geçen hafta ilk defa dışarda yemek yiyelim dedik. restorana gidene kadar uyudu bi güzel yemeğin ortasında uyandı ağladı durdu yemeğimiz de yarım kaldı. belki havalar biraz daha ılıyınca bebek arabasıyla yürüyüşe çıkıp alıştırılabilir
valla kuzum biz onları değil onlar bizi rutine düzene sokuyolar. sabah ilk uykusunda kahvaltımı yapıyorum, biraz oynayıp tekrar uyutunca da yemeğimi anca yapabiliyorum. o uyumadan çok afedersin tuvalet bile yokama ben bebeğin kendi yatağında yatmasını düşünüyorum çünkü uyku yarı ölüm derler. bende biraz deli yatarım kuzuma zarar veririm diye çok korkuyorum.
şimdilik geceleri yatağında yatıyor ama herkesten duyduğum büyüyünce hep sizle yyatmak isticek diyorlar. çalışan bir anneyim gündüz zaten yokum bari gece kokuma doysun diyip yatıradabilirim şimdiden bişey demeyim
tracy fln hikaye ya bence. ya da biz yabancılar kadar dirayetli değiliz azıcık ağlayınca pes ediyoruz. duygusal insanlarız biz napalım
benim iznin bitmesine bir aydan az kaldı düşünüp duruyorum. rapor alabilecek miyim alsam o parayı bir yerde hak etmiş olacak mıyım. rapor almam lazım mecburum bu dönemi tam kapatıp memlekete tayin istemem lazım. yoksa buralarda bir başımıza duramıyoruz. hiçbir tanıdık yok akraba yok. arkadaşlara pek sık gidip gelme yok
şöyle bi kere de 40 günlük fln rapor veren olmaz mı acaba. geri kalanı da sağlık ocağından raporla halletsek ahh
ben de bu hafta sonu bi bakıma gireyim o zaman. kocama da yazık adamcağız hep bakımsız görüyor
AVM e değil ama şehir dışına çıktık bikaç kez evde durdu hep . tabi ilk başta düzeni bozulunca huzursuz oldu ama sonra alıştı. hatta başka insanları görmesi iyi bile geldi. yavaş yavaş önce yürüyüşlerle dışarı çıkarmayı düşünüyorum. sonra kısa süreli yemek yemeye gitmeler sonra da tam uzun zamanlı AVM gezileri... alışsınlar artık arkadaş yoksa biz heba olup gidecez yaaa
Aynen cnm ,kiyamayız biz yabancilar daha soğuk,vicdanli degiler bizim gibni.evet canım her emdiğinde yapıyorum çok şükür bebeğimin kustuğunu neredeyse hiç görmedim. zaten üstten çıkarınca rahatlıyor gaz aşağıya giderse sıkıntı çıkaracam diye uğraş dur. ama her zaman hepsini çıkaramıyor haliyle işte o zaman sıkıntıya dönüşüyor
bizim de ilk zamanlar buna benzerdi ama büyüdükçe uyanık kaldığı süreler artıyor canım. bizimki gündüz 2 saat uyursa 1,5-2 saat uyanık kalıp oynayacak mecbur. emme süresi kırkından beridir 5 dk anca büyüdükçe daha çabuk çekerlermiş. doktorumuz ilk 5 dk da %80 nini boşaltır zaten diyordu sonrası da keyif için emer diyord
tracy fln hikaye ya bence. ya da biz yabancılar kadar dirayetli değiliz azıcık ağlayınca pes ediyoruz. duygusal insanlarız biz napalım
benim iznin bitmesine bir aydan az kaldı düşünüp duruyorum. rapor alabilecek miyim alsam o parayı bir yerde hak etmiş olacak mıyım. rapor almam lazım mecburum bu dönemi tam kapatıp memlekete tayin istemem lazım. yoksa buralarda bir başımıza duramıyoruz. hiçbir tanıdık yok akraba yok. arkadaşlara pek sık gidip gelme yok
