aa dönenceye şaşırdım doğrusu. araştıralım bakalım internette. gerçekten öyleyse kulanmayayım bende. döndürmeyiveririz napalım, öyle bakar kuzucuk :)kızlar bugün tvde bebeklere dönencelerin ve tv nin otistik yaptığını söylediler benim işim vardı izleyemedim ama bunu duydum tv nin zararlı olduğunu biliyordum ama dönenceyi bilmiyordum insan mecbur kullanıyor ama demekki çok fazla kullanmamalı dönenceyi
canım güzel haberler almışsıınız ne güzel. kiloya çok üzülme her bebek bir olmuyo, boyu iyi maşallah, ince uzun zarif bi kız olacak belkide:) inşallah.kızlar biz bugün dr a gittik.SENA m yine istikrarlı davranıp 800 gram almış.70 günlüğüz bugün 5300 olabilmişiz.boyumuz 59 cm.
birkaç gündür kızımı emziremediğimi söylemiştim.drumuza sordum.bugünlerde olabilirmiş.diş çıkacak yeerler hazırlanıyormuş.dişin çıkması daha 4-5 ayı bulur ama yerleri sertleşiyor ve bebek aynen diş çıkartır gibi emmeyi reddeder,iştahsız olur dedi.1hafta -10 gün sürebilirmiş.ağzının suyu da o yüzden çok akmaya başlamış.seabırlı ol gündüz artık 3 saatte bir emzir dedi.gece de kendi öğrenmeliymiş artık uyanmayı.6- 7 saati geçmedikçe problem olmazmış.
bizden bukadar arkadaşlar.çok şükür ki boğazı ve kulağında bir problem yokmuş.hasta olan bütün arkadaşlarıma geçmiş olsun.iyi geceler herkese.bol sütler.
Kızlar sütümü geçenlerde oglumun emmesıne yakın sağdım, şişmişti. Şunu soracam bebeğinizi her emzirmeden sonra pompayla kalanı boşaltıyor musunuz memeden? Ben de günde bir kez sagıyorum onu da dokuyorum cunku daha poset ya da kap almadım. bır de dondurucuda cook uzun zaman tutmak ıstemıyorum.Emmesıne yakın dıyelım sagdık sut bıter mı ? yanı orda bırıkenı alınca bıter mı yoksa cektıkce gelır mı bu konuyu cok merak edıyorum???tabı kı o emdıkten sonra kalanı sagmak lazım ama merak ıste dıyelım onden sagdık sonradan hemen sut olur mu yoksa bellı bır saat mı gerekır bırıkmesı ıcın???
cnm emmeden önce sağsam da süt geliyor hissediyorum ama tabi birikeni sağdığım için daha az gelir
Kızlar aralık anneleri topiğinde dolaşırken buldum umarım yardımcı olur. Paylaşan arkadaştan Allah razı olsun :)
1..bebegi emzireceğiniz yerin sessiz ve loş ışıklı bir ortamda olmasına özen gösterin..
2..bebek memeyi emmek istemiyorsa o anda ağlamaya başladıysa sakın inatlaşmayın. Daha inada binerse hiç emmez..normal kucak pozisyonuna alıp sakinleşmesini sağlayın..
3..bebek emmek istemiyorsa demekki daha gögsünüzü tanıyamamış. Daha anne kokusuna tam olarak alışmamış demektir. O yüzden emzirdiğiniz memenizi komple omuz bölgeside dahil olmak üzere açın..
4.. bebegin eli yumuk ve gögsünüze uzak ise gögsünüze değdirin. Ellerini sevin.başını okşayın. Bebek emerken terledği için başını okşayarak hafice üfleyerek serinletin..
N
5. bebek tokken bu denemeleri yapmayın.en az 2 saat aç olduğunda emin olun.
Not: bebek hiçbir şekilde emmiyorsa mama kesinlikle vermeyin. Uyutmaya çalışın.uyuma evresine geçince hemen emzirin. Bu dönemde uyanır uyanmaz daha uykusu açılmamışken hemen emzirin.zaten uykusu açıldıgı zaman kendisini memede görüp alışma evresine girecek.
Not: kesinlike sabırlı olun.mutsuz olmayın.siz stres ederseniz bebek onu hisseder. Bebek sakinleştiği zaman keyfi yerindeyken ara sıra memeyi vermeyi çalışın.hatta bebek emmiyorsa bile memenizi açıp gösterin bebege ( bu özellikle memeyi görüp çığlığı basan bebekler için görsel bir tanıtım oluyor)
Not: eger bu dediklerimi yaparsanız 3, 5 günde bebek tekrar memeye dönüyor.. önemli olan bu süreçte bebekleri aç bırakmadan tekrar memeye döndürmek..
