Cnm bende alicm ama net bilgim yok..sanirim olur.istersen mudurune sor once.cunku nette asradtirdim ben kimi once raporunu doldurcan sonra heyet diyor kimide 10 gun rapor almis sonra heyet yine rpor faan.bunlar sanirim okulun ilcenin kabuluyle ilgili degisiyor..bende once aile hekiminden isticem 10+10. Sonrada heyet almaya caliscam..kızlar doğum iznim bittikten sonra ben rapor almayı düşünüyorum seminer dönemine kadar ama merak ettiğim bizim rapor hakkımız bittikten sonra mı heyet raporu almamız gerekiyor yoksa normal rapor hakkımız varken de heyet alabilirmiyiz eğer alabiliyorsak ben önce hayet raporu sonrada normal rapor hakkımı kullanmayı düşünüyorum öğretmen arkadaşlar veya bilenler yardımcı olursa sevinirim herkese bebişleriyle mutlu güzel ağlamaksız günler.....
Sanirim ates olmuyordu cnm,ogluma yaptirmistim..bizim asi gunumuz 4 nisan,hem kontrolumuz var ,cocuk doktorumuz yapicak asiyida..biz 3-5-7.ayda olucaz rotayi.yaptıran var mı ... sonrasında ateş vb oluyor mu.. bildiğim kadarıyla ağızdan damla şeklinde oluyo.....
bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum....
yaptırıcam ben karar verdim...
arkadaşım anaokulu işletiyo.. şu anda bütün çocuklarda ishal varmış.. aileler bu aşıyı yaptırmamışlar.ve şuan çok pişman olmuşlar. annelerin söylediğine göre çok ciddi bir rahatsızlıkmış sıradan bir ishal değil biz böyle bişiy görmedik diyorlarmış.... korktum bende.... yaptırıcam...
Alinti yapmadim kizlar,birkac anne bu sorunu yasiyormus..insallah duzelirde bebisler isteyerek emer yine..nette baktim,birsuru nedeni varmis bunun,.paylasmak istedim burda..
1.burun tikanikligi,emzirme pozisyonu,pamukcuk
2.sutun tadı,aci veya koku iceren yiyecek yeme,stres,emzirme saatlerini degistirmek
3.dis cikarma,biberon kullanma..arada birde olsa kullaniliyorsa bebek meme istemeyebilirmis.
4.sutun fazla,az yada yetersiz olusu
5.parfüm kokusu,kulak enfeksiyonu...
Bu donem gecicidir ,sutunuzu sagarak devamliligini saglayin demis.....
atnen azurem bızdede bu emme me sorunu var bır haftadır benımkı sağ memede yapıyo özellıkle heote ötekını vermek olmaz ben her emışte hep sağı verıyom çeksın dıye o anlayana kadar bıraz çekıyo baktı bu meme sağ baslıyo kavgaya sonra sola geçırıyom allahtan uyku sersemı ıyı çekıyo bıde 5 dakkayı kesınlıkle gecmez emmesıı..
inşallah tek umudum geçıçıdır ben sonuna kadar dırenecem çünkü daha mamayla hıç tanışmadı kı baska seçenegı yokk
bende su sesını denıyeyım belkı ıse yarar artık maymun oldum valla sagı emmıyo dıye yatırıyorum bende memeyı tepeeden verıyom bazen guzel çekıyo öyle sızde deneyınn bazen bır tarafa yatmaktan hoşlanmıyolarmışş bende bole çözüm buldum
inşallah bu bır süreçtır onlar öle bızı reddedınce çok kötü oluyorum ben neden emmedıgıne bır anlam veremıyom ama yılmak yok ac olsa ağlar dıyorum kendımı tesellı edıyorum bakalım bu ay bellı olacak kılosundann pişik için ben bır sey duydum koca karı ılacı ama bır deneyın derım söyleyen bıre bır deddı sanayağı kalvaltılık olanı çok ıyı gelıyomus karar sızın ben denemedım ama duydum ıyı gelıyomus
Canim ya kasede olanlar mi yoksa dikdortgen margarinler mi. Yoksa farketmez mi. Direk poposuna mi surcem nasil yapcam? Yarasi tam kuculuyo gecer gibi oluyo. Bi bakiyosun kipkirmizi olup yara oluyo. Bi anda oluyo. Bu sabah yine agla agla bi oldum 40 gundur gecmez mi ya. Herseyi kullandik. Cildiyeciye gittik. Surekli yikayip tulbentle siliyorum ama bu kadar bakima hala duzelmeyip ustune yine kotulesiyo
canim ya kasede olanlar mi yoksa dikdortgen margarinler mi. Yoksa farketmez mi. Direk poposuna mi surcem nasil yapcam? Yarasi tam kuculuyo gecer gibi oluyo. Bi bakiyosun kipkirmizi olup yara oluyo. Bi anda oluyo. Bu sabah yine agla agla bi oldum 40 gundur gecmez mi ya. Herseyi kullandik. Cildiyeciye gittik. Surekli yikayip tulbentle siliyorum ama bu kadar bakima hala duzelmeyip ustune yine kotulesiyo
