merhaba kızlar kontrolümüzden geldik aşılarımız yapıldı çok ağladı miniğim 5080 gr 58 cm olmuşuz dr her ihtimale karşı günde 3 ker yarım ölçek calpol ver dedi ama şimdilik ateşimiz yok vermesem mi diyorum bu arada yüzündeki kızarıklık ve kuruluk seboreik dermatit miş excipial verdi ama ben mustela nın cold cream ini aldım
Benim kızım 40 günlük oldu teyzeleri
Birazdan yıkicaz kızımı ben de yıkancam kırkımızı çıkaralım da akşama da halasına keçilerimizi uçurmaya gitcez
Hayırlı olsun canım Artık büyüyor bebişin Hadi bakalım inşallah güzel huylar edinmiştir 40 gün boyunca
:) hahaha benimkininde kafası yamuk sağa yatmaktan.
kilosu normalse sorun yoktur emiyordur canım. benimki emmiyor canım. hastanede mamaya başladılar doğumdan sonra. sütümde yoktu sağa sağa ne çıktıysa verdim mamanın yanında. bi ara sağ göğsüm tamamen kurudu. boşboş sağa sağa tekrar gelmeye başladı süt. şu an günlük 300-350 ml süt çıkıyor sadece biberonla veriyorum., onun yanında da mamaya devam. ilk ay kontrolumuzde bebişimin kilosu çok çıktı. 3500 den 5300 olmuş. doktorumuz bu aylarda yemesinden kesemessin istedikçe ver dedi. bende veriyorum ama obez olurmu diye de korkuyorum. allah korusun. bakalım bu ay kaç kilo çıkacak bekliyorum.. bütünnn bunların dışında sağlığımız iyi bi sıkıntı yok... umarımda olmaz...
Kıyamam ya,bende yarin goturcem asiya..simdiden stres oldum,yalnızım cok aglarsa diye korkuyorum..cnm 3 aşı yapildi demi,2 bacaktan digerini nerden yaptilar.banada hemsire gelmeden calpol ver dedi ama kimileri gerek yok diyor,ates olursa verilirmis,bende bilemiyorum napsam..merhaba kızlar kontrolümüzden geldik aşılarımız yapıldı çok ağladı miniğim 5080 gr 58 cm olmuşuz dr her ihtimale karşı günde 3 ker yarım ölçek calpol ver dedi ama şimdilik ateşimiz yok vermesem mi diyorum bu arada yüzündeki kızarıklık ve kuruluk seboreik dermatit miş excipial verdi ama ben mustela nın cold cream ini aldım
kızlar sizde öyle misiniz yaaa boş vakit bulur bulmnaz netteki alışveriş sitelerine dadanıyorumdışarı çıkamadığım için mi oluyo acaba bişey aldığım da yok gezip bakıp duruyom öle
canbade masallah deyim ne guzel uykuyu seven bi bebegin var benimki o kadar zor daliyoki uykuya. artik biraz daha uyanik kalabiliyo hemen aglamiyo bende biraz is yapiyorum ama sonrasinda uyuyana kadar canima okuyor.. isin kotusu kv bizdeydi buyuk kizim onunla zaman geviriyordu be guzel pazar gunu donecek evine kalcaz basbasa.. yemek bulasik gozumde buyumuyoda ben kucugu uyutmaya calisirkej buyuk napicak bilmiyorum uzuluyorum onada...
bizde daha pek disari cikmadik iki kere oturmaya gittik ama bebegim hep agladi emmek bile istemiyo sakinlesmiyo artik bi yere cikmiicam heralde ay sonunda bikac gun memlekete gidelim diyoruz ama bakalim orda napiiicak...
birde been sut isini cok kafama takiyorum mamada vereigim icin biri gelince yada biz gidince tedirgin oluyorum emmicekmi mamami istiiicek herkes ogrensin istemiyorum yetersz hissediyorum kendimi vs cicuk ondanda geriliyo heralde halbuki kizimdan tecrubeliyim mama konusinda ana yinede bu psikoloji mahvediyi beni bira mayasi aldirdim cuma elimde olcak birde onu kullaniyim bakalim ins ise yarar
kayisi ve cilegi ezip bebegemi verin dedi dr... ama cilek alerjen bir yasina kadar verilmiyo onu bir yasindan sinraki bebekler icin soylemistir belki vermeyin sakin kizlar....
