2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

çok iyi yapıyorsun kesinlikle. bende evde 2 kat bişey giydiriyorum. oda alttaki bazen kısa kollu oluyo ama ev biraz sıcak bizim. biraz burnu akınca, biz bu çocuğu üşüttük diye vicdan yapınca evde battaniyeya sardık. gece bir kat fazla örttük üstünü ve sonuç: yüzü gözü kıpkırmızı döktü yavrucağın. şimdi tekrar serin tutuyoruz biraz hafifledi. dışarı çıkmadık hastane dışında ama burası -15, -20 lerde. belki sizin yaşadığınız yer daha ılımandır.

Herkese hayırlı akşamlar, kızım bugün pası elini ağzına sokup emiyor
3-4 gün öncesine kadar emzik alıyordu bıraktı acaba emzik mi sanıyor elini? Elini çekip emziği veriyorum almıyor , aç mı acaba yawrum? Rutini aynı akşam huzursuzluğu vardı şimdi de öyle, 3 kilo doğdu ilk ay 800 ikinci ay 600 gr aldı, Dr umuz görmedi sağlık ocağında tartıldı, sizce aç mı kızım? Mamaya başlayanlar Dr tavsiyesi ile mi başladınız yoksa kendi kararınız mı?

canım Allah korusun kotu düşünme. Peki sebebi belli mi neden zayıflıyor ki ? Hasta falan mı oldu grip gibi. Rabbim acil şifalar versin inşallah
sen de moralini yüksek tutmaya çalış ki çocuğunda kotu etkilenmesin. Allah yardımcımız olsun

Azurem
Canm ewde termometre yok. Geceleyin kombi 35-40 da çalişir. Uyku setinin yorganını örtüyorum ama öyle sarmam çok. Kolları açık kalsın istiyo.kolunun altından örtüorum hep.
Bu arada biri aşi öncesi calpol mu içirsem demiş, yok artık dedim daa ortada bişe yokken ilaç vermek :/ biz de 2. Ay aşilarını olduk dün. Hemşire ağrı huysuzluk yapar dedi. 4 saate bi surup ver olmadı fitil verdedi. Hehe dedim içimden:) netten baktım genelde sorun olurmş, normalmiş die. İi dedim atlatırız. Mızmızlığı sabaha kadar sürdü, gün boyu oyaladım direndim ilaç vermiim die.artık vicdan azabıyla çay kaşiğiyla şurup verdim, geri çıkardı. İi oğlum da ben gibi dedim. Sabaha kadar kucağimda oyaladım. Geçti çok şükür. Yalnız ben ilaç konusunda hep böyleyimdir. Erkeklr hastayken nası abartırlar bilirsiniz eşime de ilaç vermem çook zor durumda kalmazsak, çekerim mızmızlığını bizim ewde ilaç bulunmaz pek. Olanları da gecen sağlık ocağina verdim ( aklınızda bulunsun suriyelilere veriolar- gerçi burda cok war suriyeli ondan sanırım)
İlk çocuğum bu arada. Dr a elbetteki götürüyorum ama direk sölerim ben ilaç kullanmamaya çalişirim ona göre die. Oğlanın yüzünde bişiler çıkıyodu. Pipisinde de çıkmaya başladı.telaşlandım. Dr a söledim. Hemen bilmem ne yaxıorum kullan dedi. Ne bu çıkanlar dedim. Bazı bebeklerde çıkar bunlardan dedi. İlaç kullanmadan gecer mi dedim. Uzun sürer dedi. Olsn beklerim dedim.
Ayrıca Gaz sancımız cok olmadı gerçi ama dr metsil vermişti günde 4 kez. Ben hep daa az kullandım . Şimdi hiç kullanmıorum. Gaz hareketsizlikten olur çoğu zamn. Dikkat ediyorum. 3 saat uyuduğu zamn uyanınca kıvranıyo. Hırpaliorum uyanınca spor yaptırıyorum bol bol. Sonra karın üstü bırakıom çıkuo hepsi.
Çok mu eski kafayım bilmiom ama aile hekimimizde ben gibi. Yaşı var baya adamın. İlk hafta telaştan koşmuştum çocukla yanına. Yok buhar makinası yok bilmem ne sormuştum baya soru.hangimiz buhar makinasıyla büyüdük ki dedi. Ya boşversene doğal büyüt çocuğunu , ananesi babannesi yok mu bu çocuğun azcık onların sölediğini yap güven bana bişe olmaz çocuğa dedi. Çoook saçma gelmezse yapiorum dediklerini genelde.
Ve son olarak zeytinyaği başucumdadır hep. Totosuna, konağına, yanağindaki isiliğe, kulak arkası kabuklanmasına, masajına onu kullanıorum, hiçbişe olmadı allaha şükür.

