2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Evet canım doğduğu günden beri var hapşırık, dr normal olduğunu söyledi, hapşırık, hıçkırık olacak dedi. Öksürükte normal bence bizde hasta olmadan öksürebiliyoruz

Canım yanlış anlamadım burda hepimiz bildiğimiZi paylaşıyoruz ve yeni şeyler öğreniyoruz teşekkürler paylaşımın için. Biz bugun 2 ayımızı bitirdik ben hergün süt içtim baklagilde yedim çok şükür gaz sıkıntımız olmadı. Hepimize dokunan şeyler farklı ama çocuğa gazın anneden geçmediğini okumuştum.sonuçta sütümüzde vitaminde olması gerek ve kalsiyuma ihtiyacımız var bence deneyerek her vitaminden almamız gerekiyor. Ben gaz ilacı bile kullanmıyorum çok şükür sabahları bide akşamlar bebek yağıyla masaj yapıyorum bide kol bacak hareketi yaptırıyoruz maşallah gazı çıkıyor gaz birazda hareketsiLikten oluyor bu aralar yüzü koyun yatırıyorum kafasını kaldırmaya çalışırken bayağı rahatlıyor.

Bende gitmeden veririm diyordum surubu ateslenmesinden korkuyorum asinin etkisinimi azaltiyormuss

Evet kullanmamak gerekiyormuş , her çocukta ateş olmaz ateşinitakip et yükselirse verirsin dedi.

benim kız da 3 gündür etrafı izliyor ama herşeyi etraf bitince tavan ve yer çok tatlılar yaa

canım çok geçmiş olsn.Allah acil şifalar versin bir an önce bebişini tekrar emzirebilirsin inşallah.

kızlar bizim kız uykuya geçmekte biraz zorlanıyor.eskiden emzirince uyuyor yerine yatırıyordum.sonra birden iki gün çok huysuzlandı.ne yaptıysam uykuya geçemedi bi türlü rahat uyuyamadı.bir haftadır ağaç beşikte sallanarak uyuyor çok şükür ama bayağı sallamak gerekiyor.sallmayınca hemen uyanıyor.uykuya tam anlamıyla geçince sallamak gerekmiyor.bebekler ne zaman kolay uykuya geçiyor bu konuda bilginiz varsa paylaşırsanız sevinirim..

bu arada kızım 24 günlük 42.haftada suni sancıyla doğum yaptım.bi yerde okumuştum bebekler genellikle 2-8 haftalarında uykuya geçişte zorluk yaşıyorlarmış.

Selam arkadaşlar bi göz gezdirdim konularada aşıdan sonra ateşten filan bahsedilmiş.
Artık yeni aşılar ateş yapmıyormuş eskisi gibi.
Ki ateş yapsa bile bu vücudun yeni tanıdığı mikropla savaştığını gösterdiği için iyi bir belirtiymiş.
Aşıdan sonra ateş çok yükselmediği sürece sıkıntı yokmuş.. Bunları nette okumuştum ve mantıklı geldi.
Çünkü bir yandan aşı yaptırılarak bağışıklık sistemi güçlendirilmeye çalışılıyor, diğer yandan çocuk bunla savaşmaya başlayıp ateşi yükselince (aşırı yükselmeden bahsetmiyorum) düşürmeye çalışarak bağışıklık sistemini durdurmaya çalışıyoruz.
Bizim aşımız gelecek hafta.. Aşı yapıldıktan hemen sonra oraya ıslak bezle hafif basınca kızarıklığı, ağrısı fazla olmuyormuş diye okumuştum. Bunu da deneyeceğim. Sonuçları yazarım inşallah..

Gunaydin kizlarr. Acaba siz geceleri uyaninca bebislerin once altini degistirip sonra emziriyomusunuz yoksa tam tersimi. Emip sonra altini degistireyim diyorum cunku emerkende bazen altina yapiyo ama sonra da uyumasi zor oluyo. Ne yapacagimi bilemedim de. Siz nasil yapiyosunuz

İlk haftalarda gazı olmuyor ondan rahattır. Bu bahsettiğin haftalarda (4-6. haftalar) gaz sancısı en şiddetli hali oluyormuş. Bu yüzden sıkıntılı olabilir diye düşündüm..