ben gaz icin hic bisey kullanmiyorum cok sukur cokk sikintimiz yok kakasini iki uc gune bir yapiyor ama kendisi yapiyor cok rahatsiz olmadan diye dertetmiyorum ama ins onuda hergun yapmaya baslar... baslarda zinco verdim rezene anason kimyontohumu kaynatip verdim bir ikigun sonra biraktim ne fark olucak diye bisjey farketmedi yavas yavas hareketlendikce daha da rahatlarlar ama ek gidaya gecince tekrar basliyo zor bi surec
Bana bilgilendirme yapıldı diye kağıt imzalatmışlardı, sağlık bakanlığının zorunlu uygulamasıymış..
Başın sağ tarafında hafif düzleşme var, ama ben yastıkla düzeleceğini düşünüyorum, bence sen de kafana takma, daha küçükler bu yastıkla düzelir...
Ben de bu kafa işinde hassasım, düzelir çok da takmayın diyorlar ama dikkat edilmediği için düz yahut yamık kafa birsürü çocuk var etrafımda... Eşim ve kardeşler hep düz kafa, k, validem düzelir diyor, düzelseydi, senin çocuklarının düzelirdi diyeceğim ya olmuyor, görümcelerim eltilerimin çocukları da hep düz kafa... Dibek taşı gibi, ben sevmiyorum, sade kafayla kalsa iyi yüzleri de ablaklaşıyor, çocukların...
Benim iznim. 14 nisan da bitiyor, en azından iki hafta uzatsalardı, ,35 gün yıllık iznim var verirlerse onu kullanacağım, vermezlerse işm zor...yine de yetmiyor, yaz dönemi çalışacağım zaten de en azından altı aylık olsaydık,,,
Benim oglaninda kafasinin arkasi duzlesti .hep sirt ustu yatiyo neyseki kusmasi yok yoksa sabahlara kadar uyuyamazdim sanirim yan yatamiyor destekloyorum arkadan ama yine duzeloyor bazende agloyor sıkıntıya gelemiyo hic kilosu cok galiba ondan rahatsiz oluyo kafanin arkasinin duzlesmesi kotumu simdi gozume batmiyor ama arka kismi zaten ilerdeydi duzeldi biraz
İnşallah daha da iyi olur canım.. Haftada 1-2 kereye kadar düştüyse maşallahı var.. Bizimkinin hergün var..
Bende 3 aydan sonra normal bebekler hareketlenmeye başladığı içn azaldığını duymuştum. İnşallah az kaldı o zamana :)
Maşallah ne güzel!!
Kimyonu çok duydum işe yaradımı sizde??
Ben yurtdışında yasıyorum kızımın burda bitkisel fitiller var kızımın gaz sancısı oldugunda veriyorum 1 saate etkisini gösteriyor tamamen doğal Türkiye'de de vardır diye tahmin ediyorum istersen doktorunuza bi sor canım. Bide gaz sancısına banyo cok iyi geliyor biz öyle olunca yıkıyoruz ve sakinlesiyor ama cok sık yikayamiyoruz malum burda havalar baya soğuk gidiyor
biz 41 günlük olduk. gündüzleri oğlum ancak toplamda 3-4 saat uyanık. onun dışında hep uyumak istiyor. gece 2-3 saatte bir meme için mızırdanıyor. göünü açmadan 5-10 dk emip hoop tekrar uyku. memeyi kendi bırakıyor. gün içinde de tüm emmeleri ortalama 2 saatte bir; 5 ile 10dk arası değişiyor. emerken güçlü çekiyo fazla duraksamıyor ama ben yinede çok az emiyor, çok fazla uyuyor diye hayıflanıyorum. birinci ay kilo alımı iyi, çişi kakası iyi. sizce ben boşuna mı dert ediyorum. herkes 15-20dk emzir, diğer memeye geç falan diyor ama benim oğlan çok iktisatlı kullanıyor sütleri. sütüm de bi az bi çok. neden etkileniyor anlamadım.