şöyle bi kere de 40 günlük fln rapor veren olmaz mı acaba. geri kalanı da sağlık ocağından raporla halletsek ahh
AVM e değil ama şehir dışına çıktık bikaç kez evde durdu hep . tabi ilk başta düzeni bozulunca huzursuz oldu ama sonra alıştı. hatta başka insanları görmesi iyi bile geldi. yavaş yavaş önce yürüyüşlerle dışarı çıkarmayı düşünüyorum. sonra kısa süreli yemek yemeye gitmeler sonra da tam uzun zamanlı AVM gezileri... alışsınlar artık arkadaş yoksa biz heba olup gidecez yaaa
evet canım her emdiğinde yapıyorum çok şükür bebeğimin kustuğunu neredeyse hiç görmedim. zaten üstten çıkarınca rahatlıyor gaz aşağıya giderse sıkıntı çıkaracam diye uğraş dur. ama her zaman hepsini çıkaramıyor haliyle işte o zaman sıkıntıya dönüşüyor
bizim de ilk zamanlar buna benzerdi ama büyüdükçe uyanık kaldığı süreler artıyor canım. bizimki gündüz 2 saat uyursa 1,5-2 saat uyanık kalıp oynayacak mecbur. emme süresi kırkından beridir 5 dk anca büyüdükçe daha çabuk çekerlermiş. doktorumuz ilk 5 dk da %80 nini boşaltır zaten diyordu sonrası da keyif için emer diyordu
geçen hafta ilk defa dışarda yemek yiyelim dedik. restorana gidene kadar uyudu bi güzel yemeğin ortasında uyandı ağladı durdu yemeğimiz de yarım kaldı. belki havalar biraz daha ılıyınca bebek arabasıyla yürüyüşe çıkıp alıştırılabilir
valla kuzum biz onları değil onlar bizi rutine düzene sokuyolar. sabah ilk uykusunda kahvaltımı yapıyorum, biraz oynayıp tekrar uyutunca da yemeğimi anca yapabiliyorum. o uyumadan çok afedersin tuvalet bile yokama ben bebeğin kendi yatağında yatmasını düşünüyorum çünkü uyku yarı ölüm derler. bende biraz deli yatarım kuzuma zarar veririm diye çok korkuyorum.
şimdilik geceleri yatağında yatıyor ama herkesten duyduğum büyüyünce hep sizle yyatmak isticek diyorlar. çalışan bir anneyim gündüz zaten yokum bari gece kokuma doysun diyip yatıradabilirim şimdiden bişey demeyim
ben de bu hafta sonu bi bakıma gireyim o zaman. kocama da yazık adamcağız hep bakımsız görüyor
Aynen cnm ,kiyamayız biz yabancilar daha soğuk,vicdanli degiler bizim gibni.
40 gunluk rapor birden olmuyor sanirim,zaten heyet almnan lazim..sende 20 al aile hekiminden,memlekete gidince ordanda tanidik varsa heyet alirsin..
Bizde burda yalniziz,hic akrabamiz yok sizin gibi..zorlaniyiruz bizde ama mecbur iste,..bende patladim evde ya,1 kere ciktik avm gezmesine..h.sonu cikican yine yoksa delircem evde artık..
Canim doktorun söylediğini eksik yazdım sonradan fark ettim kusura bakmayin. Soru soran kişinin bebeği 1 yasindan küçüktü o da dedi cok zor durumda değilse vermeyin çilek tavsiye etmiyoruz yasindan önce dedi.
Evet canım gündaşız, herşey yolunda gibi, sağa yatmaktan kafası yamuldu(((
Yeterince emebiliyormu acaba meraktayım 2 saatte bir 60-70 bazen 80 ml içiyor tek memeden seninki nasıl, anne sütümü mamamı ve nekadar alıyor ölçtünmü hiç
Aynen ya ben heba olmaya basladim bile. Dünden beri bi depresif haller bende. Kizim uyuyor. Ortalik darmaduman. Normalde koştura koştura is yapardim. Yok 2 gündür çok fenayim. Kafami yastiktan kaldirasim gelmiyor.
