Kızlar,başınızı şişirdim biliyorum ama ağrıyan göğsümden sarı sütgelmeye başladı, tuhaf kokuyotür, iltihap galiba yeni de emzirdim.... Zararı olur mu, emzirmeyip sağıp atayım mı, zaten sütüm az tekgöğüs nasıl yetecek....
kızlar 3 ay bir haftalık olduk biz oğlum sağ göğsümü emmiyor sol göğsümü emiyor emediği göğsümü bi sağayım bakayoım dedim 20cc süt çıktı eskiden 70 80cc süt çıkardı şook oldum sabahtan beri bölee lütfen yardım edin sütüme bir şeyler oldu sinirlerim bozuldu sürekli ağlıyorumm bu zmana kadar opğlum her ay bir kilo aldı sütüm akan sızan taşan cinsten değil ama kilo alımı iyiydi genelde cıvık bazen şişiyor neye göre öle oluyor onu da bilmiyorum(
kızlar benmde bebgım emmıyodu sağı emmıyo solu emıyodu sonranıkısınıde emmek ıstemedı.neler yaptım emzıği kaldırdım hıç ınatlasmadım saç kurutma maknamı calıştırıp emzırdım cığlık çığlığa onu duyunca bıraz afallıyodu bu esnada bıraz çekıyodu.artık damaklarıyla mememı ısırıyodu agrıyodu çok ama kesınlıkle mama hıç vermedımbıberona bıle koymadım acsa benı emsın dedım o ınat ettı bende ınatlasmadan ınat ettım ..sutum var tıkanıyodu emerken bende emzırmeden once sagdım bıraz memeyı rahatlattım çünkü ıkı çekıyo bu seferde tıkanıyom dıye emmıyodu burnu tıkalımı dıye hep kontrol ettım evın ıçınde kucakta gezerek emzırmeyı denedım emzırırken sallandım bır yandan poposunu pışpışladım azımla eeeee dedım boşta kalan elını dığer elimde sıkıca tuttum,basını okşadım o esnada hep dırenıyodu ınternetten kolık muzıği açtım saç kurutma makınasını alıştırdım yanımdaa ..sonunda bozduk tabıı makınayı o ayrııhatta bır aksam esım eve geldı mutfaga ben bır yastıgımız vardı bebgı koydugum aygazın ustunde karanlıkta aspiratörün ışını ve sesını kullanıp emzırdım esım napıyosun deyınce corba yapıyorumm dedımm yanı her seyı denedımm hıııç pes etmedım ve kazandım oğlumla gırdığim 25 gunluk bu savası ben kazandım ınsallah sızde galıp gelırsınız kolay gelsın pes etmeyın
fenlife hepimize ilham kaynağı oldun hep birden oyun halısı yapmaya başladık. bizim de malzemeler hazır minderimize örtü diktireceğiz sadece tşkler. haydi hanımlar size de kolay gelsin paylaşın bakem fikir alışverişi olsun
herkes yavrularımızın emmesinden şikayet etmiş sanırım ben de ekleneyim onlara. aslında herkes bu konudan muzdarip olduğuna göre bu bir dönem ve hepimiz yaşıyoruz bu sıkıntıları. geçecek diye umut ediyorum yoksa hiç tahammül edilecek gibi değil çünkü bizim kız emmemesinin yanında acayip de huysuzlaştı. her akşam aynı saatte alt değiştirme z.yağla masajın ardından karnını doyurur yatağında biraz sallayarak uyuturdum gece de iki kez güzelce emer uyurdu. gündüzleri de 2 saat uyuduğu dönemler olurdu. uyanık olduğu zamanlar şarkılar söyleyip masallar anlatırdım bazen de ana kucağındaki oyuncaklara bakar oyalanırdı kendi kendine. tamamdır büyüdükçe düzene girdik demiştim ancak...