uyku ve beslenme düzeni bize benzeyen var mı?
oğlumla hastanelere gidip gelmek dışında hiç dolaşmaya , avm ya da açık havaya çıkmadık. gezmelere başlayan var mı?
oğlum daha 2 aylık olmadan aldığım tüm 3-6 ay kıyafetlerini giymeye başladı. aslında kilomuz normal ama bu kıyafetleri çok mu küçük yapıyorlarmış ne. 6-9aylık kıyafetleri bile olucak nerdeyse.
bu arada kendine vakit ayırmak isteyen arkadaşları çok iyi anlıyorum. ben de kendimi kuaföre atmak istiyorum ve alışverişe. kendi kıyafetleime giremiyorum ama hamile kıyafetlerimde fazla döküntü duruyor.
bir çocuk yetiştirmek oya gibi işlemekmiş. sabır, sevgi, merhamet ve güç istiyor. oğlum meme ya da kucak ararken ağladıkça , aklıma annesinin terk ettiği bebekler geliyor. haberlerde yayınlanan annesinin günlerce evde bıraktığı o minik bebek geliyor. Allah evlatlarımızı korusun.
canım biz de 46 günlüğüz .bu hafta bizde de aynı.kızım çok uyumaya başladı.endişeleniyordum ben de.annem de normal diyor ama.sabah 6-7 gibi uyanıyor sonra 8 de uyuyor.acıktıkca kalkıyor.öğlen 2 saate yakın uyanık .sonra yeniden uyuyor.akşam da 2-3 saat uyanık kalıyor.gece çok sıkıntımız kalmadı çok şükür gece 12 gibi yatp sadece bir kez kalkıyor.uykumuz böyle ama doğrudürüst gözünü açıp beni emmiyor gibi geliyor.biraz emip bırakıyor.benim tek gögsümü bile bitirmiyor ya.biz enson 4500 gr dık .kilosu az gibi ama sağlıklı olsunlar da napalım
http://www.toysrus.com/buy/baby-bouncers/bright-starts-pretty-in-pink-melodies-bouncer-6911-4102337
Eki Görüntüle 1010111
kızlar bana bu anakucağı hediye geldi. başta değiştirmek istedim, sırt kısmı çukur oluyo, bebeğin beli ağrır diye daha düz bişey alacaktık güya ama bebek nerdeyse 40 günlük olacak dışarı çıkmak hayal oldu :)
başlarda koyduk bebeği ama sevmedi, hemen ağladı. biraz büyüyünce (sanki kaç yaşına girdi yavrucak :)) ) altına 2-3 kat pofuduk battaniye serip tekrar denedim. bebek çok sevdi. önce kucağımıza alıp pışpışlayıp uyuturduk, şimdi kucağımızdayken cızırdıyor, kıvranıyor.ana kucağına koyunca rahatlıyor yavrucak. dün tüm gün onda uyudu. emziğede alıştırdım, karnını doyurup altını temizleyip, ağzına emziği verip, doğru ana kucağına.. biraz sallıyorum, uyuyor. uyumasa bile en azından ağlamıyor uzun süre. dün onun sayesinde mutfakta yemek yapabildim.
kendi kendine uyuyp uyanıyor orda. öğlende yatağımın yanına getirdim, bende uzanırken onu salladım, beraberce uyuduk kızımla. ben aynı yatakta uyumaya korkuyorum ya kızlar, siz nasıl cesaret ediyorsunuz??. benimmi uykum ağırdır bilmiyorum. elimi kolumu kontrol edemem uykulu uykulu
canım bu yazına yapılan yorumları okudum da uyku düzeni olmasa da beslenme düzeni çoğu kişide aynı. bende de aynı şekilde. 5-10 dk emiyor. kilo alımı iyi ama uzun emmesi gerekiyormuş gibi hissediyorum. nasıl hemen doyuyor dye şaşırıyorum. demek ki bu aylarda normal, herkesin aynı olduğuna göre.
bebeği uzun uzun emen var mı arkadaşlar?
ben de 3-6 ay giydirmeye başladım. zaten bol kıyafetlerle daha rahat ediyor kızım. hele tulumlar darsa hiç rahat olmuyor. küçülenleri ayırdım ama henüz kaldırmadım.