Esim haftasonu ankaraya gidelim diyor ama ben cesaret edemiyorum. Daha hic öyle gezmeye gitmedim. En azından 3ay bitse diyorum.
Ben de rapor alicam senle ayni durumdayim aklimda helal mi değil mi sorusu var. Bi uzatamadilar su izni. Ben küçücük bebeği bakiciya mi birakayim. Zaten memlekette değiliz. Ben de yazin tayin istiycem ama bizimki hayal. Benim memleket cok popüler öğretmen ihtiyaci falan kalmadi artik almiyor il disiyla. Neyse hayirlisi. Kuzucuklar iyi olsun da.
Bu arada kizim bu sabah 10 kere falan hapsirdi. Hayirdir insl.
Kızlar malum ocak doğumluyuz bebişlerimiz iki aylık bile değil, saç boyatmak zararlı mıdır? Bilgisi olan var mı, saçlarımı boyatmak istiyorum da, bi de saçlarımız ne zaman dökülmeye başlar ve herkesin dökülüyormuymuş?
yani tayin isticem de bizimki de bir nevi hayal aslında bizim memleket de çok popüler benim de puan az daha 3 yıllık öğretmenim. hakkımızda hayırlısıyla gideriz değilse de kısmet artık.
geçen haftalarda memlekete gitmiştik eve gelince kapıdan içeri girer girmez bana bişey oldu hüngür hüngür ağladım sanki duvarlar üstüme çökecekmiş gibi içerisi karanlık havasız nefes alamıyorum gibiydi. yani benim durum vahiim. gidemesem de sağlık özründen gönderseler beni
geçmiş olsun belki tozdan fln hapşurmuştur
kimin saçları dökülüyormuş. bizim mi bebişlerinmi. bebişlerinse dün şapkasına baktım içi saç doluydu. bizimkinin dökülmeye başlamış yaniii... kafasından anlamamış tım görmeden önce...
yani tayin isticem de bizimki de bir nevi hayal aslında bizim memleket de çok popüler benim de puan az daha 3 yıllık öğretmenim. hakkımızda hayırlısıyla gideriz değilse de kısmet artık.
geçen haftalarda memlekete gitmiştik eve gelince kapıdan içeri girer girmez bana bişey oldu hüngür hüngür ağladım sanki duvarlar üstüme çökecekmiş gibi içerisi karanlık havasız nefes alamıyorum gibiydi. yani benim durum vahiim. gidemesem de sağlık özründen gönderseler beni
geçmiş olsun belki tozdan fln hapşurmuştur
Bizlerin saçlarını kastediyordum
canım bence endişelenme uyku düzeni maşallah çok güzel kilosu herkesten önde gitmeyebilir yeterli olsun sağlıklı olsun da. bide henüz küçük biraz daha büyüsün uyanık olduğu süreler artacak oyun oynamak isticek kendiyle konuşulsun isticek o zaman da böyle olursa uykusu bence senin için harika olur annesi
çok güzelmiş güle güle kullan canım gerçekten de büyük kurtarıcı anakucağı. bizim anakucağının da bel kısmı çukur gibiydi. oto koltuğu için aldığımız bel destek minderini koyduk sevibebe diye marka çok güzel rahat oldu tüm günümüz onda geçiyor. yemeğimi bile yapacağım zaman mutfağa götürüyorum asıyorum dönencesini de biraz oyalıyor
ben ne zaman o uyurken ben de uyuyayım desem anında uyanıyor ve geri uyumuyor annesine gıcığı var heralde bizim kızın
Kırkından bun yana hiç uzun emdiğini görmedim 5 dk emer bırakır 6 dk bile sürmez saat gibidiröyle olunca 2-3saattebir emer. ancak çok uzun süre uyumuş ve acıkmışsa azıcık daha uzun emer o kadar. bide memede oyun oynamaya başladı biraz emiyor ağzındayken biraz etrafı seyrediyor. tabi seyrederken de çektiriyor hiç canımın yandığını anlamıyor. yüzüme bakıyor konuşmamı istiyor
