2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Merhabalar kızlar...

Çok fenayım, sol göğsüm ağrıyor, başım, bacaklarım da eşlik ediyor... Sabah ağrı kesici içtim, duş aldım, biraz iyiydim yine başladı...

Sütü arttırmak için soğan kavurması iyi geliyor... Bir de marul, kıvırcık yedim dün akşam, bir kase de fındık yemişim eşimle yiyecektik, o uyudu hepsini ben yedim... Farketti hangisi iyi geldi bilmiyorum...

Kizlar bugun 2. Defa bebegimin kakasinda pihti halinde az az kan gordum. Cok korktum. Genel durumu iyi atesi halsizligi huzursuzlugu yok aslinda. Doktorumuz hastaneden gitti yeni doktor bulmadik daha zaten haftasonuda ne yapsam bilemedim. boyle bisey yasayan varmi neden olurki kan? Nette baktim biraz catlak olabilir diyo ama kizim kabiz olmadi hic hatta hep sulu oluyor. Mikrobik olsa atesi yok. Neden oluyo acaba?

kızlar bebeklerınız 3.aydakac kg alıyo bnmkı sadece 450gr almışçok üzüldüm 4. ay bıtınce ek gıdaya basla dedı ebemız şimdide sütün olmadıgı zamanlar bebek sütü aldım ondan verıcem dün zorla 60 cc verdım bıberonuda bılmıyo yavrum bakıyo öle ben sıkıyorum ağzına..
işin ılgıncı doymuyo gıbı bı halı de yok ıstemıyo meme...:44::44::44::44::44::44::44::44::44::44::44:

Dilzarcim cok gecmis olsun sanada Allaj avil sifalar versin. İnsan kendisinin hasta olduguna degilde bebegine bakamicagina uzuluyo. Annelik iste..

canım bi bilgim yok yardımcı olmak isterdim ama.. telefon edebileceğin bi doktor ya da aile hekimi vs varsa bi ara istersen. ya da forumda yeni başlık açıp sor belki tecrübe eden birine rastlarsın. geçmiş olsun

çok geçmiş olsun canım. benim de geçen akşam çok fena başım ağrıyordu. ilaç içmiyim dedim ama en sonunda pes ettim ağrı kesici aldım. inşl düzelirsin.

tatlım senin bebişin kilosu önde değil miydi? ben yanlış mı hatırlıyorum. 3.ay bizimki 600gram aldı. bi de zayıf doğmuştuk biz zaten kilomuz azdı yani. ama enfeksiyon çıktı. yani doktor ek gıda falan demedi bize. 3ay 1 haftalığız biz. bence 4.ay erken. tabi genel gelişimi önemli. eğer geride değilse bana erken gibi geliyor. ben 4.ayın ortalarında tattırmaya başlarım 5-5,5 aylık olunca da vermeye başlarım diyorum ama tabi doktorun ne dediği de önemli. seninkinin iştahı yok büyük ihtimalle. geçen haftalarda bizde de oldu. ne emmek istedi ne biberonla ne kaşıkla ne de şırıngayla aldı. ağğzına sıktığımı da yutmuyordu. meğer enfeksiyondanmış

6kılo olmuşcanım oncekı ıkı ay 1 kılonun üstünde hatta bıbucuk kıloya yakın alıyodu bnmkı de aynen dedıgın gıbı ıstemıyo iştahıyok almıyor meme ne enfeksıyonu senın dedıgın...

şu seçim olsa bitse de kurtulsak. seçim arabaları gürültüsü yetmedi belediye hoparlörü çıktı. bağıra bağıra... kızı uyutcam diye o kadar uğraşıyorum adam ses tonunu bi yükseltiyo bizimki açıyor gözünü. zaten gazdan zor uyuyoruz. artık devir değişti ya, tv var, internet var... herkes öğreniyor bi şekilde kimin aday olduğunu; bu arabalar, dolaşmalar israf değilmi aynı zamanda. iki gündür de muhtar adayları kapı çalıyor, bizimkinin gözler faltaşı. kapıyı tıklatsalar olmaz illa zil çalacaklar. bide ben kapıda sessiz konuşunca bebek mi uyuyodu, pardon diyolar. uyandıktan sonra sen pardon desen ne olacak. eşime de kaç kez söyledim zili çıkar diye. yok... nasıl sinirliyim anlatamam. gün arkadaşımın eşi muhtar adayı. eşim görevli köyün birinde, burası soğuk memleket, rüzgar çok oluyor. kıza dedim ki 'hava güzel olursa, arabaya koyar giderim oy vermeye.' neyse bişey demedi. dün eşi kapıya gelmiş, eşim arabayla götürür olmazsa haberleşirler onlar demiş. tabi bende oy kullanmak istiyorum ama rüzgar,yağmur, kucağımda çocuk paşamı mutlu etcem diye sıkıntıya gircem. kızı çok seviyorum ama eşi yolda görse selam vermek istemez bize, oy için peşimizde dolaşıyor. kusura bakmayın çok dolmuştum. pek kâle almayın yani:)

estağfurallah canım öyle şey mi olur çünkü ben de aynı dertten muzdaribim. Aslında evin arka odasında oturuyoruz ana yol kenarı değil ama oyle açıyorlar ki o arabaların seslerini sanırsın seferberlik ilan edildi de millet bilgilendiriliyor valla benim de sinirlerim çok bozuk bu mevzuda neyse artık son gün bitcek gitcek inşallah biz de sabredeceğiz 😊

Son düzenleme:

Sağol canım. Uykumu da alıyorum bol sıvı da tüketiyorum aslında ama bakalım, her istediğinde emzircem artık, saat tutmadan.

