2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Dun gece soysuz sivrisinek oglumun yuzunu isirmis kirmizi izler var 7yerde

Ayy yavrum benimmm pis adi sivrisinekler benimde havalar isininca ki kabusum. Burda dogal yasami korumak icin ilaclama yapilmiyor. Bir suru gol orman yesillik var ve Turkiyede gormedigim kadar kocaman azman sivriler :18: bende ne yapicam bilemiyorum? Hayyha

merhaba hanımlar,

oğlum neredeyse 2,5 aylık oldu.1.ay kontrolünün ardından memlekete ailemin yanına gittik, sonrada eşimin ailesini de ziyaret edip 1 ay sonra eve döndük.
bu arada oğlum 5550 gr ve 59 cm oldu. bazen gaz problemi yaşasakta genel olarak rahatız.bizim sorunumuz uyku.sevelim, gaz çıkartalım derken kucağa alıştırdık.kucakta çok rahat uyuyor ama kucaktan inince anında uyanıyor. geceleri de uyutuncaya kadar canımız çıkıyor.
siz kaçta uyutoyorsunuz bebekleri? nasıl başarıyorsunuz?

Biraz once agzinda emzik gogusumun oldugu hizada kucagimda uyudu genelde kundak yapip ayakta salliyoruz kafasinada sapka koyuyoruz fildir fildir bakinmasin etrafa diye emzigi oluyo yine agzinda

Merhabalar ocak anneleri. Sizler De yazmıştınız bel ağrısı diye ama benim resmen omurga kemiğim ağrıyo ve geceleri dönmemiyorum bile. Bu yüzden bugün dra gittim omurga romatizması olabilir dedi ya da emzirmeden dolayı d vit ,ca eksikliği vs. Kan verdim bakalım ne çıkacak ama çok korkuyorum romatizma olur muyum diye inşallah basit bişeydir. Bu arada kızımın kafası Konak burdan okumuştum zeytinyağı karbonat diye ama nasıl yapacağım zeytinyağının içine ne kadar karbonat koyacağım . Bi kabta mı karıştırayım. Banyodan önce mi yapılacak? Birde yine burdan öğrenmiştim gratistennn boş sprey kutu aldım. Zeytinyağı ısıtılacak mı kaynayacak mı? Poposu İçin artık onu kullancam da önlem amaçlı. Kaç dk ısıtayım nasıl yapayım. Bilenler cevaplarsa sevinirim.

evet canım emiyodu baya ugrasıyrm emzırmek ıcın herseyı denıyorum ınsallah duzelir
biberon kulanmıyorm canm o ıstemedkce ben emzırmeye calısıyorum uyuyup uyanınca guzel emıyo ama sonrası kıyamet
ah canm ya demekkı hekeste var bu sorun ınsallah hemen atlatırz gercekten cok zor benm kızda gunduzlerı pek uyumuyo uyanık kalıncada 10 dakka oyalıyabılıyrm snra hmn aglıyo bnde uyutyrm az daha buyuselerde oyunlar oynasak beraber
amın canım ya atlatırız ınsallah galıba herkes yasıyo bu sorunu doktordan geldn mı canım durumlar nasıl :44:

selam kızlar. uzun zamandır bakamıyordum. iyisinizdir inşallah. bikaç sayfa okuyabildim epey ilerlemiş. aynı sorunları yaşıyoruz hep. iyiki varsınız.
emmeme sorununu bizde yasadık. çünkü hep emdikten sonra kalan sütü sağıp biberonla vermekten alıştı biberonun rahatlığına. bende medelanın yavaş akım biberonunu aldım. sağmayıda bıraktım gibi.. yeniden emiyor şükür.

ısıya dayanıklı bir kaba zyagını koyup, 7 dk kaynayan suda benmari usulü tutuyorum. asiti gidiyormuş buşekilde.

ben iki güne bir banyo yaptırıyorum. banyoyu hep akşam 8 buçuk gibi yapıyoruz. banyodan sonra emerken uyuyor. böylece banyo günleri akşam 9 - 9 buçuk gibi uyumuş oluyor. aradaki günlerdede saat 9 da çok uykulu oluyor zaten. 2 kez uyanıkken yatağına koyduğumda uyudu. diğer günler ise emerken veya biraz kucakta gezdirirken uyuyor. hep aynı saatte banyo çok işe yaradı bende. kucağa çok alıştı yalnız. onu unutturmaya çalışıyoruz, çok ağlıyor ama.

sağdıktan sonra süt gelir ama dolması 2 -3 saati buluyor canım.. yani emzirmeden en az 2 saat önce sağmış olmalısın.

aynen canımm çaresız kalmak kadar kotu bışı yok evladın karsısındaa ..hala ara ara ınatlığı tutuyooo ama oda gececekkk.... senınde gececekk insallahhh benı ıtıyodu ıstemıyodu o gunler çok kotuyduu şimdı az bıle emse benım gogsumde kalmasına bıle şükredıyorummm yanıı anlaa ..mememı acıp kucagımda uyutuyodumm yeterkı mememın kokusuna alışsın dıyee ..umutsuzluga kapılma bırden olmaz yavas yavs sabırlaaa....buyuklerımız hep derlerdı çocuk büyütek iğneyle kuyu kazmaya benzer aynen de oyle

