- 21 Aralık 2012
- 10.875
- 5.413
- 448
- 37
Canım evli mutlu üstüne alındı burda herkes bahsedio ben hissettiklerimi söyledim sadece burda sende demişsin kaybı olan birinin burda ultrason resimlerine bakması bile içini cız ettirir çünki aynı günlerde hamile kaldık empati kurabiliyorum sonuçta hepimiz anneyiz aynı zamanda aynı duyguları paylaştık Allahım güzel slıklı bebekler nasip etsin belkide burda paylaşılanlardanda morali bozuktu ama hep üzüntü de paylaşılmıoki burda ben kaç arkın derdine ortak oldum yeri geldi beraber ağladım ama mutluluğumuda paylaştım yanlış anlaşıldım acılarımızı paylaşalım, sadece paylaşırken usluba dikkat edelim dedim ben öyle oldum sende yaşarsın gibi değil veya kimseye olumsuz bişey söylemeden çok gçmişte kalan kötü anıları unutarak yani yoksa misal sen burda duygularını niye paylaşmayasın a benim söylediğim olumsuz konuşmayalım halada söylüyorum yanlış anlaşılıyrum çok izah ettim çok ben kimseye sen düşük yaparsın senin durumun kötü yazmadım bilemem çünki dr değilim bunu yapanlar vardı onları uyardım kötü örnek göstermeyin geçmişi kurcalamayın dedim halada söylediğimin arkasındayım canım niyetim insanların acılarını hafife lmak değil en basitinden benim bebeğiminde sağlıklı olacağının garantisi yok pco yum düşük ihtimalim var progestan kullanıom neyse mevzu başka yerlere kayıyo hep ben yazıom ama hamile olup kaybı olanların şuan üzülmemesi olumsuz düşünmemesi gerek dedim sadece o sayfalardaki paylaşımları okuyup yorum yapılması gerekio evli mutlu forumda bile değildi günlerce, biz bunlardan bahsederken üstüne alındı yorum yazdı çıktı sonrada yine girmedi canı sıkkın bu kadar onada izah etmeye çalıştım girmemesinin bir sebebide şuan ocak annesi olmamasından kaynaklanıo olabilir çünki biz bişey yazmıokende yoktu forumda ben bi anneyim o nasıl bebeğini düşünüosa herşeyden önce bebeğimi düşünmek zorundayım en başta bu hep böyle oacak tüm hayatım boyunca başka annelerinde burda tedirgin olması beni üzdü yoksa enim içim rahat orkide arkımız daa başa arklar ağlıyorum şuan die msj attıar anelerin üzülmesine dayanamadım Allah kalbimi bilio yakınım olsa evine gider kız sen nie ağlıon die azarlarım yani onlar üzülünce içlerindeki miniklere bişey olur diye düşündüm şuan iki can taşıyoruz e moral çok önemli acı çekenleri yadsımıyorum ama bizim orumluluğumuz daa fazla daa stresli şuan içimde çocuk olmasa oturur fosur fosur siara içer atlar zıplarım günlerdir süt içiyorum sadece eşimle tartışırken igaraya sarılmayıp battaniyelere sarılıyorum psikolojimiz zaten hormonlar saolsun yerlerde dün gece terasa çıktım oturdum saatlerce nefes alamıyorum bazen boğuluyorum etraf dönüo progesteron desen fırlamış içimde bunları sizde yaşadınız şuan dert ortağı olacak potansiyelim pek yok her dert özellikle bebekle alakalı oan her kötü şey beni üzüo ama üzüntüyü paylaşalım yinede diyorum sadece çok geçmişi yazıp burda bunaltmalım kendimizide karşımızdakileride gülmek eğlenmek unutmak varken durmadan kötü şeyler yazarsak sonunda psikoloji bozulur
dedim ya iki tarafında haklı yanları vardı bu olayda,az önce okudum geçmişteki yazışmalarınızı...
ama şu bi gerçek ki,evli mutlu'nunda seninde bildiğiniz,söylediğiniz gibi kimsenin garantisi yok hiçbir zaman,Allah biliyo bi tek..şundan çok eminim ki,her anne adayı internette milyonlarca kez araştırma yapıyo,her duyduğunu gördüğünü okuyo bakıyo..yani bitek bu topikte okumuyordur düşük haberlerini,tecrübeleri..çünkü her anne adayının içinde bi acaba oluyo,bi tedirginlik oluyo..heleki önceden kaybı olanlar daha evhamlı oluyo..kendimden biliyorum,hergün yeni bişeyler araştırıp okur öğrenirdim,hala da öyleyim..bitek burda yazılan olumsuz,kötü anıları okuyup etkilenen üzülen olduğunu sanmıyorum..öyle olduğunu söyleyenlerinde başka haberleri araştırdığına çok eminim..yapmayanda vardır tabi ama bir elin parmakları kadar belki..
evli mutlu'nun üstüne alınması normal,çok sık foruma girmesi gerekmezki..ayrıca neden girmediğini de bilemeyiz,bilmeden sorgulamakta olmaz..sen yada başka bi arkadaş genel bahsetsede,geçmiş acıları kastetsede o an üstüne alınmış olabilir..ama bu çok ufak bi olay bence ve konuşarak çözümlenebilirdi..bu noktaya gelmesi yanlış olmuş..
tekrarlıyorum,seninde başka bi arkadaşında bilerek isteyerek kırıcı konuşmayacağına eminim..çünkü herkes aynı amaç uğrunda burda,bazılarımız zaten anne,2.bebeklerini bekliyolar..yanlış anlaşılmalar konuşarak çözülür ancak..ve bitek sevinçler mutlu haberler paylaşılınca çoğalmaz,üzüntülerde paylaşılınca azalır ve deneyimler birbirimize aktarılınca tecrübe olur..