2014 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• kızımız geliyor

OY: 221 45,4%
  • oğlumuz geliyor

OY: 251 51,5%
  • ikiz kızlarımız olacak

OY: 4 0,8%
  • İkiz oğullarımız olacak

• ikiz; bir kızımız, bir oğlumuz olacak

• üçüzlerimiz olacak

OY: 3 0,6%

• Ankete Katılan
    487
Aynen öyle Erkek heryerde Erkek yani....

merak etme canım bende sendenim ben 3 bebegimdede yattım hep derdim allahım yatalaklara yardım etsin diye amam olmadı kaybettim rahimimde sorun vardı kanda pırtılaşma vs işte şimdi 4 hamileyim işşallah bu durucak kalbini ferah tut kı zbende yemeklerimi yatarak yedim bana kimse bakmadı sen gene şansılısın allah eşini başından eksik etmesin proluton depont ignesi vurunuyormusun düşüge biberbir ne gibi ilsaçlar kullanıyorsun

kızlar dün gene lekelenmem geldi 1 sefer allahıma şükür daha gelmedi bugün eşim evde diye giremedim cevşen okumaya başladım allahım çok güzel bir dua kitabi tavsiye ederim bugün arkadaşım dediki 2 paket progestan var sana yollayım paşam dedi olur dedim vermiş kargoya allahım 2 ilaç beklerken dünyanın hediyesi geldi hamilelik tşörtü bebek gereçleri şampuana kadar kitap koymuş birde allahım ne agladım canım arkadaşım benim ya gebelik tşörtlerim 3 adet oldu beni sevenlşer yolluyorlar allah razı olsun rengarek giyerim işşallah allahım giydrimeyi nasip etsin ne var ne yok kızlar

Canııım gözün aydın herşey yolundaymış bende merakla girdim foruma darısı başıma inşallah pztesi veya salıya bende gitcem ne çabuk büyüyolar ya Allahım sağlık versin onlara negüzel kilo bile vermişin boşver daa ii bebek nasılsa beslenio bi şekilde

ilk hamileliğimde 6. haftadan 16.haftaya kadar kanamam olmuştu benim de. gerçekten çok zor günlerdi, hem sürekli kaybetme korkusu hem de dediğin gibi başkasına muhtaç olma hissi. şimdi oğlum 2 yaşında. bu hamileliğimde hiç olmadı çok şükür. inşallah senin de biter bir an önce kanamaların

Selam minik meleklerin melek anneleri :) Ben de bugün kontrole gittim bebişimi gördüm :) 9+3'teyim. İlk defa bebeğe benzer şekilde net olarak gördüm meleğimi. Kalp atışını dinledik, hareket etti onu gördük... O kadar muhteşem bir duyguymuş ki bu anlatmak imkansız... 3 hafta sonra ikili test için tekrar çağırdı doktorum.Şimdi sabırsızlıkla sıradaki randevuyu bekliyorum. Allah isteyen herkese tattırsın inşallah bu duyguyu... Annelik şimdiden harika bir şey!!!

Kizlarr nasilsinizz 2 gundur yine asiri kusma ve bulanti yasiyorum... sicaklar mi arttirdi bilemiyorum hic... 12. Haftaan donra ne olacak bakalim azalsa ya da bitse kusmalar iyi olacak galiba:) calisirken cook zor.. cinsiyetler belli olmaya baslamiss ne guzell.. kiz erkek farketmezz yeterki hepsi saglikli olsun insallah.. bende pazartesi 11 de gidecegim doktora yine heyecan telas doruktaa..sanirim ikili test yapilirr.. insallah guzel seyler yazacagim bende Rabbim buyuk......

folbiol - ace selenyum - zinco c (Bunlar vitaminlerim)
cleaxane kan sulandırıcı iğne
progestan 200 mg kapsül
progestan 50 mg. iğne
endol fitil

Kullandığım ilaçlar bunlar.
Kanamalarıma sebepsiz dedi doktorum.
Rahimde açılma - rahim duvarında inceelme vb.. hiç bir sorun yok dedi bakalım kısmet yatmaya devam.
Allah hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin.

Çok korkutuyor bu kanamalar beni de. Hep kaybetme korkusu oluyor insanda çok zor gerçekten.

Doktor kiza benziyor dediğinde annem olsun demeseydi her şey sahaneydi:)
Şaka bir yana çok keyifliyim misa. Şu ense kalınlığı meselesi de çok geriyordu beni.
Neyse şimdi annem konu komsuya haber vermeye başladı kızımız olacak diye. Şimdi şimdi sevinmeye başladı.
Sen de hiç stres yapma. Rutin bir test sadece. Ben boşuna üzüldüm o kadar. Kiloyu da ondan verdim zaten. İştah kalmamıştı kac gündür. Eve gelip bir güzel kahvaltı ettim ama :)

merhaba kızlar
ne güzel cinsiyetler ortaya çıkmaya başlamış ,son kontrolümde doktorum erken tahmin yapmayalım deyip bekletti:)

benim düşük tansiyon sorunum var bu sıcak havalarda çok zorlanıyorum,geçen gün iş yerinde bayılmışım,
sizlerde de var mı böyle sorunlar?

