2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
yaptıran var mı ... sonrasında ateş vb oluyor mu.. bildiğim kadarıyla ağızdan damla şeklinde oluyo.....
bilgisi ve tecrübesi olan arkadaşlardan bilgi almak istiyorum....

yaptırıcam ben karar verdim...
arkadaşım anaokulu işletiyo.. şu anda bütün çocuklarda ishal varmış.. aileler bu aşıyı yaptırmamışlar.ve şuan çok pişman olmuşlar. annelerin söylediğine göre çok ciddi bir rahatsızlıkmış sıradan bir ishal değil biz böyle bişiy görmedik diyorlarmış.... korktum bende.... yaptırıcam...

Cnm bende alicm ama net bilgim yok..sanirim olur.istersen mudurune sor once.cunku nette asradtirdim ben kimi once raporunu doldurcan sonra heyet diyor kimide 10 gun rapor almis sonra heyet yine rpor faan.bunlar sanirim okulun ilcenin kabuluyle ilgili degisiyor..bende once aile hekiminden isticem 10+10. Sonrada heyet almaya caliscam..

Sanirim ates olmuyordu cnm,ogluma yaptirmistim..bizim asi gunumuz 4 nisan,hem kontrolumuz var ,cocuk doktorumuz yapicak asiyida..biz 3-5-7.ayda olucaz rotayi.

biz gecen cuma wafıl yemeye gittik eltim ben ve oğlum....yürüyerek gittik gezine gezine magazalara bakınarak...çok iyi gittik<evden emzirip çıktım bide wafılcıda yedirdim.. biz yerken o da sağa sola bakındı..hava çok güzeldi kış bahçasi bölümünde oturduk...eve de yürüyerek döndük.sadece bixim sokaga girince yaygarayı kopardı .. bende bir elimde çocugu tuttum diğeriyle arabasını sürdüm...yinede çok iiii di.. kendime geldim

Gecende benim basima geldi sol gogsumu almadi ve nasil ciyak ciyak agladi. Sok oldum cunku hic boyle aglamamisti. Biri duysa sanki canini yakiyor annesi der tovbeler olsun ... Hemen bebegi olan iki arkadasima sordum. Sut tazyikli gelince rahatsiz oluyorlar ve hemen belliyorlarmis. Bende pompa almamistim. Elimle ilk defa sagdim bu arada hic kolay bisi degilmis. Gogsumde sertlesmisti. Yumusadi ama biraz.Sonra bizim oglan aldi memeyi. Sanirim sutun fazlaligi bu oluyor.

Canim ya kasede olanlar mi yoksa dikdortgen margarinler mi. Yoksa farketmez mi. Direk poposuna mi surcem nasil yapcam? Yarasi tam kuculuyo gecer gibi oluyo. Bi bakiyosun kipkirmizi olup yara oluyo. Bi anda oluyo. Bu sabah yine agla agla bi oldum 40 gundur gecmez mi ya. Herseyi kullandik. Cildiyeciye gittik. Surekli yikayip tulbentle siliyorum ama bu kadar bakima hala duzelmeyip ustune yine kotulesiyo

Ben margarin kullaniyorum her alt actigimda hamileyken bende pisik olmustum acisini biliyorum kendime ayna karsisinda surmustum cok rahatladim bebege de ilk gunden beri kullaniyorum margarinden bir parca kestim koydum kaba beZlerinin yaninda duruyor oda sicakliginda bazende sebamed kremini kullaniyorum ama vazgecilmezim yag kurabiye gibi oluyo misss gibi

kasede olanlardan dedıler normal krem gıbı surcekmışsin valla bırebır dedıler..yanı bakılırsa deneyın neler kullanmıyozkı nolcak yanı sonuçta yedımız bır sey

