- 1 Mayıs 2011
- 9.510
- 2.124
- 173
- 40
merhaba kızlaar. bebeklerimi gördüm çook şükür. biri son adet tarihi ile uyumlu, diğeri 1 gün geri. kalp atışlarını dinledik. çok şükür o da iyiydi. sadece kanama odağına benzeyen bir odak vardı. geçen hafta kanama olmuştu ama hemen o gün durmuştu. bugün dr emin olamadı. depo progesteron iğne başladı. rapor verecek 1 ay. bir de kan uyuşmazlığı için iğne yapılacak. 10 gün sonra kontrole gideceğim.
Gözünayaydın tatlımm bebişlerini görmüşsün ..
rahatlamışsındır cnm şimdilikk
Aa çikolata mevzuunu hiç bilmiyordum ben. Ben aç girdim ultrasona, eksik tahlillerim vardı onun için. Ama bir gün önce gece çikolata yemiştim, anca mı etkiledi acaba :)
Bir daha aklımda olsun. Vay be daha o kadarcıkken seviyorlar demek çikolatayı :)
landfloves doktor bana hiç seçim şansı bırakmadı ben de istemiyorum demedim ama çok endişeliyim. Yaptırınca da içim rahat etmeyecek en çok o canımı sıkıyor.
Orkide gözün aydın, çok meraklanıyordun, iyiymişler bak ne güzel.
çook sağolun canlarım. rahatladım valla. bu arada keselerin ikisi de oval. bebeklerin ikisi de kesenin sağında
merhaba kızlaar. bebeklerimi gördüm çook şükür. biri son adet tarihi ile uyumlu, diğeri 1 gün geri. kalp atışlarını dinledik. çok şükür o da iyiydi. sadece kanama odağına benzeyen bir odak vardı. geçen hafta kanama olmuştu ama hemen o gün durmuştu. bugün dr emin olamadı. depo progesteron iğne başladı. rapor verecek 1 ay. bir de kan uyuşmazlığı için iğne yapılacak. 10 gün sonra kontrole gideceğim.
ikili testten sonra doktor en ufak bir şüphe bile duysa amniyosentez yaptırılması gerektiğini (yani karında su alınıyormuş) ve o testin sonuçlarında da down sendromu şüphesi varsa 24.haftaya kadar gebeliği sonlandırma hakkımız olduğunu söyledi, bende bu testin sonucunda down sendromlu olduğu çıkarsa tedavisi zaten yok ve ben öyle de olsa dünyaya getirmek istiyorum bu yüzden de bu testi yaptırıp yaptırmamakta kararsızım dedim. doktor; yaşayan bilir dedi, down sendromlu bir çocuğa bakmak hiç kolay birşey değil dedi iyice araştır internetten bak nasıl yaşıyor o aileler dedi. eşim yaptıralım diyor ama ben kararsızım.
bişey sormak istiyorum, ben süt içemiyorum sabahlarıda kahvaltı yapmak canım hiç istemiyor iş yerinde poğaça simit vs yiyorum. bazen sandviç hazırlıyorum peynir zeytin koyuyorum onu yiyorum az bişey.. öğle yemeğinden sonrada akşama kadar acıkıyorum tekrar, yanımda saklama kabında yoğurt götürsem içinede bir tane meyve rendelesem meyvleli yoğurt olunca daha çok seviyorum.. ama sabah evde rendelesem yoğurdun içine, işyerinde buzdolabı var gidincede oraya koysam ama 6-7 saat öyle bekleyince bozulur mu tadı değişir mi? bir zararı olurmu sizce?
canım bence bi o zaman gelsin hele. olmayan şeyleri düşünmek de moral bozuyor.
ikili testten sonra doktor en ufak bir şüphe bile duysa amniyosentez yaptırılması gerektiğini (yani karında su alınıyormuş) ve o testin sonuçlarında da down sendromu şüphesi varsa 24.haftaya kadar gebeliği sonlandırma hakkımız olduğunu söyledi, bende bu testin sonucunda down sendromlu olduğu çıkarsa tedavisi zaten yok ve ben öyle de olsa dünyaya getirmek istiyorum bu yüzden de bu testi yaptırıp yaptırmamakta kararsızım dedim. doktor; yaşayan bilir dedi, down sendromlu bir çocuğa bakmak hiç kolay birşey değil dedi iyice araştır internetten bak nasıl yaşıyor o aileler dedi. eşim yaptıralım diyor ama ben kararsızım.
sağol canım.Gözün aydın :) Allah daim etsin inş. Kanamaya çok takılma. İkiz gebeliklerde olabiliyor zaman zaman. Progestan çok iyi gelecektir.