çocuk yetiştirmek gerçekten sabır işi. kızımın gaz sancılarına artık alıştım. zaten sancı da pek ağlamaz bizimki bol bol ıkınır. fakat bugün sabahtan beri ağlıyor ama kucağa alınca susuyor yatırınca ağlıyor. uykusunda bile ağlıyor aradabi rahatsızlığı var ama anlayamıyorum. çaresizlik ne zor. oturdum ben de ağladım bugün. moralim çok bozuktu. eşim geldi akşam derslerini iptal etti. o gelince biraz düzeldim.
kızlar sizde öyle misiniz yaaa boş vakit bulur bulmnaz netteki alışveriş sitelerine dadanıyorumdışarı çıkamadığım için mi oluyo acaba bişey aldığım da yok gezip bakıp duruyom öle
Bu arada kızlar bunu kendim keşfettim sonrasında araştırdığımda açıklamasını da buldum.
Bebeği emzirdikten hemen sonra kucağıma alınca ardarda bir kaç kez geğiriyorz (Eğer uyuyakalmazsa) ..
Bazen kusuyor hemen kaldırınca bende bi 5 10 dk sonra kaldırıyorum.Yine rahatlıyor..
Nedenide bebek emerken yuttuğu hava eğer yatırılıp kendi haline bırakılırsa sindirim sistemine geçiyormuş bu yüzden gaz oluyormuş. Bir an önce kaldırınca sindirim sistemine karışmadan ağız yoluyla atılıyormuş.
Ha bunu yapınca gaz olmuyormu oda oluyor benimkinde ama yinede biraz daha rahat olduğuna inanıyorum. :) Zaten artık gaz sancısı çeken bir anneyseniz böyle sesler duymak sizi mutlu ediyor.. Bu yüzden bile yapılır yani
biz 41 günlük olduk. gündüzleri oğlum ancak toplamda 3-4 saat uyanık. onun dışında hep uyumak istiyor. gece 2-3 saatte bir meme için mızırdanıyor. göünü açmadan 5-10 dk emip hoop tekrar uyku. memeyi kendi bırakıyor. gün içinde de tüm emmeleri ortalama 2 saatte bir; 5 ile 10dk arası değişiyor. emerken güçlü çekiyo fazla duraksamıyor ama ben yinede çok az emiyor, çok fazla uyuyor diye hayıflanıyorum. birinci ay kilo alımı iyi, çişi kakası iyi. sizce ben boşuna mı dert ediyorum. herkes 15-20dk emzir, diğer memeye geç falan diyor ama benim oğlan çok iktisatlı kullanıyor sütleri. sütüm de bi az bi çok. neden etkileniyor anlamadım.
uyku ve beslenme düzeni bize benzeyen var mı?
oğlumla hastanelere gidip gelmek dışında hiç dolaşmaya , avm ya da açık havaya çıkmadık. gezmelere başlayan var mı?
oğlum daha 2 aylık olmadan aldığım tüm 3-6 ay kıyafetlerini giymeye başladı. aslında kilomuz normal ama bu kıyafetleri çok mu küçük yapıyorlarmış ne. 6-9aylık kıyafetleri bile olucak nerdeyse.
bu arada kendine vakit ayırmak isteyen arkadaşları çok iyi anlıyorum. ben de kendimi kuaföre atmak istiyorum ve alışverişe. kendi kıyafetleime giremiyorum ama hamile kıyafetlerimde fazla döküntü duruyor.