şimdi tamamen huy değiştirdi. sürekli ağlayıp huysuzlanıyor ana kucağında durmuyor kucak istiyor taşıması da zorlaştı büyüdükçe belim kollarım kopuyor artık. bebek arabasına bindirip gezdiriyorum. emmesi de azaldı. bazen yatarak bazen şarkı söyleyerek zorla sakinleştirip emzirebiliyorum o da 2-3 dk anca oluyor. bu bir süreç geçecek inşallah diyorum ama ben moralmen çökmüş durumdayımfiziksel yorgunluğun yanında psikolojik olarak da çok yoruldum Allah razı olsun h.sonu tatil olunca eşim yardımcı olmaya çalıştı ama adamcağız da yoruluyor artık. büyüdükçe her şey rayına oturacak diyordum ama kötüleşmeye başladı. inşallah geçici bir süreçtir büyüme atağıdır da sonunda bizi şaşırtacak yeni şeyler öğrenir
bir de bir şey soracaktım hani hamilelikte bizler aşı olmuştuk onların 3.dozu ne zaman olacak ki aklıma geldi gelmesine de aşı kartımı kaybetmişim hiç hatırlamıyorum ne zaman olduğunu. sanki 2.dozdan 6 ay sonraydı ama o dozu ne zaman yaptırmıştım :44::44:. s.ocağından hemşiremiz arardı heralde vakti gelse
Şu tatlı ve süt olayına katılıyorum Suyla tatlının sütü aynı olmuyorBanada oluyor canım özellikle yorgun olduğumda yada düzenli yada herzamanki kadar yemediysem sütüm azalıyor meme foslaşıyor hemde ikisi birden özellikle sol olanı daha çok, bugün neler olduğunu hatta dünden başlayarak neler olduğunu iyi düşün mutlaka herzamankinden farklı bişey olmuştur, süt bir günde kesilmez çünkü, ama bana olan şu ki bişeyleri yanlış yaptığımda (uyku,yemek,temizlik,yorgunluk) sütüm çok azalıyor ve 2 güne falan eski düzenine geri geliyor, bende gün içinde mutlaka 4-5 kez sağıyorum 10-20-30 cc anca çıkıyor ama sonradan düzeliyor, şimdiden kolay gelsin sana, kim neder se desin tatlı şeyler çok süt yapıyor, sadece suyla olmuyor bu işler
Kizlar moralim cok bozuk kızım memeyi reddediyo emmiyor ya naptiysam olmadi aglamak üzereyim ya niye boyle yapiyor gazdan olabilir mi acaba kıyameti kopardi az once elim ayagima dolasti smdi ayagimda salliyorm uyuyor ama surekli uyaniyor dalamiyor uykuya burda kizlar yazmisti 8 haftada falan büyüme ataklari basliyomus ondan mi boyle bilmiyorn ama bu durum cabuk gecsn ya zaten 2 gun snra 2.ay asilarimz var zaten emmiyo asidan snra dahada huzursuz olup emmesse napicam ben yaa(((((
Banada oluyor canım özellikle yorgun olduğumda yada düzenli yada herzamanki kadar yemediysem sütüm azalıyor meme foslaşıyor hemde ikisi birden özellikle sol olanı daha çok, bugün neler olduğunu hatta dünden başlayarak neler olduğunu iyi düşün mutlaka herzamankinden farklı bişey olmuştur, süt bir günde kesilmez çünkü, ama bana olan şu ki bişeyleri yanlış yaptığımda (uyku,yemek,temizlik,yorgunluk) sütüm çok azalıyor ve 2 güne falan eski düzenine geri geliyor, bende gün içinde mutlaka 4-5 kez sağıyorum 10-20-30 cc anca çıkıyor ama sonradan düzeliyor, şimdiden kolay gelsin sana, kim neder se desin tatlı şeyler çok süt yapıyor, sadece suyla olmuyor bu işler
Slm cnm,acikmamis olabilirmi bebegin.,benim kizimda birkac gundur birini emiyirsa digerini istemiyir.normalde ikisinide emerdi.bende burda okudukca gordum cogumuz ayni sorunu yasiyoruz.ins.bebislerimiz guzelce emer..bugunde sabah birini emdi digerini birturly istemedi.biraktimt bende.doydu herhalde bilmiyorum..sende 2 saat gecti demissin ya cnm,bence 2 saat ara az,dr bana 3 saatte bir emzir dedi.birde oyle dene guzel emer belki.aynı beni tarif etmişsin cnmaz önce koyamet kopardı nasıl bagırıyor memeyı almamak ıcın aç oldugunu da bılıyorum cunku ıkı saat gecmıstı ve onceesınde 5 dk mı ne emmıstı. kıyamet kopardı azcık emzırebıldım ama sankı boguluyor. gezmeye gıtmıstık oturmaya pek uyuyamadı acaba dıyorum huysuzlugundan mı. neyse zorla yatırdık kalkınca emzırecem.
