2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Walla kizlar benim kiz ilk gunden mememi tutmadi plastik ucla emdi oda zar zor aglaya aglaya 45 gun kadar emdi birakti simdi sadece mamaya donduk uzuluyorum ama eldende bisi gelmio sagiyodum 10 20 cc fln cikiodu ilac niyetine veriyodum sutte kalmadi simdi cocuk mamaci oldu cikti. Bide kolikti aurica asiri gazi var hep kucak istiyo yok yok yani..
Elimde fon makinesiyle gecelerim gecio simdi uyku oyuncagi aldim ona azda olsa is goruyo. Ama uykusuzlktan patlicam bunaldim suan bile 11 den beri yatio ha kalkti ha kalkacak derken uyumadim saat oldu 2 sasirtio beni

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Aynen senin durumundayim canim.havalarda isiniyo disari cikmaya utaniyorum nerdeyse.1 tane pant var olan.hamile pantolonu

Kizlar alinti yapamiyorm ama masallah kuzulariniza nazar degmesin hepsi bir birinden tatli... annisler ya kizimn burnu tikali bi turlu acilmiyor ateş yok öksürük yok serum fizyolojik dr kullanıyorum ama bi faydasi yok napmam lazim ya yavrum hırıltılı nefes alıyor

Merhaba kızlar nasılsınız? bebısım uyuyor ben de ıhlamur anason rezene kımyon karısımını yaptım(iğrenç) içeyım barı aldım duruyor oyle. cay kahve ıcmekten ona sıra gelmedı. pekı boyle karısım ıcenler cay kahve ıcıyor musunuz? yoksa artık boyle caylara baslayınca dıgerlerını bırakıyor musunuz?

dün 2. ay kontrolüne gittik çocuk druna...ne kadar zevzek bi adam yaa.bi de taa 1 saat yol çektik.saçma sapan şeyler söyleyip duruyo...göbeği niye karardı diyorum gözü niye mavi diye başlıyo alakasız bi yerden çıkıyo...her konuya muhalefet oluyo...nasıl uyku düzeni oluşturabilirim diyorum.boşver yaaaa bütün ömrün boyunca onu disiplinize etmekle uğraşcaksın zaten diyo...bi sorumu da adam gibi cevaplamadı.yarım saat boş boş konuştu..çok sinir oldum..bi de araba çok sıcaktı diye az klima açtık bebeğim öksürmeye başladı.gece gece bi de acile taşındık rezillik walla...bi daha o adama gitmicem..ama alternatifim de yok gibi bişey offfff

canım ben sabah bi çay bard. çaydan başka çay kahve fln içmiyorum.ben de önce kahve delisiydim.hala da öyleyim aslında ama bi başlayınca bağımlılık yapıyo...gün içinde hoşaf su humana still tea fln içiyorum.hele humanaya bayılıyorummmm..bence çok abartma kafein emzirirken daha riskliymiş...bi de çay ve kahve vücudun su ihtiyacını artırıyomuş.sıvı olmalarına rağmenn

aslında haklısın tabı canım daha oncede sormustum burda bır tek cay kahve ıcen ben mıyım dıye:) gunde bır nescafe 2 3 fıncan da cay ıcıyorum en ıyısı kahveyı tamamen keseyım, cayı da sadece kahvaltıda ıceyım.

bu arada ben de humana stıll tea ya bayılıyorum kusburnu gıbı sevıyorum o tadı ama mesela ben bır kucuk fıncana bır yemek kasıgı atıyorum dedıgı olcuden fazla atıyorum yanı guzel oluyor ama ne pahalı yaa hemen bıtıyor zaten:))) bır de acaba onların ıcınde de kımyasal madde var mıdır ve az da olsa zararlıdır dımı gene de?

bu arada doktor konusunda sınırlenmekte haklısın, ınsan sordugu sorulara adam gıbı cevap verılmesını ıstıyor sonucta konunun uzmanı. neyse sıkma canını bırdahakıne baska bır doktor bulursun bu arada aylık kontrolu ıcın saglık ocagına mı gıdıyorsun yoksa kafana gore hastaneye mı? bız saglık ocagına gıdıyorum bırıncı ay gıttık bır de ıkıncı ay gıdecez. arada da ısıtme testı, sarılık, gobegının durumu ıcın ozel hastaneye gıtmıstık.o kadar.

Cnm bnim kiziminda oldu hemde 20 gunluk civari basladi,on gun kadar surdu..dedigin gibi surekli serum fizy.damlattim ama acilmiyordu.hatta bir aylik kotrolde doktorda soyledi,buharli banyo iyi gelirmis.ben ocaga su koydum kaynatip tuttum burnuna,gece surekli buhar mak.acikti falan ama anca on gunde gecti.ins.senin bebisinde gecer cnm.

