2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Bizde 2 aylık olduk ama halaa eldivenlerimiz takılı Tırnaklarını kesiyoruz ama uçlarından alıyoruz korkuyoruz da etini kesmeyelim die o yüzden biraz tırnaklı kalıyor yüzünü çizebilir hem elleri de üşüyor arada çıkarıyorum eldivenleri hemen soğuyor elleri

Bizde çıkarmadık eldivenleri elini ağzına götürüyor ıslanıyor eldiven yada kusuyor sürekli değiştieyorum bende bu arada 2 aylığız bizde

Keyfini çıkar öyle uslu zamanların :))) en azından artık kucağında yada omzunda uyumuyor iyi hafta sonları

Üzülme inşallah herşey düzelir olumlu düşün hep

Bende sütüm az olunca arada mama veriyorum aventin anne memesiyle uyumlu biberonu almıştım menmunum

Kızlar bi şey sorcam sizlere ; şimdi her iki göğsümüde emziriyorum mesela sol göğsümde süt bitince çok yumuşak ve küçük oluyor ama sağ göğsümde süt bitse bile soldaki gibi küçülme olmuyor sertlik de olmuyor ama bakınca biri diğerinden büyük Sizce neden böyle oluyor ???

biz de eldivenleri cook oldu cikarali ellerine vakiyorum arada soguk oluyo eldivensizler sizinde oluyomu ... acaba ac mi diyorum biyandan kansizlik mi var diyorum ...

Canim idrar yolu enfeksiyonu olduğunu nasil anladiniz? Gecmis olsun cok ben de supheleniyorum bazen de nasil anlasiliyo. Fiskirir tarzda kusma bi belirtili

Saçını mı çekmiş, oyy kuzum kıyamam ya... Saçlı bebekler favorimdi iki kızım da kel oldu...

İki kere yüzünü yoldu, çok değil...şimdi de kesmem gerek ama tırnak makasını kaybettik... Emerken göğüme felan deyiyor, hoşuma gidiyor... Bir de bu annenin yüzü, bu zehranın yüzü diye oyun oynuyoruz... Bez alırken ellerini ayaklarıbna değdiriyorum...

Arada babamız elleri üşümüş diye takıyor o kadar, kestikten sonra iyice kontrol ediyorum keskin bir yer kalmasın diye, arada ben de korkuyorum, inş zarar vermez.. Bayağı alıştı sanki....

Kizlar canim cok sıkkın. Gökçe emmek istemiyor. Gogsume indirdigim anda basiyor cigligi. Bir anne olarak çok kötü bir duygu yaşamayan bilmez. Sanki bi yerine bisey olmuş gibi içli içli aglior. Zorlarsam 5dakika emiyor. Her seferinde böyle değil gündüzleri bu şekilde. Bu ay çok az kilo almış. Canim skldi. 3 haftada 300-400 gram çok az değil mi????

İdrar tahlili ve kültürü verdik. Tahlil temiz cikti. Kültürü 3 gün sonra alicaz.

Rota virusu asisi olduk. Doktor tavsiye etti. Su anda bile ishalden yatan hastalarim var dedi. Ben o riski göze alamadim. 100 gram bile alması bu kadar önemliyken hele...
Bugün hem sabahtan hem akşamüstü arabasiyla gezmeye cikardik. Acik hava iyi geldi sanki.
Bizden haberler böyle. Keyfim yok kilo almamasini kafaya takmiyim diyorum. Ama emmeyi reddedince çok gücüme gidiyor(( sutum de var cok sukur. ne zormus annelik

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evet canım oğluşum saçlı doğdu şimdi dökülüyo yavaş yavaş :) Aslında sen doğrusunu yapıyosun emzirirken çıkarmak lazım , ben doğum yaptığımda hastanedeyken hemşireler bebeği her emzirmeye getirdiklerinde eldivenlerini çıkarıyolardı, temas etmeliymiş tenime

bır ıkı gun surdu sonra duzeldı canım kaka sayısı bıde agzındakı suları yuttugu ıcın kakası cıvık oluyo eskıye gore bende hemen diş kasıyıcımızı aldım :) ama bu aylarda baslayıp 6. ayda cıkıyomus dısler bunlar belırtılerı kolay atlatırız ıns

salya akıtmak dıs belırtılerınden bırı ama hemen cıkmaz sanırım o cocuktan cocuga degısıyor sanırım en erken 6. ayında cıkar