Not:geceleri eger hiç kalkmıyorsa sadece mıkırdaniyorsa bile hiç konuşmadan göz teması kurmadan bebeği emzirip tekrar yerine koyun. 2 3 sefer tekrarlayın. Amacınız uykudayken bol bol anne sütü vermeniz.
İnşallah memeyi reddeden bebekler tekrar memeye döner. Amacınız bebeğinize memenizi sevdirmeniz olsun.gerisi zaten gelir..
cnm benim kızımın uykusu tam 2 buçuk aylıkken düzene girdi. akşam 9 dan önce altını değiştiriyorum emziriyorum 9 gibi yatağına bırakıyorum emzikle beraber odadan çıkıyorum.bazen bir iki kere emziği düşürüyo gidip veriyorum uyuyo kendisi. nasıl alıştırdın dersen o saatlerde gerek sallayarak gerek emzirerek hep uyutmaya çalıştım saatlerce uğraştırıyodu ama 2 güne bir akşamları banyo yaptırıyorum ilk başlarda banyo yaptığı günler o saatte uyumaya yapmadığı günler zorlamaya başladı sonra yavaş yavaş oturdu sanırım uyku saati hep o saatlerde uykusu geliyo ben de hiç sallamıyorum kendisi uyuyo zatenmerhaba hanımlar,
oğlum neredeyse 2,5 aylık oldu.1.ay kontrolünün ardından memlekete ailemin yanına gittik, sonrada eşimin ailesini de ziyaret edip 1 ay sonra eve döndük.
bu arada oğlum 5550 gr ve 59 cm oldu. bazen gaz problemi yaşasakta genel olarak rahatız.bizim sorunumuz uyku.sevelim, gaz çıkartalım derken kucağa alıştırdık.kucakta çok rahat uyuyor ama kucaktan inince anında uyanıyor.geceleri de uyutuncaya kadar canımız çıkıyor.
siz kaçta uyutoyorsunuz bebekleri? nasıl başarıyorsunuz?
aa dönenceye şaşırdım doğrusu. araştıralım bakalım internette. gerçekten öyleyse kulanmayayım bende. döndürmeyiveririz napalım, öyle bakar kuzucuk :)
canım güzel haberler almışsıınız ne güzel. kiloya çok üzülme her bebek bir olmuyo, boyu iyi maşallah, ince uzun zarif bi kız olacak belkide:) inşallah.
bu arada kilo konusu geçmiş bende de 4 kilo kaldı 65 geliyorum sabahları. buraya kadar güzel indim ama 1buçuk aya yakındır azalmadı. bide bana yeni doğum yaptığıumda arkadaş, istediğini ye emzirirken hiç kilo almazsın demişti. ona güvenip yedim şimdiye kadar ama alınıyor. koca bi yalanmış.
Ayneennn bende 68 kilo oldum yaa(
Eşimde hergeçen gün zayıflıyor, aramızda 9-10 kilo fark kaldı(
Bende ona sürekli çok zayıfladın, yüzün gözün çöktü artık kilo al diyorumnapayım kendimden umudu kesince bari ona kilo aldırayım
evet sanırım canım inşallah.nazlı biraz kızım .emzirirken kilo almazsın yalanmış gerçekten :44:ben de 1 kilo daha aldım.aşermem de devam ediyor.dün apartmam oturmamız vardı.neredeyse dolaptaki bütün kıyafetleri denedim tek tek.sonuç hüsran
kızlar merabalar.sanırım hepimizde aynı sıkıntı var benimde oğlum 2 haftadır emmek istemiyor.bende artık gündüz istediği zaman veriyorum gece uykusunda verebildiğim kadar veriyorum.bizimde gaz sancılarımız var akşam olunca başlıyo doktor her herbacol diye bi damla verdi çok şükür biraz olsun rahatlattı.kızlar dün gece gazdan o kadar ağladıki bende altını açtım karnına masaj yaptım sonra bacaklarını karnına bastırıp 10 a sayana kadar bekledim ve gerçekten öyle bir çozurttuki eşim dedi ki yavrumun bu gazla patlamadığına dua edelim. bundan sonra sancıları tutmadan önce her akşam uapmayı düşünüyorum.eger bebeği benim gibi kolik sancılı olan varsa mutlaka denesin.bebekler hareketsiz oldukları için gazlarını çıkartamıyolar biraz hareket katalım.
