2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
sebep ne acaba ?? ben bal tüketiyorum ve süt içmeye çalışıyorum.. yani yanlış mı yapıyormuşum kafam karıştı,

Kusura bakmayin yeni gordum,

Bal bebek icin fazla kompleks , sindirilmesi zor bir gida oldugu icin alerjan etkisi yapabilirmis. Sütün kendisi icin zaten butun doktorlar icmeyin diyor. Keza bakla da oyle. O da favizme sebep olabiliyor. Bir de bazi arkadaslar ben herseyi yiyip iciyorum bisey olmuyo yazmis,, cok yanlis. Cunku bazi cocuga etki etmeyip bazilarini asiri etkileyebilirken, bir de ayni cocugu bir gun etkileneyip baska bir gun etkilemesi soz konusu olabilir. Tabi bi de kronik etkiler soz konusu. Allah korusun, sindirim sistemlerinde veya baska bir bolgede yasadiklari sıkıntılar sonradan ciddi rahatsizliklara da donusebilir. Zaten sut olayinin aslı suya bağlı, biraz da bulgur almaya ozen gostermek lazim,, gerisinin pek bi faydasi yok. Zarari olanlari da bikac ay da yemeyiveririz :) şahsen bir gun boşlukta bulunup biraz fazla leblebi yedim (nohut : baklagil) oldugunu atlamisim tamamen,,, bebegimin huyu degisti o gece. Gaz sancisindan agladigi birkac gece daha olmustu ama bu defa 30 saate yakin uyumadi ve aglamakla kalmayip koca insanlar gibi cigliklar atti. Etkileyince de fena etkiliyor yani

Son düzenleme:
Bizimki 46 günlük bizi takip ediyor konuştuğun zaman gülüyor .. Tepkiler iyi yani :)

Ben hem emziriyorım hemde biberon kullanıyorum , biz 46 günlüğüz dışarıya filan çıkıyoruz aşıya 1 kere gittik daha biberona kaynarca mama yapıyorum beze de sarıyorum sıcak dursun diye ılık olduğu zaman bakıp veriyorum bi yere gideceğimiz zaman da zaten çantamıza kyuyorum rahat oluyor biberon , kimisi biberonu tutunca anneyi tutmaz dediler ama benimki çok şükür tuttu .. Sıkıntı yok ama herkes aynı olur mu bilmiyorum ..ben çeşit görmedim hiç mormal küçük boy cam biberon aldık ..

Kesinlikle fizyolojik serum öneriyorum eltimin çocuğu aynı şekilde bi yerde daha paylaştım nefes alamıyordu serumı şırıngayla günde 8-10 kere kullanıyorlar 1 ölçek burnuna sıkıp hemen kaldırıp sırtını tıpışlıyoduk ..çocuk rahat da uyuyordu , 2 ön kaçırdıkları zaman çocuk aynı oluyodu .. Ben duydum kimisi 2 yaşına kadar bile kullanırmış aman dikkat edin çocuklara yazık ..

Günaydın annişler ve minik bebişleri
Kızım uyuyo ben başında oturuyorum, kociş de temizlik yapıyo kahvaltı yaparken ayağımla sallarken ana kucağında uyuyuverdi kızım ilk defa böyle uyudu o kadar diyim. Hafta sonu babasına yapıyo bu uslu ayakları, sonra hafta içi içimizdeki canavar çıkıyo, babaya gel de anlat bütün gün ağladı durmadı diye
Neyse, kızlar bu serum fizyolojik ve otri bebe ikilisini fazla alışkanlık edinmeyin. aylık kontrolde doktorum uyarmıştı beni. Sürekli çekme, bırak burnu kendi kendini temizleme özelliğini kazansın dedi. Ayrıca o serum burun mukozasının da yapısını bozuyomuş fazla kullanımda. Benim kızımda da sürekli gırk gırk sesi var burnunda ama çeksem de gelmiyo zaten. genizde ya da çok derinde muhtemelen, çıkmıyo. Ben de bıraktım artık. Burun deliğine bakıyorum sürekli, sümük görürsem serum sıkmadan çekiyorum fazla hırpalamadan, kolayca geliyo.
Bu arada 50 günlük olduk biz Akşam kocişle kankalığı bitirdik artık kızım da sanki bize kıyak olsun diye normalde yanından kalktığım gibi uyanmasına rağmen bi güzel uyudu tabi sonra bol bol uyandı ama yapcak bişey yok.
Zeynep'in sanki her gün huyu değişiyo gibi. Size de öyle geliyo mu?