Aslında önce altını değiştirince sonrasında rahat emiyor. Ama benimki direk ağlayarak uyandığı için sakinleşsin diye önce emziriyorum, sonra değiştiriyorum. Bizim burda raconu o kesiyor :)

Gelisimi ilerde boyuda kiosuda o yuzden bingildagi erken kapanmis olabilir kafa olcumunu yapicaklar aksi bir durum olursa arastirma hastanesine yonlendiricekler kafasina rontgen cekildi temiz cikti ins kafa olcumude normal gider devit konusunda kararsizim nasil olur bir doktor ic digeri icme der bu ilacin ne ise yaradigi belli deilmi doktorlarin bir dedigi digerini tutmayinca insan guvenemiyor
Bqnada doktor atesini olc ara arA 37.5 geceese ver dedi bizimkide cok agladi ilk gun biraz huysuz gecti ateso cikmadi neyseki.
Ayni bizde 2 ay 11 gunluguz ilk hafyalarda gece uyumuyodu gazdan yavrum gaz ilacini veriyodum bazen ise uRiyodu bszen daha cok bagriyodu uc hafta sonra vermedim ilac o zamandan beri hareket ettirerek cikarttiriyorum baya azaldi gaz sorunu hele gecr sutu icip uyuyor gaz bilmiyor ama sabah uyaninca bazen birikmis oluyorvsanirim sonra baslitorum calkalamaya oglumu ama her sabah olmiyor bunada cok sukur bide bende gaz olunca oda rahatso oluyor kendomfe usutmwmeye dikat ediyorum.bide yediklerime

En cok merak ettigim seydi bir aylikken cekildi ultrasinumuz ya sonradan cikarsa kalcasi doye dusunuyodum bende baktim bugun bogumlarina bisey yol.gibi bu yaziyida okiyunca icim rahatladi devamli biseyler arastiriyiruz evt annelik zor

aman canım Allah korusun bebeklerimizi. Benim kızım da 53 günlük 10 ocak doğumlu canım :)

İlk haftalarda gazı olmuyor ondan rahattır. Bu bahsettiğin haftalarda (4-6. haftalar) gaz sancısı en şiddetli hali oluyormuş. Bu yüzden sıkıntılı olabilir diye düşündüm..

olabilir canım.bizim şimdiye kadar pek gaz sıkıntımız olmadı çok şükür.bebekler çok çabuk huy değiştirir derler.sallanmayı çok seviyo artık.bu arada ben rezene içiyorum.bebeğe çok ii geliyo tavsiye ederim..

günydın. çok ağlamadan, ıkırdanarak uyandıysa önce bezini alıp emziriyorum. ama ağlıyosa direk emziriyorum. emzirdikten sonra almamaya çalışyorum çünkü uyanıyo ve kusuyo. bi sonraki uyanışında alırım diye düşünüyorum ve pişik olmasın diye dua ediyorum:)

kızım ağlayarak çok acıkmış bir şekilde uyandığı için önce biraz emzirip onu sakinleştiriyorum.sonra altını alıyorum.sonra tekrar emziriyorum.

Kızlar akşamları sütüm yetmiyor , geceleride çok emmediği için sütüm oluyor. Gece Bende emmediği sütü sağıp akşaüstü o sütü biberonla veriyorum. Chicco nun step up diye biberonu. Korkum doğrumu yapıyorum acaba ilerleyen günlerde biberondan dolayı göğsümü bırakırmı. Günde 1 kez kullanmış oluyorum biberonu. Şırıngayla , kaşıkla vermeyi denedik olmadı sinirlendi döküldü hep.

Ben de ocak annesiyim.problemli bir gebelik gecirdigim icin buraya takilamadim.prblemimle ilgili topikteydim gebeligim boyunca.
hepinizin gozu aydin.gule gule buyutun bebeklerinizi.birseyler sormak istiyorum.

benim bebegim cok acken memeden dort dk kadar emiyor.sonra cikariyir agzindan memeyi ve bir daha almak istemiyir memeyi.aglayip duruyor memeye yaklastirinca.kaldirinca susuyor.emzigi cok cok emiyor.araniyor ama memede agliyir.gazdan mi suzce.sizinde boyle oluyor mu.bu arada tabi en onemlisi biberinla sagdigim sutu veriyirum.sarilik oldu mecbur basladik biberona.sonrasnda da boyle yaptigi icin emme sonrasi biberonla veriyirum sutumu.

iki gundur de sutum yarira indi.biberonda dolayi sutum mu kesilecek ne dersiniz?

Ne zaman yastik kullanmaya baslariz bilen var mi.cok ince yastigim var.kullanmak istiyirum yatarken uzuluyorum kafasi sert sungerde hep.

hepinizin sutu bol ve gazsiz olsun insallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…