tatlım ya bende dünden beri internette nasıl yaparım diye araştırıyorum. lütfen nasıl yaptığını ayrıntılarını anlatırmısın? lütfen:)
iyiyiz canım gaz sancıları dışında. onlarda geçecek inşallah. bizde de uyku düzeni emme düzeni yok daha. sen nasılsın? çoktandır görmüyorduk seni.
10 haftalık oluyoruz biz yarın, anne sütü olduğu için ben ek gıdada 6 ayı bklerim ama 4 ayı tamamlayınca tadını alsın, alışsın diye tattırırım diye düşünüyorum. bakalım zaman... ne güzel hep gezmişsiniz, ben daha ev gezmeleri dışında çıkarmadım, korkuyorum. kendimi hazır hissetmiyorum:)
merhaba canım.:)
tatlım ya bende dünden beri internette nasıl yaparım diye araştırıyorum. lütfen nasıl yaptığını ayrıntılarını anlatırmısın? lütfen:)
kızlar bizde sadece anne sütüyle besleniyoruz ek gıdayada 4.ayda başlamayı düşünüyorum ama ben kızıma ene bikaç bişey tattırdım hurma verdim mesela kuru kayısı sürdüm ağzına vşne reçeli vs.ilk çocuğuma çok geç tattırdım buna öyle yapmıcam ne kadar erken başlarsa yemek seçme olayı olmuyo su vermiyorum çünkü ilk 6 ay anne sütünden su ihtiyacını alıyomuş.
ay çok şeker olmuşşş valla bizim beşikte oyun parklı daha babası dönengeçlerini takacak kızımın hergün söylüyorum unutuyo bebiş büyüycek ha takacak ha takacak:) oyun halısı çok güzel güle güle oynasın paşa..
canım, benim evde nevresimlik aldığım artan kumaşlarım vardı. fiyatları çok uygun. onları istediğim şekilde kesip birleştirdim. altınada bütün bi kumaştan parça koydum yorgan kılıfı gibi diktim. bir ağzı açık. oraya 3-4 parça cırt cırt diktim. içine elyaf alacaktım ama vazgeçtim. eski bi yorganım vardı. katlayıp onu koydum içine pufpuf oldu :) bebişim büyüyüncede yorganı çıkarırım. üstündeki halkalar ise 5 tanesini 3.5 tl ye aldığım tel elbise askıları (gardolabımdan :)). 4 tane askı kullandım. kimileri deniz makarnası almışlar kimileride su borusu alıp birleştirmiş. kafana göre. ben askıların tepelerini kesip telleri düzelttim. biraz kalın olsun diye eski kumaşlarımdan şerit kesip doladım. üstünede kılıf gibi diktim içine soktum. ayaklarını yine kumaş sararak kalınlaştırdım ve yorgana diktim. tepe ortadan bağladım.
fotoları çektikten sonra ayağın birisine ayna ve tekmelik koydum. yuvarlak bi aynam vardı. dışını bezle kaplayıp ayağın birine diktim. tekmeliğide ayakkabı kutusunun kapağını yapışkanlı kağıtla kapladım. kenarlarına eşimin balık tutarken oltaya taktığı çıngıraklar vardı ondan istedim 4 tane yapıştırdım. oluşum vurdukça çıngırdıyo :)
inşallah sanada fikir verir... şimdiden kolay gelsin...
kızlarr...
bikaç gündür oğluşumun oyun halısıyla ugraşıyordum . bitirdim sayılır. aynasını ve tekmeliğini takıcam tamam. satında alınabilirdi ama ben kendim yapmayı dikmeyi seviyorum. rahatlıyorum :))
ay çok şeker olmuşşş valla bizim beşikte oyun parklı daha babası dönengeçlerini takacak kızımın hergün söylüyorum unutuyo bebiş büyüycek ha takacak ha takacak:) oyun halısı çok güzel güle güle oynasın paşa..
iyi sayılırız teyzesi uğraşıp duruyoruz
her gün yeni şeyler keşfediyoruz
bu sıralar ağız salyamız artıı, dişlerden mi bilemiyorum
siz napıyosunuz? sağlıklı sıhhatlidir bebişin umarım
al benden de o kadar yaaa emzirme düzeni diye hiçbişey yok
memeler yara oldu 7 24 emesi var resmen benim oğluşunda
emip emip kusuyo mideyi boşaltıyo ve yeniden emmek istiyo sonra
Sağol canım bende çok korktum geçer diye ama lökosit düşük çıkınca doktor geçmez dedi.ohh iyi yapmışsın.havalar biraz daha ısınsın ben hergün yürüyüşe çıkıcam kızımla.Geçmiş olsun canim iyi olmana sevindim kizina gecmeden toparlamissin şükür. gezmek gercekten cok iyi geliyor gecen hafta iki gun ciktim bende bi gun kendi isyerime gittik oglumla birgun de babayi ziyarete ilac gibi geldi.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
biz dönenceyi beşikten çıkardık salona getirdik
kanepenin arkasına sıkıştırdık onu izliyoruz kanepeye yatınca oğluşumla
ben hurma ve zemzem verdim şimdiye kadar
birde doğar doğmaz gazı olmasın diye maden suyu vermiştim azıcık
4. ayda kilolu bebekler için önermiyoruz ek gıdaya başlamayı dedi doktor
sğaol canım. bizim park yatağı var oğluşumun. onunda böyle süsleri falan var ama yatak odasında duruyo yatak. ben gündüzleri bebişi oturma odasına getiriyorum. yatak odasını akşam kullanıyoruz.o yüzden gerekliydi.. iyi oldu.
