Bende senin bebişinin resminde dikkatimi çekti eldivenleri yoktu acaba dedim bendemi kullanmasam ama zarar veriyo bizimki. Banyo yaptırırken bile takıyorum direk yüzünü yoluyo tırnaklarınıda sürekli kesiyorum ama. Geçen üstünü giydiriyorum bi çığlık attı, tutup saçını çekmiş kendi kendine :) bu arada maşallah kızına çok tatlı Allah nazarlardan saklasın
Merhaba, mutlu haftasonları diliyorum herkese....
Şu otribebe ve okyanus suyu ıle ben de bır kez aldım hırıltı vardı cunku, geldı ıkı parca sumuk rahatladı sankı cunku delıkler bosaldı ıyı oldu..
bugun gene var ama esım alıstırmayalım dıyor almayalım dıyor...
kızlar sız eldıvenlerı cıkarmaya basladınız mı? benımkı bugun 43 gunluk hala cıkarmadık bır de eldıvenlerı sık sık degıstırıyormusunuz??? her gun mesela???? benımkı agzına goturuyor herhalde bazen ıslak ve kokulu oluyor eldıvenı ben her gun degıstırmıyorum ama....
Günaydın annişler ve minik bebişleri
Kızım uyuyo ben başında oturuyorum, kociş de temizlik yapıyokahvaltı yaparken ayağımla sallarken ana kucağında uyuyuverdi kızım ilk defa böyle uyudu o kadar diyim. Hafta sonu babasına yapıyo bu uslu ayakları, sonra hafta içi içimizdeki canavar çıkıyo, babaya gel de anlat bütün gün ağladı durmadı diye
Neyse, kızlar bu serum fizyolojik ve otri bebe ikilisini fazla alışkanlık edinmeyin. aylık kontrolde doktorum uyarmıştı beni. Sürekli çekme, bırak burnu kendi kendini temizleme özelliğini kazansın dedi. Ayrıca o serum burun mukozasının da yapısını bozuyomuş fazla kullanımda. Benim kızımda da sürekli gırk gırk sesi var burnunda ama çeksem de gelmiyo zaten. genizde ya da çok derinde muhtemelen, çıkmıyo. Ben de bıraktım artık. Burun deliğine bakıyorum sürekli, sümük görürsem serum sıkmadan çekiyorum fazla hırpalamadan, kolayca geliyo.
Bu arada 50 günlük olduk bizAkşam kocişle kankalığı bitirdik artık kızım da sanki bize kıyak olsun diye normalde yanından kalktığım gibi uyanmasına rağmen bi güzel uyudu tabi sonra bol bol uyandı ama yapcak bişey yok.
Zeynep'in sanki her gün huyu değişiyo gibi. Size de öyle geliyo mu?
arkadaşlar benim kızımın huyuda bambaşka bende endişeleniyorum15 gündür rutin oluşturdu, tam 18 saat uyumuyor. yani elimizde sallıyoruz yada ayakta az kestiriyor 15 dakika yarım saat en fazla sonra uyanıyor bir daha derin uykuya dalamıyor. çok ağlamıyor, gaz ve hıçkırık tutarsa onun için ağlıyor. gülüyor aguluyor evde gezdirmemizi istiyor. tam 18 saat dolunca kendi kendine bile zorlanmadan uyuyor. sonra 1,5 gün 3 saat aralıkla acıkdıkca uyanıyor ağlıyor yediriyorum gazını çıkarıyorum altını temizlerken uyuyup kalıyor. sonra uykusu kanınca yine aynı 18 saat uyanık. bunun için doktora gittik doktor huyu kızınızın böyle 35 senelik hekimim görmedim sizin kız gibi dedi. bence hiç bir şeyi yok ama aklınızda soru işareti kalmasın bir sefere mahsus eskişehir tıp fakültesine çocuk nöroloğu var coşkun bey, ona gidin dedi. pazartesi için randevu aldık bakalım. sizce endişelenmem gereken bir şey var mı? çok üzülüyorum ben bu arada idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor maalesef antibiyotik kullanıyoruz oda pişik yaptı. idrar kültüründede üreme olmuş. inşallah böbreklere bir zarar vermeden kurtuluruz şu enfeksiyondan. ne zormuş anne olmak yüreğimiz hep pır pır. Rabbim evlatlarımızın acılarını göstermesin.
