2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

valla canım benim kızım da 67 günlük ama hala mızmız uyku düzni yok altı temiz karnı tok gaıda olmadığı zaman yatıp uyuması lazım ama benim kız tam tersi basıyo yaygarayı.ben şimdi internetten bebeği sakinleştiren müzikler die yazdım karşıma su sesi çıktı ama elifi baya rahatlattı dene istersen bide dizlerimin üstüne yüz üstü yatırıp poposuna vuruyorum piş pişliyorum oda rahatlatıyo sanırsam büyüdükçe huy değiştiriyolar:)

canım anne çayını ilk defa duydum bende milupanın rezene çeyını içiyorum ama bi faydasını görmedim bebeğe vermedim bence bi doktora danış bebeğe vermeden ne olur ne olmaz çünkü ben ilk çocuğumda anason çayından zehirlenmiştim ölüyodum..

Merhaba kzlar benim oglum 61 gunluk oldu. Ben 30gunden sonra cikardim eldivenleri cunku 2. Ay gelisiminde elin kullanilmasi ile ilgili birsey okumustum. Ayrica pedagoji egitiminde bir bireyin ellerini kullanmasi beyin gelisimine yardim ediyor. Ellere serbestlik ve tabi ki tirnaklar kesilecek ve torpulenecek yoksa yanlardan.kiriliyor

canım bana annem ta doğumdan önce almış hazırlamıştı çok şükür kullanmama gerek kalmadı emiyor.bebe dor marka cnm ama büyüdükçe lazım olcak bebişlere dışarı çıkınca.

biz de eldivenleri cook oldu cikarali ellerine vakiyorum arada soguk oluyo eldivensizler sizinde oluyomu ... acaba ac mi diyorum biyandan kansizlik mi var diyorum ...

bende eldiven takmıyorum canım benimkinide elleri buz gibi acaba üşüyolarmı eldiven olmadığından ama ayaklarıda buz gibi oluyo nedeni ne acaba..

ay ben bal ve sütü aşırı tüketiyorum acaba bebşimin gazı ondan mı çok yavrum benim kıyamam bundan sonra dikkat etcem valla napalım bebişler büyüyene kadar dikkat etcez yeiyip içtiklerimize..

Sağol canim kizimin problemini bulurum insl. Bazen de sadece zamana birakip sabretmek gerekiyor.insl duzeliriz

Ay bi deniyim canim telefonumda var o seslerin programı su sesi falan. İnsl iyi gelir ise yarar. Aynen benimki de öyle Çiğlik çiğliga. Gece falan olmuyor ama mesela. Senin gece de öyle mi? 5-10dakika arasi emince doyduğunu düşünüyorum. Ac olsa durmaz dedi doktor.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Keyfini çıkar öyle uslu zamanların :))) en azından artık kucağında yada omzunda uyumuyor iyi hafta sonları

Sağol canım kucakta uyumayı bırakmadı da en azından artık ana kucağı, ayakta sallama şeklinde de uyuyo arada. Bu kadarı da yeter

Zeynep de yapıyo onu bu aralar. Ağladığında emzirince susması gereken çocuk emzirmeye kalkışınca çığlığı basıyo. Öyle yaptığında hiç ısrar etmiyorum, hemen kaldırıyorum omzuma gezdiriyorum. O aç olduğunda emiyo zaten. Ben artık 2 saatten önce vermiyorum o yaptığını engellemek için. Bi de uykudan kalktığında hemen tutuştur memeyi, uyku sersemiyken hemen alıyo. Az önce uyudu 1,5 saat kadar, uyandığında 2,5 saat olmuştu emeli, nasıl çekiyo görmen lazım, maşallah iki memeyi de emdi benim aç kuzum iki saati geçerse çok güzel emiyo.
Kolay gelsin canım, başımda olduğu için biliyorum zor bir durum

Sorma o açık toto olayı bizde de var. Havalar ısınsa da rahatlasak, çok seviniyo altını açınca. Altındaki pantolonu çıkarıyorum beşiğine yatırıp dönenceyi de kuruyorum, oyuncaklara baka baka bir muhabbeti, çığlık çığlığa bir sevinişi var evlere şenlik. Dönenceyle aşk yaşıyo kızım diyorum

Benimki de öyle malesef. Altı temiz karnı tok çocuk neden ağlar hala anlayamıyorum:44: bi de uykudan kalkarken, gaz çıkarırken, hıçkırırken tıksırırken, velhasıl her daim ağlıyoruz. Tek keyifli olduğumuz an sabah o da yarım saat. Onun dışında bütün günümüz onun ağlaması mızıldanması ve benim onu susturma çabalarımla geçiyo, tam kafayı sıyırmalık iş
Şöyle 3-4 aylık olduklarında bu gaz kolik falan geçtiğinde daha keyifli olur inşallah. Umudum o yönde :)
Bu arada bu da benden olsun kardeşe:)
http://m.youtube.com/watch?v=U9f2OrfUQj0

