2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487

:) bendede öyle oldu.

canım şanslısın ne güzel erkenden farketmişin. birde üzülme zaten folikasit 9. haftaya kadar kullanılıyor dedi bana da doktor.birde folik asiti kullanmak önemli tabi; ancak hamile kalmadan en az 2 ay önce başlanması gerekiyor. bu nedenle de hamilelikte uzun süre kullanılmıyor diye biliyorum. takma kafanı kullanamadım diye.

Yeni evliyken çok çektim idrar yolu enfeksiyonundan. Doğum sancısından beter diyorlar hatta, onu çektiysem doğum sancısını da çekerim gibi geliyor. Her gün acildeydim, ağrı kesiciler, sıcak su torbaları neler neler. O dönem kaslarımda da bir problem olmuştu, kas gevşeticiler de eşlik etti enfeksiyona. Evliliğimin ilk üç ayı perişandım yani. Kayınvalidem de sürekli "nazar tabii, ölmediğine şükret" diyordu :)
Sonrasında da ani tuvaletim geliyordu, özellikle kışın. Yolda yürüyorum, birden tuvaletim geliyor, o an hangi dükkanın önünden geçiyorsam mecbur orada tuvalete gidiyordum. Yazları sorun olmuyordu ama.
İşte işin tuhafı hamile kaldığımdan beri hiç problem yaşamadım. Doktora da söylemedim ki aklıma gelmedi hiç. Kronik farenjitim var onu söyledim, bunu söylemedim. Kafam gitmiş demek iyice.
İlaç falan veriliyor mu ki bunun için? Yoksa sadece su mu? Su içerim elimden geldiğince, napayım :/

canım bende senin gibiydim, yolda ağrıdan kilitlenirdim resmen. bu arada bende de faranjit vardı ilerledi, şimdide alerjik rinit. bunlardan bahset doktorlarına. faranjit yada alerji çok önemli değil, ama doktorun bilsin.

idrar yolu enfeksiyonu önemli. hem ateşini yükseltir. enfeksiyonda ateşte bebek için tehlikeli.
enfeksiyon için ilaç verilir, bazı doktorlar antibiyotik veriyor, bazıları bitkisel diye bazı ilaçlar veriyormuş. bence Allah korusun enfeksiyon varsa sakın antibiyotik içme. doktor desede bir kaç doktora görüş bitkisel adı altında ilaç verinceye kadar gez. çünkü ilk 3 ay en önemli dönem. bazıları ise hiç bir ilaç vermiyor, günlük 3 litre su iç, su mesanedeki ya da idrar yolllarındaki enfeksiyonu temizlesin diyor.
bence en güzeli 3. seçenek.
hatta sen bunların hiç birine izin vermeden, günde en az 2 litre suyunu iç, her gün banyonu yap, pamuklu beyaz iç çamaşırı giymeye çalış, tualetini yaptıktan sonra önden arkaya doğru temizle genital organını. hatta ikisini temizlerken farklı ellerini kullan. hatta bence ellerini kullanma, peçeteyi ıslat onla sil,sonrasında da iyice kurula. umumi yerlerde tualete girmemeye çalış, girmek zorunda kalırsanda hiç bir yere çıplak elle dokunma, bir rulo peçete harcaman gerekse bile, her yere peçeteyle dokun. bu durum hem seni enfeksiyondan korur, hem mantar oluşumunu engeller, hemde sağlığın ve kişisel bakımın için çok önemli....
canım birde senin evlendikten sonra olduysa idrar yolu enfeksiyonu, belki eşinde vardı ondan sana geçti, oda bir baktırsın kendisine.

Son düzenleme:

denıycem zorlıycam kendımı artık benımde sık sık sancım oluyrdu enfeksıyonumda vrdı ama saglık ocagında idrar tahlılı yaptılar bısey demedıler suan yok galıba ben suyla dengelıyım ıns başlamaz tekrar

cok gıtme cok gıtmııssın evt bence 10. haftayı doldur öyle gıt

bana devlet hastansınde doktor 12. haftada kesıcez dedı folık asıdı ben kullanıyorum o zamana kadar kafam karıstı hangısı dogrukı acaba

bana devlet hastansınde doktor 12. haftada kesıcez dedı folık asıdı ben kullanıyorum o zamana kadar kafam karıstı hangısı dogrukı acaba[/QUOTE]

bana sağlık ocağındaki doktor 9. hafta olduğunu söyledi..
senin söylediğin gibi 12 haftayla tam 3 ayı dolduruyorsun sonuçta. senin ki daha da geçerli olabilir.
ancak şöyle ki nöral tüp hamileliğin 17. ve 30 günleri arasında (veya kadının son adet döneminin ilk gününden sonraki 4-6 hafta sonra) oluşumunu tamamlıyor. Nöral tüpün içinde bebeğin omuriliği, omurları ve beyni gelişiyor.
bu nedenle sonrasın da önemle folik asite belki de çok ihtiyaç duyulmuyor önceki haftalar kadar; sonuçta amacını gerçekleştirmiş oluyor, 6 hafttadan itibaren folik asit.
folik asitin amacı da omurilik açığını engellemektir sonuçta.

birde arkadaşın ilaç kullanmaması daha yararlı ise sonuçta yapacak bir şey yok.

Son düzenleme:
kızlar günaydın, ya ben sabahları kalkınca çok genleşiyorum, engelde olamıyorum, eskiden böyle bir şey yoktu. genleşince de kasıklarımda ağrı oluyor. sizde de oluyor mu böyle şeyler

Hayatım umumi tuvaletlerde geçiyor desem :) Çalışıyorum, bir de ya yolda tuvaletim gelirse korkum oluyor, öyle olunca da nerde tuvalet görsem kullanıyorum. Yeni evlilerde çok görülen bir şeymiş idrar yolu enfeksiyonu, ben de üstüne düşmedim ondan. Dediğim gibi şu an bitti gibi duruyor, idrar testinde çıkmaz mıydı ki devam etseydi acaba?
Yine de hijyene çok dikkat etmem lazım, haklısın. Çünkü arada nüksedebiliyormuş bu durum. İlk gittiğimde de doktora soracağım. Aslında doktora soracaklarımın listesini yapıp öyle mi gitsem doktora. O an heyecandan hepsini unutuyorum ki ben. Tam ultrasondan bakılacak, doktor soruyor "problem var mı" diye, kalakalıyorum ben de öyle.

Bu sabah da midem hiç iyi değil. Su bile içemedim. Hiç böyle olmazdı bana. Kendi kendime nazar değdirdim sanırım :/

günaydın kızlarr.. şu sağlık ocağı benim de aklımdaydı daha önceki gebelikte hemen gitmiştim... ilgilenmişlerdi çok ama daha sonra gebeliğim sürmedi malum... aşı vs. yapıldığı tamamen aklımdan çıkmış.. perşembe kendi doktoruma gitmeden bi sağlık ocağına uğrasam iyi olacak sanırımm........hatırlatan arkadaşlara teşekkürlerrr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…