Canım şimdi sana ne desem bilemedim:44: ben doktora gitmedim öyle olduğumda ama dediğim gibi mememin alt tarafı kıpkırmızıydı ve ağrım vardı ateşim çıktı üşüme geldi, bunlar mastit başlangıcıydı muhtemelen. Çok şükür öyle iltihap durumuna falan gelmeden geçti ama dediğim gibi ben sürekli emzirdim. Çok acıyordu hem meme ucum hem de memenin kendisi ama emzirmeyi bırakmadığım için kötüleşmedi muhtemelen.ama doktorun dediyse vardır bi bildiği, apse yaptığı için öyle demiştir. Sen yine onu dinle, ama sağmaya devam et ki sütün geri kaçmasın. Çok geçmiş olsun inşallah ilaçlar iyi gelir.
Sakın öyle kötü şeyler de düşünme, emzirsen de emziremesen de sen o bebeğin annesisin sana muhtaç o. Kokuna sesine herşeyine sadece sütüne değil.
Kizlar biz bugun 1. Ay asimizi olduk kizim cok aglamadi uzmedi annesini masallah :) eve gelince calpol verdm her ihtimale karşı smdi uyuyo kuzum ama arada mız mızlaniyo ağrısı mi var acaba bilemedim. Kizlar asidan kac gun snra banyo yaptirabiliyorz brn persmbe yaparm diye dusunuyorum ama bi sakıncası olur mu ki ?
geçmiş olsun. inşallah iyi şeyler duymuşsundur dr dan. gelince bizide bilgilendir.
boğumlarında farklılık mı gördünde havlu koydun? ben havluya cesaret edemiyom. belki yanlış koyarım diye korkuyom, düzelmezse dr çift bez dedi ben havlu koydum ondan düzelmedi diye de vicdan yaparım. inşallah sorunsuz atlatırız bu kalça olayını hepimiz.
o adaçayı yağının kokusu çok keskin geldi bana. cildini yakar diye süremiyorum. kakasını yapamadığında, karnı şiştiğinde kulak çöpünü zeytinyağına batırıp. makattan hafif içeri sokarak uyaracakmşsın. bize çocuk cerrahı göstermişti. inşallah denemk zorunda kalmyız hiç birimiz.
file bende de var ama kullanmadım hiç. rahat oluyo mu? suya değmiyor ya çocuk, üşür diye korkuyorum ben. bi de sırtını yıkarken çeviriyoruz ya bebeği, ağzı burnu fileye sürtünecek, rahat edebiliyor mu? nasıl yıkadın anlatırmısın :)
10 gün oldu biz geleli eve. başlarda çok zorlandım, depresyona gircem sandım yalnızlıktan çünkü annemlerde hep kalabalıktık. teyze abla yeğenler kuzenler. ama şimdi alıştım. arada bir iki saat biri gelse de hem eşimi hem beni dinlendirse çok iyi olacak ama nasip. gurbeti iliklerime kadar hissediyorum bazen. şükür ailesine daha uzak olanlarda var tabi şükür.
benim kide aynı anlattığın gibi içini çekiyo canım. bayılıyom hatta o sese:)
günydın. çok ağlamadan, ıkırdanarak uyandıysa önce bezini alıp emziriyorum. ama ağlıyosa direk emziriyorum. emzirdikten sonra almamaya çalışyorum çünkü uyanıyo ve kusuyo. bi sonraki uyanışında alırım diye düşünüyorum ve pişik olmasın diye dua ediyorum:)
Kızlar akşamları sütüm yetmiyor , geceleride çok emmediği için sütüm oluyor. Gece Bende emmediği sütü sağıp akşaüstü o sütü biberonla veriyorum. Chicco nun step up diye biberonu. Korkum doğrumu yapıyorum acaba ilerleyen günlerde biberondan dolayı göğsümü bırakırmı. Günde 1 kez kullanmış oluyorum biberonu. Şırıngayla , kaşıkla vermeyi denedik olmadı sinirlendi döküldü hep.
Ben de ocak annesiyim.problemli bir gebelik gecirdigim icin buraya takilamadim.prblemimle ilgili topikteydim gebeligim boyunca.
hepinizin gozu aydin.gule gule buyutun bebeklerinizi.birseyler sormak istiyorum.
benim bebegim cok acken memeden dort dk kadar emiyor.sonra cikariyir agzindan memeyi ve bir daha almak istemiyir memeyi.aglayip duruyor memeye yaklastirinca.kaldirinca susuyor.emzigi cok cok emiyor.araniyor ama memede agliyir.gazdan mi suzce.sizinde boyle oluyor mu.bu arada tabi en onemlisi biberinla sagdigim sutu veriyirum.sarilik oldu mecbur basladik biberona.sonrasnda da boyle yaptigi icin emme sonrasi biberonla veriyirum sutumu.
iki gundur de sutum yarira indi.biberonda dolayi sutum mu kesilecek ne dersiniz?
