Ben yaptırdım. Hastane tahliller için bir sürü masraf çıkarınca bir kısmını sağlık ocağında yaptırabilirim belki dedim. Bir gittim sağlık ocağına aman allahım, onlar da beni bekliyorlarmış. Bir heyecan oldu orda sormayın. Aile sağlığı merkezi benim gittiğim yer özellikle gebeler içinmiş oralar. Herkesten önce beni muayene ettiler, dosya açtılar. boyunu kilonu falan kaydediyorlar işte. Ağustos sonunda da aşı için çağırdılar.
ben yaptırdım cnm 5. haftada ilaç yazdırmaya gidince aile hekimi dedi kaydınızı açalım.boyumu son adet tarihimi sordu.
kaydımı açtı aşılarımı söledi biz sizi arıyacağız dedi.sonra bazı tahliller istediler.onları yaptırık iyikide yaptırdık.
karaciğer enzimlerim yüksek çıktı. bi sürü ilaç kullandığımdan oldu sanırım .hemen kendi doktoruma gösterdim.
oda 2 hafta içinde tekrarla dedi biraz düştü ama yinede tedirgin oldum.
ve doktorum çoğu ilaçımı kesti vitaminlerimi bile kesti .folik asitimi 7. haftamda kesti.
çoğu arkadaş kullanıyo..folik asitini
canım o zaman kendini takip et, yaptırdın mı idrar tetkiki hamile kaldığını öğrendikten sonra. çok önemli .hatta senin 2 litre günlük kesinlikle su içmen gerek.
bendede sürekli olurdu idrar yolu enfeksiyonu. hamilelikten önce bir kontrol ettirdim, hamile kaldıktan sonra yaptırdım, yine yaptırabilirim çünkü tekrar ediyor.
Yeni evliyken çok çektim idrar yolu enfeksiyonundan. Doğum sancısından beter diyorlar hatta, onu çektiysem doğum sancısını da çekerim gibi geliyor. Her gün acildeydim, ağrı kesiciler, sıcak su torbaları neler neler. O dönem kaslarımda da bir problem olmuştu, kas gevşeticiler de eşlik etti enfeksiyona. Evliliğimin ilk üç ayı perişandım yani. Kayınvalidem de sürekli "nazar tabii, ölmediğine şükret" diyordu :)
Sonrasında da ani tuvaletim geliyordu, özellikle kışın. Yolda yürüyorum, birden tuvaletim geliyor, o an hangi dükkanın önünden geçiyorsam mecbur orada tuvalete gidiyordum. Yazları sorun olmuyordu ama.
İşte işin tuhafı hamile kaldığımdan beri hiç problem yaşamadım. Doktora da söylemedim ki aklıma gelmedi hiç. Kronik farenjitim var onu söyledim, bunu söylemedim. Kafam gitmiş demek iyice.
İlaç falan veriliyor mu ki bunun için? Yoksa sadece su mu? Su içerim elimden geldiğince, napayım :/
yok yok içersin hiç merak etme. bende senin gibi düşünüyordum, sonra idrar yolu enfeksiyonu olduğundan şüphelendim bir yerde okudum 3 litre içmek gerektiğini, hatta günde 3 litreyi bile geçtim o korkuyla; neyse 3 4 gün sonra felan idrar testi yaptırdım bir şey çıkmadı.eve mesala 20 tane 1.5 litrelik su dan alın toptan olarak günlük ne içtiğini anlarsın. hani bardakla o iş zor oluyor. otur bir yandan iç bir yandan tv ye bak. hem güzelleşirsinde:) su güzelleştiriyormuş ya:)
canım o bendede var ya 1 haftadır gitmiyorum randevuya da bir ay var gitsem mi diye düşünmeye başladım bile. daha 7 haftalık hamileyim 5 defa ultrasona baktırdım. çok girmek iyi değil diyorlar, ama i ilk başlarda bilinçsizlikten mi bilemiyeceğim ama küçük bir şey olsa ben hastanedeyim.
canım şanslısın ne güzel erkenden farketmişin. birde üzülme zaten folikasit 9. haftaya kadar kullanılıyor dedi bana da doktor.birde folik asiti kullanmak önemli tabi; ancak hamile kalmadan en az 2 ay önce başlanması gerekiyor. bu nedenle de hamilelikte uzun süre kullanılmıyor diye biliyorum. takma kafanı kullanamadım diye.
canım bende senin gibiydim, yolda ağrıdan kilitlenirdim resmen. bu arada bende de faranjit vardı ilerledi, şimdide alerjik rinit. bunlardan bahset doktorlarına. faranjit yada alerji çok önemli değil, ama doktorun bilsin.
idrar yolu enfeksiyonu önemli. hem ateşini yükseltir. enfeksiyonda ateşte bebek için tehlikeli.
enfeksiyon için ilaç verilir, bazı doktorlar antibiyotik veriyor, bazıları bitkisel diye bazı ilaçlar veriyormuş. bence Allah korusun enfeksiyon varsa sakın antibiyotik içme. doktor desede bir kaç doktora görüş bitkisel adı altında ilaç verinceye kadar gez. çünkü ilk 3 ay en önemli dönem. bazıları ise hiç bir ilaç vermiyor, günlük 3 litre su iç, su mesanedeki ya da idrar yolllarındaki enfeksiyonu temizlesin diyor.
bence en güzeli 3. seçenek.
hatta sen bunların hiç birine izin vermeden, günde en az 2 litre suyunu iç, her gün banyonu yap, pamuklu beyaz iç çamaşırı giymeye çalış, tualetini yaptıktan sonra önden arkaya doğru temizle genital organını. hatta ikisini temizlerken farklı ellerini kullan. hatta bence ellerini kullanma, peçeteyi ıslat onla sil,sonrasında da iyice kurula. umumi yerlerde tualete girmemeye çalış, girmek zorunda kalırsanda hiç bir yere çıplak elle dokunma, bir rulo peçete harcaman gerekse bile, her yere peçeteyle dokun. bu durum hem seni enfeksiyondan korur, hem mantar oluşumunu engeller, hemde sağlığın ve kişisel bakımın için çok önemli....
canım birde senin evlendikten sonra olduysa idrar yolu enfeksiyonu, belki eşinde vardı ondan sana geçti, oda bir baktırsın kendisine.
Günaydın canlarım nasılsınız?
bugun randevumuz var dua edin bize hayırlı haberlerle gelelim inş.
güle güle git gel canım
aminn canım inş.. kalbim yerinden çıkcak
aminn canım inş.. kalbim yerinden çıkcak
günaydın kızlar
nasılsınız?
ben iki gündür yine çıkarmalara başladım.
off geçsin artık yaaa
çok uzun geliyo dimi canım yaa ayy 32 gun olmuş banada özlem giderelim gidelimdeşu cuma gelsede bende bi gitsemde rahatlasam
inş.eller kollar kıpır kıpır göreceksin bebişini
çok uzun geliyo dimi canım yaa ayy 32 gun olmuş banada özlem giderelim gidelimde
inş. canımm çikolata yedim bakalım harekteler nasıl olcak
bravo valla. 32 gün iyi dayanmışsın. benim 10 günden sonra sabrım azalıyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?