Nasıl oluyor canım 3 aylık olunca büyük değişiklikler var mı?? Yoksa çıtayı fazla yüksek tutmayalım mı?

arkadaşlar benim kızımın huyuda bambaşka bende endişeleniyorum 15 gündür rutin oluşturdu, tam 18 saat uyumuyor. yani elimizde sallıyoruz yada ayakta az kestiriyor 15 dakika yarım saat en fazla sonra uyanıyor bir daha derin uykuya dalamıyor. çok ağlamıyor, gaz ve hıçkırık tutarsa onun için ağlıyor. gülüyor aguluyor evde gezdirmemizi istiyor. tam 18 saat dolunca kendi kendine bile zorlanmadan uyuyor. sonra 1,5 gün 3 saat aralıkla acıkdıkca uyanıyor ağlıyor yediriyorum gazını çıkarıyorum altını temizlerken uyuyup kalıyor. sonra uykusu kanınca yine aynı 18 saat uyanık. bunun için doktora gittik doktor huyu kızınızın böyle 35 senelik hekimim görmedim sizin kız gibi dedi. bence hiç bir şeyi yok ama aklınızda soru işareti kalmasın bir sefere mahsus eskişehir tıp fakültesine çocuk nöroloğu var coşkun bey, ona gidin dedi. pazartesi için randevu aldık bakalım. sizce endişelenmem gereken bir şey var mı? çok üzülüyorum ben bu arada idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor maalesef antibiyotik kullanıyoruz oda pişik yaptı. idrar kültüründede üreme olmuş. inşallah böbreklere bir zarar vermeden kurtuluruz şu enfeksiyondan. ne zormuş anne olmak yüreğimiz hep pır pır. Rabbim evlatlarımızın acılarını göstermesin.

gecmis olsun cmm siz eskdrmisiniz hangi dra goturuyosun kontrole

Hoşgeldiniz anne kız :)) bizimkide uyuyo ayakta sallıyorum durunca kımıldsnıo kucama tableti de aldım geziniyorum forumda keyifteyim annemlerdeyim de eve gidince zoooorrr böyle rahatlık :))) maşallah Allah 5i 6yı. Dahasını dahasını gösterir inşallah güle güle büyüyün :)) bizde 46 olduk :)) evet gün gün değişiyor bir gün uyur birgün uyumaz bir gün iyi birgün kötü..Serumds okuduklarım beni çoookk şaşırttı yaaa .. Bende eltime söyleyim böyle böyle oluyormuş diye.. Teşellür ederim bu arada..

Valla canm insan neye inancagni sasıriyo sende haklisin dr dan ıyi mi bilcez :) valla ben nazar etmedim canim :)))

Kızlarr burun tıkanıklığında ben de fıkrımı söllımm bazen bız bıle sabah kalkjarken burnumuzda tıkanıklık olur bır anlıkk sonra gecer ya bebışlerınde ole oluyor bence grıp degıllerse hep kullanmak anlamsız bencee bıde benımkı acayıp tıkanıyo emerken hep genızıne kacıyo azından burnun dan gelıyo yanı bende sabahları bakıyom nefes alırken zorlanıyo damlatıypm ve cekıyomm her zaman sumuk çıkmıyoo grıp degılse hıç çıkmıyo zaten ama ne çıkıyo sutt ıçerken tıkanıyoya onlar orda kalıyo ben cektımmı gelıyo bembeyaz sut artıkları yanı onlarda bebegımı rahatsız edıyor bızım gıbı emerken tukanıyosa ıllakı sut kacıyodur burnunaa