Ayy evet ne gicikmis dr cnm,bende cok soru sorarim a guzelce cevaplar doktor,senin gidebilecegin baska dr yokmu cnm,nerde oturuyon sen..baska cocuk doktoruna gotur bu adam cekilmez..

canım ynı şey 1 aylıkken oldu dr umuz önce serum fizyolojiği tazyikli sık dedi eğer geçmezse bazı bebeklerin nefes boruları dar oluyormuş ameliyat falan gerekmez zamanla büyüdükçe açılır demişti içini ferah tut bir şey olmaz inşallah

omaserma okurken ben bile gıcık oldum adama bazıları bir şey oldum zannediyor kendini böyle sanki karşısındakiler kara cahil hiçbirşey bilmiyormuş gibi

öncecen deli gibi rezene içiyordum melisa hatta ısırganotu annem gittiğinden beri suyu zor içiyorum birde kahve içince sanki bebekte huzursuz oluyor diye duymuştum o yüzden içemiyorum

Herkese günaydın..
Kızımın huysuzluğu üstünde yine
Sabah iyiydi, 8'de kalktı uyumadı bidaha ama ağlamıyodu da. 12.30'da uyuttum beşiğine yatırayım da çamaşır asayım dedim hemen uyandı. Ana kucağına yatırıp yanıma aldım, sen misin yatıran sanki çocuk ateşe düşmüş gibi ağlıyo katıla katıla kucağıma aldım tek elle çamaşır astım şimdi salladım ayağımda uyuyo. Uykusu bölündüğü için yaptı herhalde:44: kucakta ya da ayakta uyuyup bıraktığım anda uyanma huyumuz devam ediyo. Allah bana ve bizim gibi olanlara sabır versin

Facebook'daki grupta bir arkadas paylaşmış bu siteyi, herkes orda ekli değil, herkes okuyabilsin diye yazıyı paylaşayım dedim.
Bu arada sympathetic kızın tam ısırmalık olmuş

Bebislerimiz cok cabuk büyüyorlar her gün her saat degil mi?Ve özellikle ilk aylarda durmadan agladiklari, daha SIK emdikleri yada daha SIK mama istedikleri, daha cok kucakta kalmak istedikleri dönemler oluyor ve birden bu dönem geciyor hersey normale döndü derkennn yine böyle bir dönem geliyor degil mi?Sanirim cogumuza tanidik geliyor bu cümleler.
Psikologlar 25 yil gibi uzun bir zaman diliminde bebek gelisimlerini inceledikten sonra bebeklerin dogumdan sonra belli haftalarda beyin fonksiyonlarinin gelismesi dolayisilya „büyüme ataklari“ (böyle ceviriyorum türkceye ben almancadan) denilen devreleri gecirdiklerini farketmisler.Hafta hafta olan bu büyüme ataklari sonucunda bebisler hep yeni bir beceriyle büyümelerine devam ediyorlar.Yani önce bir adim geri (daha SIK aglama, daha –huzursuz olma...vs) ve bu atak gectikten sonra bir adim ileri..Böyle haftalarda dahacok enerjiye ihtiyaclari oldugu icin daha SIK Emerler yada tam tersi istahlari kapanabilir.yani beslenme düzenleri bozulur.Bazi bebekte birkac gün sürüyor bu ataklar bazi bebek 1 haftada atlatiyor.Beyin fonksiyonlari gelisirken organizma da uyum saglamaya calisiyor bu gelisime.Organlarda büüyor ve kücücük bebislerimiz daha Sik agliyor uyku düzeni degisiyor, beslenme düzeni degisiyor...Bu haftalari yazacagim size..Bunlari bilinc e ben kizimi daha iyi anlayip daha sabirli olabiliyorum.
Yalniz bebeginiz 2 hafta gec dogduysa örnegin 2 hafta önceden takip edeceksiniz bu haftalari 2 hafta erken doyduygsada 2 hafta geriden gidecektir.Haftasi haftasina günü günüede olmayabilir gelisim atatklari.her bebek farkli cünkü.

Ah unuttum birde bebeklerimiz kendini böyle haftalarda nasil hissediyor kisaca ondanda bahsedeyim..Büyüme ,gelisme ataklari sirasinda bebegimizin dünyasi yine alt üst oluyor.Tanidigi bildigi gezegene geri dönmek istiyor yani annesinin karnina bu yüzden daha cok kucak istiyor..Bagirarak „bana yardim ettt“ diyor..Böyle dönemlerde daha cok ilgi göstermeliyiz bebislerimize, onlari anladigimizi hissettrimeliyiz yeni seyler ögrenirken onlara destek vermeliyiz..Her ataktam birkac gün sonra yeni bir beceriyle cikiyorlar karsimiza (örnegin nesneleri daha dikkatli gözlemlemeye baslamak, nesneleri tutmak, gülümsemek gibi)

5. Hafta
8.Hafta-(bazi bebklerde 9.haftada olabilir)
12.Hafta
15.Hafta(bu seferki atak dönemi 15 ile 19.haftada olabilir yada birkac gün tekrarlayabilir)
23.Hafta(yada 26.Hafta)
34..Hafta(37.haftaya kadar sürebilir yada birkac günlük sürelerle tekrarlayabilir)
42.Hafta(46.haftaya kadar)
51.Hafta( yada 52.)

Bunlar yaklasik olarak haftalar yani sizin bebisnizin tam dogum tarihine göre bir hafta erken yada bir hafta gec baslayabilir bu gelisim ataklari..Unutmayin yeni geldikleri gezegende yalniz olmadiklarini hissetmeye bu haftalarda dahada cok ihtiyaclari var.

ya bu mesaj panosu profilinde değilmi niye çıkmıyor dosya ekliyorum ama hata veriyor niyeki

Esaj yazdığımız yerin üst tarafında bir ataç imgesi var, oraya tıklayıp, sonra çıkan sayfada dosya ekle diyorsun... Niye hata verdi, bilemedim...

selam kızlar bende ocak annesiyim kızım 17 ocak saat 17;50 de dünyaya geldi aranıza kabul ederseniz çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…