Merhaba güzel anneler;
Bebişlerinize aldığınız veya almayı düşündüğünüz bebek arabaları hakkında yorumlarınızı paylaşır mısınız? Biz almamıştık; daha yeni yeni araştırmaya başladık ve kafamız oldukça karıştı eşimle.. Çeşit çeşit model ve çok geniş fiyat aralıkları karar vermemizi zorlaştırıyor. Kullanımı rahat olan bebek araba modeli hangisi sizce ? Yardımcı olursanız sevinirim, bebişlerinizi öpüyorum ayacıklarından :)
kızlar doğum iznim bittikten sonra ben rapor almayı düşünüyorum seminer dönemine kadar ama merak ettiğim bizim rapor hakkımız bittikten sonra mı heyet raporu almamız gerekiyor yoksa normal rapor hakkımız varken de heyet alabilirmiyiz eğer alabiliyorsak ben önce hayet raporu sonrada normal rapor hakkımı kullanmayı düşünüyorum öğretmen arkadaşlar veya bilenler yardımcı olursa sevinirim herkese bebişleriyle mutlu güzel ağlamaksız günler.....
Canım ne güzel bi video paylaşmışsın , benim oğlum internetten açtığım fön makinesi vs sesi etkilemiyodu gerçek fön makinesi sesinden etkileniyodu onuda herzaman tutamıyorum elimde. Senin videoyu açtım hemen uyudu çok saol :))
yaptıran var mı ... sonrasında ateş vb oluyor mu.. bildiğim kadarıyla ağızdan damla şeklinde oluyo.....
bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum....
yaptırıcam ben karar verdim...
arkadaşım anaokulu işletiyo.. şu anda bütün çocuklarda ishal varmış.. aileler bu aşıyı yaptırmamışlar.ve şuan çok pişman olmuşlar. annelerin söylediğine göre çok ciddi bir rahatsızlıkmış sıradan bir ishal değil biz böyle bişiy görmedik diyorlarmış.... korktum bende.... yaptırıcam...
biz gecen cuma wafıl yemeye gittik eltim ben ve oğlum....yürüyerek gittik gezine gezine magazalara bakınarak...çok iyi gittik<evden emzirip çıktım bide wafılcıda yedirdim.. biz yerken o da sağa sola bakındı..hava çok güzeldi kış bahçasi bölümünde oturduk...eve de yürüyerek döndük.sadece bixim sokaga girince yaygarayı kopardı .. bende bir elimde çocugu tuttum diğeriyle arabasını sürdüm...yinede çok iiii di.. kendime geldim
Cage54, denizardafatih tesekkurler kizlar valla yarin alip deniycem. Hele cage54 seninde kullandigini duyunca daha etkili oldu:) Denizardafatih siz hangi saglik ocagina gidiyosunuz? Sanki 2. Ay asimiz 28 mart yazmistin. Bizimde oyle. Erenler dilmendeyim ben. Belki karsilasiriz orda:)
evet canım asımız 28 martta yaptasın ordakı s ocagı tam adını bılemıcem ..ay insallah karsılasırız nolur tanışalım sendemı oraya geleceksın senınkı ne kadar oldu bebışınnncage54, denizardafatih tesekkurler kizlar valla yarin alip deniycem. Hele cage54 seninde kullandigini duyunca daha etkili oldu:) denizardafatih siz hangi saglik ocagina gidiyosunuz? Sanki 2. Ay asimiz 28 mart yazmistin. Bizimde oyle. Erenler dilmendeyim ben. Belki karsilasiriz orda:)
bı tane daha sakaryalı ohhh ne gusell sızı aralık annelerınden tanıyorumm sızın bebış ne kadarlıkk olduusen sakaryalimisin bende sakaryaliyim
evet canım asımız 28 martta yaptasın ordakı s ocagı tam adını bılemıcem ..ay insallah karsılasırız nolur tanışalım sendemı oraya geleceksın senınkı ne kadar oldu bebışınnn
bı tane daha sakaryalı ohhh ne gusell sızı aralık annelerınden tanıyorumm sızın bebış ne kadarlıkk olduu
Evt cnm iyi bari halletmissin,yani insaninda/aklina gelmez bazı sebepler..Gecende benim basima geldi sol gogsumu almadi ve nasil ciyak ciyak agladi. Sok oldum cunku hic boyle aglamamisti. Biri duysa sanki canini yakiyor annesi der tovbeler olsun ... Hemen bebegi olan iki arkadasima sordum. Sut tazyikli gelince rahatsiz oluyorlar ve hemen belliyorlarmis. Bende pompa almamistim. Elimle ilk defa sagdim bu arada hic kolay bisi degilmis. Gogsumde sertlesmisti. Yumusadi ama biraz.Sonra bizim oglan aldi memeyi. Sanirim sutun fazlaligi bu oluyor.