Hanımlar siz biberon kullanıyor musunuz? Oğlumun emmesinde sıkıntı yok. Ben sadece oğlum iki aylık oldu hiç dışarı çıkmadım, ikinci ay aşılarını yaptırdık artık dışarı çıkarız ve biberon lazım olabilir diye almak istiyorum, nasıl biberon tavsiye edersiniz, bir sürü çeşidi var. Kullanınca biberona alışmasındanda korkuyorum ama bir yerde biberona başlamak lazım sanırım.
arkadaşlar benim kızımın huyuda bambaşka bende endişeleniyorum15 gündür rutin oluşturdu, tam 18 saat uyumuyor. yani elimizde sallıyoruz yada ayakta az kestiriyor 15 dakika yarım saat en fazla sonra uyanıyor bir daha derin uykuya dalamıyor. çok ağlamıyor, gaz ve hıçkırık tutarsa onun için ağlıyor. gülüyor aguluyor evde gezdirmemizi istiyor. tam 18 saat dolunca kendi kendine bile zorlanmadan uyuyor. sonra 1,5 gün 3 saat aralıkla acıkdıkca uyanıyor ağlıyor yediriyorum gazını çıkarıyorum altını temizlerken uyuyup kalıyor. sonra uykusu kanınca yine aynı 18 saat uyanık. bunun için doktora gittik doktor huyu kızınızın böyle 35 senelik hekimim görmedim sizin kız gibi dedi. bence hiç bir şeyi yok ama aklınızda soru işareti kalmasın bir sefere mahsus eskişehir tıp fakültesine çocuk nöroloğu var coşkun bey, ona gidin dedi. pazartesi için randevu aldık bakalım. sizce endişelenmem gereken bir şey var mı? çok üzülüyorum ben bu arada idrar yolu enfeksiyonu geçiriyor maalesef antibiyotik kullanıyoruz oda pişik yaptı. idrar kültüründede üreme olmuş. inşallah böbreklere bir zarar vermeden kurtuluruz şu enfeksiyondan. ne zormuş anne olmak yüreğimiz hep pır pır. Rabbim evlatlarımızın acılarını göstermesin.
Bende senin bebişinin resminde dikkatimi çekti eldivenleri yoktu acaba dedim bendemi kullanmasam ama zarar veriyo bizimki. Banyo yaptırırken bile takıyorum direk yüzünü yoluyo tırnaklarınıda sürekli kesiyorum ama. Geçen üstünü giydiriyorum bi çığlık attı, tutup saçını çekmiş kendi kendine :) bu arada maşallah kızına çok tatlı Allah nazarlardan saklasın
Saçını mı çekmiş, oyy kuzum kıyamam ya... Saçlı bebekler favorimdi iki kızım da kel oldu...
İki kere yüzünü yoldu, çok değil...şimdi de kesmem gerek ama tırnak makasını kaybettik... Emerken göğüme felan deyiyor, hoşuma gidiyor... Bir de bu annenin yüzü, bu zehranın yüzü diye oyun oynuyoruz... Bez alırken ellerini ayaklarıbna değdiriyorum...
Arada babamız elleri üşümüş diye takıyor o kadar, kestikten sonra iyice kontrol ediyorum keskin bir yer kalmasın diye, arada ben de korkuyorum, inş zarar vermez.. Bayağı alıştı sanki....
bır ıkı gun surdu sonra duzeldı canım kaka sayısı bıde agzındakı suları yuttugu ıcın kakası cıvık oluyo eskıye gore bende hemen diş kasıyıcımızı aldım :) ama bu aylarda baslayıp 6. ayda cıkıyomus dısler bunlar belırtılerı kolay atlatırız ınscanım bikaç gündür bizim kızın da salyalar tavan yapmış durumda. omzuma aldığımda o kadar ıslatıyor ki sırılsıklam oluyorum inanır mısın. zaten elimiz hep ağzımızda emerken bile arada elini sokuyor. bazen o da kar etmiyor 3-4 parmağını bazen de yumruğunu sokuyor ağzına.
