Dilzar kızını yerim maşallah ne kadar güler yüzlübenim Zeyno'nun surat hala turşu gibi
Cananikiz o yakışıklı oğlunu da yerim, o ne güzellik maşallah
Kızlar akşam kızım dikti beni ayağa. İki gündür yalnızım annemler gitti biliyosunuz, gündüz fena değildi uyudu ama akşam 10.30 gibi gittim yatak odasına gece 2'de uyudualtı temiz karnı tok gazı da yok ağlıyo mız mız ve uyumuyo. Çıldırdım bi ara bağırdım ne istiyosun kızım derdin ne diye sonra da kendime kızdım bebek o anlamıyo bişeyden diye, uykusuzluktan ağladım artık sütüm azalır diye korkuyorum uykusuzluk çok etkiliyo. ayağımda salladım uyanır diye korkudan onu kıpırdatamadım da yastığımı yanına koydum ters yattım yatakta. kociş te hasta zaten 3 gündür, ondan da hayır yok annemler gittiğinden beri bi başıma uğraşıp duruyorum, çok zorlanıyorum bebişim bir an önce alışır inşallah yalnız hayatımıza. 2'den sonra uyumuşuz işte 4'te kalktı emzirdim falan gecemiz böyle geçti. Şimdi de ayağımda sallıyorum uyuyo, durduğum anda uyanıyo
Biz 49 günlük olduk, benim huysuz kızım hala uyanık olduğu sürelerin çoğunda ağlıyo, kucakta da olsa bi memnuniyetsizlik bi şikayet valla şiştimhele yalnızken iyice zormuş, minikkelebek sen ne ara vakit buluyosun bu şeyleri yapmaya kuzum ellerine sağlık
Bu bebişlerin ağlamadan uyanık duracağı zamanlar ne zaman gelecek Allah aşkına?
Kizlar kayinvalidem bana aktardan anne cayi almis bugün smdi getirdi gunde 2 kere icicekmisim eger istersem bebegede 1 yada 2 cay kasigi verebilirmisim bu arada kizim 41 günlük cayin icinde ısırgan , rezene, anason , cemen, frenk kimyonu, keci sedefotu var... var mi aranizda kullanan yada bilen bebegede versem mi acaba korkuyorum
Merhaba, mutlu haftasonları diliyorum herkese....
Şu otribebe ve okyanus suyu ıle ben de bır kez aldım hırıltı vardı cunku, geldı ıkı parca sumuk rahatladı sankı cunku delıkler bosaldı ıyı oldu..
bugun gene var ama esım alıstırmayalım dıyor almayalım dıyor...
kızlar sız eldıvenlerı cıkarmaya basladınız mı? benımkı bugun 43 gunluk hala cıkarmadık bır de eldıvenlerı sık sık degıstırıyormusunuz??? her gun mesela???? benımkı agzına goturuyor herhalde bazen ıslak ve kokulu oluyor eldıvenı ben her gun degıstırmıyorum ama....
Bende bunu sorucaktım bizde 2 aylık olduk hala eldiven kullanıyorum, bazen gözüne götürüyo elini korkuyorum zarar verir diye biraz daha beklemeli herhalde. Eldivenlerini her gün değiştiriyorum çok çabuk kirleniyor çünkü
Hanımlar siz biberon kullanıyor musunuz? Oğlumun emmesinde sıkıntı yok. Ben sadece oğlum iki aylık oldu hiç dışarı çıkmadım, ikinci ay aşılarını yaptırdık artık dışarı çıkarız ve biberon lazım olabilir diye almak istiyorum, nasıl biberon tavsiye edersiniz, bir sürü çeşidi var. Kullanınca biberona alışmasındanda korkuyorum ama bir yerde biberona başlamak lazım sanırım.
biz de eldivenleri cook oldu cikarali ellerine vakiyorum arada soguk oluyo eldivensizler sizinde oluyomu ... acaba ac mi diyorum biyandan kansizlik mi var diyorum ...
