2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

3 gun var kizlarin arasinda,benim kizimin adi da elif masallah kizina,yetiyrdur sut cnm..bende sadece emziriyom,arada uyumahinca hemen aklima sutmu yetmiyor diye geliyor..1 kilo almis,dun gittik kontrole..oglumda 5.5 yasinda benim..Allah sağlik versin cocuklarimiza..

Benim kizimda 3100 dogdu,1.ay 4100 bu ay 5200 olmus..iyi almistir merak etme cnm.

Bu arada kızlar bunu kendim keşfettim sonrasında araştırdığımda açıklamasını da buldum.
Bebeği emzirdikten hemen sonra kucağıma alınca ardarda bir kaç kez geğiriyorz (Eğer uyuyakalmazsa) ..
Bazen kusuyor hemen kaldırınca bende bi 5 10 dk sonra kaldırıyorum.Yine rahatlıyor..
Nedenide bebek emerken yuttuğu hava eğer yatırılıp kendi haline bırakılırsa sindirim sistemine geçiyormuş bu yüzden gaz oluyormuş. Bir an önce kaldırınca sindirim sistemine karışmadan ağız yoluyla atılıyormuş.
Ha bunu yapınca gaz olmuyormu oda oluyor benimkinde ama yinede biraz daha rahat olduğuna inanıyorum. :) Zaten artık gaz sancısı çeken bir anneyseniz böyle sesler duymak sizi mutlu ediyor.. Bu yüzden bile yapılır yani

Son düzenleme:

gözüne damla damlattım bir hafta pek faydası olmadı galiba bir iki gün bekleyip ben de süt sürmeye başlayacağım. ne varsa eskilerde var inşallah işe yarar

çok gürültü yaptığında falan veriyorum, uyumak için de alıyor sonra kendi atıyor benimki ama hala tam alışmış değil emziğe, midesini bulandırıyor

Ben de aldım o yastıktan ama benim kızım kayıyor ya, gece bir kalkıyorum yastık bir tarafta zehra bir tarafta, sizde de oluyor mu, zehrada mı bir tuhaflık var...

bizimki de aynı kıpır kıpır, battaniyesini kolunun altına sıkıştırıyorum boğulacak diye omuzlar falan hep açıkta, battaniyenin içine giriyor yoksa

onlar 1 yaşından sonra kendileri çıkıp geliyor senin yanında yatmak için, bence yalnız yattığın zamanların tadını çıkar. oğlum dört yaşında ve hala bizim yatakta. ondan kurtulacağız kız gelecek

uyandırma artık ya, acıktığını bilir o, kilo almaktan korkup emmeyecek değil ya

o bizde de çok işe yarıyor, hemen çıkıyor yukarıdan gazı

Kızlar bebişlerinize araba aldınız mı? Ben alıcam ama karar veremedim tavsiyelerinizi bekliyorum..😊

ben bundan alıyorum yarın inşallah, ağırlığı katlanma şekli ve fiyatı çok uygun oğlumda da buna benzer bir model kullanmıştık çok memnunduk

http://www.hepsiburada.com/liste/di...roductId=ailebzmdbp101-kl&categoryId=60002064

6 ocakta doğdu 58günlük olmuş 50 günlükken tartıldı 5 kilo 3,150 doğmuştu

Benim kızım 40 günlük oldu teyzeleri
Birazdan yıkicaz kızımı ben de yıkancam kırkımızı çıkaralım da akşama da halasına keçilerimizi uçurmaya gitcez

Ya benimki de alıyo arada ama tokken verince kusuyo, açken zaten emzik değil meme veriyorum. Benim için emdikten sonra oyalanması veya uyuması için alması önemli. Süt damlatmayı denicem bakalım.

Ben de hala geceleri yanımda yatırıyorum canım napim uyanıyo, başka yerde yatmıyo. Bu günler geri gelmicek, sadece beslenme değil uyku da önemli büyümesi gelişmesi için. Napim ne zaman isterse o zaman yatsın yatağında.