Bu arada kablosuz hakkında,
Bence önüne geçemeyeceğimiz bazı şeyler var. Mesela int i biz kapatsak bile bi bakın tlf kaç ağ algılıyo sizinkinin dışında :/
Malesef radyasyona aşina bi nesil olcak bizimkiler...

Evt cnm buyuksehir ama bir ist.ankara gibi degil..yasamasi cok rahat bir yer..
Ben bilmiyordum cnm rapor gunlerinin degistigini.bende 10 10 isterim ,ins.verir.ucretsiz izin 1 ay mı oluyor en az,yoksa gün olarakta aliniyormu..ins.alirsin cnm istedigin gibi..be de birakip okula gitmek istemiyorum..

Cnm normal bir durum,benim kizda birkac gundur emeye basladi.gelisimlerinin doğal sureci bu endeselenme sen..açıktan degil yani.

Çok haklisin cnm,cep tlf. Zaten en kötüsü maalesef..
5-6 yerden sinyal aliyor benim tablet..
Bu arada ne guzel rahat buyutuyon bebisini.ben yapamiyorum,hemde ikinci bebegim..ev cok sicak oluyor,dogalgazi aciyom iyice birde klima,ustunde hep yelek,battaniyeye sarıli..usutmeyim diye sariyom iyice..

Günaydın kızlar , dün aşılarımızı yaptırdık çok şükür sorunsuz geçti gece sürekli ateşini ölçtüm oğlumun 37,2 den yukarı çıkmadı bende ilaç vermedim.
Bu Arada biz haftada 3 gün dışarı çıkıyoruz hava güzelse üst üste çıktığım oluyor . Bu sene kış çok olmadı güzel havaları kaçırmak istemiyorum. Parka yeşil alanlara götürüyorum. Geçen hafta Belgrad ormanına bile götürdüm o kadar :)) benim eşim rehber kışın işleri çok yoğun olmuyor çok şükür yanımda hastandan beri ikimiz bakıyoruz bebeğe.ablam çalışıyor, annem e kayınvalidemle anlaşamıyorum birbirimizi kırmayalım biz bakıcaz dedim daha ilk gün , darıldılar ama olsun şimdi daha iyi çok şükür üstesinden geldik ama bişey olursa diyede çok korkuyorum biraz hapşırsa ikiside üstüme gelecek adım bilmiş anneye çıktı zaten Allah güç kuvvet versin hepimize bu arada eşlerinizden yardım isteyin bizim kadar onlarında çocukları bu duyguyu ve sorumluluğu alsınlar.bizde bi kaç ay sonra işe başlıycaz ayy uykusuzum deme hakkımız olmayacak seve seve bakıcaz çocuklarımıza onlarda alışsın derim.
Güzel bir gün olsun hepimiz için :)))

geçmiş olsun canım. Inşallah en kısa zamanda sağlık haberlerini alırsınız Bebeğinizin. Allah şifa versin.

Canım gaz sorunu nunuz varmıydı. ? Bu hoşaf Gaza da yarar mı yaradı mı merak ettim de. Hani kaka yaparken gazı da rahat ça çıkarabilir mi diye düşünüyorum.