Kusura bakmayin yeni gordum,
Bal bebek icin fazla kompleks , sindirilmesi zor bir gida oldugu icin alerjan etkisi yapabilirmis. Sütün kendisi icin zaten butun doktorlar icmeyin diyor. Keza bakla da oyle. O da favizme sebep olabiliyor. Bir de bazi arkadaslar ben herseyi yiyip iciyorum bisey olmuyo yazmis,, cok yanlis. Cunku bazi cocuga etki etmeyip bazilarini asiri etkileyebilirken, bir de ayni cocugu bir gun etkileneyip baska bir gun etkilemesi soz konusu olabilir. Tabi bi de kronik etkiler soz konusu. Allah korusun, sindirim sistemlerinde veya baska bir bolgede yasadiklari sıkıntılar sonradan ciddi rahatsizliklara da donusebilir. Zaten sut olayinin aslı suya bağlı, biraz da bulgur almaya ozen gostermek lazim,, gerisinin pek bi faydasi yok. Zarari olanlari da bikac ay da yemeyiveririz :) şahsen bir gun boşlukta bulunup biraz fazla leblebi yedim (nohut : baklagil) oldugunu atlamisim tamamen,,, bebegimin huyu degisti o gece. Gaz sancisindan agladigi birkac gece daha olmustu ama bu defa 30 saate yakin uyumadi ve aglamakla kalmayip koca insanlar gibi cigliklar atti. Etkileyince de fena etkiliyor yani
Kiloyu takmamak gerek ama bir şekilde takılıyor işte, gelişiminin bir parçası sonuçta... Ama sağlıklıysa, mutluysa en önemlisi o...
Bazı bebeklerde iki aydan sonra emmeyi reddetme olabiliyormuş, ama iyi olan tarafı geçiciymiş, yani sürekli meme veriliyorsa bir zaman sonra bu durum kendiliğinden geçiyormuş, ben de aralık annelerinde okumuştum...inş gökçeninki de hemen geçer de seni üzmez.. Gerçekten zor bir durum...
azurem kızın gökçenin emmediğini söylemişsin aynı sorunu bu aralar bende yaşamayabaşladım gelişimi çok güzel maşallah ama şu bi kaç gündür emmeye başlıyacağı zaman deli gibi ağlıo sanırsın dövmüşüz artık şıngırdağıyla ses yapıyorum bide bilgisayardan su sesi açıyorum o sesi çok seviyo o şekilde dikkatini dağıtıp emziriyorm sende dene istersen..bide aç kalacağını düşünürsen bardağa sütünü sağ kaşıkla ağzına ver ben öyle yaptım yoksa emmek istemeyince aç kalcaklar
Keyfini çıkar öyle uslu zamanların :))) en azından artık kucağında yada omzunda uyumuyor iyi hafta sonları
Kizlar canim cok sıkkın. Gökçe emmek istemiyor. Gogsume indirdigim anda basiyor cigligi. Bir anne olarak çok kötü bir duygu yaşamayan bilmez. Sanki bi yerine bisey olmuş gibi içli içli aglior. Zorlarsam 5dakika emiyor. Her seferinde böyle değil gündüzleri bu şekilde. Bu ay çok az kilo almış. Canim skldi. 3 haftada 300-400 gram çok az değil mi????
İdrar tahlili ve kültürü verdik. Tahlil temiz cikti. Kültürü 3 gün sonra alicaz.
Rota virusu asisi olduk. Doktor tavsiye etti. Su anda bile ishalden yatan hastalarim var dedi. Ben o riski göze alamadim. 100 gram bile alması bu kadar önemliyken hele...
Bugün hem sabahtan hem akşamüstü arabasiyla gezmeye cikardik. Acik hava iyi geldi sanki.
