2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Emziğe alışmasına çok sevindim büyük rahatlık olur senin için Benim oğlumda almıyor ama ben denemiyorum artık ara ara denesem belki huyu değişmiştir Ben direk emziriyorum mememi emzik olarak kullanıyor uykuya dalmada sakinleşme de Aslında böylesi yanlış ve zor İnşallah alışır emziğe süt sürme işi mantıklı bunu deneyeceğim :))

canm sütünün az olmasına üzüldüm benimde oğlumda öyleydi hem mama hem emziriyodum ama kızımda dikkat ettim her emzirmeden sonra bir iki bardak su iç inan çok işe yarıyo bide incir ye hergün sütü çoğaltıyo ben öyle yapıyorum hemde sana hem bebeğe fayda ediyo incir sütünden bebeğe geçiyo kaksını rahatca yapabilir o zaman..

aman canım ya kurallar rutin boşşş....her bebek - anne kendi halinde. walla ben oğluşumu gündüz oturma odasına alıp getiriyorum. tv falan açık. uyursa orda uyuyor. istediğim zaman kucağıma alıp yatağımda yatıyoruz, seviyorum. zaman akıp geçecek ileride istesemde olmayacak zaten. gecede yatağında yatıyor... belkide yanlış yapıyorum :)

uyku rutini diye çeşitli yazılar var. bebeği memede, doyurarak şöyle böyle uyutmayın diyor. kendisi daha sonra uykuya geçmeye zorlanır diyor. şimdi benim bebişim gece mama yerken uyuyor. ne yapayım uyandırıp kendi uykuya dalsın diyemi bekleyeyim yani.
3-4 aylık olsunda yavaştan başlarız uyku rutinlerine. şu an sadece bize ve güvene ihtiyaçları var bebişlerimizin..

Aynen cnm,benim kizda gundüz uykusu cok az..memede daliyr,birakinca uyaniyor 5-10 dk.icinde..en kotusude kucak istiyor hanfendi..dun mahvioldum,belim koptu tasimaktan..2 aylik olcak kizimda,gece uykusu fena degil..benim oglusta boyleydi,gunduz hic uyumazdi..tracy kitabi bende de var ama okumadim,ben yapamam,aglamasina dayanamiyorum benya...
Bu arada emzik almiyor benimkide,nasil aliscak bilmiyorum..
Offf izinler bitiyor ya,benimki 22 nisanda..aile hekiminden rapor isticem 20 gunluk..ins. verir..mayisida bitirsem raporla iyi olcak..

Kesinlikle haklisin cnm,bende oyle kati kuralli yetistiremem..dedigin gibi memede uyuyor eee uyandirip kendimi dalsin..cok zor,daha kucuk onlar ..bende 4-5 aylik olsun o zaman baslarim..

meraba canım benim kızımda 8ocakta dogdu yani 56 günlük 12 martta ikinci aşımız var ozaman kilo kontrolüde yapıcaz bakalım sütüm yarıyomu bebişime gaz problemimiz hala var ve doktorun dediği 3aydan sonra düzelir dio.bizimki gaz geldimi çığlık çığlığa valla ne yapsak susmuyo internetten kolik bebek videoları var onları dinletiyoruz su sesi fön makinası sesi biraz rahatlatıyo ama bi saat sonra geri basıyo yaygarayı bunun yanında tatlı anlarıda var gülmeye başladı artık bize gıgılıyo yavaş yavaş ve bütün sinirimi alıyo üstümden:)) birde altının açık olmasına bayılıyo elinden gelse yataktan fırlıcak ayaklarını deli gibi hareket ettiriyo eveett elif dila'nin maceraları bu kadar sizinkiler ne alemde kızlar:))

Canım benim kızımda 10 Ocak doğumlu bigaia damla kullaniyorum sanki bizimde yavaş yavaş gazımız azalmaya başladı bundan 2-3 hafta önce hiç uyumuyodu geceyi sabah ediyorduk o degil o ağlaması kivranmasi mahvediyoruz beni icim sızlıyordu artık daha iyi haftada 1-2 kere oluyor gazı ve buna şükür diyoruz inşallah yavaş yavaş tamamen kalkar ortadan gaz problemimiz

Ben de aldım o yastıktan ama benim kızım kayıyor ya, gece bir kalkıyorum yastık bir tarafta zehra bir tarafta, sizde de oluyor mu, zehrada mı bir tuhaflık var...