Ağustos mu? Ölürüm meraktan. Gidin öğrenin bence de.

dayanamayacagimmmm sanirim
bugun bebek zibinlari dikkatimi cekti..rengarenk desen desen..ama insan nasil bisey bakacagini bilemiyor cinsiyetini ogrenmeden..elim de nedense hep pembelere gitti#bir isaret miydi neydi acaba insallah ben de burdan bianonce cinsiyetini bildiririm

bende 11+4 haftalığım,dün gittim kontrole,hiç bakmadı bile cinsiyetine ,daha hiç birşey belli olmaz diye.(

canım sabret geçicek bu dönmlerin bnde aynılarını yasadım iğne oluyodum 3 günde 1.hep korkuyla yaşıyodum.birde 1 tane düşük yaptığım için daha çok korkuyodum.allahın izniyle senn de geçicek.bn hala dikkat ediyorum ev işi falan hiç birsey yapmıyorum.bi de hep dua et bi de eşim abdest alıp 99 defa karnımda eliyle daireler çizerek ya mubdi dedi.esmaül hüsna bu bi kitapta yazıyordu.istersen kendinde çekebilirsin.

buraya cinsiyetleri yazsak iyi olur.belli olan arkadaşlar var.puf pufcum sana zahmet olmazsa bide göbek şov topiği açar mısın?diğer anne gruplarında çok güzel topikler var ana topigin altında...mesela 2014 ocak annelerinin bebişlerine aldığı ciciler gibi...

tatlım konudan emindim aslında.dedim ya..az çok bu işin içindeyim..ama yine de bi araştırma yaptım.bağkurlu çalışan kadın hem emzirme ödeneği hem de doğum parası alabiliyor.aksini düşünmek Anayasadaki eşitlik ilkesine aykırı düşer.sonuçta her çalışan kadın eşittir ve eğer doğum yapmışsa ödenek alır.tabiki burdaki tek fark esnaf bağkuru olayı yani hiç bir bağkurlu ödenek alamaz diye bi kaide yok.eğer aramızda bağkurlu arkadaşlarımız varsa yanlış yönlendirmeyelim.kendileri bi sgk ya gidip sorsunlar.

5510 sayılı SS ve GSS Kanunu 1.10.2008 günü yürürlüğe girdi ve şirket ortağı olmayıp da kendisi vergi mükellefi olan bayan esnaflar yani Bağ-Kur’lulara da tıpkı SSK’lı kadınlar gibi doğumdan önce 8 ve sonra 8 olmak kaydıyla doğum izni verileceği gibi bu 16 haftalık süre için de tıpkı SSK’lılara ödendiği gibi geçici işgöremezlik ödeneği de ödenecek. Ayrıca, doğum (süt) parası da ödenecek. Ancak, bu paraları alabilmeniz için Bağ-Kur’a hiç borcunuz olmaması gerekir. Alacağınız 16 haftalık (112 günlük) paranın hesabında ise Bağ-Kur’a bildirdiğiniz kazanç beyanı geçerli olacak kazanç beyanınız yoksa asgari ücret üzerinden para alacaksınız.

Bağkura tabı olarak esnaf olarak çalışan kadınlar normal ssk ıle çalışan kadınlar gıbı onların doğum parası ucretlerını alabılırler bunun ıçın yanlız bağkura borçlarının bulunmaması gerekır.
Bu kanun 2008 den berı devam etmekte olup yanlız sadece esnaf bağkurundan yararlanan bayanlar ıçın geçerlıdır.

Sigortalı kadına veya kendi sigortalı olmayıp eşi sigortalı olan kadına her çocuk için yaşaması koşuluyla emzirme ödeneği ödenir. Sigortalı kadına veya sigortalı olmayan eşinin doğum yapması nedeniyle sigortalı erkeğe emzirme ödeneği verilebilmesi için, Kanun’un 4. maddesinin birinci fıkrasının; (b) bendi kapsamında olanlar için doğumdan önceki bir yıl içinde en az 120 gün kısa vadeli sigorta kolları primi yatırılmış ve genel sağlık sigortası primi dahil prim ve prime ilişkin her türlü borçlarının ödenmiş olması koşullarının birlikte gerçekleşmiş olması gerekiyor(5510/16.md).

Kaynak: SGK Hizmet Dökümü Tc İle SSK Bağkur Prim Gün Borç Sorgulama Öğrenme Doğum yapan bağkurlu kadınlara doğum parası ödeniyor mu ? | SGK Hizmet Dökümü Tc İle SSK Bağkur Prim Gün Borç Sorgulama Öğrenme
Sigortalılığı sona erenlerin bu tarihten itibaren 300 gün içinde çocuklarının doğması durumunda doğum tarihinden önceki 15 ay içinde en az 120 gün primi bulunması şartıyla bu kişilere de emzirme ödeneği ödenir. Emzirme ödeneğinin miktarı ise 2013 yılında 94 TL’dir.

Kaynak: SGK Hizmet Dökümü Tc İle SSK Bağkur Prim Gün Borç Sorgulama Öğrenme Doğum yapan bağkurlu kadınlara doğum parası ödeniyor mu ? | SGK Hizmet Dökümü Tc İle SSK Bağkur Prim Gün Borç Sorgulama Öğrenme

ayrıca bir bağkurlu çalışanın çatır çatır aldığı doğum parası hikayesi ise bu linkte..

Bağkurlular İçin, Doğum Parası Nasıl Söke Söke Alınır? - Süt Parası - Kendi İşi Olan Anneler - - Nurturia

canım benim tansiyonum da çok düşük

6 ya 4 filan çıkıyor, nalları dikiyorum hemen hemen hergün, 4 yine olabilirmişte 6 tehlikeli dedi doktor, ayran mayran idare ediyorum,

bulantım geçti çok şükür o yüzden arada tuz basıyorum yemeğime napayım, mecbur

benim oğlum olacak inşallah :))))

bende cinsiyetini çok merak ediyorum.ama daha çok var galiba.haftaya cumartesi 10+5 oluyorum.belli olmaz dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…