2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Canm biz şuan 80 günlük olduk o dönemlerde bizde de öyle olmuştu geçer inşallah senin de

Selamm canm

Kızlar merhaba,iyi haftalar Bugün 80 günlük oldu oğlum :)) Gece uykularımız biraz daha düzeldii aman nazar değmesin Ama çok ağlak bi oğlum var ve kesinlikle kalabalık sevmiyor başlıyor ağlamaya bir de kucakta yaylanıp duruyoruz onu seviyor ve susuyor Napim o iyi olsunda yaylanmaya razıyım :)) Birde beni görünce gülüyor yaa ölüyorumm yaa çook tatlıı canım yiğit alimm
İnşallahh güzel bir hafta olur hepimize huzurlu sağlıklı Öptükk hepinizii

Bayanlar daha öncede yazdım ama tekrardan soruyorum bebegı hapşıran varmıı hasta degılız ama ..hergun hapşırıyor yavrumm doktora gıtmemıze var daha ama merak ettım böyle olan varsa acele cevap yazıp benı bılgılendırırse sevınırım

evvelsı gün bebegım emmıyo hemde az kılo almış demıştımya dra götürdüm bişisi yokmuş ıdrar tahlılı yapıldı temız çıktı sonra emmeye başladı mama verıyorum pek ıstemıyo hıç alıştıramadım bu arada 6 kılo tam 3 aylık boyu da 59 cm doğum kılosunun şimdiden 2 katını geçti ama mınık dogmustu 2900 49 cm di ılk ıkı ay 1buçuk kıloya yakın alıp bu ay böle olunca üzüdüm ama daha sık emzırmeye çalışıyorum.ıns bu ay alır.

Eline saglik cnm,cok guzel olmus..
Uc aylik olduk cok sukur gule gule buyusunler insallah
Masallah cnm,bizimde 5 gunumuz kaldi zaman hizli geciyor..

Kullaniyom ben cnm genelde her sabah temizliyoirum,koca parca cikiyor hep hapsirikta oluyor arada bizdede..

benım bebegımde hapsırıyo dr a da gıttım bı şişi yok ama altı açılınca hapsırıyo yada ütünü degısırken ortam sıcak oldugu halde hapsırıyo...

Gozunaydin cnm..masallah bebisine kiloda iyi boyuda..neden uzuluyoinki sen,cok iyi kilo almis.benim kizda iki ay bir kilo almis,dr cok iyi dedi,haftaya pzt.kobtrolumuz var bakalim bu ay ne oldu..520o du,6000 olsa yeter bence-.3 . Aya gore kilosu iyi,mama hic verme bence.

Oglum ilk asisi oldu ates yaparmi acaba ? Doktor 12haftadan once calpol onermiyormus siz verdiniz mi ? Nekadar verdiniz ?

kızlar benmde bebgım emmıyodu sağı emmıyo solu emıyodu sonranıkısınıde emmek ıstemedı.neler yaptım emzıği kaldırdım hıç ınatlasmadım saç kurutma maknamı calıştırıp emzırdım cığlık çığlığa onu duyunca bıraz afallıyodu bu esnada bıraz çekıyodu.artık damaklarıyla mememı ısırıyodu agrıyodu çok ama kesınlıkle mama hıç vermedımbıberona bıle koymadım acsa benı emsın dedım o ınat ettı bende ınatlasmadan ınat ettım ..sutum var tıkanıyodu emerken bende emzırmeden once sagdım bıraz memeyı rahatlattım çünkü ıkı çekıyo bu seferde tıkanıyom dıye emmıyodu burnu tıkalımı dıye hep kontrol ettım evın ıçınde kucakta gezerek emzırmeyı denedım emzırırken sallandım bır yandan poposunu pışpışladım azımla eeeee dedım boşta kalan elını dığer elimde sıkıca tuttum,basını okşadım o esnada hep dırenıyodu ınternetten kolık muzıği açtım saç kurutma makınasını alıştırdım yanımdaa ..sonunda bozduk tabıı makınayı o ayrıı hatta bır aksam esım eve geldı mutfaga ben bır yastıgımız vardı bebgı koydugum aygazın ustunde karanlıkta aspiratörün ışını ve sesını kullanıp emzırdım esım napıyosun deyınce corba yapıyorumm dedımm yanı her seyı denedımm hıııç pes etmedım ve kazandım oğlumla gırdığim 25 gunluk bu savası ben kazandım ınsallah sızde galıp gelırsınız kolay gelsın pes etmeyın

Oglum ilk asisi oldu ates yaparmi acaba ? Doktor 12haftadan once calpol onermiyormus siz verdiniz mi ? Nekadar verdiniz ?

canım, biz 12 günlükken sünnet olduk. dr. hemen calpol vermişti. 1 çay kaşığı 5 saat arayla. ilk aşısıda ateş yapmamıştı ama. dr . yinede 4-5 saat arayla 1 çay kaşığı verin demişti. bizde verdik.

benım bebegımde hapsırıyo dr a da gıttım bı şişi yok ama altı açılınca hapsırıyo yada ütünü degısırken ortam sıcak oldugu halde hapsırıyo...