Bizden haberler böyle. Keyfim yokkilo almamasini kafaya takmiyim diyorum. Ama emmeyi reddedince çok gücüme gidiyor (( sutum de var cok sukur. ne zormus annelik
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ben bır ıkı gun bayagı bır cektım burnunu otrı bebeyle ama hırıltı oksuruk vardı grıptı ıcerıye akmasın hırıltısı cogalmasın dıye sık sık temızledım ama cok temızlemıyorum normalde o zaman cekerkende dusunuyordum bır yandan zarar verıyomuyum sık sık cekıyorum dıye ama oyle bır durumda cıgerıne falan ıner bronsıt olur dıyede dusununce mecbur yapıyodum cok sukur atlattık bızım oglanda altını acınca guluyor hemen surat ıfadesı degısıyordu su son gunlerdede altını kapattıgımı ıyıce algılıyorkı aglamaya baslıyor e acıkmı tutucam totosunu cok keyfıne duskun oldu :) aynadada kendını gorunce gulmesı cok komık kopuyoruz o oyle yapınca
valla canım benim kızım da 67 günlük ama hala mızmız uyku düzni yok altı temiz karnı tok gaıda olmadığı zaman yatıp uyuması lazım ama benim kız tam tersi basıyo yaygarayı.ben şimdi internetten bebeği sakinleştiren müzikler die yazdım karşıma su sesi çıktı ama elifi baya rahatlattı dene istersen bide dizlerimin üstüne yüz üstü yatırıp poposuna vuruyorum piş pişliyorum oda rahatlatıyo sanırsam büyüdükçe huy değiştiriyolar:)
Merhaba kzlar benim oglum 61 gunluk oldu. Ben 30gunden sonra cikardim eldivenleri cunku 2. Ay gelisiminde elin kullanilmasi ile ilgili birsey okumustum. Ayrica pedagoji egitiminde bir bireyin ellerini kullanmasi beyin gelisimine yardim ediyor. Ellere serbestlik ve tabi ki tirnaklar kesilecek ve torpulenecek yoksa yanlardan.kiriliyor
Hadi ya ben de anadon çayı içiyorum ne olmuştu ki...canım anne çayını ilk defa duydum bende milupanın rezene çeyını içiyorum ama bi faydasını görmedim bebeğe vermedim bence bi doktora danış bebeğe vermeden ne olur ne olmaz çünkü ben ilk çocuğumda anason çayından zehirlenmiştim ölüyodum..
Kızlar bebeğim 43 günlük oldu yaa artık dışarı cıkmak ıstıyorum sadece hastaneye gıttık ve 3 4 kez ev gezmesıne onun dısında dısarı cıkmadık temız hava almadık.... zaten bebek arabamız da yok sımdı su "chıcco lite way" almak ıstıyorum burda okudum yorumları cıft yonlu degılmıs gercı ama olsun....
avm kapalı alan oldugu ıcın cıksak hasta olur mu bebıs acaba dusunuyorum bunu,dısarda gezemeyız bebek arabasıyla usur ne bılım avm ye gıtsek dıyorum arada emzırırım uyuturum arabada sonra esımle cay kahve ıcerız bır cafede otururuz ayyy cok cnm cektı sımdı bıle cıkasım varrr..bır de sız avmye gıttınız mı kac saat takılıyorsunuz? emzırıp yatırıyormusunuz kucakta mı oluyor?
sızler gezmeye cıkıyor musunuz? yoksa 43 gun ıcın erken mı hele su kıs gunu mıllet hastayken? ne dusunuyorsunuz bu konuda?zaten sankı azıcık da hasta gıbıydı gecen oksuruk hapsırık ve hırıltı vardı ama sımdı sankı yok gıbı....
Canim idrar yolu enfeksiyonu olduğunu nasil anladiniz? Gecmis olsun cok ben de supheleniyorum bazen de nasil anlasiliyo. Fiskirir tarzda kusma bi belirtili
kusmasından ve uyumamasından doktor şüphelenip istedi tahlili. inşallah değildir sizin. antibiyotik kullanmak çok üzüyor beni. birde ishal ve pişik yaptı geçmiyor pişiği
kusmasından ve uyumamasından doktor şüphelenip istedi tahlili. inşallah değildir sizin. antibiyotik kullanmak çok üzüyor beni. birde ishal ve pişik yaptı geçmiyor pişiği
Kızlar bebeğim 43 günlük oldu yaa artık dışarı cıkmak ıstıyorum sadece hastaneye gıttık ve 3 4 kez ev gezmesıne onun dısında dısarı cıkmadık temız hava almadık.... zaten bebek arabamız da yok sımdı su "chıcco lite way" almak ıstıyorum burda okudum yorumları cıft yonlu degılmıs gercı ama olsun....
avm kapalı alan oldugu ıcın cıksak hasta olur mu bebıs acaba dusunuyorum bunu,dısarda gezemeyız bebek arabasıyla usur ne bılım avm ye gıtsek dıyorum arada emzırırım uyuturum arabada sonra esımle cay kahve ıcerız bır cafede otururuz ayyy cok cnm cektı sımdı bıle cıkasım varrr..bır de sız avmye gıttınız mı kac saat takılıyorsunuz? emzırıp yatırıyormusunuz kucakta mı oluyor?
sızler gezmeye cıkıyor musunuz? yoksa 43 gun ıcın erken mı hele su kıs gunu mıllet hastayken? ne dusunuyorsunuz bu konuda?zaten sankı azıcık da hasta gıbıydı gecen oksuruk hapsırık ve hırıltı vardı ama sımdı sankı yok gıbı....
