2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
canbade masallah deyim ne guzel uykuyu seven bi bebegin var benimki o kadar zor daliyoki uykuya. artik biraz daha uyanik kalabiliyo hemen aglamiyo bende biraz is yapiyorum ama sonrasinda uyuyana kadar canima okuyor.. isin kotusu kv bizdeydi buyuk kizim onunla zaman geviriyordu be guzel pazar gunu donecek evine kalcaz basbasa.. yemek bulasik gozumde buyumuyoda ben kucugu uyutmaya calisirkej buyuk napicak bilmiyorum uzuluyorum onada...
bizde daha pek disari cikmadik iki kere oturmaya gittik ama bebegim hep agladi emmek bile istemiyo sakinlesmiyo artik bi yere cikmiicam heralde ay sonunda bikac gun memlekete gidelim diyoruz ama bakalim orda napiiicak...
birde been sut isini cok kafama takiyorum mamada vereigim icin biri gelince yada biz gidince tedirgin oluyorum emmicekmi mamami istiiicek herkes ogrensin istemiyorum yetersz hissediyorum kendimi vs cicuk ondanda geriliyo heralde halbuki kizimdan tecrubeliyim mama konusinda ana yinede bu psikoloji mahvediyi beni bira mayasi aldirdim cuma elimde olcak birde onu kullaniyim bakalim ins ise yarar

kayisi ve cilegi ezip bebegemi verin dedi dr... ama cilek alerjen bir yasina kadar verilmiyo onu bir yasindan sinraki bebekler icin soylemistir belki vermeyin sakin kizlar....
ben gaz icin hic bisey kullanmiyorum cok sukur cokk sikintimiz yok kakasini iki uc gune bir yapiyor ama kendisi yapiyor cok rahatsiz olmadan diye dertetmiyorum ama ins onuda hergun yapmaya baslar... baslarda zinco verdim rezene anason kimyontohumu kaynatip verdim bir ikigun sonra biraktim ne fark olucak diye bisjey farketmedi yavas yavas hareketlendikce daha da rahatlarlar ama ek gidaya gecince tekrar basliyo zor bi surec

merhaba kızlar kontrolümüzden geldik aşılarımız yapıldı çok ağladı miniğim 5080 gr 58 cm olmuşuz dr her ihtimale karşı günde 3 ker yarım ölçek calpol ver dedi ama şimdilik ateşimiz yok vermesem mi diyorum bu arada yüzündeki kızarıklık ve kuruluk seboreik dermatit miş excipial verdi ama ben mustela nın cold cream ini aldım

Son düzenleme:

masallah boyu bayaa uzunmus benim kizim cok uzamadi bakalim kc cikacak 21inde asimiz... calpolu ates icin degil de agri kesici olarak verebilirsin belki igne yerleri agrir ya kolay degil kac tane bende veririm diye dusunuyorum bakalim hayirlisiyla atlatsak cok aglamisti ilk asida bile bunda napar bilmiyorum kolayda sakinlesmiyo sipam.. dermatit icin versigi me rhem kortizonlumu nemlendiricimi... arkadasimin oglundada vardi oda en cok musteladab memnun kaldigini soylemisti ama kortizonlu kremlerde cok kullandilar kasiniyomu senin bebis benim kizimnda yanaklarinda vardi sebamedin yuz kremini kullandim azaldi gibi surmuyorum bikacgundur oyle kurumadi cildi ama devam etmek lazim ben ihmal ettim

ya peki gunde ne kadar iciyo toplamda oglun kac ogun mama veriyosun yani... ne kadar beslenmeleri gerekiyo acaba... kilosunun altida biri kadar diye okumustum biyerde benim merak ettigimde kizimin ne kadar anne sutu aldigi... bizde hep mamayla birlikte gittigimizden kilosu cok olursa diye korkuyorum ... buyuk kizimda mamayla buyudu ama o daha mama bitmeden kakasini yaprdi kilo almiyodu yasinda 8kiloydu zorla uyksunda filan verirdim mamayi buda masallah hep versem yok demiiicek

bende emzige alistiramadim bi turlu uykuya dalarken yada bakinirken biraz emse okdar iyi olcakki kv skerli suya batirip verelim biraz diyo yok diyorun sonunda onuda denermiyim bilmem almadigim emzikte kalmadi ayrica iki cekiyo ittiriyo sipa
benim kizim da 18ocak dogumlu 21 nisanda iznim bitiyi ama rapor alip donemi kapatmayi dusunuyorum seminer dibeminde baslarim giderim kizlarimla bir iki saat .... ise basladigimdada 8aylik olcak kv kp bizde kalicaklar bisene biraz zor olcak ama bakicidansa onalrin bakmasini tercih ederum evlatlarimiz icin herweye katlaniyoruz iste kv kp de sonucta bize katlanmak durumundalar

Kıyamam ya,bende yarin goturcem asiya..simdiden stres oldum,yalnızım cok aglarsa diye korkuyorum..cnm 3 aşı yapildi demi,2 bacaktan digerini nerden yaptilar.banada hemsire gelmeden calpol ver dedi ama kimileri gerek yok diyor,ates olursa verilirmis,bende bilemiyorum napsam..