bir çocuk yetiştirmek oya gibi işlemekmiş. sabır, sevgi, merhamet ve güç istiyor. oğlum meme ya da kucak ararken ağladıkça , aklıma annesinin terk ettiği bebekler geliyor. haberlerde yayınlanan annesinin günlerce evde bıraktığı o minik bebek geliyor. Allah evlatlarımızı korusun.
aman canım ya kurallar rutin boşşş....her bebek - anne kendi halinde. walla ben oğluşumu gündüz oturma odasına alıp getiriyorum. tv falan açık. uyursa orda uyuyor. istediğim zaman kucağıma alıp yatağımda yatıyoruz, seviyorum. zaman akıp geçecek ileride istesemde olmayacak zaten. gecede yatağında yatıyor... belkide yanlış yapıyorum :)
uyku rutini diye çeşitli yazılar var. bebeği memede, doyurarak şöyle böyle uyutmayın diyor. kendisi daha sonra uykuya geçmeye zorlanır diyor. şimdi benim bebişim gece mama yerken uyuyor. ne yapayım uyandırıp kendi uykuya dalsın diyemi bekleyeyim yani.
3-4 aylık olsunda yavaştan başlarız uyku rutinlerine. şu an sadece bize ve güvene ihtiyaçları var bebişlerimizin..
Aynen cnm,benim kizda gundüz uykusu cok az..memede daliyr,birakinca uyaniyor 5-10 dk.icinde..en kotusude kucak istiyor hanfendi..dun mahvioldum,belim koptu tasimaktan..2 aylik olcak kizimda,gece uykusu fena degil..benim oglusta boyleydi,gunduz hic uyumazdi..tracy kitabi bende de var ama okumadim,ben yapamam,aglamasina dayanamiyorum benya...
Bu arada emzik almiyor benimkide,nasil aliscak bilmiyorum..
Offf izinler bitiyor ya,benimki 22 nisanda..aile hekiminden rapor isticem 20 gunluk..ins. verir..mayisida bitirsem raporla iyi olcak..
canım ne güzel anlatmışşın anne olmayı aynen sen bebişini büyüttüğünde onlardan kıdemli olcaksın hıh çatlasınlar karşındabende öyleydim canım kızım 56günlük geçen pazar kızımı banyo yaptırdım babasına bıraktım doğruu kuaföre kaşlarımı aldırdım saçlarımı kestirdim ve bitter çikolataya boyattım psikolojikmen kendime geldim ve kocamın sen ne güzel olmuşşun demesi beni kendime getirdi:)) bi hafta sonunu sende kendine ayır anneler herzaman güzeldir çünkü onların güzelmi güzel melekleri vardır:)
Arkadaşlar Biz 74 günlüğüz. Kizim Gökçe gündüzleri uyumakta zorlanıyor. Uyusa bile yarim saat. Simdi gece uyuyorsa sukret diye düşünebilirsiniz. İlk 2 ay uykular bizim de düzensizdi. Ama artik buyuyoruz bi düzen olmali sanki. Ben mi beceremiyorum bilemedim. Dun şu Tracynin kitabini aldim elime. Tekrar okudum uyku bölümünü. Tamam dedim bu sefer kararliyim uygulamaya calisicam. Sabah kalktim bi stres bende.sanirim kizima da yansittim dun melek olan çocuk bugün huysuz.
Akisina bırakmak istiyorum ama gündüz hic düzeni olmadigi için kizimla disari cikmaya korkuyorum. Siz disari AVM ye falan gittiniz mi hic? Ben artik normal hayatima donsem diyorum. Aylardir evdeyim( sehir dişina cikmak istiyorum ama korkuyorum da bi yandan.
canbade masallah deyim ne guzel uykuyu seven bi bebegin var benimki o kadar zor daliyoki uykuya. artik biraz daha uyanik kalabiliyo hemen aglamiyo bende biraz is yapiyorum ama sonrasinda uyuyana kadar canima okuyor.. isin kotusu kv bizdeydi buyuk kizim onunla zaman geviriyordu be guzel pazar gunu donecek evine kalcaz basbasa.. yemek bulasik gozumde buyumuyoda ben kucugu uyutmaya calisirkej buyuk napicak bilmiyorum uzuluyorum onada...