Kizlar canim cok sıkkın. Gökçe emmek istemiyor. Gogsume indirdigim anda basiyor cigligi. Bir anne olarak çok kötü bir duygu yaşamayan bilmez. Sanki bi yerine bisey olmuş gibi içli içli aglior. Zorlarsam 5dakika emiyor. Her seferinde böyle değil gündüzleri bu şekilde. Bu ay çok az kilo almış. Canim skldi. 3 haftada 300-400 gram çok az değil mi????
İdrar tahlili ve kültürü verdik. Tahlil temiz cikti. Kültürü 3 gün sonra alicaz.
Rota virusu asisi olduk. Doktor tavsiye etti. Su anda bile ishalden yatan hastalarim var dedi. Ben o riski göze alamadim. 100 gram bile alması bu kadar önemliyken hele...
Bugün hem sabahtan hem akşamüstü arabasiyla gezmeye cikardik. Acik hava iyi geldi sanki.
Bizden haberler böyle. Keyfim yokkilo almamasini kafaya takmiyim diyorum. Ama emmeyi reddedince çok gücüme gidiyor (( sutum de var cok sukur. ne zormus annelik
atnen azurem bızdede bu emme me sorunu var bır haftadır benımkı sağ memede yapıyo özellıkle heote ötekını vermek olmaz ben her emışte hep sağı verıyom çeksın dıye o anlayana kadar bıraz çekıyo baktı bu meme sağ baslıyo kavgaya sonra sola geçırıyom allahtan uyku sersemı ıyı çekıyo bıde 5 dakkayı kesınlıkle gecmez emmesıı..kizlar canim cok sıkkın. Gökçe emmek istemiyor. Gogsume indirdigim anda basiyor cigligi. Bir anne olarak çok kötü bir duygu yaşamayan bilmez. Sanki bi yerine bisey olmuş gibi içli içli aglior. Zorlarsam 5dakika emiyor. Her seferinde böyle değil gündüzleri bu şekilde. Bu ay çok az kilo almış. Canim skldi. 3 haftada 300-400 gram çok az değil mi????
Idrar tahlili ve kültürü verdik. Tahlil temiz cikti. Kültürü 3 gün sonra alicaz.
Bizden haberler böyle. Keyfim yokkilo almamasini kafaya takmiyim diyorum. Ama emmeyi reddedince çok gücüme gidiyor (( sutum de var cok sukur. Ne zormus annelik
inşallah tek umudum geçıçıdır ben sonuna kadar dırenecem çünkü daha mamayla hıç tanışmadı kı baska seçenegı yokkkiloyu takmamak gerek ama bir şekilde takılıyor işte, gelişiminin bir parçası sonuçta... Ama sağlıklıysa, mutluysa en önemlisi o...
Bazı bebeklerde iki aydan sonra emmeyi reddetme olabiliyormuş, ama iyi olan tarafı geçiciymiş, yani sürekli meme veriliyorsa bir zaman sonra bu durum kendiliğinden geçiyormuş, ben de aralık annelerinde okumuştum...inş gökçeninki de hemen geçer de seni üzmez.. Gerçekten zor bir durum...