Canım gece beşiğinde uyuyorsa daha ne istiyosun arada yatsın koynunda nolcak. Benim kızım da gece uyandığında çoğu zaman memede uyuyo napcam uyandırcam mı kızımı kendi uyusun diye, nasıl olacakmış o iş?

Benim kızım da auuuu sesleri çıkarıyo artık gırtlaktan da karga gibi sesler geliyo çok komik

Canım benim Zeynep'in kaşında oldu, zeytinyağı sürüp yarım saat sonra Konak tarağıyla tarıyorum.

Gündüz uyumak istemesi dışında bütün uyku beslenme huyu benziyo

Benim de aynı canım ya hep kucakta hep omzumda. Kollarım yoruluyo artık ağırlaştı. Annemler gidince işim var

slm arkadaslar hep takip ediyorum ama yeni yazma firsati buldum benimde 16 ocak dogumlu kizim var gecen senede ocak annelerindeydim busenedeanliyacaginiz iki senedir doguruyorumbenim bi sorum olucak malum oglumu emziremedim kiza hamile kalinca mama verdik ondan boyle bi sorunumuz olmadi kizimi emziriyorum ve kakasini 6 gunde bi yapiyor o cok rahat ama ben rahatsiz oluyorum neden boyle diye sut yariyor ondan diyorlar boyle sorunu olan varmi aranizda

evet canım. benimki mamada yediği için ben mama şişliği olurmu diye korkuyorum. umarım ilerde normale döner bebişim.

canım hiç gaz sorunumuz olmadı nazar deymesin. hatta bi ara akşam huzursuzluğu başlamıştı. yeşil nane ve kimyonu kaynatıp verdim. rahat lıyordu bebişim.

anne sütünün tamamı sindirilebiliyormuş, o yüzden yapmıyor olabilir. ona sıkıntı vermiyorsa sorun yok yani. rahat ol

hayırlı olsun, Allah nice sağlıklı yaşlarını görmeyi nasip etsin.

bizim kırk banyomuzda geçen gün oldu. annem farklı batıl ve geleneklerden potpori yaptı. suya altın koydu, ayaklarını ve koltuk atlarını tuzlu suyla sildi. 40dua okudu. en güzeli buydu bence.

Canim benim kizimda 45 gunluk benimde tek gogus 5 dk emiyo arada 10 dkyi buluyo o da cok nadir ayni seyi bende dert ettim ama bilmiyorum. Hatta abarttip 3 dk emip biraktigi oluyo niye anlamiyorum gogsumden sadece onsutu aliyo diyede dert ediyrm kendime. Dedigin gibi bizimkininde kilosu iyi. Seninkinden tek farki bizimki uyumuyo yarim saat falan hep ikir mikir. Sancisi olmasa 2 saat uyudugu da oluyo ama duzenli degil.

Sağol canım, Allah hepimizin evladına uzun sağlıklı mutlu ömür versin
Biz de altın, para, taş, birer tutam tuz ve şeker koyduk leğene.
Önce tuzlu suyla yıkadık sonra bu dediklerimi atıp leğene temiz suyla yıkadık. Normalde tuzlu suyla yıkayıp bir gün bekletiliyo ama ben ve eşim istemedik öyle. Böyle yaptık :)

Şu potpori lafına çok güldüm... Annem de olsaydı kesin yapardı, bütün millete bunlar batıl inanç diye anlatıp duruyorum, kendi anneme laf geçiremiyorum.,.. Terzi kendi söküğünü dikemiyormuş hakikaten...

O olmadığı için 40 da hergünden farksızdı, bir tek ben abdest aldığım için kuran okudum...