Merhaba kizlar. Pek paylaşımda bulunmuyorum ama yazdiklarinizi takip ve istifade ediyorum. Hepinizi ve bebeklerinizi tanıyorum. Bir sorum olacaktı 2 aya yaklasmis bir bebegim var. Gazdan cok muzdariptik gündüz uykusu bir saati gecmiyordu gece de sürekli ikinarak uyaniyordu. Memeye de aşırı duskundu sütüm iyi olmasina ragmen memelerim boş gezerdim herhalde gaz sıkıntısından memeye saldiriyordu çocuk. Doktor tavsiyesi uzerine biogaia basladik 1 aya yakin kullanmamiza ragmen hic fark etmedi. Iki gun once zinco verdim 3 kere 4 damla değil de 2 kere 4 damla verdim. Bu kez emdigi ve altının değiştiği zamanlar dışında hep uyuyor yada uykulu halde. Emmesi de azaldı gibime geliyor. Bir memenin yarisi hep dolu oluyor. Onceden süt yetistiremezdik. Sizden böyle şeyler yasayan oldu mu? Yarin Çocuk doktoruna sorduracagim ama sizden böyle bir sey yasayan varsa tecrübelerini duymak isterim. Korkum ilacin uyku yapmasi degil de, uyku sebebiyle beslenmesinin azalmasi. Yoksa önceden gaz sebebiyle memeye çok duskundu de simdi normale mi döndü ne dersiniz?

Cage54, denizardafatih tesekkurler kizlar valla yarin alip deniycem. Hele cage54 seninde kullandigini duyunca daha etkili oldu:) Denizardafatih siz hangi saglik ocagina gidiyosunuz? Sanki 2. Ay asimiz 28 mart yazmistin. Bizimde oyle. Erenler dilmendeyim ben. Belki karsilasiriz orda:)

Kızlar biz geldik:)
Bugün ikea'ya gittik kociş kızım ve ben kızım yolda giderken biraz mızıldandı halbuki arabayı severdi:44:
Neyse, içeri girdik gezinirken uyudu bi gezdik bi gezdik arabanın sallanması hoşuna gitti herhalde. sonra altını değiştirdim, emzirdim. İkea'nın bebek odası güzeldi bu arada. Az daha devam ettik gezmeye, dönence aldık yatağına ışıklı mışıklı güzel bişi ama daha pek sevdi gibi gelmedi. Akşam huysuz saatinde denedik, yarın sabah keyifli saatinde tekrar denicem:) sonra bastı çığlığı, nasıl kaçtığımızı bilemedik arabada da huysuzlandı dönerken, eve geldik bi pilavı yapana kadar yırttı kendini yemeğimizi bile zor yedik. Şimdi salladım ayağımda uyuyo:) günümüzün özeti bu. 3,5 saat gezindik dışarda:)
Eve geldiğimizde pilavı yaparken ana kucağında mızıldanırken eşim geldi aldı Zeynep'i. Kucağında gezdirirken susmadı, katıla katıla bi ağladı, ben aldıktan sonra sustu. Çok gücüne gitti babasının. O kadar oyuncak aldım sana neden ağladın bende diyo O ağlayacaktı zaten, sana denk geldi, bende de ağlıyo ağlayacağı zaman dedim ben de. Benim ilk günlerde yaşadığım 'ben annesi değil miyim neden susmuyo bende?' psikolojisi onda da başladı. Çocuğu alıp susturma çabasına girmesi bile yeter bu da bi gelişme. Üzülme yakında sende de susar dedim. Ama içime dokundu öyle üzülmesi
Bu arada gezerken bi çift gördük 15 aylık kızları vardı. Adam kolik bebeklerin gaz sancıları için İnfacol diye bi ilaç önerdi. İkiz bebekleri olan bi tanıdıkları kullanmış çok memnun kalmış. Bakalım aldırcam eşime ben de hafta içi.

Kraft Penta 6 aldım, bugün evden çıkarken çekiçle parçalayıp çöpe atasım geldi. Benim aldığım araba için jeep gerekmiş de haberimiz yokmuş neyse uzatmayayım kesinlikle katlandığında fazla yer kaplamayan bir model almanı tavsiye ederim, ben şimdi bi de baston model alcam, evin her yeri araba

Heyet için rapor hakkının bitmesi gerekmiyor canım ben de almaya çalışcam.