kızlar sizde öyle misiniz yaaa boş vakit bulur bulmnaz netteki alışveriş sitelerine dadanıyorum dışarı çıkamadığım için mi oluyo acaba bişey aldığım da yok gezip bakıp duruyom öle

Aynen cnm,emzirirken tablet kucagimda hep,bakiyotum hep bende..kiyafetlerde de hep indirim var ama kilolardan alamiyirum((

suus excipial verdi dr kortizonlu değil ben bebek kremi diye aldım yani ilaçtan daha iyidir kızarıklığı dünden geçti zaten sadece çok kuru ve pütür pütür dü
chemen ikisi bacaktan aşının karma ve pnömokok diğeri koldan verem verem biraz sıkıntılı dr yaparken hemşire gövdesini babamızda bacaklarını tuttu hareket etmemesi lazım hassas bir aşı diğer ay rotavirüs var yaptımayı düşünenler var mı

Arkadaslar benim gogsmde saniyorum dogumdan beri sislik var yumurta kadar baslarda anlamadim pek arastirmadim da gecen bir arkadas yazmisti benimkide mastit sanirim o zamandan beri bende emziriyorum iyice sonunu getirsin bebegim diye hatta iki defa ayni gogsumu veriyorum ama bitirdiginde sonmus oluyi sabahlari sut doldugunda bakiyorum tekrar sismis gecmedi hala ilk zamanlar atesli oluyodu gogsum simdi deil daha iyi emdigi icin gecti ama tam gecmedi daha bekleaemmi gecermi acaba yoksa doktorami gitsem 2.5 ay oldu bide nukun bir numara kaucuk emzigini aldim ogluma ayagimda sallarkwn agzina tutuyodym elimle o uyuyunca atiyodu simdi uykiya daldi ama hala agzinda alisiyor sanirim

canım o bira mayası tabletini bende düşünüyorum. lütfen sonucunu bizimle paylaş olur mu

Canim doktorun söylediğini eksik yazdım sonradan fark ettim kusura bakmayin. Soru soran kişinin bebeği 1 yasindan küçüktü o da dedi cok zor durumda değilse vermeyin çilek tavsiye etmiyoruz yasindan önce dedi.

Benim oglaninda kafasinin arkasi duzlesti .hep sirt ustu yatiyo neyseki kusmasi yok yoksa sabahlara kadar uyuyamazdim sanirim yan yatamiyor destekloyorum arkadan ama yine duzeloyor bazende agloyor sıkıntıya gelemiyo hic kilosu cok galiba ondan rahatsiz oluyo kafanin arkasinin duzlesmesi kotumu simdi gozume batmiyor ama arka kismi zaten ilerdeydi duzeldi biraz

Kafa şekli herkes için farklı galiba.. Ben hafif kavuna dönük yuvarlak kafa olmasını istiyorum, kimi de daha yassı olsun ister, belki çokilerdeyse o düzelmiştir canım...

Aman canları sağ olsun da... Rabbim sağlık versin bebeklerimize...

cevaplariniz icin tesekkurler arkadaslar.
azuremm evet canim molgebelik topigindeydim bende seni tanidimbebisini gule gule buyut canim cok sevindim saglikli sihatli kucagina aldigina

canım biz de 46 günlüğüz .bu hafta bizde de aynı.kızım çok uyumaya başladı.endişeleniyordum ben de.annem de normal diyor ama.sabah 6-7 gibi uyanıyor sonra 8 de uyuyor.acıktıkca kalkıyor.öğlen 2 saate yakın uyanık .sonra yeniden uyuyor.akşam da 2-3 saat uyanık kalıyor.gece çok sıkıntımız kalmadı çok şükür gece 12 gibi yatp sadece bir kez kalkıyor.uykumuz böyle ama doğrudürüst gözünü açıp beni emmiyor gibi geliyor.biraz emip bırakıyor.benim tek gögsümü bile bitirmiyor ya.biz enson 4500 gr dık .kilosu az gibi ama sağlıklı olsunlar da napalım

canım bence endişelenme uyku düzeni maşallah çok güzel kilosu herkesten önde gitmeyebilir yeterli olsun sağlıklı olsun da. bide henüz küçük biraz daha büyüsün uyanık olduğu süreler artacak oyun oynamak isticek kendiyle konuşulsun isticek o zaman da böyle olursa uykusu bence senin için harika olur annesi

çok güzelmiş güle güle kullan canım gerçekten de büyük kurtarıcı anakucağı. bizim anakucağının da bel kısmı çukur gibiydi. oto koltuğu için aldığımız bel destek minderini koyduk sevibebe diye marka çok güzel rahat oldu tüm günümüz onda geçiyor. yemeğimi bile yapacağım zaman mutfağa götürüyorum asıyorum dönencesini de biraz oyalıyor

ben ne zaman o uyurken ben de uyuyayım desem anında uyanıyor ve geri uyumuyor annesine gıcığı var heralde bizim kızın