Canım ilk ay her istediğinde emzirdim, 1 kilo aldı. Bu ay 2 saatte bir emzircem diye saat tuttum 600 gr almış. Ben her istediğinde emzirme düzenine döndüm. Daha hazır değil benim kuzu emme saatlerini açmaya

Canım çok geçmiş olsun. Maşallah sütün artmış darısı başımıza:) Kıvırcık ben de duydum çık yarıyormuş.

Canım geçmiş olsun. Dediğin gibi kılcal damar çatlaması olabilir ince inceyse. Ama için rahat değilse doktora götür hafta sonu da olsa nöbetçi vardır.

Benimki de yapıyo onu kuzum ya. Emiyo isteyince bırakıyo bazen 5 dk emip bırakıyo zorla da almıyo. 3. Ay için o kadar kötü değil, benim Zeynep 2. Ayda 600 gr almış yavaş yavaş kilo alımları azalcak. 5 aylık olduğunda doğum kilosunun 2 katına çıkıyosa sağlıklıdır demişti zahide'deki çocuk doktoru.

canımm geçmiş olsun Amann dikkat et sakın hasta olma hemen bitki çayları nane ıhlamur ne varsa iç Vaktin olursa da dinlen :)))

geçmiş olsun canım walla benim bi fikrim yok ama takip et bakalım bi sonraki kakasında da olacak mı Yanılmıyosam kızların birinin bebeğinde de çatlak vardı okumuştum burda ama kimdi hatırlayamadım şimdi

Sagol canim cevabin icin.

bizim 2.ay kontrolde 700 gram almıştı şuan 78 günlük olduk Nisan 11 de sağlık ocağına gitcez boy ve kilo ölçümü için Evde de hiç tartmadım Ben bazen mama veriyorum sütüm yetmiyor çekiyor çekiyor boş ağlıyor bi şe gelmeyince bende mecbur mama

:)) şu muhtar adaylarına bende acayip uyuz oluyorum Bebeği ayağımda sallıyorum zil çalıyo bi de kapıya vuruyor Kapıyı açıp " ya ne varrr vurup duruyosun diyesim geliyor"Abla oyunuzu verirseniz memnun oluruzz vs vs Kardeşimm oy felan yok çocuğumu uyandırdın Demek isterdim :))

aynı şeyleri yaşıyor muşuz:) çok şükür yarın bitiyor hayırlısıyla da kurtuluyoruz.

kızlar merabalar .bşzimde dün 2. ay kontrolümüz vardı bebeğim sadece550 gr almış doktor kakasını kontrol etti yeşilimsi mukusluydu sonra kötü kokuyodu analize gönderdi aşırı derecede enfeksiyon varmış bu yüzden iştahıda yok bebeğimin.antibiyotik verdi hemencik iyileşirde güzel güzel emer inşallah.bende bu çocuk neden emmiyo diyodum. rabbim bebeklerimize şifa versin.

kızlar bişi soracağım size hatta iki şey çamaşır kullanıyomusunuz siz daha doğrusu südyen ben kullanmıyorum artık kullanmalı diyorum da acaba sütüme bi etkisi olur mu bide benim göğüsler mübarek süzek gibi sanırım ne var ne yok akıyo dışarı

ikinci sorum şu kankalığı bozan sezeryanlılara :) kluruluk olmadı mı nasıl çözdünüz o sorunu ilaç mı kullandınız yardım pleaseeeee

Öğlene kadar çoktu, emzirip sağdım, ama şimdi az herhalde... Sabahtan beribir şey yiyemiyorum, midem ağzımda.... Koltuk altım acayip hassaslaştı dokunamıyorum, mastit böyle mi oluyor, vücut ağrısı da yapar mı...
canımm geçmiş olsun Amann dikkat et sakın hasta olma hemen bitki çayları nane ıhlamur ne varsa iç Vaktin olursa da dinlen :)))
Sağol canım...

Arkadaşlar hepinize teşekkür ediyorum, inş kısa zamanda iyikeşirim çünkü çok fenayım, bacaklarım hem ağrıyor hem titriyor,tutamıyorum... Şimdi yine aprı kesici aldım... Nispeten iyiyim, doğum sonrası için yazılan o bilindik hapı içiyorum... Allahım bebeğime bakmak için şifalar versin... Galiba süt azaldı, deli gibi emzik emiyor, doyunca memeyi reddederdi, şimdi saatlerce emmek istiyor...

Hepinizi öpüyorum...

Hamile kalmadan once zaten goguslerim biraz buyuk oldugu icin toparlayici ve mutlaka balenli sutyen giyiyordum. Hamilelikte hacim artinca kayinvalidem dedi ki balenli sutyen sutun gelmesini etkileyebilir. Bende Kom un yine toparlayici balensiz sutyenlerinden aldim. Birde gogus pedi kullaniyorum. Sutyen olmadan kullanamam zaten ) sen ne yapiyorsan sut akinca?

valla canım evde oldugum için günde 3 4 tişörtlre idare ediyodum misafir gelince veya ben çıkacaksam o zamanlar takıyorum ama çok ağrıtıyo göğüslerimi bide kaşıntı oluyo üstünde böyle nereye kadar giderki mecbur takcam püf benim taktıklarımda öle nbb nin almıştım dışı böle parlak gibi içi pamuk gün içinde gögüs pedi kullanmıyodum canım

Bende kullanamıyorum sütyen. sarkacak diye korkuyorum ama giydiğimde dediğin gibi kaşıntı oluyo,ağrı oluyo. Bide ben acayip terliyorum günde 7-8 kere atlet değiştiriyorum. O yüzden sütyen bana şu an yük gibi. Inşallah sarkma olmaz, olacak gibi görünüyor ama... :)
bende sezeryanlıyım, kuruluk filan yaşamadım. Sezeryanda öyle mi oluyormuş ki?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…