:)) canım elifte kayıyo yatırıyorum odadan çıkıyorum bi yarım saat sonra girdiğimde yastık yukarda kafa aşağıda artık kuzucuklar hareketlenmeye başlıyolar demekki..

valla canım ben gece uyanınca deli gibi ağlıyo o yüzden önce emzirip sakinleştiriyorum bu seferde uyuyakalıyo ama mecbur altını açıyorum temizliyorum haliyle uyanıyo geri kucağıma alıp emzirip uyutuyorum yani baya zorlu geçiyo:)

Benim oğlum da 10 ocak doğumlu. Başında iki haftadır konak çıktı, banyo dan sonra gidiyor tekrar çoğalıyor. Sizlerde oluştu mu nasıl bitirdiniz. Gaz sancısı da hiç azalmadı, ilk ay iyiydi ikinci ay çoğaldı, yediklerime de gayet dikkat ediyorum ama anlamadım. Birde rota aşısı ne, kimi iki ay olmadan yaptırılmalı demiş, aşı tablosu dışında bir aşı sanırım?

Benim zeynebimde 17 ocak dogumlu :) bizde gundas olduk. Ee kizlar 17 ocak dogumlu yavrulariniz gulmeye agulamaya basladimi? Benim zeynep te bisey yok daha. Kendi kendine gulumsuyo bazen bide hep tavana bakiyo donencesini takip edebiliyo okadar.

Beni ve memeleri takipte benim Hazma :)))) dönence kurmadım henüz, onunla konuşunca gülüyo yada tesadüf ama gülmesi harika :)

:) hahaha benimkininde kafası yamuk sağa yatmaktan.
kilosu normalse sorun yoktur emiyordur canım. benimki emmiyor canım. hastanede mamaya başladılar doğumdan sonra. sütümde yoktu sağa sağa ne çıktıysa verdim mamanın yanında. bi ara sağ göğsüm tamamen kurudu. boşboş sağa sağa tekrar gelmeye başladı süt. şu an günlük 300-350 ml süt çıkıyor sadece biberonla veriyorum., onun yanında da mamaya devam. ilk ay kontrolumuzde bebişimin kilosu çok çıktı. 3500 den 5300 olmuş. doktorumuz bu aylarda yemesinden kesemessin istedikçe ver dedi. bende veriyorum ama obez olurmu diye de korkuyorum. allah korusun. bakalım bu ay kaç kilo çıkacak bekliyorum.. bütünnn bunların dışında sağlığımız iyi bi sıkıntı yok... umarımda olmaz...

biz 41 günlük olduk. gündüzleri oğlum ancak toplamda 3-4 saat uyanık. onun dışında hep uyumak istiyor. gece 2-3 saatte bir meme için mızırdanıyor. göünü açmadan 5-10 dk emip hoop tekrar uyku. memeyi kendi bırakıyor. gün içinde de tüm emmeleri ortalama 2 saatte bir; 5 ile 10dk arası değişiyor. emerken güçlü çekiyo fazla duraksamıyor ama ben yinede çok az emiyor, çok fazla uyuyor diye hayıflanıyorum. birinci ay kilo alımı iyi, çişi kakası iyi. sizce ben boşuna mı dert ediyorum. herkes 15-20dk emzir, diğer memeye geç falan diyor ama benim oğlan çok iktisatlı kullanıyor sütleri. sütüm de bi az bi çok. neden etkileniyor anlamadım.

uyku ve beslenme düzeni bize benzeyen var mı?

oğlumla hastanelere gidip gelmek dışında hiç dolaşmaya , avm ya da açık havaya çıkmadık. gezmelere başlayan var mı?

oğlum daha 2 aylık olmadan aldığım tüm 3-6 ay kıyafetlerini giymeye başladı. aslında kilomuz normal ama bu kıyafetleri çok mu küçük yapıyorlarmış ne. 6-9aylık kıyafetleri bile olucak nerdeyse.

bu arada kendine vakit ayırmak isteyen arkadaşları çok iyi anlıyorum. ben de kendimi kuaföre atmak istiyorum ve alışverişe. kendi kıyafetleime giremiyorum ama hamile kıyafetlerimde fazla döküntü duruyor.