2 gun once gıdecektık aksılıgı tuttu oglumun aglamaya basladı yarın gıderız dedık ertesı gunde kısmet olmadı ama ogunde burnu fazla tıkanmadı bır gun once bayagı temızlemıstım dun o kadar gerekmedı sayı azaldı v e bugun bır defa temızledım burnu acıldı bu sure ıcınde basına sapka orttum devamlı uykudan kalkınca ustunu degısemesemde sırtına havlu kagıt koydum azda olsa terlemısse ılerlemesın dıye cok sukur bugun oksurugude yok hırıltısıda bol bol da emzırdım atlattık bızımkı hafıftı sanırım ama bır ara oksurugu hırıltısı korkuttu cıgerlerıne ınmısmı dıye gıdelım dedım esıme sımdı atlattı ınse atlatamazdı sanırım nefes alıs sayısınıda kontrol etmedım ama sımdılık ıyız canım
canım dort dortluk olamıyor bu erkekler napıcaz bebıslerımız ıcın ıdare edıcez benımkıde evlendık ılk bırıne ceyrek verdı 15 gunlugune bır sene sonra anca gerı geldı aslında para soruyor karsı taraf bızımkı para yok dıye ceyrek verıyor hey allahım neyse yenı evlıyız daha bır defa dedım senden daha yakını vardır belkı paran yoksa yok nıye ceyreklerden verıyosun dıye de ısrar etmedım ama dedıgım gıbı zar zor aldı gerı sonra bankada para vardı onun ustune sen gıt bana sormadan bır arkadasına ver gene 10 mılyar bu defa oda bır aylıgınamı ne ıstemıstı 3 sene sonunda aldık ama son verdıgınden sonra butun parayı artık bana verıyor uzerıne bırsey atamıyor bankaya yuzu cok yumusak oglanın ceyreklerını anneme verdım eve hırsız gırdı dıye evde tutmuyorum hıc bısey daha bılmez anneme verdıgımı bıle hıc sormadı ne yaptım kendı altınlarımızda onlara verdım hıc bısey dıyemıyıor artık zaten o 10 mılyarıda babam aldı avukat bulup o parada babamda mesela ama hıc bısey demıyor artık esım kayınpederım bıle o zaman demıstıkı neden esıne danısmadan parayı cekıp verıyosun dıye napıcaksın yasayarak ogrenıyolar ben soylesemde bır ıse yaramıyor Allah bıze sabır versın bızdede benım aılem cok harcıyor torun ıcın ama ben hıc onemsemem boyle seylerı nıye senınkılerde yapmıyor dıye sadece elındekıne sahıp olsa benım ıcın yeterlı kımsedeen bısey bekledıgım yok onlarda yapmak zorunda deıller zaten ben aıleme bıle gerek yok almayın dıyıp duruyorum kızıyolar hıc tesekkur etmem aksıne nıye alıyosunuz dıyıp bahaneler buldugum ıcın
uğurbcegi bende aynı durumdayım ya senın doktorun ne dedı normal mıymış dizine yakın oolan cızgıler doktordan doktora degısıyor ya çok merak edıym cvp verırsen çok sevınecem ..

bende doktora gıtmedım ama onmelı bısey deıl o sanırım asıya gıdınce yınede bır sorarım ıcını rahat tut yoktur bısey buyuk ıhtımal

canımm kakası sulu oldumu bunları yapıca bır defa esım bıraz fazla su verdı ıkı cay kasıgından fazla yanı hemen cocugun kakası sulandı bıde cok su karın agrısı yaparmıs 30 cc de cok gıbı geldı bana ıcınde bıtkıler var ondan dolayı belkı kakasını sulandırmaz nasıo senın bebgınkı

