2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

Ciddi bir yanlış anlaşılma olmuş zaten ...orda ısrarla belirtilen ocak annelerinin acılarını tabiki paylaşacağı idi ... Ki hepimiz daha riskli dediğimiz dönemdeyiz benimde içerde kanama alanım olmuşdüşük tehlikem var bunları yada yaşayacağım başka bir olumsuzluğu elbet paylaşacağım .Ancak bu mesajı yazdığımız dönemde forumda sadece düşük ile ilgili sohbetler yapılmış 4-5 yıl öncesinin olayları anlatılmış ister istemez herkes gerilmiş randevular öne alınmıştı . Geçmişteki acılarda elbet paylaşılır ama çok ayrıntıyla anlatılmasının anne adaylarını çok korkuttuğu yönünde bir görüş vardı.Yoksa özgür bir forum tabiki herkes istediğini yazar çizer.

sağlık ocağında banada demir verdiler ama doktorum kan değerin iyi gerek yok dedi sadece folik asit yeterli dedi.2. ay sonunda elevite başlıycakmışım 3.aydada kan ilacına başlıyacakmışım.Birde tsh yüksek çıktığı için euthrox kullanıyorum düşük tehlikesi içinde progestan ilaçlardan kafam kalkmıyor

Ben de sadece vitamin alıyorum. Bir elevit bir folic o kadar. Benim niye demirim yok :)

hem elevit hem de folik asit neden alıyorsun? doktorun mu o şekilde verdi? elevitin içinde zaten yeteri kadar folik var ayrıca folik asit takviyesine gerek yok..

birde bende akdeniz anemisi taşıyıcılığı var, demir değerlerim kan değerlerim çok düşük. o yüzden verdi doktor.. günde iki defa kullanmam gerekiyormuş ama ben bir tane içsem yetmez mi acaba? ilaç içmeyi hiç sevmiyorum, kendimi aşırı halsiz yorgunda hissetmiyorum ömrüm boyunca kan değerlerim hep düşüktü zaten alıştım böyle yaşamaya.. ne kadar az ilaç alsak o kadar iyi bence

Normalde herkes iki ya da üç folic alıyor. Ben bir folic bir elevit alıyorum. Doktor öyle söyledi, öyle yapıyorum. Elevit'te farklı vitaminler de var ama. Seninki özel durumsa almalısın tabii, ben herkes demir takviyesi alıyor zannettim.

aynen bende yaklaşık 4 aydır günde bir folic alıyorum.Doktorum elevitde demirde var dedi. Herkese farklı şeyler uygulanıyor demekki.

kullanılan ilaçlardan bahsedilmiş,benim de ferritin değerim hep düşüktü.kan değerlerim normal.
hiç akdeniz anemisi taşıyıcısı mıyım diye bakılmadı bana,daha önceleri öğrenciyken hep düşerdi kanım.sonraları toparladım düşmedi hiç.
demir hapı kullanıyorum kanım normal ama işte ferritin düşük diye.
b12 düşük,onun için b12 vitamini kullanıyorum.
folbiol günde 1.
bir de tiroid hapı.

merhaba canım..benim de seninle aynı problemim var sana yazmak istedim. bugün doktordaydık.içerde kanama alanı olmuş bende de.zaten salı ve cuma günü soluğu hastanede aldım.kahverengi kanamalar oluştu hep.doktor sana ne dedi?ne tavsiye etti?ben günde 3 kez 200 mg progestan içiyorum.bir de pruloton diye bir iğne oldum bugün sabah..haftaya bir tane daha olacam..

o folik asit ilacının markasına göre değişiyor, ben folik plus kullanmıştım onda 3 tanesi 400 mg yapıyordu o yüzden günde 3 tane alınıyordu. bazı folik asit ilaçlarının bir tanesinde 400 mg oluyor o yüzden 1 tane içiyorlar... ve günlük alınması gereken miktar 400 mg zaten.. ama elevitte zaten 400 mg'dan bile fazla var yanlış hatırlamıyorsam.

Benimki de folic plus. Bilmiyorum ki landfloves, doktor verdi kullanıyorum :)

rabbim şifa versin arkadaşım.. korkma inşallah hiç birşey olmaz bende 8haftalıkken aniden kanamam oldu hemde bayağı çok geldi sonra durdu.. 1 hafta lekelenmem oldu sonra tekrar siyaha benzer bir kan geldi... şuan içeride görünüyor kanama alanı ama dıştan birşey yok lekelenmemde durdu çok şükür bende 200mg günde 3 tane içiyorum ve dinleniyorum.. kafana takma ve dua et bol bol...

:44::44::44:canımcım yaaa demir ilacı yemekle alınınca hiç etkisi olmuyor, emilmiyor, o nedenle yemekten önce almak gerekiyor.

canım benim geçmiş olsun. benim de içeride kanama alanım var. crinone jele ek olarak bana da aynı iğneden başlandı. ben 3 günde 1 yarım ampul vurunuyorum. bir de rapor aldım yatıyorum.

hamile deilken kan ilacı bendede bulantı yapmıştı vitamin vermişti yanına doktor onla içmiştim iyi geldi doktora danışnız kızlar ama accayip iştah acıyo haberiniz olsun

ben okudum prospektüsünü, yanında veya hemen sonrasında süt ürünleri alnırsaydı sanıırm etkisizliği, ama emin değilim bak şimdi eve gidince bidaha okuyayım

Çok geçmiş olsun sanada canım.Doktorum İlk 3 ay kanama olabilir tabi hemen beni ara ama bebeği düşürdüm diyede telaşa kapılma dedi. Benim dışardan kanamam olmadı kanama alanı ultrasonla içeride göründü.Hamile kalmadan önceki ayda progestan kullanmıştım doktor işte bunun için verdim dedi.İçerde kanama olursa kendiliğinden bitsin diye..ben sabah akşam progestan kullanıyorum aynen devam dedi günlük hayatına devam et ama kendini yorma dedi .Bugün adet olcak gibi hissediyorum hep kendimi gözüm dakkada bir çamaşırda Allah korusun hepsini...

Benimfe rahimde kanama alani var sadece progestaan verdi sabah aksam 200 mg igne neden vrrmedi acaba bende taktim bunu 4 gundir lekelenmem yokyatiyorum devamli ama

ben okudum prospektüsünü, yanında veya hemen sonrasında süt ürünleri alnırsaydı sanıırm etkisizliği, ama emin değilim bak şimdi eve gidince bidaha okuyayım

demir çay ve c vitaminleriyle beraber alınmaz. bu nedenle akşam yatmadan ya da sabah yemek yemeden 2 saat önce felan alın.hatta gece yatmadan alınması bence en iyisi. hatta pekmez en iyisi, ilaçtan öte.

Son düzenleme:
kızlar merhaba, bende yeni anne adayıyım. Ya kızlar aklıma sürekli kötü şeyler gelyor bebeğe bir şey olacakmış gibi, tv de bir şey gördüğüm zaman çok etkileniyorum saçma sapan düşüncelere kapılıyorum nasıl engelleyebilirim? tövbe istiğfar ediyorum kötü bir şey geldimi ama çıkmıyor aklımdan. bu düşünceyi nasıl engellerim? sırf bunu size sormak için buraya üye oldum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…