bende su sesını denıyeyım belkı ıse yarar artık maymun oldum valla sagı emmıyo dıye yatırıyorum bende memeyı tepeeden verıyom bazen guzel çekıyo öyle sızde deneyınn bazen bır tarafa yatmaktan hoşlanmıyolarmışş bende bole çözüm buldumazurem kızın gökçenin emmediğini söylemişsin aynı sorunu bu aralar bende yaşamayabaşladım gelişimi çok güzel maşallah ama şu bi kaç gündür emmeye başlıyacağı zaman deli gibi ağlıo sanırsın dövmüşüz artık şıngırdağıyla ses yapıyorum bide bilgisayardan su sesi açıyorum o sesi çok seviyo o şekilde dikkatini dağıtıp emziriyorm sende dene istersen..bide aç kalacağını düşünürsen bardağa sütünü sağ kaşıkla ağzına ver ben öyle yaptım yoksa emmek istemeyince aç kalcaklar
sağol canim kizimin problemini bulurum insl. Bazen de sadece zamana birakip sabretmek gerekiyor.insl duzeliriz
ay bi deniyim canim telefonumda var o seslerin programı su sesi falan. Insl iyi gelir ise yarar. Aynen benimki de öyle çiğlik çiğliga. Gece falan olmuyor ama mesela. Senin gece de öyle mi? 5-10dakika arasi emince doyduğunu düşünüyorum. Ac olsa durmaz dedi doktor.
inşallah bu bır süreçtır onlar öle bızı reddedınce çok kötü oluyorum ben neden emmedıgıne bır anlam veremıyom ama yılmak yok ac olsa ağlar dıyorum kendımı tesellı edıyorum bakalım bu ay bellı olacak kılosundann pişik için ben bır sey duydum koca karı ılacı ama bır deneyın derım söyleyen bıre bır deddı sanayağı kalvaltılık olanı çok ıyı gelıyomus karar sızın ben denemedım ama duydum ıyı gelıyomuscanim ya bende gunlerdir ayni senin yazdigin durumdayim. Moralim cok bozuk. Kolik bebek muzigi acip emzirmeye calisiyorum o da en fazla 5 dk suruyo. Emmek istemiyo agliyo memeye gelincezorla emdigi sutude kusuyo bizimde kilo artisimiz 250 gr oldu bu ay bi yandanda pisigimiz var gecmek bilmeyen bende dra gittim idrar tahlili istedi cuma verdim sonucunu almadik daha. Pzt bi daha dra gitmeyi dusunuyorum bakalim sonuca ne olacak. Anne olmak cok zormus. Bogazim dugum dugum bazen dayanamiyorum cok uzuluyorum niye hala duzflmedi yavrum hep bi sorun cikiyo (
Canim ya bende gunlerdir ayni senin yazdigin durumdayim. Moralim cok bozuk. Kolik bebek muzigi acip emzirmeye calisiyorum o da en fazla 5 dk suruyo. Emmek istemiyo agliyo memeye gelincezorla emdigi sutude kusuyo bizimde kilo artisimiz 250 gr oldu bu ay bi yandanda pisigimiz var gecmek bilmeyen bende dra gittim idrar tahlili istedi cuma verdim sonucunu almadik daha. Pzt bi daha dra gitmeyi dusunuyorum bakalim sonuca ne olacak. Anne olmak cok zormus. Bogazim dugum dugum bazen dayanamiyorum cok uzuluyorum niye hala duzflmedi yavrum hep bi sorun cikiyo (
atnen azurem bızdede bu emme me sorunu var bır haftadır benımkı sağ memede yapıyo özellıkle heote ötekını vermek olmaz ben her emışte hep sağı verıyom çeksın dıye o anlayana kadar bıraz çekıyo baktı bu meme sağ baslıyo kavgaya sonra sola geçırıyom allahtan uyku sersemı ıyı çekıyo bıde 5 dakkayı kesınlıkle gecmez emmesıı..
inşallah tek umudum geçıçıdır ben sonuna kadar dırenecem çünkü daha mamayla hıç tanışmadı kı baska seçenegı yokk
bende su sesını denıyeyım belkı ıse yarar artık maymun oldum valla sagı emmıyo dıye yatırıyorum bende memeyı tepeeden verıyom bazen guzel çekıyo öyle sızde deneyınn bazen bır tarafa yatmaktan hoşlanmıyolarmışş bende bole çözüm buldum
inşallah bu bır süreçtır onlar öle bızı reddedınce çok kötü oluyorum ben neden emmedıgıne bır anlam veremıyom ama yılmak yok ac olsa ağlar dıyorum kendımı tesellı edıyorum bakalım bu ay bellı olacak kılosundann pişik için ben bır sey duydum koca karı ılacı ama bır deneyın derım söyleyen bıre bır deddı sanayağı kalvaltılık olanı çok ıyı gelıyomus karar sızın ben denemedım ama duydum ıyı gelıyomus
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?