2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Tatlm benim mememde kirmizi hemde bastan asagi ama ilaclara basladigimdan beri kirmiziliklar azalmaya basladi ben 2 kere ateslendm bi titreme tuttu beni anlatamam atesim 39 bucuklara ckti ama smdi braz daha iyiym cok sukur sdece gogsumun üst kisminda bi sertlik var o gecmiyo apse odagi oluşmuş galiba kesip alicak doktr oyle gözüküyor emzirme konusunda bende kararsizm camm ama doktorun bi bildigi vardr diyip emzirmiyrm sagmaya pek vaktm olmuyr bnm zilli rahat durmuyo hic insallah sutum gitmez korkuyorm

Kizlar biz bugun 1. Ay asimizi olduk kizim cok aglamadi uzmedi annesini masallah :) eve gelince calpol verdm her ihtimale karşı smdi uyuyo kuzum ama arada mız mızlaniyo ağrısı mi var acaba bilemedim. Kizlar asidan kac gun snra banyo yaptirabiliyorz brn persmbe yaparm diye dusunuyorum ama bi sakıncası olur mu ki ?

maaşallh annesi kuzuna:)ilk aşıda banyo ile ilgili bir yasak yok.2.ay ki aşısında 3 gün banyo yapmayacak dedi hemşire

yok canım farklılık görmedimde, feridun kunak önlem aamaçlı demişti. bende koydum. ama bugün vazgeçtim. üfff inşallah bi sıkıntı olmaz.

:) bende bazen almıyorum altını. doyunca uyuyuveriyor çünkü. bikereden bişey olmaz deyip bi dahaki uyanışını bekliyorum almak için.

canım, benim oğluşum ilk doğduğuna emmiyordu , zaten sütümde yoktu. mamaya başladık. herkes biberonla verme diyodu. ama kaşıklada feryat figan. değermi dedim bu kadar aglamasın verdim biberonu mamayı. bi taraftanda sütümü sağdım sağdım verdim biberonla. ilk ayın sonuna doğru emmeye başladı göğsümü günde bi defa keyfi olursa. şimdi 45 günlüknolduk. gündüzleri emiyo gayet güzel. akşama süt kalmıyo herhalde emmiyo bizde mama veriyoruz biberonla. sonunda emmeye başladığına göre biberona alışma gibi bi durumu yok. ama biberonumun deliği ip gibi. en küçüğünü almıştım. yinede sen bilirsin tabi bebişinin huyunu.

canım benim oğluşum 1 aylıkken başladı emmeye.hep biberonla besledim. ama düzenli sagdım sütümü. halada sagıyorum. sütümde çok şükür artıyor. hatta sag göğsümde süt bitmişti. 3 gün düzenli sağdım. 3 saate bir. şimdi gayet iyi süt geliyor.
emme sırasında alıyor bazen. geriye atıyor kendini. bende gaz çıkarır gibi kaldırıp pışpışlıyorum. sakinleşiyor. ozaman tekrar vriyorum memeyi...

Ben once birini emziriyom,uyuyor uyansin diye bezini degistiriyom uyaniyor.,bir daha sabaha degisiyor..uykua dalinca kaka yapmiyirlar zaten,artik cis oluyir gece bezde..

Ben sutumu gogsum iyice dolunca sagiyordum.artik oyle dolmuyor.dilmasa da sagiyim mi yani.uc saatte bir.acaba sut uretimi icin meneyi tamamen bisaltmak mi iyi bir miktar sut birakmak mi iyidir? Biraz birakiyim uyaninca azcik emwr belki diyirum.yanlis mi acaba?
emerken memeyi birakinca gazini cikariyirum.ama tekrar memeye donmuyo.agliyo.dik tutunxa susuyo.cocuklugumuzdaki aglayan bebeklere benziyo yani.yatirinxa agliyo kaldirinca susuyo:))bu arada 43 gunluguz.
Tesekkur ederim bu arada cwvap verdigin icin.

Son düzenleme:
Selamlar herkese..sabah kontrolumuz vardı..kızım 5200 gr 57 cm olmus..1 kilo almis,cok mutlu oldum doktor artik 3 saatte bi emzir dedi..gecde bazen uyuyor dedim sakin uyandirma kendi acikinca uyanir dedi..kalca uot.dogum yaptigim hast.doktoru 1 aylikken cektirdi,bu dr erken dedi..hepsi ayri sey soyluyor,offf filmide evde unutmusuz neyse artik bir ay sonra bakar olmai tekrarlariz..3.#ay kontrolde göz muayenesi ve batin ultrasonu istedi..birde sab simplex kulaniyoz ama fayda eymedi dedim,biogaia yazdı.
Rota asisinida 3-5-7.aylarda asi yok o zaman yaptirın dedi..bizden haberler boyle...