Rica ederim canım ne demek işinize yaradıysa ne mutlu bize
bi dua ediverin de kızımın şu gereksiz sebepsiz tuhaf ağlamaları azalsın artık, kafayı yicem yoksa tek başıma

Ben de yaptırcam canım, sonradan 'keşke' demektense 'iyi ki' derim

Maşallah size inşallah her gezmeniz böyle geçer.

Son düzenleyen: Moderatör:

Sen sakaryalimisin bende sakaryaliyim

kızlar slm sizi herzaman takip ediyorum ama yazamıyorum. bebeği pişik olanlara bir önerim var kesin çözüm. arko krem ama küçük yeşil tüp şeklinde olanlar klasik arko, büyük kutular değil. fiyatı 1 tl. onu kalın bir şekilde poposuna sürün. ben denedim 2. sürüşümde geçti ve şuan hergün sürüyorum ve daha pişik olmadı. gayet iyi geliyor.

evet canım asımız 28 martta yaptasın ordakı s ocagı tam adını bılemıcem ..ay insallah karsılasırız nolur tanışalım sendemı oraya geleceksın senınkı ne kadar oldu bebışınnn
sen sakaryalimisin bende sakaryaliyim
bı tane daha sakaryalı ohhh ne gusell sızı aralık annelerınden tanıyorumm sızın bebış ne kadarlıkk olduu

Evet bizimde orda:) saat 10 diye yazilmis asi kartina. İnsallah denk gelirse tanisiriz:) Cage54: sakaryali degilim ama gorev nedeniyle burdayiz..

Her saati gördüğümüz bir gecenin ardindan Gunaydinlar. Kizlar gecen gun kocamin hakkini yedim bütün hafta sonu kosturdu hep yardimci oldu uyumam icin surekli fırsat yarattı iyi geldi bu bana :)) yalniz fena nezle oldum ben gözüm burnum durmuyor kizlar

Evt cnm iyi bari halletmissin,yani insaninda/aklina gelmez bazı sebepler..

bu da bizim biricik kızımız selenimiz Eki Görüntüle 1026256
Günaydin cnm,masallah selen hanima,çok tatli gulmüs

kar
İki aylık olmamıza dört gün var, cop cop elleri emiyor...işte son halimiz...Eki Görüntüle 1022572 Eki Görüntüle 1022583

Canım sanki benim kızımı anlatmışsın doğru düzgün uykusu yok, uyanık olduğunda da sürekli agliyor. Zaten uyudugu anlar da sınırlı . Rabbim sağlık, sıhhat versin bebislerimize

haftalardır hastane harici dışarı çıkamıyordum kapalı bir alışveriş merkezi yok maalesef ve dışarısı da buz kesiyordu. haftasonu eşim bi kıyak yaptı memlekete götürdü. aile de kalabalık olunca kızımın düzeni bozuldu tabi. en ufak kapı gıcırtısına bile uyandı. başka odada olmamıza rağmen misafirlerin sohbet koyulaştıkça kızım da basıyordu çığlığı. gündüz uykumuz tamamen ortadan kalktı tabi. sürekli onu sevmeye çalışan ilgi gösterenler olunca uykuyu fln unuttu

ilk kez alışverişe çıktık üçümüz. tabi bebek arabasından korktuğu için kopardı yaygarayı kucakta etrafına baka baka gezindi. azıcık kucağımızda uyudu o kadar. tam ne güzel bi haftasonu her hafta yapsak mı böyle diye düşünürken dönüş yolculuğumuz kabusa döndü. arabaya binmesiyle ağlamaya başladı 2 saat boyunca sanki çatlayacakmış gibi bağırdı sakinleştiremedim hiç sanırım arabanın içi karanlık olunca çok korktu. o ağladıkça babası gaza bastı, o gaza bastıkça bişey olacak diye ben ağladım eve gelince de sürdürdü tabi banyo yapınca da sızdı kaldı tabi kendim biraz mutlu olayım diye hem yavrumun düzenini hem de rahatını bozduk. sonuç: bi daha dışarı çıkmaya hele de akşam yeminliyim artık biz evde çok mutluymuşuz da haberimiz yokmuş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…