Kolum orda ya ikinip one dogru cikariyor. Iki defa oldu ikisinde de yapti
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Dun gece soysuz sivrisinek oglumun yuzunu isirmis kirmizi izler var 7yerde
canım bende gazını senin anlattığın şekilde alıyorum hemencik çıkıyo. bi zararı yoktur bence aşırı baskı yapmıyoruz sonuçta.
ay pırtlatsınlarda :) biyeri acısa belli ederdi bence
evet canım emiyodu baya ugrasıyrm emzırmek ıcın herseyı denıyorum ınsallah duzeliren başta evham panik yapma senin ruh halin yansıyor kızına geçiyor rahatlat kendini. sonra biraz oyun oyna kızınla şarkı söyle ellerinden tutup dans et rahatlat biraz onu da kendini de. sonra tekrar emzirmeyi dene sonuçta daha önceden emiyordu değil mi?
biberon kulanmıyorm canm o ıstemedkce ben emzırmeye calısıyorum uyuyup uyanınca guzel emıyo ama sonrası kıyametcnm benim bebiş de 3 aylık oldu benm de aynı sıkıntım vardı tam da senin bahsettiğin dönemlerde.mama faln hiç vermedim mecburen emdi tekrardan.sakın biberon kullanma bi şeklde acknca emicek.ben ayakta gezdirerek elektrkli süpürge sesi açarak falan emzirmeyi denemiştim hep. işe yarıyo biraz. gece zaten uykuluyken emiyodu. uyutmaya çalışıp da verebilirsin. ama üzme kendini oluyo demek ki bunlar dönem dönem. şimdi ara sıra yne reddediyo ama acıkmamış olmasına bağlıyorum ben. ciddi bi sorunumuz kalmadı emiyo yani .üzme kendini cnm pes de etme:26:
ah canm ya demekkı hekeste var bu sorun ınsallah hemen atlatırz gercekten cok zor benm kızda gunduzlerı pek uyumuyo uyanık kalıncada 10 dakka oyalıyabılıyrm snra hmn aglıyo bnde uyutyrm az daha buyuselerde oyunlar oynasak beraberaynı beni tarif etmişsin cnmaz önce koyamet kopardı nasıl bagırıyor memeyı almamak ıcın aç oldugunu da bılıyorum cunku ıkı saat gecmıstı ve onceesınde 5 dk mı ne emmıstı. kıyamet kopardı azcık emzırebıldım ama sankı boguluyor. gezmeye gıtmıstık oturmaya pek uyuyamadı acaba dıyorum huysuzlugundan mı. neyse zorla yatırdık kalkınca emzırecem.
bır de benım oglum gunduzlerı cok cok az uyuyor yarım saat 40 dk uyuyor sonra ayık gezıyıor, ben de sureklı uyutmaya calısıyorum azcık buyuk olsa tepkı verse anlasa otutturacam da su an ufak anca uyutoyorum.
amın canım ya atlatırız ınsallah galıba herkes yasıyo bu sorunu doktordan geldn mı canım durumlar nasıl :44:Canımm benim kızım da birkaç haftadır emmeyi reddediyor, bazen uyurken emiyor ama bazen de uyurken bile almıyor ben de ne yapacağımı şaşırıyorum, kızım zayıf olunca mama veriyorum. Hatta memeyi bırakmasın diye kaşıkla veriyorum mamayı. Bugün dr. A gideceğiz bakalım ne diyecek. Rabbim yardımcımız olsun
ısıya dayanıklı bir kaba zyagını koyup, 7 dk kaynayan suda benmari usulü tutuyorum. asiti gidiyormuş buşekilde.Merhabalar ocak anneleri. Sizler De yazmıştınız bel ağrısı diye ama benim resmen omurga kemiğim ağrıyo ve geceleri dönmemiyorum bile. Bu yüzden bugün dra gittim omurga romatizması olabilir dedi ya da emzirmeden dolayı d vit ,ca eksikliği vs. Kan verdim bakalım ne çıkacak ama çok korkuyorum romatizma olur muyum diyeinşallah basit bişeydir. Bu arada kızımın kafası Konak burdan okumuştum zeytinyağı karbonat diye ama nasıl yapacağım zeytinyağının içine ne kadar karbonat koyacağım . Bi kabta mı karıştırayım. Banyodan önce mi yapılacak? Birde yine burdan öğrenmiştim gratistennn boş sprey kutu aldım. Zeytinyağı ısıtılacak mı kaynayacak mı? Poposu İçin artık onu kullancam da önlem amaçlı. Kaç dk ısıtayım nasıl yapayım. Bilenler cevaplarsa sevinirim.