Ben 4 yada 5. Ay gibi başlarım die düşünüyorum ek gıdaya yaZ meyveleri çıkar püre yaparız biz 70 günlüğüz daha Şuan için erken die düşünüyorumCanım benim akıl vermek gibi olmasın kesinlikle ama tracy hogg yeni annelere mucize çözümler kitabını mutlaka edin. Bence her annenin okuması gerek. Ben çok şey öğrendim. Kızım 3 aylık bugün itibari ile düzenlerimiz oturdu. Ben hiç kimsenin dediğini diil kitabın dediğini yaptım hep. En başlarda herkesi dinlerken çok zorlandım her açıdan şimdi huzurluyuz kızımdabende. Kayınvalidem kitapla çocuk büyülüyorsun diyor ama banyo düzeni mama saatleri herşeyi rayında gidiyor. Dilinizi ısırın. :)) ben sadece mamayla besliyorum çünkü çok sorunlar yaşadım baya vicdan azabı çektim ama kızımda bende hayatımızdan memnunuz artık. 3 ay boyunca hiç eve tıkılmadım. Bi gün yıkadım evde durdum ertesi gün dışarı çıktım. Ben şimdi sizlere bi soru soruyorum. Ek gıda konusunda neler düşünüyorsunuz. Ben bu ayın ortalarında yavaş yavaş tattırmayı düşünüyorum. Çünkü 6 aydan sonra ek gıdaya geçişteçocuk çok zorlanıyormuş. 4 aydan sonra Muhallebi ve elma armut başlicam bu ay yavaş yavaş tattırıcam. Bide sadece mamayla beslenenler bu ay kaç cc veriyorsunuz.
kızlar geçmiş almış başını gitmiş o yüzden göremedim
yavruşlarınız nasıl, kilo boy durumları ne?
ben bilmiyorum oğlum normal mi uzun mu kısa mı zayıf mı şişman mı
Bizde doğduğunda hurma ve zemzem vermiştik :))ben hurma ve zemzem verdim şimdiye kadar
canım, benim evde nevresimlik aldığım artan kumaşlarım vardı. fiyatları çok uygun. onları istediğim şekilde kesip birleştirdim. altınada bütün bi kumaştan parça koydum yorgan kılıfı gibi diktim. bir ağzı açık. oraya 3-4 parça cırt cırt diktim. içine elyaf alacaktım ama vazgeçtim. eski bi yorganım vardı. katlayıp onu koydum içine pufpuf oldu :) bebişim büyüyüncede yorganı çıkarırım. üstündeki halkalar ise 5 tanesini 3.5 tl ye aldığım tel elbise askıları (gardolabımdan :)). 4 tane askı kullandım. kimileri deniz makarnası almışlar kimileride su borusu alıp birleştirmiş. kafana göre. ben askıların tepelerini kesip telleri düzelttim. biraz kalın olsun diye eski kumaşlarımdan şerit kesip doladım. üstünede kılıf gibi diktim içine soktum. ayaklarını yine kumaş sararak kalınlaştırdım ve yorgana diktim. tepe ortadan bağladım.
fotoları çektikten sonra ayağın birisine ayna ve tekmelik koydum. yuvarlak bi aynam vardı. dışını bezle kaplayıp ayağın birine diktim. tekmeliğide ayakkabı kutusunun kapağını yapışkanlı kağıtla kapladım. kenarlarına eşimin balık tutarken oltaya taktığı çıngıraklar vardı ondan istedim 4 tane yapıştırdım. oluşum vurdukça çıngırdıyo :)
inşallah sanada fikir verir... şimdiden kolay gelsin...
ben gıydırmıyorum canımm kılotlu corabı var onu gıydırıyorum altına çook rahatt oluyo ötekınden hep ayaklarını oynatırken tulumu bı saga sola kayıyoAnneleeerr benim sizlere birşey sormam lazııımmm , hanı ayaklı takımlar oluyor ya ilk zamanlar giydiriyoruz .. Onları ne zaman giydirmeyi bıraktınızzz ??