şimdii sen söyleyince düşündüm de kaka sayımız da azaldı 2-3 güne bir anca. normalde her gün yapardı. bide dili sürekli dışarda hiç sokmuyor ağzına. emerken de resmen kavga ediyor acıtıyor biraz. int.te neden böyle hasta fln mı diye araştırırken böyle bi ihtimali okumuştum ama şimdi sen söyleyince ciddi ciddi düşünmeye başladım bak
canım erkeklerin bizler gibi olmadığını, azıcık daha 'woody' olduklarını kabul edince biraz da olsa insan rahatlıyor. ne yaparsak yapalım bizim gibi olamıyorlar. herkes aynı olmuyor işte bak evine çocuğuna düşkünmüş çok şükür. biraz daha iyi yönlerini düşün. ama biriktirme içindekileri ağlamadan bağırmadan söylemeni tavsiye ederim.
biz de tatile gittiğimizi hiç bilmem. hatta yıldönümleri de kutlamayız hediye de almayız ki daha 2 yıllık evliyiz yani. doğum günlerimde hatırlata hatırlata anca hediye alır. ama eşim böyledir onun için böyle günler önemli değildir ben bunu kabullenince daha kolay olmaya başladı. zaten hayatta sürpriz fln beceremez illa ağzından kaçırır yakalanır ben de bozuntuya vermem şaşırmış gibi yaparım. belki senin ki böyle düşünüyordur
kırkımız çıktığında kızmın gaz sancıları da tavan yapmıştı. sonraki günler de hiç kolay geçmedi ama zamanla azalıyor tabi. sabret canım zamanla düzene girer inş. mama konusuna gelince doktoruna danışmadan başlama derim. inan aç olunca ortalığı inletiyor zaten. kilo alımı normalse bezlerizi dolu dolu alıyorsan yeterlidir heralde kuzum
salya akıtmak dıs belırtılerınden bırı ama hemen cıkmaz sanırım o cocuktan cocuga degısıyor sanırım en erken 6. ayında cıkarDis miii ??? Yok canim degildir daha cooook erken. Hatta erkeninde erkeni.4. Ayda olunca erken dis cikardi derler. Seninki 2 ayi gecmis Bizim oglanda salya akitiyor kopukler cikartiyor. Haftaya persembe 2 ayimizi doldurcaz. Konusmaya calisiyor ya ben ona bagladim. Sende beni meraklandirdin simdi :/
Bende de olmuştu atlattım çok şükür. Baktım eşime karşı soğukluğum giderek artıyor, uykularım kaçııyor, ağlıyorum sonra durdum düşündüm bu nereye kadar gidecek ben yıpranıyordum ve dünya tatlısı oğlumuz olmuş en güzel günlerimizi mahvediyordum ayrıca ruh halim bebeğime de yansıyacak yazık o masuma dedim ve içimdeki soğukluk önü alınmaz olmadan gece 4 gibi eşimde uyanmıştı oturduk konuştuk sabah 6-7 ye kadar. Ben içimdekileri döktüm o kendini savundu sonuç olarak beni ihmal ettiğini anladığını söyledi ve barıştık nasıl barıştığımızı yazmayayım :) şimdi çok şükür çok iyiyi? Yani bir yerde dur demek lazım ve çözüm bulmak lazım. Minik yavrularımızla hayatın tadını çıkaralım, inşaallah arası limoni olan bütün arkadaşlar iyi olur, bebeklerimiz mutlu ailelerde büyüsün ki iyi bir nesil yetişsin Türkiye mize