Kan uyuşmazlığı iğnesi 25 küsürlerde yapılıyor bildiğim. Senin neden bu kadar erken?
bişey sormak istiyorum, ben süt içemiyorum sabahlarıda kahvaltı yapmak canım hiç istemiyor iş yerinde poğaça simit vs yiyorum. bazen sandviç hazırlıyorum peynir zeytin koyuyorum onu yiyorum az bişey.. öğle yemeğinden sonrada akşama kadar acıkıyorum tekrar, yanımda saklama kabında yoğurt götürsem içinede bir tane meyve rendelesem meyvleli yoğurt olunca daha çok seviyorum.. ama sabah evde rendelesem yoğurdun içine, işyerinde buzdolabı var gidincede oraya koysam ama 6-7 saat öyle bekleyince bozulur mu tadı değişir mi? bir zararı olurmu sizce?
Kız olabilir bebişler ayy iki tane olması iki katı heycan valla bende çok istiodum ikiz olmasını bir sefer doğururdum:)
benimde bebek kesesinde kanamam vardı orkide2 6.haftamda görmüştü doktor ,her hafta iğne yedim ve son kontrolümde hiç kalmamış dedi yinede iğnelere devam ediyorum.Ama moral çok önemli sen içini rahat tut Allah bebişlerini koruyacaktır :)
Misaa beni çok rahatlattın. Ben ihtimalin bu kadar düşük olduğunu bilmiyordum. Şimdi baktım, benim yaş grubum için 1/1100. Hakikaten bu ihtimal üzerinde bu kadar kafa yorup üzülmeye değmez. Biz yine her zamanki gibi gereksiz yere üzüyoruz kendimizi. Olursa da Allahtan, yapılacak bir şey yok.Bence aklına kötü bir şey getirme canım binde birlik bir ihtimali düşünmemek gerek bebeklerimizde endişelenio Rabbim korusun hele o gün bi gelsin düşünmeyin bence böyle şeyleri şuan en mutlu olacağımız günleri yaşıyoruz aslında bizim yerimizde olmak isteyen binlerce anne adayı var Allah yardımcımız olsun bebeklerimizle imtihan etmesin bizi
devamlı korku içinde değilim ama arada aklıma gelmiyor değil benim de ya bebeğimde böyle bir hastalık varsa diye..bi de kontrole çok sık gidemiyorum...20sinde gidicem acaba bebeğimi sağ salim görebilecek miyim diye korkularım da oluyo.çünkü çok duydum..bikaç hafta önce kalp atışı durmuş diye alınanları...yanlış yapıyorum ama ne bileyim..arada da olsa insan korkmuyo,düşünmüyo değil yani...:26:
valla canım o kadar çok bilgi kirliliği var ki. bunların arasında kaygılanmamak elde değil
yok güzelim sadece bilgi kirliliğinden değil bunu gerçekten yaşayan arkadaşlarım var...ya tabi bu çok sıklıkla görülen bişey değil ama insan korkuyor...kapalı kutu sonuçta hergün heryerini görüp inceleyip her halini kontrol altında tutamıyoruz ki:26:
ne zormuş anne olmak daha şimdiden endişele içindeyim onun için...
aynen öyle canım rahatladım. rahat nefes aldım
Misaa beni çok rahatlattın. Ben ihtimalin bu kadar düşük olduğunu bilmiyordum. Şimdi baktım, benim yaş grubum için 1/1100. Hakikaten bu ihtimal üzerinde bu kadar kafa yorup üzülmeye değmez. Biz yine her zamanki gibi gereksiz yere üzüyoruz kendimizi. Olursa da Allahtan, yapılacak bir şey yok.
Bebek Kokusu.Com ::: Down Sendromu Olasılıkları :::
Bakın ihtimallere. Allah herkese sağlıklı bebekler versin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?