ben iki güne bir banyo yaptırıyorum. banyoyu hep akşam 8 buçuk gibi yapıyoruz. banyodan sonra emerken uyuyor. böylece banyo günleri akşam 9 - 9 buçuk gibi uyumuş oluyor. aradaki günlerdede saat 9 da çok uykulu oluyor zaten. 2 kez uyanıkken yatağına koyduğumda uyudu. diğer günler ise emerken veya biraz kucakta gezdirirken uyuyor. hep aynı saatte banyo çok işe yaradı bende. kucağa çok alıştı yalnız. onu unutturmaya çalışıyoruz, çok ağlıyor ama.merhaba hanımlar,
oğlum neredeyse 2,5 aylık oldu.1.ay kontrolünün ardından memlekete ailemin yanına gittik, sonrada eşimin ailesini de ziyaret edip 1 ay sonra eve döndük.
bu arada oğlum 5550 gr ve 59 cm oldu. bazen gaz problemi yaşasakta genel olarak rahatız.bizim sorunumuz uyku.sevelim, gaz çıkartalım derken kucağa alıştırdık.kucakta çok rahat uyuyor ama kucaktan inince anında uyanıyor.geceleri de uyutuncaya kadar canımız çıkıyor.
siz kaçta uyutoyorsunuz bebekleri? nasıl başarıyorsunuz?
Kızlar sütümü geçenlerde oglumun emmesıne yakın sağdım, şişmişti. Şunu soracam bebeğinizi her emzirmeden sonra pompayla kalanı boşaltıyor musunuz memeden? Ben de günde bir kez sagıyorum onu da dokuyorum cunku daha poset ya da kap almadım. bır de dondurucuda cook uzun zaman tutmak ıstemıyorum.Emmesıne yakın dıyelım sagdık sut bıter mı ? yanı orda bırıkenı alınca bıter mı yoksa cektıkce gelır mı bu konuyu cok merak edıyorum???tabı kı o emdıkten sonra kalanı sagmak lazım ama merak ıste dıyelım onden sagdık sonradan hemen sut olur mu yoksa bellı bır saat mı gerekır bırıkmesı ıcın???
bu arada oyun halılarınız cok guzel kızlar, cok becerıklısınız...
Hergün mutlaka bir kac kereburnuna tuy felan kaciyorsa ondandir o kadar alistim ki hasta olsa anlamam galiba
canım ya bende ne yapacağımı şaşırdım valla.saç kurutma makinesini deneyeyim birde.çok şükür sen atlatmışsın.memeyi alınca çığlık atıyor ya resmen içim acıyor .çok çaresiz hissediyor insan kendini.
Salyasi artan bir ben miyim herkes yasiyor mu? Kusmasinin yani sira baloncuklarimiz ve salyalarimiz artiyor ... Onluklerimiz penyeydi en iyisi silinebilir almak galiba
Bide gobeginde kahverengi cizgi olusanlarin cizgileri gecti mi benim hala var etrafini süsleyen catlaklarimla beraber
mrb canım. nasılsın görüşmeyeli, bebiş nasıl
çizgim geçmedi benimde sanki ara ara geçen kısımlar var.ama hala duruyor çoğunluğu. sanırım kese yaparsak daha cabuk geçecek.
doğumdan sonra kilo alan bi ben varım heralde. süt olsun diye sürekli yemekten kilo aldım ve kaybolan göbeğim, sarkık bi şekilde yeniden aramıza katıldı
şimdide grip oldum , bebeğimi maske ile emziriyorum
salya köpük olayı bizdede var. ama sadece uyurken üstünü ıslatıyor. bebeği yastıksız yatırıyorsun değil mi ?
burda yastık olayı yok. bazen yatağındayken , yediği sütler ağzına geliyor sanırım, boğulur gibi öksürüyor. bence yatağının baş kısmını yükseltirsek kusma ve salya sorununu çözebiliriz. .