Canım nerelerdesin özledik :)
Kaka için masaj yapıyo musun? Ben birkaç kere yapmıştım faydası oldu. Bi de acı elma(adaçayı) yağını tavsiye ederim gaz sıkıntınız varsa.

paşamdan fırsat bulup da giremiyorum canım memleketteydim canım 1 hafta oldu gaz için adaçayı yağını kullanıyorum birde dr herbacol drop die bi ilaç verdi rahatladı çok şükür..

Ayyy maşallah maşallah inşallah daha sonra yaptiracagin her kontrolde de saglikli sihhatli haberler alirsin :)

bence verilebilir, günde bir defadan çok sorun çıkacağını sanmıyorum.

4 dakikada boşaltıyor olabilir, biraz inatlaşmayı deneyebilirsin, bırakmaya niyetli sanki seninki, ,nşallah bırakmaz
ben yumuşak bir yastık kullanıyorum ama başının değil sırtının altına gelecek şekilde, vücudunu eğimli tutma amaçlı, yoksa kusabiliyor. reflü yastığı gibi kullanmayı doktorlar da öneriyor zaten, hatta ben altını bile o şekildeyken alıyorum çünkü poposunu kaldırınca yedikleri ağzına geliyor ve boğulma tehlikesi geçiriyor. geçenlerde çok korkuttu bizi, elimizde kalacak bir gün diye aklım gidiyor.

canım okuduğuma göre meme olunca geç oluyormuş zaten. çünkü meme dolduğu zaman süte ihtiyaç yok sinyali veriyomuş ve süt üretimi duruyomuş. ben dolmasını beklemeden düzenli sagıyorum. süt bittikten sonrada fazladan 5dk sagıyorum. aglama işide oluyo canım. henüz dillerini çözemedik bebişlerimizin. ama vazgeçmemek lazım...

kızlar geçenlerde spor için bi isimden bahsediyordunuz. kimdi o. bulamadım tekrar. bi bakayım artık bende...

yine bir sürü sorun...gözümü kapatıp açsam duru 4 yaşında olsa............................
dünden beri bi huysuzluk bi ağlama.3 te yattı sabah kalktı şimdi yeni uyudu.o da ayağımda...
kalça için dün ortopediye gittik özlede.adam yüzde 99 bişey yok dedi.muayene etti falan ama ben adamı lakayt buldum eşim de öle.ddedim ki adama.biz yinede çift bez saralımmı yok diyo ne gerek var diyo beze yazık diyo sanki bez düşünen var. bi de eşime diyo ki senin bu ablayla işin var diyo...gerzek
neyse çıktık ikna olmadık sağlık oc.daki dr umuza gösterdik başka bi şekilde muayene etti sağ bacağı farklı çekiyo dedi.kadın süper yaa her konuya hakim.biz de yarın devletteki ortopediye gitcez kadının önerisiyle.cumartesi de başka bi özele....
Allahım yavruma şifalar versin tüm yavrularla birlikte

Son düzenleme:

Canım ben gece 11'de yatmadan bezini değiştiriyorum bir daha sabah 6-7 kaçta kalkarsa. Arada hiç bez değiştirmiyorum yoksa uyanıyo. Hiç de pişik olmadık çok şükür.

Ya ben bu rezeneyi içemiyorum kokusundan sadece bebişe veriyorum.

Geçmiş olsun annesi
İlk ay aşısında banyoyla ilgili bi sıkıntı yok canım biz yaptırmıştık.

Maşallah canım ne güzel kilo almış. Ben de çok merak ediyorum 2. ayındaki kilosu kadar olcak acaba:)
Bu arada rota aşısının ilk dozunun 2,5 aylık olana kadar yapılması gerekiyo demişti benim doktorum. Bi sor istersen canım, ben yaptırcam.

Yastık ben de koyuyorum uyanık olduğunda kafasının altına. Sevmiyo zaten öyle dümdüz yatmayı. Yastık olunca bakınabiliyo:) yumuşacık zaten yastık belini fazla zorlamıyo. Altını alırken koymayı akıl edememiştim deneyeyim

Canım siz de hiç iyi doktorlara denk gelemediniz valla götür birkaç yere daha için rahat olsun.
Bebişlerimiz eninde sonunda büyücek canım ve büyüdüklerinde de aynen dediğin gibi gözümüzü açıp kapamışız gibi gelcek emin ol. Sabırlı ol hepsi geçecek Allah'ın izniyle, dua et bol bol. Allah acil şifa versin kuzuna

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…