bizde daha pek disari cikmadik iki kere oturmaya gittik ama bebegim hep agladi emmek bile istemiyo sakinlesmiyo artik bi yere cikmiicam heralde ay sonunda bikac gun memlekete gidelim diyoruz ama bakalim orda napiiicak...
birde been sut isini cok kafama takiyorum mamada vereigim icin biri gelince yada biz gidince tedirgin oluyorum emmicekmi mamami istiiicek herkes ogrensin istemiyorum yetersz hissediyorum kendimi vs cicuk ondanda geriliyo heralde halbuki kizimdan tecrubeliyim mama konusinda ana yinede bu psikoloji mahvediyi beni bira mayasi aldirdim cuma elimde olcak birde onu kullaniyim bakalim ins ise yarar
Canim benim kizimda 45 gunluk benimde tek gogus 5 dk emiyo arada 10 dkyi buluyo o da cok nadir ayni seyi bende dert ettim ama bilmiyorum. Hatta abarttip 3 dk emip biraktigi oluyo niye anlamiyorum gogsumden sadece onsutu aliyo diyede dert ediyrm kendime. Dedigin gibi bizimkininde kilosu iyi. Seninkinden tek farki bizimki uyumuyo yarim saat falan hep ikir mikir. Sancisi olmasa 2 saat uyudugu da oluyo ama duzenli degil.
canım bu yazına yapılan yorumları okudum da uyku düzeni olmasa da beslenme düzeni çoğu kişide aynı. bende de aynı şekilde. 5-10 dk emiyor. kilo alımı iyi ama uzun emmesi gerekiyormuş gibi hissediyorum. nasıl hemen doyuyor dye şaşırıyorum. demek ki bu aylarda normal, herkesin aynı olduğuna göre.
bebeği uzun uzun emen var mı arkadaşlar?
ben de 3-6 ay giydirmeye başladım. zaten bol kıyafetlerle daha rahat ediyor kızım. hele tulumlar darsa hiç rahat olmuyor. küçülenleri ayırdım ama henüz kaldırmadım.
çocuk yetiştirmek gerçekten sabır işi. kızımın gaz sancılarına artık alıştım. zaten sancı da pek ağlamaz bizimki bol bol ıkınır. fakat bugün sabahtan beri ağlıyor ama kucağa alınca susuyor yatırınca ağlıyor. uykusunda bile ağlıyor aradabi rahatsızlığı var ama anlayamıyorum. çaresizlik ne zor. oturdum ben de ağladım bugün. moralim çok bozuktu. eşim geldi akşam derslerini iptal etti. o gelince biraz düzeldim.
paris ben seni geçen sene mol gebelik topiğnden hatırlıyorum sanki? ben de oralardaydım. şükür ki rabbim bugünleri de gösterdi. senin de evlatların hayırlı olsun. 2. de olmuş hemenmaaşallah. Allah bağışlasın.
normalde 6 gün kulağa çok gibi geliyor ama kızının rahatsızlık durumu önemli. bizimki günde en az 2-3 kere yapmazsa çok huzursuz oluyor mesela. çok zor durumda kalırsan azıcık saf zeytinyağı içirebilirsin. doktor dedi bana. bir de dün tvde bi doktor dinledim, kayısı ve çileği ezip suyunu süzün verin iyi gelir dedi. ben her alt açmada zeytin yağı sürüyorum popoya o da uyarıyor, genelde altını açtığımda yapıyor kakasını
Şu potpori lafına çok güldüm... Annem de olsaydı kesin yapardı, bütün millete bunlar batıl inanç diye anlatıp duruyorum, kendi anneme laf geçiremiyorum.,.. Terzi kendi söküğünü dikemiyormuş hakikaten...
O olmadığı için 40 da hergünden farksızdı, bir tek ben abdest aldığım için kuran okudum...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?