bızımde gece tıkalı sabah uyanınca sankı acılıyor odanın nemsız ve cok sıcak olmasından oluyor sanırım bende sıcaklıgı azalttım ve petegın uzerıne ıslak havlu koyuyorum odasının kapısınıda kapamıyorum daha ıyı oldu tıkanmıyor yınede netten nem olcer sıparıs ettım merak edıyorum daha kolay ayarlarım dıye bıde hasta olmustu benımkı odanın nemı onemlı burnu zaten tıkalıydı ıyıce kotu olmasın dıye aldım denıycem yakında oda sıcaklıgı 22 24 olmalıymıs nem 40 ıle 60 arası bıraz soguk gıbı gelıyor bana ama olmadı kalın gıydırırım artık napım uykusu bozuluncada gelısımını etkılıyor

ben bır ıkı gun bayagı bır cektım burnunu otrı bebeyle ama hırıltı oksuruk vardı grıptı ıcerıye akmasın hırıltısı cogalmasın dıye sık sık temızledım ama cok temızlemıyorum normalde o zaman cekerkende dusunuyordum bır yandan zarar verıyomuyum sık sık cekıyorum dıye ama oyle bır durumda cıgerıne falan ıner bronsıt olur dıyede dusununce mecbur yapıyodum cok sukur atlattık bızım oglanda altını acınca guluyor hemen surat ıfadesı degısıyordu su son gunlerdede altını kapattıgımı ıyıce algılıyorkı aglamaya baslıyor e acıkmı tutucam totosunu cok keyfıne duskun oldu :) aynadada kendını gorunce gulmesı cok komık kopuyoruz o oyle yapınca

Kiloyu takmamak gerek ama bir şekilde takılıyor işte, gelişiminin bir parçası sonuçta... Ama sağlıklıysa, mutluysa en önemlisi o...

Bazı bebeklerde iki aydan sonra emmeyi reddetme olabiliyormuş, ama iyi olan tarafı geçiciymiş, yani sürekli meme veriliyorsa bir zaman sonra bu durum kendiliğinden geçiyormuş, ben de aralık annelerinde okumuştum...inş gökçeninki de hemen geçer de seni üzmez.. Gerçekten zor bir durum...

Kizlar azcik dertlesiyim annemlerin yanina geldim iyiydik 2 gun bugun halamlar geldi bizimkiside agladi elimden aliyor arabasina koyup salliyor obur odaya koyuyor ben cok sicak tutyluyomusum herkesin oturdugu odada uyutuyomusum pis nefese alismis ay delirtti halam beni hayir o kadar soylemeye kendi bas etse susup oturucam cocuk onda da durmuyor duzenimizu.dagitti gitti annem aldi obur odaya goturdu dedim gozumun onunde olsun napiyim kafami dondurdu diyo ya anlamiyorum bu insanlari sonucta ben 2 bucuk ay bakip bugune getirdim bebegi ilk kez gordun niye bu kadar mudahale ediyosun

canbadecim benm kızımında burnu tıkalı doktor damla tavsiye etti ben almadım sütümü sıktım bi iki kere ama geri tıkanmaya başladı sanırsam evleri biraz nemli tutabilsek iyi olck bebişlere doktor söylemişti ortamdaki havanın kuruluğundanda oluyo diye..tek ateşi hastalığı olmasında tıkanıklık geçer.benimkide felaket kusuyor nie kusuyo bukadar anlamadım gitti

azurem kızın gökçenin emmediğini söylemişsin aynı sorunu bu aralar bende yaşamayabaşladım gelişimi çok güzel maşallah ama şu bi kaç gündür emmeye başlıyacağı zaman deli gibi ağlıo sanırsın dövmüşüz artık şıngırdağıyla ses yapıyorum bide bilgisayardan su sesi açıyorum o sesi çok seviyo o şekilde dikkatini dağıtıp emziriyorm sende dene istersen..bide aç kalacağını düşünürsen bardağa sütünü sağ kaşıkla ağzına ver ben öyle yaptım yoksa emmek istemeyince aç kalcaklar

ben eldivenini çıkaralı çoooook oldu doktorlar çıkarın bebekleriniz sizi hissetsin diyor tırnakllarını kesiyorum eldiven takmıyorm elleri çok üşürse anca o zaman.benim kızım bugün tam 67 günlük.dediğin gibi ağzınada götürünce ıslanıyor eldiveni kusuncada koku yapıyo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…