Ne zaman yastik kullanmaya baslariz bilen var mi.cok ince yastigim var.kullanmak istiyirum yatarken uzuluyorum kafasi sert sungerde hep.
hepinizin sutu bol ve gazsiz olsun insallah.
Gunaydin kizlarr. Acaba siz geceleri uyaninca bebislerin once altini degistirip sonra emziriyomusunuz yoksa tam tersimi. Emip sonra altini degistireyim diyorum cunku emerkende bazen altina yapiyo ama sonra da uyumasi zor oluyo. Ne yapacagimi bilemedim de. Siz nasil yapiyosunuz
canım benim oğluşum 1 aylıkken başladı emmeye.hep biberonla besledim. ama düzenli sagdım sütümü. halada sagıyorum. sütümde çok şükür artıyor. hatta sag göğsümde süt bitmişti. 3 gün düzenli sağdım. 3 saate bir. şimdi gayet iyi süt geliyor.
emme sırasında alıyor bazen. geriye atıyor kendini. bende gaz çıkarır gibi kaldırıp pışpışlıyorum. sakinleşiyor. ozaman tekrar vriyorum memeyi...
Canım nerelerdesin özledik :)
Kaka için masaj yapıyo musun? Ben birkaç kere yapmıştım faydası oldu. Bi de acı elma(adaçayı) yağını tavsiye ederim gaz sıkıntınız varsa.
Selamlar herkese..sabah kontrolumuz vardı..kızım 5200 gr 57 cm olmus..1 kilo almis,cok mutlu oldumdoktor artik 3 saatte bi emzir dedi..gecde bazen uyuyor dedim sakin uyandirma kendi acikinca uyanir dedi..kalca uot.dogum yaptigim hast.doktoru 1 aylikken cektirdi,bu dr erken dedi..hepsi ayri sey soyluyor,offf filmide evde unutmusuz neyse artik bir ay sonra bakar olmai tekrarlariz..3.#ay kontrolde göz muayenesi ve batin ultrasonu istedi..birde sab simplex kulaniyoz ama fayda eymedi dedim,biogaia yazdı.
Rota asisinida 3-5-7.aylarda asi yok o zaman yaptirın dedi..bizden haberler boyle...
Kızlar akşamları sütüm yetmiyor , geceleride çok emmediği için sütüm oluyor. Gece Bende emmediği sütü sağıp akşaüstü o sütü biberonla veriyorum. Chicco nun step up diye biberonu. Korkum doğrumu yapıyorum acaba ilerleyen günlerde biberondan dolayı göğsümü bırakırmı. Günde 1 kez kullanmış oluyorum biberonu. Şırıngayla , kaşıkla vermeyi denedik olmadı sinirlendi döküldü hep.
Ben de ocak annesiyim.problemli bir gebelik gecirdigim icin buraya takilamadim.prblemimle ilgili topikteydim gebeligim boyunca.
hepinizin gozu aydin.gule gule buyutun bebeklerinizi.birseyler sormak istiyorum.
benim bebegim cok acken memeden dort dk kadar emiyor.sonra cikariyir agzindan memeyi ve bir daha almak istemiyir memeyi.aglayip duruyor memeye yaklastirinca.kaldirinca susuyor.emzigi cok cok emiyor.araniyor ama memede agliyir.gazdan mi suzce.sizinde boyle oluyor mu.bu arada tabi en onemlisi biberinla sagdigim sutu veriyirum.sarilik oldu mecbur basladik biberona.sonrasnda da boyle yaptigi icin emme sonrasi biberonla veriyirum sutumu.
iki gundur de sutum yarira indi.biberonda dolayi sutum mu kesilecek ne dersiniz?
Ne zaman yastik kullanmaya baslariz bilen var mi.cok ince yastigim var.kullanmak istiyirum yatarken uzuluyorum kafasi sert sungerde hep.
hepinizin sutu bol ve gazsiz olsun insallah.