emdikten sonra birkaç dk dik tutuyormusun. ben onuda yapıyorum ama kucağa çok alıştı öyle yapınca.
bazende emdikten sonra dizimdeyken, başının olduğu dizimi çok yukarı kaldırıyorum. ayaklar aşağıda kalıyo. oda işe yaradı bende
salya bızdede var bu aralar canım arada tukurugunden tıkanıyo her halde oksuruyo bende korkuyodum hasta oldukmu dıyee ...ben reflu yastıgında yatırıyorum ılk gunden berı çok faydasını gordumm baska yastık kullanmıyorum onda sallıyorum uyuyuncada doğru onla besığine yatırıyorum
Merhaba,, gaz sıkıntısı yasayan arkadaslar icin yazmak istedim. Biz cok uzun zamandir hemen hemen hic sorun yasamiyoruz. Yalniz ben karnini doyurur doyurmaz sirtini pitpitlayip sivazlayip bi sekilde mutlaka agzindan gaz cikarmasini sagliyorum. Bir de altini actigimda biraz oynamasini sagliyorum ki bacaklari bol bol havaya kaldirip cok rahat gaz cikariyor. Son birkac gundur de oyun halisi aldik, onun uzerinde bolca hareket ettigi icin cikarmaya devam ediyor. Yalniz baslarda subsimpleks kullaniyorduk. Sonra ben bir ise yaramiyor bosuna da karni agriyor diye biraktim; gercekten de ondan sonra cok cok rahatladi. Yalniz yediklerime oldukca dikkat ediyorum. Hala hiç süt icmedim ve baklagilden uzak yasiyoruz.
Bu arada zaman bana ilk gunlerde cok buyuk dertler gibi gorunen bazi diger seylerin de biraz tecrubeyle cok da kolay cozulebilecegini gosterdi. pişik ve sizdirma problemleri icin yapilacak en iyi seyin altini sık sık degistirmek oldugunu, desitinin ise gercekten en iyi ilac oldugunu tecrube ettim. agliyorsa ve ozellikle de "inga" sesi cikariyorsa buyuk ihtimalle aç oldugunu, buna ragmen meme istemeyip aglamaya devam ediyorsa hasta olmadigini, sadece uykusunun oldugunu kabullendim :) dogru giydirdigimde açik havada grip olmayacagini, temiz havaya ikimizin de ihtiyaci oldugunu ve ben rahatsam onun da rahat ben stresliysem onun da stresli oldugunu ogrendim. Humana efsanesinin masal olmadigini, still tea ictikten yaklasik yarim saat sonra sütümün muthis arttigini anladim.
Bu arada kızımla surekli muhabbet halindeyiz. Bugun tam 60 gunluk, baska odaya gidip dondugumde beni her gordugunde guluyor. Babasinin ve benim konusmalarimiza gulucukle tepki veriyor. Ben de her firsatta bol bol konusmaya calisiyorum. Kucak istediginde yorulmus ve sinirlenmeye baslamissam boynunu kokluyorum ve ben kucaklamak istedigimde kacacaği günlerin cok da uzak olmadigini hatirlatiyorum kendime... aglatmamaya, ac birakmamaya, elimden geldigince yaninda olmaya calisiyorum. Kotu olasiliklari bir kenara birakip emzige alistirdigim icin sukrediyorum. Zira hayatimda hic emzikle gezen bir yetiskine rastlamadim. Ayni sekilde, "aman alistirma" denilen hicbir seye alistirmaktan kacinmiyorum; alissa ne olur, en fazla kac sene ayagimda sallamam gerekir, en fazla kac sene meme isteyecek, kac sene babasinin omzunda uyumak, annesinin sesiyle sakinlesmek isteyecek? Yeter ki anne babasinin yaninda oldugunu, hicbir zaman katilacak kadar aglamasona gerek kalmadan yanina kosacaklarini, cok degerli, cok kiymetli oldugunu bilsin ve karsisina cikacak insanlardan da ayni değeri bekleyen, kendine guvenen bi genç kıza dönüşsün...