bır de benım oglum gunduzlerı cok cok az uyuyor yarım saat 40 dk uyuyor sonra ayık gezıyıor, ben de sureklı uyutmaya calısıyorum azcık buyuk olsa tepkı verse anlasa otutturacam da su an ufak anca uyutoyorum.
Ben hic sagmiyorum makinemde yok..neden sagiyorsun sen cnm,benim bildigim emzirikten sonra iyice bosaltmak icin sagilir.2 saatte sut memede olusuyrmus yeniden,doluyor yani ..
Kızlar sütümü geçenlerde oglumun emmesıne yakın sağdım, şişmişti. Şunu soracam bebeğinizi her emzirmeden sonra pompayla kalanı boşaltıyor musunuz memeden? Ben de günde bir kez sagıyorum onu da dokuyorum cunku daha poset ya da kap almadım. bır de dondurucuda cook uzun zaman tutmak ıstemıyorum.Emmesıne yakın dıyelım sagdık sut bıter mı ? yanı orda bırıkenı alınca bıter mı yoksa cektıkce gelır mı bu konuyu cok merak edıyorum???tabı kı o emdıkten sonra kalanı sagmak lazım ama merak ıste dıyelım onden sagdık sonradan hemen sut olur mu yoksa bellı bır saat mı gerekır bırıkmesı ıcın???
bu arada oyun halılarınız cok guzel kızlar, cok becerıklısınız...
Slm kızlar geçmişe bakamadim tlf dan zor oluyor pc den girince okuyacagim insallah. Dilzar geçmiş olsun allah acil şifalar versin canim. Ben hiç sütü sagmiyorum kizlar. Gazini da bol bol hareketle cikarmasina yardim ediyorum. Gece uyurken kucaktan inince kipirdaniyor ayaklarindan tutup popoyu kaldiriyorum hafif ce sag sol yapiyorum o zamanda cikariyor. Birde size birsey soracagim. Birde birsey farkettim sırtı bana dönük tuttugumda vucudunu az one atip pirtlatiyor kakasini yapiyor. Oyle tutynca bir tarafina zarar gelir mi acaba
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Karnını bastırdığın içinmi acaba rahat pırtlatıyor.
Slm kızlar geçmişe bakamadim tlf dan zor oluyor pc den girince okuyacagim insallah. Dilzar geçmiş olsun allah acil şifalar versin canim. Ben hiç sütü sagmiyorum kizlar. Gazini da bol bol hareketle cikarmasina yardim ediyorum. Gece uyurken kucaktan inince kipirdaniyor ayaklarindan tutup popoyu kaldiriyorum hafif ce sag sol yapiyorum o zamanda cikariyor. Birde size birsey soracagim. Birde birsey farkettim sırtı bana dönük tuttugumda vucudunu az one atip pirtlatiyor kakasini yapiyor. Oyle tutynca bir tarafina zarar gelir mi acaba
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?