http://www.toysrus.com/buy/baby-bouncers/bright-starts-pretty-in-pink-melodies-bouncer-6911-4102337

kızlar bana bu anakucağı hediye geldi. başta değiştirmek istedim, sırt kısmı çukur oluyo, bebeğin beli ağrır diye daha düz bişey alacaktık güya ama bebek nerdeyse 40 günlük olacak dışarı çıkmak hayal oldu :)
başlarda koyduk bebeği ama sevmedi, hemen ağladı. biraz büyüyünce (sanki kaç yaşına girdi yavrucak :)) ) altına 2-3 kat pofuduk battaniye serip tekrar denedim. bebek çok sevdi. önce kucağımıza alıp pışpışlayıp uyuturduk, şimdi kucağımızdayken cızırdıyor, kıvranıyor. ana kucağına koyunca rahatlıyor yavrucak. dün tüm gün onda uyudu. emziğede alıştırdım, karnını doyurup altını temizleyip, ağzına emziği verip, doğru ana kucağına.. biraz sallıyorum, uyuyor. uyumasa bile en azından ağlamıyor uzun süre. dün onun sayesinde mutfakta yemek yapabildim.
kendi kendine uyuyp uyanıyor orda. öğlende yatağımın yanına getirdim, bende uzanırken onu salladım, beraberce uyuduk kızımla. ben aynı yatakta uyumaya korkuyorum ya kızlar, siz nasıl cesaret ediyorsunuz??. benimmi uykum ağırdır bilmiyorum. elimi kolumu kontrol edemem uykulu uykulu

canım bu yazına yapılan yorumları okudum da uyku düzeni olmasa da beslenme düzeni çoğu kişide aynı. bende de aynı şekilde. 5-10 dk emiyor. kilo alımı iyi ama uzun emmesi gerekiyormuş gibi hissediyorum. nasıl hemen doyuyor dye şaşırıyorum. demek ki bu aylarda normal, herkesin aynı olduğuna göre.

bebeği uzun uzun emen var mı arkadaşlar?

ben de 3-6 ay giydirmeye başladım. zaten bol kıyafetlerle daha rahat ediyor kızım. hele tulumlar darsa hiç rahat olmuyor. küçülenleri ayırdım ama henüz kaldırmadım.

çocuk yetiştirmek gerçekten sabır işi. kızımın gaz sancılarına artık alıştım. zaten sancı da pek ağlamaz bizimki bol bol ıkınır. fakat bugün sabahtan beri ağlıyor ama kucağa alınca susuyor yatırınca ağlıyor. uykusunda bile ağlıyor arada bi rahatsızlığı var ama anlayamıyorum. çaresizlik ne zor. oturdum ben de ağladım bugün. moralim çok bozuktu. eşim geldi akşam derslerini iptal etti. o gelince biraz düzeldim.

paris ben seni geçen sene mol gebelik topiğnden hatırlıyorum sanki? ben de oralardaydım. şükür ki rabbim bugünleri de gösterdi. senin de evlatların hayırlı olsun. 2. de olmuş hemen maaşallah. Allah bağışlasın.

normalde 6 gün kulağa çok gibi geliyor ama kızının rahatsızlık durumu önemli. bizimki günde en az 2-3 kere yapmazsa çok huzursuz oluyor mesela. çok zor durumda kalırsan azıcık saf zeytinyağı içirebilirsin. doktor dedi bana. bir de dün tvde bi doktor dinledim, kayısı ve çileği ezip suyunu süzün verin iyi gelir dedi. ben her alt açmada zeytin yağı sürüyorum popoya o da uyarıyor, genelde altını açtığımda yapıyor kakasını

canım hiç gaz sorunumuz olmadı nazar deymesin. hatta bi ara akşam huzursuzluğu başlamıştı. yeşil nane ve kimyonu kaynatıp verdim. rahat lıyordu bebişim.

Maşallah canım inşallah hiç olmazda.. Ve inşallah bizde bi an önce atlatırız hayırlısıyla bu dönemi..

Evet canım bende öyle duydum.. Süt yaradığı için olurmuş. Annem hep "emen çocuk temiz olur" der. Yani kakasını filan daha az yaparmış ...

Kakamizdan sac kili cikti saclari dokulmeye basladi demek agzindan girmis sapkada takamiyorum hemen cikariyoo zriarari var midir acaba ya cikaramadiklari kaliorsa allah korusun

kızlar sizde öyle misiniz yaaa boş vakit bulur bulmnaz netteki alışveriş sitelerine dadanıyorum dışarı çıkamadığım için mi oluyo acaba bişey aldığım da yok gezip bakıp duruyom öle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…