Günaydin cnm,masallah selen hanima,çok tatli gulmüsbu da bizim biricik kızımız selenimizEki Görüntüle 1026256
anne sütüyle mi besleniyo canım kızın? dr ne dedi kilosuna? sizde de gaz sancısı benim anlattığım şekilde mi? çığlık çığlığa ağlıyo bir anda sonra bi pırt sesi duyuluyor, ardından yine çığlık çığlığa ağlıyor? kızında da böyle mi?
İki aylık olmamıza dört gün var, cop cop elleri emiyor...işte son halimiz...Eki Görüntüle 1022572 Eki Görüntüle 1022583
Cnm ya benim kizimda oyle temizliyip gidiyrm drun yaninda bi aciyosun kaka:)onu birak hapsurdugunda bile kaka :)yalniz bende cok uzuldum ilk ayimizda 1,5 kilo almisti. Bu ay 250 gr almis cok uzuldum. Ama artik hic emmiyo 5 dkyi hoc gecmiyo. Ne yapacagimi bilmiyorum. Emerken agliyo emmek istemiyo. Bide arada memeyle savasiyo hala devam ediyo koligi[/QUOTlarE]
Canım benim kızım da 15 günde 240 gr almış, ben de ona üzülüyorum. Üstelik ben 2-3 kere mama da veriyorum. Bu aralar benim kızım da emmek istemiyor, agliyor. Insaallah emmeyi bırakmazlar bebisler
Dilzar kızını yerim maşallah ne kadar güler yüzlübenim Zeyno'nun surat hala turşu gibi
Cananikiz o yakışıklı oğlunu da yerim, o ne güzellik maşallah
Kızlar akşam kızım dikti beni ayağa. İki gündür yalnızım annemler gitti biliyosunuz, gündüz fena değildi uyudu ama akşam 10.30 gibi gittim yatak odasına gece 2'de uyudualtı temiz karnı tok gazı da yok ağlıyo mız mız ve uyumuyo. Çıldırdım bi ara bağırdım ne istiyosun kızım derdin ne diye sonra da kendime kızdım bebek o anlamıyo bişeyden diye, uykusuzluktan ağladım artık sütüm azalır diye korkuyorum uykusuzluk çok etkiliyo. ayağımda salladım uyanır diye korkudan onu kıpırdatamadım da yastığımı yanına koydum ters yattım yatakta. kociş te hasta zaten 3 gündür, ondan da hayır yok annemler gittiğinden beri bi başıma uğraşıp duruyorum, çok zorlanıyorum bebişim bir an önce alışır inşallah yalnız hayatımıza. 2'den sonra uyumuşuz işte 4'te kalktı emzirdim falan gecemiz böyle geçti. Şimdi de ayağımda sallıyorum uyuyo, durduğum anda uyanıyo
Biz 49 günlük olduk, benim huysuz kızım hala uyanık olduğu sürelerin çoğunda ağlıyo, kucakta da olsa bi memnuniyetsizlik bi şikayet valla şiştimhele yalnızken iyice zormuş, minikkelebek sen ne ara vakit buluyosun bu şeyleri yapmaya kuzum ellerine sağlık
Bu bebişlerin ağlamadan uyanık duracağı zamanlar ne zaman gelecek Allah aşkına?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?