Ben de çıkardım bir aydan sonra, ama gece hala çorap takmaya devam ediyorum hem uyurken hareketsiz (gerçi benim sıpa uyurken bile kıpırdıyo ya neyse) kaldığı için fazla üşür elleri diye hem de yüzüne sürüp ellerini uyandırıyo kendini diye. 3-4 günde bir de kesiyorum çizer yoksa çok fena, jilet gibi oluyo incecik tırnakları.
Gece için değil ama uyanıkken elleri burnu ve kulakları gibi uç noktalar çocuğun üşümesi ile ilgili doğru bilgi vermezmiş haberiniz olsun. Uç noktalar olduğu için ve dolaşım sistemleri daha tam tekmil bizimkiler gibi çalışmadığı için kan taşınamıyor muhtemelen o noktalara. Çocuğun üşüyüp üşümediğini anlamak için enseye bakılacakmış, ense sıcaksa çocuk üşümüyo demekmiş.

biz de çıkardık eldivenleri canım... tırnaklarını kesiyorum yanaklarını çizmesin diye. oluyo bir iki sıyrık yinede.... eldivenlerdeki koku ellerinden kaynaklanıyo canım..kapalıda kaldıgı için ekşi bir koku olusuyo... çok da güzel bi koku :) ben bayılıorum o kokuya:)
yanlız elleri soguk oluyo eldivensiz. bunu da belirteym.

evet cnm eksı bı kokusu oluyor eldıven ve elın:))) ama guzel bır koku degıl kı:))) bır de parmaklarının arasından kir çıkıyor kokulu:)))boyle pamuk gıbı ama daha yumusak keselenmıs gıbı....

Kızlar bebeğim 43 günlük oldu yaa artık dışarı cıkmak ıstıyorum sadece hastaneye gıttık ve 3 4 kez ev gezmesıne onun dısında dısarı cıkmadık temız hava almadık.... zaten bebek arabamız da yok sımdı su "chıcco lite way" almak ıstıyorum burda okudum yorumları cıft yonlu degılmıs gercı ama olsun....

avm kapalı alan oldugu ıcın cıksak hasta olur mu bebıs acaba dusunuyorum bunu,dısarda gezemeyız bebek arabasıyla usur ne bılım avm ye gıtsek dıyorum arada emzırırım uyuturum arabada sonra esımle cay kahve ıcerız bır cafede otururuz ayyy cok cnm cektı sımdı bıle cıkasım varrr..bır de sız avmye gıttınız mı kac saat takılıyorsunuz? emzırıp yatırıyormusunuz kucakta mı oluyor?

sızler gezmeye cıkıyor musunuz? yoksa 43 gun ıcın erken mı hele su kıs gunu mıllet hastayken? ne dusunuyorsunuz bu konuda?zaten sankı azıcık da hasta gıbıydı gecen oksuruk hapsırık ve hırıltı vardı ama sımdı sankı yok gıbı....

Hadi ya ben de anadon çayı içiyorum ne olmuştu ki...

Biz iki kere alışverişe çıktık iyitdi...bu gün de dışarı açık havaya çıktık ama şu an çok huysuz, üşüttü mü anlamadım, aslında çok dikkat ettim...

Canim idrar yolu enfeksiyonu olduğunu nasil anladiniz? Gecmis olsun cok ben de supheleniyorum bazen de nasil anlasiliyo. Fiskirir tarzda kusma bi belirtili

kusmasından ve uyumamasından doktor şüphelenip istedi tahlili. inşallah değildir sizin. antibiyotik kullanmak çok üzüyor beni. birde ishal ve pişik yaptı geçmiyor pişiği

kusmasından ve uyumamasından doktor şüphelenip istedi tahlili. inşallah değildir sizin. antibiyotik kullanmak çok üzüyor beni. birde ishal ve pişik yaptı geçmiyor pişiği

Canim cok gecmis olsun pisik icin zeytinyag oneririm. Benim kizimda sik olmasa da fiskirir gibi kusuyor. Bir aylikken doktora sordum onemsemedi kan tahlili yapti ama tiroidle sariligga bakti. Simdi iki aylik arsda bi yine oluyo. Uyumamadi derken ne kadar uyuyo gunde hani bariz bi uykusuzluk sorunumuz yok ama insaallah degildir

CAnim gecmis olsun. Antibiyotik mantar yapiyor benim oglusumda olmustu. Doktor mantar kremi vermistide 10 gune anca gecmisti.