Slm kızlar geçmişe bakamadim tlf dan zor oluyor pc den girince okuyacagim insallah. Dilzar geçmiş olsun allah acil şifalar versin canim. Ben hiç sütü sagmiyorum kizlar. Gazini da bol bol hareketle cikarmasina yardim ediyorum. Gece uyurken kucaktan inince kipirdaniyor ayaklarindan tutup popoyu kaldiriyorum hafif ce sag sol yapiyorum o zamanda cikariyor. Birde size birsey soracagim. Birde birsey farkettim sırtı bana dönük tuttugumda vucudunu az one atip pirtlatiyor kakasini yapiyor. Oyle tutynca bir tarafina zarar gelir mi acaba
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
cnm benim kızımın adı besteben seçmiştim ve çok severek koydum .sana da onu seç diyorum yanii
Ne guzel cnm duzene girmis uykulariniz,darisi bize ins.benim kizimda gece 8-9 gibi emerek uyuyor sonra 6-7 saat uyanmiyordahaa yeni uyandi emziriyom simdi.pzt.doktor kontrolumuz var gorucez kilo alimi nail.cok uzun sure emmiyor.selam kızlar. uzun zamandır bakamıyordum. iyisinizdir inşallah. bikaç sayfa okuyabildim epey ilerlemiş. aynı sorunları yaşıyoruz hep. iyiki varsınız.
emmeme sorununu bizde yasadık. çünkü hep emdikten sonra kalan sütü sağıp biberonla vermekten alıştı biberonun rahatlığına. bende medelanın yavaş akım biberonunu aldım. sağmayıda bıraktım gibi.. yeniden emiyor şükür.
ısıya dayanıklı bir kaba zyagını koyup, 7 dk kaynayan suda benmari usulü tutuyorum. asiti gidiyormuş buşekilde.
ben iki güne bir banyo yaptırıyorum. banyoyu hep akşam 8 buçuk gibi yapıyoruz. banyodan sonra emerken uyuyor. böylece banyo günleri akşam 9 - 9 buçuk gibi uyumuş oluyor. aradaki günlerdede saat 9 da çok uykulu oluyor zaten. 2 kez uyanıkken yatağına koyduğumda uyudu. diğer günler ise emerken veya biraz kucakta gezdirirken uyuyor. hep aynı saatte banyo çok işe yaradı bende. kucağa çok alıştı yalnız. onu unutturmaya çalışıyoruz, çok ağlıyor ama.
sağdıktan sonra süt gelir ama dolması 2 -3 saati buluyor canım.. yani emzirmeden en az 2 saat önce sağmış olmalısın.
Bende izledim cnm zahidenin programina gelen cocuk dotoru soyledi.bende alicaktim donenceyi vazgectim.bebek bir noktaya sabitleniyormus bakarken otizme yo. Acabilir dedi.kızlar bugün tvde bebeklere dönencelerin ve tv nin otistik yaptığını söylediler benim işim vardı izleyemedim ama bunu duydum tv nin zararlı olduğunu biliyordum ama dönenceyi bilmiyordum insan mecbur kullanıyor ama demekki çok fazla kullanmamalı dönenceyi
kiloyu hiç sormayın kızlar moralim çok bozuluyor bende 60 kiloyum 54 ile hamile kalmıştım boyum 170cm biraz ondan yırtıyorum ama en azından 2 kilo bari versem diyorum ama nerde 2 aydır gram inmiyor diyette yapamıyoruz ne zaman gidecek bu kilolar bilmem birde kızlar biz bebek arabasını pier cardin baston tipi aldık kullanışlı ve az yer kaplasın diye açıkçası çokta araştırmadan aldım ama kullanan arkadaşlar var mı nasıl ki
Kızlar dediğiniz şeyi denedim normalde gece uyurken emzirdikten sonra hemen uykuya dalamıyordu kıpırdanıp duruyor gazdan rahatsız oluyordu kendi çıkarabilirse ne ala ya da uğraşıp duruyordum bu sefer ayaklarından kadırdım popoyu 1 2 kez saladım ayakları karnına bastırıp 10a kadar saydım ve pııırrrtsonra aynı şeyi bi daha yaptım yine çıkardı ve pamuk gibi oldu kızım uyumaya devam etti size de çooooooook teşekkür
mrb canım. nasılsın görüşmeyeli, bebiş nasıl
çizgim geçmedi benimde sanki ara ara geçen kısımlar var.ama hala duruyor çoğunluğu. sanırım kese yaparsak daha cabuk geçecek.
doğumdan sonra kilo alan bi ben varım heralde. süt olsun diye sürekli yemekten kilo aldım ve kaybolan göbeğim, sarkık bi şekilde yeniden aramıza katıldı
şimdide grip oldum , bebeğimi maske ile emziriyorum
salya köpük olayı bizdede var. ama sadece uyurken üstünü ıslatıyor. bebeği yastıksız yatırıyorsun değil mi ?