2 gun once gıdecektık aksılıgı tuttu oglumun aglamaya basladı yarın gıderız dedık ertesı gunde kısmet olmadı ama ogunde burnu fazla tıkanmadı bır gun once bayagı temızlemıstım dun o kadar gerekmedı sayı azaldı v e bugun bır defa temızledım burnu acıldı bu sure ıcınde basına sapka orttum devamlı uykudan kalkınca ustunu degısemesemde sırtına havlu kagıt koydum azda olsa terlemısse ılerlemesın dıye cok sukur bugun oksurugude yok hırıltısıda bol bol da emzırdım atlattık bızımkı hafıftı sanırım ama bır ara oksurugu hırıltısı korkuttu cıgerlerıne ınmısmı dıye gıdelım dedım esıme sımdı atlattı ınse atlatamazdı sanırım nefes alıs sayısınıda kontrol etmedım ama sımdılık ıyız canımdoktora git canım allah korusun inerse bronşit olur bizim doktor acile gittiğimizde pedistus asist ateşi var diye fitil verdi ama pedistus bebeye zararlı diye içirmedim pazartesi kendi doktoruma gittim vermedim dedim pedistusu iyi yapmışsın dedi 1 yaşından küçüklere vermiyoruz dedi ventolin şurup verdi asist balgam smktürücüye devam dedi bi damla verdi 5 gün kullan dedi hala tıkalı oğluşumun burnu öksürüyoda okadar temizliyorum banamısın demiyo doktor izle dikkat et dedi öksürük devam ederse gel bronşite çevirebilir dedi destan yazdım sanki doktor dedi bazı bebekler sabah öksürüyolar akşama doktora gelene kadar bronşit oluyo dedi aşımızıda haftaya bıraktı
canım dort dortluk olamıyor bu erkekler napıcaz bebıslerımız ıcın ıdare edıcez benımkıde evlendık ılk bırıne ceyrek verdı 15 gunlugune bır sene sonra anca gerı geldı aslında para soruyor karsı taraf bızımkı para yok dıye ceyrek verıyor hey allahım neyse yenı evlıyız daha bır defa dedım senden daha yakını vardır belkı paran yoksa yok nıye ceyreklerden verıyosun dıye de ısrar etmedım ama dedıgım gıbı zar zor aldı gerı sonra bankada para vardı onun ustune sen gıt bana sormadan bır arkadasına ver gene 10 mılyar bu defa oda bır aylıgınamı ne ıstemıstı 3 sene sonunda aldık ama son verdıgınden sonra butun parayı artık bana verıyor uzerıne bırsey atamıyor bankaya yuzu cok yumusak oglanın ceyreklerını anneme verdım eve hırsız gırdı dıye evde tutmuyorum hıc bısey daha bılmez anneme verdıgımı bıle hıc sormadı ne yaptım kendı altınlarımızda onlara verdım hıc bısey dıyemıyıor artık zaten o 10 mılyarıda babam aldı avukat bulup o parada babamda mesela ama hıc bısey demıyor artık esım kayınpederım bıle o zaman demıstıkı neden esıne danısmadan parayı cekıp verıyosun dıye napıcaksın yasayarak ogrenıyolar ben soylesemde bır ıse yaramıyor Allah bıze sabır versın bızdede benım aılem cok harcıyor torun ıcın ama ben hıc onemsemem boyle seylerı nıye senınkılerde yapmıyor dıye sadece elındekıne sahıp olsa benım ıcın yeterlı kımsedeen bısey bekledıgım yok onlarda yapmak zorunda deıller zaten ben aıleme bıle gerek yok almayın dıyıp duruyorum kızıyolar hıc tesekkur etmem aksıne nıye alıyosunuz dıyıp bahaneler buldugum ıcınTünaydın kızlar
Efe kucağa alıştı.Eğer uyumuyosa hep kucaktayız camdan bakıyoruz tv ye kaçamak bakıyoruz
Çok afacan oldu çook
berianur benim eşim de çeyrekleri bikaç hafta sonra bozmaya kalktı neymiş evde çalınırmış vs vs
dedim evlenirken de bunu yaptın hep zarar ettik biraz düşünerek hareket et dedim.sinirlendi bozdurmadı.
bankada çalıştığı için şubede indirimli kasa tuttu oraya koyduk.deli ediyo beni.herşeye tek başına karar veriyo sanki.
oyyy hepimizin türlü türlü.yani ilgili olması güzel bişey ama benden daha çok düşünüyomuş havasına girince deliriyorum.