Canım ya ben çok istiyorum dışarı çıkarmayı ama en çok gaz sancısı nın gelmesi ve emme isteği korkutuyor beni. Benim kız gündüzleri maşallah memeden kopmuyor. Emzirme işini nasıl hallediyosun dışarıdauken. ?

günaydın kızlar. biz de bugün şeytanın bacağını kırıyruz inş. akşam eşimin işi bitince memlekete gitmeyi düşünüyourz. tabi orda gezmeler beni bekler. normalde anneme bırakır giderdim ama bu sefer ben nereye kızım oraya. maksat kızım dışarıya alışsın çünkü biz gezmeyi çok seven bi çiftiz. bebişin acilen alışması lazım.

trappereagle, canım doktorun iyiymiş gerçekten haklı da bir bakıma lakin bizim büyüdüğümüz zamanın şartları ile şimdiki şartlar bir değil. mesela biz buhar makinesini daha bebiş yokken kendimiz için için aldık çünkü ev kaloriferli ve sıcak oluyor her sabah boğazım acıyarak uyanıyordum eskiden ihtiyaç yoktu çünkü evler sobalıydı. şimdi mecbur kaloriferli evlerde. benim sıcaklığı düşürme gibi bi şansım da yok. buhar makinesi biraz serinlik veriyor ortama.

zeytin yağını ben de çok kullanıyorum. hatta burda bi arkadaş demişti. kendim için de en son duştan çıkmadan suyun içine damlatıyorum he ryerime döküyprum diye. dün ben de denedim harika oluyor. tavsiye ederim. yumuşacık ohh

gaz ilacını ben de bıraktım. hem bizimki artık kendisi çıkarıyor. hem de gazla yaşamaya alıştık sanırım.

bir dee bugün ilk defa kızımı kendim yıkadım. normalde eşimle yıkarız ama akşam gidicez diye geç saate bırakmadım. o da pek uslu durdu çok şükür

kızım uyanmak üzere. öpüyorum hepinizi..

bu dönemde parmak emmeye başlamak normal diye biliyorum.oğlumda dün başladı emmeye.emzik almadı hiç. doymayla ilgli bir sıkıntı da hissetmiyorum

bu dönemde parmak emmeye başlamak normal diye biliyorum.oğlumda dün başladı emmeye.emzik almadı hiç. doymayla ilgli bir sıkıntı da hissetmiyorum

Evet sanirim bu donemde normal bu sabah bi yerden bi sapirti geliyor kalktim baktim bizimki yumruğunu sokmuş agzina emiyor. Hemen emzirdim. Ama aclikla alakali değil. Az önce yine sokmaya calisiyordu:)

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

biz de dun gezmeye gittik kizimla babannesi salladi o da gelene kadar uyudu yawrum hic duymadi cocujlarin sesini simdiye kadar ki gitmelerimizde hep kucakta gezmis aglamisti...
iki hafta sonra memlekete gidicez orda duzenimiz bozulur biraz hava da daha soguk birde ne zaman annemi arasam hep hastalar abimin kizlari cok hasta oldu bu sene ... bunlar kafama takiliyo ama simdi gidemezsek de taaaa temmuzda gidicez... ben de cok pimpirikli degilimdir katkat giydirmem ablamizda var hergun okula gidip geliyo ondan sakinmam yalap sap oper durur ev gezmelerine giderim ama avm ye gotururmuyum bilmem cok kalabalik oluyo sonucta ne gerel var bilebile oralara sokmaya....

Allah korusun bebişlerimizi..
bu bebişler sadece insan sıcaklığı, güven istiyorlar. kucağımda yamuk yumuk şekilde, kafa bi tarafa düşmüş ayak bi tarafta mışıl mışıl uyuyo. umuru değil :)
ohhh bi güzel uyuttum oğluşumu, kokusunu içime çeke çeke.. rahat yatağında döşeğinde uyusun desem vik vik bakınır cingöz....

aynen yaa kucakta ayakta nasil rahat ediyolar oyle benimkide simdi bacaklarimin ustunde uyuyo biraksam hemen baslar kivrqnmaya... gecede hesiginde hep mikir mikir yanima aliyorum ohhhh mis gibi yatiyoruz kizimla

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Minikkelebek, Ne zamandır yok, efe hastaydı en son, nasıl oldu acaba, haberi olan var mı?

Kızlar ben doğum yapalı 56 gün oldu BUgün hafif kanamam var acaba adet mi oldum ama çok erken değil mi ? Çoğu kişiden duyuyorum 5-6 ay sonra olanlar var Arkadaşlar fikri olan varmı?

Herkese hayirli cumalar kizlar bugun esim 24 saat nobete girdi yarin sabaha kadar yalnizim iki cocukla evde tek basima Allah yardimcim olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…