Tabi bunlar bebegini biraz simartmakta mahsur gormeyen otuz yasinda bir kadinin nacizane fikirleridir... herkese kolay gelsin :)
Slm cnm,acikmamis olabilirmi bebegin.,benim kizimda birkac gundur birini emiyirsa digerini istemiyir.normalde ikisinide emerdi.bende burda okudukca gordum cogumuz ayni sorunu yasiyoruz.ins.bebislerimiz guzelce emer..bugunde sabah birini emdi digerini birturly istemedi.biraktimt bende.doydu herhalde bilmiyorum..sende 2 saat gecti demissin ya cnm,bence 2 saat ara az,dr bana 3 saatte bir emzir dedi.birde oyle dene guzel emer belki.
Ben hic sagmiyorum makinemde yok..neden sagiyorsun sen cnm,benim bildigim emzirikten sonra iyice bosaltmak icin sagilir.2 saatte sut memede olusuyrmus yeniden,doluyor yani ..
canım bende gazını senin anlattığın şekilde alıyorum hemencik çıkıyo. bi zararı yoktur bence aşırı baskı yapmıyoruz sonuçta.
selam kızlar. uzun zamandır bakamıyordum. iyisinizdir inşallah. bikaç sayfa okuyabildim epey ilerlemiş. aynı sorunları yaşıyoruz hep. iyiki varsınız.
emmeme sorununu bizde yasadık. çünkü hep emdikten sonra kalan sütü sağıp biberonla vermekten alıştı biberonun rahatlığına. bende medelanın yavaş akım biberonunu aldım. sağmayıda bıraktım gibi.. yeniden emiyor şükür.
ısıya dayanıklı bir kaba zyagını koyup, 7 dk kaynayan suda benmari usulü tutuyorum. asiti gidiyormuş buşekilde.
ben iki güne bir banyo yaptırıyorum. banyoyu hep akşam 8 buçuk gibi yapıyoruz. banyodan sonra emerken uyuyor. böylece banyo günleri akşam 9 - 9 buçuk gibi uyumuş oluyor. aradaki günlerdede saat 9 da çok uykulu oluyor zaten. 2 kez uyanıkken yatağına koyduğumda uyudu. diğer günler ise emerken veya biraz kucakta gezdirirken uyuyor. hep aynı saatte banyo çok işe yaradı bende. kucağa çok alıştı yalnız. onu unutturmaya çalışıyoruz, çok ağlıyor ama.
sağdıktan sonra süt gelir ama dolması 2 -3 saati buluyor canım.. yani emzirmeden en az 2 saat önce sağmış olmalısın.
mrb canım. nasılsın görüşmeyeli, bebiş nasıl
çizgim geçmedi benimde sanki ara ara geçen kısımlar var.ama hala duruyor çoğunluğu. sanırım kese yaparsak daha cabuk geçecek.
doğumdan sonra kilo alan bi ben varım heralde. süt olsun diye sürekli yemekten kilo aldım ve kaybolan göbeğim, sarkık bi şekilde yeniden aramıza katıldı
şimdide grip oldum , bebeğimi maske ile emziriyorum
salya köpük olayı bizdede var. ama sadece uyurken üstünü ıslatıyor. bebeği yastıksız yatırıyorsun değil mi ?
burda yastık olayı yok. bazen yatağındayken , yediği sütler ağzına geliyor sanırım, boğulur gibi öksürüyor. bence yatağının baş kısmını yükseltirsek kusma ve salya sorununu çözebiliriz. .
emdikten sonra birkaç dk dik tutuyormusun. ben onuda yapıyorum ama kucağa çok alıştı öyle yapınca.
bazende emdikten sonra dizimdeyken, başının olduğu dizimi çok yukarı kaldırıyorum. ayaklar aşağıda kalıyo. oda işe yaradı bende
yoooo sadece sen değilsin canım, bende varım kilo alan, 2 kilo eklendi basen ve göbek bölgeme 63 kiloyum yaaaa, çıldırıcam eşim her akşam tartılıp zayıflamışım diye hava atıyor((((((((
Ayneennn bende 68 kilo oldum yaa(
Eşimde hergeçen gün zayıflıyor, aramızda 9-10 kilo fark kaldı(
Bende ona sürekli çok zayıfladın, yüzün gözün çöktü artık kilo al diyorumnapayım kendimden umudu kesince bari ona kilo aldırayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?