyor artık. dönenceler en büyük yardımcım onları izlemeyi çoook seviyor. ellerinden tutup birkaç kez oturumuna getirtmeye çalıştık çok hoşuna gitti sürekli istiyor ama beline bir zarar veririim diye çok korkuyorum.bizden şimdilik böyle. hepinize sağlıklı sıhhatli bol sütlü sancısız geceler diiyorum
Canım telaş etme ama benim kızımda da vardı tek tük öksürük hafif boğazında bişiy kalmış gibi bi doktora gösteriyim dedim nema lazım iyikide gitmişiz laranjit olmuş boğazları kızarmış 10 gündür gidip geliyoz bu gün kontrole gittik Hamdolsun düzelmiş ihmal etme bebeklerde çabuk ilerliyormuş gözlemle fazlalaşır sa götürürsün. Bu arada kalça çıkıklığı nıda sordum ultrason da bir şey çıkmadıysa sonradan çıkması çok zor binde bir görülür her okuyup duyduğunuzu takmayın rahat olun tabiki dikkatli ve gözlemcide dedi güldü her gittiğimde başka bir şey takıp gidiyorumda of ne biliyim annelik zor zanaat 😊
amin canım içimi biraz olsun rahatlattın yanlız degılmişim ordan bıraz sevındım bakalım hapşırık ne kadar sürecek öksürük inşlh dedımız gıbıdır aman hasta olmasınlarda senın kızın ne kadarlık bız yarın 50 günlük olacaz 13 0cak doğumlu paşam
İlk haftalarda gazı olmuyor ondan rahattır. Bu bahsettiğin haftalarda (4-6. haftalar) gaz sancısı en şiddetli hali oluyormuş. Bu yüzden sıkıntılı olabilir diye düşündüm..
Gunaydin kizlarr. Acaba siz geceleri uyaninca bebislerin once altini degistirip sonra emziriyomusunuz yoksa tam tersimi. Emip sonra altini degistireyim diyorum cunku emerkende bazen altina yapiyo ama sonra da uyumasi zor oluyo. Ne yapacagimi bilemedim de. Siz nasil yapiyosunuz
canım çok geçmiş olsn.Allah acil şifalar versin bir an önce bebişini tekrar emzirebilirsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?