kızlar belki arkadaşlarımız alınacak ama ben de katılıyorum size..tabiki sıkıntılarımız üzüntülerimizi paylaşacagız ama içinde bulundugum hassas durumdan dolayı herkes endişeli,meraklı,hepimizin hemen hemen ilk bebegi oldugu için pek bilgimiz de yok.olumlu dusun olumlu olsundan yola cıkarak bence birbirimizi telkin etmeliyiz bu sürecte.Allah kimseye o acıları yaşatmasın,hepimize sağlıklı,hayırlı bebekler nasip etsin inşallah!!!
benim kardeşim kullanamadı demir takviyesini sabah işyerinde bi arkadaşım geldi o da kullanamadım bıraktım doktorlar konuştum dedi... kardeşim pekmez içti artık ama tabi tam anlamıyla karşılayamıyor dr. günde 1 lt. içmen lazım demiş karşılaması için.. ama çook gerekli değilse yani kansızlık vs. gibi sorunun yoksa doktorunlar konuş. genelde herkese dokunuyor yaa:26:
Ben de sadece vitamin alıyorum. Bir elevit bir folic o kadar. Benim niye demirim yok :)
hem elevit hem de folik asit neden alıyorsun? doktorun mu o şekilde verdi? elevitin içinde zaten yeteri kadar folik var ayrıca folik asit takviyesine gerek yok..
birde bende akdeniz anemisi taşıyıcılığı var, demir değerlerim kan değerlerim çok düşük. o yüzden verdi doktor.. günde iki defa kullanmam gerekiyormuş ama ben bir tane içsem yetmez mi acaba? ilaç içmeyi hiç sevmiyorum, kendimi aşırı halsiz yorgunda hissetmiyorum ömrüm boyunca kan değerlerim hep düşüktü zaten alıştım böyle yaşamaya.. ne kadar az ilaç alsak o kadar iyi bence
Normalde herkes iki ya da üç folic alıyor. Ben bir folic bir elevit alıyorum. Doktor öyle söyledi, öyle yapıyorum. Elevit'te farklı vitaminler de var ama. Seninki özel durumsa almalısın tabii, ben herkes demir takviyesi alıyor zannettim.
Ben de sadece vitamin alıyorum. Bir elevit bir folic o kadar. Benim niye demirim yok :)
muhtemelen bi dahaki kontrole yazar...benm degerlerm düşüktü canım...
hem elevit hem de folik asit neden alıyorsun? doktorun mu o şekilde verdi? elevitin içinde zaten yeteri kadar folik var ayrıca folik asit takviyesine gerek yok..
birde bende akdeniz anemisi taşıyıcılığı var, demir değerlerim kan değerlerim çok düşük. o yüzden verdi doktor.. günde iki defa kullanmam gerekiyormuş ama ben bir tane içsem yetmez mi acaba? ilaç içmeyi hiç sevmiyorum, kendimi aşırı halsiz yorgunda hissetmiyorum ömrüm boyunca kan değerlerim hep düşüktü zaten alıştım böyle yaşamaya.. ne kadar az ilaç alsak o kadar iyi bence
Ciddi bir yanlış anlaşılma olmuş zaten ...orda ısrarla belirtilen ocak annelerinin acılarını tabiki paylaşacağı idi ... Ki hepimiz daha riskli dediğimiz dönemdeyiz benimde içerde kanama alanım olmuşdüşük tehlikem var bunları yada yaşayacağım başka bir olumsuzluğu elbet paylaşacağım .Ancak bu mesajı yazdığımız dönemde forumda sadece düşük ile ilgili sohbetler yapılmış 4-5 yıl öncesinin olayları anlatılmış ister istemez herkes gerilmiş randevular öne alınmıştı . Geçmişteki acılarda elbet paylaşılır ama çok ayrıntıyla anlatılmasının anne adaylarını çok korkuttuğu yönünde bir görüş vardı.Yoksa özgür bir forum tabiki herkes istediğini yazar çizer.
Normalde herkes iki ya da üç folic alıyor. Ben bir folic bir elevit alıyorum. Doktor öyle söyledi, öyle yapıyorum. Elevit'te farklı vitaminler de var ama. Seninki özel durumsa almalısın tabii, ben herkes demir takviyesi alıyor zannettim.
o folik asit ilacının markasına göre değişiyor, ben folik plus kullanmıştım onda 3 tanesi 400 mg yapıyordu o yüzden günde 3 tane alınıyordu. bazı folik asit ilaçlarının bir tanesinde 400 mg oluyor o yüzden 1 tane içiyorlar... ve günlük alınması gereken miktar 400 mg zaten.. ama elevitte zaten 400 mg'dan bile fazla var yanlış hatırlamıyorsam.
merhaba canım..benim de seninle aynı problemim var sana yazmak istedim. bugün doktordaydık.içerde kanama alanı olmuş bende de.zaten salı ve cuma günü soluğu hastanede aldım.kahverengi kanamalar oluştu hep.doktor sana ne dedi?ne tavsiye etti?ben günde 3 kez 200 mg progestan içiyorum.bir de pruloton diye bir iğne oldum bugün sabah..haftaya bir tane daha olacam..
:44::44::44:canımcım yaaa demir ilacı yemekle alınınca hiç etkisi olmuyor, emilmiyor, o nedenle yemekten önce almak gerekiyor.demir ilacı banada cmt verdi doktor, günde iki defa sabah ve akşam aç karna içilecekmiş, sadece dün sabah içtim ve bu zamana kadar hiç mide bulantısı çekmemiş olmama rağmen öldüm bulantıdan. akşamada korkumdan içmedim.. bu sabah kahvaltıyla beraber içtim bulanmadı. napaym bende öyle kullanacam artık. akşamda yemekle beraber içerim.
merhaba canım..benim de seninle aynı problemim var sana yazmak istedim. bugün doktordaydık.içerde kanama alanı olmuş bende de.zaten salı ve cuma günü soluğu hastanede aldım.kahverengi kanamalar oluştu hep.doktor sana ne dedi?ne tavsiye etti?ben günde 3 kez 200 mg progestan içiyorum.bir de pruloton diye bir iğne oldum bugün sabah..haftaya bir tane daha olacam..
:44::44::44:canımcım yaaa demir ilacı yemekle alınınca hiç etkisi olmuyor, emilmiyor, o nedenle yemekten önce almak gerekiyor.
canım benim geçmiş olsun. benim de içeride kanama alanım var. crinone jele ek olarak bana da aynı iğneden başlandı. ben 3 günde 1 yarım ampul vurunuyorum. bir de rapor aldım yatıyorum.
merhaba canım..benim de seninle aynı problemim var sana yazmak istedim. bugün doktordaydık.içerde kanama alanı olmuş bende de.zaten salı ve cuma günü soluğu hastanede aldım.kahverengi kanamalar oluştu hep.doktor sana ne dedi?ne tavsiye etti?ben günde 3 kez 200 mg progestan içiyorum.bir de prloton diye bir iğne oldum bugün sabah..haftaya bir tane daha olacam..
ben okudum prospektüsünü, yanında veya hemen sonrasında süt ürünleri alnırsaydı sanıırm etkisizliği, ama emin değilim bak şimdi eve gidince bidaha okuyayım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?