hamarat hanı valla çok guzel olmuş ne ara basardınn masallah yanıı bende dıkıyodumm amann benımkı bır daralttı benıı durmadı bıde kumasımmıstedıgım gıbı yoktu ee tabıı malzemede lazımm sonra bosverdımm hazırları daha bı guzel geldı gozumee bıde yavruma doğru duazgun bıse almadım hep abısının kılerı gıyıyo yavrumm ee hedıyede cok geldıı yanıı dedım barı ona özell bır sey alalımm ıyı vakıt gecırsınn bıır nebze vıcdan yaptım yanıııkızlarr...
bikaç gündür oğluşumun oyun halısıyla ugraşıyordum . bitirdim sayılır. aynasını ve tekmeliğini takıcam tamam. satında alınabilirdi ama ben kendim yapmayı dikmeyi seviyorum. rahatlıyorum :))
oooh ne guzelll sefan olsun banada bole bıse lazım benımkı pazar pzar bıle calıştı dusun yanı tek alan balkon du yanı gezıp gorecegımkızlar dün hava çok güzeldi oğlum umut boranı ve minnak kızım elifimi aldık babasıyla dışarı çıktık bebek arabasını ilk defa kullandık evden çıkmadan önce oğlum kardeşini biraz hırpaladı bi güzel ağlattı dolayısıyla onun hırsından bizim bebiş susmak bilmedi dışarda.sütümüde evde biberona sağdım her ihtimale karşı dışarda verdim biberona alışık olmadığı için ememedi yavrucum:)) uzak bi yere gitmedik sitemizin içindeki parka çıkardık biraz güneşlendik ordanda yürüyüş parkuruna gittik hem bebek arabasıyla kızımı gezdirdim hem yürüyüş yaptım zra pantolonlarım gelmiyo göbüş fırlıyo bugünde çıkcak tım ama elifi sabah banyo yaptırdım o yüzden cesaret edemedim dün açık hava o kadar iyi geldiki parkta arabasında uyudu 1 buçuk saat falan dün çook güzeldi hava aldım biraz moralim yerine geldi:)))sizler naptınız hafta sonu..
çok tesekkurler canımm ...Allah bağışlasın güle güle büyüt paşayı..
yaa aynen kulube o gun fotosunu koydumm neymış onun zamanın da bole seyler yapmamışızz yaa daha neler yanıı belkı 1 saat agladı bende hep ona eskılerı gıydırıyorum hepp senın resmını koydum dıyorum faceye ıste hep sana yenı araba oyuncaklar alıyoz o hep senın eskılerını kullancask yazık ona dıyorumm yanıı zooooor anlıcagın sevmeye çoook sevıyo valla gecen altını actımm baktım şop şop öpuyo popoyuu hııç te tıksınmıyo yanıı olcak mo kadar kardeş candır sonuçtacanım benim kızımda çok elini emiyo şip şip ses çıkarıyo o derece ama çook sevimli oluyo yerken heralde ellerini keşfediyo o şekilde benim oğlumda çok kıskanıyoda belli etmiyo elifin resmini çekerken bile hemen dio ki umut hıı onun resmini çekin benimkini çekmeyin :)) oğlum gel bide beraber çekinin diyorum onu başta söyliycektin gelmiyorum dio:)) aralarında 5 yaş var bizimkilerinde..
azuremmm hıç bence kafana takma normal zaten 500 gr la 1 kılo arası yanı sana nıye ole dedıkı doktor yarım kılonun altındaysa az denır kılo bakma sen canı ıçınde olsun derler bızım buralarda gerısı boşş yanııı ıyı o ıyıya azurem çoook üzüldüm rabbim bi an çnce şifasını versin yavrunun benim kızda emmeyii reddediyo çığlık atıyo emmemek için hatta burayada yazmıştım ama kilo alımı gayet güzel onda sorunumuz yok acaba bendemi bi kulaklarını göstersem canım antibiyotik aldığın için ishal gibi olur huggiesi hiç denemedim hep prima kullanıyorum 3 nosunu bunlardan daha iyi de bi bez markası yok bencede bebişini öp yerime iyi haberlerini bekliyorum
4 ay derken 3 bıttıp 4. gun alıncamı oluyo yanııı....yada 120 gunlukten sonramı dedınızz bıde kılo alımı ıyıyse ek gıdaya acele etmeyın derım çünkü daha bagırsaklar tam anlamıyla calışmıyoo yanııı alısacaklar onlarr enınde sonundaa ılk ek gıdada ev yoğurdu olmalıymıssben hurma ve zemzem verdim şimdiye kadar
geçmış olsun canımm sanadaSağol canım bende çok korktum geçer diye ama lökosit düşük çıkınca doktor geçmez dedi.ohh iyi yapmışsın.havalar biraz daha ısınsın ben hergün yürüyüşe çıkıcam kızımla.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?