bir çocuk yetiştirmek oya gibi işlemekmiş. sabır, sevgi, merhamet ve güç istiyor. oğlum meme ya da kucak ararken ağladıkça , aklıma annesinin terk ettiği bebekler geliyor. haberlerde yayınlanan annesinin günlerce evde bıraktığı o minik bebek geliyor. Allah evlatlarımızı korusun.

canım benim kızımdagece uyumuyo gündüz uyuyo akşam 8de ağlamaya bi başlıyoruz gece 12 birlere kadar artık adet oldu elifte bu.ayın 12sinde aşımız var bakalım kaç kilo olduk 3.640grdoğdu geçen 4.700grdı.heralde sütüm yetiyo.bende 2ay bitmeden 3-6aylık kıyafetleri giydirmeye başladım küçük gelcek yoksa.kendime gelince hala hamilelik kot pantolonumu giyiyorum diğerleri gelmiyo kocaman göbekle:)geçen pazar kuaföre attım ben kendimi kaş saç kesimi boya hepsini hallettim arada makyaj yapıyorum kocacığıma genede meleklerimizden fazla fırsat bulamıyoruz rabbim onları bize bağışlasın bitane oğlum var 5yaşında şmdide kızım elif dila'm doğdu daha ne isterim elbet bizde rahata kavuşuruz bebişler sağsalim büyüyünce anne olmak çok güzell!!

haklısın bebekler sağlıklı olduğu sürece annelik çok güzel:) Elif'in kilo alımı gayet iyi biz de 1kilonun üzerinde aldık. ama mama vermiyorum. anne sütü ile devam ediyorum. bu yüzden maksimum 10dklık emmeler bana hep az geliyor. oğlum uyurken bile hala saat başı uyandırıp emzirsem mi diyorum. ne zamana kadar uyandırıp doyurmaya devam edicez.

bende hiç mama vermedim canım başta sık sık emzirdim emzirdikçe süt çoğaldı zaten.ayın 8inde 2ay bitcek artık o istedikçe emziriyorum zaten tok olduğunda diliyle itekliyo almıyo benimki acıkınca uyanıyo hemen elini ağzına götürüyo açım diye ıo yüzden uyandırmıyorum zaten uykuyada düşkün bi kız deil cadı:)

Maşallah diyim, benimki 3100 gr doğdu 1 aylıkken 4200 gr olmuştu dr iyi dedi, bencede iyi ama bu aydan şüpheliyim biraz, kilo takıntım yok ama yeterli beslendiğinin tek göstergesi kilo alımı olunca insan ister istemez merak ediyor.

İnşallah daha da iyi olur canım.. Haftada 1-2 kereye kadar düştüyse maşallahı var.. Bizimkinin hergün var..

Bende 3 aydan sonra normal bebekler hareketlenmeye başladığı içn azaldığını duymuştum. İnşallah az kaldı o zamana :)

Bizde 9 ocak 59 günlüğüz 2 gün var aramızda bizim elhamdürillah çok gaz sıkıntımız olmadı baştan beri biogio kullanıyoruz..
Maşallah ne güzel!!

Kimyonu çok duydum işe yaradımı sizde??

Benim izinde Nisan sonunda bitiyor :) yıllık izinden kullanacağız artık.. Yazık bebişler daha 6 aylık olmadan işe başlamak zorunda bırakılıyoruz.. Ben bir kaç ayda ücretsiz izin kullanmayı düşünüyorum..

İnşallah bi sıkıntı yoktur canım. Bi süre dik tutmayı denedinmi yine de kusuyormu??

valla o son yazdıgını ben de düşünüyorum... lanet olsun ole insanlara...

benim oglua da kıyafetlerı olmuyo. gelen hedıyelerden gıyemedikleri çok... hediye alanlar da bir beden buyuk alamamış yanı...
kendime vakit mi.... ne zaman.. buldugum boşlukta yemek ütü temizlik.amv neydi unuttum bie...beslenme şekli ise her saat başı mutlaka..uyku ise mutlaka kucakta ve pişpişli...yere indiği an gözler fal taşı...

siteye bile zor bakıyorum.. bilgisayar açık sayfa acık oleeeeee duryo....

şu anda bile paşam kucagımda uyuo .. koydum yerine uyandı.

durum bu yanı canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…