burda yastık olayı yok. bazen yatağındayken , yediği sütler ağzına geliyor sanırım, boğulur gibi öksürüyor. bence yatağının baş kısmını yükseltirsek kusma ve salya sorununu çözebiliriz. .
emdikten sonra birkaç dk dik tutuyormusun. ben onuda yapıyorum ama kucağa çok alıştı öyle yapınca.
bazende emdikten sonra dizimdeyken, başının olduğu dizimi çok yukarı kaldırıyorum. ayaklar aşağıda kalıyo. oda işe yaradı bende
alerjık olabılırmiyızı :44::44:acaba benım kafamaa o takılıyo :44::44:
Günaydınlar..
Ben evde platese başladım kızlar..
Amacım kilo vermek değil sadece duruşumu düzeltmek bide göbekte toplanan kısmı biraz dağıtmak..
Evde yaptığm için pek ayrıntı bilmiyorum. Netten e. sallıyı takip ederek yapmaya çalışıyorum.. Bu konuda bilgisi olan varsa bildiklerini paylaşırsa sevinirm..
işe yaramasına sevindim.inşallah gazşarını kendi kendilerine çıkardıkları günlerde gelecek
benimde öyle, dolabın o kısmına hiç bakmıyom. basen ve göğüs sorun bende. geçn çok sevdiğim kotumu deneyeyim dedim, dizden yukarı çıkmadınasıl sığmışım o kadarcık şeye. sanki kalan 4 klonun hepsi bacaklarda. daha yeni doğum yaptık ama ya zayıflarız yakında.
kızlar bugün tvde bebeklere dönencelerin ve tv nin otistik yaptığını söylediler benim işim vardı izleyemedim ama bunu duydum tv nin zararlı olduğunu biliyordum ama dönenceyi bilmiyordum insan mecbur kullanıyor ama demekki çok fazla kullanmamalı dönenceyi
kızlar biz bugün dr a gittik.SENA m yine istikrarlı davranıp 800 gram almış.70 günlüğüz bugün 5300 olabilmişiz.boyumuz 59 cm.
birkaç gündür kızımı emziremediğimi söylemiştim.drumuza sordum.bugünlerde olabilirmiş.diş çıkacak yeerler hazırlanıyormuş.dişin çıkması daha 4-5 ayı bulur ama yerleri sertleşiyor ve bebek aynen diş çıkartır gibi emmeyi reddeder,iştahsız olur dedi.1hafta -10 gün sürebilirmiş.ağzının suyu da o yüzden çok akmaya başlamış.seabırlı ol gündüz artık 3 saatte bir emzir dedi.gece de kendi öğrenmeliymiş artık uyanmayı.6- 7 saati geçmedikçe problem olmazmış.
bizden bukadar arkadaşlar.çok şükür ki boğazı ve kulağında bir problem yokmuş.hasta olan bütün arkadaşlarıma geçmiş olsun.iyi geceler herkese.bol sütler.
cnm benim kızımın uykusu tam 2 buçuk aylıkken düzene girdi. akşam 9 dan önce altını değiştiriyorum emziriyorum 9 gibi yatağına bırakıyorum emzikle beraber odadan çıkıyorum.bazen bir iki kere emziği düşürüyo gidip veriyorum uyuyo kendisi. nasıl alıştırdın dersen o saatlerde gerek sallayarak gerek emzirerek hep uyutmaya çalıştım saatlerce uğraştırıyodu ama 2 güne bir akşamları banyo yaptırıyorum ilk başlarda banyo yaptığı günler o saatte uyumaya yapmadığı günler zorlamaya başladı sonra yavaş yavaş oturdu sanırım uyku saati hep o saatlerde uykusu geliyo ben de hiç sallamıyorum kendisi uyuyo zateninş bozulmaz . gündüzleri de uykusu gelince elektrkli süpürge sesi indirdim onu açıyorum emzik veriyorum uyuyo
Bu arada yaza haziriz bizKizim emip de büyürse giyeriz insl. Teyzelerine de foto yollariz
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
yoooo sadece sen değilsin canım, bende varım kilo alan, 2 kilo eklendi basen ve göbek bölgeme 63 kiloyum yaaaa, çıldırıcam eşim her akşam tartılıp zayıflamışım diye hava atıyor((((((((
Ayneennn bende 68 kilo oldum yaa(
Eşimde hergeçen gün zayıflıyor, aramızda 9-10 kilo fark kaldı(
Bende ona sürekli çok zayıfladın, yüzün gözün çöktü artık kilo al diyorumnapayım kendimden umudu kesince bari ona kilo aldırayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?