ayneeen öyle canım. alamıyorum çünkü şu an bedenimi bile bilemiyorum. acaba alsam olur mu olmaz mı dar mı gelir bilmem ne. sadece bakıcıyım ama şöyle yaza kadar hiçbişey almayı düşünmüyorum zaten dışarı da pek çıktığım yok. neme lazım şimdi alırım olmaz dar gelir güzel durmaz ondan sonra psikolojin de bozulsun düzeltecem diye uğraş dur
2. Ay asilarimizi yaptirdik geldik giderken calpol vermedim gelince verdim 6 saatte bir vericem bana d3 verilmemis kizlar yani 2 aydir d vitamini damlasi kullanmiyoruz haberimiz bile yok ins onemli degildir rota virus asismda yaptirmadim bagirsaklari icin surup kullaniyorum bir haftadir.onuda vermicem allaha emanet bebeklerimiz kimsenin bisey bildigi yok karman corban saglik sistemi su atesimizi atlatalim vermicem bisey ise yaramiyor gaz damlasi fakan
Canım, bebek 5-6 aylık olunca saçlar dökülürmüş genelde. Kizimda öyle olmuştu resmen avuç avuç gidiyordu saçlar çok üzülmüştüm.snra yavaş yavaş toparladı. Tabi bu arada saçlarımı kısacık kestirmiştim. Kestirmenin etkisi oldu mu bilmem:)hormonlarda alakalı sanırım.Kızlar malum ocak doğumluyuz bebişlerimiz iki aylık bile değil, saç boyatmak zararlı mıdır? Bilgisi olan var mı, saçlarımı boyatmak istiyorum da, bi de saçlarımız ne zaman dökülmeye başlar ve herkesin dökülüyormuymuş?
Kıyamam ya,bende yarin goturcem asiya..simdiden stres oldum,yalnızım cok aglarsa diye korkuyorum..cnm 3 aşı yapildi demi,2 bacaktan digerini nerden yaptilar.banada hemsire gelmeden calpol ver dedi ama kimileri gerek yok diyor,ates olursa verilirmis,bende bilemiyorum napsam..
Aynen cnm,emzirirken tablet kucagimda hep,bakiyotum hep bende..kiyafetlerde de hep indirim var ama kilolardan alamiyirum((
Gecmis olsun cnm cok agladimi,bende gidicem ogleden sonra..ilk defa yalniz cikicam,stres yaptim kac gundur,arabasina koyucam oyle goturcem..3 asi olunca cok aglarmi diye korkuyorum..ins.ateste olmaz.,ende vermicem calpol gitmeden..yaa nasil unutulmus cnm ya,tühh..sen bvasla hemen cok onemli,zaten kistayiz gunes yok,mutlkaka kulkan cnm..2. Ay asilarimizi yaptirdik geldik giderken calpol vermedim gelince verdim 6 saatte bir vericem bana d3 verilmemis kizlar yani 2 aydir d vitamini damlasi kullanmiyoruz haberimiz bile yok ins onemli degildir rota virus asismda yaptirmadim bagirsaklari icin surup kullaniyorum bir haftadir.onuda vermicem allaha emanet bebeklerimiz kimsenin bisey bildigi yok karman corban saglik sistemi su atesimizi atlatalim vermicem bisey ise yaramiyor gaz damlasi fakan
Ayyy alemsin cnm,ben bebek kiyafetlerine ve kendime bakiyorum..indirimler dolu ama gezipte alamiyom ya icim gidiyorsen gene kıyafet bakıyosun iyi ben saçmalıyorum resmen ağaç fidanları tohumlarbahçe bakımı daha neler neler sannki bahçem varmış gibi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?