Gezmeye gidin tabiiki cnm,artik kirkıda cikmis.biz annemlerle birlikta cikmistik avm ye,kırkı cikinca..emzir evde hemen cikmadan,uyur zaten arabada giderken..kızim uyumustu baya,bizde annemle alisveris yaptik,esiemde verdim puseti odolasti onunla.uyaninca hemen emzirme odasina gittim,sonrada donmustuk.gecen h.snuda ciktik,havalar isiniyor artik sik sık cıkılir.
Sende stres yapma cnm,iyi geliyor inan,kücük degil cnm ya,emzirirken bir aylik bebegi emziriyordu annesi,cogu kırkı cikanlar vardi odada hasta olmaz,niye olsunki..sikı giydir,ben birde polar battaniyeyi ustune sardim,pusetin golgeliginidr kapattim ,yuzu gorunmedi

Canim ya bende gunlerdir ayni senin yazdigin durumdayim. Moralim cok bozuk. Kolik bebek muzigi acip emzirmeye calisiyorum o da en fazla 5 dk suruyo. Emmek istemiyo agliyo memeye gelince zorla emdigi sutude kusuyo bizimde kilo artisimiz 250 gr oldu bu ay bi yandanda pisigimiz var gecmek bilmeyen bende dra gittim idrar tahlili istedi cuma verdim sonucunu almadik daha. Pzt bi daha dra gitmeyi dusunuyorum bakalim sonuca ne olacak. Anne olmak cok zormus. Bogazim dugum dugum bazen dayanamiyorum cok uzuluyorum niye hala duzflmedi yavrum hep bi sorun cikiyo(

Sabah meltemi herhalde burda biri yazmisti cocuklar soguktan degil mikroptan hasta olur diye... Canim ben Kanada da yasiyorum. Sogugu kari sen tahmin et. Hava 0 yada 1 derece olunca isindi diyoruz ;P 61 gunluguz iki defa yemege gittik avm ye hafta bir gidiyorum iki kere de ev gezmesi yaptik. Ne zaman basladik dersen 30 gunden sonra basladik. Bence gezmelisin onunda temiz hava almasi gerekiyor. Aglarsa emziriyorum biraz emzik biraz kucak biraz araba idare ediyoruz. Disarda kalma rekorumuz 4,5 saat ev gezmesini haric... Avm de neden hasta olacagini dusunuyorsun?

atnen azurem bızdede bu emme me sorunu var bır haftadır benımkı sağ memede yapıyo özellıkle heote ötekını vermek olmaz ben her emışte hep sağı verıyom çeksın dıye o anlayana kadar bıraz çekıyo baktı bu meme sağ baslıyo kavgaya sonra sola geçırıyom allahtan uyku sersemı ıyı çekıyo bıde 5 dakkayı kesınlıkle gecmez emmesıı..
inşallah tek umudum geçıçıdır ben sonuna kadar dırenecem çünkü daha mamayla hıç tanışmadı kı baska seçenegı yokk
bende su sesını denıyeyım belkı ıse yarar artık maymun oldum valla sagı emmıyo dıye yatırıyorum bende memeyı tepeeden verıyom bazen guzel çekıyo öyle sızde deneyınn bazen bır tarafa yatmaktan hoşlanmıyolarmışş bende bole çözüm buldum

inşallah bu bır süreçtır onlar öle bızı reddedınce çok kötü oluyorum ben neden emmedıgıne bır anlam veremıyom ama yılmak yok ac olsa ağlar dıyorum kendımı tesellı edıyorum bakalım bu ay bellı olacak kılosundann pişik için ben bır sey duydum koca karı ılacı ama bır deneyın derım söyleyen bıre bır deddı sanayağı kalvaltılık olanı çok ıyı gelıyomus karar sızın ben denemedım ama duydum ıyı gelıyomus

Durumlarimiz ayni gibi gerçekten.insl enfeksiyon falan yoktur diyorum ama sorunun da bulunmasini istiyorum. Sonuçta kizim bazen zorla bazen isteyerek emiyor. Neden kilo almior? Kulak enfeksiyonu da olabilirmiş aklinizda bulunsun. Enfeksiyon olunca bebek çok güzel emse bile onu enfeksiyonla mücadeleye harciyormus kilo olmuyormus.

Seninki de ilginç. Birini alip birini almamasi. Her bebegin huyu farkli. Dediginiz gibi umarim geçici bi süreçtir. Sabirli olmamiz lazim. Bazen gündüz psikolojik olarak çok yoruluyorum. Esim gelir gelmez ona veriyorum yoksa kizima yansitirim diye korkuyorum.

Bazen ben de yatarak veriyorum ama hep yatağa akitiyor sütü. Çekip çekip hepsini yutmuyor cimcime

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…