Doğumdan sonra eve gelen hemşire bebeğin hapşırmasından korkma özellikler altını değiştirirken hapşırırlar çünkü toz havalanır ;beebklerin burun tüyleri olmadıgı için tozu boyle atarlar dedi yanı ısı dan ziyade toz ile alakalı

Oylemi bende aldim calpol zaten veririm o halde..

ilk aşı derken 1. ay aşıları mı ?
İlk ay aşısı ateş yapmazmış ikinci ay aşısı da bazı bebeklerde yaparmış.
benım kızımda 3 gun ateş yaptı doktor şurup verdı ; 38 olursa da fıtıl kullan dedi .
ben hıç birini kullanmadım şurupta çilek aroması var alerjisi olup olmadıgını bılmeden vermek çok saçma ayrıca aşı ateşını ilaç ile düşürmenin doğru olmadığı konusunda bir sürü makale var vucut aşı mıkrobu ıle savaşmaya çalışırken sen ılaçla bunu durduruyosun .
3 gün 35.6 ıle 38.0 arasında gıttı geldı ateşı .
üzerini ince giydirip oda sıcaklıgını 20-21 C yaptım ılk gece uyumadım saat başı olçtum 38.0 olunca koltuk altına nemli bez koydum . çok şükür ılaçsız atlattı .
işin tuhaf tarafı burdaki annelerın çogu daha ateşın çıkıp çıkmıycagını bılmeden ilaç vermiş .
tercih meselesi elbette

Ilk asi evet 2aylik oldu bebegimiz 2bacaktan yapildi birde agizdan jel gibi verdi.yani 3asi oldu.doktorda yapmaz yapsada as yapar dedi ne biliyim cogu bebekte ates yaptigini okuyunca korktum birazda tecrubesizim ilk bebegimiz yurtdisinda yasiyorum

Son düzenleme:

benim kızım da gün içerisinde dört beş kere hapşırıyo.otribebeyi eğer burnunda onu çok rahatsız edecek derece büyüklükte bir şey varsa kullanıyorum yoksa akışına bırakıyorum :)

kızlar konunuzla alakası yok ama tecrübelisiniz diye sormak istedim adetim 1 gün gecikti test yaptım negatif çıktı ama hamileymişim gibi geliyor bana www.bebekbakiyorum.com diye bir forumda erken yapmışsın dediler bir de burda sorayım dedim, erken olduğu için çıkmamış olabilir mi lütfen yadım eder misiniz çok istiyorum :18:

evet çok erken yapmışsın en az dört beş gün bekle hatta o zaman bile kesin çıkmayabilir ama biraz sabırlı ol biliyorum beklemek çok zor ama şu anda çok erken kesin bir sonuç istiyorsan da kan testi yaptır derim
inşallah güzel bir şekilde sonuçlanır sen de bebeğini kollarına alırsın :)

benim kızım da bugün seksen günlük oldu. Bizim de uyku düzenimiz maşallah iyi akşam on on buçuk gibi uyuyor gece iki kere emmeye kalkıyor sabah yedi de uyanıyor oyun istiyor sonra bir daha uyuyor ve on buçukta güne başlıyor hanfendi :) odaya girdiğim an bana bakıp gülmeye başlıyor o zaman her şeyi bırakıp onu yiyesim geliyor Rabbim çocuklarımızı bize bizi onlara bağışlasın :)

Son düzenleme:
tesekkurler canımm cevabın ıcın daha ne kadar surecek acabaa hangı aya kadar surer kı
Eline saglik cnm,cok guzel olmus..

Masallah cnm,bizimde 5 gunumuz kaldi zaman hizli geciyor..

Kullaniyom ben cnm genelde her sabah temizliyoirum,koca parca cikiyor hep hapsirikta oluyor arada bizdede..

yanıı nasıl doluyo bende anlamıyorumm benımkı artık alıştı çekerken guluyo hıç rahatsız olmuyoohapşırık içinde içim rahatladı yanlız degılmısım normalmiş yaniii ..

Yaa fenlife burda da boyle islere insanlar merakli ve cesit cesit sey var. Elimden gelmez ama seni gordukce pek bi heveslendim insallah becerir yaparim ) resmini de eklerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…