Kırkından bun yana hiç uzun emdiğini görmedim 5 dk emer bırakır 6 dk bile sürmez saat gibidir öyle olunca 2-3saattebir emer. ancak çok uzun süre uyumuş ve acıkmışsa azıcık daha uzun emer o kadar. bide memede oyun oynamaya başladı biraz emiyor ağzındayken biraz etrafı seyrediyor. tabi seyrederken de çektiriyor hiç canımın yandığını anlamıyor. yüzüme bakıyor konuşmamı istiyor

kızlar sizde öyle misiniz yaaa boş vakit bulur bulmnaz netteki alışveriş sitelerine dadanıyorum dışarı çıkamadığım için mi oluyo acaba bişey aldığım da yok gezip bakıp duruyom öle

ayneeen öyle canım. alamıyorum çünkü şu an bedenimi bile bilemiyorum. acaba alsam olur mu olmaz mı dar mı gelir bilmem ne. sadece bakıcıyım ama şöyle yaza kadar hiçbişey almayı düşünmüyorum zaten dışarı da pek çıktığım yok. neme lazım şimdi alırım olmaz dar gelir güzel durmaz ondan sonra psikolojin de bozulsun düzeltecem diye uğraş dur

evet canım her emdiğinde yapıyorum çok şükür bebeğimin kustuğunu neredeyse hiç görmedim. zaten üstten çıkarınca rahatlıyor gaz aşağıya giderse sıkıntı çıkaracam diye uğraş dur. ama her zaman hepsini çıkaramıyor haliyle işte o zaman sıkıntıya dönüşüyor

bizim de ilk zamanlar buna benzerdi ama büyüdükçe uyanık kaldığı süreler artıyor canım. bizimki gündüz 2 saat uyursa 1,5-2 saat uyanık kalıp oynayacak mecbur. emme süresi kırkından beridir 5 dk anca büyüdükçe daha çabuk çekerlermiş. doktorumuz ilk 5 dk da %80 nini boşaltır zaten diyordu sonrası da keyif için emer diyordu

geçen hafta ilk defa dışarda yemek yiyelim dedik. restorana gidene kadar uyudu bi güzel yemeğin ortasında uyandı ağladı durdu yemeğimiz de yarım kaldı. belki havalar biraz daha ılıyınca bebek arabasıyla yürüyüşe çıkıp alıştırılabilir

valla kuzum biz onları değil onlar bizi rutine düzene sokuyolar. sabah ilk uykusunda kahvaltımı yapıyorum, biraz oynayıp tekrar uyutunca da yemeğimi anca yapabiliyorum. o uyumadan çok afedersin tuvalet bile yok ama ben bebeğin kendi yatağında yatmasını düşünüyorum çünkü uyku yarı ölüm derler. bende biraz deli yatarım kuzuma zarar veririm diye çok korkuyorum.

şimdilik geceleri yatağında yatıyor ama herkesten duyduğum büyüyünce hep sizle yyatmak isticek diyorlar. çalışan bir anneyim gündüz zaten yokum bari gece kokuma doysun diyip yatıradabilirim şimdiden bişey demeyim

tracy fln hikaye ya bence. ya da biz yabancılar kadar dirayetli değiliz azıcık ağlayınca pes ediyoruz. duygusal insanlarız biz napalım

benim iznin bitmesine bir aydan az kaldı düşünüp duruyorum. rapor alabilecek miyim alsam o parayı bir yerde hak etmiş olacak mıyım. rapor almam lazım mecburum bu dönemi tam kapatıp memlekete tayin istemem lazım. yoksa buralarda bir başımıza duramıyoruz. hiçbir tanıdık yok akraba yok. arkadaşlara pek sık gidip gelme yok

şöyle bi kere de 40 günlük fln rapor veren olmaz mı acaba. geri kalanı da sağlık ocağından raporla halletsek ahh

ben de bu hafta sonu bi bakıma gireyim o zaman. kocama da yazık adamcağız hep bakımsız görüyor

AVM e değil ama şehir dışına çıktık bikaç kez evde durdu hep . tabi ilk başta düzeni bozulunca huzursuz oldu ama sonra alıştı. hatta başka insanları görmesi iyi bile geldi. yavaş yavaş önce yürüyüşlerle dışarı çıkarmayı düşünüyorum. sonra kısa süreli yemek yemeye gitmeler sonra da tam uzun zamanlı AVM gezileri... alışsınlar artık arkadaş yoksa biz heba olup gidecez yaaa

canım mamayı bukadar dert etme. benim yeğenimde ilk 3 ay mama aldı. ama yengem hiç bıkmadan usanmadan, onu memeye tuttu, boş göğsünü makine ile sağdı, bol sıvı bol yeşillik, soğan yedi. o sütü getirdi ve sonra yeğenim 2 yaşına kadar emdi.

kendimle aynı durumu yaşayanları okuyunca anladım ki, boşa strese gerek yok. yabancılar dermiş ki ; bozulmadıkça tamir etmeye çalışma :) maşallah kilo alımı kakası çişi iyi:) bende tamir etmeye çalışmıcam:)

kayınvlidemi annemden daha kolay vazgeçirmiştim. annem sen karışma deyip attı beni kenara:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…