çok sağol. ben kütahya'dayım canım burada doktorumuz normalde. eskişehir'e çoşkun yarar'a götüreceğiz. inşallah bir şey çıkmaz

cikmaz canim Allah in izniyle. daha cok kucukler endiseleniyoruz kucuk bisey de olsa ben de haftaya eskde olucam kalca ultrasonunu orda cektiricem...
rota asisini menenjit asisini sorcam ....
uyandi benimki ablasida evde olunca uyuyamiyir durmadan biseyler karistiriyo buyuk yaa iyiki okula gidiyo haftaici

Merhaba, mutlu haftasonları diliyorum herkese....

Şu otribebe ve okyanus suyu ıle ben de bır kez aldım hırıltı vardı cunku, geldı ıkı parca sumuk rahatladı sankı cunku delıkler bosaldı ıyı oldu..

bugun gene var ama esım alıstırmayalım dıyor almayalım dıyor...

kızlar sız eldıvenlerı cıkarmaya basladınız mı? benımkı bugun 43 gunluk hala cıkarmadık bır de eldıvenlerı sık sık degıstırıyormusunuz??? her gun mesela???? benımkı agzına goturuyor herhalde bazen ıslak ve kokulu oluyor eldıvenı ben her gun degıstırmıyorum ama....

Ben yeni başladım biberona doktorumda göğsünü bırakabilir dedi kaşıkla şırıngayla ver dedi ama ne mümkün heryere dökülüyor. En son doktorumuz aventin yeni doğan başlığını kullan akışı yavaş olduğu için şuan onu kullanıyorum

Bende bunu sorucaktım bizde 2 aylık olduk hala eldiven kullanıyorum, bazen gözüne götürüyo elini korkuyorum zarar verir diye biraz daha beklemeli herhalde. Eldivenlerini her gün değiştiriyorum çok çabuk kirleniyor çünkü

Arkadaslar fikri olan ya da adet olan yok mu?
İyi ya da kötü bir şey değil canım, bünyeyle alakalı, ben henüz olmadım, ilk hamileliğimde 15 ay olmamıştım...

ben burun damlası ve otribebeyi hastayken ssık kullanıyordum, şimdi gerektikçe kullanıyorum...

Eldivenleri çıkaralı çook oldu, tırnaklarını sık sıkkesiyorum...

Bu serum fizyolojik ve otribebeyi bende kullanıyorum dün akşam çekmeden yatırdım gece 1 de kalktı burnu tıkalı nefes alamıyor , çektim bende neler çıkmadıki :) sonra uyandı ve dahada uyumadı sabaha kadar salladım.Sabah soluğu annemde aldım biraz uydum kendime geldim. Doktıruma sordum bi zararı olurmu diye oda biz doğduğunda burnundan öyle bir vakumla çekiyoruzki otribebe hiç bişey yanında dedi. Çocuğu o şekilde yatırmaktansa mutlaka çek dedi ağzından nefes almayı bilmedikleri için direk uyanıyolarmış.

Bende senin bebişinin resminde dikkatimi çekti eldivenleri yoktu acaba dedim bendemi kullanmasam ama zarar veriyo bizimki. Banyo yaptırırken bile takıyorum direk yüzünü yoluyo tırnaklarınıda sürekli kesiyorum ama. Geçen üstünü giydiriyorum bi çığlık attı, tutup saçını çekmiş kendi kendine :) bu arada maşallah kızına çok tatlı Allah nazarlardan saklasın

Merhaba ; bende serum fizy. Ve otri kullanıyorum ama çok sık değil Bazen burun tıkanıklığından uykusu bölünüyor elini burnuna götürüyor burnuna kızıyor sanki :)) o zaman kullanıyorum oda fazla sıcak oluncada tıkanıyor Isıyı düşürünce düzeliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…