Ayyy maşallah maşallah inşallah daha sonra yaptiracagin her kontrolde de saglikli sihhatli haberler alirsin :)
canım okuduğuma göre meme olunca geç oluyormuş zaten. çünkü meme dolduğu zaman süte ihtiyaç yok sinyali veriyomuş ve süt üretimi duruyomuş. ben dolmasını beklemeden düzenli sagıyorum. süt bittikten sonrada fazladan 5dk sagıyorum. aglama işide oluyo canım. henüz dillerini çözemedik bebişlerimizin. ama vazgeçmemek lazım...Ben sutumu gogsum iyice dolunca sagiyordum.artik oyle dolmuyor.dilmasa da sagiyim mi yani.uc saatte bir.acaba sut uretimi icin meneyi tamamen bisaltmak mi iyi bir miktar sut birakmak mi iyidir? Biraz birakiyim uyaninca azcik emwr belki diyirum.yanlis mi acaba?
emerken memeyi birakinca gazini cikariyirum.ama tekrar memeye donmuyo.agliyo.dik tutunxa susuyo.cocuklugumuzdaki aglayan bebeklere benziyo yani.yatirinxa agliyo kaldirinca susuyo:))bu arada 43 gunluguz.
Tesekkur ederim bu arada cwvap verdigin icin.
leslie mi acabakızlar geçenlerde spor için bi isimden bahsediyordunuz. kimdi o. bulamadım tekrar. bi bakayım artık bende...
Gunaydin kizlarr. Acaba siz geceleri uyaninca bebislerin once altini degistirip sonra emziriyomusunuz yoksa tam tersimi. Emip sonra altini degistireyim diyorum cunku emerkende bazen altina yapiyo ama sonra da uyumasi zor oluyo. Ne yapacagimi bilemedim de. Siz nasil yapiyosunuz
olabilir canım.bizim şimdiye kadar pek gaz sıkıntımız olmadı çok şükür.bebekler çok çabuk huy değiştirir derler.sallanmayı çok seviyo artık.bu arada ben rezene içiyorum.bebeğe çok ii geliyo tavsiye ederim..
Kizlar biz bugun 1. Ay asimizi olduk kizim cok aglamadi uzmedi annesini masallah :) eve gelince calpol verdm her ihtimale karşı smdi uyuyo kuzum ama arada mız mızlaniyo ağrısı mi var acaba bilemedim. Kizlar asidan kac gun snra banyo yaptirabiliyorz brn persmbe yaparm diye dusunuyorum ama bi sakıncası olur mu ki ?
Selamlar herkese..sabah kontrolumuz vardı..kızım 5200 gr 57 cm olmus..1 kilo almis,cok mutlu oldumdoktor artik 3 saatte bi emzir dedi..gecde bazen uyuyor dedim sakin uyandirma kendi acikinca uyanir dedi..kalca uot.dogum yaptigim hast.doktoru 1 aylikken cektirdi,bu dr erken dedi..hepsi ayri sey soyluyor,offf filmide evde unutmusuz neyse artik bir ay sonra bakar olmai tekrarlariz..3.#ay kontrolde göz muayenesi ve batin ultrasonu istedi..birde sab simplex kulaniyoz ama fayda eymedi dedim,biogaia yazdı.
Rota asisinida 3-5-7.aylarda asi yok o zaman yaptirın dedi..bizden haberler boyle...
bence verilebilir, günde bir defadan çok sorun çıkacağını sanmıyorum.
4 dakikada boşaltıyor olabilir, biraz inatlaşmayı deneyebilirsin, bırakmaya niyetli sanki seninki, ,nşallah bırakmaz
ben yumuşak bir yastık kullanıyorum ama başının değil sırtının altına gelecek şekilde, vücudunu eğimli tutma amaçlı, yoksa kusabiliyor. reflü yastığı gibi kullanmayı doktorlar da öneriyor zaten, hatta ben altını bile o şekildeyken alıyorum çünkü poposunu kaldırınca yedikleri ağzına geliyor ve boğulma tehlikesi geçiriyor. geçenlerde çok korkuttu bizi, elimizde kalacak bir gün diye aklım gidiyor.
yine bir sürü sorun...gözümü kapatıp açsam duru 4 yaşında olsa............................
dünden beri bi huysuzluk bi ağlama.3 te yattı sabah kalktı şimdi yeni uyudu.o da ayağımda...
kalça için dün ortopediye gittik özlede.adam yüzde 99 bişey yok dedi.muayene etti falan ama ben adamı lakayt buldum eşim de öle.ddedim ki adama.biz yinede çift bez saralımmı yok diyo ne gerek var diyo beze yazık diyo sanki bez düşünen var. bi de eşime diyo ki senin bu ablayla işin var diyo...gerzek
neyse çıktık ikna olmadık sağlık oc.daki dr umuza gösterdik başka bi şekilde muayene etti sağ bacağı farklı çekiyo dedi.kadın süper yaa her konuya hakim.biz de yarın devletteki ortopediye gitcez kadının önerisiyle.cumartesi de başka bi özele....
Allahım yavruma şifalar versin tüm yavrularla birlikte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?