2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Canim bizde de var kusma lor peyniri gibi kusunca anne sütü yariyo dediler sütü cikarinca da memede daliyor agzindaki sütü birakiyor bazen yada fazla emiyo r die dusunuyorum da iste kiloyu etkiliyor mu bilmiyotum 13 martta asimiz var o zaman bakicaz

Bizde 9 ocak 59 günlüğüz 2 gün var aramızda bizim elhamdürillah çok gaz sıkıntımız olmadı baştan beri biogio kullanıyoruz..

17 ocak doğumluyuz. 45 gunluk olduk sanırım. oğluşumu ilk günden beri emziremedim. gaz gelince domates gibi kıpkırmızı oluyor oğluşum. ama ıkına ıkına yapıyor. düne kadar kimyon veriyordum bıraktım. bakalım ne olacak..

Yanlış anlaşılmaya sebep oldum, kızlar.. Kuura bakmayın..

Butest abr, sarılık tedavisi görenler, genetik yatkınlığı olanlar, tarama testini geçemeyenlet vs yaptırıyor.. Herkese değil."

Yok cnm,kizimda ilk gün yaoildi,oglumda 2 aylikken yaptirdik..
anladım kızlar. sıkıntısı olanlar umarım iyi sonuçlar alırlar...

canım anne sütü okadar faydalıki bildiğin antibiyotik yani bakteri üretse bebek emiyo onu düşün yani.bak bizim isiliklerimiz kızarıklıklarımız hep gitti anne sütü sayesinde:)) kimyasal krem kullanmaktansa doğal bişi yani. şimdi pamuk gibi cildi elifimin..

Biz de 18 ocak doğumluyuz, şimdi saydım 47 günlük olmuşuz, hiç de saymak istemiyorum, iznim bitiyor, içim bunaldı...

Bu arada emzik kullanan arkadaşlar, zehra hanım da yeni yeni emzik almaya başladı da uykuya dalarken veriyorum, uyuduktan sonra alıyorum, siz nasıl yapıyorsunuz, uyku süresince eme eme yorulur gibi geliyor...

Canım sen de emzik vermek istiyordun ya bizim kız yavaş yavaş alışıyor, şunu farkettim, emziği birden ağzına sokunca öğürüyor, ben şimdi kaynar suyla yıkadıktan sonra, önce ucunu diline değdiriyorum, ıslaklık hoşuna gidiyor, sonra hepsini veriyorum, hemen atarsa, bu seferde süt sıkıp veriyorum, kuru kabul etmiyor...

Bazen ne yapsm almıyor daha dün kustu, ama bu yöntemleri buldum kendimce... Karnı toksa ve uyuyamıyorsa emzik deniyorum, tamamen bir alışsa gerçekten rahatlık....

Ben de aldım o yastıktan ama benim kızım kayıyor ya, gece bir kalkıyorum yastık bir tarafta zehra bir tarafta, sizde de oluyor mu, zehrada mı bir tuhaflık var...

Hanımlar ben gün içinde yatağında yatmaktan zorlandığı zaman ki bu giderek arttı bebişimi yanıma alıyorum yatağımızda kucağımda bebişile yatıyorum, bilmem sakıncası var mı. İki aylık olmasına az kaldı. Bebek yatağında gelişir derlerde gerçekliği var mı bilmiyorum.

Canim biz de 2 gün fototerapi aldik bize hic öyle bisey demediler? Bi arastirayim iyi oldu söylediğin sağol.

Ben de aldım o yastıktan ama benim kızım kayıyor ya, gece bir kalkıyorum yastık bir tarafta zehra bir tarafta, sizde de oluyor mu, zehrada mı bir tuhaflık var...

Bizimki kaymadi su ana kadar kafasi hala sağa dönük ama. Umarim sonuç aliriz ben kafaya takmaya basladim bu işi. Zehra da şekil değişikliği var mi basinda?

Benim izinim 31 martta bitiyor ama bu donem ise gitmiycem . senin kim bakacak çocuklara?

Arkadaşlar Biz 74 günlüğüz. Kizim Gökçe gündüzleri uyumakta zorlanıyor. Uyusa bile yarim saat. Simdi gece uyuyorsa sukret diye düşünebilirsiniz. İlk 2 ay uykular bizim de düzensizdi. Ama artik buyuyoruz bi düzen olmali sanki. Ben mi beceremiyorum bilemedim. Dun şu Tracynin kitabini aldim elime. Tekrar okudum uyku bölümünü. Tamam dedim bu sefer kararliyim uygulamaya calisicam. Sabah kalktim bi stres bende.sanirim kizima da yansittim dun melek olan çocuk bugün huysuz.

Akisina bırakmak istiyorum ama gündüz hic düzeni olmadigi için kizimla disari cikmaya korkuyorum. Siz disari AVM ye falan gittiniz mi hic? Ben artik normal hayatima donsem diyorum. Aylardir evdeyim( sehir dişina cikmak istiyorum ama korkuyorum da bi yandan.

Bana bilgilendirme yapıldı diye kağıt imzalatmışlardı, sağlık bakanlığının zorunlu uygulamasıymış..

Başın sağ tarafında hafif düzleşme var, ama ben yastıkla düzeleceğini düşünüyorum, bence sen de kafana takma, daha küçükler bu yastıkla düzelir...

Ben de bu kafa işinde hassasım, düzelir çok da takmayın diyorlar ama dikkat edilmediği için düz yahut yamık kafa birsürü çocuk var etrafımda... Eşim ve kardeşler hep düz kafa, k, validem düzelir diyor, düzelseydi, senin çocuklarının düzelirdi diyeceğim ya olmuyor, görümcelerim eltilerimin çocukları da hep düz kafa... Dibek taşı gibi, ben sevmiyorum, sade kafayla kalsa iyi yüzleri de ablaklaşıyor, çocukların...

Benim iznim. 14 nisan da bitiyor, en azından iki hafta uzatsalardı, ,35 gün yıllık iznim var verirlerse onu kullanacağım, vermezlerse işm zor...yine de yetmiyor, yaz dönemi çalışacağım zaten de en azından altı aylık olsaydık,,,

Son düzenleme:

bende alıştıramadım bi türlü emziğe. atıp duruyor ağzından. uyumak için illa bişey emmek istiyor. biberon yada meme emdikçede kusuyor. emziği emip dalsın uykuya diyorum yok.. bi taraftanda düşünüyorum alışırsa sonra nasıl bıraktırırız diye... bi öyle bi böyle....

:) gündaş olmuşlar canım ... umarım iyisinizdir. herşey yolunda gidiyordur oğluşunla...

Evet canım gündaşız, herşey yolunda gibi, sağa yatmaktan kafası yamuldu (((
Yeterince emebiliyormu acaba meraktayım 2 saatte bir 60-70 bazen 80 ml içiyor tek memeden seninki nasıl, anne sütümü mamamı ve nekadar alıyor ölçtünmü hiç

kızlarr benim nehir imde 17 ocak doğumlu biz de gündaş olduk sizinlee

Benim zeynebimde 17 ocak dogumlu :) bizde gundas olduk. Ee kizlar 17 ocak dogumlu yavrulariniz gulmeye agulamaya basladimi? Benim zeynep te bisey yok daha. Kendi kendine gulumsuyo bazen bide hep tavana bakiyo donencesini takip edebiliyo okadar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…