akşamları iki arkadaş kadar bile sohbet etmiyoruz.e zaten bütün gün yaptığım şey belli çocuk bakıyorum.akşam da aynı şekilde.alıp iki pışpışlayıp bana veriyo acıkmış diyo bahane işte.
anneme kızgın olduğu için de sıkılıyorum bunalıyorum.önceden anneme annem diye bahsederdi.şimdi annene söyle yemeği az yapsın,annene söyle çocuğu yıkayın diyo.senin anan benim anam olduk artık.bu yüzden de eşimden soğudum.çünkü benim hatırım için bazı şeyleri gözardı etmiyo.ben de bundan sonra onun annesine annen diyicem.
k peder çok masraf yaptı torunlarına.annemler pek bişey yapmadı.biliyorum ona da kızıyo.
ilk fırsatta kavga çıkarıp nevar neyok söylicem.torun parayla seviliyo demekki dicem.
bence en iyisi primanın yeşili.beyaz olanın iç yüzeyi file gibi anlamsız bişey premium care fasa fiso
huggies kullanıyorum şu anda.o da kakayı çıkarıyo.bide bikaç kere işese taş gibi oluyo çocuğumun pipisi ezilcek
huggies bitince prima yeşil pakete geri döncem bende canım
çok geçmiş olsun canım biz de yeni yeni iyileşiyoruz hala hırıltı var hatta.peditus da kullandırdı nöbetçi doktor bize maalesef
kendi doktorumuz bronşit başlangıcı dedi antibiyotik ventolin buharı verdi bi defa da iğne olduk
maalesef burun otribebeyle de çıkmıyo fısırtı var geniz etinde problem yoktur inşallah.
geçen gün eşimin kuzeni geldi.eşi bana hava basıyo yok efendim onun kızı 1 yaşına kadar hasta olmamış yok kendisi çok iyi beslendiği için sütü hemen gelmişmiş.off sanki biz bilerek hasta ediyoruz beee.
41 kere maşallah maşallah sübhanallah yakışıklıyaaa
benim de Efe'm böyle çakı gibi delikanlı olsun inşallah
ay selfinizi yiyim sizin maşallah size kızzz çok güzelsiniz analı gızlıı
ben yarım kol badi ve patikli alt giydirip üzerine çıtçıtlı tulum giydiriyorum.
üzerine pamuk yorgan örtüyorum eğer serinse atına önce ince battaniye örtüyorum.
terlemesi çok tehlikeli hafif bi esinti hasta eder Allah korusun.
uğurbcegi bende aynı durumdayım ya senın doktorun ne dedı normal mıymış dizine yakın oolan cızgıler doktordan doktora degısıyor ya çok merak edıym cvp verırsen çok sevınecem ..
canımm kakası sulu oldumu bunları yapıca bır defa esım bıraz fazla su verdı ıkı cay kasıgından fazla yanı hemen cocugun kakası sulandı bıde cok su karın agrısı yaparmıs 30 cc de cok gıbı geldı bana ıcınde bıtkıler var ondan dolayı belkı kakasını sulandırmaz nasıo senın bebgınkııhlamurun çiçekleri rezene az şeker bi küçük su bardağı kaynar su 10dk bekleme ilaç hazır ne pıt ne kaka nede uykusuzluk hepsi iyi oldu resimde eklediğim malzemelerle demlenirkende bardağın ağzını demir çay tabağıyla kapatın demleyin soğutmaya gerek kalmada biberona koyup 30cc verdim ben akşamda 20 cc oğlumapıtlıyoruz 5 de sabah bide 6.30 kakamızı yaptık uyuyoruz dünde verdim bugünde
ay haklısın ben de bunu çok takıyordum. artık geceleri 3 saatten evvel elleşmiyorum.
yeni sıkıntımız burun tıkanması. damla okyanus suyu kullanıyorum. otri bebeyle çekicem ama çok geride. görünmüyor bile. hatsa değil, ateşi huysuzluğu , kusması yok. bu burun tıkanıklığı neden ve çözümü ne ? daha doktor randevumuza 10 gün var. ben neler yapabilirim?