mrb canım. nasılsın görüşmeyeli, bebiş nasıl
çizgim geçmedi benimde sanki ara ara geçen kısımlar var.ama hala duruyor çoğunluğu. sanırım kese yaparsak daha cabuk geçecek.
doğumdan sonra kilo alan bi ben varım heralde. süt olsun diye sürekli yemekten kilo aldım ve kaybolan göbeğim, sarkık bi şekilde yeniden aramıza katıldı
şimdide grip oldum , bebeğimi maske ile emziriyorum
salya köpük olayı bizdede var. ama sadece uyurken üstünü ıslatıyor. bebeği yastıksız yatırıyorsun değil mi ?
burda yastık olayı yok. bazen yatağındayken , yediği sütler ağzına geliyor sanırım, boğulur gibi öksürüyor. bence yatağının baş kısmını yükseltirsek kusma ve salya sorununu çözebiliriz. .
emdikten sonra birkaç dk dik tutuyormusun. ben onuda yapıyorum ama kucağa çok alıştı öyle yapınca.
bazende emdikten sonra dizimdeyken, başının olduğu dizimi çok yukarı kaldırıyorum. ayaklar aşağıda kalıyo. oda işe yaradı bende

salya bızdede var bu aralar canım arada tukurugunden tıkanıyo her halde oksuruyo bende korkuyodum hasta oldukmu dıyee ...ben reflu yastıgında yatırıyorum ılk gunden berı çok faydasını gordumm baska yastık kullanmıyorum onda sallıyorum uyuyuncada doğru onla besığine yatırıyorum

ben hiç yastık kullanmadım şimdiye kadar. reflü yastığı çok mantıklı. bende onun gibi açı vermek istiyorum yatağına.

çok güzel anlatmışsın gerçekten. bende öyle düşünerek kızımı ağlatmamaya çalışıyorum. tabi biberonla sütünü bitirtme safhasında kuzucumu ağlatıyorum azcık

canım acıyor gogusum bırıkıyor o yzuden sagıyorum bazen de kalan sutu bıtırmek ıcın
canım bende gazını senin anlattığın şekilde alıyorum hemencik çıkıyo. bi zararı yoktur bence aşırı baskı yapmıyoruz sonuçta.

aa evet bır kere bend e gazını attırıken sırtından bastırdım sanırım karnına baskı geldı hemen kaka yaptı olabılır

tsekkurler cnm

Kızlar aralık anneleri topiğinde dolaşırken buldum umarım yardımcı olur. Paylaşan arkadaştan Allah razı olsun :)

1..bebegi emzireceğiniz yerin sessiz ve loş ışıklı bir ortamda olmasına özen gösterin..

2..bebek memeyi emmek istemiyorsa o anda ağlamaya başladıysa sakın inatlaşmayın. Daha inada binerse hiç emmez..normal kucak pozisyonuna alıp sakinleşmesini sağlayın..

3..bebek emmek istemiyorsa demekki daha gögsünüzü tanıyamamış. Daha anne kokusuna tam olarak alışmamış demektir. O yüzden emzirdiğiniz memenizi komple omuz bölgeside dahil olmak üzere açın..
4.. bebegin eli yumuk ve gögsünüze uzak ise gögsünüze değdirin. Ellerini sevin.başını okşayın. Bebek emerken terledği için başını okşayarak hafice üfleyerek serinletin..
N
5. bebek tokken bu denemeleri yapmayın.en az 2 saat aç olduğunda emin olun.

Not: bebek hiçbir şekilde emmiyorsa mama kesinlikle vermeyin. Uyutmaya çalışın.uyuma evresine geçince hemen emzirin. Bu dönemde uyanır uyanmaz daha uykusu açılmamışken hemen emzirin.zaten uykusu açıldıgı zaman kendisini memede görüp alışma evresine girecek.

Not: kesinlike sabırlı olun.mutsuz olmayın.siz stres ederseniz bebek onu hisseder. Bebek sakinleştiği zaman keyfi yerindeyken ara sıra memeyi vermeyi çalışın.hatta bebek emmiyorsa bile memenizi açıp gösterin bebege ( bu özellikle memeyi görüp çığlığı basan bebekler için görsel bir tanıtım oluyor)

Not: eger bu dediklerimi yaparsanız 3, 5 günde bebek tekrar memeye dönüyor.. önemli olan bu süreçte bebekleri aç bırakmadan tekrar memeye döndürmek..

Not:geceleri eger hiç kalkmıyorsa sadece mıkırdaniyorsa bile hiç konuşmadan göz teması kurmadan bebeği emzirip tekrar yerine koyun. 2 3 sefer tekrarlayın. Amacınız uykudayken bol bol anne sütü vermeniz.

İnşallah memeyi reddeden bebekler tekrar memeye döner. Amacınız bebeğinize memenizi sevdirmeniz olsun.gerisi zaten gelir..

Son düzenleme:

yoooo sadece sen değilsin canım, bende varım kilo alan, 2 kilo eklendi basen ve göbek bölgeme 63 kiloyum yaaaa, çıldırıcam eşim her akşam tartılıp zayıflamışım diye hava atıyor ((((((((

yoooo sadece sen değilsin canım, bende varım kilo alan, 2 kilo eklendi basen ve göbek bölgeme 63 kiloyum yaaaa, çıldırıcam eşim her akşam tartılıp zayıflamışım diye hava atıyor ((((((((

Ayneennn bende 68 kilo oldum yaa (
Eşimde hergeçen gün zayıflıyor, aramızda 9-10 kilo fark kaldı (
Bende ona sürekli çok zayıfladın, yüzün gözün çöktü artık kilo al diyorum napayım kendimden umudu kesince bari ona kilo aldırayım

üffff bende 68 kiloyum yaa. hatta yürüyüşe spora başlarmıyım derken bugün banyoda ayağımı burktum çok fena. ne zaman geçer agrısı bilmem. zorlamakta istemiyorum anca bebişime yeterim ben şimdi..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…