Günaydın annişler ve minik bebişleri
Kızım uyuyo ben başında oturuyorum, kociş de temizlik yapıyokahvaltı yaparken ayağımla sallarken ana kucağında uyuyuverdi kızım ilk defa böyle uyudu o kadar diyim. Hafta sonu babasına yapıyo bu uslu ayakları, sonra hafta içi içimizdeki canavar çıkıyo, babaya gel de anlat bütün gün ağladı durmadı diye
Neyse, kızlar bu serum fizyolojik ve otri bebe ikilisini fazla alışkanlık edinmeyin. aylık kontrolde doktorum uyarmıştı beni. Sürekli çekme, bırak burnu kendi kendini temizleme özelliğini kazansın dedi. Ayrıca o serum burun mukozasının da yapısını bozuyomuş fazla kullanımda. Benim kızımda da sürekli gırk gırk sesi var burnunda ama çeksem de gelmiyo zaten. genizde ya da çok derinde muhtemelen, çıkmıyo. Ben de bıraktım artık. Burun deliğine bakıyorum sürekli, sümük görürsem serum sıkmadan çekiyorum fazla hırpalamadan, kolayca geliyo.
Bu arada 50 günlük olduk bizAkşam kocişle kankalığı bitirdik artık kızım da sanki bize kıyak olsun diye normalde yanından kalktığım gibi uyanmasına rağmen bi güzel uyudu tabi sonra bol bol uyandı ama yapcak bişey yok.
Zeynep'in sanki her gün huyu değişiyo gibi. Size de öyle geliyo mu?
Kizlar canim cok sıkkın. Gökçe emmek istemiyor. Gogsume indirdigim anda basiyor cigligi. Bir anne olarak çok kötü bir duygu yaşamayan bilmez. Sanki bi yerine bisey olmuş gibi içli içli aglior. Zorlarsam 5dakika emiyor. Her seferinde böyle değil gündüzleri bu şekilde. Bu ay çok az kilo almış. Canim skldi. 3 haftada 300-400 gram çok az değil mi????
İdrar tahlili ve kültürü verdik. Tahlil temiz cikti. Kültürü 3 gün sonra alicaz.
Rota virusu asisi olduk. Doktor tavsiye etti. Su anda bile ishalden yatan hastalarim var dedi. Ben o riski göze alamadim. 100 gram bile alması bu kadar önemliyken hele...
Bugün hem sabahtan hem akşamüstü arabasiyla gezmeye cikardik. Acik hava iyi geldi sanki.
Bizden haberler böyle. Keyfim yokkilo almamasini kafaya takmiyim diyorum. Ama emmeyi reddedince çok gücüme gidiyor (( sutum de var cok sukur. ne zormus annelik
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
ay haklısın ben de bunu çok takıyordum. artık geceleri 3 saatten evvel elleşmiyorum.
yeni sıkıntımız burun tıkanması. damla okyanus suyu kullanıyorum. otri bebeyle çekicem ama çok geride. görünmüyor bile. hatsa değil, ateşi huysuzluğu , kusması yok. bu burun tıkanıklığı neden ve çözümü ne ? daha doktor randevumuza 10 gün var. ben neler yapabilirim?
Merhaba, mutlu haftasonları diliyorum herkese....
Şu otribebe ve okyanus suyu ıle ben de bır kez aldım hırıltı vardı cunku, geldı ıkı parca sumuk rahatladı sankı cunku delıkler bosaldı ıyı oldu..
bugun gene var ama esım alıstırmayalım dıyor almayalım dıyor...
kızlar sız eldıvenlerı cıkarmaya basladınız mı? benımkı bugun 43 gunluk hala cıkarmadık bır de eldıvenlerı sık sık degıstırıyormusunuz??? her gun mesela???? benımkı agzına goturuyor herhalde bazen ıslak ve kokulu oluyor eldıvenı ben her gun degıstırmıyorum ama....
İki aylık olmamıza dört gün var, cop cop elleri emiyor...işte son halimiz...Eki Görüntüle 1022572 Eki Görüntüle 1022583
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?